CORONAVIRUS

Solidaritat per l'impacte del Coronavirus entre la comunitat catalana a l'exterior

COMPARTEIX!
WHATSTAPP

Resposta solidària a l'impacte del CoronaVirus entre la comunitat catalana de l'exterior

NECESSITO AJUDA COM PUC AJUDAR? INFORMACIÓ

El Coronavirus ha esdevingut una pandèmia que està tenint un impacte brutal a escala planetària, afectant la nostra convivència a TOTS els nivells.

Durant aquestes primeres setmanes, hem estat rebent peticions de catalans amb problemes per ser repatriats, vols cancel·lats, preus exorbitants per bitllets d'avió, problemes amb l'expiració dels visats, i molts altres problemes de mobilitat.

Però ara ja estem començant a rebre un altre tipus de missatges. De gent a la que l'aïllament forçat els esta provocant pèrdua d'ingressos que posen en perill la seva subsistència diària.

Volem organitzar la solidaritat i proporcionar informació ja sigui als que busquen ajuda, com als que volen ajudar, i també als que busquen informació relacionada amb el virus.

NECESSITO AJUDA

La llista de problemes és llarga, i naturalment no tenim solucions per tothom, però això no vol dir no en puguem trobar.

1.- Contacteu amb ambaixades i consolats espanyols.
En cas de conflicte o problemes a l'exterior, el primer lloc que heu de buscar ajut és a l'ambaixada o consolat.
És responsabilitat de les ambaixades proporcionar-vos informació i en cas d'emergències, ajudar-vos en la repatriació.

Aquí teniu una llista de tots els consolats i ambaixades espanyols del món, amb adreces i telèfons de contacte i telèfons d'emergències.

També podeu adreçar-vos a demanar les "Ayudas asistenciales extraordinarias para residentes en el exterior"; Son ayudas destinadas a paliar la situación derivada de la carencia de recursos de los emigrantes españoles y de los familiares a su cargo, así como sufragar los gastos extraordinarios derivados del hecho de la emigración, siempre que se acredite insuficiencia de recursos.

2.- En segon lloc, podeu dirigir-vos a les DELEGACIONS de la Generalitat

La Generalitat no te delegacions a tots els països del món, i tenen un àmbit d'acció molt limitat (ja s'ha encarregat el govern espanyol que això sigui així) però si us poden ajudar, segur que us donaran un servei molt millor que el que trobareu a les ambaixades.

Aquí teniu una llista de les delegacions de la Generalitat arreu del món.
A la imatge de sota teniu les delegacions i la seva àrea d'influència:

Aquí teniu més info oficial sobre les delegacions

També pots posar-te en concate amb el CASAL CATALÀ que tinguis més a prop; aquí tens la llista oficial de comunitats catalanes a l'exterior.

També podeu seguir les xarxes socials del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència per consultar la informació actualitzada:

  • Twitter: @exteriorscat
  • Facebook: @exteriorscat
  • Instagram: @exteriorscat

La Generalitat també publica informació útil al seu web;

Informació actualitzada de les restriccions internacionals a causa del coronavirus
En aquest visor, actualitzat constantment des de les quinze Delegacions del Govern a l'exterior, hi trobareu informació d'última hora sobre les restriccions que estan aprovant els diferents països davant la situació d’emergència sanitària generada pel coronavirus.3.- Hi ha també altres organitzacions d'abast mundial que us poden donar un cop de mà.
CATALANSALMON.com és una d'elles.

Catalansalmon es una iniciativa privada que té una xarxa de 15.000 catalans repartits en més de 450 ciutats d'arreu del món i gestiona més d'un centenar de grups de whatsapp.

Catalansalmon NO us pot ajudar econòmicament però sí que us pot posar en contacte amb altres catalans que visquin a prop d'on us trobeu.
El seu mail de contacte és info@catalansalmon.com, i aquí teniu el seu Facebook

Tornar al capdemunt
CAIXA DE SOLIDARITAT

Sabem que a banda dels que estan tenint problemes per tornar a Catalunya hi ha moltes persones que VIUEN fora als que la pandèmia ha deixat sense recursos per sobreviure.
Donada la situació de crisi a Catalunya, és molt difícil que cap organització governamental pugui donar un cop de mà en aquest tema, així que hem pensat en una solució.

Una solució seria una CAIXA DE SOLIDARITAT DE la comunitat catalana de l'exterior PER A la comunitat catalana de l'exterior.

La idea seria obrir un compte per rebre DONACIONS amb les quals poder ajudar econòmicament a aquests catalans que es veuen sense recursos per poder subsistir allà on viuen. Serien micro-donacions a fons perdut i serien gestionades per un comitè que decidiria imports i destinataris.

ENCARA HI ESTEM TREBALLANT

, una mica de paciència.

Si creus que podries necessitar d'aquesta caixa, si us plau, posa't en contacte amb nosaltres explicant-nos el teu cas i el tractarem amb absoluta confidencialitat.

Tornar al capdemunt
COM PUC AJUDAR?
Vols ajudar? tens una idea? fes-nos un mail a info@catalansalmon.com

Molta gent s'està posant en contacte amb nosaltres per oferir-se com a voluntaris per ajudar de manera desinteressada. Si creus que pots fer alguna cosa per la Comunitat Catalana de l'Exterior, aquí trobaràs algunes idees.

Si tens alguna iniciativa o idea, comparteix-la amb nosaltres per poder donar opcions als qui necessiten ajut. Fes-nos un mail a info@catalansalmon.com

Si vols ajudar però encara no saps com, et proposem que participis en la CAIXA DE SOLIDARITAT de la Comunitat Catalana de l'Exterior. La Caixa de Solidaritat encara és un esborrany, hi estem treballant. Una mica de paciència.

Recull d'iniciatives solidàries
Tornar al capdemunt
BUSCO INFORMACIÓ

La web del Ministerio de Exteriores ha publicat informació sobre qué cal fer en aquest cas de pandèmia si tens problemes. La seva eficàcia és discutible, però no et farà cap mal fer-hi un cop d'ull

ASISTENCIA CONSULAR: PREGUNTAS FRECUENTES:
¿Qué hacer si me encuentro en el extranjero pero soy residente en España? Soy español residente en el extranjero. ¿Tengo que regresar a España? ¿Cómo pueden ayudarme la Embajada o el Consulado? ¿Qué debo hacer si mi vuelo ha sido cancelado?....
Aqui teniu el PDF

Asistencia consular coronavirus
Preguntas frecuentes.Mapa de regresos de españoles facilitados por el ministerio. Mapa de restricciones de viajeros prevenietes de España. Recomendaciones del ministerio de Sanidad....

Aqui teniu el PDFTambé la Generalitat publica informació global a la web del departament d'exteriors; Fes-hi un cop d'ull aquí

Links d'interès

Notícies

Tornar al capdemunt

MICROSITES CATALANSALMON: *CORONAVIRUS*

ALTRES MICROSITES DE CATALANSALMON: MAINADA | CIBERSEGURETAT BÀSICA | COVID INFO | CORONAVIRUS AJUDA | BREXIT | VPN | IDCAT | EXODE | CAMON PROFESSIONAL | TURISME | RODAMONS | CONSELL CCE | FORUM GEOPOLITICA |

MAIL   |   US

Aquesta és una iniciativa de CATALANSALMON.com
Vius a l'estranger i vols contactar amb altres catalans?
CATALANSALMON.COM et muntem una web latevaciutat.catalansalmon.com, de franc només has de demanar-la.

44.197.198.214 https://www.catalansalmon.com/microsites/coronavirus/