CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 24 dies (6811 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Info general
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
bandera de Espanya
Espanya
Moneda: Euro (EUR)
Prefix TLF:34
Hora Local:22:32:21
Idiomes:Espanyol (es-ES), Català (ca), Gallec (gl), Basc (eu), Occità (oc)
Cens Catalans al Món: 386.486*
* Padró de catalans a data (PERE) - Font: INE
Corrent i endolls:
(A CAT hi ha 230V i 50 Hz
amb endolls tipus C i F)
230 V - 50 Hz - Endolls: C / F
(C) (F)
Valladolid
2014-05-07 (1/1) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Valladolid, coneguda popularment com a Pucela, és una ciutat i municipi espanyol situat al nord-oest de la Península Ibèrica, capital de la província de Valladolid, i seu de les Corts i la Junta de Castella i Lleó, cosa que la converteix en capital de facto de la comunitat autònoma.[2] Segons les dades del padró de 2011, té 313.437 habitants, i és el 13è municipi més poblat d'Espanya i el primer de tot el nord-oest espanyol.[3] D'altra banda, l'àrea metropolitana de la ciutat, conformada per 23 municipis, és la 20a més gran d'Espanya, amb una població de 413.605 habitants (INE 2011).[4][5]

Malgrat que existeixen indicis d'assentaments pertanyents al Paleolític inferior, Valladolid no va tenir una població estable fins a l'Edat mitjana. Durant la repoblació de la Meseta, Alfons VI de Lleó va encarregar el comte Pedro Ansúrez el seu poblament, i li'n va atorgar el senyoriu el 1072. A partir d'aquesta data s'inicià el seu creixement, i es va anar dotant de diferents institucions; Església col·legial, Universitat o Alcàsser Reial. Això li va permetre esdevenir seu de la Cort castellana, i posteriorment, entre 1601 i 1606, capital de l'Imperi Espanyol, fins que la capitalitat va passar definitivament a Madrid.[6] A partir de llavors s'inicià un període de decadència que només se salvà amb l'arribada del ferrocarril al segle XIX, i amb la industrialització de la ciutat, ja al segle XX.

El seu nucli antic conserva un interessant conjunt històric, compost per cases, palaus, esglésies, places, avingudes i parcs, junt amb un important patrimoni museístic format pel Museu Nacional d'Escultura, Museu de Valladolid, Museu de Ciències Naturals, el Museu Oriental, i el Museo de Arte Contemporáneo Español Patio Herreriano, així com cases museu: Casa-Museu de José Zorrilla, i Casa-Museu de Cervantes. Entre els esdeveniments culturals que se celebren a la ciutat destaquen la Setmana Santa de Valladolid, la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (SEMINCI) i el Festival de Teatre i Arts de Carrer (TAC).
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[345] http://VALLADOLID.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.130.128 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis