CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 17 dies (6804 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
15-02-2024-Oriol Umbert: "Cada cop som menys catalans a Veneçuela, hi ha un retorn significatiu cap a Catalunya" | 03-12-2023-Referèndum a Veneçuela per quedar-se la Guaiana Essequiba: per què la vol Maduro? | 18-10-2023-Antoni Vicens, nou delegat del Govern català als Estats Andins | 17-08-2023-Properes vacances a Venezuela | 13-03-2022-El sorprenent desgel entre els Estats Units i Veneçuela arran de la guerra a Ucraïna | 09-03-2022-La despresurización de Venezuela | 04-02-2022-Proveedores de Internet bloquean el acceso a la información en Venezuela, según ONG y medios | 18-12-2021-Un fallo de energía deja sin luz a al menos 19 de los 23 Estados de Venezuela | 23-11-2021-L'abstenció marca les eleccions regionals a Veneçuela | 03-10-2021-La desigualdad rompe Caracas |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Trump said it would be 'cool' to invade Venezuela because the country is 'really part of the United States,' according to John Bolton's new book
2020-06-18 (1/5) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

https://www.businessinsider.com/john-bol ton-book-trump-would-be-cool-to-invade-v enezuela-2020-6?utmSource{=}twitter&utmC ontent{=}referral&utmTerm{=}topbar&refer rer{=}twitter
[2012] Más de tres generaciones celebraron el 67º aniversario del Casal de los catalanes
2019-09-10 (2/5) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

http://www.cronicasdelaemigracion.com/ar ticulo/cronicas/mas-generaciones-celebra ron-aniversario-casal-catalanes/20120430 132531025668.html


El Centre Català de Caracas (CCC) celebró su 67° Aniversario el pasado 14 de abril. Para festejarlo, el Consejo Directivo, presidido por Teresa Bergé i Nogueira de Amaya, organizó una reunión entre socios y amigos de la entidad, que además brindaron por la proclamación de la República de Catalunya.
Para recibir a los invitados, Teresa Bergé i Nogueira y Óscar Álvarez Serra, vicepresidente, ofrecieron unas palabras, simultáneamente en castellano y català. “Es un placer recibir a socios e invitados especiales, nos reunimos para conmemorar dos hechos históricos que marcan nuestra vidas como hijos, nietos y amigos de esta Comunidad Catalana”. Comentaron también la importancia de la fecha, “la proclamación abrió una nueva página en la autonomía catalana”.
En 1945, 14 años después del 14 de abril de 1931 –cuando el líder catalanista Francesc Macía, desde la barcelonesa Plaza de Sant Jaume y luego desde el Palacio de la Generalitat, proclamó la República Catalana como Estado integrante de la Federación Ibérica–, y bajo la presidencia del doctor August Pi i Sunyer, “un grupo de catalanes lograron materializar la Asociación Civil Centre Català de Caracas. En nuestra memoria están todos los socios que han ayudado y contribuido con la historia de este Centro”, destacaron.
“Hoy el Centre Català de Caracas celebra un nuevo aniversario, en nuestra memoria están todos aquellos socios que han ayudado a engrandecer y a contribuir el prestigio de nuestro Centre Català”, aseguraron, al tiempo que reconocieron: “…todas las juntas directivas han colaborado moralmente y materialmente para llegar a donde hemos llegado”.
“El Centre Català de Caracas ha sido el marco para fomentar en sus miembros lazos de hermandad y amistad a través de las actividades sociales, culturales y deportivas, logrando divulgar las costumbres y tradiciones catalanas”, agregaron.
“Estos 67 años son una lección en el tiempo para todos nosotros, debemos seguir unidos y abrir paso a nuevas generaciones con la finalidad de que nuestro Centre Català perdure por muchísimos años más. –Aquests 67 Anys són una lliçó en el temps per a tots nosaltres hem de seguir units i obrir pas a noves generacions amb la finalitat que el nostre Centre Català perduri per moltíssims anys–”.
Las palabras de la presidenta y el vicepresidente terminaron, al unísono del público con un: “¡Visca Catalunya!, ¡Visca Venezuela! ¡Visca el Centre Català!”.
Luego de las breves pero emotivas palabras de bienvenida, la hermosa pubilla, Karen Díaz Franco, entregó a los ex presidentes e invitados especiales un reconocimiento. Adriana Ferreres de Bermúdez recibió el reconocimiento como expresidenta de la entidad durante tres períodos (2005-2006, 2006-2007 y 2007-2008); Manel Álvarez Cabanyes (2008-2009) –ausente–, Joan Manuel Mainou Oro (2009-2010, 2010 y2011), que lo recibió su esposa, Mariana de Mainou; y Rosina Serra de Álvarez, presidenta anterior, (2011-2012) –ausente–. Asimismo, Brindis Álvarez García, jefe de Gestión de la Consejería de Empleo y Seguridad Social; y Richard Barreiro y Olmedo, cónsul honorario de España en el estado Anzoátegui y director del Semanario ‘Magazine Español’, fueron también galardonados con el escudo del Centre Català de Caracas, finamente grabado en ‘Cristal de Bohemia’.
Acto seguido, los asistentes disfrutaron del ensamble ‘Galipán Jazz Club’, cuyos integrantes dejaron impresionados a los presentes con la calidad de su voz y la armonía de los instrumentos.
En familia socios y amigos compartieron una agradable reunión en donde no faltaron las copas de vino y los buenos quesos. Al final de la noche el esperado postre, una tarta típica catalana con una alegoría de la ‘Senyera’ –bandera nacional catalana–, endulzó el paladar de los asistentes, y en donde ‘Galipán Jazz Club’ acompañó en los instrumentos con las notas del “cumpleaños feliz” que fue entonado por la concurrencia.
Junta Directiva, para el período 2012-2013, Teresa Bergé Nogueira, presidenta; Óscar Álvarez, vicepresidente; María Elena Trinker Tolls, secretaria general; Marta Hernández González, vicesecretaria; Rosina Serra de Álvarez, tesorera; y María José Gaona Villalobos, secretaria de Relaciones Públicas. Como vocales: Omaira Rubio Amat, Sonia Jacir Leandro, Álvaro Moncanut Perdomo, Jacques García de Seca, Julio Arvelo Alemán y Johnatan Marini Liberti.

Historia del Centre Català de Caracas
La Asociación Civil Centre Català de Caracas fue fundada el 14 de abril de 1945. Sus socios fundadores fueron 112 personas, en su mayoría exiliados políticos republicanos llegados a Venezuela después de finalizada la Guerra Civil Española (1939). Otro grupo de socios fundadores, minoritario, estaba conformado por inmigrantes catalanes que ya tenían años de residencia en Venezuela.
Un antecedente de la Asociación fue la Coral Catalana ‘Joan Gols’, fundada en Caracas cinco años antes, que se integró al Centre Català de Caracas, una vez fundado éste.
En la lista de socios fundadores figuran eminentes personalidades catalano-venezolanas, tales como Augusto Pi i Sunyer, fundador del Instituto de Medicina Experimental de la Universidad Central de Venezuela (UCV); Pedro Grases, estudioso de la obra de Andrés Bello; José Vandellós, primer director del Departamento de Estadística y Economía del Ministerio de Fomento; Marco Aurelio Vila, estudioso de la Geografía de Venezuela; José Cruixent, fundador de la Cátedra de Arqueología de la UCV; Abel Vallmitjana, escultor, pintor y estudioso del folclore venezolano.
En la década de los 50 comenzaron a llegar emigrantes catalanes, los cuales buscaban mejores condiciones de vida de las que la España de la posguerra les podía ofrecer. Muchos de estos inmigrantes fueron engrosando el número de socios del Centre Català de Caracas, el cual se convirtió en obligado punto de referencia de toda la comunidad catalana de Caracas. El Centre no sólo era un sitio de reunión de paisanos, sino que además allí la gente buscaba empleo, ayuda, información entre los catalanes ya establecidos en Venezuela con anterioridad. Además, los emigrantes reencontraban en el Centre Català de Caracas una Catalunya que estaba prohibida en el Estado español después de la Guerra Civil Española.
En el Centre Català se podía hablar en catalán en voz alta, bailar sardanas, celebrar las fiestas patrióticas catalanas, ver ondear la bandera catalana (Senyera) y expresar ideas políticas en libertad.
En la medida que los emigrantes se fueron estableciendo en el país y fueron mejorando sus condiciones económicas, también las instalaciones de la asociación fueron mejorando, se fueron alquilando locales más grandes, hasta que en la década de los 60 se decidió adquirir un local propio, el actual y que había sido la sede del Club Los Palos Grandes.
Los socios del Centre Català periódicamente asisten a los diversos tipos de actividades sociales que allí se desarrollan: Celebración de fiestas patrióticas, representación de obras de teatro catalanas, fiestas bailables, prácticas de deportes diversos, juegos de mesa, asistencia al restaurante, servicio médico, etc.
A lo largo de 67 años el Centre Català de Caracas ha sido la casa de los catalanes de Venezuela y lo seguirá siendo para ellos y sus descendientes por muchos años más.
Espanya, França i Suècia reconeixen Guaidó com a president interí de Veneçuela- VilaWeb
2019-02-04 (3/5) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Sánchez reconeix Guaidó com el president encarregat de convocar eleccions presidencials a Veneçuela després d'expirar l'ultimàtum de la UE

https://www.vilaweb.cat/noticies/espanya -franca-suecia-president-guaido-venecuel a/
Veneçuela posa en circulació una nova moneda per frenar la inflació
2018-08-21 (4/5) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Confusió total al país pel nou paquet de mesures econòmiques de Maduro

http://www.ccma.cat/324/venecuela-posa-e n-circulacio-una-nova-moneda-per-frenar- la-inflacio/noticia/2871806/

Carrers buits i comerços tancats. Així s'ha viscut a Veneçuela l'entrada en vigor dels nous bitllets aquest dilluns, decretat dia no laborable per facilitar la reconversió.

S'anomenen "bolívars sobirans" i han de substituir els antics bolívars. Són bitllets de 2, de 5, de 10, de 20, de 50... Fins a 500 bolívars, amb cinc zeros menys que els vàlids fins ara.

L'objectiu de la devaluació de la moneda és combatre la galopant inflació d'aquest país, que el Fons Monetari Internacional estima que serà d'un milió aquest any.

Al cap de setmana, al carrer i als mercats ja hi regnaven la confusió i el nerviosisme. Un resident de Caracas, Heladio Bastiada, remarca la poca informació sobre la nova mesura econòmica que el govern els ha proporcionat:

"La gent estarà confusa. No hi ha fitxes que expliquin com convertir la moneda nova a la vella. La gent ha de fer comptes dividint-ho tot per 10.000. Si et diuen que això costa cinc bolívars, has de treure la calculadora. Quant són cinc bolívars? Són 500.000 o 5 milions? El govern ho ha d'explicar millor."

Bitllets bolívars sobirans (EFE)
Bitllets bolívars sobirans (EFE)



El nou paquet de mesures també és confús per al resident de Caracas Ángel Arias:

"Automàticament la gent està confusa. No sap, no sap... O no sabem. No sé on arribarem."

La venedora Daneyris Tovar creu que l'adaptació a la nova moneda és molt difícil:

"Hi ha persones que amb prou feines s'estan adaptant al nou bitllet, i ara aquest canvi, traient-li els zeros... És una bogeria."

Èxode veneçolà: més de dos milions han fugit

Tot i l'anunci de la devaluació de la moneda, l'èxode de veneçolans continua. Més de dos milions han marxat, fugint de la greu crisi econòmica, política i social que viu el país.

Els països fronterers no estan disposats a acollir-los, i per això molts intenten sortir del país a peu. Esperen que així no els detectin els funcionaris d'immigració.

A la frontera del Brasil, a Pacaraima, va esclatar un brot xenòfob. Dos campaments de veneçolans van ser incendiats aquest dissabte.


Una migrant veneçolana, amb les pertinences cremades a Pacaraima (Reuters)
Una migrant veneçolana, amb les pertinences cremades a Pacaraima (Reuters)



Les autoritats de Roraima, l'estat on es troba el municipi de Pacaraima, han demanat al Suprem que es prohibeixi l'entrada de ciutadans veneçolans al Brasil, després de l'atac als campaments. Però el ministre de Seguretat Institucional de la Presidència del Brasil, Sergio Etchegoyen, ha dit que això és "impensable" i que seria "il·legal".

Pacaraima és la principal porta d'entrada dels 50.000 veneçolans que en l'últim any i mig han arribat al Brasil per refer les seves vides. Molts viuen a Boa Vista, on es concentren la majoria de centres d'acollida, sovint en condicions precàries.

Tot i això, l'èxode veneçolà afecta més altres països com Colòmbia i el Perú. De fet, la meitat dels que van arribar al Brasil el 2017 no s'hi han quedat, segons el govern del país.
vot virtual
2013-10-16 (5/5) - Pujat per salvadortaberner ( Nice ) - Comparteix

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[172] http://Caracas.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 3.146.35.203 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis