FES-ME'N 5 CÈNTIMS
A Catalansalmon tenim més de 15 .000 usuaris registrats arreu del món. I darrere cada usuari hi ha no una història, sinó mil històries, que donarien per omplir una enciclopèdia.
Amb 5Cèntims hem intentat fer una pinzellada d'aquestes pel·lícules plantejant unes preguntes curtes que us donaran una idea d'un grapat de vides viscudes amb intensitat i en català per tot el món.
Ep! Vols participar en el nostre 5Cèntims? Respon al nostre questionari i explica'ns els teus 5 centims clicant aquí!
WHATSAPP

David Torres Prats

Muenchen - Alemanya

-
Visites: 1023 86 likesm'agrada 0 comentaris comentar
Ara mateix no veig possible tornar a Catalunya. Ens fa gràcia la idea de tornar, però tinc clar que professionalment i per qualitat de vida, seria un pas enrere important. Sempre parlem a casa de tornar "quan ens jubilem", però crec que és més per treure'ns la pressió de sobre que un pla ben pensat.

Com et dius, on has viscut i durant quant de temps

Em dic David Torres Prats, des que ens vam moure tota la família el 2012, hem viscut primer 2 anys a Munic (Alemanya), després ens vam mudar durant un any a Göteborg (Suècia) i des de llavors vam tornar a 35 kms al nord de Munic on ens hi hem quedat.
 

Què t'ha portat a viure a fora?

Al voltant del 2011 veia que la crisi i el desencís general amb tot el que passava a Catalunya, complicava el meu futur professional allí i com que ja feia temps que em rondava al cap la idea de veure món i enriquir-me de noves experiències vam decidir a casa d'ampliar les possibilitats de localització laboral.
Al cap de poc temps em va sortir l'oportunitat de treballar a l'estudi avançat de Concept Cars que Audi tenia a Munic ciutat i no ens ho vam pensar dues vegades. Vaig deixar la feina i al cap de dos dies marxàvem amb el cotxe carregat fins dalt cap a l'aventura.
 

Una experiència interessant que pots compartir amb nosaltres

Recordo com a molt impressionant, veure el mar congelat a l'hivern quan vivíem a Suècia o l'estiu amb nits gairebé inexistents. A Alemanya crec que de les coses que a dia d'avui encara em sorprenen és la tranquil·litat i el respecte per la propietat privada. El fet que la gent deixi les coses de valor sense cuidar i que no les robin em té fascinat, és comú veure l'equipació d'anar en moto sobre d'ella i els propietaris a kms de distància banyant-se en un llac. És quelcom que m'al·lucina.
 

Tens intenció de tornar a Catalunya algun dia?

Ara mateix no ho veig possible. Per una banda ens fa gràcia la idea de tornar, sobretot per les nenes i per estar a prop de la família que es fa cada cop més gran, però tinc clar que en l'àmbit professional i de qualitat de vida en general, seria un pas enrere important. Sempre parlem a casa de "quan ens jubilem", però crec que és més per treure'ns la pressió de sobre que un pla ben pensat.
 

Fes-nos 5 cèntims del que significa per tu "viure a fora" i en què t'ha enriquit personalment

Per a mi, viure a fora significa creixement i superació personal. És complex el fet de sentir-te vulnerable en un ambient que no és el teu, on la llengua i la cultura et són alienes. Et sents desprotegit de sobte, però el fet de sortir-te'n al final, és una gran satisfacció personal i compensa.

També m'ha fet veure que no tot el que ens imaginàvem de segons quins països és tan bo com semblava ni que nosaltres fem tantes coses malament. Si aprenem a combinar el nostre caràcter amb les coses bones de cultures més "serioses" es forma un còctel formidable.
 

Fotografies


Més info:

Comentaris


Tria CincCentimista:
capdemunt

Aquest és un projecte de CATALANSALMON.com
Total visites:1023

https://catalansalmon.com/5centims/

<#> VISITES (2024/06): 481 / VISITES TOTAL : 25586


PAIS:United States
CODI:US
TIMEZONE: America/New_York
CIUTAT:Ashburn