CATALANSALMON: 17 anys 4 mesos i 22 dies (6353 dies) posant en contacte catalans arreu del món
CATALANSALMON.com - QUE FEM A CATALANSALMON?

Durant els seus 18 anys de funcionament, a banda de la web, hem desenvolupat projectes i iniciatives sempre encarades a ajudar la comunitat catalana de l'exterior. És una llista que no para de créixer i evolucionar com evolucionen també les necessitats de la diàspora catalana.
Ací us ensenyem algunes d'aquestes iniciatives.

whatsapp · Allotjament · Puigdemont & Mas · SantJording · Diades · CagaTio · Retorn · Seminaris Catalansalmon · Enquestes · Mainada · CatalansaMart · VPN · idCAT · Parlament · 100K_contactes · Premis · Afersexteriors · Xarxes Socials · observadors als consolats · Consell Catalunya Exterior · Vot Exterior · Culers al món · Vot Electrònic · Premsa i TV · llibre ·

ALGUNES DE LES ACTIVITATS QUE HEM FET A CATALANSALMON ELS DARRERS 18 ANYS

Dia a dia dels catalans arreu del món

El dia a dia dels catalans arreu del món es belluga actualment a través de les aplicacions de xat al mòbil. Whatsapp la majoria, però cada cop més es decanten per Telegram i/o Signal. I a països com Japó o la Xina amb LINE o WeChat.
A Catalansalmon gestionem o formem part d'uns 200 grups de whatsapp, on, us podeu imaginar, l'activitat bull per barris.

Esdeveniments com la informació per entrar o sortit dels països està a l'ordre del dia, però també hem donat suport a catalans amb problemes seriosos com persones amb problemes de subsistència o gent aïllada a l'estranger per haver-se encomanat de COVID. Agraïm des d'aquí la col·laboració desinteressada dels catalans que s'han mobilitzat fins a les portes dels hospitals per ajudar els seus compatriotes amb problemes.
També hem ajudat molts catalans estudiants a trobar allotjament a l'estranger per a la seva estada.

Si voleu saber què està passant a la diaspora, està passant pel whatsapp...

Recentment hem afegit grups TEMÀTICS de whatsapp, grups de gent de tot el mon amb interessos comuns: Fotografia, Gastronomia, Tecnologia, Artistes, Cinèfils, Dissenyadors, Culers, Docents, Emprenedors...
Aquí tens la llista completa
més info: https://catalansalmon.com/whatsapp_camon.php
copiar enllaçamunt

Allotjament

Fòrum d'oferta i demanda d'allotjament de Catalansalmon
La cerca d'allotjament dels catalans que van a viure fora s'esta convertint darrerament en un malson, i és una de les peticions més sol·licitades als centenars de grups de whatsapp de catalansalmon. L'objectiu d'aquest site és posar en contacte oferta i demanda.
més info: https://catalansalmon.com/microsites/allotjament/
copiar enllaçamunt

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

Missatge del President Puigdemont per a CATALANSALMON adreçat als catalans a l'exterior per la Diada del 2020 des de l'exili a Waterloo:


Missatge del President Mas citant CATALANSALMON (2015) des del Palau de la Generalitat:

més info: https://www.youtube.com/watch?v=C749lKZc2rI
copiar enllaçamunt

SANTJORDING

Sant Jordi és, sens dubte, una de les festes més nostrades de Catalunya. Veure els carrers de ciutats grans i petites plenes de llibres i roses és una de les postals que més ens agrada compartir als catalans de l'exterior, i una de les tradicions que més greu ens sap perdre'ns quan vivim fora.

A Santjording.com reunim les diades de SantJordi que es fan arreu del mon, i expliquem com fer-ne de manera fàcil i sense maldecaps logístics!
més info: https://catalansalmon.com/santjording/
copiar enllaçamunt

Diades arreu del món

La Diada és una festa molt assenyalada al calendari dels Catalansalmon, segurament la més important, perquè és l'excusa per trobar-se amb altres catalans i reinvidicar-nos com a país.

Per això , des de catalansalmon hi hem parat molta atenció i hem creat un site on es mostren totes les diades que s'han fet públicament arreu del món, des dels anys 2018, 2019, 2020 i 2021!
A més, el 2013 i el 2012 vam muntar CADENES VIRTUALS que van recollir varios diaris.
Fins al 2021 hem recopilat i documentat 239 Diades arreu del món i més de 500 fotos.

Podeu veure també el fantàstic recull de fotos que ens han fet arribar.
més info: https://www.catalansalmon.com/diada
copiar enllaçamunt

CAGA TIO!!!

Fer cagar el tió és, sens dubte, una de les festes més nostrades de Catalunya i alhora una de les més extravagants, insòlites i difícils d'explicar als qui no la viuen

Però és una tradició ben catalana i els nens (i no tant nens), la viuen amb intensitat encara que visquin a milers de kilòmetres de Catalunya. Heus aquí un bon grapat d'exemples!
més info: https://catalansalmon.com/cagatio/
copiar enllaçamunt

RETORN

Centenars de milers de catalans viuen a l'estranger, i molts han decidit fer el pas de tornada a Catalunya després de viure a l'estranger o han pensat de fer-ho en algun moment del futur. Aquest retorn no és pas senzill.
Actualment hi ha ben poques iniciatives dedicades a aquest col·lectiu, però hi ha algunes que els catalans que tornen a Catalunya poden fer servir.!
I tambe tenim un grup de whatsapp per donar suport als qui han tornat o s'ho estan pensant.
més info: https://catalansalmon.com/retorn.php
copiar enllaçamunt

SEMINARIS Catalansalmon

A CATALANSALMON hem organitzat uns petits seminaris gratuïts de temes d'actualitat impartits per experts catalans reconeguts ; ciberseguretat, fotografia, ciència...

Molts catalans que viuen fora son experts al seu àmbit i s'han ofert per intentar compartir el seu coneixement i talent amb els catalans de l'exterior. Aquests seminaris podeu veure'ls tambe a Youtube.
més info: https://catalansalmon.com/seminaris/
copiar enllaçamunt

Enquestes

  • Creus que Catalunya hauria de ser un país independent?
  • Quan vas decidir marxar a viure fora de Catalunya; quina en va ser la raó principal?
  • Un cop s'hagi vacunat tothom que ho vulgui, creus que s'hauria de restringir la mobilitat dels que no s'han volgut vacunar?
  • Et posaràs la vacuna contra la covid?


Aquestes són algunes de les preguntes que plantegem en el nostre sistema d'enquestes. Vols saber-ne els resultats? clica a l'enllaç!
més info: https://catalansalmon.com/enquesta.php
copiar enllaçamunt

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Molts catalans al món amb fills petits ens demanen com poden trobar material audiovisual en català per als seus fills per tal que no perdin l'idioma. En aquest site hem reunit vídeos, activitats, grups i informació relacionada amb els més petits de la casa.
més info: https://catalansalmon.com/mainada/
copiar enllaçamunt

Catalans a Mart

CATALANSAMART, com Catalansalalluna, va néixer com una rèplica de Catalansalmon, però a diferència d'aquesta, ha anat evolucionant cap a un col·lectiu de científics catalans d'arreu del món. Treballadores de la NASA, Físics, Neuròlegs, Primatòlegs... hi ha MOLT talent català a l'exterior i està poc reconegut i organitzat. Amb aquesta web, Twitter grup de Whatsapp i Instagram, intentem agilitzar els contactes entre científics catalans pel món.
més info: http://www.catalansamart.com/
copiar enllaçamunt

VPN - Protegeix la teva connexió

Si vius a l'estranger i t'has connectat a webs o diaris digitals de Catalunya o Espanya, és molt probable que t'hagis trobat algun cop amb missatges com ara 'CONTINGUT NO DISPONIBLE DES DEL TEU PAÍS'. Una VPN et permetrà saltar-te aquesta limitació, a banda de protegir la teva connexió. Es un must per als catalans de l'exterior.
més info: https://catalansalmon.com/microsites/vpn/
copiar enllaçamunt

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

L'IDCAT és un CERTIFICAT DIGITAL.
Un certificat digital és un petit software que s'instal·la al teu ordinador i que et permetrà identificar-te en algunes webs, talment com si signessis a mà, o ensenyessis el DNI a un funcionari.
Per exemple et servira per descarregar-te la partida de naixement per internet, per demanar el vot, per verificar el teu empadronament, per obtenir certificats, i moltes coses mes.
TOT DES DE CASA TEVA!
més info: https://catalansalmon.com/microsites/idcat/
copiar enllaçamunt

Videoconferència amb el Parlament de Catalunya

A la sessió del Parlament de Catalunya del 16 de febrer del 2017, CATALANSALMON va ser convidat a comparèixer amb relació a la tramitació del projecte de llei de la comunitat catalana a l'exterior (tram 353-00334/11) per videoconferència.Catalansalmon també està registrat al Registre de grups d’interès del Parlament. Els grups d’interès, també coneguts com a lobbies, són organitzacions i entitats que influeixen en l’elaboració de les lleis o en altres funcions parlamentàries. El Registre de grups d’interès regula i normalitza les relacions entre els grups d’interès, d’una banda, i els diputats i grups parlamentaris, de l’altra, i s’estableixen unes regles de joc basades en la transparència total i la publicitat, amb l’objectiu de garantir i salvaguardar l’interès general.
més info: https://www.parlament.cat/document/bopc/204374.pdf
copiar enllaçamunt

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

Des de la formació de Catalansalmon el 2005, i gràcies a tot un seguit de campanyes i projectes paral·lels hem recopilat gairebé 100.000 contactes de catalans arreu del món.
Aquest mapa mostra la llista de les webs de Catalansalmon i també dels seus projectes associats, agrupats per CIUTAT. Algunes ciutats poden estar superposades per més d'un projecte, per tant el total no te perquè ser exacte. El darrer recompte comú de projectes de Catalansalmon, desactualitzat, dóna 75.000 usuaris únics

més info: https://catalansalmon.com/supermapa.php
copiar enllaçamunt

Premi Josep Maria Batista i Roca

El 2016 l'Institut de Projecció de la Cultura Catalana ens atorga el PREMI JOSEP MARIA BATISTA I ROCA – Memorial Enric Garriga Trullols, un guardó d’atorgament anual instituït per reconèixer la tasca que duen a terme els catalans i catalanòfils de fora per mantenir la presència catalana en el món i augmentar el coneixement dels Països Catalans i la cultura catalana a l’exterior.

més info: https://ipecc.cat/novaweb/10-catalans-de-lexterior-reben-el-premi-josep-maria-batista-i-roca-memorial-enric-garriga-trullols-2016/
copiar enllaçamunt

Afers Exteriors: Xarxa Professional de Catalans arreu del món

AFERS EXTERIORS és la xarxa professional derivada del projecte CATALANSALMON.com
L'objectiu d'aquest projecte és anar més enllà d'una borsa de treball; Volem crear una xarxa on posar en contacte el món laboral dels professionals catalans que viuen i treballen arreu del món, compartir experiències, crear sinergies, i generar recursos que resultin útils per professionals i per a empreses amb interessos fora del nostre país.
més info: https://afersexteriors.com/
copiar enllaçamunt

Xarxes socials

També ens podeu trobar a Facebook (grup i pàgina), Instagram, Twitter, Telegram i Youtube
més info: https://www.facebook.com/Catalans-Al-M%C3%B3n-192114254245636
copiar enllaçamunt

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Per les eleccions del 21D del 2017, les primeres després del 155, vam organitzar una campanya per portar observadors als consolats espanyols, per tal d'evitar una tupinada. Més de 800 catalans es van inscriure com a observadors, validats pels partits, per vetllar per un procés electoral transparent als consolats.
Els voluntaris van fer la seva feina a la perfecció, però un cop mes, la manca de transparència del vot consular va impedir que el resultat fos verificable. Sense verificació qualsevol irregularitat és possible.
més info: https://catalansalmon.com/campanyes/observadors/
copiar enllaçamunt

El Consell de les Comunitats Catalanes de l'Exterior

Catalansalmon va formar part del Consell de les Comunitats Catalanes a l'Exterior entre el 2013 i el 2016 com un òrgan d'interlocució entre les mateixes Comunitats i les institucions de Catalunya.
El Consell estava conformat per 11 representants de les Comunitats d'acord amb criteris de representativitat per raons geogràfiques i de presència d'entitats catalanes al món.

A partir del 2021 el CCCE ha de ser substituït pel CONSELL DE LA CATALUNYA EXTERIOR en el qual CATALANSALMON ocuparà una de les 5 vocalies dedicades a les comunitats de l'exterior. El Consell de la Catalunya Exterior és un òrgan col·legiat que assessora el Govern sobre la política que s'ha de dur a terme en l'àmbit de les Comunitats Catalanes a l'Exterior. El Servei de la Catalunya Exterior de la Secretaria d'Acció Exterior del Govern és l'òrgan administratiu encarregat d'organitzar les reunions, elaborar la documentació i fer el seguiment de les conclusions i dels acords presos pel Consell.
més info: https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/catalans-i-catalanes-exterior/comunitats-catalanes/
copiar enllaçamunt

Vullvotar

La web VULLVOTAR és el referent pel que fa al vot exterior dels catalans. Des de fa més de 10 anys ajuda als catalans en la seva tasca titànica de votar des de l'exterior. Instruccions per votar, i recull d'estadístiques i gràfics de resultats electorals a l'exterior des de fa mes de 20 anys.
més info: www.vullvotar.com
copiar enllaçamunt

Culers al Mon

Amb Culersalmon podras trobar culers, locals per veure el Barça i penyes blaugranes arreu del mon, i aposta a les porres de cada partit (sense diners)
més info: https://culersalmon.com/
copiar enllaçamunt

Vot Electronic

informació (per ara només això) sobre el vot electrònic
més info: https://votelectronic.cat/
copiar enllaçamunt

Premsa i TV

Les diferents iniciatives de Catalansalmon han aparegut nombrosos cops a la premsa, entre d'altres a Diari Ara, AVUI, La Vanguardia, Raco Català. El Periódico, Vilaweb, Exterior.cat, RAC1, El Pais, CATALONIA TODAY, o al 324
Catalansalmon també hem col·laborat activament amb TV3 en programes com AFERS EXTERIORS aportant contactes sempre amb el vistiplau dels interessats.
més info: https://catalansalmon.com/premsa.php
copiar enllaçamunt

Llibre d'anècdotes de CATALANSALMON

Estem treballant en el llibre d'anècdotes de Catalansalmon des de fa anys. Hi ha milers i milers d'anècdotes que hom pot explicar quan viu a l'estranger i volem fer un llibre amb les millors. Hi estem treballant; no ens posem d'acord en el títol, però hi estem treballant. Que us sembla: 'Sorry I'm late! - Hello Late, I'm, Lola' ... ?
més info: https://catalansalmon.com/llibre/
copiar enllaçamunt
Podeu fer donacions per diferents imports amb PAYPAL o amb qualsevol targeta de crèdit

Tens 3 maneres

1.- Directament si tens compte de Paypal (la mes ràpida)
2.- Amb la teva targeta però a través de la web de Paypal (si no tens ni vols Paypal)
3.- Directament al compte de Caixa Enginyers (amb la teva app habitual de transferències)

 
FES CLIC AQUÍ PER DONAR

10

EUROS

FES CLIC AQUÍ PER DONAR

20

EUROS

FES CLIC AQUÍ PER DONAR LA QUANTITAT QUE VULGUIS

 
2.- Si NO TENS PAYPAL, aquí tens l'opció per fer-ho directament amb la teva targeta:
https://www.paypal.com/paypalme/catalansalmon
Simplement entra i tria l'opció [Donate with debit or credit card]
 
3.- Si t'ho estimes més, pots fer un ingrés per la quantitat que vulguis, en aquest número de compte:
ES80 3025 0005 86 1433272276 (CAIXA ENGINYERS)
Número de compte (IBAN)ES80 3025 0005 86 1433272276
BIC entitatCDENESBBXXX
TitularsASSOC CATALANS AL MON
 
Alguna pregunta? cap problema, fes-nos un mail a info@catalansalmon.com

I seguim!


amunt
Llista de webs de Catalansalmon:  Ves-hi
Qué més fem a Catalansalmon?

Dia a dia dels catalans arreu del món

Allotjament

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

SANTJORDING

Diades arreu del món

CAGA TIO!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Catalans a Mart

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Videoconferència amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

Premi Josep Maria Batista i Roca

Afers Exteriors: Xarxa Professional de Catalans arreu del món

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

El Consell de les Comunitats Catalanes de l'Exterior

Vullvotar

Culers al Mon

Vot Electronic

Premsa i TV

Llibre d'anècdotes de CATALANSALMON

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versió:2.4 [07·2019]
172.70.42.62 | US
info@catalansalmon.com
Els continguts d'aquest site són gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?