CATALANSALMON: 18 anys 10 mesos i 8 dies (6886 dies) posant en contacte catalans arreu del món
CATALANSALMON.com - QUE FEM A CATALANSALMON?

Durant els seus 19 anys de funcionament, a banda de la web, hem desenvolupat projectes i iniciatives sempre encarades a ajudar la comunitat catalana de l'exterior. És una llista que no para de créixer i evolucionar com evolucionen també les necessitats de la diàspora catalana.
Ací us ensenyem algunes d'aquestes iniciatives.

5centims · Whatsapp · Directori · SantJording · Diades · Rellotge · Restaurants · Padró · Allotjament · Mainada · Parlament · 75.000Contactes · Caga Tió · Retorn · Seminaris · Enquestes · VPN · IDCAT · Premis · XXSS · campanya consolats · VotElectronic · Premsa · vullvotar · diada2013 · diada2012 · Culersalmon · Nopucvotar · Rodamons · Campanyes · TV3Sat · Castellers · Puigdemont & Mas ·

ALGUNES DE LES ACTIVITATS QUE HEM FET A CATALANSALMON ELS DARRERS 19 ANYS

CINC CÈNTIMS

Qüestionari a catalans de CATALANSALMON
A Catalansalmon tenim més de 15 .000 usuaris registrats arreu del món. I darrere cada usuari hi ha no una història, sinó mil històries, que donarien per omplir una enciclopèdia. Amb 5Cèntims hem intentat fer una pinzellada d'aquestes pel·lícules plantejant unes preguntes curtes que us donaran una idea d'un grapat de vides viscudes amb intensitat i en català per tot el món.
més info: https://catalansalmon.com/5centims/
copiar enllaçamunt

Grups de Whatsapp

El dia a dia dels catalans arreu del món es belluga actualment a travès de les aplicacions de xat al mòbil. Whatsapp la majoria, però cada cop mès es decanten per Telegram i/o Signal. I a països com Japó o la Xina amb LINE o WeChat.
A Catalansalmon gestionem o formem part d'uns 250 grups de whatsapp, on, us podeu imaginar, l'activitat bull per barris.

Esdeveniments com la informació per entrar o sortit dels països està a l'ordre del dia, però tambè hem donat suport a catalans amb problemes seriosos com persones amb problemes de subsisténcia o gent aïllada a l'estranger per haver-se encomanat de COVID. Agraïm des d'aquí la col·laboració desinteressada dels catalans que s'han mobilitzat fins a les portes dels hospitals per ajudar els seus compatriotes amb problemes.
Tambè hem ajudat molts catalans estudiants a trobar allotjament a l'estranger per a la seva estada.

Si voleu saber qué està passant a la catalunya exterior, està passant pel whatsapp...

Recentment hem afegit grups TEMÀTICS de whatsapp, grups de gent de tot el mon amb interessos comuns: Fotografia, Gastronomia, Tecnologia, Artistes, Cinéfils, Dissenyadors, Culers, Docents, Emprenedors...
Aquí tens la llista completa
més info: https://catalansalmon.com/whatsapp_camon.php
copiar enllaçamunt

Directori

Vols promocionar la teva empresa? Busques un servei en català a l'exterior? Aquí pots buscar i publicar-te perquè et trobin els catalans d'arreu del món
més info: https://catalansalmon.com/directori.php
copiar enllaçamunt

SANTJORDING

Sant Jordi ès, sens dubte, una de les festes mès nostrades de Catalunya. Veure els carrers de ciutats grans i petites plenes de llibres i roses ès una de les postals que mès ens agrada compartir als catalans de l'exterior, i una de les tradicions que mès greu ens sap perdre'ns quan vivim fora.

A Santjording.com reunim les diades de SantJordi que es fan arreu del mon, i expliquem com fer-ne de manera fàcil i sense maldecaps logístics!
més info: https://catalansalmon.com/santjording/
copiar enllaçamunt

Diades arreu del món

La Diada ès una festa molt assenyalada al calendari dels Catalansalmon, segurament la mès important, perqué ès l'excusa per trobar-se amb altres catalans i reinvidicar-nos com a país.

Per això , des de catalansalmon hi hem parat molta atenció i hem creat un site on es mostren totes les diades que s'han fet públicament arreu del món, des dels anys 2018, 2019, 2020 i 2021!
A mès, el 2013 i el 2012 vam muntar CADENES VIRTUALS que van recollir varios diaris.
Fins al 2021 hem recopilat i documentat 239 Diades arreu del món i mès de 500 fotos.

Podeu veure tambè el fantàstic recull de fotos que ens han fet arribar.
més info: https://www.catalansalmon.com/diada
copiar enllaçamunt

Rellotge Mundial

Buscador de compatibilitat entre diferents franges horaries.
Quina és la millor hora per fer un zoom amb gent de Melbourne, Barcelona, Tokyo i Portland, per exemple?
En aquesta pagina es compara la compatibilitat de diferents zones horàries per mirar de buscar horaris que vagin be en diferents llocs del món. Cada columna correspon a una franja horària. I per a cada columna (franja horaria) marca en color blanc les HORES DE VIGILIA, definides entre les 8 i les 21 i en gris les hores de son, i busca les coincidències pintant-les en colors perque sigui mes fàcil de trobar les hores que van be a totes les franges.
més info: https://catalansalmon.com/rellotge/
copiar enllaçamunt

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon
Un dels seus actius més importants és la informació local que han aconseguit amb la seva experiència vivint a l'exterior; i coneguda la tirada dels catalans pel menjar, les recomanacions de restaurants són un \"must\". Així que hem demanat al nostre col·lectiu que comparteixi aquesta info amb nosaltres!
més info: https://catalansalmon.com/restaurants/
copiar enllaçamunt

Quants catalans viuen a l'exterior?

Quants catalans estaven empadronats a Corea del Sud el 2013? Com han evolucionat? Consulta les dades estadístiques de quants catalans viuen a l'exterior, des del 2009 fins avui, desglossat per paisos i anys.
més info: https://catalansalmon.com/pere.php
copiar enllaçamunt

Allotjament

Fòrum d'oferta i demanda d'allotjament de Catalansalmon
La cerca d'allotjament dels catalans que van a viure fora s'esta convertint darrerament en un malson, i ès una de les peticions mès sol·licitades als centenars de grups de whatsapp de catalansalmon. L'objectiu d'aquest site ès posar en contacte oferta i demanda.
més info: https://catalansalmon.com/microsites/allotjament/
copiar enllaçamunt

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Molts catalans al món amb fills petits ens demanen com poden trobar material audiovisual en català per als seus fills per tal que no perdin l'idioma. En aquest site hem reunit vídeos, activitats, grups i informació relacionada amb els mès petits de la casa.
més info: https://catalansalmon.com/mainada/
copiar enllaçamunt

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

A la sessió del Parlament de Catalunya del 16 de febrer del 2017, CATALANSALMON va ser convidat a comparéixer amb relació a la tramitació del projecte de llei de la comunitat catalana a l'exterior (tram 353-00334/11) per videoconferéncia.Catalansalmon tambè està registrat al Registre de grups díinterés del Parlament. Els grups díinterés, tambè coneguts com a lobbies, són organitzacions i entitats que influeixen en líelaboració de les lleis o en altres funcions parlamentàries. El Registre de grups díinterés regula i normalitza les relacions entre els grups díinterés, díuna banda, i els diputats i grups parlamentaris, de líaltra, i síestableixen unes regles de joc basades en la transparéncia total i la publicitat, amb líobjectiu de garantir i salvaguardar líinterés general.
més info: https://www.parlament.cat/document/bopc/204374.pdf
copiar enllaçamunt

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

Des de la formació de Catalansalmon el 2005, i gràcies a tot un seguit de campanyes i projectes paral·lels hem recopilat gairebè 100.000 contactes de catalans arreu del món.
Aquest mapa mostra la llista de les webs de Catalansalmon i tambè dels seus projectes associats, agrupats per CIUTAT. Algunes ciutats poden estar superposades per mès d'un projecte, per tant el total no te perqué ser exacte. El darrer recompte comú de projectes de Catalansalmon, desactualitzat, dóna 75.000 usuaris únics

més info: https://catalansalmon.com/supermapa.php
copiar enllaçamunt

CAGA TIÓ!!!

Fer cagar el tió ès, sens dubte, una de les festes mès nostrades de Catalunya i alhora una de les mès extravagants, insòlites i difícils d'explicar als qui no la viuen

Però ès una tradició ben catalana i els nens (i no tant nens), la viuen amb intensitat encara que visquin a milers de kilòmetres de Catalunya. Heus aquí un bon grapat d'exemples!
més info: https://catalansalmon.com/cagatio/
copiar enllaçamunt

RETORN

Centenars de milers de catalans viuen a l'estranger, i molts han decidit fer el pas de tornada a Catalunya desprès de viure a l'estranger o han pensat de fer-ho en algun moment del futur. Aquest retorn no ès pas senzill.
Actualment hi ha ben poques iniciatives dedicades a aquest col·lectiu, però hi ha algunes que els catalans que tornen a Catalunya poden fer servir.!
I tambe tenim un grup de whatsapp per donar suport als qui han tornat o s'ho estan pensant.
més info: https://catalansalmon.com/retorn.php
copiar enllaçamunt

SEMINARIS Catalansalmon

A CATALANSALMON hem organitzat uns petits seminaris gratuïts de temes d'actualitat impartits per experts catalans reconeguts ; ciberseguretat, fotografia, ciéncia...

Molts catalans que viuen fora son experts al seu àmbit i s'han ofert per intentar compartir el seu coneixement i talent amb els catalans de l'exterior. Aquests seminaris podeu veure'ls tambe a Youtube.
més info: https://catalansalmon.com/seminaris/
copiar enllaçamunt

Enquestes

  • Creus que Catalunya hauria de ser un país independent?
  • Quan vas decidir marxar a viure fora de Catalunya; quina en va ser la raó principal?
  • Un cop s'hagi vacunat tothom que ho vulgui, creus que s'hauria de restringir la mobilitat dels que no s'han volgut vacunar?
  • Et posaràs la vacuna contra la covid?


Aquestes són algunes de les preguntes que plantegem en el nostre sistema d'enquestes. Vols saber-ne els resultats? clica a l'enllaç!
més info: https://catalansalmon.com/enquesta.php
copiar enllaçamunt

VPN - Protegeix la teva connexió

Si vius a l'estranger i t'has connectat a webs o diaris digitals de Catalunya o Espanya, ès molt probable que t'hagis trobat algun cop amb missatges com ara 'CONTINGUT NO DISPONIBLE DES DEL TEU PAÍS'. Una VPN et permetrà saltar-te aquesta limitació, a banda de protegir la teva connexió. Es un must per als catalans de l'exterior.
més info: https://catalansalmon.com/microsites/vpn/
copiar enllaçamunt

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

L'IDCAT ès un CERTIFICAT DIGITAL.
Un certificat digital ès un petit software que s'instal·la al teu ordinador i que et permetrà identificar-te en algunes webs, talment com si signessis a mà, o ensenyessis el DNI a un funcionari.
Per exemple et servira per descarregar-te la partida de naixement per internet, per demanar el vot, per verificar el teu empadronament, per obtenir certificats, i moltes coses mes.
TOT DES DE CASA TEVA!
més info: https://catalansalmon.com/microsites/idcat/
copiar enllaçamunt

Premi Josep Maria Batista i Roca

El 2016 l'Institut de Projecció de la Cultura Catalana ens atorga el PREMI JOSEP MARIA BATISTA I ROCA ñ Memorial Enric Garriga Trullols, un guardó díatorgament anual instituït per reconéixer la tasca que duen a terme els catalans i catalanòfils de fora per mantenir la preséncia catalana en el món i augmentar el coneixement dels Països Catalans i la cultura catalana a l'exterior.

més info: https://ipecc.cat/novaweb/10-catalans-de-lexterior-reben-el-premi-josep-maria-batista-i-roca-memorial-enric-garriga-trullols-2016/
copiar enllaçamunt

Xarxes socials

Tambè ens podeu trobar a Facebook (grup i pàgina), Instagram, Twitter, Telegram i Youtube";
més info: https://www.facebook.com/Catalans-Al-M%C3%B3n-192114254245636"
copiar enllaçamunt

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Per les eleccions del 21D del 2017, les primeres desprès del 155, vam organitzar una campanya per portar observadors als consolats espanyols, per tal d'evitar una tupinada. Mès de 800 catalans es van inscriure com a observadors, validats pels partits, per vetllar per un procès electoral transparent als consolats.
Els voluntaris van fer la seva feina a la perfecció, però un cop mes, la manca de transparéncia del vot consular va impedir que el resultat fos verificable. Sense verificació qualsevol irregularitat ès possible.
més info: https://catalansalmon.com/campanyes/observadors/
copiar enllaçamunt

Vot Electrònic

Web informatiu NO OFICIAL sobre el vot electrònic per als catalans residents a l'exterior
més info: https://votelectronic.com
copiar enllaçamunt

Premsa i TV

Les diferents iniciatives de Catalansalmon han aparegut nombrosos cops a la premsa, entre d'altres a Diari Ara, AVUI, La Vanguardia, Raco Català. El Periódico, Vilaweb, Exterior.cat, RAC1, El Pais, CATALONIA TODAY, o al 324
Catalansalmon tambè hem col·laborat activament amb TV3 en programes com AFERS EXTERIORS aportant contactes sempre amb el vistiplau dels interessats.
més info: https://catalansalmon.com/premsa.php
copiar enllaçamunt

VULLVOTAR

Catalans que viuen a l'estranger que VOLEN VOTAR
més info: https://vullvotar.com
copiar enllaçamunt

DIADA2013

Vols afegir-te virtualment a la CADENA HUMANA de l'Onze de Setembre?
més info: https://catalansalmon.com/diada2013/
copiar enllaçamunt

DIADA 2012

DIADA VIRTUAL 2012
més info: https://catalansalmon.com/diadavirtual/mapa_diada2012.php
copiar enllaçamunt

CULERSALMON

Cules al mon
més info: https://www.culersalmon.com/
copiar enllaçamunt

NOPUCVOTAR

Primera denuncia per no poder votar des de l'exterior
més info:
copiar enllaçamunt

RODAMONS

quantes ciutats has visitat?
més info: https://catalansalmon.com/rodamons/
copiar enllaçamunt

CAMPANYES CAMON

varies campanyes amb registre independent
més info: https://catalansalmon.com/campanyes.php
copiar enllaçamunt

TV3 SATELIT

No al tancament de TV3 per satelit
més info: https://catalansalmon.com/tv3sat/mapa_tv3_satelit.php
copiar enllaçamunt

CASTELLERS AL MON

Portal de Castellers d'arreu del món: L'interès pel món casteller no és aliè a la diàspora creixent de catalans a l'exterior, i està portant a castells i castellers més enllà de les fronteres del nostre país. En aquest portal recollim colles, diades, agendes i notícies relacionades amb el mon casteller dels catalans a l'exterior.
més info: https://catalansalmon.com/castells/
copiar enllaçamunt

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

Missatge del President Puigdemont per a CATALANSALMON adreçat als catalans a l\'exterior per la Diada del 2020 des de l\'exili a Waterloo:


Missatge del President Mas citant CATALANSALMON (2015) des del Palau de la Generalitat:

més info: https://www.youtube.com/watch?v=C749lKZc2rI
copiar enllaçamunt
Podeu fer donacions per diferents imports amb PAYPAL o amb qualsevol targeta de crèdit

Tens 3 maneres

1.- Directament si tens compte de Paypal (la mes ràpida)
2.- Amb la teva targeta però a través de la web de Paypal (si no tens ni vols Paypal)
3.- Directament al compte de Caixa Enginyers (amb la teva app habitual de transferències)

 
FES CLIC AQUÍ PER DONAR

10

EUROS

FES CLIC AQUÍ PER DONAR

20

EUROS

FES CLIC AQUÍ PER DONAR LA QUANTITAT QUE VULGUIS

 
2.- Si NO TENS PAYPAL, aquí tens l'opció per fer-ho directament amb la teva targeta:
https://www.paypal.com/paypalme/catalansalmon
Simplement entra i tria l'opció [Donate with debit or credit card]
 
3.- Si t'ho estimes més, pots fer un ingrés per la quantitat que vulguis, en aquest número de compte:
ES80 3025 0005 86 1433272276 (CAIXA ENGINYERS)
Número de compte (IBAN)ES80 3025 0005 86 1433272276
BIC entitatCDENESBBXXX
TitularsASSOC CATALANS AL MON
 
Alguna pregunta? cap problema, fes-nos un mail a info@catalansalmon.com

I seguim!


amunt
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

CASTELLERS AL MON

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.70.43.209 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/07): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?