CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 13 dies (6800 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:11
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
1  Budapest  - Els efectes de la pandèmia amenacen una democràcia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-30

https://www.ccma.cat/324/els-efectes-de- la-pandemia-amenacen-una-democracia-debi litada-arreu-del-mon/noticia/3008143/

La democràcia "es va debilitant i minvant" arreu del món, segons un estudi de la fundació alemanya Bertelsmann Stiftung. L'informe subratlla que "la desigualtat i la repressió minen la democràcia i l'economia de mercat" i alerta que "els efectes de la pandèmia de la Covid-19 amenacen d'intensificar" l'agreujament d'aquesta situació.

L'estudi parla d'una "llibertat d'expressió restringida, una premsa emmordassada o els tribunals constitucionals menyspreats". Una característica, diu, de les autocràcies. En aquest sentit, afirma que l'estat de dret i les llibertats polítiques també s'estan erosionant en un nombre creixent de democràcies i que la pandèmia ho està accentuant.

Són reflexions de Hauke Hartmann, director del projecte de Bertelsmann Stiftung que elabora l'índex de transformació BTI, una anàlisi sobre la qualitat democràtica que agrupa 137 països d'arreu del món (74 de qualificats de democràcies i 63 com a autocràcies).


Hongria, Turquia i el Brasil, entre els "més deteriorats"
Els investigadors calculen que més de 3 bilions de persones estan ara "pitjor governats que fa 10 anys". Un deteriorament de qualitat democràtica que afecta països com el Brasil, Egipte, l'Índia, Indonèsia, Mèxic, Nigèria o Turquia.

L'informe destaca especialment diferents estats de l'Europa central i de l'est, i de l'Amèrica Llatina, on constata un increment de les violacions de drets civils bàsics i una regressió autoritària en llocs com Colòmbia, Hondures, Guatemala, Veneçuela o Nicaragua.

Concretament, en el continent europeu, l'estudi assenyala que "la legislació d'emergència hongaresa, amb la seva suspensió indefinida de la separació de poders, exemplifica el fet que la lluita contra la Covid-19 fomentarà encara més la tendència cap a un govern amb estructures encara més autoritàries."


Els efectes de la pandèmia amenacen una democràcia
"El populisme de la dreta" al Brasil de Bolsonaro (Reuters/Ueslei Marcelino)

L'escrit remarca el desmantellament de l'estat de dret i les llibertats civils en democràcies teòricament estables. És el cas, diu, del "nacionalisme hindú a l'Índia, el populisme de la dreta al Brasil o el gir autoritari d'Hongria, membre de la UE". "Els desenvolupaments d'aquests països són representatius de la creixent polarització política que també fa trontollar les democràcies consolidades", afegeix el text de la fundació alemanya Bertelsmann Stiftung.

Brigitte Mohn, membre del Consell Executiu de Bertelsmann Stiftung, apunta: "El nacionalisme i el nepotisme no són nous, però s'han convertit en acceptables a tot el món. Països com Polònia o Hongria, que es troben al cor d'Europa, ara mostren un tomb alarmant pel que fa a l'estat de dret i la qualitat democràtica."


Els efectes de la pandèmia amenacen una democràcia
Viktor Orban al Parlament hongarès, on va rebre poders especials per combatre la crisi del coronavirus (Reuters)



Requisits "pobres" per lluitar contra la Covid-19

L'estudi diu que "la governança en molts països en desenvolupament i en transició està disminuint". Afirma que "les escletxes ètniques, religioses o regionals sovint són explotades i aprofundides", i això fa que "la falta de confiança pública i el lideratge polític siguin uns requisits pobres per gestionar amb èxit la crisi i la contenció de la Covid-19."

I conclou que els resultats de l'informe d'aquest any demostren que "els impulsos positius de transformació provenen molt menys dels governs que de les societats civils crítiques que es resisteixen al desmantellament dels estàndards democràtics."

^top
2  Budapest  - importar vehicle a catalunya
Pujat per Jordà ( Budapest ) [13028] - 2020-03-31

bones,
Porto dies buscant per la xarxa qualsevol tipus d'ajuda sobre com comprar i importar un vehicle desde Hungria cap a Catalunya. Després de tocar tot tipus de tecles he fet cap a la vostra web!

Em pregunto si sabrieu d'algú que es dediqui a l'assessorament (gestoria) o que conegui el món del paperam per gestionar la compra-venda i la matriculació provisional i a més a més que parli català o espanyol o, en el seu defecte, si no és entés en el tema. que ens pugui ajudar amb l'idioma, de manera remunerada.

Ja he trobat el vehicle, però el problema és que no puc parlar ni entendrem fluidament amb el propitari, ja que tot es via whatsapp i per traductor.

Tota ajuda per petita que sigui em serà bona!
el meu correu: milcolors@gmail.com

Gràcies i salut!

^top
3  Budapest  - El partido de Orbán insiste en el rechazo al colectivo LGTBI frente a una sociedad húngara cada vez más tolerante
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-08-06

Una campaña de Coca-Cola para promocionar un festival de música, en la que aparecen parejas LGTBI, ha molestado a los políticos conservadores de HungríaUn alto miembro del partido Fidesz ha pedido un boicot de los productos de la multinacional estadounidense, a pesar de la creciente aceptación de las personas LGTBI por parte de la sociedad húngara

https://www.eldiario.es/internacional/Ze ro-prejuicio-promocional-LGBT-Coca-Cola- Hungria_0_928457348.html

^top
4  Budapest  - estic a punt d'arribar
Pujat per alba ( Budapest ) [12544] - 2019-07-15

Hola! soc l'Alba. M'acabo de registrar. soc una estudiant italiana de 24 anys i la meva mare (Angels) és catalana.

El dia 3 de setembre començo les classes a la Budapest Metropolitan University. Necessito ajuda per installar-me a Budapest durant dos anys.
Em podeu contactar ? Em podeu donar una mà?
Necessito saber-ho tot de Hongria. No conec el pais.
Haig de buscar URGENTMENT un apartament o una residencia estudiantil en un barri tranquil i a prop de la Universitat o del metro.
Estic molt emocionada però al mateix temps no sé per on començar a preparar la meva estada.
Espero amb ànsia el vostre contacte

Gràcies per tot.
Alba

^top
5  Budapest  - Hongria castiga amb presó que els indigents dormin al carrer
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-16

Hi ha uns 20.000 sensesostre, i només unes 12.000 places als albergs

https://www.ara.cat/internacional/Hongri a-castiga-indigents-dormin-carrer_0_2107 589293.html

^top
6  Budapest  - Hongria tira endavant la llei que castiga amb presó qui ajudi immigrants irregulars
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-06-21

El Consell d'Europa havia demanat que la votació es posposés fins que es pronunciés el seu equip de juristes

http://www.ccma.cat/324/hongria-tira-end avant-la-llei-que-castiga-amb-preso-qui- ajudi-immigrants-irregulars/noticia/2862 481/

^top
7  Budapest  - Hungría, el país de la Unión Europea donde más cala la ultraderecha
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-04-07

'No vemos a los musulmanes como refugiados sino como invasores', aseguraba este pasado enero Viktor Orban, el primer ministro de Hungría y presidenciable en las próximas elecciones que se celebraran...

http://www.lavanguardia.com/politica/201 80407/442263326041/hungria-el-pais-de-la -union-europea-donde-mas-cala-la-ultrade recha.html

^top
8  Budapest  - Visita setembre
Pujat per Rosa Maria ( Budapest ) [8577] - 2015-03-15

Hola! Tinc previst anar a Gödöllo de l'1 al 5 de setembre, per participar en un esdeveniment a la universitat. Vindré de Croàcia amb les meves filles, de 13 i 16 anys, i com que jo estaré ocupada, volia saber si hi hauria algú disposat a acompanyar-les o fer-los de cangur i fer una mica de turisme. Parlen anglès limitat. Ja em direu!

^top
9  Budapest  - CouchSurfing a Budapest, recollir objecte
Pujat per Lluís Bertran i Rafecas ( Paris ) [42] - 2014-08-21

Hola,

ha estat el meu fill de CouchSurfing junt amb 3 amics mes, a Budapest aquest agost 3 nits a casa d'un jove, i tot va anar molt be fins que al marxar no va apareixa el mobil,...un Iphone 4,...
Ara contactar per internet i FB,..diu que ell té, pro que el vagui a recollir a Budapest.

Evidentment, sona a frau,...

Abans d'acusar ningu, voldría saber si algun català que viu a Budapest, podria pasar a veure i xerra amb aquest que te el telf mobil i demanar el seu retorn, en ma, o per mail postal.

Si algu está disposat a intentar-ho, estaré molt agrait, i sera compensat amb una bona birra catalana on sigui del mon, o si vol visitar-nos,....a Bcn.

Soc encare editor de la paguina de Paris.
El meu mail de contacte: lbertranr@gmail.com

Lluis Bertran

^top
10  Budapest  - vot virtual
Pujat per salvadortaberner ( Nice ) [2] - 2013-10-16

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/

^top
11  Budapest  - Hola hola!
Pujat per Eduard Subirana Parramon ( London ) [1578] - 2012-07-03

Bones,

Em dic Eduard Subirana Parramon, sóc de Casserres (prop de Berga) i actualment visc a Londres. He planejat un viatget a Budapest del 19 al 22 (després passaré per Bratislava i Viena). No hi ha pas algun català/na que vulgui compartir una estoneta (un passeig, una cervesa, etc.) amb mi? :-)

^top
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.69.59.98 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/04): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?