CATALANSALMON: 18 anys 10 mesos i 8 dies (6886 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
CATALANSALMON
Catalansalmon.com es una xarxa de 15.780 usuaris registrats en 482 pàgines web en 149 paisos que posa en contacte catalans que viuen en diferents llocs del món.
També gestionem i formem part de mes de 250 grups de whatsapp, organitzats geogràficament o temàticament. Aquí tens una llista de tots i instruccions per afegir-t'hi
Si tens alguna pregunta sobre el projecte, potser aquí tens la resposta
Catalansalmon neix a Dublín el 11 de Setembre del 2005.
El 2004, Sergi marzabal va anar a viure a Dublín (Irlanda) on es va adonar de la manca de eines per posar en contacte els catalans que vivien a Dublín i el Setembre del 2005 va crear una web per fer-ho; www.catalansadublin.com .
Amb l'ajut inestimable de Josep Arnau, els catalans de Dublín s'organitzaren per muntar mil i una activitats, excursions, quedades, pícnics, practiques de jocs gaèlics, i especialment per a les celebracions de la Diada a Dublín, el Sant Jordi, concursos literaris de Sant Jordi i de Nadal, i mil coses més.
Un any desprès i amb gairebé 1000 usuaris registrats a tot Irlanda, rebem la petició d’una web per als catalans de Berlín i un altre per als Catalans de Manchester.
En aquell moment decidim exportar la formula de la web i expandir-la a les principals ciutats del mon. Comprem els dominis de les 10 ciutats mes grans del mon (CatalansaBerlin,com, CatalansaLondon.com, CatalansaParis.com, CatalansaNewYork.com, CatalansaTokyo.com, CatalansaPekin.com, CatalansaDelhi.com, CatalansaAmsterdam.com, CatalansaMexico.com, CatalansaSaoPaulo.com i CatalansaMadrid.com ), registra oficialment el nom “CATALANS AL MON”, amplia l’espai d'allotjament i desenvolupa tota una nova web parametritzable per a ampliar el projecte per a totes les ciutats que calguin fàcilment.
A partir de la plataforma CATALANSALMON es desenvolupen altres projectes paral·lels, com CULERSALMON.com , una xarxa de culers arreu del mon que crida l’atenció de l’equip de Joaquim Maria Puyal i el seu equip de LATDP a Catalunya Ràdio i treballen plegats durant dos anys en un projecte per crear la xarxa social dels culers d’arreu del mon. Dissortadament el projecte comú al final no es pot dur a terme, pero Culersalmon continua informant puntualment, partit a partit, de la realitat del Barça.
L’any 2012 desenvolupaem una plataforma contra el TANCAMENT de les emisions de TV3 pers satél·lit que deixa a molts catalans de l’exterior sense accés a TV3. TV3.catalansalmon.com La web reuneix ràpidament més de 38.000 signatures contra el tancament i les presenten al Síndic de Greuges.
Entretant també desenvolupem una web per a fer una DIADA VIRTUAL el 2012 i repeteix el 2013 per fer una CADENA HUMANA VIRTUAL 2013 per que tots els catalans d’arreu del mon que no van poder afegir-se a la Cadena Humana del 2013, pugessin fer-ho virtualment. diada2013

Entretant també col.laborem a muntar una plataforma per als Catalans de l’estranger que tenen fills petits i busquen material i experiències per compartir a PATUFETSALMON.com
També hem desenvolupat el projecte PADRINSALMON.com per donar solucions directes als catalans que busquen respostes concretes quan marxen a un altre país, de manera senzilla i immediata.
El 2012 creem la web VULLVOTAR.com que Informa els catalans de l’exterior del que han de fer per votar des de l’exterior. Actualment hi ha més de 9.000 catalans registrats que han rebut informació puntual de les gestions per votar des de l’exterior. Per al resultat d’aquestes eleccions vam assistir al recompte del vot exterior que es va fer el dia desprès de les eleccions, per tenir el recompte de primera mà del vot dels catalans a l’exterior. Aquesta plataforma ha estat el referent informatiu per aconseguir informació sobre els processos electorals des de l'exterior.

Com a conseqüència de VULLVOTAR, va recopilar queixes de molts catalans que no havien pogut votar des de l’exterior, per problemes tècnics amb correus, pel VOTO ROGADO, o per problemes amb l’ambaixada corresponent. Per reunir aquestes queixes i donar-li forma, va muntar la web NOPUCVOTAR on recollir les queixes de les eleccions catalanes del 2012 i les Europees del 2014. En col.laboracio amb CATALUNYADIUPROU, vam recollir les queixes d’una 60ena de pesones i van presentar una denúncia al Jutjat de Barcelona.

Amb la web VULLVOTAR va ser especialment important la campanya per a la consulta del 9N, de la qual va ser voluntari a Mexic. Des de la web/Facebook/twittter es va informar als catalans de l’exterior de les diferents alternatives per poder votar, donats els canvis constants pels impediments de l’estat espanyol a que els catalans s’expresessin democràticament el 9N.
Des del 2012 hem presentat múltiples propostes per millorar el vot exterior, entre elles la de poder-se descarregar les paperetes per Internet, proposta que ha estat acceptada en la modificació de la LOREG del 2022.
El 2011 va participem amb la FIEC en la trobada amb els representants dels partits polítics amb representació al Parlament per demanar l’eliminació del VOTO ROGADO que és el causant de la reducció de la participacio del vot exterior del 25 al 6%. Els partits van reconèixer que la mesura havia aportat més perjudicis que no pas beneficis i es van comprometre a estudiar la seva el.liminacio (al 2011!!)
Durant aquest temps, CATALANSALMON ha col.laborat amb els Casals Catalans que li ho han demanat, i ha ofert desinteresadament la web de Catalansalmon local com a web dels casals que no en tenien, i ha contestat milers de mails de Catalans que han buscat una oportunitat fora del seu país.
Amb Catalansalmon i totes les activitats relacionades ha reunit una base de dades de mes de 100.000 catalans dels 5 continents
El 2013 en Sergi es trasllada a Ciutat de México. Allà treballa per aglutinar un bon grup de Catalans que continuen fent activitats com Sant Jordi, activitats de lleure com partits de futbol o gastronòmiques que reforcen els llaços dels catalans del país que no tenen relació amb els casals.
Des del 2005, La plataforma Catalansalmon ha col.laborat i/o ha estat altaveu de diferents campanyes que s’han fet des de la ANC, Omnium Cultural, Diplocat, CatalunyaDiuProu, o la Generalitat, col.laborat a donar a conèixer el REGISTRE de CATALANS de la Generalitat, adreçades als catalans de l’exterior. I també ha donat suport a moltes iniciatives particulars per buscar informació dels Catalans que viuen fora. També ha participat en xerrades informatives que l’Ajuntament de Barcelona fa per als catalans que busquen oportunitats a l’exterior (ciajbcn) presencialment i també via Skype .
CATALANSALMON també és el referent per als mitjans que busquen contactes de Catalans que viuen a fora, especialment quan es busca una opinió catalana en primera persona d’algun esdeveniment que te ressó mundial, el darrer exemple el terratrèmol al Nepal. També hem col.laborat activament amb TV3 en programes com AFERS EXTERIORS aportant contactes sempre amb el vist-i-plau dels interesats. Les diferents iniciatives de Catalansalmon també han aparegut nombrosos cops a la premsa.
En el discurs del dia de la Catalunya Exterior el passat 26 d’Abril del 2015, el President Más va agraïr personalment la tasca de Catalansalmon a favor del Dret a Decidir arreu del món.
El 2014 en Sergi és nomenat Representant de la Generalitat de les comunitats Catalanes de l’exterior de México, Centreamèrica i Carib, i membre del Consell que es reuneix cada any per transmetre l’evolució de les comunitats catalanes de l’exterior davant de la Generalitat.
El 2016 es trasllada a Dallas, Texas, USA, des d'on s'impulsa el referendum del 1-Octubre per votar electronicament.
I el 2018 a Sao Paulo, Brasil.
Actualment des dels Paisos Baixos, segeuix treballant per ampliar la xarxa de catalansa a l'exterior.
Durant aquest període es creen projectes com CATALANSAMART.com CATALANSAMART, com Catalansalalluna, va néixer com una rèplica de Catalansalmon, però a diferència d'aquesta, ha anat evolucionant cap a un col·lectiu de científics catalans d'arreu del món. Treballadores de la NASA, Físics, Neuròlegs, Primatòlegs... hi ha MOLT talent català a l'exterior i està poc reconegut i organitzat. Amb aquesta web, Twitter grup de Whatsapp i Instagram, intentem agilitzar els contactes entre científics catalans pel món.
O un microsite dedicat a la MAINADA, on, vista la manca de material audiovisual en català per als mes menuts, es munta un microsite on es recopila aquest material i se'n genera de nou, tot mirant de proporcionar al mares i pares, algunes eines per poder ajudar a educar els seus fills en català fora de Catalunya.
O un espai dedicat a fer SEMINARIS; uns petits seminaris gratuïts de temes d'actualitat impartits per experts catalans reconeguts ; ciberseguretat, fotografia, ciència...
CATALANSALMON col.labora activament en donar veu a la comunitat catalana a l'exterior i ha participat en la ponència del Parlament de Catalunya per informar sobre la percepció i la problemàtica que els catalans de l'exterior tenen sobre el sistema actual de vot pregat i el possible desplegament d'una llei de VOT ELECTRÒNIC.
Es pot serguir la informació relacionada al web VOTELECTRONIC.cat
CATALANSALMON és una Associació legalment constituïda
Els fitxers de CATALANSALMON estan registrats a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.
®CATALANS AL MON és una marca registrada per Sergi Marzabal com apareix publicat al BOLETIN OFICIAL DE LA PROPIEDAD INDUSTRIAL DEL AÑO CXXV NÚM. 3463 - 22 DE JUNIO DE 2011, AMB EL NOMBRE DE REGISTRE M 2986432.- PÀGINA:33219

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[364] http://Cancun.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.43.210 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis