CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 22 dies (6809 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
21-04-2024-El calvari de l'Álex, un turista malalt crític a Tailàndia i repatriat en un avió militar | 27-03-2024-Tailàndia avança cap al matrimoni homosexual, que podria ser legal a finals d'any | 15-05-2023-La oposición de Tailandia barre en las elecciones tras casi una década con los militares en el poder | 23-04-2023-Temperatures aparents de fins a 54 ºC per la xafogor a Tailàndia | 11-03-2023-Pai Lin, la imatge de l'explotació turística dels elefants: 'L'esquena se'ls deforma' | 29-12-2022-Un turista mor a Tailàndia en caure d'un tren en marxa quan es feia una selfie al riu Kwai | 30-11-2022-Expulsen els monjos d'un temple budista tailandès després de donar positiu en metamfetamina | 06-10-2022-Almenys 37 morts, la majoria infants, en un atac a una escola bressol de Tailàndia | 20-09-2022-20th Century Fox haurà d'indemnitzar Tailàndia per la destrossa a 'La platja' de DiCaprio | 03-09-2022-Thailand grants visa extension for tourists to stimulate upcoming high season - TAT Newsroom |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 123
El rei de Tailàndia es corona en una cerimònia que durarà tres dies
2019-05-04 (1/59) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El monarca, considerat el més ric del món, legitima el poder dels militars

https://www.ara.cat/internacional/rei-Ta ilandia-coronat-torna-pais-Alemanya_0_22 27577374.html

Tailàndia comença aquest dissabte una nova etapa amb la coronació del rei Vajiralongkorn, després d'un llarg dol de dos anys per la mort del seu pare, el venerat Bhumibol Adulyadej, mort l'any 2016. El monarca, de 66 anys, va estar acompanyat en l'acte de la seva esposa, la reina Suthida, una antiga hostessa de vol i guardaespatlles reial amb qui es va casar per sorpresa dimecres.

Vajiralongkorn, de 66 anys, ha seguit l'estricte protocol de la cerimònia de coronació que es manté en la casa reial tailandesa des de fa segles. El nou monarca ha sigut purificat amb aigua sagrada i ha rebut la corona daurada de 7,3 kg i amb forma d'espiral, en una cerimònia d'inspiració hindú i budista, cosa que reflecteix el sincretisme religiós a Tailàndia.

La paraula 'rei' no existeix com a mot comú en l’idioma tailandès. Per denominar la figura del monarca es diu “el déu per sobre dels caps”, cosa que referma la idea de la reialesa com una deïtat. Gairebé com buda. I la definició s’aplica de manera literal: quan els súbdits estan en presència d’un rei han de caminar a la gatzoneta o clavar els genolls a terra. D’aquesta manera es pot entendre la imatge del casament del nou rei. Mentre ell seia còmodament, la seva promesa avançava agenollada per ser acceptada primer com la seva muller i després com a reina del país.

Suthida Tidjai –coneguda pel sobrenom Noi– és la seva quarta cònjuge. Els tres divorcis previs van anar acompanyats d’acusacions de corrupció per part de les seves dones. Ell, esclar, va obtenir la custòdia dels fills en comú que va reclamar, que no van ser tots. A Noi, en canvi, ja fa anys que la va retirar del seu ofici com a hostessa per convertir-la en cap de l’exèrcit.

Les celebracions de la coronació s'allarguen fins dilluns. Demà diumenge , Vajiralongkorn participarà en una processó al voltant de Bangkok, en la qual es preveu que una multitud de ciutadans acompanyin el nou monarca, que no és tan popular com ho va ser el seu pare .

El govern ha demanat als funcionaris que vesteixin aquests dies de groc, el color associat amb el rei, una iniciativa a la qual s'han sumat molts civils en senyal de lleialtat a la monarquia .

L’exèrcit, enrocat al poder
La coronació del rei tailandès pot tenir un significat encobert, segons els crítics amb la monarquia, que veuen un enrocament del poder militar amb el beneplàcit de la casa reial. En realitat, sempre ha sigut així. El costum de postrar-se en presència del rei o de caminar a la gatzoneta el va abolir el besavi de Vajiralongkorn, però es va tornar a imposar durant la primera dictadura militar de Tailàndia, a principis del segle XX, juntament amb altres mesures gairebé absolutistes. La més destacada és la llei de lesa majestat, que permet empresonar aquells que gosen parlar malament dels membres de la casa reial. La repressió ha augmentat en aquest sentit des que el nou monarca va ser nomenat fa dos anys.

Qui és el nou rei?

Per als militars, la monarquia –molt reverenciada pel poble– és l’excusa perfecta per justificar cops d’estat i accions dictatorials.

Els tailandesos han seguit la recomanació del govern de vestir de groc com a mostra de lleialtat a la monarquia per seguir la cerimònia de coronació en les pantalles gegants repartides per Bangkok / ATHIT PERAWONGMETHA / REUTERS
Els tailandesos han seguit la recomanació del govern de vestir de groc com a mostra de lleialtat a la monarquia per seguir la cerimònia de coronació en les pantalles gegants repartides per Bangkok / ATHIT PERAWONGMETHA / REUTERS
N’hi ha una de molt recent, la del general Prayuth Chan-o-cha, que després d’aconseguir el poder ara fa cinc anys va muntar unes eleccions a finals de març amb mesures titllades d’antidemocràtiques: desqualificació dels partits contraris, compra de vots, recompte dubtós i cap claredat informativa. A més, el militar es presentava a les eleccions com a favorit per passar de líder colpista a primer ministre electe legitimat per les urnes.

El seu as a la màniga va ser precisament l’organització de la coronació. Va decidir que els resultats no es donarien el 23 de març, dia de les eleccions, sinó el 9 de maig, uns dies després de la coronació. I, per fer oblidar als votants els tripijocs electorals que el van posicionar com a favorit, va dir al poble que era el moment de preparar la coronació.

Un monarca absent
El rei va demanar el vot per als militars en un comunicat, però sense dir el seu nom. Segons els analistes, el monarca està interessat que tot continuï en mans dels militars, ja que Vajiralongkorn no passa el temps a Tailàndia ni s’espera que ho faci. Viu a Alemanya regularment, d’on va arribar fa uns dies, i un dia després dels resultats electorals marxarà cap a Europa un altre cop.

https://www.youtube.com/watch?v{=}AsjUG_ ipDmg&feature{=}youtu.be
És a Europa on el monarca ha provocat més escàndols. O, almenys, on no hi ha una llei de lesa majestat per blindar les seves accions. Les seves fotos amb tatuatges i vestint samarretes de dona van fer la volta al món.

Unes eleccions perquè tot continuï igual
Unes eleccions perquè tot continuï igual

Com comenta el periodista expert en la monarquia tailandesa Andrew McGregor, al rei li va bé mantenir el poder en mans dels militars perquè el protegeixen i utilitzen la seva imatge per justificar el seu poder absolut. Mentrestant, Vajiralongkorn –com el seu pare– és considerat el monarca més ric del món, tot i que la seva gent no ho sap. I si algú ho insinués podria anar a la presó només per dir-ho.

La cerimònia haurà costat 27,9 milions d’euros i per a la celebració s’ha hagut de portar aigua fins a la capital des de tots els racons del país. A més, a la ciutat no s’hi podrà conduir. I no perquè el trànsit molesti les pompes: si el cotxe del rei Vajiralongkorn passés per sota d’una autopista o d’un pont, el seu cap estaria per sota dels súbdits, i llavors no seria “el déu per sobre dels caps”.
La dictadura militar de Tailàndia es reforça amb una mascarada electoral
2019-03-25 (2/59) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Els contraris a la junta obtenen el 46% dels vots, però l?exèrcit es reserva 250 escons

https://www.ara.cat/internacional/dictad ura-militar-Tailandia-mascarada-electora l_0_2203579640.html

La imatge més pintoresca a les escoles, temples budistes o fins i tot benzineres que aquest diumenge han fet de centres electorals a Tailàndia no eren les improvisades urnes de plàstic o els rellotges que no marcaven l’hora. Eren els nombrosos joves que es feien selfies davant del lloc on havien dipositat la seva papereta, satisfets d’haver pogut votar en unes eleccions per escollir el seu líder després de cinc anys de govern militar. Però sembla que no servirà de gaire. Perquè la junta militar que controla el país no està disposada a cedir el poder a les forces democràtiques.

Eel mateix colpista que es va apoderar del govern per les armes es presentava als comicis i, tot i aconseguir un 30% dels vots i estar en desavantatge davant les forces democràtiques, té totes les paperetes per passar de dictador a primer ministre electe. El front democràtic, amb més vots, té poques opcions. I la clau pot estar en un partit que té com a principal argument la legalització de la marihuana.

El 2014 les elits benestants representades per les forces militars van preparar un cop d’estat per forçar la sortida del govern electe i aconseguir el control de Tailàndia. El general Prayuth Chano-cha va aconseguir el poder i es va atorgar el càrrec de primer ministre. També va prometre eleccions un any més tard, però any rere any va retardar els comicis. Prayuth no va permetre la celebració d’unes eleccions fins que no pogués comptar amb un pla que permetés als militars aconseguir un control total del país.

El general va supeditar la celebració d’eleccions a l’acceptació en referèndum d’una Constitució a la seva mida. El text preveu que fins a 500 escons s’escullin a les eleccions, però també un senat amb 250 parlamentaris elegits a dit pels militars. La suma dels 750 escolliria el nou primer ministre. El militar en té prou per formar govern amb 126 escons gràcies al cantat suport del senat, mentre que els contraris en necessiten 376. A més, la comissió electoral serveix els interessos de la junta militar.

La segona clau dels militars va ser la creació de Phalang Pracharat, un nou partit format per conservadors i ultramonàrquics que de sobte es va convertir en la formació amb més presència i pressupost. A última hora el partit va anunciar que Prayuth seria el seu únic candidat a primer ministre.

Fins a 80 partits es presentaven a les eleccions, tot i que només una desena podien optar a formar govern. S’esperava que guanyés els comicis Pheu Thai, més conegut com la formació dels vermells, contraris a les tradicions i al control militar. Però la nova llei electoral no els deixava presentar-se a tot el país. L’altra important força democràtica és Future Forward, un partit reformista i contrari a la junta militar. A la mitja nit entre els dos sumaven provisionalment el 46% dels vots. El partit de Prayuth, Phalang Pracharat, sumava un 28% i es posicionava com a inesperada primera força. Pot comptar amb el suport del Partit Democràtic, de caràcter conservador i monàrquic, que va obtenir menys d’un 11% als resultats provisionals.

La clau pot estar a Bhumjaithai, un partit que es va fer famós amb propaganda electoral amb fulles de marihuana per tot el país. Afirma que legalitzant l’herba els camperols pobres podrien trobar un nou mètode de subsistència. Amb un 12% provisional dels vots poden donar el poder als militars o als seus contraris.

Nombroses irregularitats
Les irregularitats han estat nombroses tota la jornada i van retardar el desenllaç final. Els resultats definitius es poden demorar fins a la segona setmana de maig, i els provisionals s'han retardat de manera sospitosa fins passada la mitjanit. Molts observadors han expressat les seves sospites. A les xarxes socials es van veure imatges d’alcaldes forçant els veïns a votar Prayuth, per exemple. Més sobtada va ser la xifra de més de 2,5 milions de vots que es van declarar nuls, i en alguns districtes on van guanyar els militars el nombre de vots era superior al d’electors. La suposada baixa participació del 65% també va aixecar suspicàcies.

Però, com apunten molts comentaristes polítics, les opcions són clares: o governa Prayuth o el nou executiu serà tan inestable que finalment Prayuth o algú altre tornarà a apoderar-se del país en un cop d’estat.
La princesa que vol ser primera ministra
2019-02-09 (3/59) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La candidatura antimilitar de la germana del rei desafia el rol neutral de la monarquia asiàtica

https://www.ara.cat/internacional/prince sa-tailandia-presenta-candidatura-elecci ons-planteja-dubtes_0_2176582514.html
Diada 2018 a Bangkok
2018-08-31 (4/59) - Pujat per igorbet - Comparteix

Diada de Catalunya a Bangkok https://www.facebook.com/events/21821202 38713210/

Us esperem el diumenge dia 9 a Lumphini a partir de les 15h! El lloc exacte de trobada dins el parc és https://goo.gl/maps/f3MxpXMXBjB2 (MRT Metro "Lumphini" o "Silom" o BTS Skytrain "Sala Daeng").

Inscriu-te a aquí https://goo.gl/forms/5S1RP4IDjD9WoVMx2

Lloc: Lumphini Park, al davant del Thailand and China friendship pavilion i al costat del entertainment building.

Jornada:
15h Trobada
15.30h Titelles. En acabar xocolatada per la canalla
16.30h Partit de futbol
16h - 18h Activitats pels infants
17.30h Concurs de truita de patates (cal dur-la de casa) i entrega de premis. Hi haurà premis per: la millor, la més creativa i la intenció és el que compte
*les activitats podran ser modificades en funció de la previsió de participació.

Ens calen mans!! Tothom qui vulgui ajudar en l'organització o aportar premis pel concurs de truita de patates serà molt benvingut i benvinguda. Contacte: anctailandia@gmail.com
Manresa a Bangkok
2018-03-16 (5/59) - Pujat per Valentì ( Madrid ) - Comparteix

Hola, sóc de Manresa, tinc una filla que viu a Bangkok amb els seus tres fills (de 10, 8 i 6 anys) des del 4 de gener de 2018 i estic passant uns dies amb ella. Vivim en Sathorn, soi 1, a prop del metro de Lumpini.
Si a algú li ve de gust donar una volta o prendre una cervesa si us plau digueu-m'ho.
El meu telèfon espanyol és el +34 656.921.622.
Una abraçada,

Valentì Playá
Molt Bones a tothom
2017-12-10 (6/59) - Pujat per Olga i Albert - Comparteix

Som una parella que volem Passar un mes a Tailandia, busquem poder Fer inmersio, i tambe voldriem Fer voluntariats.
Necessitem informacio i orientacio.
Moltes gracies
Olga i Albert
Busco pis a Bangkok
2014-03-14 (7/59) - Pujat per Anna Justribó - Comparteix

Estaré des de Maig a Agost…i busco apartament d'una habitació.
Voluntariat en un refugi per a elefants
2013-11-04 (8/59) - Pujat per AresStark - Comparteix

Hola viatgers i viatgeres! estic buscant una ong, refugi o santuari d'elefants per a poder anar de voluntària durant un mes (més o menys) i m'estic trobant que a molts llocs demanen una suma desorbitada de diners. Em podrieu ajudar a buscar-ne alguna de "legal"? Gràcies
vot virtual
2013-10-16 (9/59) - Pujat per salvadortaberner ( Nice ) - Comparteix

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/
Escola a Chiang Mai
2013-08-16 (10/59) - Pujat per aleix - Comparteix

Hola a tots i totes!

Al setembre anem ma dona Pai i el nostre fill Pau de 5 anys a viure a Chiang Mai.

Algú té referéncies d´una bona escola allá?
Tenim un llistat d´unes 5 escoles que hem vist per internet pero ens aniría molt bé si algú ens pogués donar referéncies o experiéncies d´alguna escola a Chiang Mai.

Ens interessen escoles privades thailandeses o bé escoles internacionals.

Algú coneix farangs amb nanos que vajin al cole a Chiang Mai?

Gràcies,
Salut,
CHOK DII
Aleix
A veure si algu em pot ajudar!
2013-07-12 (11/59) - Pujat per Lucy - Comparteix

Ei, hola a tothom! tot i que no visc a Bangkok m'he colat a la web perque vindre d'aqui uns mesos (cap al novembre) per viatjar uns quants mesos. Estic buscant comprar una furgo aixi cutre per poder-me moure lliurement pero per tots els foros he llegit que es molt xungo si no ets resident. Per altra banda, també he llegit que moure's amb taxi és molt més practic...algu em pot aconsellar en aquest aspecte? Merci !!!!
Hola!!!
2013-06-10 (12/59) - Pujat per Mireia Julià ( NewYork ) - Comparteix

Em dic Mireia i acabo d'aterrar a Bangkok. El meu xicot farà pràctiques a l'ONU i jo tinc pensant col·laborar amb alguna ONG o buscar feina de professora d'anglès... Algun consell? D'altra banda, ens agradaria conèixer gent, així que si algú s'anima a fer una cervesseta, que ens ho faci saber! Gràcies!!

Mireia
El Barça jugarà el 7 d’agost a Bangkok contra la selecció de Tailàndia
2013-05-10 (13/59) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El Barça jugarà el 7 d’agost a Bangkok contra la selecció de Tailàndia

Mes info aqui
ANUNCI BANGKOK LA LIGA
2012-05-24 (14/59) - Pujat per Marc Fonoll ( Auckland ) - Comparteix

Ei bones,

Durant una temporada (mig any) he deixat Auckland i soc a Tailandia.

SI ALGU VOL PARTICIPAR EN UN ANUNCI TELEVISIU SOBRE "LA LIGA" (REMUNERAT) EN ELS PROPERS DIES, QUE M'ENVII UN CORREU A

fonoll.marc@gmail.com

US PASSO MES DETALLS TAN BON PUNT US POSEU EN CONTACTE AMB MI!!!

NECESSITO UN HOME/NOI I DUES DONES/NOIES.

SALUT!
Loogo cas a les afores de BkK
2011-05-08 (15/59) - Pujat per david - Comparteix

tinc una casa a les afores de bangkok.La posaré a llogar. Uns 15 mil baths al mes o no se quan ara mateix.

Potser a algú de vosaltres li pot interessar te 4 habitacions i 2 lavabos a dalt i un menjador gran amb la cuina i un lavabo abaix.
Està en una zona molt tranquil·la enmig de camps d´arrós i de cultivadors d´orquidees a 8 Km de Salaya a uns 30 minuts trànsit normal del Palau reial.
Tinc la intenció d´anar a Bangkok aviat potser a finals de mes tinc uns 10 dies per a netejar la casa i deixar-ho tot a punt per a llogar-la.
Salutacions a tots!
David Bada
habitació
2011-01-04 (16/59) - Pujat per Iban - Comparteix

Hola,
hem dic Iban i el 15 de Març aterro a Bangkok per estar-m'hi un parell de mesos. M'agradaria saber si algú coneix algun pis o habitació per allotjar-me. Moltes gracies
adaptable
2009-04-30 (17/59) - Pujat per ferran - Comparteix

hola a tothom!
m'interessaria trobar QUALSEVOL tipus de feina a bangkok o fora a partir del 9 de juny,
per finançar-me un viatge que espero que sigui molt i molt llarg.
si algú sap alguna feineta a canvi d'allotjament, etc. si necessiteu ajut per trasllats,
o el que sigui, sóc el vostre home, m'adapto al que faci falta.

FERRAN
adaptable
2009-04-30 (18/59) - Pujat per ferran - Comparteix

hola a tothom!
m'interessaria trobar QUALSEVOL tipus de feina a bangkok o fora a partir del 9 de juny,
per finançar-me un viatge que espero que sigui molt i molt llarg.
si algú sap alguna feineta a canvi d'allotjament, etc. si necessiteu ajut per trasllats,
o el que sigui, sóc el vostre home, m'adapto al que faci falta.

FERRAN
adaptable
2009-04-30 (19/59) - Pujat per ferran - Comparteix

hola a tothom!
m'interessaria trobar QUALSEVOL tipus de feina a bangkok o fora a partir del 9 de juny,
per finançar-me un viatge que espero que sigui molt i molt llarg.
si algú sap alguna feineta a canvi d'allotjament, etc. si necessiteu ajut per trasllats,
o el que sigui, sóc el vostre home, m'adapto al que faci falta.

FERRAN
Paginació: 123
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[35] http://TAILANDIA.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.69.6.48 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis