CATALANSALMON: 18 anys 8 mesos i 2 dies (6819 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
29-04-2024-Más de 40 muertos al reventar una presa por las lluvias torrenciales en el sur de Kenia | 25-04-2024-Les pluges torrencials i les inundacions colpegen l'est d'Àfrica, de la Banya a Tanzània | 14-11-2023-Kènia crea un dia festiu per plantar 100 milions d'arbres contra la crisi climàtica | 05-11-2023-Decepció a Kenya perquè Carles III no ha demanat perdó pel colonialisme | 29-10-2023-Kenia pierde a sus leones por la caza y la sequía | 01-07-2023-Almenys 55 morts en un accident de trànsit múltiple a Kènia | 07-06-2023-Catalunya participa en la segona trobada mundial d?ONU-Hàbitat a Nairobi | 14-05-2023-Uns pastors massais maten amb llances el Loonkito, el lleó en llibertat més vell de Kènia | 10-05-2023-La secta de Kènia que va fer morir de fam desenes de persones hauria traficat amb òrgans | 23-04-2023-'Morts de fam per trobar Déu': exhumen 21 cossos de suposades víctimes d'una secta a Kènia |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 12
Kènia fa repetir el curs escolar a tots els alumnes pel covid-19
2020-08-10 (1/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El govern no reprendrà les classes fins al gener de l?any que ve

https://www.ara.cat/internacional/Kenia- repetir-curs-escolar-alumnes-covid-19-co ronavirus_0_2505949434.html

Més info a www.ara.cat
Rescatada una nena de 12 anys víctima de dos matrimonis forçosos en un mes a Kènia
2020-07-18 (2/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La pandèmia de la Covid-19 empitjora la situació de les nenes en un país on una de cada 4 joves està casada als 18 anys

http://www.ccma.cat/324/rescatada-una-ne na-de-12-anys-victima-de-dos-matrimonis- forcosos-en-un-mes-a-kenia/noticia/30350 66/

Més info a www.ccma.cat
Internet llega en globo a lo más recóndito de Kenia
2020-07-11 (3/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Google destina una treintena de globos aerostáticos a dar servicio de 4G a áreas remotas del país africano

https://elpais.com/internacional/2020/07 /09/mundo_global/1594283326_013513.html< br>
Més info a elpais.com
Caçadors furtius maten l'última femella de girafa blanca de Kènia i la seva cria
2020-03-12 (4/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Ara només queda una cria mascle també blanca, de les tres que vivien a la reserva, a més d'una altra que hi ha a Tanzània

https://www.ccma.cat/324/cacadors-furtiu s-maten-lultima-femella-de-girafa-blanca -de-kenia-i-la-seva-cria/noticia/2996094 /
Mor Daniel Arap Moi, l'expresident de Kènia que va governar el país amb mà de ferro
2020-02-05 (5/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'antic dirigent, de 95 anys, va il·legalitzar tots els partits opositors durant una dècada

https://www.ara.cat/internacional/Mor-Da niel-Arap-Moi-Kenya_0_2393160759.html

Daniel Arap Moi, president de Kènia entre el 1978 i el 2002, ha mort aquest dimarts als 95 anys. L'exmandatari feia mesos que entrava i sortia d'una clínica privada de Nairobi i arrossegava problemes respiratoris, però la causa precisa de la seva mort no ha estat confirmada. L'anunci del traspàs l'ha fet l'actual dirigent del país, Uhuru Kenyatta, fill del llegendari Jomo Kenyatta i protegit de Moi.

Com ja va passar en vida seva, és probable que el record de Moi divideixi l'opinió pública keniana i internacional un cop mort. Nascut l'any 1924 a Baringo, a l'oest de Kènia, la seva ascensió a la presidència va marcar una transició entre un primer període de pau i obertura política i un segon període de ferri autoritarisme. Després d'un intent fallit de cop d'estat l'any 1982, Moi va reformar la Constitució del país per convertir-lo en un estat de partit únic, el seu.

Mestre de professió, Moi va entrar en política als anys 50, amb Kènia encara sota el domini colonial del Regne Unit. Va participar en la formació del KADU (Unió Democràtica Africana de Kènia), un partit de tendències socialistes que s'oposava al KANU (Unió Nacional Africana de Kènia) de Jomo Kenyatta, el primer dirigent de la Kènia independent. Amb la descolonització del país, Moi convenç Kenyatta per unir els dos partits i es converteix en vicepresident del nou estat kenià.

L'ascens a la presidència arriba l'any 1978, amb la mort de Kenyatta. És llavors quan Moi abraça un ideari nacionalista que pretén superar les profundes divisions ètniques que esquerden el país, intensificades per les polítiques sectàries i conservadores de Kenyatta. Durant els seus primers anys posa en escena un règim obert i democràtic, conciliador. Allibera presos polítics i introdueix mesures per frenar la corrupció institucional que el govern anterior encoratjava. Tot i això, es manté en la línia ideològica conservadora del seu predecessor, abandonant del tot els postulats socialistes per mantenir el país a prop d'Occident en plena Guerra Freda. Part del seu discurs inicial inclou un atac agressiu contra el marxisme.

Els alts nivells de pobresa que pateix Kènia a finals dels 70 i la poca habilitat del nou govern per remuntar l'economia acaben afectant la popularitat de Moi, que trontolla amb l'inici de la nova dècada. L'any 1982, però, un intent de cop d'estat gestat entre estaments de les forces aèries del país i sindicats estudiantils li ofereix l'oportunitat de solidificar el seu poder. Moi reprimeix durament el cop, executa alguns dels seus líders i envia gent a la presó, on molts seran torturats. A partir d'aquí comencen els moviments per consolidar-se com a líder autoritari. Prohibeix tots els partits menys el KANU, que depura de simpatitzants de Kenyatta –pertanyent a una ètnia diferent de la seva– i durant deu anys governa el país amb mà de ferro, centralitzant els mitjans de comunicació i controlant el poder judicial. Durant aquest període la corrupció torna a convertir-se en una xacra familiar a Kènia.

Els seus simpatitzants, però, sempre han defensat que sota el govern autoritari de Moi Kènia va viure una època de certa pau, sobretot tenint en compte la proliferació de guerres civils i conflictes ètnics a l'Àfrica a finals del segle passat. Sigui com sigui, la pressió internacional i la creixent incomoditat al país als anys 90 acaba forçant Moi a readmetre els altres partits polítics, cosa que permet recuperar una certa normalitat democràtica. Les llibertats individuals, no obstant, continuaran coartades al país fins al seu últim mandat, que s'acaba l'any 2002. La Constitució keniana li prohibia presentar-se més, però l'expresident s'ha mantingut proper al poder fins als seus últims dies.

Etiquetes
kènia
Crida urgent de l'ONU per frenar una plaga de llagostes que arrasa l'est d'Àfrica
2020-01-27 (6/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Invasió "sense precedents" de milions i milions d'aquests insectes que avancen per Etiòpia, Somàlia i Kènia, i destrueixen tot el que troben

https://www.ccma.cat/324/crida-urgent-de -lonu-per-frenar-una-plaga-de-llagostes- que-arrasa-lest-dafrica/noticia/2984851/

Una nova catàstrofe castiga Àfrica: una invasió de llagostes "sense precedents", segons afirma l'ONU. Grans eixams d'aquests insectes estan arrasant els camps de l'Àfrica Oriental, concretament Etiòpia, Somàlia i Kènia, i van avançant 150 quilòmetres per dia. També arriben a altres països fronterers i en poc temps es podrien estendre més al sud.

Ara, la població dels països afectats és de 160 milions d'habitants. Als pròxims mesos, la xifra podria ser d'uns 260 milions ja que s'hi sumarien altres territoris. I desenes de milions d'aquestes persones es troben en risc de fam.

Les Nacions Unides reclamen ajuda internacional urgent per enfrontar-se a aquesta plaga d'insectes que devora els cultius. De fet destrueix tot el que troba. Segons la FAO, els eixams es podrien multiplicar per 500 cops a partir del juny si no es fa res per intentar evitar-ho.

Són uns insectes que, diàriament, poden acabar amb cultius capaços d'alimentar 2.500 persones en tot un any.

El clima de la regió crea unes condicions que fan que les llagostes es reprodueixin de manera ràpida. La pluja forta que hi va haver a finals del 2019, insòlita en aquest punt d'Àfrica, i les temperatures càlides van afavorir la propagació dels insectes.
Kènia manté la penalització de l'homosexualitat d'un codi penal de l'època colonial
2019-05-25 (7/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Human Rights Watch denuncia que la llei keniana justifica la discriminació i la violència contra la comunitat homosexual

https://www.ccma.cat/324/kenia-mante-la- penalitzacio-de-lhomosexualitat-dun-codi -penal-de-lepoca-colonial/noticia/292426 4/

El Tribunal Superior de Nairobi, a Kènia, ha declarat constitucionals dos articles del codi penal que criminalitzen, amb fins a 14 anys de presó, les relacions homosexuals. Desestima, d'aquesta manera, un recurs interposat pel col·lectiu LGTBI del país.

Els dos articles del codi penal que ara la justícia keniana ratifica sancionen el sexe entre homes amb penes de fins a 5 anys i les relacions sexuals "en contra de l'ordre natural" i la zoofília amb fins a 14 anys de presó.

Diversos membres de la comunitat LGTBI han assistit a la sala per escoltar el veredicte, que l'han rebut amb llàgrimes i desesperació. Human Rights Watch, que ha assistit al judici, ha dit que "les lleis antihomosexuals de Kènia són una relíquia del passat colonial del país". Segons aquest organisme, aquests articles del codi penal "serveixen de base per a un ampli catàleg d'abusos dels Drets Humans".

Els demandants asseguren que el dictamen justifica la discriminació i la violència contra la comunitat homosexual i han demanat al govern que s'afanyi a prendre mesures per protegir-los.

Expliquen que la policia de Kènia utilitza aquestes lleis com a pretext per assetjar i obtenir diners i sexe a canvi de no denunciar les persones del col·lectiu LGTBI a les autoritats. També denuncien que els priva dels serveis bàsics i els discrimina en l'obtenció de vivenda o feina.

Els demandants han anunciat que recorreran la sentència, si cal, davant el Tribunal Suprem, la màxima instància judicial del país.

La majoria de països de l'Àfrica Subsahariana penalitzen les relacions homosexuals.
Las plantas geotérmicas de Kenia, que lidera la producción de energías renovables en África
2019-05-01 (8/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Las plantas geotérmicas llenan el paisaje keniata de energías limpias que abastecen cada vez a un número mayor de población dejando atrás los combustibles fósilesÁfrica tiene recursos suficientes para equilibrar su crecimiento con el uso de energías renovables, según considera Naciones UnidasEl punto negativo de las plantas es el impacto y destrucción de hábitat de los animales

https://www.eldiario.es/theguardian/Keni a-produccion-energias-renovables-Africa_ 0_893811464.html
Almenys 14 morts en l'atac a un hotel de luxe a Nairobi, la capital de Kènia
2019-01-16 (9/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'atac ha estat reivindicat per Al-Shabab, un grup jihadista amb base a Somàlia

https://www.ccma.cat/324/almenys-un-mort -en-un-atac-a-un-hotel-de-luxe-a-nairobi -la-capital-de-kenia/noticia/2897916/
Malestar a Kènia pel racisme dels inversors xinesos
2018-10-16 (10/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El vídeo d?un treballador que mostra com el seu cap asiàtic el titllava de ?mico? dispara l?alarma

https://www.ara.cat/internacional/Malest ar-Kenia-racisme-inversors-xinesos_0_210 7589289.html
La prohibición más dura contra el uso de bolsas de plástico se impuso en Kenia y está funcionando
2018-04-30 (11/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Usar bolsas plásticas está prohibido y las multas son bastante duras: hasta 30.000 euros e incluso penas de cárcel de cuatro añosLas autoridades aseguran que ha sido un éxito de tal envergadura que países como Uganda, Tanzania, Burundi y Sudán del Sur estudian medidas parecidas

https://www.eldiario.es/theguardian/proh ibicion-bolsas-plastico-Kenia-funcionand o_0_765374264.html
Kènia s?enfonsa en la crisi política amb un president ?alternatiu?
2018-02-01 (12/34) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El govern tanca tres televisions que van retransmetre l?acte d?autoproclamació

https://www.ara.cat/internacional/Kenia- senfonsa-politica-president-alternatiu_0 _1953404698.html

Tres mesos després de les eleccions presidencials, Kènia continua immersa en una profunda crisi política, amb la particularitat de comptar amb dos presidents: duna banda, l’incombustible i ara qüestionat Uhuru Kenyatta, guanyador dels controvertits comicis en què era l’únic candidat, i de l’altra, el veterà opositor Raila Odinga, autoproclamat president alternatiu malgrat les amenaces de la fiscalia que podia ser acusat de traïció i condemnat a la pena capital. Odinga va tirar pel dret i, com havia promès a l’octubre, dimarts va organitzar una cerimònia en què, amb la Bíblia a la mà i una escenografia semblant a una presa de possessió oficial, es va presentar com el “president del poble”, un càrrec sense reconeixement a la Constitució, i va jurar “fidelitat i lleialtat a la República”.

El govern de Kenyatta ha reaccionat ràpidament davant del que considera un desafiament en tota regla d’Odinga, líder de la Superaliança Nacional, i un “intent de subvertir o enderrocar” el govern de Kenyatta. En aquest sentit, el titular d’Interior, Fred Matiang’i, va anunciar que el seu departament ha obert investigacions per identificar “conspiradors i organitzadors” de la cerimònia. Abans de tenir resultats, però, la purga ha començat amb la incorporació a la llista de grups “criminals organitzats” del Moviment Nacional de Resistència, conegut senzillament com el Moviment, una coalició de partits fundada per Odinga. La decisió no afecta la Superaliança Nacional, que continua sent un partit legal i amb representació al Parlament de Nairobi.

Apagada informativa
Els mitjans de comunicació també estan en el punt de mira de l’executiu. Matiang’i va ordenar el tancament indefinit -fins a nova ordre- de tres canals de televisió que van retransmetre en directe l’acte de jurament d’Odinga. Les emissores, de titularitat pública, estan acusades de donar cobertura i de convertir-se en còmplices d’un “acte il·legal” que, segons el govern, no només va incitar l’odi entre ciutadans sinó que va posar en risc la seguretat pública, ja que el ministeri havia advertit dels perills que hi hagués aldarulls. No obstant, la cerimònia va transcórrer sense incidents remarcables, malgrat que al cèntric parc Uhuru de la capital keniana es van aplegar milers de simpatitzants d’Odinga, que van voler reconèixer-li així la seva legitimitat.

La policia va detenir Tom Joseph Kajwang’, un diputat i advocat que va participar activament en la cerimònia com a encarregat d’oferir a Odinga la Bíblia sobre la qual va fer el jurament. La detenció de Kajwang va ser resposta amb concentracions de denúncia que la policia va dissoldre amb gasos lacrimògens.

La crisi oberta a Kènia arrenca al mes d’agost, quan el Tribunal Suprem va reconèixer les denúncies d’irregularitats en el procés de les eleccions i va obligar a repetir-les. Odinga, però, va decidir no presentar-se a la convocatòria de l’octubre, deixant Kenyatta com a únic candidat, perquè entenia que no s’havien corregit les deficiències i no es podien garantir uns comicis transparents i segurs. Així, Kenyatta es va proclamar vencedor amb el 98% dels sufragis, en unes eleccions en què la participació va caure a la meitat respecte a tres mesos abans i que enfosqueixen el segon mandat del president. Kenyatta, que va estar imputat per crims contra la humanitat al Tribunal Penal Internacional, és un dels grans protegits d’Occident, que li perdona les constants denúncies de corrupció i violacions de drets humans. Des de l’agost, es calcula que ja han mort una setantena de persones a causa de la violència postelectoral.
Viatjar kenia
2018-01-29 (13/34) - Pujat per Miquel Guilà Galera - Comparteix

Som una parella que volem viure a fons kenia, volem estar 20 dies pel nostre compte, tema safaris ho volem fer mitjans agencia pero anem perduts, si ens doneu alguna recomanacio... gracies!
buscant contactes a Nairobi
2016-02-09 (14/34) - Pujat per Dani Capelleras - Comparteix

Hola a tots,

Sóc un noi de 21 anys que estic buscant la manera de venir a viure a Kenya. Tinc amics aquí, ja he vingut anteriorment, i estic mirant de fer contactes per trobar feina.

El diumenge van fer un programa a TV3 que sortia la Mariona Blay, l'he buscat per internet, i he trobat aquesta pàgina.

I us escric a veure si algú em pot donar un cop de ma!

El cas és que he aconseguit els diners per comprar un bitllet, i el diumenge 14/2 aterro aquí a Nairobi, i m'estaré a casa dels meus amics. Tinc ja algunes entrevistes, però no cal que digui que m'aniria molt bé qualsevol recomanació.

En fi, si algú em pot orientar, ho agrairia moltíssim.
Paginació: 12
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[361] http://KENYA.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.69.6.84 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis