FES-ME'N 5 CÈNTIMS
A Catalansalmon tenim més de 15 .000 usuaris registrats arreu del món. I darrere cada usuari hi ha no una història, sinó mil històries, que donarien per omplir una enciclopèdia.
Amb 5Cèntims hem intentat fer una pinzellada d'aquestes pel·lícules plantejant unes preguntes curtes que us donaran una idea d'un grapat de vides viscudes amb intensitat i en català per tot el món.
Ep! Vols participar en el nostre 5Cèntims? Respon al nostre questionari i explica'ns els teus 5 centims clicant aquí!
WHATSAPP

Carlos Monforte

Singapore - Singapur

- https://500px.com/p/carlosmonforte
Visites: 2863 87 likesm'agrada 0 comentaris comentar
He viatjat a moltíssims països fent fotos. Vaig viure més de quatre mesos amb només una moneda de 5 cèntims de dòlar a la butxaca i era tot el que tenia de valor, però l'esperança mai no va decaure.

Com et dius, on has viscut i durant quant de temps

Em dic Carlos Monforte, nascut a Sabadell el 1969
Vaig viure els primers quaranta anys de la meva vida entre Sabadell i Barcelona, treballant en el món corporatiu en departaments comercials internacionals per empreses de França, Alemanya, Espanya i Rússia. Això em va permetre conèixer món i aprendre idiomes.
Ara mateix visc a Singapur des de fa quinze anys, vaig arribar aquí per la meva passió per Borneo, la vida salvatge, la selva, la fauna i la fotografia.
Però havent viscut els últims vint anys a Barcelona necessitava una gran ciutat que estigués a prop del que jo estava buscant, però que a la vegada m'oferís els avantatges d'una ciutat moderna i internacional.
No he viscut a gaire llocs diferents durant temporades molt llargues. Però sí que he viatjat a moltíssims països per estades petites de dues setmanes a 2 o 3 mesos. Com no, Europa al complet, Nord d'Àfrica, Orient Mitjà, Àsia, Oceania, i no massa les Amèriques.
 

Què t'ha portat a viure a fora?

Viatjar ha sigut sempre la meva passió, viatjar, conèixer món, perdrem en cultures diferents. És per això que soc fotògraf, amb la meva fotografia vull mostrar al món el que veig i el que visc. La meva versió de tot plegat.
La veritat és que soc del parer que la gent que no viatja, malauradament queda reduïda al món que l'envolta, i ho trobo trist. Viatjar és verdaderament enriquidor per a mi.
 

Una experiència interessant que pots compartir amb nosaltres

Aquesta pot ser una de les preguntes més difícils de respondre per a mi. Experiències?, moltíssimes! És difícil de triar-ne una sola.
He estimat i he sigut estimat per molta gent, dones i homes de diferents cultures, religions, ètnies o colors. Vaig ser segrestat a un petit poblet de Rússia. He passat moltes nits sol sota estrelles fotografiant paisatges increïbles. Vaig viure més de quatre mesos amb només una moneda de 5 cèntims de dòlar a la butxaca i era tot el que tenia de valor, però l'esperança mai no va decaure.
 

Tens intenció de tornar a Catalunya algun dia?

Des que vaig marxar excepte pel temps de la Covid he tornat a Catalunya 2 o 3 vegades l'any. Però no tinc cap intenció més que de continuar viatjant. Per a mi Catalunya és part del món, si és veritat que és la meva estimada Catalunya de la qual en parlo a tothom. Però em considero un ciutadà del món. La meva dona és casa meva, i el Món és el meu país.
 

Fes-nos 5 cèntims del que significa per tu "viure a fora" i en què t'ha enriquit personalment

Viure fora és ser ric, ric en experiències, ric en valors, ric en obertura de pensaments. Cada persona que he trobat pel món m'ha enriquit una miqueta més, cada lloc que he visitat ha sigut una experiència, cada foto que he disparat ha sigut un moment reservat per a mi i compartit amb el món. Per a mi viure és una aventura, i viatjar el destí.
 

Fotografies


Més info: https://500px.com/p/carlosmonforte

Comentaris


Tria CincCentimista:
capdemunt

Aquest és un projecte de CATALANSALMON.com
Total visites:2863

https://catalansalmon.com/5centims/

<#> VISITES (2024/05): 968 / VISITES TOTAL : 24783


PAIS:United States
CODI:US
TIMEZONE: America/New_York
CIUTAT:Ashburn