FES-ME'N 5 CÈNTIMS
A Catalansalmon tenim més de 15 .000 usuaris registrats arreu del món. I darrere cada usuari hi ha no una història, sinó mil històries, que donarien per omplir una enciclopèdia.
Amb 5Cèntims hem intentat fer una pinzellada d'aquestes pel·lícules plantejant unes preguntes curtes que us donaran una idea d'un grapat de vides viscudes amb intensitat i en català per tot el món.
Ep! Vols participar en el nostre 5Cèntims? Respon al nostre questionari i explica'ns els teus 5 centims clicant aquí!
WHATSAPP

Manel Avellà

Cape Town - Sud-àfrica

-
Visites: 1384 97 likesm'agrada 0 comentaris comentar
vaig treballar de submarinista des d'un vaixell cercant diamants a l'Atlantic. Preferiem tancar els ulls i així no veure ombres de llops de mar o de taurons

Com et dius, on has viscut i durant quant de temps

Manel Avella, soc nascut a Sants, Barcelona.
He viscut al Brasil dos anys, Àustria dos anys, Suïssa sis mesos, Estats Units un any, Moçambic un any, Namíbia tres anys, Angola un any, Egipte tres mesos, Sud-àfrica cinquanta anys; també he viatjat a molts altres països del món.
 

Què t'ha portat a viure a fora?

Vaig sortir d'Espanya per obrir-me camí pel món i no haver de fer el servei militar.
 

Una experiència interessant que pots compartir amb nosaltres

Una de les meves experiències que puc compartir va ser a Namíbia, antigament era part de Sud-àfrica (SWA), vaig treballar dos anys de submarinista-bussejador des d'un vaixell per la cerca de diamants. L'aigua de l'Atlàntic sud és molt freda, i per tant, pocs taurons i molts llops de mar. La visibilitat de l'aigua en general era molt baixa. Treballàvem al fons amb una aspiradora d'aire pesada, que pujava la grava del fons amb els diamants.

A causa de la poca visibilitat, preferíem, per poder treballar, tancar els ulls i així no veure ombres de llops de mar o de taurons. En el cas d'haver-hi taurons al voltant li demanàvem al vaixell que tiressin petards "thunderflash" de fons per espantar-los mentre nosaltres ens havíem de cobrir les orelles.

Érem 6 bussejadors de diferents nacionalitats. Cada dia ens submergíem a uns 30 metres de profunditat. A dalt del vaixell, amb un garbell es separaven els diamants de la grava.

Guanyàvem un bon salari a més d'una prima per hores d'immersió. L'helicòpter aterrava al vaixell gairebé diàriament per recollir els diamants. No es refiaven de ningú i a més quan tornàvem a casa de permís, a terra ens feien passar per uns raigs X per si de cas ens havíem empassat algun diamant.
 

Tens intenció de tornar a Catalunya algun dia?

El mes que ve penso viatjar a Catalunya per veure com estan les coses i comparar la forma de vida amb l'actual i possiblement més tard tornar per quedar-m'hi.
 

Fes-nos 5 cèntims del que significa per tu "viure a fora" i en què t'ha enriquit personalment

Viure fora i veure el món ha estat una gran experiència. Hi he pogut viure bé amb la meva família, de vegades també he tingut males experiències, però avui en dia m'agradaria tornar a viure a Catalunya i sobretot per la cuina típica catalana que la trobo molt a faltar.
 

Fotografies


Més info:

Comentaris


Tria CincCentimista:
capdemunt

Aquest és un projecte de CATALANSALMON.com
Total visites:1384

https://catalansalmon.com/5centims/

<#> VISITES (2024/05): 828 / VISITES TOTAL : 24643


PAIS:United States
CODI:US
TIMEZONE: America/New_York
CIUTAT:Ashburn