CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 17 dies (6804 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
28-04-2023-Vols gratis a Hong Kong: per què la Xina regala 500.000 bitllets d'avió? | 01-03-2023-Turisme de Barcelona es prepara per a la reobertura del mercat xinès des de Hong Kong | 07-02-2023-Arranca en Hong Kong un macrojuicio contra la oposicion democratica | 07-02-2023-Arranca en Hong Kong un macrojuicio contra la oposicion democra¡tica | 04-02-2023-Es busquen turistes: Hong Kong regalarà 500.000 bitllets d'avió per atraure visitants | 01-07-2022-Hong Kong veu desaparèixer els drets humans, vint-i-cinc anys després d?haver tornat a ser xinesa | 12-05-2022-Un cardenal de 90 anys i una estrella del pop, detinguts a Hong Kong per ajudar activistes | 09-05-2022-Pequín imposa com a nou líder de Hong Kong el policia de la mà dura contra les protestes | 15-03-2022-Hong Kong, amb política covid zero, té la pitjor taxa de mortalitat al món | 10-01-2022-La democracia se apaga en Hong Kong |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 1234
La vaga general contra el govern xinès paralitza Hong Kong
2019-08-05 (1/75) §>

La presidenta del govern autònom, Carrie Lam, no pensa cedir i adverteix que "la situació és extremadament perillosa"

https://www.ccma.cat/324/la-vaga-general -contra-el-govern-xines-paralitza-hong-k ong/noticia/2939753/


Hong Kong viu aquest dilluns una jornada de vaga general en què l'oposició pretén paralitzar totalment l'activitat d'aquesta ciutat autònoma de la Xina, per reclamar que es mantinguin les garanties democràtiques. Tot després d'un nou cap de setmana de manifestacions contra el govern pro-Pequín, que s'han saldat amb més de 40 detinguts.

La vaga ha provocat ja la cancel·lació de més de 200 vols a l'aeroport i la paralització de gran part de la xarxa de metro, cosa que ha convertit la mobilitat en un caos. Milers de manifestants ja es concentren als carrers i en diversos punts de la ciutat.


La vaga general causa el caos de trànsit a Hong Kong (Reuters)


Lam no cedeix

La presidenta del govern autònom, Carrie Lam, que no feia una declaració pública des de l'1 de juliol, ha assegurat en una tensa compareixença d'urgència que l'oposició està portant la ciutat a una situació extremadament perillosa amb el seu desafiament a la sobirania xinesa.

"Estan portant la nostra ciutat, la ciutat que estimem i que molts de nosaltres hem ajudat a crear, cap a una situació molt perillosa. Com a resultat d'aquesta violència i aldarulls. La gran majoria d'hongkonesos viuen en una situació d'ansietat."

Lam ha mantingut que no cedirà a les pressions dels grups que acusen el govern de voler emmordassar els crítics amb el règim comunista xinès.


La presidenta del govern autònom, Carrie Lam, en la compareixença d'urgència (Reuters)


Ciutat paralitzada

La vaga general, convocada per internet pels treballadors d'una vintena de sectors, paralitza la mobilitat de la ciutat, amb serveis ferroviaris i d'autobús suspesos. El tren que uneix la ciutat amb l'aeroport ha quedat suspès deixant centenars de persones bloquejades. Els passatgers atrapats a l'aeroport han vist suspesos uns 200 vols.




Passatgers bloquejats a l'aeroport de Hong Kong (Reuters)

Grups d'activistes bloquegen també les estacions de metro mentre el trànsit a la ciutat ha quedat pràcticament paralitzat. S'han fet barricades en diverses avingudes el queha provocat un caos circilatòri i incidents a causa de la tensió. Un activista ha estat atropellat quna un conductor ha volgut trencar el bloqueig.
Creix la tensió a Hong Kong en les protestes contra el govern
2019-07-29 (2/75) §>

Les autoritats han detingut desenes dels participants a la protesta i també hi ha alguns ferits

https://www.ara.cat/internacional/Enesim a-enfrontaments-manifestants-Hong-Kong_0 _2278572238.html
Grups armats amb bastons apallissen manifestants al metro de Hong Kong
2019-07-22 (3/75) §>

Els atacs als opositors contra la llei d'extradició a la Xina acaba amb prop de 40 ferits, un d'ells greu

https://www.ccma.cat/324/grups-armats-am b-bastons-apallissen-manifestants-al-met ro-de-hong-kong/noticia/2936850/
Manifestants de Hong Kong abandonen el Parlament després d'ocupar-lo durant tres hores
2019-07-02 (4/75) §>

La protesta s'ha dissolt voluntàriament i els manifestants han marxat del Parlament encerclats per un fort dispositiu policial

https://www.ccma.cat/324/manifestants-de -hong-kong-irrompen-al-parlament-en-lani versari-del-traspas-a-la-xina/noticia/29 32290/
Una marea negra omple els carrers de Hong Kong contra la llei d'extradició
2019-06-17 (5/75) §>

Els manifestants, vestits de negre, demanen la dimissió de la governadora i exigeixen la retirada definitivament de la polèmica llei d'extradició

https://www.ccma.cat/324/una-marea-negra -omple-els-carrers-de-hong-kong-contra-l a-llei-dextradicio/noticia/2929115/
La pressió popular força Hong Kong a suspendre la llei d'extradició a la Xina
2019-06-16 (6/75) §>

Una setmanes de protestes massives i greus aldarulls aconsegueixen congelar el projecte de llei que facilitaria les extradicions a la Xina

https://www.ccma.cat/324/la-pressio-popu lar-forca-hong-kong-a-suspendre-la-llei- dextradicio-a-la-xina/noticia/2928914/
El govern de Hong Kong ha anunciat la suspensió del polèmic projecte de llei que autoritzava les extradicions a la Xina i que havia provocat una setmana de manifestacions i protestes sense precedents a l'antiga colònia britànica.

La cap del govern, Carrie Lam, després de reunir-se aquest matí amb el seu Consell, ha comparegut davant la premsa per anunciar que la llei queda suspesa de forma indefinida. Una mesura que l'executiu ha pres per intentar desactivar la crisi als carrers. Lam ha afegit que la seva intenció és "evitar que Hong Kong es converteixi en un paradís dels criminals".

"Hem creat un gran conflicte i molta gent està decebuda i trista. Jo també estic trista i em sento penedida per haver desfermat aquest conflicte.

Acceptem les crítiques amb sinceritat i humilitat i ho millorarem. El govern escoltarà obertament totes les opinions sobre el projecte legislatiu. Ens comunicarem amb la societat, explicarem més i escoltarem més", ha dit Carrie Lam.
Hong Kong ajorna el debat per l'extradició davant de les massives protestes
2019-06-12 (7/75) §>

Desenes de milers de persones bloquegen els accessos al Parlament de la ciutat

https://www.ara.cat/internacional/Hong-K ong-extradicio-massives-protestes_0_2250 975022.html
La llei d?extradició a la Xina inflama Hong Kong
2019-06-10 (8/75) §>

Manifestació massiva contra un projecte que permetria a Pequín processar la dissidència

https://www.ara.cat/internacional/Massiv a-manifestacio-Hong-Kong-Xina_0_22491751 84.html

Centenars de milers de persones van recórrer ahir el centre de Hong Kong per protestar contra el projecte de llei d’extradició que permetrà que residents a l’excolònia britànica siguin detinguts i traslladats a la Xina per ser jutjats sota les seves lleis.

La manifestació va ser la més massiva que s’ha vist a Hong Kong en l’última dècada, incloses les concentracions de la Revolució dels Paraigües del 2014. Els convocants van assegurar que més d’un milió de persones, vestides de blanc, el color de la protesta, van omplir els carrers durant més de nou hores i van enviar un potent missatge de rebuig a Pequín. La policia va limitar l’assistència a 240.000 persones.

Els manifestants anaven vestits amb roba blanca, el color que simbolitza l'oposició a la llei / JEROME FAVRE / EFE
Els manifestants anaven vestits amb roba blanca, el color que simbolitza l'oposició a la llei / JEROME FAVRE / EFE
Els opositors al projecte de llei denuncien que dona carta blanca a la Xina per extradir qualsevol presumpte sospitós, inclosos activistes pro democràcia o dissidents, per ser jutjats sota el sistema legal de Pequín, que no és ni independent ni transparent.

La protesta va ser la més unitària que s’ha vist a l’excolònia. Va reunir contra el govern no només l’oposició política i els activistes prodemocràcia, sinó també gran part de la societat civil, des d’advocats fins a empresaris, que temen que la nova llei retalli les llibertats i també la seguretat jurídica, que és un dels principals atractius de Hong Kong.

Els crítics denuncien que el projecte de llei és una nova ingerència xinesa per retallar les llibertats a Hong Kong. El 1997, quan Londres va retornar la sobirania de Hong Kong a la Xina, Pequín es va comprometre a mantenir el seu sistema legal i de llibertats civils durant 50 anys sota la política d’“un país, dos sistemes”.

En la manifestació es van corejar consignes que exigien la retirada de la llei i demanaven la dimissió de Carrie Lam, la cap de l’executiu de Hong Kong. Lam i el seu govern defensen que la llei és una eina necessària per combatre el crim transnacional. Asseguren que han introduït excepcions per a casos de persecució política o religiosa. I han intentat tranquil·litzar la població dient que només s’entregaran sospitosos d’haver comès delictes amb una condemna de més de 7 anys de presó. Però la nova llei, que va ser proposada al febrer, permetrà al govern i als tribunals de Hong Kong tramitar les extradicions sense acords previs i sense supervisió legislativa.

Existeixen seriosos temors que l’administració de Hong Kong no sigui capaç de resistir les peticions xineses d’extradir dissidents o opositors acusant-los de delictes comuns.

Un temor que té la seva justificació en la memòria dels habitants de l’excolònia, que recorden el cas dels cinc llibreters que van desaparèixer el 2015, es creu que detinguts il·legalment per policies xinesos. Eren responsables d’una petita editorial a Hong Kong que publicava biografies controvertides sobre els líders xinesos. Alguns van aparèixer al cap de mesos a la televisió xinesa confessant crims comuns, com ara delictes de trànsit, i van ser condemnats a anys de presó.

La massiva manifestació d’ahir va culminar amb incidents davant del Parlament. Era el colofó a un conjunt de mobilitzacions: dijous passat s’hi van reunir prop de 3.000 advocats i jutges, que van desfilar en silenci per la ciutat en senyal de rebuig a la nova llei.

El món empresarial, a través de diverses cambres de comerç, també ha mostrat la seva desaprovació. L’extradició a la Xina també és una amenaça per a qualsevol empresari que vulgui fer negocis a Hong Kong. Les acusacions de corrupció són una arma molt utilitzada pel govern xinès per controlar els empresaris que no segueixen al peu de la lletra les directrius del Partit Comunista Xinès. Les protestes contra el projecte de llei es van estendre de manera solidària a 26 ciutats del món, incloses Londres, Sydney, Nova York i Chicago.

El projecte de llei d’extradició es començarà a debatre al Parlament dimecres i el govern espera aprovar-lo abans de finals de juliol.

La independència judicial, amenaçada
La població de Hong Kong respon a l’amenaça sobre l’estatus de regió administrativa especial de l’excolònia, que té una llei pròpia que reconeix drets com la llibertat de premsa, reunió i manifestació, i té por que es dilueixin.

Pequín no només ha rebutjat la democratització de l’elecció del cap del govern de Hong Kong i manté que s’hagi de votar entre tres candidats preseleccionats, sinó que també ha augmentat les pressions sobre el moviment prodemocràtic. El setembre de l’any passat es va il·legalitzar per primer cop un partit polític; era un partit independentista amb dos centenars de seguidors. I aquest abril, nou destacats activistes que van impulsar la Revolució dels Paraigües van ser condemnats a presó per pertorbar l’ordre públic aplicant una vella llei del període colonial i obviant la llei de Hong Kong.
Manifestació històrica a Hong Kong per la llei d'extradició a la Xina
2019-06-10 (9/75) §>

Creuen que el projecte de llei dona mans lliures a Pequín per actuar contra la dissidència i recular en l'autonomia del territori

https://www.ccma.cat/324/manifestacio-hi storica-a-hong-kong-per-la-llei-dextradi cio-a-la-xina/noticia/2927503/
BUSCO PIS/ HABITACIÓ DISPONIBLE A PARTIR DE Febrer 2019
2018-11-15 (10/75) §>

Hola, em meu és David. A partir del Febrer estaré cursant pràctiques a Hong Kong a l'hotel W.

Actualment estic a Barcelona estudiant turisme. Cualsevol cosa no dubteu en possar-vos en contacte amb mi.

Gràcies nois/es.

Ens veiem aviat!
El pont més llarg del món sobre el mar uneix la Xina, Hong Kong i Macau
2018-10-23 (11/75) §>

9 anys i 16.000 milions d'euros ha costat construir 55 km sobre el mar, 6 km de túnels i illes artificials

http://www.ccma.cat/324/el-pont-mes-llar g-del-mon-sobre-el-mar-uneix-la-xina-hon g-kong-i-macau/noticia/2882471/
Primer viatge del tren bala multimilionari entre Hong Kong i la Xina continental
2018-09-24 (12/75) §>

Els crítics veuen el tren com una pèrdua d'autonomia per a Hong Kong

http://www.ccma.cat/324/primer-viatge-de l-tren-bala-multimilionari-entre-hongkon g-i-la-xina-continental/noticia/2876939/
La justicia de Hong Kong revoca la pena de prisión para los activistas nominados al Nobel
2018-02-06 (13/75) §>

El Tribunal Superior de Hong Kong ha recovado este martes las penas de prisión para los tres jóvenes activistas prodemocráticos condenados por su papel en el inicio de las protestas de la 'Revolución...

http://www.lavanguardia.com/internaciona l/20180206/44581808740/justicia-hong-kon g-revoca-pena-prision-activistas-nominad os-nobel.html
vot virtual
2013-10-16 (14/75) §>

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/
Paginació: 1234
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[37] http://hongkong.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.178.236 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis