CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 15 dies (6802 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:13
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
1  OMAN  - La pluja de dos anys cau en 24 hores a Oman i Dubai i causa estralls i inundacions
Pujat per WEBMASTER [1] - 2024-04-17

Les pluges torrencials han causat 19 morts a Oman i una als Emirats Àrabs Units

https://www.ccma.cat/el-temps/la-pluja-d e-gairebe-dos-anys-cau-en-24-hores-a-oma n-i-dubai-i-causa-estralls-i-inundacions /noticia/3287628/
Més info

^top
2  OMAN  - El ciclón Shaheen deja 13 muertos, se adentra en Omán
Pujat per WEBMASTER [1] - 2021-10-07

La cifra de muertos por el ciclón Shaheen llega a 13 personas y varios pescadores iraníes seguían desaparecidos mientras la tormenta se adentraba más en Omán y perdía fuerza

https://www.sandiegouniontribune.com/en- espanol/noticias/story/2021-10-03/el-cic lon-shaheen-suma-5-muertos-se-adentra-en -oman
Més info

^top
3  OMAN  - El 'pozo del infierno' de Yemen esconde serpientes pero no 'demonios'
Pujat per WEBMASTER [1] - 2021-09-25

Espeleólogos, geólogos y biólogos de Omán y Yemen participan este mes de septiembre en la primera gran exploración del pozo Barhout, en Yemen

https://www.lavanguardia.com/natural/202 10924/7744114/pozo-infierno-yemen-escond e-serpientes-demonios.html
Més info

^top
4  OMAN  - Israel acusa a Irán de un ataque contra un petrolero que ha causado dos muertos
Pujat per WEBMASTER [1] - 2021-07-31

El ministro de Exteriores pide una “respuesta contundente†frente a la presunta acción de un dron suicida frente a las costas de Omán contra un buque operado por una compañía israelí

https://elpais.com/internacional/2021-07 -30/varios-muertos-en-un-ataque-contra-u n-petrolero-operado-por-una-compania-isr aeli-frente-a-las-costas-de-oman.html
Més info

^top
5  OMAN  - La mare de la catalana empresonada a Oman demana complir ella la pena si no l'indulten
Pujat per WEBMASTER [1] - 2021-02-09

En una carta dirigida al sultà del país, Rosario Reyes en demana l'indult o intercanviar la condemna amb la seva filla

https://www.ccma.cat/324/la-mare-de-la-c atalana-empresonada-a-oman-demana-compli r-ella-la-pena-si-no-lindulten/noticia/3 076079/
Més info

^top
6  OMAN  - Omán indulta a 118 presos pero excluye a Fátima
Pujat per WEBMASTER [1] - 2021-01-12

El sultán de Omán Haitham bin Tareq al Said ha indultado a 118 presos extranjeros coincidiendo con el primer aniversario de su llegada la trono pero en la lista no

https://www.lavanguardia.com/local/barce lona/20210112/6181240/oman-indultos-fati ma-ofkir-condena-hospitalet.html
Més info

^top
7  OMAN  - Campanya per repatriar una catalana de 21 anys condemnada a cadena perpètua a Oman
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-12-29

Fátima Ofkir Reyes va ser condemnada per tràfic de drogues. La seva defensa denuncia "negligències" per part de la persona que fins ara portava el cas, proposada per l'ambaixada espanyola a Oman

https://www.ccma.cat/324/campanya-per-re patriar-una-catalana-de-21-anys-condemna da-a-cadena-perpetua-a-oman/noticia/3068 596/
Més info

^top
8  OMAN  - Omán compró una vivienda de 62M a Juan Carlos I tras abdicar y 20M volaron en su venta
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-07-31

Omán compró una vivienda de lujo al monarca en 2014, pero este entregó el inmueble como regalo de bodas a un inversor árabe, Mo El Husseiny, que lo revendió a su vez a una offshore de Islas Vírgenes

https://www.elconfidencial.com/espana/20 20-07-31/rey-juan-carlos-atico-londres-r evendido-offshore_2701227/
Més info

^top
9  OMAN  - Juan Carlos I recibió un ático en Londres tras abdicar comprado por Omán que luego revendió
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-07-31

Costó 62 millones y dos años después fue revendido en una operación donde 'desaparecieron' 20 millones de euros. No aparece en las dos fundaciones 'off shore' descubiertas a Juan Carlos I hasta el momento.

https://www.publico.es/politica/juan-car los-i-recibio-atico-londres-abdicar-comp rado-oman-luego-revendio.html

El ático de lujo fue comprado por la embajada de Omán en Londres y el sultán se lo cedió al rey emérito para su uso por tiempo ilimitado tan sólo dos semanas después de abdicar, según revela El Confidencial que atribuye la información a "fuentes próximas a las pesquisas" y no publica ningun documento probatorio.
Més info

^top
10  OMAN  - Forta tempesta a Nizwa, a Oman
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-05-05

https://www.ccma.cat/el-temps/forta-temp esta-a-nizwa-oman/noticia/3009284/

Una forta tempesta ha descarregat sobre la ciutat de Nizwa, a prop de Masqat, la capital d'Oman. Les dues ciutats són al nord-est del país, a prop del golf d'Oman.


La tempesta ha anat acompanyada d'un esclafit, vents descendents molt intensos que han provocat destrosses en el mobiliari urbà, vivendes, terrasses i vehicles... Les imatges capten un moment amb un punt còmic, quan un home corre pel carrer amb cadires arrossegades pel vent i rep l'impacte del que podria ser la base d'una taula d'exterior.

Un esclafit consisteix en una ventada molt forta que baixa del núvol de tempesta (no és giratori) a gran velocitat, impacta a terra i s'expandeix amb una ona expansiva molt destructiva. Acostuma a tenir més abast sobre el territori i afectar més metres o quilòmetres quadrats. Normalment comporta ràfegues de 100 a 180 km/h.

^top
11  OMAN  - Oman canvia de sultà en qüestió d'hores després de la mort de Qaboos bin Said
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-01-12

Modernitzador del país durant 50 anys, l'ha succeït el seu cosí Haitham bin Tariq al-Said, que ha anunciat una política continuista

https://www.ccma.cat/324/oman-canvia-de- sulta-en-questio-dhores-despres-de-la-mo rt-de-qaboos-bin-said/noticia/2979103/
Oman ja té nou sultà. Hores després de la mort de Qaboos bin Said, que va governar aquesta nació de la península d'Aràbia durant gairebé cinquanta anys, el seu cosí Haitham bin Tariq al-Said ja ha jurat el càrrec aquest dissabte al matí.

Bin Tariq ha pres possessió mentre nombrosos ciutadans acomiadaven les restes d'un líder molt estimat.

S'han declarat tres dies de dol i de suspensió d'activitats públiques i privades.


Bin Said ha mort aquesta matinada als 79 anys. La breu nota de l'agència oficial ONA no especifica els motius de la mort, però diverses fonts apunten a un càncer de colon.

A causa del seu estat de salut -oficialment "estable"- havia viatjat més d'una vegada a Europa. L'última vegada va ser al desembre, quan va ser a Bèlgica per sotmetre's a una revisió mèdica.




Qaboos bin Said en la cerimònia d'obertura de la cimera del Consell de Cooperació del Golf, al desembre 2007 (Reuters/Fadi Al-Assaad)



Casat breument amb una cosina, no tenia fills i no havia nomenat successor públicament, però havia deixat un sobre en què proposava el seu cosí per al càrrec si la família no es posava d'acord sobre qui era la persona més idònia.

Durant la cerimònia d'ascens al tron, Haitham bin Tariq al-Said ja ha volgut deixar clara la seva intenció de fer una política continuista.

"Seguim la línia del sultà difunt, assegurem els principis que ell va elegir per a la política exterior, que es basen en la convivència pacífica entre les nacions, el bon veïnatge i la no ingerència en els afers interns dels altres, en el respecte a la sobirania de les nacions i de la cooperació internacional."


Bin Tariq, de 60 anys, havia estat ministre d'Exteriors. Com el seu cosí i antecessor en el tron, també havia estudiat al Regne Unit. En aquest cas, a Oxford.


Un modernitzador estimat

Qaboos bin Said era una figura estimada que va modernitzar el país i va mantenir-ne la neutralitat i les bones relacions malgrat ser en la zona conflictiva del Golf.




Bandera a mig pal a l'òpera d'Oman, creada pel sultà Qaboos bin Said, mort aquesta matinada (Reuters/Christopher Pike)



Va prendre possessió del càrrec el juliol de 1970, després de fer fora del tron el seu pare, Said bin Taimur, amb un cop d'estat sense vessament de sang que va dur a terme amb ajuda britànica.




Qaboos bin Said, modernitzador d'Oman, ha mort als 79 anys d'edat després de governar mig segle (Reuters)



De caràcter autoritari, Bin Taimur va mantenir el seu fill aïllat de la realitat d'Oman i va enviar-lo a estudiar al Regne Unit.

De tornada a casa, es va proposar transformar el país amb la mirada posada en la realitat occidental que havia conegut. En el seu primer discurs a la nació va anunciar:

"El meu primer acte serà l'abolició immediata de totes les restriccions innecessàries de la vostra vida quotidiana."


A partir d'aquí va promoure l'educació i la construcció d'infraestructures de comunicació i transport, i va implantar un sistema de salut gratuït.

També va diversificar l'economia d'un país que, malgrat ser a la península d'Aràbia, no té grans reserves de petroli.

És el creador de la primera universitat d'Oman, el 1982. I també, com a amant de la cultura i melòman, del primer teatre de l'òpera del país.




Qaboos bin Said, amb Hillary Clinton, el gener del 2011 (Reuters)



En l'àmbit exterior, bin Said ha practicat una política conciliadora amb els veïns, tant els sunnites liderats per l'Aràbia Saudita com els xiïtes liderats per l'Iran. També amb enemics tradicionals del món àrab, com Israel, amb qui mantenia relacions de baix nivell.

En aquest sentit, va mediar en conflictes com la guerra entre l'Iraq i l'Iran, i va mirat de posar fi a la guerra del Iemen.




Qaboos bin Said amb Mahmud Ahmadinejad, a Teheran, l'agost del 2009 (Reuters/Raheb Homavandi)



També va acollir contactes secrets entre l'Iran i els Estats Units previs a l'acord nuclear assolit el 2015.

Internament, Bin Said va haver de fer front a un conflicte, la guerra del Dhofar, la seva regió natal, al sud del país, on rebels marxistes van intentar aconseguir l'autonomia amb l'ajuda militar de l'últim xa de l'Iran, Reza Pahlavi.




Mural amb la imatge del sultà Qaboos bin Said, modernitzador d'Oman, mort als 79 anys (Reuters/Christopher Pike)



Era alhora cap de l'estat i cap del govern, i també el responsable dels ministeris d'Afers Estrangers, Defensa i Finances.

El seu fèretre ha estat conduït fins a la Gran Mesquita que té el seu nom, embolicat amb la bandera d'Oman que ell va establir com a oficial al principi del seu regnat.

Aleshores també va canviar la moneda. I va voler ser proclamat sultà d'Oman i no -com el seu pare- sultà d'Oman i Masqat, una denominació que li recordava l'antiga divisió territorial del seu país arran de la disputa amb la comunitat ibadí, una branca de l'islam.

^top
12  OMAN  - Impressionants efectes de l'huracà Mekunu a Oman
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-05-29

A Salalah hi va caure en un sol dia, més del que hi plou durant 5 anys.

http://www.ccma.cat/el-temps/impressiona nts-efectes-de-lhuraca-mekunu-a-oman/not icia/2858116/

^top
13  OMAN  - L'excepcional cicló tropical Mekunu arriba a Oman amb categoria 3
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-05-27

http://www.ccma.cat/el-temps/el-ciclo-tr opical-mekunu-deixa-17-desapareguts-a-li lla-de-socotra-abans-de-tocar-terra-a-om an/noticia/2857527/

El cicló tropical Mekunu ha fet història en arribar a la costa sud de la península Aràbiga amb la força d'un huracà de categoria 3 i ha provocat dues víctimes mortals. Hores abans, el cicló havia passat a prop de l'illa iemenita de Socotra, on les inundacions derivades de les fortes pluges han deixat almenys 40 desapareguts i centenars de desplaçats. S'ha declarat l'estat d'emergència.

^top
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.70.130.63 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/04): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?