Catalansalmon/ MAINADA

Recursos per als petits catalans que viuen arreu del món

COMPARTEIX!
WHATSTAPP

MAINADA: Consells > Eines

Els pares ens fan arribar, links, consells, recomanacions per compartir amb altres pares. També hi trobareu consells professionals per gestionar el comportament dels menors a Internet, ciberseguretat adreçada als infants, i com gestionar comportaments de risc a la xarxa. També hi ha eines per poder veure TV3 des de la vostra televisió, com ara Chromecast, Amazon Fire TV Sick, o AppleTV
Recomanacions  Eines  Notícies  

Com veure TV3 des de fora?

TV3 va deixar d'emetre per satel.lit fa uns anys i va per emetre per Internet.
Això vol dir que pots veure TV3 des del teu mobil, tauleta o ordinador. I també des de la teva TV des de l'estranger!

Com veure TV3 a la teva TV des de l'estranger?

Si tens una SmartTV (Tv amb connexio a Internet), pots buscar la APP de TV3 i instalar-la a la TV. Si no te connexio a Internet, pots endollar-li un ChromeCast que el que fa es REPLICAR el contingut del teu mobil a la TV. Aixi que pots instalar-te la app de TV3 al mobil, obrir TV3 i compartir-la amb el ChromeCast (aixo serveix per a android i IOS) i veure-la a la TV.
Tambe pots fer-ho amb la AppleTV o una cosa que es diu TVBox

I que passa si els continguts estan "limitats" i et diu que no esta disponible des del teu pais?

Per saltar-te aquesta limitació pots fer servir una VPN. Tens més info de com fer-ho mes abaix.
https://catalansalmon.com/microsites/vpn/

WhatsApp per a nens: eines de control parental

WhatsApp per a nens: control parental al popular Messenger (article en anglès amb instruccions especiíiques per protegir els nens al whatsapp)
https://kidslox.com/guide-to/whatsapp-for-kids/

Normes de telèfon mòbil per a adolescents

Com ajudar el teu fill de 12 a 14 anys a gestionar el seu mòbil de manera responsable
llegeix-ho a kidslox.com

La Generalitat te alguna cosa per la mainada dels catalans a l'exterior?

Si, de fet, amb el REGISTRE DELS CATALANS A L'EXTERIOR, s'inclouen un seguit de serveis entre ells molts dedicats específicament per als més petits:

- Carnet Jove:
El Carnet Jove inclou una sèrie de propostes orientades a potenciar la vessant cultural, social i participativa dels joves a nivell nacional i europeu, per millorar i augmentar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Ofereix un ampli ventall d’avantatges en l’adquisició i la utilització de diferents productes i serveis.

- L'estiu és teu:
Programa residents a l’estranger. La Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) ofereix dins del programa l’Estiu és teu estades de lleure adreçades exclusivament als infants i joves catalans residents a l’exterior que vulguin gaudir de l’experiència de compartir l’estada amb altres catalans vinguts d’arreu del món i disposar d’espais lúdics de reforç de la llengua i la cultura catalanes.

- eBiblio
eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals, accessibles a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

-"Fas 6 anys. Tria un llibre"
La campanya “Fas 6 anys. Tria un llibre”, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, vol estimular els hàbits de lectura dels infants d’aquesta edat.
Els infants catalans i catalanes residents a l’exterior, inscrits al Registre de catalans residents a l’exterior, que durant l’any facin 6 anys podran escollir el llibre infantil que desitgin de la plataforma en línia Libelista.cat per un import de fins a 13 €.


i mes serveis. Per accedir-hi cal estar inscrit al Registre de Catalans a l'Exterior
els pots veure tots aquí:
https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/catalans-i-catalanes-exterior/registre/serveis-als-inscrits-al-registre/
llegeix-ho a exteriors.gencat.cat

Català per a joves residents a l'estranger

Viviu a l’estranger i voleu que els vostres fills millorin el català? El Programa CRE, acrònim de Cursos de català per a joves residents a l’estranger, us respon.
És una proposta de l’Institut Obert de Catalunya adreçada a joves de 12 a 17 anys de tot el món per tal que puguin millorar la competència comunicativa oral i escrita en llengua catalana.
https://ioc.xtec.cat/educacio/cre

Elsagate: vídeos penjats a YouTube i YouTube Kids que estan categoritzats com a aptes per a infants, però que contenen temes que són inapropiats per a nens.

Elsagate és un neologisme que es refereix a la controvèrsia que envolta vídeos penjats a YouTube i YouTube Kids que estan categoritzats com a aptes per a infants, però que contenen temes que són inapropiats per a nens. La majoria de vídeos sota aquesta classificació són notables per presentar contingut com violència gràfica, situacions sexuals, fetitxes, drogues, alcohol, injeccions, humor escatològic i situacions i activitats perilloses i angoixants.[1]

Aquests vídeos sovint presenten personatges populars de mitjans de comunicació de caràcter familiar, de vegades via crossovers, utilitzats sense permís legal. El terme ell és compost per "Elsa" (un personatge de la pel·lícula animada de Disney Frozen: El regne del gel, qui surt representada freqüentment en aquests vídeos) i ""-gate"" (un sufix utilitzat per indicar escàndols). Tanmateix, la controvèrsia d'Elsagate també inclou canals com Toy Freaks que no presenta personatges familiars, sinó nens reals i que ha generat preocupació sobre un possible cas de maltractament infantil.

La majoria de vídeos en aquesta categoria són o films live-action o animacions 2D vulgars, tot i que alguns canals han estat utilitzant tècniques més elaborades com animació de plastilina, o animació 3D. Malgrat les polítiques de restricció d'edat de YouTube, de vegades aquests vídeos són etiquetats per tal d'evadir els algoritmes de protecció infantil integrats, fins i tot, arribant, a YouTube Kids, ja que són difícils de moderar a cause de la gran escala de la plataforma. Per tal de sortir a la pàgina de resultats i atreure atenció d'usuaris, els seus títols i descripcions contenen noms de personatges famosos, així com paraules clau com "educació", "aprendre colors", "cançons infaltils", etc. També inclouen anuncins, fent-los lucratius per als seus propietaris i per YouTube. Malgrat la qüestionable i sovint confonent naturalesa d'aquests vídeos, molts atreuen milions de vistes.

Mentre que la crítica dels canals mateixos ha existit des de 2014, la conscienciació pública del fenomen va créixer durant el 2017, ja que els mitjans de comunicació van començar a informar sobre la seguretat infantil a YouTube. Aquell any, després d'articles i d'informes fets per diversos mitjans de comunicació, YouTube va adoptar directrius més estrictes pel que fa al contingut dels nens. A finals de novembre, l'empresa va començar a esborrar massivament els canals i vídeos que entraven dins la categoria d'Elsagate, així com grans quantitats d'altres vídeos o comentaris d'usuaris relacionant a nens que eren inapropiats.

Es desconeixen els motius darrere d’aquests vídeos, tot i que el lloc web de notícies tecnològiques nord-americà The Verge va assenyalar que els continguts poden ser fascinants per als nens. Com que molts dels vídeos tenen milions de visualitzacions i inclouen anuncis, el New York Times va suggerir que els vídeos són econòmicament lucratius.

Elsagate també es va convertir en objecte de diverses teories de la conspiració, inclosa una que afirma que els vídeos intenten normalitzar la pedofília o els abusos sexuals contra menors.
https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Elsagate

Que és una VPN?

Una VPN es un software que permet encriptar la teva info i emmascarar la teva IP.

És a dir, que a banda de protegir la teva connexio, et permet "falsejar" la teva IP i per tant pots dir-li que t'estas connectant de de Catalunya (o qualsevol altre pais), i saltar-te els missatges de "aquest contingut no esta disponible des de la teva localització"

Fes un cop d'ull al microsite amb tota la info sobre VPN que ha publicat Catalansalmon
https://catalansalmon.com/microsites/vpn/

No ho puc veure des del meu pais...

Si... a les app que estan a les SmartTVs, cada pais geolimita l'acces a continguts.
Es per aixo que una bona alternativa es mirar-ho des del mobil o tablet amb una VPN, falsejar la IP i replicar-lo a la TV amb AppleTV o Chromecast.
o be a l'ordinador portatil (amb la VPN) i connectar l'ordinador a la tele amb un cable HDMI.

Com puc veure internet a la meva tele si NO és SMARTTV?

Pots comprar un CHROMECAST i replicar el continut del teu mobil a la TV encara que no sigui SMARTTV
Es pot comprar una box TV i installar l’applicacio de TV3 per mirar el Super 3. Es gratis, facil i de molt bona qualitat

KODI per veure TV3 al teu TV

Kodi és un reproductor multimèdia que es pot instal·lar a Windows, Linux, Android, etc. Molta gent el fa servir per veure pel·licules gratis (VPN és recomanable). El Vídeo Add-on:TV3cat funciona des de fa molt de temps (gràcies a un informatic que es diu jqandreu - https://github.com/jqandreu). Jo el tinc instal·lat en tres dispositiu de streaming connectats a la TV: Chromecast with Goggle TV, Amazon Fire TV Sick i Amazon Fire TV Cube. Per més informació, aquí poso un enllaços pels que estiguin interessats:

https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Kodi

https://kodi.tv

https://troypoint.com/how-to-install-kodi-on-fire-tv

https://www.firesticktricks.com/best-kodi-addons.html

https://kodi.wiki/view/Add-on:TV3cat

Gràcies per la info Fabian de Miami! ;)
https://kodi.tv

Normes de ciberseguretat per als nostres fills

Segons les enquestes més recents, prop d’un 40% d’infants de 4 anys ja interactua amb dispositius mòbils, especialment tauletes, i més de la meitat dels de 10 anys tenen mòbil propi.

És per això que el paper de pares i mares és determinant a l’hora de fer-los arribar les normes bàsiques de seguretat a la xarxa. Molts dels problemes que es poden trobar a internet es produeixen per no seguir o no conèixer aquestes normes, moltes d’elles de sentit comú i totes fàcils d’aplicar.

Comproveu que l’antivirus i el tallafocs estan sempre actualitzats i operatius.
Activeu mesures de control parental per evitar que els vostres fills accedeixin a continguts nocius i/o perillosos.
Expliqueu-los la importància de les dades personals i quines dades poden facilitar i quines no.
Acordeu quines pàgines es poden visitar (agregant-les per exemple a la llista d’adreces d’interès) i reviseu junts l’historial de navegació que guarda l’ordinador.
Estigueu al corrent de les novetats en riscos a Internet. Compartiu-les amb els vostres fills i navegueu per la xarxa amb ells per confirmar que els han entès.
Estigueu alerta amb les noves amistats que poden fer a les xarxes socials i parleu amb ells si veieu algun comportament estrany.
Fixeu el temps de connexió i assegureu-vos que no descuiden les activitats escolars i que realitzen altres activitats (esport, quedar amb els amics, etc).
llegeix-ho a internetsegura.cat
Tens alguna recomanació? comparteix-la amb nosaltres!
Tornar al capdemunt

https://www.catalansalmon.com/mainada

*CATALANSALMON per a la MAINADA!*

IL·LUSTRACIONS DE NOEMÍ CASAS - @nomidrawings

CONTACTE   |   CONDICIONS DEL REGISTRE   |   US/Columbus- (228)

Aquesta és una iniciativa de CATALANSALMON.com
Vius a l'estranger i vols contactar amb altres catalans?
CATALANSALMON.COM et muntem una web latevaciutat.catalansalmon.com, de franc només has de demanar-la.

<#> VISITES (2024/08): 1 / VISITES TOTAL : 3

3.143.25.244 https://www.catalansalmon.com/mainada/info.php?index=3%252525252525252527&sub=2