CATALANSALMON: 17 anys 6 mesos i 9 dies (6399 dies) posant en contacte catalans arreu del món
2022; nova etapa de catalansalmon: missió, visió, valors

Després de 16 anys de catalansalmon, ha arribat el moment de fer canvis

Catalansalmon va néixer com a Catalansadublin l’Onze de Setembre del 2005, amb la innocent intenció de crear una comunitat on-line de catalans que vivíem a Dublín per quedar per fer pintes… Tot seguit, el tema es va complicar quan ens vam organitzar per celebrar Diades, Sant Jordis, excursions, partits de hurling… i més pintes!

Això volia dir molta feina per gestionar continguts, respondre mails, organitzar esdeveniments i redissenyar la web cada poc temps, en funció de les necessitats del moment. Així va néixer la figura dels editors, responsables dels continguts, sense l’ajut inestimable dels quals res d’això hagués no estat possible: en Josep, la Noe, l’Edu i l’Andrea van pringar de valent i van posar-hi desinteressadament hores, idees, energia i trempera per tirar endavant la primera xarxa social catalana abans que existís Facebook!

En poc més d’un any, ja érem més de mil usuaris registrats a Dublín i, des de Manchester i Berlín, ens demanaven un duplicat de la web per fer la seva pròpia comunitat local.

17 anys, 474 webs, 15.267 usuaris i 100.000 contactes i 200 grups de whatsapp després hem teixit una impressionat xarxa de contactes catalans i catalanòfils arreu del món. Fa patxoca, oi? ;)

Durant tot aquest temps, hem mantingut una relació fluida amb la Generalitat i amb les institucions, hem format part del Consell de les Comunitats Catalanes a l’Exterior, hem mantingut contacte amb els Casals, amb les Delegacions de la Generalitat, i amb el Departament d’Exteriors; hem participat al Parlament de Catalunya sobre el drama del vot exterior i dos presidents de la Generalitat ens han citat als seus discursos de Nadal ;)

Hem muntat projectes web paral·lels, seminaris de ciberseguretat… Hem organitzat campanyes per portar catalans als consolats per les eleccions i moltes coses més. Feu-hi un cop d’ull: https://catalansalmon.com/quefem.php

Tot plegat, però, ha estat bàsicament la feina d’un equip puntual que ha respost a les necessitats de manera esporàdica. A banda d’un servei tècnic gestionat amb diligència des del Japó, la pròpia natural caducitat i mobilitat de la diàspora ha fet que el pes del projecte hagi recaigut sobre un equip cada cop més reduït.

El nombre de catalans a l’exterior s’ha duplicat cada 10 anys i això ha fet que el nostre hàbitat es vegi eixamplat, però també ha fet falta multiplicar-se per evitar veure’s amortit per l'aparició de nous canals de comunicació i maneres de comunicar-se; whatsapp, telegram, signal, zoom. La diàspora catalana, doncs, s’ha multiplicat i els canals que fa servir també. Ara la xarxa s’organitza de manera diferent i hem hagut de multiplicar-nos per ser presents allà on hi havia coses a dir.

Com ha afectat tot això al projecte?

Doncs més feina. MOLTA més feina: més projectes, més abast, més consultes, més grups, més interactivitat, més immediatesa, més iniciatives… i començar a repartir joc.

Calia, doncs, replantejar-se el projecte catalansalmon de dalt a baix i la manera de mantenir-lo actiu i útil. I, per això, el primer que calia era definir quins són els principis de la marca Catalansalmon, el que hem anomenat la “cultura catalansalmon”

Catalansalmon: MISSIÓ, VISIÓ, VALORS

MISSIÓ

VISIÓ

VALORS

Catalans al Món facilita les relacions i assisteix als Catalans a l‘exterior mitjançant xarxes virtuals i els representa. Esdevenir l’ambaixada virtual dels Catalans al món, tot oferint un servei de valor i qualitat tant a persones com a institucions i empreses catalanes a l'exterior, així com influint en el coneixement i la percepció del nostre país a la resta del món. Cooperació, Catalanitat, Internacionalització, Drets Humans.

I ara què?

Doncs de moment ja hem organitzat grups de treball perquè diferents persones s’encarreguin de les diverses tasques relacionades amb el projecte; un grup de creadors de continguts, un de gestió de les diferents xarxes socials, un altre encarregat de gestionar les enquestes, de la gestió del marxandatge i, finalment, un comitè per decidir com ha de ser la nova web; quines eines i quins continguts s’hi han de trobar. La idea és involucrar diferents persones amb diferents dinàmiques i coordinar-les, que no és poca cosa. I no perdre de vista que les xarxes evolucionen, que les realitats i serveis virtuals tenen cada cop més representació a Internet, i que Internet és el nostre camp de treball.

Vist des d’aquí, el projecte agafa múscul i enfila una manera més eficient de seguir oferint serveis i suport, però sense deixar de fer el que és la marca de fàbrica de Catalansalmon; ajudar els catalans que viuen fora del país.

Catalansalmon
Desembre de 2021
Qué més fem a Catalansalmon?

Dia a dia dels catalans arreu del món

CINC CÈNTIMS!

Rellotge Mundial

Allotjament

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

SANTJORDING

Diades arreu del món

CAGA TIO!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Catalans a Mart

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

Premi Josep Maria Batista i Roca

Afers Exteriors: Xarxa Professional de Catalans arreu del món

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

El Consell de les Comunitats Catalanes de l'Exterior

Vullvotar

Culers al Mon

Vot Electronic

Premsa i TV

Llibre d'anécdotes de CATALANSALMON

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.70.42.106 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2023/03): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?