CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 16 dies (6803 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:18
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
Pag: 12345
1  London  - Tormenta política en Reino Unido por la falta de pruebas de coronavirus para el personal sanitario
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-03

Sólo se ha hecho el test a 2.000 médicos y enfermeras cuando más de uno de cada cinco profesionales de la sanidad pública está aislado sin saber si tiene Covid-19DATOS | Mapas y gráficos de la evolución de los casos en España y el mundo

https://www.eldiario.es/internacional/co ronavirus-tests-Reino_Unido_0_1012448933 .html

^top
2  London  - La escasez de tests realizados al personal sanitario pone contra las cuerdas al Gobierno de Johnson
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-02

Solo 2.000 del medio millón de trabajadores del NHS se han hecho la prueba

https://elpais.com/sociedad/2020-04-02/l a-escasez-de-tests-realizados-al-persona l-sanitario-pone-contra-las-cuerdas-al-g obierno-de-johnson.html

^top
3  London  - Johnson torna a rectificar i urgeix al confinament durant tres setmanes
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-03-24

Es tanquen totes les botigues menys les essencials i es podrà sortir un cop al dia per fer exercici

https://www.ara.cat/internacional/johnso n-rectifica-urgeix-confinament-tres-setm anes-Covid-19-coronavirus_0_2421957991.h tml

^top
4  London  - Boris Johnson ordena ara tres setmanes de confinament al Regne Unit pel coronavirus
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-03-24

A banda d'anar a treballar en casos d'"absoluta necessitat", els britànics només podran sortir de casar per comprar, fer exercici, anar al metge o bé cuidar persones vulnerables

https://www.ccma.cat/324/boris-johnson-o rdena-ara-tres-setmanes-de-confinament-a l-regne-unit-pel-coronavirus/noticia/299 9335/

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha ordenat tres setmanes de confinament obligatori al Regne Unit amb l'objectiu de frenar la propagació del coronavirus.

Els britànics només podran sortir al carrer per comprar, fer exercici (una vegada al dia, ja sigui córrer, caminar o anar en bicicleta), anar al metge o bé cuidar persones vulnerables. Només es podrà anar a treballar en casos d'"absoluta necessitat", ha insistit Johnson.

La policia sancionarà aquells que incompleixin aquestes mesures.

En un discurs televisat des de Downing Street, Johnson ha dit que, com en altres països, al Regne Unit aquest és un "moment realment perillós":

"Sense un enorme esforç nacional per aturar l'avenç d'aquest virus, arribaria una situació que cap sistema sanitari del món podria suportar. Perquè no hi hauria prou respiradors, llits de cures intensives, metges ni infermeres"



A partir d'ara, tots els comerços que no venguin productes essencials i els espais religiosos hauran de tancar les portes. També se suspenen tots els esdeveniments socials i cerimònies, incloent-hi casaments i batejos, amb l'excepció dels funerals.

Els parcs continuaran oberts perquè la ciutadania pugui anar-hi a fer esport, però la policia dissoldrà qualsevol reunió de més de dues persones que no visquin al mateix domicili.



El Tower Bridge de Londres, pràcticament buit, aquest dilluns al migdia
El Tower Bridge de Londres, pràcticament buit, aquest dilluns al migdia (EFE / Andy Rain)


Canvi de rumb de Johnson

Fins ara, el govern britànic s'havia limitat a recomanar als ciutadans que mantinguessin un "distanciament social" i havia decretat el tancament de pubs, restaurants i altres locals d'oci.

Aquest enduriment de mesures arriba després que aquest dilluns s'hagin detectat 967 casos més de Covid-19 i la xifra de morts s'hagi enfilat fins a 335, 54 més respecte aquest diumenge.

Johnson ha anunciat que, d'aquí a tres setmanes, analitzarà com ha avançat el virus i, en funció de les condicions, "relaxarà" les mesures decretades aquest dilluns.

^top
5  London  - Boris Johnson, el alcalde de 'Tiburón' y la arriesgada estrategia contra el coronavirus en Reino Unido
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-03-16

El primer ministro elogió de forma humorística al alcalde que no quería cerrar las playas en la película y ahora ha suscrito un plan nada restrictivo contra la pandemia único en Europa

https://www.eldiario.es/internacional/Co ronavirus-Boris-Johnson_0_1006149762.htm l

^top
6  London  - Polemica en el Reino Unido por la estrategia contra el virus: un contagio controlado
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-03-14

El Gobierno de Boris Johnson evita medidas drásticas e intenta aumentar la inmunidad. La comunidad científica, dividida sobre esta manera de luchar contra el patógeno

https://elpais.com/sociedad/2020-03-13/l a-estrategia-del-gobierno-de-johnson-con tra-el-coronavirus-divide-a-la-comunidad -cientifica.html

^top
7  London  - La justícia paralitza l'ampliació de l'aeroport de Heathrow per l'impacte climàtic
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-28

Un tribunal britànic dona la raó als ecologistes i considera que el projecte de la tercera pista ha de complir l'Acord de París

https://www.ccma.cat/324/la-justicia-par alitza-lampliacio-de-laeroport-de-heathr ow-per-limpacte-climatic/noticia/2993815 /

^top
8  London  - La policia de Londres mata a trets un terrorista que ha apunyalat dues persones amb un matxet
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-03

L'atacant, que acabava de sortir de la presó, estava sota vigilància activa en una investigació per terrorisme

https://www.ara.cat/internacional/polici a-mata-trets-home-Londres_0_2391960909.h tml

^top
9  London  - DNI? Roaming? Sanitat? Coses bàsiques que has de saber del Brexit si vas al Regne Unit
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-01

La sortida del Regne Unit de la Unió Europea genera molts interrogants quotidians, més enllà dels estrictament geopolítics, com saber si podrem viatjar-hi amb el DNI o si haurem de pagar el roaming

https://www.ccma.cat/324/dni-roaming-san itat-coses-basiques-que-has-de-saber-del -brexit-si-vas-al-regne-unit/noticia/298 7013/

Què passa amb els catalans que viuen al Regne Unit?
És bon moment per instal·lar-se al Regne Unit?
Puc entrar al Regne Unit només amb el DNI?
Si viatjo de turista al Regne Unit, tindré accés a la sanitat?
Podré trucar des del Regne Unit sense pagar roaming?
I què passa amb els Erasmus?
Pagar amb targeta o fer transferències funcionarà igual?
La meva empresa podrà vendre al Regne Unit?
Què s'hi juga l'economia catalana?
I com preparo la meva empresa per al Brexit?


Què passa amb els catalans que viuen al Regne Unit?
L'estatus dels europeus residint al Regne Unit, o britànics aquí, és dels pocs àmbits del Brexit on l'acord transitori ja determina -en part- les relacions futures.

Els europeus que portin més de cinc anys vivint al Regne Unit han de registrar-se oficialment i tenen protegits per tota la vida tots els seus drets, laborals, professionals, i de reagrupament familiar si convé.

Qui porti menys de cinc anys també tindrà l'estatus temporal, que podrà passar a permanent, però s'haurà de demostrar que es tenen recursos suficients per viure al país (això, a la pràctica, també passa a la Unió Europea).



És bon moment per instal·lar-se al Regne Unit?
Si tens plans per anar-hi a viure, ara és el moment. Fins que acabi el període transitori, a final d'aquest any, un ciutadà europeu que s'instal·li al Regne Unit tindrà els seus drets garantits. Almenys, l'estatus de resident temporal fins a cinc anys, si demostra que té mitjans per mantenir-se allà.

Després, en teoria, podrà demanar el permís permanent. Després del 31 de desembre del 2020, el govern britànic establirà un sistema d'immigració per punts, que prioritzarà l'arribada de treballadors formats, amb ofertes de feina en ferm i un salari mínim del voltant de 25.000 lliures anuals.

Ara mateix, i segons dades de l'Idescat, hi ha uns 21.000 catalans residint al Regne Unit, tot i que, segur, que n'hi ha molts més que no estan inscrits o no ho han notificat. Segons l'ambaixada, a Catalunya hi ha al voltant de 20.000 britànics residint.




Puc entrar al Regne Unit només amb el DNI?
Sí, com fins ara. Almenys fins que acabi el període transitori, a finals d'aquest 2020. Després, els britànics establiran un sistema d'entrada, que pot ser més o menys restrictiu.

L'acord transitori garanteix, per aquest 2020, les quatre llibertats de moviment que recullen els tractats europeus; de mercaderies, capital, serveis i persones. I això empara tres milions de ciutadans europeus al Regne Unit, i un milió de britànics que resideixen a la UE.



Si viatjo de turista al Regne Unit, tindré accés a la sanitat?
Sí, com fins ara, amb una targeta sanitària europea. Quan acabi el període transitori, tot dependrà de l'acord amb la UE.



Podré trucar des del Regne Unit sense pagar roaming?
De moment, sí. Ara, trucar des del mòbil o enviar missatges quan es viatja al Regne Unit surt al mateix preu que si es fa des d'aquí, després que la Unió Europea eliminés el roaming fa dos anys i mig.

Durant aquest any s'ha de negociar què passarà amb les trucades quan s'està de viatge al Regne Unit o quan els britànics vinguin a Europa, però les grans operadores de telefonia estan valorant mantenir-ho com ara, perquè va ser una mesura molt popular.




I què passa amb els Erasmus?
Tots els estudiants que estiguin ara d'Erasmus podran acabar el seu curs sense patir, tant els que han vingut aquí com els gairebé 670 que estan estudiant allà. I els que es matriculin en postgraus durant aquest any pagaran les mateixes taxes i matrícula que els britànics fins que acabin els estudis.

Ara mateix hi ha un miler d'investigadors catalans que estudien o resideixen al Regne Unit. I qui demani una beca i se li aprovi aquest any, també se'n podrà beneficiar durant el temps que duri l'ajuda.

El que s'haurà de veure és què passa amb tot el que comenci a partir del gener de l'any que ve i, de moment, ningú es mulla. Però el Parlament britànic ha rebutjat mantenir el programa Erasmus com fins ara i tot fa preveure que hi haurà canvis a partir de l'any que ve.



Pagar amb targeta o fer transferències funcionarà igual?
En les operacions bancàries d'empreses i particulars, ara no es paga per fer transferències entre clients de la Unió Europea i durant aquest any seguirà així també amb les transferències al Regne Unit.



La meva empresa podrà vendre al Regne Unit?
Aquests mesos tot continuarà igual per a les més de 3.370 empreses catalanes que exporten cap allà, amb la lliure circulació de mercaderies com fins ara. Però a partir de l'1 de gener, amb acord o sense, el Regne Unit serà considerat un país tercer pel que fa a les relacions comercials de béns i serveis. I a partir de llavors, tot funcionarà segons els acords a què s'arribi.

Un cop acabat el període transitori, les empreses exportadores poden haver d'afrontar canvis a les duanes, amb aranzels o controls a la frontera; hauran d'adaptar la mercaderia a nova regulació i marc fiscal: des de conèixer si hi ha noves taxes fins a saber quins productes afecta.

I cal saber que les exportacions cap allà no pagaran IVA, però les importacions de productes britànics pagaran l'IVA a la duana. I també hi ha altres aspectes que afecten treballadors i viatgers com saber si el carnet de conduir seguirà vigent allà o si caldrà portar DNI o passaport.

A banda de la fluctuació de la lliura, també hi pot haver canvis en els contractes internacionals i en la contractació de treballadors.




Què s'hi juga l'economia catalana?
La Generalitat ha calculat que, si s'acaba sense acord comercial, l'impacte per a l'economia catalana pot arribar als 2.000 milions d'euros en 5 anys.

Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya, calcula que es veurien afectats uns 1.500 milions d'euros d'exportacions d'una cinquantena de productes catalans al Regne Unit, gairebé un 38 per cent de les vendes d'empreses catalanes al Regne Unit.



I com preparo la meva empresa per al Brexit?
La gran paradoxa és que tothom recomana a les empreses preparar-se per al Brexit, però tampoc està definit com seran les relacions econòmiques i comercials entre la UE i el Regne Unit. Això s'ha de negociar aquest any.

Davant d'això, des de la cambra de comerç britànica a Espanya es recomana preparar-se per al "pitjor escenari"; cap acord comercial, i relacions establertes segons les regles mínimes marcades per l'Organització Mundial del Comerç, encara que això signifiqui tornar als aranzels.

^top
10  London  - El Brexit ja és una realitat: el Regne Unit surt de la UE després de 47 anys
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-01

Les institucions de la Unió Europea han abaixat la bandera britànica poques hores abans de la sortida del Regne Unit

https://www.ccma.cat/324/el-dia-del-brex it-el-regne-unit-viu-les-ultimes-hores-d ins-la-ue/noticia/2986831/

^top
11  London  - L'Erasmus trontolla al Regne Unit amb el Brexit
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-01-29

Els joves britànics patiran les conseqüències de la decisió de les generacions més grans

https://www.ara.cat/internacional/Genera cio-mes-castigada-pel-Brexit_0_238896122 8.html

goisme, miopia i manca de generositat; inconsciència i despreocupació o manca d'interès. Tots aquests factors es van combinar en el moment en què els britànics van decidir sortir de la Unió Europea, ja fa més de tres anys i mig. Els primers tres, atribuïts als votants de més edat; els segons, als més joves. El resultat és que l'herència dels avis i besavis de la Generació Z –els nascuts a partir de mitjans dels anys 90 del segle XX– ha estat la pitjor, o una de les pitjors juntament amb el canvi climàtic: el Brexit.

Les dades estadístiques no admeten dubtes. La divisió entre quedar-se a la UE i sortir-ne no només va ser regional –entre el nord d'Anglaterra i Londres o entre Escòcia i el conjunt d'Anglaterra–. Va dividir molt la tendència de vot de la piràmide de població, segons diferents estudis demoscòpics. El 64% dels majors de 65 anys van votar a favor del Brexit. En canvi, més del 70% dels menors de 25 van optar per quedar-se a la Unió Europea (UE). És cert, però, que els més grans de 65 anys van exercir el seu dret a vot en més mesura que no pas els menors de 25. La proporció va ser de 3 a 1. Els joves paguen pels seus pecats.

^top
12  London  - El Parlament britànic tanca cinc setmanes sense resoldre el Brexit
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-09-10

Obliga Johnson a fer públics els documents oficials de l?impacte d?una sortida de la UE sense acord

https://www.ara.cat/internacional/Parlam ent-britanic-setmanes-resoldre-Brexit_0_ 2304969555.html

^top
13  London  - El provocador i excèntric Boris Johnson serà el nou primer ministre britànic
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-07-24

L'exalcalde de Londres, un defensor aferrissat del Brexit, s'imposa a Jeremy Hunt a les primàries del Partit Conservador i, de retruc, serà també el nou primer ministre en substitució de Theresa May

https://www.ccma.cat/324/el-provocador-i -excentric-boris-johnson-aterra-a-downin g-street/noticia/2937116/

Ja se sap qui serà el nou primer ministre britànic en substitució de Theresa May. Tal com ja s'esperava, serà Boris Johnson, el polèmic i excèntric exalcalde de Londres, un defensor aferrissat del Brexit. Johnson ha guanyat les primàries del Partit Conservador, que s'han fet arran de la crisi interna sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. S'ha imposat a Jeremy Hunt, actual titular d'Exteriors. més partidari de modificar l'acord amb la UE que no pas d'optar per un Brexit dur.

Johnson ha aconseguit gairebé el doble de vots que Hunt, 92.153, enfront dels 46.656 del seu contrincant. La participació electoral s'ha situat en el 87,4%.

En la seva primera intervenció, tan bon punt s'ha anunciat el seu triomf, el nou líder conservador ha explicat quins eren els seus objectius:

"Dur a terme el Brexit, unir el país, derrotar Jeremy Corbyn. I és el que farem. Donarem energia al país. Aplicarem el Brexit el 31 d'octubre, ens donarem totes les oportunitats amb un esperit nou de fer tot el possible. I tornarem a creure en nosaltres mateixos i en el que podem aconseguir, com un gegant que es desperta"


En total han estat 160.000 militants "tories" els que han votat en aquestes primàries convocades després de la dimissió de May, el 7 de juny. Deu diputats es van presentar per la successió, però Johnson i Hunt van ser els únics que van quedar a l'etapa final després que els aspirants anaven quedant eliminats.

^top
14  London  - Theresa May anuncia que dimitirà del càrrec el 7 de juny: 'He fet tot el que he pogut'
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-05-24

A partir d'aquesta data, May seguirà sent la primera ministra en funcions i s'iniciarà el procés per saber qui ocuparà el seu lloc

https://www.ccma.cat/324/theresa-may-anu ncia-que-dimitira-del-carrec-el-7-de-jun y-he-fet-tot-el-que-he-pogut/noticia/292 4019/

^top
15  London  - Alfred Bosch viatjarà a Londres la setmana vinent per inaugurar la Catalan House
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-01-25

El conseller d'Exteriors impartirà també una conferència a la London School of Economics

https://elmon.cat/politica/alfred-bosch- viatja-londres-inaugurar-catalan-house

^top
16  London  - Derrota històrica de May: el Parlament britànic fulmina l'acord del Brexit
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-01-16

La cambra rebutja l'acord per 432 vots en contra i 202 a favor i la primera ministra se sotmetrà a una moció de confiança aquest dimecres

https://www.ccma.cat/324/may-votacio-aco rd-brexit-parlament/noticia/2897923/

^top
17  London  - Dimiteix el ministre del Brexit, David Davis, per discrepàncies amb Theresa May
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-07-09

Davis, un euroescèptic de la línia dura, considera que els plans del Brèxit són massa tous i que haurien de ser més radicals

http://www.ccma.cat/324/dimiteix-el-mini stre-del-brexit-david-davis-per-discrepa ncies-amb-theresa-may/noticia/2865566/

^top
18  London  - Almenys 100.000 persones es manifesten a Londres contra el Brexit
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-06-24

http://www.ccma.cat/324/almenys-100-000- persones-es-manifesten-a-londres-contra- el-brexit/noticia/2863032/

^top
Pag: 12345
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.70.126.176 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/04): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?