FES-ME'N 5 CÈNTIMS
A Catalansalmon tenim més de 15 .000 usuaris registrats arreu del món. I darrere cada usuari hi ha no una història, sinó mil històries, que donarien per omplir una enciclopèdia.
Amb 5Cèntims hem intentat fer una pinzellada d'aquestes pel·lícules plantejant unes preguntes curtes que us donaran una idea d'un grapat de vides viscudes amb intensitat i en català per tot el món.
Ep! Vols participar en el nostre 5Cèntims? Respon al nostre questionari i explica'ns els teus 5 centims clicant aquí!
WHATSAPP

Miquel Casaramona i Massana

Zanzibar - Tanzània

-
Visites: 973 99 likesm'agrada 0 comentaris comentar
La set d'aventura em va arrossegar a Zanzíbar, un canvi radical en tot. Jo parlava anglès amb accent de Sant Quirze, però a Zanzíbar la immensa majoria no el parla i vaig aprendre el suahili, una mica per respecte i una mica per entendre'm. Em va obrir moltíssimes portes. En cultures tan extremadament diferents les lliçons són constants.

Com et dius, on has viscut i durant quant de temps

Soc el Miquel Casaramona i Massana, de sant Quirze del Vallès.
Vaig estar vivint gairebé quatre anys a Kizimkazi Zanzibar, portant la cuina bar i restaurant de l'Hotel Karamba.
 

Què t'ha portat a viure a fora?

La crisi, una molt bona oferta laboral i la set d'aventura em van arrossegar a Zanzíbar, un canvi radical en tot, nou ofici, jo era comercial de maquinària i eines per als fusters. Nou idioma, parlava anglès amb accent de Sant Quirze, però a Zanzíbar la immensa majoria no el parla i vaig aprendre (o hi vaig posar molta voluntat) el suahili, una mica per respecte i una mica per entendre'm. Em va obrir moltíssimes portes.
 

Una experiència interessant que pots compartir amb nosaltres

El contacte molt estret amb els nadius, feia que les anècdotes fossin constants, vam fabricar incubadores d'ous, amb termòstats digitals comprats a Europa i neveres velles.
Vam fabricar una cadira de rodes amb tubs de PVC i rodes de bicicleta, tot copiant un disseny de la politècnica de Terrassa. Em vaig erigir en el tio que de tot en sabia del poble.

Moments per a recordar i anècdotes com ja he dit, van ser constants, alguns molt emotius.

Un dia vaig conèixer una nena d'uns 5-6 anyets, la Phirdaus, era sorda, però d'alguna manera vam interactuar, em vaig interessar per ella, vaig parlar amb la mare i un professor del llenguatge de signes que em va recomanar el Jordi Ferré de Catalansalmon.
Normalment la veia i ens fèiem fotos a la platja, però feia dies que no la veia i jo marxava aquella nit d'abril cap a casa definitivament, tenia unes quantes peces de roba de donacions guardades per a ella, vet aquí que la vaig veure amb unes altres nenes i nens per la platja, la vaig cridar i va venir acompanyada per la seva germana gran. Els hi vaig donar la roba, unes nines i van marxar ben contentes cap a casa.

Jo estava sol a l'oficina de l'hotel recollint, la porta de l'oficina s'obre i veig la petita Phirdaus que estira els seus bracets m'abraça i marxa, vaig sortir darrere seu i, sorpresa, no hi havia ningú, era tard, ja era fosc, en aquests països el sol es pon cap a les 18:30. Havia vingut sola des de casa seva en la foscor. És dels millors i més emotius records que em vaig endur d'aquell magnífic indret.
 

Tens intenció de tornar a Catalunya algun dia?

Ja he tornat a casa, la cosa estaria en si estic o no disposat a tornar a marxar, francament si tingués una bona proposta, ho tornaria a fer.
 

Fes-nos 5 cèntims del que significa per tu "viure a fora" i en què t'ha enriquit personalment

En el meu cas viure fora m'ha obert el pensament, la capacitat analítica, prioritats, canviar molts valors que creia tenir clars.

En cultures tan extremadament diferents les lliçons són constants. A més el tipus de feina que feia interactuava constantment amb els clients, converses amb gent de tot el món, el contacte humà és del que més m'agrada. Tornaria a marxar, no a qualsevol preu però sí.
 

Fotografies


Més info:

Comentaris


Tria CincCentimista:
capdemunt

Aquest és un projecte de CATALANSALMON.com
Total visites:973

https://catalansalmon.com/5centims/

<#> VISITES (2024/05): 831 / VISITES TOTAL : 24646


PAIS:United States
CODI:US
TIMEZONE: America/New_York
CIUTAT:Ashburn