Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
 PISSARRA
()
 PIS HABITACIONS
()
 FEINA
()
 IDIOMA ACADEMIES
()
 COMPRA VENDA
()
  
 Qatar  - Un britànic, detingut a Abu Dhabi per portar una samarreta de la selecció de futbol de Qatar
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2019-02-06

Els fets van passar durant l'última Copa de Nacions de futbol

https://www.ara.cat/esports/Qatar-Emirat s_0_2174782726.html

^top
 Qatar  - El ADN Barça llega a cualquier lugar del mundo
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2019-02-04

https://www.lavanguardia.com/deportes/fu tbol/20190204/46185441378/felix-sanchez- qatar-barcelona-la-masia.html

Siete victorias en siete partidos, 19 goles a favor y sólo un tanto en contra (en la final). Pocos campeones ha habido con una superioridad tan aplastante como Qatar en la última Copa Asia, que se adjudicó el pasado viernes. Salvando las distancias, la considerada la mejor selección de la historia, el Brasil de 1970 se adjudicó el Mundial de México con 6 triunfos, 19 dianas a favor y 7 en contra (sólo en un partido dejó la portería a cero).

Uno de los artífices del brillante primer gran éxito del fútbol qatarí es su seleccionador, Fèlix Sánchez Bas, un catalán de 43 años formado en la Masia que ha llevado hasta el emirato el estilo de fútbol de toque y ofensivo. En la mayoría de los partidos, el campeón jugó con un 4-3-3 muy marcado. En la final, incluso se atrevió a jugar con tres defensas. Y en la semifinal contra los Emiratos Árabes, anfitriones del torneo, Qatar llegó a amasar un 70% de la posesión de la pelota. Todo muy familiar en la cantera del Barça.

Fèlix Sánchez triunfa en Qatar
Los qataríes sumaron siete victorias en siete partidos, 19 goles a favor y solo uno en contra

El trofeo es la primera piedra para que Qatar, que en el 2022 jugará y organizará su primer Mundial, consiga un equipo competitivo dentro de tres años en su torneo, pero para Sánchez, que llegó al país en agosto del 2006 –el Barça acababa de ganar la Champions de París–, representa un trabajo que viene de muy lejos. El técnico ha ido subiendo escalones, desde la sub-17 hasta la selección absoluta pasando por el combinado olímpico.

De hecho, de los nuevos campeones de Asia sólo dos futbolistas superaban la treintena. Es decir, que el grupo debe seguir creciendo a las órdenes de Sánchez. Otro detalle que destaca de los 23 elegidos es que todos juegan en la liga qatarí. El núcleo duro sale del Al Duhail y el Al Sadd, donde juega Xavi Hernández, colaborador de la federación qatarí. Nada menos que ocho son compañeros de Xavi, entre ellos el portero, dos centrales, los dos carrileros y un centrocampista de los titulares de la final.

Ver imagen en Twitter
Ver imagen en Twitter

FIFA.com

@FIFAcom
öæÆG
Qatar made history and won their maiden @afcasiancup trophy, defeating four-time champions Japan in the #AsianCup2019 decider.

Highlights & report
Ihttps://fifa.to/PNQApOzrXT

2.034
15:09 - 1 feb. 2019
657 personas están hablando de esto
Información y privacidad de Twitter Ads
Pero la gran sensación del torneo ha sido Almoez Ali, pichichi con 9 goles. Con 22 años, ya ha jugado en Austria (Linz) y en la Cultural Leonesa. “Tiene potencial para ir a Europa”, vaticina Sánchez. Su próximo reto es la Copa América. Sí, Qatar participará en junio en la Copa América que se disputa en Brasil. El sorteo la ha encuadrado con Paraguay, Colombia y Argentina, un buen termómetro para los métodos de Fèlix Sánchez.

En Japón, derrotada en la final, también ha llegado la fiebre por los técnicos con ADN Barça. El Sagan Tosu, que la temporada pasada saltó a la palestra al hacerse con los servicios de Fernando Torres, ahora se ha encomendado a Lluís Carreras (46) para intentar pasar menos apuros que el curso anterior cuando sólo quedó dos puntos por encima del descenso. El Niño, que sólo marcó tres goles en la liga, tendrá ahora la compañía de Isaac Cuenca. En tres semanas arranca el campeonato nipón.

Lluís Carreras, el futuro en Japó
El Sagan Tosu, que el año pasado fichaba a Fernando Torres, se ha encomendado al técnico Lluís Carreras

Jordi Vinyals (55) ganó la primera Youth League juvenil del Barça y dirigió brevemente al filial blaugrana. En diciembre del 2015 recibió la llamada del Qingdao Huanghai, donde juega Joan Verdú, aún capaz de marcar 16 goles la temporada pasada. Vinyals ha renovado hasta el 2020. En la segunda división china, coincide y pelea por el ascenso con Sergi Barjuan (47), a cargo del Zhejiang Greentown.

Ramon Tribulietx es una institución en las antípodas. Este barcelonés, que tiene como referencias a Cruyff y Guardiola, ha pasado en el Auckland City de Nueva Zelanda once de sus 46 años. Los resultados le respaldan pues ha conquistado tres títulos de ligas y ha sido siete veces campeón de la Champions de Oceanía, aprovechando que la Federación Australiana decidió mudarse a las competiciones asiáticas buscando mayor nivel.

Pero para trotamundos, Guillermo Hoyos (55). Si Fèlix Sánchez ha triunfado siendo un sedentario, el técnico argentino ha trabajado en medio planeta desde que empezó como formador en la Masia. Allí fue uno de los primeros entrenadores de Leo Messi. Su carrera en los banquillos le ha llevado a Grecia, Chipre, Bolivia –donde llegó a ser seleccionador–, Colombia, Argentina, Chile y ahora a México, al Atlas de Guadalajara. El Barça siempre abre puertas.

^top
 Qatar  - La llei d?asil de Qatar prohibeix als refugiats l?activitat política
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2018-11-05

És el primer país del Golf que aprova una norma d?acollida

https://www.ara.cat/internacional/Qatar- prohibeix-refugiats-activitat-politica_0 _2119588090.html

Les petromonarquies del golf Pèrsic han sigut criticades per no acollir els refugiats de les guerres que destrossen Síria, l’Iraq i l’Afganistan. I és que, tot i ser pròxims, estar implicats en aquests conflictes i tenir vincles culturals i lingüístics amb els desplaçats forçats i tenir molts més recursos que els països àrabs que suporten el pes de la crisi (Jordània i el Líban), ni Bahrain, ni Kuwait, ni Oman, ni Qatar, ni l’Aràbia Saudita ni els Emirats Àrabs han signat les convencions internacionals de refugiats. El mes passat Qatar va sortir d’aquest guió i es va convertir en el primer país del Golf a aprovar una llei d’asil, però la norma és tan restrictiva que no va més enllà d’un gest de cara a la galeria. Les ONG alerten, a més, que vulnera drets fonamentals.

El més sorprenent és la contundència amb què l’article 11 de la nova llei sobre l’organització de l’asil polític prohibeix als refugiats “implicar-se en qualsevol activitat política” mentre visquin a Qatar, sota l’amenaça de ser expulsats pel ministeri de l’Interior “al país que ells triïn”. A més, segons preveu l’article 10, els refugiats hauran de demanar permís al govern si volen canviar el lloc de residència que se’ls ha assignat.

“Les llibertats d’expressió, associació i reunió ja estan molt restringides a Qatar. I no ens queda clar per què hi ha més límits en el cas dels refugiats ni per què els impedeixen la llibertat de moviments”, explica a l’ARA des d’Amman Hiba Zayadin, investigadora de Human Rights Watch.

Tot i que la llei prohibeix la deportació de refugiats a països on puguin ser subjectes de maltractaments, tortures o execucions, limita aquesta protecció als que són objecte de persecució per la seva religió, ètnia i ideologia o pertinença a un grup social determinat. No queda gens clar, per exemple, què passaria si una parella del mateix sexe de l’Iran, on l’homosexualitat està castigada amb la pena de mort, demanés asil a Qatar. A més, les sol·licituds es donen per desestimades després de tres mesos de silenci administratiu i no hi ha opció d’apel·lar a la justícia.

La llei preveu que els refugiats puguin treballar i tenir accés a l’atur, l’educació, la sanitat i l’habitatge públics i també el dret a resar i al litigi.

La nova norma arriba en ple aïllament de Qatar pel bloqueig imposat per l’Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs i Bahrain, que l’any passat van ordenar als seus ciutadans abandonar Qatar alhora que expulsaven els qatarians del seu territori. Però alguns nacionals d’aquests països es van estimar més quedar-se a Doha i ara podran acollir-se a la llei per regularitzar la seva situació. La llei d’asil podria quedar-se, doncs, en un exili daurat per a aquests contingents.

L’altre front de crítica internacional que té obert Qatar és la situació dels treballadors immigrats, sotmesos a un sistema d’ espònsors ( kafala ) que suposa la seva total submissió a l’empresari i que l’Organització Internacional del Treball ha titllat d’“esclavatge modern”. El fet que bona part treballi en la construcció de les infraestructures del Mundial de futbol del 2022 ha amplificat les crítiques. Qatar també ha abolit el requisit de demanar permís a l’empresari per poder abandonar el país, però no es podran acollir a la nova normativa, per exemple, les desenes de milers de treballadores domèstiques. Els treballadors tampoc podran canviar d’empresa dins del país. Alhora, per primer cop els estrangers podran sol·licitar la residència permanent a Qatar, encara que només podran fer-ho un centenar de persones cada any.

Rentat d’imatge
Luciano Zaccara, professor de la Universitat de Qatar, explica que Doha intenta millorar la seva imatge internacional: “La llei d’asil, la reforma de la kafala i els canvis en la llei de residència es deuen bàsicament a pressions internacionals de cara al Mundial, i busquen millorar la imatge respecte a les llibertats civils. Fins i tot pot ser una mesura orientada a la millora dels recursos humans, ja que moltes empreses es queixen que el sistema de kafala és tan limitat que els impedeix contractar gent vàlida. Però, en tot cas, l’aplicació de la nova normativa no és universal ni automàtica”.

^top
 Qatar  - Una operació per ofegar Qatar de mica en mica
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2018-06-20

Dins de la seva guerra freda amb els qatarians, l?Aràbia Saudita vol boicotejar el Mundial del 2022

https://www.ara.cat/mundial-2018-russia/ operacio-ofegar-Qatar-mica_0_2036796325. html

Aquest any, per primer cop, les dones han pogut entrar en un estadi de futbol a l’Aràbia Saudita, tot i que per una porta especial per a famílies, ja que la condició per poder-hi entrar és que vagin acompanyades. Després de rebre permís per conduir cotxes, les dones saudites veuen petits senyals de canvi en un regne boig pel futbol, encara que la selecció no hi ajudi gaire. El futbol saudita no acaba de fer el salt a nivell esportiu, però el país sap utilitzar el futbol per posicionar-se políticament. Ara, per exemple, l’utilitzen en la seva guerra freda contra Qatar. El 2017 l’Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units i Bahrain, els veïns de Qatar, van iniciar un bloqueig comercial, de fronteres i d’espais aeris sobre el petit emirat qatarià, al qual acusen d’estar darrere de grups terroristes que actuen en estats com Egipte i Síria. Però la veritable raó és la decisió de la família reial qatariana de deixar d’obeir les ordres dels reis saudites, els Al-Saud.

Els Al-Saud van ser claus en el naixement d’una identitat política àrab a inicis del segle XX. I també han promocionat el wahhabisme, el moviment fonamentalista musulmà sunnita. I com que la Meca és a dins de les seves fronteres, els Al-Saud s’han autoatorgat el paper de defensors del sunnisme en contraposició al gran enemic, l’Iran, que és xiïta. Històricament, els saudites han controlat l’agenda política de la major part d’estats veïns, com els Emirats Àrabs Units, Bahrain, Qatar, Oman i el Iemen. I quan un d’aquests estats s’escapa de la seva agenda, si cal, s’hi intervé militarment, com al Iemen.

El 1995 un cop d’estat a Qatar va canviar-ho tot. Tamim bin Hamad al-Thani va fer fora el seu pare, fidel als saudites, i va iniciar una política independent que ha convertit aquest menut estat en una potència. Qatar va començar a apostar pel gas i no tant pel petroli com els seus veïns, i va començar a escriure la seva pròpia agenda política. Això els ha portat a fer tractes amb l’Iran -el gran enemic dels saudites-, ja que els qatarians comparteixen bancs de gas i sortida natural al mar amb els iranians. Així, el moviment de Qatar va ser tot un desafiament que durant anys ha complicat les relacions. La producció de gas natural va donar a Qatar llibertat per no haver de dependre de l’OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), en la qual els saudites tallen el bacallà. El 1996 l’Aràbia Saudita va organitzar un cop d’estat a Qatar que va fracassar, cosa que va tensar més la relació amb el petit emirat, que gràcies al gas té tractes amb els Estats Units, ha arribat a tenir el PIB més alt del món i organitzarà el Mundial de futbol del 2022.

Ara els saudites intenten sotmetre sense guerra els qatarians i per fer-ho utilitzen, en part, el futbol. El bloqueig de fronteres angoixa un país que serà seu del pròxim Mundial. La FIFA es planteja que en el Mundial de Qatar no hi participin 32 seleccions, sinó 42. Si fos així, Qatar hauria de construir més estadis en pocs anys, cosa que el bloqueig econòmic dificulta molt. La FIFA ha proposat que -com passarà en el Mundial del 2026- Qatar cedeixi l’organització d’alguns partits a estats veïns. Però en aquest cas els veïns són els que fan boicot als qatarians, liderats pels saudites. Impossible, doncs. El somni de l’Aràbia Saudita seria que el Mundial de Qatar no arribés a fer-se mai. I de fet fa uns mesos el ministre d’Esports saudita, Turki al-Xeikh, va dir a la premsa alemany que al setembre la FIFA anunciaria que Qatar es queda sense organitzar el Mundial del 2022, perquè es faria pública la “compra de vots” dels qatarians per ser escollits seu del Mundial. Segons aquest rumor, el Mundial es faria al Regne Unit, que ja ho té tot a punt.

Per la seva banda, el govern saudita exigeix com a condició per aixecar el bloqueig, entre altres coses, el tancament de la cadena qatariana Al-Jazeera, i ha bloquejat al seu territori tant Al-Jazeera com BeINSports, un canal també amb seu a Qatar. Però BeINSports té els drets del Mundial per a tot el Pròxim Orient, incloent-hi l’Aràbia Saudita. Així, els saudites no poden veure partits com el de la seva selecció d’avui contra l’Uruguai i els toca fer-ho de manera pirata. Com que el perjudicat és un canal qatarià, al govern saudita ja li va bé i fa els ulls grossos.

^top
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Les diferents webs de Catalansalmon:
Campanyes i microsites de catalansalmon
US PORTEM AL COR
Volem fer arribar als pres@s polítics un missatge en vídeo enregistrat des de diferents punts del món.
REPRESENTANTS ALS CONSOLATS ESPANYOLS PER LES ELECCIONS DEL 21D
Coordinem els Representants Electorals als Consolats durant els dies 17, 18 i 19 de Desembre
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS CATALANS!
Catalansalmon exigeix la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.
MANIFEST EN DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES
Signa el manifest contra l'atac de l'estat espanyol a la Democràcia i els Drets Humans a Catalunya!
VOT ELECTRÒNIC
Web informatiu sobre el vot electrònic per als catalans residents a l'exterior
CONTRA LA SUSPENSIÓ DE LA CONSELLERIA D'EXTERIORS
Contra la decisió española de tancar la Conselleria d'Exteriors
vullvotar.com
catalans que viuen a l'estranger i que VOLEN VOTAR
DIADA VIRTUAL 2013
Cadena Humana VIRTUAL arreu del món per la Diada 2013
NOPUCVOTAR
Testimoni dels Catalans que viuen a l'estranger i que no han pogut votar.
DIADA VIRTUAL 2012
Adhesions a la manifestació del 11 de Setembre del 2102 a Barcelona des de tot el món.
No al tancament de TV3 per Satèl·lit
Campanya mundial contra el tancament de TV3 per Satèl·lit
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versió:2.4 [12·2018]
172.69.62.198
info@catalansalmon.com
Els continguts d'aquest site són gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?