Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
 PISSARRA
()
 PIS HABITACIONS
()
 FEINA
()
 IDIOMA ACADEMIES
()
 COMPRA VENDA
()
  
 Columbus  -
Pujat per Joanet ( Columbus ) [11730] - 2018-05-22

Uep!

M'han ofert feina a Columbus i he pensat que m'aniria bé una mica d'informació de primera mà. Si a algú li ve de gust un skype o similar, li estaré molt agraït!

Salut,
Joan

^top
 Jerusalem  - Per què el trasllat de l'ambaixada nord-americana a Jerusalem és un gest d'alt voltatge?
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-05-14

La decisió de Trump trenca amb 70 anys de consens internacional i afegeix més llenya al foc

https://www.ara.cat/internacional/trasll at-lambaixada-nord-americana-Jerusalem-v oltatge_0_2013398901.html

Entre tots els temes calents al cor del conflicte entre l'Estat d'Israel i el poble palestí, la qüestió de Jerusalem és un dels més sensibles. Mentre Israel veu Jerusalem com la seva capital "única i indivisible", per als palestins, almenys la part Est de la ciutat, sota ocupació israeliana des de 1967, hauria de ser la capital del seu futur estat. L'estatut de la ciutat santa de musulmans, jueus i cristians, ha estat al centre des d'abans de la creació d'Israel, ara fa 70 anys. I també de totes les negociacions i molts dels xocs posteriors: el detonant de la Segona Intifada, el setembre del 2000, va ser la invasió militar de l'Esplanada de les Mesquites ordenada per l'aleshores líder opositor Ariel Sharon. L'any passat, la instal·lació de càmeres i arcs de seguretat a l'Esplanada va tornar a desencadenar una onada de protestes.

Què diu el dret internacional?
Estats Units trenca el consens de l'ONU de fa 70 anys
El trasllat de l'ambaixada nord-americana de Tel Aviv a Jerusalem trenca 70 anys de consens internacional. El pla de partició de l'ONU del 1947 per constituir un estat israelià al costat d'un d'àrab preveia que Jerusalem tingués un estatut especial com a “ciutat internacional”. Però després de proclamar-se el 1948, en la guerra posterior Israel va ocupar la meitat oest de la ciutat i la línia d'armistici va deixar els barris de l'Est, inclosa la Ciutat Vella, sota control de Jordània. A la Guerra dels Sis Dies, del 1967, Israel va ocupar la part Est de la ciutat i se la va annexionar. La resolució 242 de l'ONU i moltes de posteriors han denunciat la il·legalitat de l'ocupació israeliana de Jerusalem Oriental. I per això gairebé cap país ha establert la seva ambaixada a Jerusalem, sinó a Tel Aviv, que té el reconeixement internacional com a capital d'Israel. “Des del punt de vista del dret internacional, la presència israeliana a Jerusalem Est és totalment il·legal”, recorda Pere Vilanova, catedràtic de la Universitat de Barcelona.

Trump, l'aliat incondicional de Netanyahu

Quina és la capital d'Israel?
La proclamació de la capitalitat de Jerusalem el 1980 no té aval internacional
El 1980 Israel va proclamar Jerusalem la seva capital única i indivisible. I el Consell de Seguretat va respondre, en la resolució 478, que l'annexió de l'Est a Israel era una violació del dret internacional i que la decisió israeliana era nul·la. El 2006 Costa Rica i El Salvador van ser els últims països a retirar les seves ambaixades de Jerusalem i, com la resta del món, les van establir a Tel Aviv. Ara mateix només alguns països –com Espanya– tenen consolats a Jerusalem, que fan servir com a representacions diplomàtiques davant l'Autoritat Palestina.

Qui va decidir el trasllat de l'ambaixada?
Les cambres nord-americanes el van acordar el 1995 i els presidents l'havien vetat fins ara
L'ambaixada nord-americana davant d'Israel sempre ha sigut a Tel Aviv, però el 1989 Israel va llogar als Estats Units un terreny per a la seva delegació diplomàtica a un cost simbòlic: un dòlar l'any durant 99 anys. El solar encara està buit. El 1995 el Congrés i el Senat van aprovar una llei que preveu el trasllat a Jerusalem argumentant que calia respectar l'elecció d'Israel sobre la seva capital. Des d'aleshores tots els presidents nord-americans –Bill Clinton, George Bush i Barack Obama– han vetat cada sis mesos la mudança al·legant que posava en perill la seguretat nacional. "Quan Trump va apostar novament pel trasllat de l'ambaixada tothom va pensar que desfermaria una crisi de gras proporcions, però la realitat és que no ha sigut així, ni dins de Palestina ni al conjunt del món àrab, perquè hi ha una certa fatiga del combat", apunta Vilanova. "La realitat és que això suposa un 'win-win' total per a Netanyahu [el primer ministre israelià], que considera que ara té les mans lliures per fer el que vulgui a la regió. A més, els països que no estan en condicions de dir que no als Estats Units també acabaran traslladant les seves ambaixades", preveu el professor. Guatemala, el Paraguai, Hondures, Romania i la República Txeca ja han anunciat la seva intenció de traslladar-se també a Jerusalem.

Quin impacte tindrà a la regió?
Israel se sent amb carta blanca contra els palestins i en els conflictes del Pròxim Orient
"La política i els gestos de l'administració Trump estan afavorint una política més unilateral i més agressiva per part d'Israel, que sent que té la Casa Blanca al seu costat. El trasllat de l'ambaixada envalentirà més Netanyahu davant les protestes palestines i en tots els espais de conflicte oberts al Pròxim Orient", apunta Eduard Soler, investigador del Cidob. "La decisió també confirma que els Estats Units van per lliure, sense necessitat de consensuar res amb els aliats, especialment quan es tracta dels europeus", afegeix. Tot això dibuixa un escenari de més llenya al foc en un conflicte que ja crema des de fa temps. Però en l'àmbit regional és cert que l'enfrontament entre Israel i els palestins ha perdut centralitat davant la multiplicitat de guerres a la zona, i la recomposició d'aliances que ha portat països com l'Aràbia Saudita o la Unió dels Emirats Àrabs a fer front comú amb Israel per parar els peus a l'Iran. Tot i que entre els pobles àrabs la causa palestina continua despertant solidaritat, la mobilització també ha baixat, ja sigui perquè la gent té altres preocupacions o perquè els nivells de repressió després de les revoltes i revolucions del 2011 redueixen els marges per a la protesta. També pesa el factor fatiga, que arriba també als organismes internacionals, que no han sabut formular noves propostes després del col·lapse evident sobre el terreny d'una solució basada en dos estats.

^top
 Jerusalem  - Jerusalem planifica la ?ciutat Trump? per a les ambaixades
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-05-14

El trasllat de la seu es fa en el 70è aniversari de la fundació d?Israel

https://www.ara.cat/internacional/Jerusa lem-planifica-ciutat-Trump-ambaixades_0_ 2013998651.html

^top
 NewYork  - Una setmana a NY
Pujat per martabcn92 ( San Francisco ) [20] - 2018-05-08

Hola!!

La setmana que ve viatjo amb els meus pares a NY i havia pensat en poder fer una volta o anar a algun lloc amb algú de vosaltres, compartir una estona, xerrar, no se!
I si voleu que porti alguna cosa de Barcelona, aprofitant la benentesa, ja sabeu :)

Si hi ha algú interessat, el meu mail és martabcn92@hotmail.com

Gràcies,

Marta

^top
 NewYork  - A NY per uns dies!
Pujat per Jordi Delgado Mora ( NewYork ) [11692] - 2018-05-03

Hola!!

Sóc un estudiant universitari de Lleida estudiant a Illinois. El curs s'acaba i la setmana vinent la passaré a NY abans d'agafar el meu vol a Barcelona. No tinc molts plans pensats, així que si algú vol fer alguna cosa durant aquesta setama, m'agradaria trobar a gent per a visitar la ciutat o fer alguna activitat junts. Dona la coincidència que fan el Barça-Madrid, així que també m'agradaria si algú em pot donar alguna recomanació per on poder anar a veure'l!

Fins aviat!

El meu mail és jordi.delgado.mora@gmail.com
FB: Jordi Delgado Mora
Telf: +1 618-999-1471 / +34 606203904

^top
 Brisbane  - Aterrant a Brisbane
Pujat per Albert Blaya ( Brisbane ) [11691] - 2018-05-02

Hola a tots! Sóc l'Albert d'Igualada i fa poc que estic vivint a Brisbane. Si algú està interessat en fer alguna trobada (tot i que no sembla que hi hagi molt moviment jeje) em pot contactar directament. Salutacions a tots! :)

Albert

^top
 NewYork  - Nou a NY
Pujat per Josep Iglésies Grau ( NewYork ) [11689] - 2018-05-01

Hola, em dic Pep. Sóc un metge resident de Cardiologia a Girona que estaré fent uns mesos de rotació externa a Nova York.
M'encataria trobar gent catalana per trobar-nos per NY.

Estic interessat en formar part del grup de l'ANC i també estic buscant pis de moment per allotjar-me! Si algú em pot donar un cop de mà, estaré molt agraït!

El meu fcbk és: Pep Iglésies Grau i el meu correu electrònic és el jiglesies@gmail.com

Moltes gràcies a tothom

^top
 Helsinki  - buscant!
Pujat per gemma ( Helsinki ) [11688] - 2018-04-30

Hola! Algun/alguna català o catalana que estigui per helsinki aquests dies?

^top
 Sevilla  - Hola!
Pujat per Òscar Lorenzo [11677] - 2018-04-24

Ben aviat vindré a viure a Sevilla, ara hi sóc passant uns dies, i m’agradaria conèixer catalans que visquin a la capital andalusa i tenir-ne contacte.

Si hi esteu interessats, ja ho sabeu.

Salut!

^top
 Sevilla  - Em dic Alvaro
Pujat per Alvaro Castro ( Sevilla ) [11675] - 2018-04-23

Fa 2 setmanes que visc a Sevilla, volia saber si es fa algun esdeveniment avui, per Sant Jordi. Gràcies

^top
 Braunschweig  - Quedar amb catalans
Pujat per Marionamnr ( Braunschweig ) [11674] - 2018-04-22

Bona tarda,

jo també sóc nova per aquesta pàgina i aviat seré a Braunschweig,per això m'agradaria contactar amb gent que ja visqui allà ,així m'expliqueu una mica com va tot per allà.

Salut,

Mariona

^top
 CUBA  - Concert de música catalana
Pujat per Jordi Rexach Guiu ( CUBA ) [11669] - 2018-04-16

Bon dia!

Som el Jordi i la Joana, una parella de Lleida, músics, que venim a Cuba de viatge la primera setmana de juliol.
Tenim ganes d'aprofitar el viatge per fer alguna experiència diferent i voliem oferir-nos per fer algun concert a Cuba de música catalana, a canvi de quasibé res (els bitllets ja estan pagats!).
Volem contactar amb gent que estiguin al territori per establir el contacte, podeu escriure'ns a:
jordirexach@gmail.com

Moltes gràcies i esperem veure-us aviadet!

Jordi Rexach

^top
 Beijing  - VPN
Pujat per JoanM [11668] - 2018-04-16

Bon dia!
En aproximadament un mes viatjo uns 12 dies a Xina de vacances. M’agradaria saber quina VPN es la millor per un iphone. Moltes gracies!

^top
 Wisconsin  - Busco nous amics catalans que visquin a Wisconsin
Pujat per Anna ( Chicago ) [4650] - 2018-04-10

Hola a tothom!

Em dic Anna i fa sis anys que visc a Wisconsin. Actualment visc a Milwaukee. M'agradaria fer nous amics catalans, ja que de moment no he tingut l'oportunitat de conèixer a ningú de Catalunya que visqui a Wisconsin. Tinc un fill de 10 mesos i li parlo tot el dia català. M'agradaria poder enfortir relacions amb altres catalans que visquin a la zona i alhora m'agradaria exposar el meu fill a més converses catalanes per tal que sigui bilingüe de bones a primeres.

El meu correu és annaragon1836@gmail.com

Espero poder saber d'algú ben aviat!
Salut!

Anna

^top
 Ljubljana  - Coneixer gent
Pujat per Marc Grau ( Ljubljana ) [11652] - 2018-04-10

Hola, em dic Marc, acabo d'arribar a Ljubljana i voldría saber si hi ha gent que esta vivint per aquí i/o si es vol fer alguna quedada.

Merci,

Marc

^top
 Budapest  - Hungría, el país de la Unión Europea donde más cala la ultraderecha
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-04-07

'No vemos a los musulmanes como refugiados sino como invasores', aseguraba este pasado enero Viktor Orban, el primer ministro de Hungría y presidenciable en las próximas elecciones que se celebraran...

http://www.lavanguardia.com/politica/201 80407/442263326041/hungria-el-pais-de-la -union-europea-donde-mas-cala-la-ultrade recha.html

^top
 Brasilia  - Lula da Silva anirà a la presó per corrupció, amb una condemna de 12 anys
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-04-05

El Tribunal Suprem ha rebutjat aquesta matinada l'últim recurs presentat per la seva defensa

http://www.ccma.cat/324/lula-da-silva-an ira-a-la-preso-per-corrupcio-amb-una-con demna-de-12-anys/noticia/2848333/

^top
 Sao Paulo  - Lula da Silva anirà a la presó per corrupció, amb una condemna de 12 anys
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-04-05

El Tribunal Suprem ha rebutjat aquesta matinada l'últim recurs presentat per la seva defensa

http://www.ccma.cat/324/lula-da-silva-an ira-a-la-preso-per-corrupcio-amb-una-con demna-de-12-anys/noticia/2848333/

^top
 Santander  - Grup catalans a Santander
Pujat per David ( Santander ) [11634] - 2018-04-01

Holaa tots. La setmana vinentmarxo a Santander a viure i m’agradaria crear ungrup de catalans que també hi visquin. Podriem començar creant un grup de whatsapp. Us passo el meu mòvil, és el 654116877. Fins aviat

^top
 CUBA  - Bon dia!
Pujat per Marta Nadal ( CUBA ) [11631] - 2018-03-31

Bon dia catalans!!
Estic vivint a Cuba des de fa un meset i ja bastant adaptada a tant surrealisme... ;)
Si organitzeu alguna activitat o voleu anar a fer un beuret, compteu amb mi!!
Marta

^top
 Sevilla  - Hola El meu nom es Diana
Pujat per Diana Medina Gomez ( Sevilla ) [11630] - 2018-03-31

Visc a Sevilla fa uns cuatre anys i m'agradaria contactar amb catalans a Sevilla per xerrar, buere refresc, sortir, amistat si es posible i es dona, gracies em sento agraïde de veritat i felicitats per la web.
Per cert n´hi ha grup de whatsapp?

^top
 Edinburgh  - Opinio sobre viure a Edinburgh
Pujat per Judith ( Edinburgh ) [11615] - 2018-03-25

Hola!

Soc una catalana que porta 10 anys fora als USA i tinc ganes de tornar a Europa, si pugués ser a Catalunya (pero per ara no pot ser). Trobo a faltar la terra, la llengua i la cultura i penso que Edinburgh podria ser una entrada i tornar a la cultura Europea que em falta tant a USA. M’han ofert una feina a la universitat i m’ho estic pensant bastant. M’encantaria saber opinions sobre Edinburgh, com s’hi viu, el cost de viure aqui, areas dnla ciutat xules per llogar o comprar (pis o caseta petita).

Moltes gràcies!!

^top
 Helsinki  - Finlàndia rep l'euroordre per detenir Carles Puigdemont
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-03-24

L'Oficina d'Investigació de Finlàndia diu que l'euroordre "està encara incompleta"

http://www.ccma.cat/324/finlandia-rep-le uroordre-per-detenir-puigdemont/noticia/ 2846460/

^top
 Austin  - Fourth Austin package explosion this month possibly detonated by tripwire, leaving 2 injured, police say
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-03-19

Authorities say they think Sunday's package explosion is related to three others, which have killed two people.

https://www.washingtonpost.com/news/morn ing-mix/wp/2018/03/18/two-injured-in-exp losion-in-austin-police-say/

AUSTIN — Hours after Austin police made a public appeal Sunday regarding three deadly package explosions in the city this month, they were called to investigate yet another incident that caused multiple injuries in a residential area.

Two men in their 20s were injured Sunday in an explosion on the 4800 block of Dawn Song Drive after a package bomb detonated as they passed on bicycles, said interim Austin Police Chief Brian Manley. Unlike the other explosions, which detonated after victims tried to pick up packages left at their homes, this package was left on the side of the road and was possibly triggered by a tripwire, Manley said.

“We are working under the belief that this is related to the other bombing incidents that have occurred in our community over the last couple weeks,” he said at a news conference at 1:30 a.m. Monday.

^top
 Shanghai  - Recomanacions
Pujat per Carme plana ( Shanghai ) [11604] - 2018-03-19

Hola!
Sóc la Carme, de Barcelona. Aquest estiu vaig 3 setmanes a Xina. Les dues primeres seré a Beijing fent un curs a la Peking University i després vull fer una ruta fins arribar a Shanghai. La ruta és Beijing-Pingyao-Xi’an-Suzhou-Hangzhou-Sh anghai. Em recomaneu Suzhou i Hangzhou? Tenia previst quedarme un dia a cada una. O em recomaneu alguna altra ciutat?
D’altra banda m’agradaria saber si soleu fer quedades. Estaré pocs dies per allà i serà agost, però si algú vol quedar estaré encantada.

Moltes gràcies!
Carme

^top
 Rio de Janeiro  - Protestes multitudinàries per l'assassinat d'una regidora de Rio de Janeiro
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-03-16

L'activista Marielle Franco, assassinada en ple carrer, havia denunciat abusos policials a les faveles

http://www.ccma.cat/324/protestes-multit udinaries-per-lassassinat-duna-regidora- de-rio-de-janeiro/noticia/2844369/


Commoció social a tot el Brasil per l'assassinat d'una regidora i activista de Rio de Janeiro. Marielle Franco va ser assassinada a trets al mig de la ciutat. Aquest dijous se'n va fer el funeral i milers de persones van sortir als carrers de diferents ciutats per denunciar la seva mort. Era una veu crítica amb els excessos policials contra la població de les faveles i defensora dels drets dels més desfavorits.

La violència no és estranya al Brasil, però l'assassinat a sang freda d'aquesta popular activista amb una carrera política ascendent ha fet del dol tota una lluita. La gent que es va manifestar clamava contra la violència i demanava responsabilitats a les autoritats. "Han volgut silenciar una dona que ha lluitat pels drets i per la justícia", afirmava una de les persones concentrades. Un altre dels milers de manifestants deia que volia "protestar contra la barbàrie, contra la violència de la policia militar, que ha traspassat tots els límits".A Marielle Franco la van assassinar a sang freda, en un carrer de Rio de Janeiro


La regidora, de 38 anys, tornava a casa amb cotxe després d'un acte polític quan un altre vehicle s'hi va aproximar i un dels seus ocupants li va disparar diversos trets en ple centre de Rio. Ella i el conductor van morir a l'acte. Només l'assistenta va sobreviure.

Marielle Franco era defensora dels drets humans i de les dones negres, una de les polítiques més populars del país. Dies enrere havia denunciat els abusos de la policia a les faveles i s'havia posicionat en contra de la nova política de seguretat del govern federal, que ha desplegat l'exèrcit per contenir la imparable violència de Rio. Diverses organitzacions internacionals reclamen una investigació immediata.

^top
 Bangkok  - Manresa a Bangkok
Pujat per Valentì ( Madrid ) [4587] - 2018-03-16

Hola, sóc de Manresa, tinc una filla que viu a Bangkok amb els seus tres fills (de 10, 8 i 6 anys) des del 4 de gener de 2018 i estic passant uns dies amb ella. Vivim en Sathorn, soi 1, a prop del metro de Lumpini.
Si a algú li ve de gust donar una volta o prendre una cervesa si us plau digueu-m'ho.
El meu telèfon espanyol és el +34 656.921.622.
Una abraçada,

Valentì Playá

^top
 Tampa  - Hola a tots!
Pujat per Nuria Riera ( Tampa ) [2581] - 2018-03-11

Som uns quants Catalans a Tampa.
Si vius per aquesta zona o estas de visita i et ve de gust coneixer uns quants Catalans, deixen's in missatge!

^top
 Exeter  - Quedem?
Pujat per Xenia Casas ( Exeter ) [11590] - 2018-03-11

Hola!
Visc a exeter des de fa 6 mesos i m'encantaria coneixer altres catalans per aquí!
Per quan un cafè, birres o o calçotada? :D

^top
 Graz  - Casal Català de Graz
Pujat per Jordi Valls ( Graz ) [3485] - 2018-03-09

Estem construït el Casal Català de Graz per a totes aquells catalans que estiguin per Graz i rodalies i que vulguin continuar mantenint contacte amb la cultura catalana.

Tenim previst organitzar diferents activitats com trobades, calçotades, arrossades, cursos de català, etc

Tothom que estigui interessat en contactar amb nosaltres que visiti la web oficial del casal.


www.catalansgraz.at

^top
 Singapore  - Catalans a Singapore - 2018
Pujat per Josep Casellas ( Singapore ) [11580] - 2018-03-06

Hola a tothom.

Acabo d’arribar a Singapore per començar una nova feina (far menys d'una setmana que vais aterrar). El plà es estar-mi al menys 5 anys. M’agradaria conèixer algu que ja faci un temps que viu a Singapore per que m’expliqui la seva experiencia en apuest país i començar a fer un grup de coneguts.

El meu correu es jc08328@gmail.com

^top
 Granada  - Primer contacte amb aquest grup
Pujat per Cristina Su ( Granada ) [11583] - 2018-03-05

Hola, acabo de registrar-me i vull saber si es contacta amb gent per fer activitats.

^top
 Napoli  - Turisme a Sorrento
Pujat per Verito ( Napoli ) [11569] - 2018-02-22

Hola ragazzi!
Visc a Castellammare desde novembre 2017.
Si alguna vegada voleu venir a fer turisme a aqui o a Sorrento, estic aqui!!!!
Abracada a tothom

^top
 Brisbane  - Hola catalans de Brisbane
Pujat per Marc Gibert ( Brisbane ) [11565] - 2018-02-20

Em dic Marc Gibert. Vaig arribar a Brisbane ahir dia 20 de febrer. He vingut per fer una estada d'investigació a la Griffith University en temes de recerca històrica. En total hi estaré fins el 20 de maig. M'agradaria poder contactar amb altres catalans que visquin aquí i poder prendre alguna cosa i petar la xerrada una estona. Fins aviat.

^top
 Bremen  - Chelsea Barça
Pujat per Mateu Xavier Pieras Villalonga ( Bremen ) [11564] - 2018-02-20

On es pot veure el partit envoltat de catalans?

^top
 Torino  - Quedada
Pujat per maria nieto ( Torino ) [11556] - 2018-02-12

bon dia!

estic a Turin per un ersamus pàctiques i m'agradaria poder conèixer algú a la ciutat, per descobrir la ciutat!

algú de la pàgina es troba actualment a la ciutat?

moltes gràcies
maria

^top
 Galway  -
Pujat per Lorallor ( Galway ) [11546] - 2018-02-11

Hola a totes i tots!

Em poso en contacte amb vosaltres perquè aquest estiu m'agradaria venir a passar uns mesos a Irlanda i no sé per on começar a planificar el meu viatge. La meva idea és venir de juliol a setembre, fer algun curs d'anglès i trobar alguna feineta.
Algú que hagi fet alguna cosa similar em pot explicar la seva experiència? Seria de gran ajuda!

Gràcies!

^top
 Leiden  - Quedada?
Pujat per Marta ( Leiden ) [11530] - 2018-02-02

Hola catalans/es!
Porto ja varis anys per aqui Leiden! pero si algu vol quedar per fer una cerveseta o cafè que ho digui!
Amb ganes de coneixer gent i compartir experiencies!
una abraçada

^top
 Ottawa  - Un himne sense 'fills'
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-02-02

El Canadà canvia la lletra de la cançó nacional per adaptar-lo al gènere neutre

https://www.ara.cat/internacional/canada -canvia-lletra-himne-nacional-llenguatge -neutre-feminisme_0_1953404853.html

^top
 Braunschweig  - Nova per aquí
Pujat per Eugènia [11500] - 2018-02-01

Hola! Sóc nova aquí.. fa dies que vui escriure però fins ara no he pogut!
Per motius laborals ens traslladarem a viure a Braunschweig quan les nenes acabin aquest curs escolar!
Ara les mil preguntes i dubtes que tinc...:
Tinc 2 nenes una acabarà 4art primaria i l’altee P5.
M’han dit que el sistema escolar alemany es molt diferent del d’aquí. Volia saber quin tipis d’escola m’aconselleu! Per la petita m’han dit la Grundschule i per la gran que hi han 4 tipus (em moro..)??
Necessito consell per trobar habitatge i escola. Des d’aquí miro per internet a l web d’immobilienscouth (o algo així) però no conec les zones....
Us estaré molt agraida per l’ajuda i pel rotllo que us he deixat anar!
Fins aviat!!

^top
 Milano  - Calçotada 2018
Pujat per Sally ( Milano ) [6556] - 2018-01-31

Hola bona gent de Milà i entorns,

enguany la trobada "Calçotada al Sabor Catalan" es farà el dia 25 de febrer.

Trucaré aquesta tarda per obrir les reserves a la "Taula Catalana".

Si voleu venir, cal que truqueu per afegir-vos.

El telèfon és:

02 4963 4019

L'adreça:

Via Antonio Gramsci, 11, 20094 Corsico MI

@Anna: ho pots penjar al Facebook, sisplau?

Gràcies i bon dia a tothom,

Sally

^top
 Islàndia  - visita a Islandia
Pujat per Dolors Vilaseca Garriga [11518] - 2018-01-29

La primera setmana de Març, fem un viatge a Islandia.
Sóc de Barcelona
Si algu necesita alguna cosa, m'ho dieu
Fins aviat

^top
 Exeter  - Quedem?
Pujat per Natàlia Prats ( Exeter ) [11494] - 2018-01-28

Hola a tots. Encara que fa força temps que visc a Exeter, acabo de descobrir aquest racó de la web. I em consta que hi ha uns quants catalans pel voltant, i tanmateix només en conec a una. No sembla que hi hagi gaire moviment per la pàgina, però què us semblaria fer una trobada? Sense preses, quan ens vagi bé a tots, potser tan sols per dir hola, fer un cafè i intercanviar impressions...
Què en penseu?

^top
 Mexico  - Tenir contacte amb Catalans a Ciutat de Mèxic
Pujat per Jordi Jané ( Mexico ) [11508] - 2018-01-26

Salut, em dic Jordi Jané i voldria saber si puc tenir contacte amb altres catalans que visquin a Ciudad de México.
Anyoro molt el meu País i vull seguir parlant català.

^top
 Brisbane  -
Pujat per Nur Arafeh Dalmau ( Brisbane ) [11503] - 2018-01-24

Bones a tots!
Acabo d'arribar fa un parell de dies a Brisbane per estudiar, m'hi quedaré una bona temporada!! M'agradaria fer alguna trobada/cafè per començar amb bon peu, i sentir-me una mica més com a casa!
He llegit el teu missatge Silvia, si vols quedar en algun moment per xarrar una estona, busquem en facebook com: runtacot.

Fins aviat!
Nur

^top
 Copenhagen  - Puigdemont surt per primer cop de Brussel·les i viatja a Dinamarca
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-01-22

Puigdemont fa un pas amb riscos que pot acabar implicant la seva detenció, després que la fiscalia general de l'Estat hagi demanat al jutge del Suprem tornar a activar l'euroordre de detenció

http://www.ccma.cat/324/puigdemont-ja-es -a-copenhaguen/noticia/2832869/

Puigdemont s'ha desplaçat a primera hora del matí acompanyat de l'empresari Josep Maria Matamala fins a l'aeroport de Charleroi, a Brussel·les, on ha agafat un avió de Ryanair cap a Dinamarca que ha sortit a les 7 del matí i ha arribat a Copenhaguen a les 8.18.
Puigdemont, que ha sortit per primer cop de Brussel·les, té previst quedar-se fins dimarts a Copenhaguen, on s'entrevistarà amb divesos diputats del país al Parlament. Aquest dilluns té un sopar privat amb personalitats daneses.

En un tuit, Puigdemont ha recordat que faria una conferència i des d'on es podia seguir.

Un viatge que pot acabar implicant la seva detenció

Puigdemont, doncs, fa finalment un pas amb riscos, que pot acabar implicant la seva detenció, després que la Fiscalia General de l'Estat hagi demanat al jutge del Suprem tornar a activar l'euroordre de detenció.

L'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, creu que, en aquest escenari, el risc que el Suprem decideixi reactivar l'euroordre de detenció seria alt. En cas d'una hipotètica detenció o citació judicial a Dinamarca, la situació de Carles Puigdemont li complicaria les possibilitats de venir a la investidura.

Els experts consultats per TV3 creuen que hi ha la possibilitat que l'euroordre no arribés a temps a Dinamarca i es fes efectiva quan Puigdemont ja hagi tornat a Brussel·les.

Luis del Castillo, president d'honor del Col·legi Advocats Penal Internacional, creu que hi haurà nova euroordre:

"Tinc la convicció plena que han portat l'anunci fins al final i penso que demanarà la pràctica de l'ordre europea en el cas de Dinamarca. Però l'euroordre trigaria un temps suficient perquè sortís de Dinamarca, tornés a Bèlgica i fes el que la defensa i ell decideixin."

"Complicaria les coses i, des del punt de vista de la investidura, és una pausa que poden tenir."D'entrada, però, no sembla que Dinamarca, un país que té dos processos d'autodeterminació oberts --amb Groenlàndia i les illes Fèroe--, hagués de fer més cas que Bèlgica a la versió de la justícia espanyola sobre Puigdemont i el procés català.Gran enrenou mediàtic per l'arribada de Puigdemont

Carles Puigdemont ha de participar a les dues del migdia en el debat que organitza el Departament de Ciències Polítiques de la Universitat de Copenhagen. El títol de l'acte, "Catalunya i Europa, en una cruïlla per a la democràcia?", ha generat molta expectació als mitjans danesos i belgues.

Només la seva arribada ja ha produït un gran enrenou mediàtic a l'aeroport danès i alguns periodistes han arribat a quedar-se bloquejats en una porta giratòria.

Mostra la imatge al TwitterMostra la imatge al TwitterMostra la imatge al TwitterMostra la imatge al TwitterMolts informatius i capçaleres de diaris se'n fan ressò, explicant els antecedents i el context de com s'ha arribat fins aquí, per entendre ara quines poden ser les conseqüències judicials que pot tenir per a Puigdemont aquest viatge a Dinamarca.

^top
 Exeter  - Hola i Bon Any!
Pujat per Natàlia Prats ( Exeter ) [11494] - 2018-01-21

Hola a tothom. Acabo de descobrir aquesta web. Porto 13 anys vivint a Exeter i, encara que hi ha una colònia important d'espanyols residint-hi, no conec més que una altra catalanoparlant (i d'això fa uns mesos). Imagineu-vos doncs, l'agradable sorpresa que em suposa la possibilitat de contactar amb altres catalans aquí mateix.
Si voleu xerrar, informació sobre aquest racó de mòn, o simplement dir hola, per aquí em teniu. Salut!

^top
 Nürnberg  - Nova a la ciutat
Pujat per Sonia Alvarez ( Nürnberg ) [11490] - 2018-01-19

Hola!
Em dic Sonia, com aquell qui diu, soc nova a la ciutat. Volia saber si feu trovades? Estaria bé coneixer gent.
Ja direu,
Adéu

^top
 Napoli  -
Pujat per Carles Mira ( Napoli ) [11487] - 2018-01-19

Hola gent! La intenció és quedar-me a viure aquí , de totes maneres de moment vinc dilluns a passar uns dies en un hostalet del centre : per cert sóc molt culer i dijous vinent fan juga El Barça amb l Espanyol, sabeu si el podré veure en algun lloc o bar, moltes gràcies
Carles

^top
 Firenze  - Florencia en 36 horas únicas
Pujat per Sergi Marzabal! [1] - 2018-01-19

Hace más de 35 años que el centro histórico de Florencia fue declarado Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO. Y puede que después de este viaje entiendas el motivo. En el corazón de la Toscana,...

http://www.lavanguardia.com/ocio/viajes/ 20180118/44100864463/36-horas-florencia- escapada-fin-de-semana.html


Hace más de 35 años que el centro histórico de Florencia fue declarado Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO. Y puede que después de este viaje entiendas el motivo. En el corazón de la Toscana, Florencia guarda su esencia histórica en cada uno de los rincones, templos y monumentos que albergan sus encantadoras calles. Su tamaño, además, la convierte en una ciudad que puede visitarse en tan solo 36 horas, las mismas que emplearemos para completar nuestra ruta. Para ello no será necesario hacer uso del transporte público, así que mete en la maleta calzado cómodo.

Pero como todo, Florencia también cuenta con algún que otro inconveniente. El que más destaca sin duda alguna es la habitual aglomeración de turistas. Coge aire y ármate de paciencia, porque las colas se repetirán. A menudo. No te preocupes, el sacrificio valdrá la pena. En cuanto a la ropa, cuidado a la hora de visitar basílicas, podrías tener problemas a la entrada.

Andiamo ragazzi!

Sábado
10.00 – La Catedral de Santa Maria del Fiore

Nuestra ruta arranca en el templo más emblemático de Florencia: la Catedral de Santa Maria del Fiore. Es la sede episcopal de la archidiócesis de la ciudad, y por ello también se le conoce por ‘duomo’. Las vistas desde lo alto de la cúpula de Brunelleschi (114 metros de altura) y el Campanile de Giotto (la torre) son imprescindibles. Un detalle curioso: Filippo Brunelleschi colocó los más de cuatro millones de ladrillos de la cúpula de forma entrelazada para que la estructura se aguantara por sí misma.

Catedral de Santa Maria del Fiore de Florencia
Catedral de Santa Maria del Fiore de Florencia (iStockphoto)
En las inmediaciones de la basílica, en la calle Oriuolo, verás una pieza de mármol blanco. Señaliza el punto en el que cayó la bola que culmina la cúpula después de que un rayo la alcanzara en el año 1601. En el interior de la catedral también encontrarás otra joya histórica: las Puertas del Paraíso de Ghiberti.

Paciencia, este es uno de los sitios en los que siempre hay largas colas. Ten especial cuidado con el vestuario para no tener problemas en la entrada. Los hombros y muslos deben ir cubiertos. Y los días festivos la cúpula está cerrada al público. La entrada al templo cuesta alrededor de 15 euros.

12.00 – Galeria degli Uffizi

Camina por la Via dei Calzaiuoli en dirección al río Arno para llegar hasta la Galeria degli Uffizi. En su interior encontrarás obras tan destacadas como El Nacimiento de Venus, de Sandro Boticelli, o La Anunciación, de Leonardo da Vinci. Su entrada cuesta ocho euros, y si vas el primer domingo de mes el acceso es gratuito. Para evitar colas, puedes reservar la entrada con antelación, aunque este servicio tiene un coste adicional de cuatro euros. Eso sí, cuidado con las páginas web que ofrecen entradas para visitarla, porque inflan los precios. La oficial, en la que encontrarás todos los museos públicos de Florencia, es esta.

Frente a la Galeria, en la Piazza della Signoria (que a su vez es la plaza del ayuntamiento), encontrarás varias esculturas que componen un auténtico museo al aire libre. Entre ellas hay una réplica del David de Miguel Ángel. Puedes visitar el auténtico en la Galleria dell’Accademia, a unos 7 minutos del Duomo. La entrada también cuesta 8 euros.

Turistas en la Galería Uffizi en Florencia
Turistas en la Galería Uffizi en Florencia (Eileen_10 / Getty Images)
14.00 - ¿Comemos?

Prepárate porque estás a punto de probar una de las mejores focaccias de Florencia. La encontrarás en All’Antico Vinaio, a tres minutos de la Galeria degli Uffizi. Es posible que te sorprenda que la focaccia se asemeje más a lo que nosotros entendemos por el clásico bocadillo que a una pizza. Como con todo lo bueno que tiene esta bella ciudad, te tocará hacer cola, pero te aseguramos que la espera valdrá la pena. También su precio, de tan solo cinco euros. Además, es take away, así que busca algún sitio donde descansar y disfrutar de este bocado de la gastronomía italiana.

Buon appetito!

15.30 – Fontana del Porcellino

Camina por la Via della Ninna unos 350 metros hasta llegar a la Fontana del Porcellino. Cuenta la tradición que si el visitante toca la nariz del Porcellino, pone una moneda en su boca y ésta se cuela por entre las rejas que cubren el desagüe de la fuente, tendrá buena suerte. Todo el dinero recolectado en el pozo de Porcellino es destinado a la obra benéfica de la institución católica Opera Madonnina del Grappa.

En la misma plaza montan un mercadillo ambulante donde podrás comprar artículos de peletería, como bolsos, monederos, cinturones… Otro de los recuerdos típicos de Florencia son las libretas y agendas con el colorido papel Fiorentino. ¡Toda una preciosidad!

16.00 – Iglesia di Santa Croce

A diez minutos del Porcellino darás con otro de los templos más bellos de la ciudad: la iglesia di Santa Croce. Es la basílica franciscana más grande del mundo. Por fuera es del mismo estilo que la catedral de Santa Maria del Fiore. Si accedes a su interior comprobarás que alberga casi 300 tumbas, entre ellas las de Galileo Galiei, Maquiavelo, Dante Alighieri, Lorenzo Ghiberti o Miguel Ángel. El precio de la entrada es de 8 euros.

Si por algo se caracteriza la gastronomía italiana es por sus helados. Como recomendación, la Gelateria La Carraia 2 es un buen lugar para probar un buen helado artesano a un precio razonable.

El famoso puente Vecchio de Florencia
El famoso puente Vecchio de Florencia (Olga_Gavrilova / Getty Images/iStockphoto)
18.00 – Florencia a tus pies

No puedes irte de Florencia sin cruzar el río Arno por el puente Vecchio. Sus casas colgantes, actualmente convertidas en tiendas de joyeros y orfebres, lo convierten en uno de los símbolos de la ciudad. Es muy probable que te topes con artistas callejeros que cantan o pintan a cambio de un donativo. Un dato curioso: es el puente de piedra más antiguo de Europa.

Al cruzar llegarás a la zona que los locales llaman “oltrarno”, (al otro lado del Arno). Desde aquí emprenderemos la marcha a Piazzale Michelangelo. Hay varios caminos para llegar, pero te recomendamos que escojas el que cruza el Giardino delle Rose. Su entrada es gratuita y si vas en primavera serás testigo de un espectáculo de la naturaleza digno de memorizar. Después de un paseo por los jardines, continúa hasta la Piazzale Michelangelo, el mejor lugar para ver toda la ciudad. La multitud de artistas que se agolpan en el lugar hacen de esta plaza uno de los enclaves más románticos de la ciudad. Verás que son muchos los visitantes que acuden a contemplar el atardecer con una cerveza o una copa de vino. Puedes hacer lo mismo: en Italia no está prohibido consumir alcohol en la vía pública. Eso sí, recuerda no dejar ningún desperdicio.

20.30 – ¡A cenar!

Cruza el Ponte alle Grazie. A una media hora de camino darás con el Mercato Centrale, que fue reformado hace varios años. Allí encontrarás desde paradas convencionales hasta establecimientos de comida rápida y restaurantes con menús más elaborados. El mercado es un lugar frecuentado por los locales, por sus atractivos precios y, precisamente, porque aún no se ha visto masificado por los turistas.

Como sugerencia –y si no eres delicado con según qué tipo de comida- prueba el ‘lampredotto’, otra de las joyas de la gastronomía italiana. Consiste en un bocadillo de callos cocidos en caldo y cortados en finas rodajas. Puedes degustarlo en la paradita de Da Nerbone que encontrarás en la planta cero.

22.30 – ¿Una copa?

Esperamos que todavía te queden energías para aguantar una horita más en las calles de Florencia y culminar el día con algo de música. Camina unos diez minutos por la Via degli Alfani hasta llegar al Jazz Club. No te dejes engañar por su nombre porque el rock, el blues o el funky también son bienvenidos, especialmente si vienen de la mano de músicos locales. La entrada ronda los 6 euros e incluye una consumición.

Domingo
10.00 - Buon Giorno!

Aunque en Italia tampoco sea la costumbre, intenta desayunar fuerte porque se presenta una mañana intensa. Hoy arrancaremos la ruta en “oltrarno”, en el Giardino Di Boboli. Considerado como el pulmón verde de la ciudad, cuenta con varios puntos altos desde los que disfrutar de las vistas de Florencia. Su vasta extensión exige tres horas para visitarlo en su totalidad, aunque nosotros solo emplearemos dos porque es imprescindible visitar el Palazzo Pitti. Lo encontrarás justo a la entrada de los jardines.

La familia Pitti se encargó de construirlo y comprar el resto de casas que había alrededor para derruirlas y erigir los imponentes jardines. En el 1550 el palacio pasó a manos de la familia rival de los Pitti, que además controlaba Florencia: los Médici. Los jardines, finalmente, fueron construidos tiempo después.

En el interior del palacio hay varios museos con destacadas colecciones, varias de ellas de la familia Médici. Te recomendamos visitar la pinacoteca donde se pueden ver obras de Rafael o Botticelli.

Vistas del Palazzo Pitti junto a los jardines de Boboli, en Florencia
Vistas del Palazzo Pitti junto a los jardines de Boboli, en Florencia (Leonid Andronov / Getty Images/iStockphoto)
13.30 – ¿Comemos?

Frente al Palazzo Pitti, en la Via Toscanella, encontrarás un restaurante con encanto en el que probar los platos típicos italianos: la Osteria Toscanella. Si el lugar no te convence puedes continuar hasta la Piazza Della Passera. Allí hay varios restaurantes en los que también podrás comer el clásico bistec a la Fiorentina. Eso sí, ojo con el tamaño. ¡La ración es para al menos dos comensales!

15.30 – Basilica di Santo Spirito

No te dejes engañar por su fachada, porque su interior guarda uno de los mayores ejemplos arquitectónicos del Renacimiento. Filippo Brunelleschi fue el encargado de erigirla sobre las ruinas de un convento agustino que había sido destruido en 1341. En la basílica, además, se encuentra el crucifijo de madera del Santo Spirito de Miguel Ángel. La entrada al templo es gratuita pero si quieres ver la cruz de madera tienes que pagar tres euros. ¡Ah! Y no te pierdas el claustro. Fue abierto al público recientemente y es otro de los reclamos principales del templo.

16.30 – ¿Helado, café, o ambas cosas?

Dirígete hacia el Ponte Santa Trinita. Justo antes de cruzarlo darás con otra de las heladerías de La Carraia. ¡Si quieres repetir este es tu momento! Desde el puente tendrás las mejores vistas al emblemático Ponte Vecchio. Continúa hasta la Piazza della Repubblica. Por el camino pasarás por una de las zonas más exclusivas de la ciudad en la que encontrarás las tiendas de prestigiosas firmas de moda. Cuando llegues a la plaza te sugerimos que disfrutes de un buen café italiano. Si vas en plan low cost, tómatelo en la misma barra. El precio se triplica si lo pides en una de las mesas de la terraza, aunque solo así podrás saborearlo contemplando el precioso tiovivo que hay en la plaza.

La Basilica di Santa Maria Novella, en Florencia
La Basilica di Santa Maria Novella, en Florencia (ale72 / Getty Images/iStockphoto)
17.30 – Basilica di Santa Maria Novella

Última parada obligatoria: la basílica di Santa Maria Novella. Por fuera guarda el mismo estilo que la de Santa Croce y la de del Fiore, con azulejos de diferentes colores. Es el templo principal de los dominicos en la ciudad. En su interior podrás contemplar un especial crucifijo, la única escultura sobre madera que realizó Brunelleschi. El precio de la entrada es de cinco euros.

Nuestra despedida a Florencia será en un rincón con mucho encanto. En la calle de al lado encontrarás una antigua botica. Venden remedios naturales, perfumes, jabones, licores medicinales… Si lo deseas, aprovecha y compra algún souvenir original. Además, puedes tomarte un té o un café en una de las mesas que hay en el interior.

18.30 – Fin del viaje. ¡Feliz vuelta a casa!

En estas 36 horas por Florencia nos ha guiado Cristina Oriol, una catalana que escogió este destino para su beca Erasmus y, durante seis meses, descubrió los rincones más encantadores de la capital de la Toscana.

^top
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Les diferents webs de Catalansalmon:
Campanyes i microsites de catalansalmon
REPRESENTANTS ALS CONSOLATS ESPANYOLS PER LES ELECCIONS DEL 21D
Coordinem els Representants Electorals als Consolats durant els dies 17, 18 i 19 de Desembre
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS CATALANS!
Vuit representants legítims del Govern català, i dos presidents d'organitzacions civils catalanes, estan empresonats per delictes que qualsevol pais amb un mínim de decència judicial consideraria insostenibles.
MANIFEST EN DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES
Signa el manifest contra l'atac de l'estat espanyol a la Democràcia i els Drets Humans a Catalunya!
VOT ELECTRÒNIC
Web informatiu sobre el vot electrònic per als catalans residents a l'exterior
CONTRA LA SUSPENSIÓ DE LA CONSELLERIA D'EXTERIORS
Contra la decisió española de tancar la Conselleria d'Exteriors
vullvotar.com
catalans que viuen a l'estranger i que VOLEN VOTAR
DIADA VIRTUAL 2013
Cadena Humana VIRTUAL arreu del món per la Diada 2013
NOPUCVOTAR
Testimoni dels Catalans que viuen a l'estranger i que no han pogut votar.
DIADA VIRTUAL 2012
Adhesions a la manifestació del 11 de Setembre del 2102 a Barcelona des de tot el món.
No al tancament de TV3 per Satèl·lit
Campanya mundial contra el tancament de TV3 per Satèl·lit
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versió:2.3 [11·2017]
54.80.81.223
info@catalansalmon.com
Els continguts d'aquest site són gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?