FES-ME'N 5 CÈNTIMS
A Catalansalmon tenim més de 15 .000 usuaris registrats arreu del món. I darrere cada usuari hi ha no una història, sinó mil històries, que donarien per omplir una enciclopèdia.
Amb 5Cèntims hem intentat fer una pinzellada d'aquestes pel·lícules plantejant unes preguntes curtes que us donaran una idea d'un grapat de vides viscudes amb intensitat i en català per tot el món.
Ep! Vols participar en el nostre 5Cèntims? Respon al nostre questionari i explica'ns els teus 5 centims clicant aquí!
WHATSAPP

Aurora Campo

Tel Aviv - Israel

-
Visites: 1141 103 likesm'agrada 0 comentaris comentar
Per a mi, sortir fora ha suposat la satisfacció de poder créixer en la societat

Com et dius, on has viscut i durant quant de temps

Soc Aurora Campo, he viscut a Grècia un any, Noruega tres anys i mig, França quatre anys i Israel tres anys i mig.
 

Què t'ha portat a viure a fora?

La ciència
 

Una experiència interessant que pots compartir amb nosaltres

Quan vaig arribar a Noruega portava el meu gat. La veterinària em va dir que tenia les vacunes en ordre, i anava amb la maleta gran i una altra amb el gat. Resulta que jo hi anava per fer les pràctiques del màster i pensava demanar una beca-crèdit per pagar-me la vida allà mentre duraven les pràctiques.

La convocatòria de la beca havia sortit publicada al BOE al desembre, però després va canviar el govern i el ministre Vert va anul·lar aquesta beca precisament quan estava a l'aeroport amb la maleta ja facturada, a la cua per pujar a l'avió. Ho vaig veure a les notícies i no m'ho podia creure, així doncs, vaig decidir que hi anava igualment amb els estalvis que tenia. Però a la frontera em van dir que el gat no podia entrar perquè les vacunes no estaven al dia. La veterinària no ho va mirar bé.
Aleshores em van dir que o em gastava un dineral en arreglar la situació fent-lo volar de tornada, i buscar algú disponible per portar-lo de nou a Noruega o com a alternativa el mataven allà mateix!!! Òbviament, vaig gastar-me els estalvis en salvar al gat, deixant-me un bon deute a la targeta de crèdit. Així les coses, quan vaig anar a la universitat, em van presentar a l'equip i vaig passar un parell de dies sense dir-ne res. Però és clar, havia de buscar una feina com més aviat millor. Em vaig carregar de valor i el tercer dia al matí els vaig explicar el que m'havia passat a la frontera. Tot seguit els vaig dir que havia de deixar els estudis per fer front a les despeses.

Van quedar-se ben sorpresos i vaig marxar cap a casa a plorar. Em van trucar en unes hores i em van dir que tenien feina de tècnic al mateix laboratori on havia de fer les pràctiques i que em contractaven. Em pagaven un sou mentre jo feia els meus experiments de pràctiques sempre que trobes les hores per mantenir la sala d'experiments en ordre. Eren experiments amb arengades que vivien en una sala a 4 graus. Havia de comptar els ous durant hores dintre d'aquella sala, netejar els tancs, cultivar algues per alimentar-los, filtrar 300 litres d'aigua a mà per recollir plàncton, preparar les instal·lacions pels experiments de tot l'equip, vigilar els paràmetres de qualitat de l'aigua com l'oxigen, etc. Va ser un entrenament físic, però l'alleujament va ser molt gran i la motivació de poder haver pagat els meus estudis i el meu gat em van fer treballar ben feliç. Estaven tan contents amb la bona feina que vaig fer que en acabar el màster em van contractar per seguir amb ells com a enginyera per tres anys més. Aquest cop va ser treballant en desenvolupament de programari i anàlisi d'imatges, molt més tranquil. Ho vaig deixar per anar al doctorat de biologia molecular a París amb una bona beca Marie Curie Europea.
 

Tens intenció de tornar a Catalunya algun dia?

Intentaré seguir fora un temps més, però si la situació de la ciència millora potser tornaré.
 

Fes-nos 5 cèntims del que significa per tu "viure a fora" i en què t'ha enriquit personalment

Per a mi viure fora ha suposat conèixer altres cultures i altres maneres de treballar, però sobretot l'apreciació de la meva persona i les meves capacitats professionals.
Crec que a Espanya, la meva generació no ha rebut cap possibilitat de desenvolupar-se en el camp científic i tecnològic.
Per a mi, sortir fora ha suposat la satisfacció de poder créixer en la societat. A banda, conèixer altres pobles també ha estat molt enriquidor.
Sempre m'he sentit ben acollida a tot arreu i he après fins a vuit idiomes amb els seus respectius estils de vida i sentit de l'humor, que m'han donat idees infinites per poder imaginar i construir la vida d'una manera diferent.
 

Fotografies


Més info:

Comentaris


Tria CincCentimista:
capdemunt

Aquest és un projecte de CATALANSALMON.com
Total visites:1141

https://catalansalmon.com/5centims/

<#> VISITES (2024/06): 482 / VISITES TOTAL : 25587


PAIS:United States
CODI:US
TIMEZONE: America/New_York
CIUTAT:Ashburn