FES-ME'N 5 CÈNTIMS
A Catalansalmon tenim més de 15 .000 usuaris registrats arreu del món. I darrere cada usuari hi ha no una història, sinó mil històries, que donarien per omplir una enciclopèdia.
Amb 5Cèntims hem intentat fer una pinzellada d'aquestes pel·lícules plantejant unes preguntes curtes que us donaran una idea d'un grapat de vides viscudes amb intensitat i en català per tot el món.
Ep! Vols participar en el nostre 5Cèntims? Respon al nostre questionari i explica'ns els teus 5 centims clicant aquí!
WHATSAPP

Xavier Panadés

Essaouira - Marroc

-
Visites: 1205 130 likesm'agrada 0 comentaris comentar
Vaig desertar de la legió de Ceuta i em van enxampar . Vaig anar a parar 3 mesos a treballs forçats (tal com sona). Va ser una experiència molt dura, però al mateix temps va fer que molts problemes que et sorgeixen a la vida els trobis insignificants.

Com et dius, on has viscut i durant quant de temps

Xavier Panadés. Soc de Barcelona i he viscut al Principat d'Andorra del 1982 al 2006 i després vaig marxar a Essaouira (Marroc) on encara hi soc.
 

Què t'ha portat a viure a fora?

El primer cop que vaig marxar cap al Principat d'Andorra, hi vaig anar perquè m'agradava molt la muntanya, la neu i viure en llocs solitaris. En aquella època la població al Principat era de 30.000 habitants i vaig triar viure a Juberri on hi vivíem 4 gats i jo (un Poblet a la Parròquia de Sant Julià de Lòria cap al que avui és Naturlandia)
 

Una experiència interessant que pots compartir amb nosaltres

Tota la meva vida, d'ençà que va marxar a fer el servei militar obligatori, han sigut experiències interessants. Totes i cada una d'elles han fet que sigui el quin soc avui
Explicaré la més dura i la quina, potser, m'ha endurit més:

Als 18 anys em va tocar marxar cap a Algesires a fer el servei militar obligatori. Allà em vaig allistar a la legió de Ceuta (coses de tenir 18 anys) per 24 mesos. Al cap de 9 mesos en tenia prou i vaig desertar. Esperant agafar el ferry cap a la península em van enxampar i vaig anar a parar 3 mesos a treballs forçats (tal com sona). Va ser una experiència molt dura, però al mateix temps va fer que molts problemes que et sorgeixen a la vida els trobis insignificants.
 

Tens intenció de tornar a Catalunya algun dia?

Mai es pot dir d'aquesta aigua no en beuré per tèrbola que sigui, però no tinc al cap de tornar a viure definitivament a Catalunya. Cada cop que hi vaig estic content d'anar-hi, però també estic molt content de marxar. No entenc per què.
 

Fes-nos 5 cèntims del que significa per tu "viure a fora" i en què t'ha enriquit personalment

En aquest país on som ara, m'he adonat que no cal fer les coses per ahir i no cal agressivitat per resoldre un problema. En un ritme molt més lent i amb serenitat , tot pot funcionar igual de bé o millor. Jo m'he convertit en la tortuga i a Europa hi ha les llebres.
 

Fotografies


Més info:

Comentaris


Tria CincCentimista:
capdemunt

Aquest és un projecte de CATALANSALMON.com
Total visites:1205

https://catalansalmon.com/5centims/

<#> VISITES (2024/07): 525 / VISITES TOTAL : 525


PAIS:United States
CODI:US
TIMEZONE: America/New_York
CIUTAT:Ashburn