CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 23 dies (6810 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
06-12-2023-Sudáfrica, entre la desigualdad y el aumento de la xenofobia diez años después de la muerte de Mandela | 15-02-2023-Diables Rugby, l'equip català que jugarà la prestigiosa lliga sud-africana | 07-09-2022-Laureà Fanega, nou delegat del Govern a l'Àfrica Meridional - exterior | 15-04-2022-Més de 300 morts a Sud-àfrica per pluges torrencials i inundacions | 08-03-2022-La Generalitat obrirà aquest any sis noves delegacions a l'exterior. El pla del departament pretén obrir nova delegacio a Pretoria | 03-01-2022-Un incendi destrueix l'interior del Parlament de Sud-àfrica | 27-12-2021-Desmond Tutu, el Nobel de la Pau que va lluitar contra l'apartheid, mor als 90 anys | 30-11-2021-Sud-àfrica se sent castigada per haver descobert la nova variant òmicron | 27-11-2021-La UE en bloc aïlla el sud de l'Àfrica per por a la nova variant del covid | 27-11-2021-Espanya cancel·la els vols amb Sud-àfrica i Botswana per la nova variant del coronavirus |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 12
África desata su ira por George Floyd y sus ?hermanos? africanos
2020-06-12 (1/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Una ola de indignación recorre África. Esta semana, el grito global Black Lives Matter (Las vidas negras importan) sobrevoló países como Sudáfrica, Ghana, Nigeria o Kenia, donde se organizaron...

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20200612/481719407126/africa-protesta s-racismo-george-floyd.html
Llei seca contra el coronavirus a Sud-àfrica
2020-04-30 (2/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El govern prohibeix la venda d'alcohol durant el confinament per reduir la violència masclista

https://www.ara.cat/internacional/sudafr ica-prohibeix-venda-alcohol-durant-confi nament-coronavirus-pandemia-covid-19-red uir-violencia-masclista_0_2438156283.htm l

Sud-àfrica enfila la seva cinquena setmana de confinament pel coronavirus amb una de les mesures més inusuals en aquesta pandèmia: la venda d'alcohol està prohibida. No sense polèmica, el govern de Ciryl Ramaphosa va vincular directament alcohol i violència en un país amb uns nivells molt alts de criminalitat i ha resistit les dures pressions de la patronal del sector –de licoreres i bars–, que havia amenaçat amb portar l'ordre executiva davant del Tribunal Constitucional si no es rectificava.

Però Ramaphosa s'ha mantingut en la criminalització de les begudes de graduació, malgrat que a partir de divendres, 1 de maig, el país relaxarà algunes mesures i permetrà la venda de tabac o sortir a fer exercici, si bé continua prohibit viatjar fora de la província i fer funerals.

Bheki Cele, el particular ministre de la Policia, ha arribat a dir que "desitjaria estendre el veto a l'alcohol més enllà del bloqueig", que ha deixat l'activitat del país sota mínims. "És sabut que l'alcohol forma part dels generadors de delictes", ha dit Cele, un antic comissari en cap partidari de limitar les armes, que assegura que l'alcohol està al darrere de "la majoria d'assassinats o agressions sexuals".

Residents d'Alexandra, a Johannesburg, fent cua per sotmetre's a una prova ràpida durant el confinament per coronavirus / KIM LUDBROOK / REUTERS
Residents d'Alexandra, a Johannesburg, fent cua per sotmetre's a una prova ràpida durant el confinament per coronavirus / KIM LUDBROOK / REUTERS
De fet, Cele ha mostrat estadístiques policials que constaten que en la primera setmana de confinament la criminalitat va reduir-se dràsticament i ho va atribuir directament a la falta d'alcohol, però no al fet de les dificultats per moure's lliurement pels carrers.

El president Ramaphosa s'ha referit al consum d'alcohol com un "obstacle per a la lluita contra el coronavirus" i ha afirmat que el país no es pot permetre destinar cap recurs als accidents, agressions i altres emergències que provoca el consum excessiu d'alcohol, perquè tothom s'ha de centrar en combatre el coronavirus.

Quatre de cada deu urgències
Es calcula que el 40% de les urgències mèdiques que s'atenen cada setmana estan relacionades amb l'abús d'alcohol i el govern no vol que els 5.000 llits extres habilitats per a malalts del covid-19 hagin de ser ocupats per altres pacients.

Sud-àfrica és el país més afectat per l'epidèmia al continent, amb 5.000 casos positius i gairebé un centenar de morts, però el govern confia que les ràpides mesures de restricció dels moviments i les proves massives per detectar nous contagis aconsegueixin frenar la transmissió i que no es col·lapsi el sistema sanitari, el més ben dotat del continent.

A Marie Wessels l'ordre contra l'alcohol la va enxampar amb "el celler força ple" per poder passar uns quants caps de setmana, apurant els últims dies d'estiu amb una bona barbacoa, explica des d'un barri benestant als afores de Johannesburg. Amb tot, diu que li dona un vot de confiança a "Ciryl [Ramaphosa] perquè està demostrant que és un bon gestor" en una epidèmia. De la mateixa opinió és Thato Kumale, del centre de la capital econòmica sud-africana, que només qüestiona per què "es permet la venda de cigarretes si el coronavirus ataca els pulmons".

Cerques a Google
La prohibició ha fet que els sud-africans busquin alternatives i, segons l'anàlisi de Google, les primeres setmanes del confinament, les cerques relacionades amb la destil·lació d'alcohol a casa es van multiplicar per cinc.

A la veïna Namíbia també han prohibit la venda d'alcohol i la policia ha denunciat que prolifera el mercadeig il·legal d'ampolles de contraban amb Angola i Zàmbia.
Sud-àfrica aprova un pla d'ajudes socials de 24.000 milions d'euros per mitigar la fam
2020-04-23 (3/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El govern repartirà paquets alimentaris i augmenta la dotació d'ajudes a l'atur i les criatures

https://www.ara.cat/internacional/sudafr ica-aprova-pla-milionari-rescat-social-e conomic-coronavirus-ajudes-criatures-mit igar-impacte-gana-pandemia-covid-19_0_24 39956178.html
El primer ministre de Lesotho desplega l'exèrcit
2020-04-19 (4/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Thabane ha anunciat que dimitirà al juliol, acorralat per l'assassinat de la seva exdona

https://www.ara.cat/internacional/lesoth o-treu-exercit-lluita-interna-escandol-p rimer-ministre-involucrat-assassinat-exe sposa_0_2437556424.html
Sud-àfrica comença els 21 dies de confinament amb les dues primeres morts pel coronavirus
2020-03-28 (5/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El president Ramphosa demana a l'exèrcit empatia i contenció amb la població en el control del brot

https://www.ara.cat/internacional/sudafr ica-comenca-21-dies-confinament-coronavi rus-dues-primeres-morts-covid-19-ramapho sa_0_2424357606.html

Sud-àfrica s'ha llevat aquest divendres en el primer dia de confinament obligatori decretat pel govern per frenar el coronavirus, i amb la notícia de les dues primeres morts pel brot. La primera economia de l'Àfrica té al davant 21 dies amb la incertesa i el temor de com es podran seguir les instruccions d'aïllament i higiene en un país on milions de persones malviuen en barriades superpoblades de barraques sense accés a l'aigua ni a lavabos. La infecció ha superat la barrera dels mil afectats, un terç del total del continent.

"La llei és: quedeu-vos a casa", deia la ministra de Governació, Nkosazana Dlamini-Zuma, per convèncer els 56 milions de sud-africans de complir estrictament el període de quarantena. No serà fàcil perquè les bosses de pobresa obliguen milions de persones a haver de buscar-se la vida cada dia pels carrers. A primera hora del matí, la televisió local mostrava com es repeteixen les cues per entrar als supermercats a Johannesburg, la capital econòmica, on el trànsit s'ha reduït molt.

Durant els dies de confinament s'ha prohibit la venda d'alcohol i de tabac, tot i que en els dies previs al toc de queda han augmentat les vendes de les licoreries, i la població només pot sortir per a urgències mèdiques, anar a treballar i comprar menjar. Casinos, clubs nocturns, gimnasos o bars estaran tancats, com ho estan des de fa setmanes totes les escoles del país. No es permeten reunions i els funerals es restringeixen a 50 assistents. Tampoc es pot sortir a caminar o a córrer ni passejar el gos sota pena de presó o multa.

El transport públic limita la seva capacitat al 50% en taxis, autobusos i les petites furgonetes, que són essencials per als desplaçaments dels treballadors negres ocupats en la jardineria i en les feines domèstiques de les benestants cases de la classe mitjana i alta.

A més, les fronteres s'han bloquejat per a les persones i només s'ha deixat obert un corredor per a l'entrada de les mercaderies. Però l'impacte del confinament sud-africà tindrà segurament un fort impacte més enllà de les seves fronteres perquè el país atrau molts immigrants africans –sobretot del veí Zimbàbue–, així que la pèrdua de llocs de treball i l'aturada econòmica pot fer que es deixin d'enviar les remeses que són essencials per a la supervivència de famílies de tercers països.


Vestit amb uniforme de camuflatge militar per evidenciar que el país està en una guerra contra el virus, el president sud-africà va voler donar ànims a la població en les hores prèvies al confinament obligatori però també va llançar un missatge a la policia i l'exèrcit, que ha començat a desplegar-se pels carrers de les ciutats del país.

Cyril Ramaphosa ha demanat els agents contenció i empatia cap als ciutadans en aquests dies d'exepcionalitat en un país on encara es recorda la dura repressió del règim de l'apartheid als antics guetos negres. "La nostra gent –ha dit el president en un discurs adreçat als militars en què ha conjugat la posada en escena bèl·lica amb el to paternalista– us veurà no com a força de poder, sinó com a força de bondat. Cal que sàpiguen que els cuidareu. Vinga, doneu suport a la nostra gent. Aneu i defenseu la nostra gent".
Fuig el primer ministre de Lesotho quan l'havien de jutjar per haver mort l'exdona
2020-02-22 (6/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Thomas Thabane, de 80 anys, havia de comparèixer divendres davant del tribunal que jutja l'assassinat, el 2017, de la seva segona esposa

https://www.ccma.cat/324/fuig-el-primer- ministre-de-lesotho-quan-lhavien-de-jutj ar-per-matar-lexdona/noticia/2991811/
Ciutat del Cap desplega l'exèrcit per fer front a la violència de les bandes
2019-09-17 (7/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El ministre de la Policia atribueix a la mala il·luminació dels barris pobres l'augment de la criminalitat

https://www.ara.cat/internacional/Ciutat -Cap-desplega-exercit-violencia_0_230856 9280.html

L'exèrcit continuarà patrullant pels carrers dels barris més desfavorits de Ciutat del Cap fins al març del 2020, en una operació contra l'increment de la violència en aquestes barriades, amb els nivells de desocupació, infrahabitatge i drogodependència més alts de tot el país. El president del país, Cyril Ramaphosa, ha donat llum verda a la pròrroga perquè els soldats treballin amb la policia per reduir la violència de grups de delinqüència organitzada en una desena de zones.

Els soldats es van començar a desplegar per aquests barris, coneguts com a 'townships', els antics guetos on l'apartheid va tancar la població no blanca durant dècades, el mes de juliol passat, però el govern de Ramaphosa ha decidit allargar el dispositiu a causa de l'augment dels atacs i assassinats. Des que va començar l'any, han mort assassinades més de 2.000 persones a la província de Western Cape, on hi ha Ciutat del Cap.

Els homicidis i les violacions a Sud-àfrica han augmentat l'últim any un 3,4% i un 3,9%, respectivament, segons les estadístiques policials que el govern ha presentat al Parlament. Això fa que sigui un dels països amb més criminalitat. De l'abril del 2018 a l'abril del 2019 hi van morir 21.022 persones assassinades, gairebé 60 al dia.

Fins i tot funcionaris d'alt rang han qualificat de "situació de guerra" el panorama en aquesta desena de barris de Ciutat del Cap, que sumen gairebé la meitat dels crims de tota la província, explica l'agència Reuters. La immensa majoria de les víctimes de les bandes són veïns dels barris, gent a qui no li ha arribat la millora social després de 25 anys de la instauració de la democràcia i la fi del règim supremacista blanc. Són ciutadans negres, mestissos -'coloureds', en l'argot local- o d'origen indi, que pateixen més que ningú les desigualtat socials insalvables que fa que una família blanca -el 9% de la població- ingressi de mitjana fins a sis vegades més que una de negra.

Malgrat que Johannesburg, la capital econòmica del país, arrossega l'etiqueta de capital del crim a Sud-àfrica, és Ciutat del Cap i província l'àrea que pateix més la violència, bàsicament a causa de les estadístiques dels barris que envolten la turística capital austral.

En una atenció als mitjans, el ministre de la Policia, Bheki Cele, ha atribuït recentment al mal disseny urbanístic una part dels alts índexs de violència, i ha esmentat concretament la falta d'enllumenat públic en aquests 'townships'. En molts no hi ha electricitat ni aigua corrent, i els carrers són sense asfaltar i plens de barraques sense els serveis mínims bàsics.
Sud-àfrica tanca l'ambaixada a Nigèria per l'onada d'atacs xenòfobs als dos països
2019-09-06 (8/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El govern de Nigèria reclama la cooperació de Pretòria per aturar els incidents, que ja han causat la mort de deu persones

https://www.ccma.cat/324/sud-africa-tanc a-lambaixada-a-nigeria-per-lonada-datacs -xenofobs-als-dos-paisos/noticia/2945644 /
Set persones mortes per atacs xenòfobs a Sud-àfrica
2019-09-05 (9/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Sud-àfrica és la destinació de molts immigrants econòmics que s?hi desplacen per trobar feina des de països veïns com Lesotho, Moçambic i Zimbàbue

https://www.ara.cat/internacional/Set-pe rsones-mortes-xenofobs-Sud-africa_0_2301 969845.html
Les eleccions porten l?electricitat a Sud-àfrica
2019-05-07 (10/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Les apagades diàries desapareixen de sobte davant la celebració d?eleccions

https://www.ara.cat/internacional/elecci ons-porten-electricitat-Sud-africa_0_222 9377084.html
Jacob Zuma cedeix i deixa la presidència de Sud-àfrica
2018-02-15 (11/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

http://www.ccma.cat/324/jacob-zuma-cedei x-i-deixa-la-presidencia-de-sud-africa/n oticia/2838049/

Jacob Zuma ha anunciat aquest dimecres que dimiteix com a president de Sud-àfrica, seguint les ordres del seu propi partit, el Congrés Nacional Africà (CNA), que li va donar un ultimàtum per renunciar que acabava a la mitjanit.

"He arribat a la decisió de dimitir com a president de la república amb efectes immediats"

En un discurs públic, Zuma ha explicat que estava en "desacord" amb la decisió del CNA, però que sempre ha estat "un membre disciplinat" del partit. Al CNA, tots els afiliats -incloent els càrrecs electes- han d'acatar les ordres de la cúpula.

"El CNA mai ha d'estar dividit en nom meu"

Malgrat acatar la decisió, el fins avui president sud-africà ha dedicat bona part de la seva intervenció a argumentar que la formació no ha seguit els camins apropiats perquè considera que és el poble, a través dels seus representants al Parlament, qui ha d'encarregar-se de definir la sortida dels seus líders.

El CNA havia amenaçat Zuma amb una moció de censura al Parlament per forçar la seva sortida del govern. La derrota davant del vicepresident del govern, Cyiril Rampahosa, en la lluita del lideratge del partit el desembre passat ha accelerat la dimissió de Zuma, esquitxat per diversos casos de corrupció.
Ciutat del Cap, a punt de quedar-se sense aigua
2018-02-12 (12/36) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Amb 4 milions d?habitants, serà la primera gran ciutat del món on es tallarà el subministrament si no plou

https://www.ara.cat/internacional/Ciutat -Cap-punt-quedar-se-aigua_0_1960004000.h tml
Sudàfrica
2016-04-03 (13/36) - Pujat per Uri Manich - Comparteix

Hola!

Acabo d'aterrar a Johannesburg i com que he vist que no hi havia opció de triar-la com a ciutat m'he apuntat a Cape Town. Estaré aquí uns 3 anys i volia preguntar ¿Coneixeu a gent aquí a Joburg?

Moltes gràcies!

Salut!
mòbil
2014-10-20 (14/36) - Pujat per jose luis maroto - Comparteix

hola
soc de l'anc de catalunya
enhorabona per lo de johannesburg

veureu
vull comprar-me aquest mòbil que sols es ven a sud-àfrica
http://www.takealot.com/hisense-infinity -maxe-x1/PLID32769399

hi ha algú que podria portar-me'l aquest nadal
si torna a catalunya ?
jo visc a barcelona
gràcies
consulta tecnico-comercial
2014-09-09 (15/36) - Pujat per Joan Grau Mateu - Comparteix

Escric des de Gandesa(Catalunya) i m'agradaria contactar amb urgència amb algun català resident a Sud Africa per fer-li una pregunta molt simple però d'una gran importàcia per a mi.
Sabeu el meu correu info@terralta.cat i el meu tlf és 628534102.
Salut

Joan Grau
vot virtual
2013-10-16 (16/36) - Pujat per salvadortaberner ( Nice ) - Comparteix

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/
Paginació: 12
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[68] http://CapeTown.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.69.6.189 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis