CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 15 dies (6802 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
05-11-2023-Bernat Bardagil, el català que lluita per salvar de l'extinció dues llengües de l'Amazònia | 26-10-2023-La sequera històrica a l'Amazones destapa gravats amb cares humanes de fa 2.000 anys | 17-10-2023-L'Amazònia s'enfronta a una sequera històrica agreujada per l'escalfament global i el fenomen climàtic del Niño | 05-10-2023-Quin és el riu més llarg del món? Una expedició vol demostrar que és l'Amazones i no el Nil | 04-10-2023-Troben més de 100 dofins morts a l'Amazònia, enmig d'una sequera sense precedents | 17-09-2023-14 morts en l'accident d'una avioneta turística que feia excursions de pesca a l'Amazones | 08-08-2023-Els drets dels indígenes i el futur de l'Amazònia, reptes d'una cimera amb el retorn de Lula | 31-01-2023-Rolex, Tiffany, Bulgari y el ‘oro de sangre’ yanomami Ninguna de las marcas de joyería de lujo ha dado pruebas convincentes sobre la procedencia del metal precioso que emplean en sus productos | 29-01-2023-La mineria il·legal d'or, la causant d'un genocidi dels indígenes ianomamis al Brasil | 07-01-2023-El hombre 'más triste del mundo' pasó 26 años solo, sin hablar con nadie y observado como en 'El show de Truman' |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
El lejano oeste en el que todo y todos tienen un precio
2020-05-07 (1/6) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La Amazonia brasileña es uno de los lugares más peligrosos del mundo para campesinos sin tierra, ecologistas y, en general, para cualquiera que se oponga a un modelo de desarrollo basado en la...

https://www.lavanguardia.com/vanguardia- dossier/20200507/48986929645/amazonia-el dorado-lejano-oeste-todos-tienen-un-prec io-violencia.html
Bolsonaro denega enviar 2.000 taüts per enterrar les víctimes a l'estat de l'Amazònia
2020-04-30 (2/6) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Bolsonaro sobre els morts per coronavirus: 'Què volen que faci?'

https://www.ara.cat/internacional/jair-b olsonaro-brasil-respon-critiques-morts-c oronavirus-que-volen-faci-covid-19_0_244 4155737.html

Dia negre al Brasil, amb una xifra rècord de morts –474 en les últimes 24 hores– que fa que s'hagi superat la barrera de les 5.000 víctimes mortals per coronavirus, un balanç que ha forçat el nou ministre de Sanitat, Nelson Teich, a sortir a admetre que la situació de l'epidèmia "s'agreuja" al país. Per contra, el president Jair Bolsonaro continua impertèrrit i, a preguntes dels periodistes sobre què pensa de l'elevada incidència del covid-19, el dirigent els ha engegat: "Ho lamento, però què volen que faci? Soc Messias, però no puc fer miracles", ha dit en relació al seu segon nom.

Ni les dades ni l'evidència científica que l'aïllament és un dels factors més importants per aturar el coronavirus han fet canviar Bolsonaro d'opinió sobre la seva voluntat d'acabar amb els confinaments per reiniciar l'economia i, també en declaracions a la premsa, ha responsabilitzat governadors i alcaldes del país de la mortalitat de l'epidèmia perquè han ordenat quarantenes. "Aquesta factura ha de ser enviada als governadors. Preguntin al senyor João Doria [l'exbolsonarista governador de São Paulo] i al senyor [Bruno] Covas [alcalde de São Paulo] per què han pres mesures tan restrictives i la gent continua morint".

Bolsonaro s'ha enfrontat amb els governadors per la gestió del coronavirus i els ha criticat que perjudiquin l'economia amb l'aturada de l'activitat no essencial de les seves regions, i ha afirmat que de cap manera no pensa assumir cap responsabilitat sobre aquesta qüestió: "La pregunta és tan idiota que no et respondré", ha dit a un reporter.

Bolsonaro confia la gestió de la pandèmia a un ministre anticonfinament
Bolsonaro confia la gestió de la pandèmia a un ministre anticonfinament

Però la batalla entre els dos nivells de l'administració no és només verbal, perquè a l'estat de l'Amazònia de moment es queden sense els 2.000 taüts que el govern federal havia d'enviar en avió amb l'objectiu d'alleugerir els col·lapsats serveis funeraris –el nombre de morts s'ha multiplicat per quatre pel coronavirus.

Bolsonaro, que va dir, quan l'epidèmia ja assotava Europa, que el coronavirus és una "gripeta", ha enviat un missatge de "solidaritat a les famílies que han perdut éssers estimats", tot i que alhora s'ha mostrat resignat amb un "així és la vida", com si el covid-19 fos un accident inesperat. "Demà seré jo. Lògicament, un vol tenir una mort digna i deixar una bona història", ha apuntat.

Per contra, el ministre Teich, que quan va ser nomenat fa uns dies va dir que no tenia coneixements sobre la pandèmia, ha deixat els sentiments a part i ha assenyalat les dificultats que hi ha en diferents zones del país, però en cap cas ha relacionat l'augment de morts en la relaxació de les mesures restrictives que s'està produint en algunes macrociutats, com Manaos, Rio de Janeiro o São Paulo. El ministeri es mostra pessimista en l'evolució de la malaltia per l'arribada de les temperatures més fredes de l'hivern austral, que podrien fer créixer la intensitat de la transmissió.
Devastación histórica en la Amazonia por unas cuantas lonchas de carne barata
2020-04-24 (3/6) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

En el siglo XV, los bosques tropicales ocupaban un 12% de la superficie terrestre y estaban habitados por millones de personas de miles de variados grupos sociales. En quinientos años hemos destruido...

https://www.lavanguardia.com/vanguardia- dossier/20200424/48684398345/amazonas-de vastacion-amazonia-carne-barata-futuro-d eforestacion-recursos-pulmon-planeta.htm l
Els incendis a l'Amazònia augmenten un 83% en un any
2019-08-22 (4/6) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

https://www.ccma.cat/el-temps/el-incendi s-a-lamazonia-augmenten-un-83-en-un-any/ noticia/2942729/

L'Amazònia està amenaçada i les polítiques permissives del govern de Bolsonaro miren cap a un altre costat.

Els incendis forestals a la selva amazònica han batut aquest any un altre rècord, amb 72.842 incendis detectats pel Centre d'Investigació Espacial de Brasil (INPE). Un increment del 83% del nombre d'incendis respecte al mateix període de 2018, i és el més alt des que van començar els registres el 2013.

Imatge satèl·lit de la NASA que mostra els incendis actius, només, del dia 25 de juliol.




Només des de dijous passat, 15 d'agost, l'INPE ha detectat a través d'imatges satèl·lit un total de 9.507 nous incendis forestals al país, principalment a la zona de l'Amazones, on es troba l'extensió de bosc tropical més gran del món i que es considera vital per combatre l'escalfament del planeta.

Dilluns, el fum generat per la gran quantitat d'incendis de l'Amazònia va provocar que la ciutat de Sao Paulo quedés absolutament a les fosques, com si fos de nit a ple migdia, pel fum que provenia dels incendis, alguns de situats a més de 1.500 km de distància. I els estats de l'Amazones i Acre han declarat en algunes zones l'emergència i l'alerta ambiental respectivament, per la gran quantitat de fum que hi ha a l'aire.

Els incendis forestals són habituals en aquesta època seca, però molts els han provocat deliberadament els agricultors que desforesten il·legalment per a la ramaderia.

L'augment sense precedents dels incendis forestals s'ha produït des que Bolsonaro va prendre possessió del càrrec al gener i va promoure l'explotació de la regió de l'Amazones per a l'agricultura i la mineria.
vot virtual
2013-10-16 (5/6) - Pujat per salvadortaberner ( Nice ) - Comparteix

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[86] https://Amazonia.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.130.87 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis