CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 28 dies (6815 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
18-02-2022-La instrucción de sacerdotes chipriotas con ametralladoras indigna a los turcos | 03-02-2020-Xipre: Cascs Blaus de l'ONU dins la Unió Europea | 29-01-2020-Refugiats atrapats a Xipre, la nova porta d'entrada a la UE | 26-01-2020-Xipre, l?illa de les set banderes | 29-07-2019-Salutacions als compatriotes | 03-05-2019-Un assassí en sèrie fa dimitir el ministre de Justícia de Xipre |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Xipre, l?illa de les set banderes
2020-01-26 (1/1) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Està estratègicament situada en una cruïlla de civilitzacions, que n?ha marcat la història

https://www.ara.cat/suplements/diumenge/ Xipre-illa-set-banderes-brexit-micronaci ons_0_2385361647.html

Amb una població aproximadament com la de les Balears i amb una extensió una mica superior a la de Còrsega, l’illa de Xipre està estratègicament situada en una veritable cruïlla de civilitzacions que n’ha marcat la història, des del passat més llunyà fins als temps més recents. I també el futur més immediat.

Després de quasi mig segle de presència a la comunitat europea, el 31 de gener vinent s’ha d’oficialitzar finalment la sortida del Regne Unit de la UE. Amb serrells de tota mena encara per tancar, el Brexit ha comportat i comportarà molts maldecaps en termes fronterers, com s’ha vist en les negociacions que hi ha hagut fins ara sobre Irlanda del Nord i com és previsible que hi hagi més endavant amb el pas de vehicles i persones a Gibraltar. Però a l’extrem oriental de la Unió Europea, en un racó molt estratègic de la Mediterrània, hi ha un altre territori on la marxa del Regne Unit aixecarà una frontera, tot i que en principi sense gaires problemes previstos: a Xipre, el 2,75% de l’illa és sota bandera britànica, a través de les anomenades Bases Sobiranes d’Akrotiri i Dekélia.

Aquestes dues bases militars són, de fet, una peça més del complex trencaclosques territorial en què s’ha anat convertint l’illa des de la independència respecte del Regne Unit, l’any 1960. Així, actualment, la geografia xipriota és dividida en tres entitats administratives més: un estat formalment constituït (de 5.896 km2, sota l’ègida de Grècia i membre de la UE), una república fantasma (de 3.355 km2, sota l’òrbita de Turquia), sense reconeixement internacional, i una zona intermèdia de ningú (controlada per l’ONU).
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[450] http://XIPRE.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 3.15.229.113 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis