CATALANSALMON: 18 anys 8 mesos i 4 dies (6821 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
06-09-2023-Desarticulen a Cuba una xarxa que reclutava soldats per combatre amb Rússia a Ucraïna | 03-03-2023-Els EUA descarten ara que ?l?enemic? provoqués la síndrome de l?Havana | 09-11-2022-Matanzas, un pulmó català al cor de Cuba | 26-10-2022-El Casal Català de Matanzas Gener i Guiteras de Cuba, reconegut com a comunitat catalana a l'exterior - exterior | 08-10-2022-La asfixia económica en Cuba provoca el hartazgo ciudadano y un éxodo masivo | 01-10-2022-Més de mil detinguts en protestes a Cuba per la falta de llum | 30-09-2022-ermita rancho boyero | 29-09-2022-L'huracà Ian arriba a Florida amb vents de més de 200 km/h | 28-09-2022-Els cubans aproven el matrimoni homosexual i la gestació subrogada en un referèndum | 13-09-2022-Cuba vive el mayor exodo migratorio de su historia |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 123
Els cubans tenen internet per un dia
2018-08-24 (1/46) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Està previst que un servei de 3G entri en funcionament a l?illa pròximament

https://www.ara.cat/internacional/cubans -tenen-internet-dia_0_2075792455.html

Una de les coses que encara diferencien Cuba de qualsevol altre país és que la gent no té el cap cot i la vista enganxada a la pantalla del mòbil als autobusos. La manca d’un servei general d’internet a l’illa fa que s’hi mantinguin costums oblidats a casa nostra. Però això pot canviar en menys d’un mes: Cuba pot deixar de representar aquesta excepció tecnològica al món, ja que està previst que un servei de 3G entri en funcionament a l’illa pròximament, cosa que permetrà als cubans poder accedir a internet des de qualsevol lloc del país on hi hagi cobertura, esclar. El WhatsApp podrà arribar a Cuba finalment, i les sorolloses converses al transport públic desapareixeran. La gent es comunicarà d’una altra manera.

Només amb la prova que va fer la setmana passada l’empresa estatal Etecsa, que controla el monopoli de les telecomunicacions al país, n’hi va haver prou per intuir el gran canvi que suposarà l’arribada d’internet a l’illa. Durant un dia els cubans van tenir internet de franc des de qualsevol punt del país i l’illa va embogir literalment. “Per fi! Em sento alliberada!”, exclamava una dona a l’Havana, mentre altres aprofitaven per trucar als familiars a l’estranger. La infraestructura, però, no va suportar l’enorme trànsit de dades i es va col·lapsar en alguns moments.

Amb l’excusa de la falta de recursos, l’Estat sempre ha anat administrant internet al país amb comptagotes. Al principi només era una eina disponible per als càrrecs importants del país. Després van poder fer-ne ús els treballadors d’empreses estatals o estrangeres. I no va ser fins fa quatre anys que es van crear els anomenats parcs wifi, espais públics on la gent pot connectar-se pagant uns tres dòlars per cada hora d’internet. En l’actualitat, aquests parcs continuen sent el lloc preferit dels cubans per connectar-se. El preu de la tarifa, però, ha baixat i alguns cubans han començat a fer experiments per poder fer servir internet des de casa.

“La raó del retard de l’arribada d’internet no és tecnològica. Haití està pitjor que nosaltres i tenen internet des de fa anys”, explica un operari d’Etecsa que treballa directament en la implementació del 3G. Una opinió força generalitzada és que el govern volia evitar el fàcil accés a la informació de la població. Per això, de vegades no és possible consultar determinades pàgines contràries a la Revolució. Un altre motiu és impedir l’accés constant a les xarxes socials, que podrien facilitar una organització política dels cubans. L’experiència de la Primavera Àrab i la por de revoltes socials instigades des dels EUA sempre han estat presents en el debat sobre l’arribada d’internet a l’illa.

La intervenció dels EUA
De fet, el govern nord-americà ha creat una Task Force (grup de treball) per millorar l’accés a internet a Cuba. Des de l’illa es considera que el que realment pretenen els EUA amb aquesta iniciativa és difondre notícies falses que posin en risc l’estabilitat del govern cubà. En canvi, fonts d’aquest grup de treball asseguren que volen fer arribar aquesta nova tecnologia a l’illa com una eina d’emancipació econòmica.

Molts cubans desitgen tenir internet per a aspectes laborals. Tot i el pobre accés que hi ha en l’actualitat, la gent és capaç de treure un gran profit de la xarxa. Per exemple, els negocis privats saben que els turistes es basen en pàgines com Tripadvisor per triar un restaurant per sopar quan són a l’estranger. I els restauradors cubans també volen ser presents en aquesta pàgina.

Alguns joves cubans volen ser youtubers o instagramers. El Rubén és un raper cubà de 16 anys que pretén guanyar-se la vida cantant. Ara té alguns ingressos fent concerts, però opina que la falta d’internet limita la seva projecció. “Han vingut a escoltar-me estrangers del món de la música i el primer que pregunten és quants seguidors tinc a Instagram”, es queixa.

Amb tot, encara hi ha alguns que no volen que internet arribi a Cuba, malgrat que són una minoria. Per exemple, estrangers residents al país o cubans d’una certa edat que han tingut oportunitat de viatjar a altres països. Opinen que la raó per la qual Cuba és un lloc únic és perquè continua sense tenir internet.
Cuba s?esborra del comunisme
2018-07-22 (2/46) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La reforma de la Constitució consagra la propietat privada i reconeix el matrimoni homosexual

https://www.ara.cat/internacional/Cuba-e sborra-del-comunisme_0_2055994502.html
Cuba emet senyals de canvi contradictoris des dels últims mesos. Per una banda, el desgel amb els Estats Units ha quedat paralitzat i el govern cubà anuncia mesures que restringeixen el sector privat. I per l’altra, s’anuncia una reforma “en profunditat” de la Constitució per primer cop des del 1976 per consolidar les reformes que s’han fet a l’illa sota el mandat de Raúl Castro. En l’avantprojecte de la reforma constitucional que ahir es va començar a debatre a l’Assemblea Nacional s’ha esborrat la referència a avançar cap a “una societat comunista” que apareix al text vigent, però paradoxalment el Partit Comunista es manté com la “força dirigent superior” del país i, de fet, l’única formació política, ja que no s’obre la porta al pluripartidisme. “No vol dir que renunciem a les nostres idees -va advertir el president del Parlament, Esteban Lazo-, ja que en la nostra visió pensem en un país socialista, sobirà, independent, pròsper i sostenible”. Així, el socialisme seguirà marcant la política social i econòmica.
S'estavella un avió poc després d'enlairar-se de l'aeroport de l'Havana
2018-05-19 (3/46) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Només 3 dels 105 ocupants han sobreviscut a l'accident

http://www.ccma.cat/324/accident-dun-avi o-quan-senlairava-de-laeroport-de-lhavan a/noticia/2856473/
El president cubà, Raúl Castro, cedeix el poder al seu vicepresident Miguel Díaz-Canel
2018-04-20 (4/46) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Cuba viurà avui un relleu a la presidència que és històric perquè el cognom Castro deixa de tenir poder polític.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenot icies/el-president-cuba-raul-castro-cede ix-el-poder-al-seu-vicepresident-miguel- diaz-canel/video/5760794/
Bon dia!
2018-03-31 (5/46) - Pujat per Marta Nadal - Comparteix

Bon dia catalans!!
Estic vivint a Cuba des de fa un meset i ja bastant adaptada a tant surrealisme... ;)
Si organitzeu alguna activitat o voleu anar a fer un beuret, compteu amb mi!!
Marta
Miguel Díaz-Canel, a un pas de convertir-se en el nou president de Cuba
2018-03-12 (6/46) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Ahir es van celebrar les eleccions per escollir els 605 diputats de l'Assemblea que triarà el relleu dels germans Castro

https://www.ara.cat/internacional/Miguel -Diaz-Canel-convertir-se-president-Cuba_ 0_1976802384.html
Paginació: 123
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[389] http://CUBA.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.69.58.100 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis