CATALANSALMON: 18 anys 10 mesos i 7 dies (6885 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
01-01-2023-Contacte a Costa D'Ivori | 12-01-2021-La Cambra de Tarragona promou una missió comercial a Burkina Faso i Costa d?Ivori | 03-01-2020-Els cocodrils que han passat de ser mascotes a aterrir la capital de la Costa d'Ivori | 23-06-2019-Mor una professora de Barcelona i deu alumnes queden ferides en un accident d'autobús a Costa d'Ivori | 16-10-2013-vot virtual | 25-10-2012-Xapes - taps corona |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Contacte a Costa D'Ivori
2023-01-01 (1/6) - Pujat per FrancescLopez (Catalansalmon) - Comparteix

Bones, estic preparant un viatge per creuar Africa per etapes, el final de la primera etapa hauria de ser a Abidjan, estaria be si hi ha algu que em pugui donar un cop de ma! Gracies.
La Cambra de Tarragona promou una missió comercial a Burkina Faso i Costa d?Ivori
2021-01-12 (2/6) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Foto: Cambra de Tarragona

La Cambra de Tarragona ha fixat la primera missió comercial del 2021 a Burkina Faso i Costa d?Ivori (Àfrica). Un viatge de negocis previst pels dies 25 de gener al 2 de febrer, on els participants els servirà com a

https://exterior.cat/noticies/la-cambra- de-tarragona-promou-una-missio-comercial -a-burkina-faso-i-costa-divori/

< a href="https://exterior.cat/noticies/la-c ambra-de-tarragona-promou-una-missio-com ercial-a-burkina-faso-i-costa-divori/" target="_blank">Més info a exterior.cat
Els cocodrils que han passat de ser mascotes a aterrir la capital de la Costa d'Ivori
2020-01-03 (3/6) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Els animals eren propietat del primer president del país i ara campen sense control per la ciutat

https://www.ara.cat/internacional/cocodr ils-president-Costa-Ivori-escampat_0_237 2162897.html

Al primer president de la Costa d'Ivori, Félix Houphouët-Boigny –que va ser el pare de la independència–, li agradava construir-se monuments a ell mateix. Després de l'emancipació de França, el 1960, el mandatari va decidir que la nova capital política del país seria erigida sobre la seva aldea natal, Yamoussoukro, un poble remot de poques desenes d'habitants allunyat de tot i de tothom. Malgrat els inconvenients logístics que comportava la decisió, la va executar amb fermesa.

I no va, ni molt menys, escatimar en despeses. Entre d'altres excentricitats, va equipar la nova ciutat amb una gran pista d'aterratge, una pista sobre gel –la primera de l'Àfrica occidental–, la llavors considerada basílica més gran del món i un gran palau. Un gran palau envoltat per un immens llac artificial ple de cocodrils. Una mena de mascotes del president.

Però amb la mort de Félix Houphouët-Boigny, el 1993, Yamoussoukro s'ha anat esborrant a poc a poc del mapa. Malgrat que la capital del país continua sent l'antiga aldea del dictador, gran part de l'activitat econòmica i política s'ha traslladat a la ciutat d'Abidjan, fins al punt que Yamoussoukro ha quedat notablement abandonada. Només cal fer una volta pels seus carrers per adonar-se que les carreteres són plenes d'esquerdes i sotracs, que molts fanals ja no fan llum o que la pols i la grisor que emboiren molts dels seus racons són senyals evidents de la decadència que pateix el municipi.

"Si t'acostes a l'aigua et menjaran"
Però de tots aquests senyals de decadència, n'hi ha un que preocupa especialment els habitants de Yamoussoukro. Els cocodrils que abans custodiaven el gran palau del president van ser parcialment abandonats i, a causa de la falta de mesures per controlar-los, han acabat escapant a les vies fluvials de la ciutat, on s'han reproduït sense cap mena de cautela. Els veïns de la ciutat denuncien que sovint les bèsties campen soles i que ja hi ha hagut diverses víctimes. "Ningú es va preocupar per aquests cocodrils, no hi va haver cap mena de gestió. Si t'acostes a l'aigua et menjaran", explica Souaga Gérard, una mestra de Yamoussoukro.

Durant més de tres dècades els va cuidar l'operari Dicko Toki. Els alimentava diàriament i els hi posava noms com Capitaine o Chef de Cabinet, una clara referència al seu vincle polític amb el país. Però el 2012 l'home que controlava la colònia de cocodrils va ser arrossegat al fons del llac per una de les bèsties, concretament per Chef de Cabinet. Se'l van cruspir en pocs minuts.

Des de llavors, la presidència compra bous cada mes per alimentar-los, però sembla que no és suficient. Cada cop estan acostumats a menjar més assíduament i un dels principals motius que ho explica és l'actitud irresponsable del turisme. Molts dels visitants de la ciutat paguen diners a la població local perquè els llancin pollastres vius i d'aquesta manera puguin veure els cocodrils en acció. Aquesta rica dieta ha provocat que les bèsties creixin i es reprodueixin cada vegada més.

De fet, originàriament hi havia una desena de cocodrils. Ara es desconeix el nombre d'exemplars que hi ha a la ciutat i tampoc se sap la xifra exacta de persones que han mort com a conseqüència dels seus atacs. Els habitants de la localitat asseguren que la situació és especialment perillosa durant l'època de pluges, quan hi ha risc d'inundacions.

Animals sagrats
A més a més, encara hi ha un altre factor que fa més delicada la gestió d'aquesta problemàtica. Els cocodrils de Yamoussoukro gaudeixen d'una certa aurèola sagrada, ja que van pertànyer al primer mandatari del país. Part de la població, inclosos molts guàrdies del palau, pensen que qualsevol persona que faci mal als animals serà maleït per sempre.
Mor una professora de Barcelona i deu alumnes queden ferides en un accident d'autobús a Costa d'Ivori
2019-06-23 (4/6) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Formaven part d'un viatge solidari organitzat per l'escola Canigó, vinculada a l'Opus Dei

https://www.ara.cat/societat/Mor-subdire ctora-Canigo-Costa-Marfil_0_2257574317.h tml

Accident mortal a Costa d'Ivori després de bolcar l'autobús en què viatjaven 13 alumnes de 2n de batxillerat del Col·legi Canigó, de Barcelona. La subdirectora de l'escola, Teresa Cardona, ha mort a causa del sinistre, mentre que les alumnes estan fora de perill. Totes formaven part d'una expedició d'ajuda humanitària en aquest país africà.

Segons ha pogut saber l'ARA, la comitiva la integraven 30 alumnes que viatjaven en dos minibusos, un dels quals ha bolcat. L'única víctima mortal de l'accident ha sigut la professora, i hi ha una desena de noies amb ferides lleus.

Les alumnes ja estan viatjant cap a Barcelona. L'expedició estava organitzada per l'entitat Bonaigua, vinculada a l'Opus Dei. El Col·legi Canigó forma part del grup Fomento de Centros de Enseñanza, també de l'Opus Dei.
vot virtual
2013-10-16 (5/6) - Pujat per salvadortaberner ( Nice ) - Comparteix

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/
Xapes - taps corona
2012-10-25 (6/6) - Pujat per Xavier ( Jerusalem ) - Comparteix

Sóc col · leccionista de taps corona (xapes). Si algú vol ajudar a augmentar la meva col · lecció l'hi agrairia. Les despeses dels taps corona i l'enviament els seran pagats de la manera que em indiquin. Si són taps corona (xapes) antigues també m'interessen. Els taps corona (tapes d'ampolla) han enviar-los a:

XAVIER MORELL
SARDENYA, 163 4-1
08013 BARCELONA
ESPANYA

correu electrònic: poniol60@gmail.com
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[144] http://COSTADIVORI.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.135.168 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis