CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 27 dies (6814 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
16-04-2024-Les imatges de l'incendi que ha destruït l'edifici històric de la Borsa de Copenhaguen | 11-04-2024-La Geganta, molt més que un projecte pedagògic per als nens i nenes catalans de Copenhaguen - exterior | 07-04-2024-Christiania, el barri lliure de Copenhaguen, demoleix un carrer per erradicar el narcotràfic | 19-03-2024-Dinamarca se rearma: más presupuesto de defensa y servicio militar obligatorio para las mujeres | 06-03-2024-143 dones indígenes de Groenlàndia a qui van posar un DIU sense permís demanden Dinamarca | 26-08-2023-Dinamarca prohibirá la quema de ejemplares del Corán | 10-05-2023-Copenhaguen, capital mundial dels castells | 09-01-2023-El Noma, un dels millors restaurants del món, tancarà el 2024: 'Ja no funciona' | 12-11-2022-La FIFA impide a Dinamarca vestir una camiseta con el lema "Derechos humanos para todos" durante el Mundial de Qatar | 03-11-2022-El centreesquerra de Mette Frederiksen conserva la majoria absoluta a Dinamarca per un escó |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 12345
La religió esquerda els mitjans públics danesos
2018-10-09 (1/86) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El nou contracte programa insta a ressaltar la tradició cristiana del país i evita la paraula ?integració?

https://www.ara.cat/media/religio-esquer da-mitjans-publics-danesos_0_2102789728. html
Entra en vigor a Dinamarca la prohibició del vel integral en llocs públics
2018-08-02 (2/86) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Centenars de persones es manifesten a Copenhaguen en contra de la nova llei que permet a la policia obligar les dones a treure's el burca o el nicab

http://www.ccma.cat/324/entra-en-vigor-a -dinamarca-la-prohibicio-del-vel-integra l-en-llocs-publics/noticia/2869548/

Aquest dimecres ha entrat en vigor la normativa que prohibeix que les dones musulmanes de Dinamarca portin el burca i el nicab en espais públics.

La llei va ser aprovada al maig pel Parlament. Permet a la policia exigir a les dones que es treguin el vel o abandonin l'espai públic. Les multes poden anar des dels 134 fins als 1.340 euros, si s'ha reincidit.

Les musulmanes són una minoria al país, al voltant del 5% de la població, i entre 150 i 200 utilitzen el vel integral diàriament. Se senten discriminades i consideren que la nova norma limita els seus drets. La Sabina, que porta nicab, ho explica:

"Això només demostra que el govern realment fa servir diners, temps i poder per discriminar 50 dones."

Però no només s'hi oposen musulmanes. Inge Bruun, que no és creient d'aquesta religió, també hi està en contra:

"A mi ningú m'ha de dir què m'he de posar. Per què a elles sí?"
Dinamarca crea lleis específiques per als ?guetos? d?immigració
2018-07-30 (3/86) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Penes el doble d?altes o la prohibició de l?àrab en reunions d?escala són mesures per a aquests barris

https://www.ara.cat/internacional/Dinama rca-lleis-especifiques-guetos-immigracio _0_2060793937.html

El govern de Dinamarca està tramitant un paquet de lleis per regular la vida en 25 àrees que considera “guetos”, formades bàsicament per persones amb baixos ingressos i d’origen immigrant. Imposar penes el doble d’altes als crims comesos en aquestes àrees, prohibir parlar àrab a les reunions d’escala o obligar tots els nens d’aquests barris a anar a la guarderia des que tenen 1 any són algunes de les mesures més rellevants que el primer ministre, el conservador Lars Lokke Rasmussen, al govern des del 2015, vol aplicar a través d’un programa que té com a nom Una Dinamarca sense societats paral·leles: fora els guetos el 2030.

El pla s’aplicarà a les zones que compleixen almenys dues de tres condicions: tenir més d’un 40% d’atur, una ràtio de criminalitat superior al 2,7% i més d’un 50% de població estrangera. La majoria d’habitants d’aquests barris provenen de països com Turquia, Síria, l’Iraq, el Líban, el Pakistan o Somàlia.

El paquet legislatiu doblarà automàticament les sentències per delictes comesos en aquestes àrees. També prohibeix l’ús de la llengua àrab i altres idiomes que no siguin el danès en les reunions d’escala entre veïns, encara que la majoria de persones no el dominin. Aquest últim punt és una iniciativa del Partit Popular Danès (PPD), el grup d’extrema dreta que és avui la segona força al país i dona suport parlamentari a Rasmussen. El ponent del PPD, René Christensen, va fer mans i mànigues per obtenir el requisit de l’idioma a l’acord. Tot i això, no s’especifica com es farà perquè es compleixi, o quines conseqüències tindrà no fer-ho.

“Valors danesos” a la guarderia
El paquet inclou també la inscripció obligatòria de tots els nens d’entre 1 i 6 anys que visquin als “guetos” a 25 hores setmanals de guarderia. L’objectiu és que els infants siguin instruïts en els “valors danesos”, incloses les tradicions nadalenques i la Pasqua. Si els pares s’hi neguen podrien quedar-se sense ajudes socials. A més, s’imposa a les guarderies un màxim del 30% d’alumnes immigrants per forçar la diversitat de l’alumnat. A partir del curs 2019-20, les escoles que tinguin més d’un 30% d’alumnat d’una àrea considerada un gueto hauran de fer una prova de llengua danesa a tots els alumnes.

La reforma legislativa ja s’ha aprovat parcialment al Parlament gràcies al suport del govern i l’ultradretà PPD, però també dels socialdemòcrates, que justifiquen el pla per protegir l’ús del danès, les tradicions, les normes i valors del país.

Malgrat l’amplia majoria que hi dona suport, partits com l’Esquerra Radical en són molt crítics. Adverteixen que “ser igual davant la llei és un dels valors més fonamentals de la societat danesa” i demanen “solucions reals als problemes del dia a dia”. També el partit anticapitalista Verd i Roig se’n desmarca: el seu portaveu, Pernille Skipper, critica el suport dels socialistes i veu el nou pla com un fracàs per als infants més vulnerables.

Entre les mesures que planteja el govern hi ha també la inversió d’1,6 milions d’euros en 10 anys per tirar a terra edificis d’aquestes àrees i afavorir l’habitatge lliure en lloc de les cooperatives que ara hi predominen. Per aconseguir que s’hi instal·lin ciutadans d’origen danès es prohibirà a les persones que viuen de prestacions socials de tornar a optar al mateix lloc.

També es pretén acabar amb el costum d’enviar els fills al país d’origen dels pares durant les vacances escolars (cosa que a Dinamarca es coneix com a viatges de reeducació ) i es podrà castigar els que ho facin amb penes de fins a quatre anys de presó i l’expulsió del país.

Durant el debat del projecte el PPD va proposar restriccions encara més dures, com la d’obligar els menors de 18 anys residents als “guetos” a quedar-se a casa a partir de les vuit del vespre, una idea que finalment va ser rebutjada. Però la croada antiimmigració ja no és exclusiva del partit d’extrema dreta, com va quedar clar l’any passat quan la ministra d’Immigració i Integració, la liberal Inger Stojberg, va celebrar les seves pròpies polítiques restrictives amb un post de Facebook. “Avui s’aprova la cinquantena restricció sobre la immigració. Això s’ha de celebrar!”, hi va escriure, i va afegir un enllaç amb un llistat 98 reglaments del ministeri, com “la llei de les joies”, que exigeix als sol·licitants d’asil a Dinamarca de lliurar objectes de valor com joies i or per ajudar a pagar la seva estada.

La directora del diari Refugees Welcome de Dinamarca, Michala Clante Bendixen, explica a l’ARA que quan visita els amics d’algunes d’aquestes zones considerades guetos no veu res més que nens jugant al futbol, mares amb nadons i homes grans jugant a escacs sota els arbres. Són llocs ordenats, ben cuidats i acollidors, molt lluny de la imatge deprimida a què la paraula gueto ens remet, assegura. Clante posa també en dubte que es puguin complir molts dels objectius, com la quantitat màxima de nens d’origen estranger a les guarderies, ja que comportaria transportar-los lluny d’on viuen. Tampoc creu que hi hagi molts compradors per als pisos nous d’aquestes zones, perquè els que tenen diners, diu, aniran a un altre lloc.

Sobre la possibilitat que els partits canviïn la seva posició per frenar les mesures que encara queden per aprovar, Clante només veu possible canviar el vot dels partits Radikale i Socialista, que van votar certes parts del paquet i ara podrien lamentar-ho. Però encara hi hauria una majoria molt gran formada pel govern, el PPD i els socialdemocràtes, que no canviaran d’opinió.

Algunes mesures per a les 25 àrees de

gueto

Idioma

Prohibir parlar en àrab i cap altra llengua que no sigui el danès en les reunions d’escala.

Guarderies

Obligar a la matriculació a partir d’un any d’edat i fixar un màxim del 30% d’alumnat immigrant.

Delictes

Doblar automàticament les sentències per infraccions si s’han comès en una àrea de “gueto”.

Coaccions

Altes multes o fins i tot penes de presó per als que no informin dels pares sospitosos de violència domèstica.

Enderrocs

Tirar a terra edificis de les àrees vulnerables i construir-hi nous habitatges en què es vetarà l’accés a les persones que viuen d’ajuts socials.

Viatges

Penes de quatre anys de presó o expulsió del país per als pares que enviïn els fills al seu país d’origen durant les vacances d’estiu per “reeducar-los”.
Dinamarca prohibeix l'ús del burca i del nicab
2018-06-01 (4/86) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El Parlament ha aprovat una llei que en sancionarà l'ús en públic a partir de l'agost

https://www.ara.cat/internacional/Dinama rca-prohibeix-lus-burka-nicab_0_20247976 56.html

A partir de l'1 d'agost, portar burca o nicab estarà prohibit a tot Dinamarca. Així ho ha acceptat aquest dijous el Parlament danès, que ha aprovat una proposta de llei que negarà l'ús en llocs públics de peces de roba que cobreixin el rostre –incloses el burca i el nicab–, i castigarà les infraccions amb sancions econòmiques.

La polèmica llei, aprovada amb 75 vots a favor i 30 en contra, eximeix de la prohibició les peces de vestir que tinguin un "propòsit reconegut", com la roba d'hivern, les disfresses i màscares de Carnaval, o altres peces de protecció per a diversos tipus de feines.

La nova normativa estableix multes de 1.000 corones daneses –134 euros–, que a partir de la quarta infracció incrementen a 10.000 corones –uns 1.300 euros–, però no inclou penes de presó per als reincidents, tal com proposava el xenòfob Partit Popular Danès, aliat extern del govern liberalconservador.

Una decisió polèmica
La policia i els tribunals seran els que hauran de determinar si l'exhibició d'una peça concreta que cobreix el rostre infringeix la llei o no. Des que la proposta es va presentar, al febrer, diversos sectors del país hi han mostrat la seva disconformitat. Diuen que la normativa potencia el racisme i la xenofòbia, i augmenta la discriminació dels estrangers.

D'altres, en canvi, han fet campanya a favor d'introduir la mesura. "Ocultar la cara quan s'està en un espai públic no és compatible amb els valors de la societat danesa ni amb el respecte als altres. Hem de defensar el respecte pels valors que ens uneixen", va declarar el conservador Søren Pape Poulsen fa uns mesos, quan el ministre de Justícia va presentar la proposta. Llavors, el mateix Pouslen va dir que els agents no confiscarien les peces a les persones que les portessin, sinó que es limitaran a posar-los una multa i a convidar-les que s'ho treguin o que tornin a casa seva.

La llei, a més, dicta que si hi ha sospites que l'exhibició del burca o del nicab és forçat, és a dir que el seu ús vingui imposat per l'home o la família, s'ha d'informar les autoritats municipals perquè impulsin mesures de suport a la dona per "ajudar-la" a sortir d'un "ambient opressor".

No és el primer cop que una llei d'aquestes característiques es posa s obre la taula en un país europeu. França o Àustria ja han aprovat normatives similars per prohibir l'ús públic d'aquest tipus d'indumentàries.
Puigdemont surt per primer cop de Brussel·les i viatja a Dinamarca
2018-01-22 (5/86) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Puigdemont fa un pas amb riscos que pot acabar implicant la seva detenció, després que la fiscalia general de l'Estat hagi demanat al jutge del Suprem tornar a activar l'euroordre de detenció

http://www.ccma.cat/324/puigdemont-ja-es -a-copenhaguen/noticia/2832869/

Puigdemont s'ha desplaçat a primera hora del matí acompanyat de l'empresari Josep Maria Matamala fins a l'aeroport de Charleroi, a Brussel·les, on ha agafat un avió de Ryanair cap a Dinamarca que ha sortit a les 7 del matí i ha arribat a Copenhaguen a les 8.18.
Puigdemont, que ha sortit per primer cop de Brussel·les, té previst quedar-se fins dimarts a Copenhaguen, on s'entrevistarà amb divesos diputats del país al Parlament. Aquest dilluns té un sopar privat amb personalitats daneses.

En un tuit, Puigdemont ha recordat que faria una conferència i des d'on es podia seguir.

Un viatge que pot acabar implicant la seva detenció

Puigdemont, doncs, fa finalment un pas amb riscos, que pot acabar implicant la seva detenció, després que la Fiscalia General de l'Estat hagi demanat al jutge del Suprem tornar a activar l'euroordre de detenció.

L'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, creu que, en aquest escenari, el risc que el Suprem decideixi reactivar l'euroordre de detenció seria alt. En cas d'una hipotètica detenció o citació judicial a Dinamarca, la situació de Carles Puigdemont li complicaria les possibilitats de venir a la investidura.

Els experts consultats per TV3 creuen que hi ha la possibilitat que l'euroordre no arribés a temps a Dinamarca i es fes efectiva quan Puigdemont ja hagi tornat a Brussel·les.

Luis del Castillo, president d'honor del Col·legi Advocats Penal Internacional, creu que hi haurà nova euroordre:

"Tinc la convicció plena que han portat l'anunci fins al final i penso que demanarà la pràctica de l'ordre europea en el cas de Dinamarca. Però l'euroordre trigaria un temps suficient perquè sortís de Dinamarca, tornés a Bèlgica i fes el que la defensa i ell decideixin."

"Complicaria les coses i, des del punt de vista de la investidura, és una pausa que poden tenir."



D'entrada, però, no sembla que Dinamarca, un país que té dos processos d'autodeterminació oberts --amb Groenlàndia i les illes Fèroe--, hagués de fer més cas que Bèlgica a la versió de la justícia espanyola sobre Puigdemont i el procés català.



Gran enrenou mediàtic per l'arribada de Puigdemont

Carles Puigdemont ha de participar a les dues del migdia en el debat que organitza el Departament de Ciències Polítiques de la Universitat de Copenhagen. El títol de l'acte, "Catalunya i Europa, en una cruïlla per a la democràcia?", ha generat molta expectació als mitjans danesos i belgues.

Només la seva arribada ja ha produït un gran enrenou mediàtic a l'aeroport danès i alguns periodistes han arribat a quedar-se bloquejats en una porta giratòria.

Mostra la imatge al TwitterMostra la imatge al TwitterMostra la imatge al TwitterMostra la imatge al Twitter



Molts informatius i capçaleres de diaris se'n fan ressò, explicant els antecedents i el context de com s'ha arribat fins aquí, per entendre ara quines poden ser les conseqüències judicials que pot tenir per a Puigdemont aquest viatge a Dinamarca.
habitació
2017-06-24 (6/86) - Pujat per Berta - Comparteix

Bon dia, sóc la Berta una noia de 20 anys i estaré a Copenhaguen durant el primer semestre de l'any que ve, de Septembre a febrer. He estat informant-me per llogar una habitació i així però m'està costant molt trobar-ne. Em podrieu facilitar algun contacte o sabríeu d'algo?


gràcies
Pis a copenhagen
2016-11-11 (7/86) - Pujat per Alex - Comparteix

Hola, bon dia a tots. Som una parella de 31 anys i al febrer tenim pensat anar cap allà. Si algú te cap info de pis agrairia un contacte :D Moltes gràcies i salut!
Visitar Copenhagen
2016-07-10 (8/86) - Pujat per Guillem (Catalansalmon) - Comparteix

Bon dia,rnEm dic Guillem Vidal i sóc de Perpinyà. Actualment estic a Dinamarca (Gedstad) FEN verdures biològiques. Tinc un amic Danès que viu a Aarhus, i volia fer-me visitar Copenhaguen a l'inici d'agost (jo m'en torno a casa l'onze d'agost). Però potser el seu calendari de feina no l'hi permetrà. Volia demanar-vos:rnrn1) algú seria lliura per fer-me visitar la ciutat a l'inici d'agost, en el cas que el meu company no podés?rnrn2) tinc un altre company a Estocolm, quin és el mitjà més barat per anar-hi?rnrnGràcies per totrnGuillemrnrnPs: SUP contesteu-me per correu electrònic a: gvia2000-avis@yahoo.fr
Pis al centre de Copenhagen, Vesterbro o Norrebro
2016-06-30 (9/86) - Pujat per Victor - Comparteix

Hola a tots i totes!rnrnEm dic Victor i tinc 23 anys. En dos messos arribaré a Copenhagen amb la meva novia i ens està resultant molt difícil trobar pis. Jo estudiaré a la DTU i la meva novia a la Margrethe-Skolen. Estem buscant pis per Norrebro, Vesterbro i el centre i no trobem res. Sabeu d'algú que llogui un pis? Volem un pis/studio que tingui cuina i bany privat (no importa si són 18m2 o el que sigui).rnrnMoltes gràcies!! :)rnrnSalut,rnrnVictor
CANGUR!
2016-01-10 (10/86) - Pujat per Maria Colomer - Comparteix

Hola,

Sóc una noia de 21 anys que vaig venir a estudiar a Copenhaguen i m'hi he quedat a fer les pràctiques. M'agradaria trobar una casa on poder fer de cangur i si és a una família catalana millor que millor! Seré aquí fins al juny.

Gràcies!!
Informació i consells sobre la ciutat
2015-12-19 (11/86) - Pujat per Roser Armengol - Comparteix

Hola, catalans i catalanes!
Aniré de vacances a Copenhagen del 4 al 7 de març del 2016 amb una amiga.
M'agradaria que em facilitéssiu informació sobre la ciutat: allotjament, llocs on anar, restaurants, locals nocturns ...).
Gràcies!
Roser Armengol
roserarmengol@yahoo.es
Quedar per Copenhagen?
2015-04-29 (12/86) - Pujat per Jan Borràs - Comparteix

Hola Catalans!

Fa una setmana que he arribat a CPH i encara no conec a gaire gent.

A algú li ve de gust quedar durant aquest cap de setmana llarg per xerrar una mica/fer alguna cosa/anar a descobrir la ciutat?

Si us ve de gust enviu-me un correu a janborras (@) gmail.com.

Salut!
Jan
vot virtual
2013-10-16 (13/86) - Pujat per salvadortaberner ( Nice ) - Comparteix

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/
PRODUCTES GASTRONÒMICS CATALANS
2013-09-19 (14/86) - Pujat per Tasting Drops (Catalansalmon) - Comparteix

Bon dia a tots!!!

Us vull presentar la nostra botiga on-line de productes gastronòmics catalans: www.tastingdrops.com.
Es va fer pensant en tots aquells com vosaltres, que viviu lluny de Catalunya, i que podeu trobar a faltar productes com el cava, el fuet, o l'allioli.

Esperem que us agradi.

Salut!!!

Tasting Drops
festa fí d,any
2012-12-31 (15/86) - Pujat per jordi hdez - Comparteix

catalanes, catalans .... jejejejje hi ha algu q monti una festeta per despedir l,any i donar la benvinguda al nou a copenhague ??? gràcies .... jordi
lloguer
2011-05-21 (16/86) - Pujat per inma asensio - Comparteix

Hola catalans!
soc la inma asensio, estare a copenhage treballant a una companyia de dansa de l'1 d'agost al 5 de septembre, estic buscant una habitació de lloguer o un estudi, algú em pot aconsellar?
gràcies i fins aviat!
Bici!!
2011-03-30 (17/86) - Pujat per Cristina Fernández Barrat - Comparteix

Hola!!!
La setmana que ve arribo a Copenhague per estar-hi tres mesos treballant estic buscant una bici de segona mà no gaire cara sabeu d'algú que la vulgui vendre o alguna botiga de segona mà que estigui bé. Mes o menys per quins preus es troben

Gracies!!!
Paginació: 12345
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[81] http://Copenhagen.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.131.94 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis