CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 22 dies (6809 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:10
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
Pag: 12
1  El Caire  - British Airways i Lufthansa suspenen tots els vols a Egipte per manca de seguretat
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-07-21

British ha suspès els vols de tota la setmana vinent i la companyia alemanya ho limita als vols d'aquest cap de setmana

https://www.ccma.cat/324/british-airways -i-lufthansa-suspenen-tots-els-vols-a-eg ipte-per-manca-de-seguretat/noticia/2936 711/

^top
2  El Caire  - Mor Mohamed Mursi, primer president electe d'Egipte, mentre el jutjaven per espionatge
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-06-18

L'antic líder dels Germans Musulmans estava empresonat des de feia sis anys, després de ser derrocat pels militars

https://www.ccma.cat/324/mor-mohamed-mur si-primer-president-electe-degipte-mentr e-el-jutjaven-per-espionatge/noticia/292 9390/

Mohamed Mursi, expresident d'Egipte entre el juny de 2012 i el juliol de 2013, ha mort aquest dilluns a la sala del tribunal que el jutjava per espionatge.

La televisió pública egípcia ha informat que ha perdut el coneixement durant una sessió del judici i ha mort poc després. Tenia 67 anys, però la seva salut s'havia deteriorat aquests últims sis anys passats a la presó de Borg al-Arab, a la ciutat d'Alexandria.

Des d'allà era traslladat en helicòpter fins a l'Acadèmia de Policia del Caire, on se'l jutjava per un suposat cas d'espionatge a partir de contatctes amb l'organització islamista palestina Hamas.

Antic dirigent dels Germans Musulmans, va arribar al poder arran de la Primavera Àrab egípcia, que va posar fi als 30 anys de poder totalitari de Hosni Mubarak.



Mor Mohamed Mursi, primer president electe d'Egipte, mentre el jutjaven per espionatge
Mohamed Mursi, el 29 de juny de 2012, durant un discurs a la plaça Tahrir del Caire (Efe/Amel Pain)



Després de guanyar les eleccions presidencials de 2012, Mursi es va convertir en el primer president d'Egipte elegit democràticament.

El seu mandat, però, va durar un any, perquè va ser derrocat per l'exèrcit després de protestes arreu del país demanant la seva dimissió. En aquest temps no va ser capaç de redreçar l'economia ni la seguretat d'Egipte.

Durant els primers mesos va gaudir del favor de la ciutadania, que, tanmateix, de seguida va retirar-li el suport i va acusar-lo de ser un titella dels Germans Musulmans.



Mor Mohamed Mursi, primer president electe d'Egipte, mentre el jutjaven per espionatge
Mohamed Mursi reunit amb l'aleshores secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, el 14 de juliol de 2012 (Reuters/Amr Dalsh)


Es dona la circumstància que Mursi va ser proclamat candidat a última hora, en substitució de l'empresari Khairat al-Chater. Casat i pare de cinc fills, tenia un caràcter afable.

El líder del cop d'estat, que es va fer sense vessament de sang, va ser el general Abdel Fattah al-Sisi, que un any més tard, el juny de 2014, es va convertir en el successor de Mursi.



Mor Mohamed Mursi, primer president electe d'Egipte, mentre el jutjaven per espionatge
Mohamed Mursi a la presó, el 21 de juny de 2015 (Reuters/Amr Dalsh)



Mursi estava a la presó des del 3 de juliol de 2013, dia que va ser derrocat. La seva família havia denunciat que era tingut en un règim d'aïllament i Amnistia Internacional va assegurar al febrer que en aquests sis anys només havia rebut tres visites.

Més enllà del judici que tenia en curs, Mursi complia presó per un altre cas d'espionatge, a favor de Qatar, i per la mort de manifestants el 2012.

^top
3  El Caire  - El Parlament egipci aprova una reforma que podria mantenir Al-Sissi al poder fins al 2034
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-02-15

Les esmenes a la Constitució aprovades de manera preliminar donen també més poder al president

https://www.ara.cat/internacional/Parlam ent-egipci-reforma-mantenir-Al-Sisi-pode r-2034_0_2180182223.html

^top
4  El Caire  - Al-Sissi es corona faraó de l'Àfrica amb el camí lliure per eternitzar-se al poder
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-02-12

El president egipci diu que la seguretat i la migració són prioritats en el contient

https://www.ara.cat/internacional/egipci -alsisi-nou-president-unio-africana-mand at-seguretat-immigracio_0_2178382278.htm l

^top
5  El Caire  - Tutankhamon torna a brillar després de 10 anys de restauració
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-02-01

Els experts proposen al govern egipci que es limiti l?accés a 25 persones alhora

https://www.ara.cat/cultura/tomba-Tutank hamon-reobre-despres-restauracio_0_21717 83000.html

El 4 de novembre del 1922, els treballadors de l’arqueòleg Howard Carter, que estava a punt d’abandonar la recerca després de 16 anys excavant la Vall dels Reis, van trobar una escala de pedra que baixava a les entranyes de la terra. La recerca de Carter era seguida pels mitjans de comunicació i la troballa va aixecar una gran expectació. Segons les cròniques de l’època, més de 10.000 persones es van aplegar al lloc del descobriment. Tutankhamon continua fascinant i atraient milers de turistes i, després de deu anys de restauracions, el govern egipci l’ha volgut mostrar amb tot el seu esplendor. Segons els arqueòlegs egipcis i l’equip responsable del projecte, avui una de les icones de la Vall dels Reis està en millors condicions que quan Carter la va mostrar al món.

La restauració ha anat a càrrec de l’empresa nord-americana Getty Conservation Institute (GCI), que s’ha centrat a millorar les condicions ambientals de la tomba per mirar de protegir-la de l’erosió del turisme, que està tornant amb força a la necròpolis reial excavada als turons desèrtics de Luxor, al sud d’Egipte. L’arqueòleg Neville Agnew, un dels responsables del GCI, explica que la tomba no estava en unes condicions “tan dolentes” quan va començar l’obra, perquè l’estat de les pintures era relativament estable. Els frescos van quedar danyats principalment per uns fongs que van causar centenars de petites taques marrons que esquitxen les pintures, però els investigadors tenen la certesa que ja no representen un perill. “Creiem que els punts marrons van sorgir perquè la van segellar massa de pressa. Hi havia molta humitat i hi van aparèixer fongs. Avui els fongs són morts. No van créixer des que Carter va obrir la tomba: podem comparar les fotografies”, va dir Agnew. Els conservadors no han volgut retirar-los perquè han penetrat dins la capa de pintura, de manera que es podrien causar danys als pigments. “Les taques marró formen part de la història de la tomba”, diuen.

El projecte de conservació ha inclòs la instal·lació d’un sistema de ventilació i filtració d’aire per mitigar la humitat, a més d’un nou sistema d’il·luminació led i millores en la protecció i presentació del lloc, incloent-hi la instal·lació de noves tarimes de fusta elevades d’observació.

Per millorar la conservació de l’enterrament, l’institut Getty té previst proposar al govern egipci que limiti les visites de turistes a un màxim de 25 persones alhora, una xifra molt inferior a la que actualment rep el diminut recinte on hi ha la mòmia i un dels sarcòfags de Tutankhamon, que va regnar a Egipte entre el 1332 i el 1323 aC. La decisió de limitar el flux de turistes dependrà del ministeri d’Antiguitats, que es finança en part gràcies a les entrades que paguen els visitants. El ministeri, responsable de totes les excavacions arqueològiques d’Egipte, no ha enviat funcionaris d’alt rang a l’acte de presentació i només ha autoritzat l’accés d’un reduït nombre de periodistes a la tomba.

En la mateixa línia, l’egiptòleg Zahi Hawass ha advertit que si no es canvia el model de gestió de la Vall dels Reis “no durarà 500 anys més”. “Necessitem un programa de gestió de tota la vall. El ministeri necessita dir quanta gent pot entrar cada dia a la tomba de Tutankhamon, quantes tombes estan obertes o tancades. S’ha de gestionar el lloc amb un programa global”, diu Hawass, que també va ser ministre d’Antiguitats.

^top
6  El Caire  - Almenys quatre morts en l'explosió d'un autobús turístic a les piràmides de Gizeh
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-12-29

És el primer atac amb explosius a Egipte contra turistes des del 2015

https://www.ccma.cat/324/almenys-dos-mor ts-en-lexplosio-dun-autobus-turistic-a-l es-piramides-de-gizeh/noticia/2895208/
Una explosió en un autobús ple de turistes que feia una visita per les piràmides de Gizeh ha deixat almenys quatre morts i més de deu ferits.

Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, s'hauria col·locat un artefacte explosiu casolà en una zona de les piràmides, als afores del Caire, i s'hauria fet detonar quan hi circulava un autobús turístic.

Tres turistes vietnamites i el guia han mort, i hi ha més de deu ferits. Tots serien turistes, a més del conductor de l'autobús.

Els tres turistes morts anaven amb un grup de catorze persones del Vietnam.

És el primer atac amb explosius a Egipte contra turistes des del 2015.

^top
7  El Caire  - El Caire ja té els dies comptats com a capital d?Egipte
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-07-15

El president Al-Sissi ha decidit construir una nova capital de dimensions faraòniques al mig del desert

https://www.ara.cat/internacional/Caire- dies-comptats-capital-Egipte_0_205179494 7.html

^top
8  El Caire  - Los primeros recuentos tras las elecciones en Egipto dan una aplastante victoria a Al Sisi
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-03-30

La victoria del general que gobierna el país con mano de hierro era ampliamente esperada tras unas elecciones calificadas de "farsa" por la oposición. El resultado oficial se anunciará el próximo lunes.

http://www.publico.es/internacional/prim eros-recuentos-elecciones-egipto-dan-apl astante-victoria-al-sisi.html

^top
9  El Caire  - Les penes de mort es disparen a Egipte amb Al-Sissi al poder
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-03-27

Un total de 26 persones han sigut executades a la forca en sis setmanes

https://www.ara.cat/internacional/penes- mort-disparen-Egipte-Al-Sissi_0_19858014 59.html

^top
10  El Caire  - Al-Sissi pretén conservar el seu poder a Egipte amb una farsa electoral
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-03-26

La purga del règim ha deixat sense rival real el president, que serà reelegit sense cap sorpresa

https://www.ara.cat/internacional/Al-Sis si-preten-conservar-Egipte-electoral_0_1 985201498.html

^top
Pag: 12
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.69.6.71 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/05): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?