CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 22 dies (6809 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
19-01-2024-Laura Bertran, nova delegada de 3Cat a Perpinyà | 22-12-2023-El Casal de Perpinyà promou un calendari reivindicant la cuina tradicional nord-catalana | 22-09-2023-TV3 i Catalunya Ràdio reobren la delegació de Perpinyà deu anys després del tancament | 22-09-2023-3Cat reobre la delegació a Perpinyà | 14-05-2023-La USAP tanca files amb el català després de la prohibició de parlar-lo als plens municipals | 07-03-2023-Manifestació històrica a Perpinyà en contra de la reforma de les pensions | 18-07-2022-Alcarràs a Prada de Conflent | 30-06-2022-Colònies d'estiu en català | 22-06-2022-Tots els alumnes de la Catalunya del Nord podran aprendre català | 20-06-2022-L?extrema dreta guanya en les quatre circumscripcions de Catalunya Nord |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 1234
Macron ajorna la segona tanda de les municipals de Catalunya Nord i decreta un confinament de quinze dies a l'estat francès
2020-03-17 (1/65) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La segona tanda de les eleccions municipals de Catalunya Nord ha quedat ajornada sense data. Ho ha anunciat aquest vespre el president francès, Emmanuel Macron, després que ahir es fes la primera volta tot i l?amenaça del coronavirus 2019. Louis Aliot, el candidat de l?extrema dreta, va guanyar la primera tanda a Perpinyà en una ? Continue reading Macron ajorna la segona tanda de les municipals de Catalunya Nord i decreta un confinament de quinze dies a l?estat francès ?

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-sego na-volta-de-les-municipals-de-catalunya- nord-ajornada-sense-data/
[RECULL FOTOGRÀFIC DE VILAWEB] Les imatges que no us podeu perdre d’un dia històric a Perpinyà
2020-03-01 (2/65) - Pujat per Anna Lon Quintana - Comparteix

Desenes de milers de persones, 200.000 segons l’organització, es van trobar el 29 de febrer a Perpinyà, la capital del nord del país, per assistir a l’acte del Consell de la República on van parlar en viu el president Carles Puigdemont i els consellers Clara Ponsatí i Toni Comín, exiliats de fa gairebé tres anys. Tots tres van fer una crida a la mobilització i van demanar de ‘preparar-se’ per a ‘guanyar la lluita definitiva’. En diversos vídeos també vam sentir discursos enregistrats d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, lectures de textos escrits pels presos polítics i vídeos de represaliats com ara Tamara Carrasco o el raper Valtonyc.


https://www.vilaweb.cat/noticies/recu ll-fotografic-les-imatges-que-no-us-pode u-perdre-dun-dia-historic-a-perpinya/
L'acte de Puigdemont es retransmetrà en directe
2020-02-28 (3/65) - Pujat per Anna Lon Quintana - Comparteix

L'acte de Puigdemont a Perpinyà es podrà seguir en directe al canal de Youtube del Consell per la República:
https://youtu.be/FkhZpKU4Oi8
Perpiñán, centro del universo político catalán por un día
2020-02-28 (4/65) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La capital de la Catalunya Nord acoge este sábado el primer acto masivo del Consell per la República, con las intervenciones del expresidente Carles Puigdemont y los exconsejeros Toni Comín y Clara Ponsatí. Decenas de miles de personas asistirán a una cita en la que se reivindicará la estrategia del exilio de confrontación con el Estado español.

https://www.publico.es/politica/perpinan -centro-universo-politico-catalan-dia.ht ml
Jean-Marc Pujol: 'Com a batlle de Perpinyà, rebre Puigdemont és un acte de solidaritat'
2020-02-28 (5/65) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Jean-Marc Pujol, batlle de Perpinyà, ens rep a la casa de la vila un dia abans que el president Carles Puigdemont i els consellers Clara Ponsatí i Toni Comín arribin a la ciutat. Ens diu que tot és a punt i en ordre. Del partit Republicans, que pertany al Partit Popular europeu, és en plena ? Continue reading Jean-Marc Pujol: ?Com a batlle de Perpinyà, rebre Puigdemont és un acte de solidaritat? ?

https://www.vilaweb.cat/noticies/jean-ma rc-pujol-com-a-batlle-de-perpinya-rebre- a-puigdemont-es-un-acte-de-solidaritat/
Autoritzat l'acte de Puigdemont a Perpinyà el 29 de febrer
2020-02-19 (6/65) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La prefectura dels Pirineus Orientals dona el vistiplau a l'acte, en el qual també participaran Toni Comín i Clara Ponsatí

https://www.ccma.cat/324/autoritzat-lact e-de-puigdemont-a-perpinya-el-29-de-febr er/noticia/2991093/
Guia de l'acte de Puigdemont, Comín i Ponsatí a Perpinyà
2020-02-13 (7/65) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Puigdemont, Comín i Ponsatí han anunciat un acte a Perpinyà ara que tenen immunitat. Autocars, trens, allotjament... Tota la informació

https://www.vilaweb.cat/noticies/acte-pe rpinya-puigdemont-comin-guia/
Perpinyà, desbordada per l’acte de Puigdemont del 29 de febrer
2020-02-05 (8/65) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Un mes abans de la visita de Puigdemont a Perpinyà, els trens i els hotels ja són plens

https://www.vilaweb.cat/noticies/acte-pe rpinya-puigdemont-comin-guia/

La delegació nord-catalana del Consell per la República calcula que més de cinquanta mil persones es desplaçaran a Perpinyà per veure el president Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí el dia 29 de febrer. L’acte es farà el Parc de les Exposicions i ha estat organitzat pel Consell per la República. Serà la primera vegada que aquests membres del govern legítim trepitjaran terres catalanes d’ençà que es van exiliar.

L’acte ha despertat l’interès de molts catalans, que un mes abans ja han exhaurit les places hoteleres de Perpinyà. La plataforma Booking anuncia que el divendres 28 a la nit té el 99% de les places ocupades i de la nit següent només en resta el 6%. A Airbnb encara hi ha places, però no pas gaires. El col·lapse arriba a les viles de la rodalia. El Consell per la República a Perpinyà recomana que aquells qui puguin vagin a casa de familiars i amics per a alliberar places per als qui no tinguin aquesta opció. Així mateix, diuen que voluntaris del nord acolliran unes tres-centes persones que vindran del sud per ajudar a organitzar l’acte.

Als qui cerquen hotel, el Consell els recomana que vagin a poblacions de prop, com ara Cervera de la Marenda o Ribesaltes, ben comunicades amb Perpinyà amb tren. Tot amb tot, poques hores després de fer-se públic aquest consell, ja es van exhaurint les places que hi ha disponibles en aquests municipis. Booking ja anuncia que només en resta el 15%.

Però l’allotjament no és pas l’únic que s’exhaureix. El desplaçament amb tren fins a Perpinyà també comença a tenir dificultats. Els trens amb les millors opcions horàries per a anar divendres o dissabte a Perpinyà ja són plens. Divendres no n’hi ha més tard de les 14.00. I dissabte, els dos únics que poden arribar a temps a l’acte també són plens.

Una altra opció és l’autobús. Entitats com ara l’ANC i Òmnium Cultural, o col·lectius com @LleidatansA han organitzat una vuitantena d’autocars des de diversos punts del Principat. Ja n’hi ha uns quants de plens, però no pas tots. La major part pujaran i baixaran el mateix dia. Podeu trobar més informació de busos a les xarxes socials i al mapa del canal l’Alerta.



També hi ha línies regulars d’autobusos que ofereixen aquest servei, com ara Flixbus, BlaBlabus i Eurolines. És l’opció menys col·lapsada, ara com ara.

De Barcelona a Perpinyà hi ha 194 quilòmetres, que es poden fer en unes dues hores. Des de Girona, hi ha 96 quilòmetres. I de Figueres estant el trajecte es pot fer en quaranta minuts. Per això es preveu que molta gent vagi fins a Perpinyà amb vehicle propi. Una de les opcions és l’autocaravana. Aquest col·lectiu s’està organitzat a través d’un grup de Telegram on ja hi ha apuntades més de 160 caravanes. La Delegació del Consell per la República a Perpinyà oferirà una llista d’aparcaments possibles. Amb tot, recomanen d’accedir a la ciutat amb transport públic, per evitar un col·lapse circulatori.

Com funcionarà l’acte?
L’acte començarà a les 12.00 i és previst que duri menys de dues hores. Puigdemont, Comín i Ponsatí aniran a Catalunya Nord aprofitant la immunitat que tenen com a diputats del Parlament Europeu. Serà una manera de celebrar les últimes victòries judicials i de condemnar la repressió contra Catalunya.

El Consell per la República recorda que perquè tot vagi bé caldrà un gran desplegament humà i tècnic, i per això demana aportacions econòmiques. El Registre ciutadà del Consell ofereix als associats l’opció de contribuir-hi periòdicament (mensual, trimestral o anual).

Què vol dir el lema de l’acte ‘La República al centre [del món]?

Recomanacions de la delegació del Consell per la República
La delegació nord-catalana del Consell per la República ha activat un canal de Telegram per a anar informant de totes les novetats.

En la primera comunicació recorden que Perpinyà és una ciutat de 120.000 habitants i que, per tant, una manifestació que tingui més de 50.000 persones pot originar-hi problemes evidents de mobilitat. Per això recomanen a tots els assistents que vagin al Parc de les Exposicions de Perpinyà, on es farà l’acte, abans de les 10.00. I que portin sabates d’esport, aigua, begudes calentes i dinar.

Una avinentesa per a conèixer Catalunya Nord
El batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ja s’ha posat a disposició de Puigdemont per a fer tot allò que calgui en l’organització de l’acte. I la delegació del Consell per la República, presidida per la periodista Júlia Taurinyà, treballa perquè sigui un acte transversal. Volen aprofitar aquesta avinentesa per a fer conèixer Catalunya Nord a molts principatins que durant anys s’hi han girat d’esquena. Per això hi participaran entitats i associacions nord-catalanes.

Júlia Taurinyà: ‘L’estat francès és un estat espanyol intel·ligent’

El paper dels nord-catalans va ser clau per al referèndum del Primer d’Octubre de 2017 i, després, han mantingut una mobilització constant de solidaritat amb els presoners i els exiliats.

Els cent cinquanta catalans del nord que varen fer possible el referèndum

El suport no ha estat tan sols cívic, sinó també institucional, amb una presa de posició del departament en favor de la llibertat dels presos i amb manifests dels batlles nord-catalans.

No us equivoqueu: això és Catalunya Nord

A més, cal tenir en compte que França ja va anunciar que en cap cas Puigdemont no seria detingut a Perpinyà. Ho va assegurar la portaveu del govern francès, Sibeth Ndiaye: ‘El senyor Puigdemont és diputat al Parlament Europeu, per tant, té immunitat parlamentària. Espanya ha presentat una sol·licitud per a anul·lar aquesta immunitat al Parlament Europeu, que fins ara no ha respost.’
Obertes les inscripcions, a Perpinyà, pels exàmens de català de la Generalitat de Catalunya fins al 12 de febrer
2020-02-04 (9/65) - Pujat per Anna Lon Quintana - Comparteix

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitza els exàmens de català que permeten certificar un dels quatre nivells específics de llengua catalana, uns nivells conformes amb la normativa europea sobre coneixements lingüístics.

https://www.radioarrels.cat/noticia/950/ obertes-les-inscripcions-als-examens-de- catala-fins-el-12-de-febrer
Tothom a Perpinyà. La República al centre (del món)- 29 de febrer, Parc de les Exposicions de Perpinyà, 12:00h
2020-01-24 (10/65) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Benvolgut/da,

Ens fa molta il·lusió avançar-te la invitació a l'acte que celebrarem el proper dissabte 29 de febrer a Perpinyà amb el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí. Un acte de gran transcendència per al Consell per la República Catalana, ja que per primera vegada serem a Catalunya, concretament a Perpinyà.

Volem comptar amb el teu suport per a fer que sigui l'acte més gran fet mai a Perpinyà.

Per a fer-ho possible, ens caldrà fer un gran desplegament humà i tècnic i això requereix de recursos econòmics. En aquests moments, el Registre ciutadà del Consell ofereix l'opció de contribuir periòdicament (mensual, trimestral o anual) i et volem demanar que et canviïs a contribució periòdica, en la modalitat i l’import que més et convingui.
Pots fer-ho des d’aquí: registre.consellrepublica.cat



INFORMACIÓ DE L'ACTE

LLOC: Parc de les Exposicions de Perpinyà (Esplanada al costat del Recinte firal Palau de les Exposicions de Perpinyà)
DIA: 29 de febrer
HORA: A partir de les 12 hores.

Les comarques nord-catalanes van ser claus per a poder celebrar el referèndum de l'1d'octubre i les seves institucions i societat civil sempre han donat suport al procés català i han demanat la llibertat dels presos i exiliats polítics.

El teu suport és clau perquè el Consell i la feina que fem des de l'exili pugui acomplir la seva missió: culminar el camí iniciat l’1-O.
L'acte de Puigdemont i Comín a Perpinyà: Tota la informació
2020-01-24 (11/65) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Puigdemont i Comín han anunciat un acte a Perpinyà ara que són eurodiputats i tenen immunitat. Quan serà? A on? Tota la informació.

https://www.vilaweb.cat/noticies/acte-pe rpinya-puigdemont-comin-guia/

El Consell per la República farà el 29 de febrer un gran acte al Parc de les Exposicions de Perpinyà on participaran el president de la Generalitat Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín. L’acte començarà a les 12.00 i és previst que tingui una durada de menys de dues hores. Puigdemont i Comín aprofitaran la immunitat que tenen com diputats del Parlament Europeu per a ser a Catalunya Nord. D’aquesta manera, volen celebrar les últimes victòries judicials i condemnar la repressió que es viu a Catalunya. Vegeu ací el cartell de l’acte:
Nova a Perpinya, em podeu ajudar companys siusplau?
2018-11-18 (12/65) - Pujat per Raquel Beltran - Comparteix

Hola companys catalans a Perpinyà! em dic Raquel, una alt empordanesa que ja de petita visitava sovint aquesta ciutat i sempre m'ha agradat i n'he tingut un bon record. Sóc una persona amb una mentalitat oberta, gràcies a l'educació rebuda, molt extrovertida, m'encanta viatjar, conèixer gent nova, la cultura etc. Ara mateix amb 40 anys i per determinades circumstancies em plantejo un canvi a la meva vida i m'agradaria instalarme a Perpinyà.

El primer pas per a això és trobar una feina: en quant a l'idioma tinc un nivell bàsic tot i que el comprenc. La meva idea és poder trobar una feina que em permeti poder treballar i combinar amb la formació del francés.
Tinc estudis universitaris, facilitat en tot el relacionat amb el tracte al públic o gestió. De totes formes estic oberta a tot ara mateix.

No sé si em podríeu siusplau donar un cop de mà amb qüalsevol cosa que em pogués ajudar en aquest aspecte, orientar, etc. Us ho agrairía moltíssim, doncs per raons personals, el tema m'urgeix bastant. Ho necessito. Us deixo el meu correu electrònic perquè no m'ha quedat clar si les persones del grup el podeu o no visualitzar: rakelbelt@hotmail.com.

Moltíssimes gràices per avançat i espero poder conèixer-vos aviat!
Nova a Perpinyà, em podeu ajudar siusplau?
2018-11-18 (13/65) - Pujat per Raquel Beltran - Comparteix

Hola companys catalans a Perpinyà! em dic Raquel, una alt empordanesa que ja de petita visitava sovint aquesta ciutat i sempre m'ha agradat i n'he tingut un bon record. Sóc una persona amb una mentalitat oberta, gràcies a l'educació rebuda, molt extrovertida, m'encanta viatjar, conèixer gent nova, la cultura etc. Ara mateix amb 40 anys i per determinades circumstancies em plantejo un canvi a la meva vida i m'agradaria instalarme a Perpinyà.

El primer pas per a això és trobar una feina: en quant a l'idioma tinc un nivell bàsic tot i que el comprenc. La meva idea és poder trobar una feina que em permeti poder treballar i combinar amb la formació del francés.
Tinc estudis universitaris, facilitat en tot el relacionat amb el tracte al públic o gestió. De totes formes estic oberta a tot ara mateix.

No sé si em podríeu siusplau donar un cop de mà amb qüalsevol cosa que em pogués ajudar en aquest aspecte, orientar, etc. Us ho agrairía moltíssim, doncs per raons personals, el tema m'urgeix bastant. Ho necessito. Us deixo el meu correu electrònic perquè no m'ha quedat clar si les persones del grup el podeu o no visualitzar: rakelbelt@hotmail.com.

Moltíssimes gràices per avançat i espero poder conèixer-vos aviat!
10.000 persones reivindiquen els Països Catalans a Perpinyà
2018-11-11 (14/65) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Perpinyà ha celebrat aquest dissabte la Diada de la Catalunya Nord que commemora el Tractat dels Pirineus, del 1659

http://www.ccma.cat/324/10-000-persones- reivindiquen-els-paisos-catalans-a-perpi nya/noticia/2886074/
L'independentisme prepara una gran manifestació a Perpinyà per agrair el suport de la Catalunya Nord durant l'1-O
2018-10-20 (15/65) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La marxa tindrà lloc el dia 10 de novembre en la Diada per recordar el Tractat dels Pirineus

https://www.ara.cat/politica/independent isme-manifestacio-Perpinya-Catalunya-Nor d_0_2109389192.html
Adéu Anglaterra
2018-03-08 (16/65) - Pujat per JordiFDM - Comparteix

Hola, em dic Jordi, visc a Doncaster (UK) amb la parella i el fill. Estic buscant la manera de sortir d'Anglaterra i marxar cap a França. No serà gens fàcil amb tot el que portem però cada cop es fa més necessari estar a prop de la familia. Ella es francesa de l'illa de la Reunió, amb família a França i jo català amb els pares a Olot i un germà a Suecia. No puc, ara per ara, marxar un dies per allà i esbrinar com està per viure-hi. Encara que crec que seria meravellós viure a perpignan, i s'ha d'intentar posar el dit a un sol lloc i anar-hi a per totes. En definitiva, os prego si em podeu ajudar i compartir informació de com sobreviure per fer aquest primer pas de marxar. On és pot trobar una casa tranquil·la; treball al camp?; Activitats per al nostre fill com gimnàstica, dança, natació, grups d'amics... Ara mateix la parella està treballant 24/7 amb l'educació del nostre fill de 19 mesos i jo faig d'encarregat a un restaurant. Abans em dedicava a la pesca aqui al canal. Sóc d'ambient rural i tots soms una família que estem encarats a la nutrició, l'hort, l'exercici.. en definitiva, de gaudir d'una vegada per totes. Entre tots, tot i que el meu francès no és pas avançat, parlem anglès, francès, castellà i català. No ens fa por treballar O el sacrifici per tal de millorar la vida que es porta a l'Anglaterra. Els drets, la dignitat, le bullisme, la pela.. i amb el brexit, el més calent és a la aigüera. En qualsevol cas, espero mudarme aquest any sí per fi es pot. Os agraeixo moltíssim l'esforç i el temps dedicat. Moltes gràcies. Una abraçada. Jordi, Sandrine i Giuseppe.
Sant Jordi a Perpinyà
2017-04-20 (17/65) - Pujat per Anna Lon Quintana - Comparteix

Perpinyà celebra la festa del llibre i de la rosa amb nombroses activitats durant tot el mes d'abril. Enguany les tradicionals parades de llibres sortiran al carrer el dissabte 22.
Podeu descarregar el programa complet a la web de l'ajuntament:

http://www.mairie-perpignan.fr/ca/agenda /sant-jordi-la-ville
Manifestació perquè País Català s'inclogui en el nom de la regió
2016-09-04 (18/65) - Pujat per Anna Lon Quintana - Comparteix

Manifestació a Perpinyà el 10 de setembre perquè País Català formi part del nom de la nova regió que inclou la Catalunya Nord.
Més informació:
https://www.facebook.com/events/11258182 60797318/
Ben aviat... la Universitat Catalana d'Estiu
2016-07-16 (19/65) - Pujat per Anna Lon Quintana - Comparteix

Del 16 al 23 d'agost a Prada de Conflent, la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) organitza cursos, conferències, tallers i espectacles.
A més d'adquirir coneixements sobre temàtiques molt variades i de visitar la Catalunya Nord, aquest esdeveniment permet conèixer persones d'arreu dels Països Catalans, així com estudiants de català de tot el món.

Més informació: http://uce.cat
Pobles del Conflent
2016-07-07 (20/65) - Pujat per Anna Lon Quintana - Comparteix

TV3 ha emès un reportage a la sèrie "Viure als Pirineus" en què el batlle del petit poble de Vallestàvia explica com s'organitzen els habitants d'aquest petit poble del Conflent.rnrnhttp://www.ccma.cat/tv3/ala carta/viure-als-pirineus/un-batlle-dels- pirineus-tardor-hivern/video/5609603/#
Paginació: 1234
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[411] http://PERPINYA.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.126.60 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis