COVID INFO

Inormació relativa a la mobilitat condicionada per la COVID

COMPARTEIX!
WHATSTAPP

Informació relativa a la mobilitat d'entrada i sortida de CATALUNYA condicionada per la COVID


Darrera actualització: 22/12/2021 02:45

Últimes notícies:

PREGUNTES I RESPOSTESNOTÍCIESLINKS

La mobilitat per entrar i sortir de Catalunya, i per moure's pel país, es veu condicionada per la necessitat d'estar vacunat. Actualment [DES 2021], cal mostrar un CERTIFICAT DE VACUNACIÓ per accedir a bars, restaurants, i altres llocs. Aquest certificat a voltes no és fàcil d'obtenir per als que vivim fora i tot sovint tenim informacions contradictòries. Intentarem respondre *de manera NO OFICIAL* les preguntes que ens han arribat.

Aquest punt d'informació està bàsicament adreçat als catalans que viuen a l'estranger.

ATENCIÓ: Aquest site pretén ser només un punt d'informació per agrupar les preguntes i respostes que ens han fet arribar a CATALANSALMON.
En cap cas ens fem responsables de l'exactitud de la info, de l'ús que se'n pugui fer, o de les responsabilitats que se'n puguin derivar.
La informació relativa a les restriccions de la COVID està canviant constantment, per tant la informació, tot i ser correcta al seu moment, pot estar desactualitzada.

Darrera actualització: 22/12/2021

Consulteu els canals oficials per tenir respostes oficials.


Un exemple de certificat de vacunació europeu; en paper i pel mòbil

PREGUNTES I RESPOSTES
Sumari: Que és el certificat COVID digital de la UE? * Quines són les vacunes autoritzades per la UE? * És obligatori tenir el certificat COVID per entrar a CAT? * Em serveix qualsevol vacuna per obtenir el certificat? * Cal estar vacunat per tenir el certificat? * El certificat és gratuït? * Els nens i nenes també han de presentar el certificat covid? * El certificat caduca? * Sóc català, estic vacunat i visc a Europa. Com puc obtenir el certificat de vacunació a Catalunya? * Sóc català i estic vacunat a fora de la UE. Com puc obtenir el certificat de vacunació a Catalunya? * Visc a fora, la meva parella/fills NO tenen passaport ESP però estan vacunats i ja tenim certificat. Necessito el certificat de vacunació de Catalunya? * Visc fora i NO estic vacunat; em puc vacunar a Catalunya? * Només s'accepten certificats Covid de la UE? * Com aconseguir la TSI (Targeta Sanitaria Individual)? * Quins altres documents necessitem els catalans i catalanes residents a estranger per viatjar a Catalunya i a l’Estat espanyol? * On puc fer-ne un test d'antígens (TAR) o un PCR a Catalunya? * Quins són els "Paisos de risc" per entrar a ESP *
 • Que és el certificat COVID digital de la UE?

  Un certificat COVID digital de la UE és un document digital que acredita que una persona
  - ha estat vacunada contra la COVID-19,
  - o s'ha realitzat una prova el resultat de la qual ha estat negatiu,
  - o s'ha recuperat de la COVID-19.
  [sumari]
 • Quines són les vacunes autoritzades per la UE?

  Avui dia (primers de desembre 2021), les vacunes autoritzades per la UE són: BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen.
  Pendent de confirmar si també s'accepten Covishield, Sinopharm i Sinovac Biotech
  [sumari]
 • És obligatori tenir el certificat COVID per entrar a CAT?

  No. A hores d'ara no és obligatori. El certificat només s'haurà de fer servir en bars i restaurants, gimnasos i en visites a residències de gent gran, a banda dels locals d'oci nocturn.
  [sumari]
 • Em serveix qualsevol vacuna per obtenir el certificat?

  No. El certificat europeu només te'l donaran si estàs vacunat amb una de les vacunes homologades per la UE; Pfizer, Moderna, AstraZeneca o Janssen.
  [sumari]
 • Cal estar vacunat per tenir el certificat?

  No és necessari estar vacunat. El certificat s'obté amb la vacuna, però també si s'ha superat la malaltia o amb un test negatiu.
  [sumari]
 • El certificat és gratuït?

  Sí, com la vacunació.
  Però els test d'antígens i PCRs són generalment de pagament. I no són pas barats!
  [sumari]
 • Els nens i nenes també han de presentar el certificat covid?

  En el cas de menors de 12 anys no poden tenir certificat covid perquè no estan dins de les franges d'edat en què es vacuna la població. Als espais on es demana, és obligatori des dels 13 anys.
  [sumari]
 • El certificat caduca?

  Sí. Si tenim el certificat perquè ens hem posat la vacuna amb la pauta completa, serà vàlid fins un any després des de la darrera dosi.
  Si ho fem a través d'un certificat de recuperació de la malaltia, serà vàlid durant sis mesos.
  Si és amb una prova negativa, serà vàlid fins a 48 hores després de fer-nos el test d'antígens o 72 hores després de fer-nos la PCR.

  Al certificat es mostra la data de caducitat
  [sumari]
 • Sóc català, estic vacunat i visc a Europa. Com puc obtenir el certificat de vacunació a Catalunya?

  Si t'has vacunat a Europa (UE + 25 països o territoris amb el mateix sistema homologat), segurament el teu certificat de vacunació del país on vius ja et servirà. Si no et serveix, potser és que no estàs vacunat amb una vacuna homologada a la UE. Vés al CAP i pregunta-ho.
  [sumari]
 • Sóc català i estic vacunat a fora de la UE. Com puc obtenir el certificat de vacunació a Catalunya?

  Les persones que no disposen de targeta sanitària del Sistema de Salut de Catalunya i, per tant, no tenen CIP, podran obtenir el certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa amb el seu DNI a través de https://certificatproves.catsalut.gencat.cat/
  Si t'has vacunat a l'estranger, has de presentar al teu centre d’atenció primària (CAP) un certificat oficial emès per l’autoritat competent del lloc on has rebut les dosis de la vacuna. Aquest document ha d’incloure tota la informació requerida per al registre i ha de ser validat per un professional sanitari. És molt important que aquestes vacunes estrangeres estiguin autoritzades per l’organització mundial de la salut (OMS).

  Passos a seguir: (Gràcies Patrícia de Dubai)

  --->>> Condicions prèvies:
  a) Ser català
  b) Estar vacunat fora de la UE i amb vacunes aprovades per la OMS o EMA

  --->>> Passos a seguir:
  1. Estar prèviament registrat com a Català resident al exterior.
  2. I haver demanat la Targeta Sanitària Individual (TSI)
  3. Un cop a Catalunya trucar al 061 i demanar activar la targeta sanitària (pot tardar uns dies en fer-se efectiu)
  4. En paral·lel descarregar l'aplicació 'la meva salut' (aquí pots estar l'adult i els fills a càrrec) jo ho vaig fer paral·lelament parlant amb l'agent del 061 ext 3 (aquests dies costa contactar pero un cop parles amb un agent són molt amables i resolutius).
  5. Anar al teu CAP amb el certificat de vacunació del país que sigui i a administració demanar que entrin manualment les dades (tipus de vacuna, data i lot (crec que lo del lot no és imprescindible)).
  6. Anar comprovant a l'apartat descarregar certificat de la app 'la meva salut' si ja està disponible.
  [sumari]
 • Visc a fora, la meva parella/fills NO tenen passaport ESP però estan vacunats i ja tenim certificat. Necessito el certificat de vacunació de Catalunya?

  Han de presentar un document d’identificació i el certificat acreditatiu de la vacunació del seu país o bé el de prova PCR negativa o TAR negatiu. En definitiva, els mateixos documents que han fet servir per entrar a Catalunya.
  [sumari]
 • Visc fora i NO estic vacunat; em puc vacunar a Catalunya?

  Hi ha diferents respostes. En general et caldrà tenir la Targeta Sanitaria Individual (TSI: veure 'com aconseguir la TSI?'), però sabem de casos que els han vacunat sense tenir-la. Quan estiguis a CAT; vés al CAP (Centre d'Atenció Primària) i demana que et vacunin
  [sumari]
 • Només s'accepten certificats Covid de la UE?

  No, els certificats Covid emesos a la UE no són els únics acceptats. El govern català accepta certificats 'emesos per un servei públic de salut' que confirmen alguna de les tres situacions anteriors. Parlant amb Catalan News, les autoritats sanitàries fan referència a una llista de 24 països i territoris no comunitaris que s'han adherit al sistema de certificat digital Covid de la UE, és a dir, que els seus documents també s'accepten a Catalunya i a la resta de la UE, i viceversa: Albània , Andorra, Armènia, Suïssa, Illes Fèroe, Geòrgia, Israel, Islàndia, Liechtenstein, Moldàvia, Mònaco, Marroc, Nova Zelanda, Macedònia del Nord, Noruega, Panamà, San Marino, Sèrbia, Singapur, Togo, Turquia, Ucraïna, Regne Unit , i el Vaticà.
  [sumari]
 • Com aconseguir la TSI (Targeta Sanitaria Individual)?

  La TSI es una targeta temporal per als catalans empadronats a l'estranger i que per tant han perdut la cobertura sanitària a CAT. Amb aquesta targeta podràs tornar a estar al sistema sanitari català durant un mesos i fer totes les gestions en que necessitis la targeta Sanitària. la TSI forma part dels serveis associats al Registre de catalans a l'exterior, i per tant t'hi hauràs de registrar primer.
  [sumari]
 • Quins altres documents necessitem els catalans i catalanes residents a estranger per viatjar a Catalunya i a l’Estat espanyol?

  Per viatjar necessites estar vacunat o tenir test negatiu en les ultimes 48/72h (Això correspon al certificat COVID si vens desde un pais de la unio europea)

  A més, l’estat espanyol exigeix omplir un qüestionari de control sanitari a què es pot accedir des de la pàgina http://www.spth.gob.es o bé descarregant-te l’app.

  Aquest formulari l’has d’omplir 48 hores abans del teu vol. Una vegada omplert i enviat, rebràs un correu electrònic amb un QR que serà escanejat pel control sanitari. Tant aquest QR com el passaport COVID digital (o prova d'antígens) et permetran accedir a l’aeroport de destinació de l’Estat espanyol o de Catalunya.

  Atenció: si viatges des de paisos d'ALT RISC, et demanarà a mes, una prova d'antigens o PCR. Busca el llistat de paisos d'alt risc més avall en aquesta faq.
  [sumari]
 • On puc fer-ne un test d'antígens (TAR) o un PCR a Catalunya?

  El certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa té diferents caducitats, segons el tipus de prova.
  Test d’antígens (TAR): 48 h
  PCR: 72 h
  Exclusivament en aquests laboratoris homologats us podeu fer les proves TAR o PCR per obtenir el certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa.
  https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/certificat-covid-digital-ue/centres-acreditats

  Un cop feta la prova, podràs descarregar-te el resultat a la web https://certificatproves.catsalut.gencat.cat/
  [sumari]
 • Quins són els "Paisos de risc" per entrar a ESP

  Si arribes a ESP des d'un pais considarat de 'alt risc', a més del certificat de vacunació, et caldra presentar un certificat negatiu de COVID.
  La llista de països de risc canvia CADA SETMANA, així que millor fes un cop d'ull abans de volar a CAT.
  [sumari]
Més preguntes? adreça-les directament a la Generalitat:
atenciociutadana@catsalut.cat
Tornar al capdemunt
NOTÍCIES
Tornar al capdemunt
LINKS
Tornar al capdemunt

MICROSITES CATALANSALMON: *COVID INFO*

ALTRES MICROSITES DE CATALANSALMON: MAINADA | CIBERSEGURETAT BÀSICA | COVID INFO | CORONAVIRUS AJUDA | BREXIT | VPN | IDCAT | EXODE | CAMON PROFESSIONAL | TURISME | RODAMONS | CONSELL CCE | FORUM GEOPOLITICA |

MAIL   |   US

Aquesta és una iniciativa de CATALANSALMON.com
Vius a l'estranger i vols contactar amb altres catalans?
CATALANSALMON.COM et muntem una web latevaciutat.catalansalmon.com, de franc només has de demanar-la.

44.220.249.141 https://www.catalansalmon.com/microsites/coronavirus/