CATALANSALMON: 17 anys 8 mesos i 30 dies (6481 dies) posant en contacte catalans arreu del mn
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
CATALANSALMON
Catalansalmon.com es una xarxa de 15.337 usuaris registrats en 474 pgines web en 146 paisos que posa en contacte catalans que viuen en diferents llocs del mn.
Tamb gestionem i formem part de mes de 250 grups de whatsapp, organitzats geogrficament o temticament. Aqu tens una llista de tots i instruccions per afegir-t'hi
Si tens alguna pregunta sobre el projecte, potser aqu tens la resposta
Catalansalmon neix a Dubln el 11 de Setembre del 2005.
El 2004, Sergi marzabal va anar a viure a Dubln (Irlanda) on es va adonar de la manca de eines per posar en contacte els catalans que vivien a Dubln i el Setembre del 2005 va crear una web per fer-ho; www.catalansadublin.com .
Amb l'ajut inestimable de Josep Arnau, els catalans de Dubln s'organitzaren per muntar mil i una activitats, excursions, quedades, pcnics, practiques de jocs galics, i especialment per a les celebracions de la Diada a Dubln, el Sant Jordi, concursos literaris de Sant Jordi i de Nadal, i mil coses ms.
Un any desprs i amb gaireb 1000 usuaris registrats a tot Irlanda, rebem la petici duna web per als catalans de Berln i un altre per als Catalans de Manchester.
En aquell moment decidim exportar la formula de la web i expandir-la a les principals ciutats del mon. Comprem els dominis de les 10 ciutats mes grans del mon (CatalansaBerlin,com, CatalansaLondon.com, CatalansaParis.com, CatalansaNewYork.com, CatalansaTokyo.com, CatalansaPekin.com, CatalansaDelhi.com, CatalansaAmsterdam.com, CatalansaMexico.com, CatalansaSaoPaulo.com i CatalansaMadrid.com ), registra oficialment el nom CATALANS AL MON, amplia lespai d'allotjament i desenvolupa tota una nova web parametritzable per a ampliar el projecte per a totes les ciutats que calguin fcilment.
A partir de la plataforma CATALANSALMON es desenvolupen altres projectes parallels, com CULERSALMON.com , una xarxa de culers arreu del mon que crida latenci de lequip de Joaquim Maria Puyal i el seu equip de LATDP a Catalunya Rdio i treballen plegats durant dos anys en un projecte per crear la xarxa social dels culers darreu del mon. Dissortadament el projecte com al final no es pot dur a terme, pero Culersalmon continua informant puntualment, partit a partit, de la realitat del Bara.
Lany 2012 desenvolupaem una plataforma contra el TANCAMENT de les emisions de TV3 pers satllit que deixa a molts catalans de lexterior sense accs a TV3. TV3.catalansalmon.com La web reuneix rpidament ms de 38.000 signatures contra el tancament i les presenten al Sndic de Greuges.
Entretant tamb desenvolupem una web per a fer una DIADA VIRTUAL el 2012 i repeteix el 2013 per fer una CADENA HUMANA VIRTUAL 2013 per que tots els catalans darreu del mon que no van poder afegir-se a la Cadena Humana del 2013, pugessin fer-ho virtualment. diada2013

Entretant tamb col.laborem a muntar una plataforma per als Catalans de lestranger que tenen fills petits i busquen material i experincies per compartir a PATUFETSALMON.com
Tamb hem desenvolupat el projecte PADRINSALMON.com per donar solucions directes als catalans que busquen respostes concretes quan marxen a un altre pas, de manera senzilla i immediata.
El 2012 creem la web VULLVOTAR.com que Informa els catalans de lexterior del que han de fer per votar des de lexterior. Actualment hi ha ms de 9.000 catalans registrats que han rebut informaci puntual de les gestions per votar des de lexterior. Per al resultat daquestes eleccions vam assistir al recompte del vot exterior que es va fer el dia desprs de les eleccions, per tenir el recompte de primera m del vot dels catalans a lexterior. Aquesta plataforma ha estat el referent informatiu per aconseguir informaci sobre els processos electorals des de l'exterior.

Com a conseqncia de VULLVOTAR, va recopilar queixes de molts catalans que no havien pogut votar des de lexterior, per problemes tcnics amb correus, pel VOTO ROGADO, o per problemes amb lambaixada corresponent. Per reunir aquestes queixes i donar-li forma, va muntar la web NOPUCVOTAR on recollir les queixes de les eleccions catalanes del 2012 i les Europees del 2014. En col.laboracio amb CATALUNYADIUPROU, vam recollir les queixes duna 60ena de pesones i van presentar una denncia al Jutjat de Barcelona.

Amb la web VULLVOTAR va ser especialment important la campanya per a la consulta del 9N, de la qual va ser voluntari a Mexic. Des de la web/Facebook/twittter es va informar als catalans de lexterior de les diferents alternatives per poder votar, donats els canvis constants pels impediments de lestat espanyol a que els catalans sexpresessin democrticament el 9N.
Des del 2012 hem presentat mltiples propostes per millorar el vot exterior, entre elles la de poder-se descarregar les paperetes per Internet, proposta que ha estat acceptada en la modificaci de la LOREG del 2022.
El 2011 va participem amb la FIEC en la trobada amb els representants dels partits poltics amb representaci al Parlament per demanar leliminaci del VOTO ROGADO que s el causant de la reducci de la participacio del vot exterior del 25 al 6%. Els partits van reconixer que la mesura havia aportat ms perjudicis que no pas beneficis i es van comprometre a estudiar la seva el.liminacio (al 2011!!)
Durant aquest temps, CATALANSALMON ha col.laborat amb els Casals Catalans que li ho han demanat, i ha ofert desinteresadament la web de Catalansalmon local com a web dels casals que no en tenien, i ha contestat milers de mails de Catalans que han buscat una oportunitat fora del seu pas.
Amb Catalansalmon i totes les activitats relacionades ha reunit una base de dades de mes de 100.000 catalans dels 5 continents
El 2013 en Sergi es trasllada a Ciutat de Mxico. All treballa per aglutinar un bon grup de Catalans que continuen fent activitats com Sant Jordi, activitats de lleure com partits de futbol o gastronmiques que reforcen els llaos dels catalans del pas que no tenen relaci amb els casals.
Des del 2005, La plataforma Catalansalmon ha col.laborat i/o ha estat altaveu de diferents campanyes que shan fet des de la ANC, Omnium Cultural, Diplocat, CatalunyaDiuProu, o la Generalitat, col.laborat a donar a conixer el REGISTRE de CATALANS de la Generalitat, adreades als catalans de lexterior. I tamb ha donat suport a moltes iniciatives particulars per buscar informaci dels Catalans que viuen fora. Tamb ha participat en xerrades informatives que lAjuntament de Barcelona fa per als catalans que busquen oportunitats a lexterior (ciajbcn) presencialment i tamb via Skype .
CATALANSALMON tamb s el referent per als mitjans que busquen contactes de Catalans que viuen a fora, especialment quan es busca una opini catalana en primera persona dalgun esdeveniment que te ress mundial, el darrer exemple el terratrmol al Nepal. Tamb hem col.laborat activament amb TV3 en programes com AFERS EXTERIORS aportant contactes sempre amb el vist-i-plau dels interesats. Les diferents iniciatives de Catalansalmon tamb han aparegut nombrosos cops a la premsa.
En el discurs del dia de la Catalunya Exterior el passat 26 dAbril del 2015, el President Ms va agrar personalment la tasca de Catalansalmon a favor del Dret a Decidir arreu del mn.
El 2014 en Sergi s nomenat Representant de la Generalitat de les comunitats Catalanes de lexterior de Mxico, Centreamrica i Carib, i membre del Consell que es reuneix cada any per transmetre levoluci de les comunitats catalanes de lexterior davant de la Generalitat.
El 2016 es trasllada a Dallas, Texas, USA, des d'on s'impulsa el referendum del 1-Octubre per votar electronicament.
I el 2018 a Sao Paulo, Brasil.
Actualment des dels Paisos Baixos, segeuix treballant per ampliar la xarxa de catalansa a l'exterior.
Durant aquest perode es creen projectes com CATALANSAMART.com CATALANSAMART, com Catalansalalluna, va nixer com una rplica de Catalansalmon, per a diferncia d'aquesta, ha anat evolucionant cap a un collectiu de cientfics catalans d'arreu del mn. Treballadores de la NASA, Fsics, Neurlegs, Primatlegs... hi ha MOLT talent catal a l'exterior i est poc reconegut i organitzat. Amb aquesta web, Twitter grup de Whatsapp i Instagram, intentem agilitzar els contactes entre cientfics catalans pel mn.
O un microsite dedicat a la MAINADA, on, vista la manca de material audiovisual en catal per als mes menuts, es munta un microsite on es recopila aquest material i se'n genera de nou, tot mirant de proporcionar al mares i pares, algunes eines per poder ajudar a educar els seus fills en catal fora de Catalunya.
O un espai dedicat a fer SEMINARIS; uns petits seminaris gratuts de temes d'actualitat impartits per experts catalans reconeguts ; ciberseguretat, fotografia, cincia...
CATALANSALMON col.labora activament en donar veu a la comunitat catalana a l'exterior i ha participat en la ponncia del Parlament de Catalunya per informar sobre la percepci i la problemtica que els catalans de l'exterior tenen sobre el sistema actual de vot pregat i el possible desplegament d'una llei de VOT ELECTRNIC.
Es pot serguir la informaci relacionada al web VOTELECTRONIC.cat
CATALANSALMON s una Associaci legalment constituda
Els fitxers de CATALANSALMON estan registrats a l'Agncia Espanyola de Protecci de Dades.
CATALANS AL MON s una marca registrada per Sergi Marzabal com apareix publicat al BOLETIN OFICIAL DE LA PROPIEDAD INDUSTRIAL DEL AO CXXV NM. 3463 - 22 DE JUNIO DE 2011, AMB EL NOMBRE DE REGISTRE M 2986432.- PGINA:33219

CATALANSALMON: missi, visi, valors

Que fem a catalansalmon?
[75] http://Bogota.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avs legal / Normes d's  ::: 172.70.43.173 - userCountry= POLTICA DE COOKIES
Els continguts daquest site sn gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis