CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 21 dies (6808 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:32
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
Pag: 12
1  UZBEKISTAN  - Uzbekistan, un viatge fàcil per la Ruta de la Seda
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-12-02

Quan agafes el tren entre Bukhara i Samarcanda reconeixes uns sons familiars quan la megafonia avisa de la pròxima estació. Sí, un tren Talgo

https://www.ara.cat/vintage/viatge-facil -ruta-Seda-Uzbekistan_0_2354164572.html< br />
Quan agafes el tren entre Bukhara i Samarcanda reconeixes uns sons familiars quan la megafonia avisa de la pròxima estació. Sí, un tren Talgo. Ara farà vuit anys el govern de l’Uzbekistan va comprar dos trens espanyols per millorar les seves comunicacions. Ara ja són més de 10 els trens que arriben als 250 km per hora, cosa que facilita el transport per un dels països més bonics de l’Àsia, l’Uzbekistan. La Ruta de la Seda ha passat de fer-se amb camells a fer-se amb trens d’última generació. Rutes mil·lenàries que abans servien per mantenir viu el comerç entre continents, i ara transporten els turistes que de mica en mica arriben a un país ple de tresors. L’Uzbekistan en va rebre en l’últim any més de sis milions, però més del 75% encara són de països veïns. De mica en mica, cada cop hi arriben més europeus, la major part sèniors que hi van en viatges organitzats que permeten veure, en una setmana, algunes de les ciutats més boniques de l’Àsia. És fàcil moure-s’hi també per lliure, tant per a la gent gran, per als quals és una destinació còmoda, com per als joves motxillers. És un país molt econòmic, on s’hi pot menjar bé per menys de 10 euros, amb hotels cada cop més preparats i amb un únic maldecap: no hi ha vol directe. A més, no cal demanar visat per entrar-hi a través dels seus dos aeroports internacionals, Taixkent i Samarcanda. I malgrat que bona part de la població no parla anglès, cada cop més guies atenen els grups en anglès o castellà. La Ruta de la Seda torna a estar oberta.

Khiva
És un viatge en el temps. A diferència d’altres ciutats, conserva tot el seu centre intacte, ja que els russos no hi van entrar fins al 1873, respectant la independència del Kanat de Khiva fins al 1924. A les portes del desert, és una ciutat plena de racons preciosos, amb una tradició culinària pròpia i edificis tan bonics com el minaret de Kalta Minor, de color turquesa. La seva construcció va començar el 1851 i diuen que la idea era que fos l’edifici més alt del món, però el 1855 les obres es van aturar. I així ha quedat. El minaret el trobes un cop es travessa la porta de Hazarasp, que dona accés a la ciutadella interior, plena de mesquites. Cada una diferent, cada una amb personalitat, com la mesquita de Pahlivan Ata, amb la tomba del patró local Pehlivan Ahmed Zemchi, la mesquita dels divendres, amb més de 200 columnes de fusta, cada una diferent de les altres, o la madrassa de Medemin Khan. Quan el sol es pon, res millor que veure com van canviant les llums des d’una terrassa, amb un te ben calent a les mans, ja que quan arriba la nit, arriba el fred. Coses del desert. De fet, la major part de viatges organitzats fan una excursió als diferents castells que protegien les rutes entre dunes. Des dels murs de la fortalesa d’Ayaz-Kala, a dues hores de Khiva, la vista impressiona.

Khiva
Khiva
Samarcanda
Tancada darrere el taló d'acer soviètic, Samarcanda ha estimulat la imaginació de milers de viatgers que no podien arribar-hi. Ara ja es pot fer sense patir gaire, i val la pena. La ciutat és plena de tresors malgrat que Genguis Khan la va deixar feta miques. Samarcanda, tan antiga que desenes d’imperis diferents hi han deixat el seu llegat, va renéixer gràcies a Tamerlà a partir del 1370. El cor de la ciutat és la preciosa plaça del Registan. Cal pagar per entrar a la plaça però val la pena, tot i que les millors vistes són des de fora. La ciutat queda rodejada per tres madrasses, les d’Ulugh Beg, Tilla-Kari i Sher-Dor. A Tilla-Kari, cal entrar a la mesquita, al pati interior. De les més boniques del país. A uns 10 minuts caminant, al mausoleu de Gur Emir s’hi pot veure la tomba de Tamerlà, reivindicat avui en dia com el gran heroi local pel govern uzbek. L’edifici és preciós, però millor anar-hi a la tarda, quan la llum és més bonica. Samarcanda té tantes joies que costa destacar-ne algunes, però també són imprescindibles la mesquita de Bibi Khanum o el cementiri de Shah-i-Zinda, on s’apleguen alguns dels mausoleus més bonics, l’un darrere de l’altre. I, per descomptat, l’Observatori d’Ulugh Beg, el monarca local que va destacar com a astrònom.

Bukhara
Bukhara
Bukhara
Al bell mig de la ruta de la seda, Bukhara era una ciutat on molts viatgers es quedaven a viure. Cada vespre centenars de veïns encara es reuneixen al voltant del llac artificial de Lyab-i Khauz, on abans bevien els camells de les caravanes. A Bukhara s’hi parla la llengua tadjik, i amb ella hi ha espectacles de titelles. A la plaça de Lyab-i Khauz encara hi ha un taller de titelles no gaire lluny de l’estàtua del savi Nasreddín, muntat del revés dalt del seu ase i agafant-li la cua, tal com és representat tradicionalment. I amagada en un carreró al costat, la sinagoga de la comunitat jueva. Van arribar a ser més de 100.000, però ara queden tot just uns 150 jueus. La seva sinagoga sempre és oberta, excepte els dijous. Algunes de les joies arquitectòniques de la ciutat són el minaret de Kalyan, del segle XIII, i el complex de Po-i-Kalyan. Just al davant de la plaça, la vista del capvespre des de les terrasses als pisos superiors dels restaurants és molt bonica. El cor polític de Bukhara quan va ser un estat independent és la ciutadella d’Arq, amb els seus murs mil·lenaris. Just davant hi ha la preciosa mesquita de Bolo-Hauz, amb una porxada de fusta que fa segles que captiva els viatgers.

Taixkent
Taixkent
Taixkent
La capital del país queda arraconada al mapa, però gràcies al tren pots arribar a Samarcanda en menys de dues horetes. Malgrat que el govern està enderrocant tot el barri antic per aixecar-hi noves avingudes i museus, Taixkent és una ciutat moderna amb molts atractius per al turista. Per exemple, cal anar als seus mercats, on es pot veure la curiosa tradició uzbeka de vendre el pa sobre cotxets per a nadons. Molta gent fa el pa a casa i el porta així, sobre rodes, als mercats. El basar de Chorsu és el més famós, amb un edifici soviètic curiós on es pot comprar carn, formatge i fruits secs. A Taixkent et pots moure fàcilment amb el seu metro, el primer construït a l’Àsia central, amb estacions tan boniques com la de Kosmonavtlar, dedicada, com indica el seu nom, als cosmonautes soviètics. La plaça de la Independència i el carrer Puixkin són la part cèntrica i moderna, amb la seva estàtua a Tamerlà presidint-ho tot. És impossible no veure el famós Hotel Uzbekistan, un edifici mastodòntic purament soviètic que fa les delícies dels amants de l’arquitectura. El millor museu és el d’arts aplicades, un petit viatge per les tradicions artístiques locals en un barri tranquil ple de cafès. I si t’arribes a la madrassa de Hast Imam, pots veure l’Alcorà més antic del món.

^top
2  Kuala Lumpur  - Estic de pas dos o tres dies
Pujat per Jordi ( Kuala Lumpur ) [12861] - 2019-11-18

Hola catalans,

Estic de pas uns dos o tres dies per Kuala Lumpur. Estic fent un viatge pel sud est asiatic durant uns mesos. Era per si algu volia quedar i fer una birra i m’expliqui coses de la capital!!

Una abraçada!

^top
3  Toulouse  - Dos rutas por Toulouse y sus alrededores que estás tardando en hacer
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-10-24

Más allá de la Ciudad Rosa, el Canal de Midi o la Denominación de vinos de Fronton te permitirán disfrutar de esta zona enogastronómica de Alto Garona, en Occitania Sur de Francia

https://www.eldiario.es/viajes/ciudades_ del_mundo/rutas-Toulouse-alrededores_0_9 54004781.html

^top
4  SRI LANKA  - Seis planes para conocer a fondo la isla de Sri Lanka
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-10-18

Sri Lanka es la antigua Ceilán, un lugar donde encontrarás los restos de ciudades ancestrales, un rico patrimonio natural y el origen del té más famoso del mundoPodrás ver elefantes en libertad, ballenas azules e incluso algún leopardo. Viajar entre ruinas al siglo IV a.C. y relajarte bajo palmeras en alguna playa de postal

https://www.eldiario.es/viajes/grandes_v iajes/planes-conocer-fondo-Sri-Lanka_0_9 48755804.html


Sri Lanka es un destino al que podrías dedicar una visita de al menos 15 días. Suele incluirse en muchos trayectos en los que se pasa también por Maldivas, pero la isla de la antigua Ceilán se merece un viaje para sí sola.

Si te llama la India, pero te parece que su ritmo puede ser demasiado agobiante para ti, entonces Sri Lanka se convierte en el destino perfecto. Tienes cultura y naturaleza a raudales, una gastronomía rica, un pasado colonial, playas de postal y una población abierta, amable y hospitalaria.

Si quieres dedicar unos días a descubrir la que llaman “la lágrima de India” aquí te proponemos unos cuantos planes infalibles para conocerla a fondo. Además, entre ellos incluimos una propuesta solidaria que será difícil de olvidar.

Disfrutar de su naturaleza, su flora y su fauna
Sri Lanka es uno de los países con mayor número de reservas naturales del mundo. Su fauna es uno de sus mayores atractivos y no tendrás más que visitar alguno de sus Parques Nacionales para comprobarlo. Flora y fauna pueden llegar a ser exuberantes y haciendo un pequeño safari fotográfico podrás ver un buen número de animales salvajes.

Elefantes en Sri Lanka
Visitando sus Parques Nacionales (e incluso sin visitarlos) podrás ver un buen número de elefantes en libertad.

El Parque Nacional Yala es uno de los más famosos, y también uno de los más concurridos, pero cuenta con una de las mayores densidades de leopardos del mundo. En los Parques de Minneriya y Kaudulla se encuentra una de las mayores poblaciones de elefantes de Sri Lanka, y podrás ver un gran número de ellos campando a sus anchas y en libertad. Si te gusta la ornitología el Parque Nacional Bundala es un refugio fundamental para un gran número de aves migratorias que pasan por Sri Lanka, pero tanto en unos como otros siempre tienes altas posibilidades de avistar ciervos, cocodrilos, búfalos, jabalíes, mangostas y osos.

Conocer el esplendoroso pasado de su cultura
Culturalmente Sri Lanka te atrapará y su historia te la contarán ruinas que se remontan al siglo IV a.C. El triángulo cultural de Sri Lanka lo forman las ciudades de Anuradhapura, Polonnaruwa y Sigiriya, todas ellas Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO desde 1982. Para visitarlas en orden cronológico deberás comenzar por Anuradhapura, la que fue la primera capital de la antigua Ceilán. Aquí encontrarás numerosas ruinas y enormes dagobas (estupas), los restos de importantes palacios y templos imponentes, además del Sri Maha Bodhi, el árbol sagrado del budismo.

Polonnaruwa tomó el relevo como capital del país en 993, sus restos son extensos y los edificios civiles y religiosos se suceden unos tras otros. Si alquilas una bicicleta podrás recorrerlos a tu aire, sorteando algún que otro mono. Y por último la antigua ciudad de Sigiriya se encarga de cerrar este triángulo cultural. Su peculiaridad es la ubicación de sus ruinas, sobre una enorme roca de origen volcánico, conocida como La Roca del León, que sobresale por encima de la selva. Si quieres contemplarla en todo su esplendor lo mejor es subir al cercano cerro de Pidurangala. Si a todo esto incluyes una visita a las cuevas de Dambulla, mejor que mejor.

Sigiriya, la Roca del León, Sri Lanka
Sobre "La Roca del León" se encuentran las ruinas de Sigiriya.

Viajar a las tierras altas en busca de té
Las tierras altas se encuentran en las montañas, a casi 2.000 metros de altitud. Y allí, donde el clima es fresco y las nubes tocan los montes, los colonos británicos encontraron el mejor lugar para sus plantaciones de té, el origen del famoso té ceilandés. Para llegar hasta aquí te espera uno de los trayectos en tren más bonitos del mundo, sobre todo cuando realizas el trayecto que une las localidades de Kandy, Nuwara Eliya y Ella. Irás serpenteando entre montañas de té con el traqueteo de las viejas vías del ferrocarril.

Tanto si te gusta el té como no es recomendable visitar una de las fábricas que allí lo elaboran y desde donde se exporta a todo el mundo. Mackwoods siempre ha sido una de las fábricas más míticas que se pueden visitar desde Nuwara Eliya, pero un reciente cambio de dueño te hará preguntar ahora por la de Damro Labookellie Tea. Aquí conocerás las plantas de té, la recolección de las hojas, la selección, su secado y todo su proceso de transformación hasta que puedes degustarlo en una infusión.

Entre las plantaciones también encontrarás a las recolectoras del té, las manos expertas que seleccionan las mejores hojas y las cargan en sus cabezas. Ellas son la columna vertebral de una economía desigual, liderada por hombres que ejercen un papel de control y que levanta críticas por el nivel de dependencia que genera ante los dueños de las plantaciones. Es la otra cara del té. La que solo se ve cuando llegas hasta allí.

Tren y campos de té en Sri Lanka
Las tierras altas esconden infinitas plantaciones de té.

Probar los platos más tradicionales y sabrosos
Si te gusta probar platos y sabores diferentes estás de enhorabuena, porque en Sri Lanka vas a encontrar cosas muy ricas y sabrosas. Aquí el plato más popular, y que además está bien bueno, es el kothu roti, o simplemente kothu. Se elabora a base de trocear el pan típico de Sri Lanka, el roti, de trigo y prácticamente plano, mezclándolo sobre una plancha con verduras, huevo y normalmente pollo. Lo más característico del kothu roti es el sonido de las espátulas del cocinero golpeando la plancha, en cuanto lo identifiques ya sabrás dónde puedes comer algo rico.

Pero hay más cosas, cómo no. En Sri Lanka también encontrarás un buen curry, samosas, rotis rellenos de pescado y vegetales, algún plato elaborado con jackfruit… Y no deberías dejar de probar un egg hopper para desayunar o un rico pol sambol de coco, cuando lo pruebes querrás repetir una y otra vez, día tras día, y así hasta que te vayas del país.

Huir del bullicio de Colombo y encontrar la paz en las playas del sur
Por la capital de Sri Lanka, Colombo, pasarás al llegar y al marchar, pero poco más. Es una ciudad ruidosa y ajetreada que no tiene nada turísticamente interesante. Su contrapunto lo encontrarás en las playas del sur, donde todo es más calmado y el ritmo se ve ralentizado. Son lugares de postal, con palmeras y orillas de arena clara. Si buscas relax lo encontrarás en lugares como Medaketiya, Unawatuna y Mirissa. Además, desde esta última se organizan excursiones para el avistamiento de ballenas azules. En tu vida podrás ver un animal más grande, porque no lo hay. Si a todo esto quieres agregar una visita cultural pásate por Galle, que es Patrimonio de la Humanidad y conserva edificios coloniales.

Viaje en tren en Sri Lanka
El tren es el transporte más auténtico y recomendable en Sri Lanka.

Dedicar un tiempo a los demás
Si vas a Sri Lanka y quieres hacer algo menos turístico, y sí conocer mejor su comunidad local, te recomendamos que vayas a la pequeña población de Matale. Aquí no encontrarás ruinas, ni elefantes, ni templos importantes, pero sí la St. Francis Boys Home, un proyecto de acogida llevado por franciscanos que lleva dando hogar a los niños más necesitados desde hace 50 años. Allí entre 40 y 50 chavales de entre 4 y 18 años te darán la bienvenida con los brazos abiertos, serás una novedad y una oportunidad de oro para practicar el inglés que estudian en sus escuelas, para jugar, para entretenerse y para compartir un rato contigo. Aquí tienes un buen ejemplo de lo que es pasar un tiempo con los niños de Matale.

Conocerás la otra cara de Sri Lanka, pero una cara que te sonreirá llena de ilusión. Si tienes unas horas, perfecto, y si tienes unos días, todavía mejor. Cualquier rato que compartas con los chicos de Matale te lo agradecerán. Para contactar con ellos puedes hacerlo a través de la Fundación Gomaespuma, quienes tienen un proyecto de desarrollo con ellos, o a través de la página web de la St. Francis Boys Home de Matale.

^top
5  NewYork  - Del 26 al 30 set 2019
Pujat per Judithllopis [12697] - 2019-09-19

Hola! Aterro a NY el 26 a ls nit amb una amiga argentina i necessitem habitacio -ella marxa el 28 i jo el 30-. Si teniu un espai enviueme un correu o wasap i parlem de peles .
Si coneixeu d albergues q estiguin be tb. Q em quedare sola i estic una mica acollonida. I si voleu fer birreta...ja seria la ostia!

^top
6  Exeter  - Berry Pomeroy Castle
Pujat per Natàlia Prats ( Exeter ) [11494] - 2019-09-18

A la trobada de fa poc vam parlar de Totnes, un poble interessant curull d'artistes i amb molta vida cultural, amb els trens a vapor fent el recorregut de Totnes a Buckfastley (ho recomano, és un viatge preciós), on hi ha el santuari de papallones i llúdries. A la banda de Totnes hi ha la Rare Breeds Farm, que inclou uns magn+fics exemplars d'òlibes.

Però si agafem la carretera, una mica més enllà cap a l'est hi ha el petit poble de Berry Pomeroy, que comparteix nom amb el seu castell roïnós i tanmateix impressionant. La visita inclou auriculars per a sentir un guia en diversos idiomes explicant la història del castell i els seus mites... diuen que Berry Pomeroy és el castell amb més fantasmes de tota Anglaterra. Que no us ho creieu? El dia que el vaig visitar, una companya va fer una foto i li va sortir amb un peculiar raig de llum blava emergent de la torre on diuen que viu un dels fantasmes!

Amb aparicions o sense, paga la pena passar-s'hi.

^top
7  Punta Cana  - República Dominicana más allá de Punta Cana: seis lugares imprescindibles
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-09-17

El país Caribeño ofrece una amplia oferta de ocio y turismoSu puerta de entrada suele ser la localidad de Punta Cana, pero la isla cuenta con muchos otros atractivos

https://www.eldiario.es/viajes/guias_y_c onsejos/imprescindibles-Republica-Domini cana-samana-bayahibe_0_941056312.html

^top
8  Santo Domingo  - República Dominicana más allá de Punta Cana: seis lugares imprescindibles
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-09-17

El país Caribeño ofrece una amplia oferta de ocio y turismoSu puerta de entrada suele ser la localidad de Punta Cana, pero la isla cuenta con muchos otros atractivos

https://www.eldiario.es/viajes/guias_y_c onsejos/imprescindibles-Republica-Domini cana-samana-bayahibe_0_941056312.html

^top
9  Exeter  - Bickleigh
Pujat per Natàlia Prats ( Exeter ) [11494] - 2019-09-08

Si agafeu la carretera cap a Tiverton, arribareu a un punt on hi ha un pont de pedra força estret.
Horrorós? No, meravellós! Sou a Bickleigh Bridge, i justament aquí hi ha unes quantes coses interessants:

-a un costat del pont hi ha Fishermans Cot, un pub amb un jardí maco i unes vistes al riu passant sota el pont que són una delícia. Si podeu anar-hi abans que comenci a fer fret (o després també), us ho recomano.

-a l'altra banda del pont hi ha Bickleigh Mill. Allà hi podeu admirar i comprar una extensa varietat d'objectes d'artesania de tot tipus, des d'arrecades fins a mobles passant per joguines i roba. I quan us canseu, pareu a la cafeteria que us faran un excel.lent cream tea. Paga la pena.

-al costat hi teniu el Devon Railway Centre, una atracció turística familiar amb trens miniatura, trens per pujar-s'hi i fer un volt, un poble en miniatura, cafeteria (tea rooms, of course) i zones d'exterior i interior on els nens poden fer el mico.

-una mica més enllà hi ha Bickleigh Castle, del segle XIV, ara un B&B, però em sembla que es pot visitar, no n'estic segura.

^top
10  Ulaanbaatar  - Ulan Bator, memòries de genets en una mar soviètica
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-08-21

La capital de Mongòlia és la llar de la meitat de ciutadans de la nació menys densa del món. Un nou capítol de ciutats passejades

https://www.vilaweb.cat/noticies/ulan-ba tor-ciutat-passejada-guia/

^top
11  SRI LANKA  - El festival dels elefants de Kandy, a Sri Lanka, amb menys turistes pels atemptats
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-08-12

Els atacs terroristes del passat diumenge de Pasqua han reduït l'afluència de turistes per veure la desfilada d'elefants

https://www.ccma.cat/324/el-festival-del s-elefants-de-la-ciutat-de-kandy-a-sri-l anka-amb-menys-turistes/noticia/2940911/

^top
12  Lisboa  - Diez lugares imprescindibles que ver en Lisboa
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-07-22

Lisboa es ese viaje que siempre dejamos para más adelante. Pues no, el momento es ahora: acompáñanos en este recorrido por sus diez lugares imprescindibles.

https://www.publico.es/viajes/diez-lugar es-imprescindibles-que-ver-en-lisboa/

^top
13  Norge (Noruega)  - Sommarøy, l'illa noruega que vol abolir el temps
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-06-24

Els 321 habitants censats d'aquesta illa del cercle polar àrtic volen que sigui declarada "zona lliure de temps"

https://www.ccma.cat/324/sommaroy-lilla- noruega-que-vol-abolir-el-temps/noticia/ 2930603/

^top
14  TAILANDIA  - Per què els tailandesos estimen tant la seva monarquia?
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-05-14

Trenta-tresè capítol de la sèrie 'La volta al món sense bitllet de tornada' · Sergi Unanue explica la coronació del nou rei de Tailàndia, Rama X

https://www.vilaweb.cat/noticies/tailand ia-monarquia-rei-rama-x/

^top
15  Hamburg  - Barça Manchester United
Pujat per Sebas [1802] - 2019-04-16

Hi ha juntada a algún lloc a Hamburg per demà 17 d’abril 2019

Sebas

^top
16  Vietnam  - Vacances
Pujat per Xavier Llobet ( Vietnam ) [12283] - 2019-03-12

Bon dia a tothom des de Catalunya.
El proper més d'agost vindrem a passar les vacances a Vietnam.
Tenim l'itinerari montat, però, veient la quantitat de coses que es poden visitar , estem fent mans i mànigues per provar, dins el possible, veure quantes més coses, millor.
Arrivem a l'aeroport de Ho Chi Minh el dilluns 5 d'agost a les 9:00 del matí.
Concients del que pot suposar el jet-lag, la nostra intenció seria, un cop sortim de l'aeroport, anar directes a visitar els túnels de Cu Chi i d'allà cap a la ciutat per visitar el museu de la guerra el mateix dia.
L'endemà (dia 6) fariem sortida cap al delta fent nit a Can Tho,
Dia 7 arrivada a Ho Chi Minh i fer nit.
En el suposat que el dia 5 poguessim veure tunels i museu, podriem marxar més d'hora cap al centre del país (Hue o Da Nang) per visitar Hue i Hoi An.
Com ho veieu? Algún consell?
Moltes gràcies i visca Catalunya

^top
17  Istanbul  - Salutacions
Pujat per jaume ( Istanbul ) [12287] - 2019-02-24

Estic planejant viatjar fins Istanbul i pot ser endinsar-me a Turquia en moto aquest mes d'agost, voldria trobar allà algun guia o acompanyant o grup....

^top
18  Vietnam  - Guía para viajar barato a Vietnam
Pujat per WEBMASTER [1] - 2019-02-22

De Vietnam se dicen muchas cosas. Entre otras, puede que hayas escuchado que es uno de los destinos más baratos para viajar

https://www.lavanguardia.com/ocio/viajes /20190222/46572856579/guia-para-viajar-b arato-a-vietnam.html

^top
19  Atenes  - Grup de catalans visitem Atenes al març
Pujat per Ricard rep ( Atenes ) [12137] - 2018-12-15

Un grup de 14 catalans, d'entre 50 i 65 anys, visittem Atenes del 6 al 13 de març i ens agradaria tindre algun contacte amb algú que hi visqui. No volem que ens face de guia, només voldríem poder fer una trobada per fer-li preguntes d'actualitat sobre el país.

Moltes gràcies per aportar-nos qalsevol pista o alternativa per poder conèixer millor el país.

Salutacions cordials

(jt0607@gmail.com) Ricard

^top
20  Belfast  - 36 horas en la dividida Belfast
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-11-24

Belfast, ciudad de muros. Más de 30 kilómetros de filas de cemento coronados por alambres serpentean sus barrios, resultado de uno de los conflictos más recientes de la Europa del siglo XX. Y dos...

https://www.lavanguardia.com/ocio/viajes /20181123/453110197434/escapada-fin-de-s emana-36-horas-belfast-irlanda-del-norte .html

Belfast, ciudad de muros. Más de 30 kilómetros de filas de cemento coronados por alambres serpentean sus barrios, resultado de uno de los conflictos más recientes de la Europa del siglo XX. Y dos décadas después del acuerdo de Viernes Santo, se resisten a caer. Separan comunidades y, a su vez, son el lienzo de centenares de murales en homenaje a los líderes del bando unionista o el republicano -o dicho de otro modo, protestantes o católicos, aficionados del Rangers o Celtic de Glasgow-, secuela de una herida que no cicatriza. Una frágil paz que no se hunde, como sí ocurrió con el Titanic, construido en un gigantesco astillero de la ciudad. Hoy, además, su frontera acapara la atención de Europa y Reino Unido, por su papel crucial para un Brexit con acuerdo o sin.

Su cruda y reciente historia es uno de los muchos fundamentos para cruzar las puertas de Belfast. Durante las próximas 36 horas recorreremos los muros de la ciudad, saborearemos una pinta en un pub irlandés centenario, nos adentraremos en los orígenes del Titanic y echaremos un vistazo atrás en el museo del Ulster para entender qué supuso The Troubles, el nombre que recibe el conflicto norirlandés, y por qué las tensiones aún perduran entre algunos barrios.

La capital de Irlanda del Norte es un destino a visitar durante todo el año, salvo unos días de julio. En estas fechas podrías encontrarte la ciudad blindada por las marchas Orange, unionistas que recorren los barrios republicanos. La tensión se dispara y la presencia policial se multiplica para evitar disturbios, aunque no siempre consiguen frenar los altercados.

Debes saber también que desde el lanzamiento de la exitosa serie de George RR Martin, Juego de Tronos, el número de visitantes se ha multiplicado con creces, aunque por suerte sigue siendo un destino sin masas. Como siempre, echa mano del calzado cómodo y de un buen chubasquero con el que hacer frente a la habitual llovizna que riega sus campos.

Let’s go!

Sábado

Murales políticos famosos a lo largo de The Falls Road en Belfast
Murales políticos famosos a lo largo de The Falls Road en Belfast (iStock Editorial)

09.00 - Museo del Ulster

La mejor manera de conocer la historia de la región es visitar las galerías del Museo del Ulster, de entrada gratuita y situado en el interior del Jardín Botánico. Es pequeño, así que la visita no te llevará más de una hora. En él encontrarás hasta un espacio dedicado a la exitosa serie Juego de Tronos, cuyos productores escogieron varios paisajes de Irlanda del Norte para el rodaje de sus capítulos. Visitarlo será necesario para entender el conflicto británico-irlandés y saber interpretar muchos de los murales que adornan los muros de la ciudad, que visitaremos en 3, 2, 1…

10.00 – La republicana Falls Road y los muros del conflicto

Nuestra próxima parada será el barrio republicano de Falls Road, al oeste de la ciudad. El principal atractivo es su extenso muro, en el que se exhiben una multitud de murales reflejo del conflicto entre unionistas y republicanos y que eran estampados para marcar territorio o recordar a los caídos de sendos bandos.

Debes saber que existen varios tours que hacen un recorrido por los murales de la ciudad. Uno de ellos es el Black Taxi Tour, en el que un taxista te conducirá durante dos horas a todas las zonas del conflicto por unos 10 euros. Otra opción, que aseguran es una experiencia mucho más real, es dejarse guiar por uno de los republicanos que estuvieron en prisión. No solo conocerás Belfast, sino que podrás escuchar su experiencia en primera persona y disfrutar de una pinta de Guiness en su compañía. Desconocemos si existe un tour similar guiado por unionistas.

Mural en recuerdo a Bobby Sands, líder del IRA fallecido en prisión tras una huelga de hambre
Mural en recuerdo a Bobby Sands, líder del IRA fallecido en prisión tras una huelga de hambre (Wikimedia)

Si te decantas por descubrir los murales por tu cuenta, no te pierdas uno de los más famosos: el de Bobby Sands. Líder del IRA, falleció a los 27 años en la prisión de Long Kesh en 1981 tras una huelga de hambre. Había sido condenado a 14 años de cárcel por posesión de armas de fuego en el juicio por un tiroteo con la Royal Ulster Constabulary, unidad policial del Reino Unido en Irlanda del Norte.

Pasea a lo largo del muro hasta llegar al tramo del International Wall, donde encontrarás murales en recuerdo a líderes históricos, como el Che Guevara, Nelson Mandela o Martin Luther King.

13.00 – Un delicioso estofado irlandés en Culturlann

Situada en la misma Falls Road se encuentra Culturlann, la casa de la cultura irlandesa. Desde ella se promueven distintas iniciativas culturales e incluso se puede comer el plato típico de la región, que es el estofado irlandés (irish stew). Los precios son asequibles. ¡Buen provecho!

15.00 – La unionista Shankill y su Peace Line

En Cupar Way, ya en el barrio unionista de Shankill, hallarás otro de los tramos de muro más icónicos de Belfast y también el más turístico: el Peace Line. En la década de los 60 fue escenario de una de las batallas más sangrientas del conflicto en Irlanda del Norte. Puede que te resulte difícil encontrar una puerta de acceso... y perderte entre tanto mural. Te recomendamos que visites este portal para situar las diferentes pinturas.

18.00 – El centro de Belfast

Vayamos al corazón de la ciudad. Ve hasta la plaza Donegall para visitar el Belfast City Hall, el ayuntamiento de la capital. Fue erigido en el siglo XIX y lo más destacable de su majestuosa estructura es la enorme cúpula central, de color verde y unos 53 metros de altura. Se puede visitar de manera gratuita -no todos sus salones están abiertos al público- y ofrecen tours guiados de 45 minutos de duración, aunque los sábados solo lo hacen a las 14.30 horas. Sus jardines suelen ser punto de reunión para locales y visitantes que buscan relajarse, especialmente si es un día soleado.

Ayuntamiento de Belfast
Ayuntamiento de Belfast (Mlenny / Getty Images/iStockphoto)

La siguiente parada es el Saint George’s Market, un antiguo mercado de 1604 con mucho encanto en el que encontrarás desde establecimientos de comida local e internacional hasta artículos de artesanía y productos de segunda mano, todo ello acompañado de música irlandesa en vivo. Es un buen lugar –y un buen momento del día– para llevarse a la boca un tentempié. ¡No te arrepentirás!

Después toma la calle Cromac y camina unos diez minutos hacia el norte. A menos de un kilómetro, en Queen’s Square, darás con otro de los monumentos más visitados de Belfast: el Albert Memorial Clock. Construido en 1869 y de 34 metros de altura, en el pasado fue punto de encuentro entre prostitutas y marineros. En 2002 la torre fue sometida a una costosa restauración para corregir su inclinación, originada porque sus cimientos eran de madera, y reparar los leves daños en su estructura que el estallido de una bomba del IRA dejó en 1992.

20.30 - El pub irlandés más antiguo de Belfast

El bar que no puedes perderte es el Kelly’s Cellars, el más antiguo de Belfast. Construido en 1720, sus mesas fueron punto de reunión del bando republicano irlandés y allí se gestó la rebelión de 1798 contra los ingleses. En la entrada encontrarás una placa conmemorativa de color azul que fue colocada por el Ulster History Circle. Pocos cambios se han hecho desde que abriera sus puertas por primera vez: todavía mantiene los techos abovedados, una barra desgastada por el paso del tiempo y una chimenea para entrar en calor cuando cae el mercurio. Además, dicen de él que es el mejor bar de Belfast para saborear una cerveza Guiness y degustar alguno de los típicos platos de la gastronomía irlandesa. ¿Lo mejor? La música en vivo.

Domingo

9.00 - Museo del Titanic

Dicen de él que más que una exposición, es toda una experiencia. Hablamos del Museo del Titanic, uno de los grandes atractivos turísticos de la ciudad. El motivo por el que Belfast cuenta con este homenaje al malogrado transatlántico es porque fue ahí donde se construyó. De hecho, el museo está erigido junto al muelle, en el mismo lugar en el que se encontraba el astillero donde le dio forma. En él el visitante hará un recorrido por la industria de Belfast del sigo XX y revelará cómo se gestó el gran transatlántico, así como cada uno de los detalles del interior de los camarotes de primera, segunda y tercera clase gracias a reproducciones exactas. La entrada ronda los 20 euros y la visita dura unas dos horas.

Un consejo: si quieres conocer los alrededores del puerto pero no estás de ánimo para caminar, compra un billete para el pequeño tranvía The Wee Tram. Cuesta cinco libras y puedes subir y bajar las veces que quieras.

El Museo del Titanic, en Belfast
El Museo del Titanic, en Belfast (Joel Carillet / Getty Images)

11.00 - Sansón y Goliat, el HMS Caroline y el Big Fish

En el mismo puerto encontrarás las dos enormes grúas amarillas de Harland&Wolff –también conocidas como Sansón y Goliat– que perfilan el skyline de la ciudad, y el HMS Caroline, un buque de guerra convertido en museo que Belfast mantiene como muestra del papel clave de su industria naval durante la Primera y la Segunda Guerra Mundial. El acceso cuesta unos diez euros.

Otro de los atractivos de la zona son los Titanic Studios, donde se han filmado escenas de la exitosa serie Juego de Tronos. En su interior, que cuenta con unos sets de rodaje gigantescos, podrás visitar el Salón del Trono de Desembarco del Rey.

No te vayas de la zona portuaria sin fotografiarte con la escultura del emblemático pez azul, llamado Big Fish o The Salmon of Knowledge y uno de los monumentos más retratados de Belfast. Acércate para comprobar cómo las piezas que decoran el mosaico son, en realidad, fotografías.

13.30 – Comer en el puerto un fish chips

En el mismo puerto encontrarás varios restaurantes. Hoy te recomendamos que pruebes el clásico fish&chips en un restaurante que dejamos a tu elección. Resérvate para el postre porque después de comer visitaremos el café The Dock, un peculiar establecimiento dirigido por voluntarios en el que es el propio comensal quien escoge cuánto pagar. ¡Buen provecho!

El Albert Memorial Clock de Belfast
El Albert Memorial Clock de Belfast (William Barton / Getty Images)

15.30 – Castillo de Belfast

No puedes irte de Belfast sin visitar uno de sus mayores atractivos: el castillo. El camino a pie dura en torno a la hora y media y aún tenemos otra parada para acabar la ruta, así que para llegar hasta ahí te recomendamos que cojas un autobús urbano –con el que tendrás que caminar unos quince minutos– u optes por un taxi.

Situado en la ladera de Cave Hill, fue levantado en 1870 con piedra arenisca. Es popularmente es conocido como “el castillo de los gatos”. ¿Por qué? Fácil: la leyenda asegura que los residentes de la mansión serían afortunados siempre y cuando un gato de color blanco viviera entre los muros del castillo. Cierto o no, en el recinto encontrarás numerosas referencias a este animal, como esculturas. En el interior hallarás a su vez una taberna y un restaurante dignos de la época, pero lo más mágico del lugar, además de la majestuosa construcción, son sus vistas a la ciudad. El acceso es gratuito.

18.00 – Cementerio Milltown

Nuestra escapada a Belfast termina donde acabaron las vidas de muchos de los voluntarios y defensores de la causa republicana: el histórico cementerio Milltown. Convertido en lugar de peregrinaje para el bando católico, caminar por entre sus tumbas es un auténtico paseo a través de la historia irlandesa (abrió sus puertas en 1869), y es que en sus nichos descansan los cuerpos de los soldados caídos en la Primera y la Segunda Guerra Mundial y reconocidos “voluntarios”, como Bobby Sands. Este lugar no solo recuerda las vidas de quienes perecieron, sino que también fue escenario de conflictos. En 1988 el unionista Michael Stone irrumpió en un cortejo fúnebre y asesinó a dos civiles y un voluntario del IRA Provisional.

El Castillo de Belfast en Cave Hill
El Castillo de Belfast en Cave Hill (haoliang / Getty Images)

¡Fin del viaje!

Gracias a Jaume Castan, un catalán que residió en Belfast durante varios años y que nos ha guiado para elaborar esta ruta de 36 horas por la capital de Irlanda del Norte.

Ningún establecimiento mencionado en este artículo ha hecho aportación económica alguna para aparecer en la ruta, por lo que nuestras sugerencias proceden única y exclusivamente de la buena voluntad de nuestros guías para que los lectores disfruten al máximo de su viaje.

^top
21  Vietnam  - Vietnam, un mosaic d'ètnies ancestrals
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-21

El nord del país concentra una gran varietat de cultures que encara es mantenen allunyades de les principals rutes turístiques

https://www.ara.cat/suplements/diumenge/ Vietnam-mosaic-etnies-ancestrals_0_21105 88935.html

A cinc hores amb cotxe de la vibrant i cada vegada més moderna ciutat de Hanoi, el temps sembla que retrocedeixi trenta anys enrere. Som al nord del Vietnam, una àrea muntanyosa que fa frontera amb la Xina i on viuen un bon grapat de les 54 minories ètniques del país.

Des que el Vietnam es va obrir al turisme ara fa 27 anys, cada vegada ha rebut més visitants que busquen combinar el millor del Sud-est Asiàtic amb els vestigis d’una guerra que tants llibres i pel·lícules ha generat. Però des de fa alguns anys també ha començat a sorgir l’interès per visitar aquestes minories ètniques, encara que per comoditat tot el turisme s’ha concentrat a la vall de Sapa, on els establiments i locals de records ja fa temps que han guanyat la partida a la cultura local.

Per sort, si es té temps i una mica d’esperit aventurer, el viatger encara té l’oportunitat d’endinsar-se en la vida d’altres valls on els seus habitants es poden sorprendre de la presència d’estrangers, i on és més probable que es vulguin fer una fotografia amb tu que no pas vendre’t artesania. És una zona on actualment es concentra turisme intern que vol conèixer la cultura, l’agricultura i la manera de viure d’unes ètnies que, d’altra banda, no van quedar afectades per la guerra amb els Estats Units.

Moure-s’hi és difícil si no es parla l’idioma, i reservar allotjament a les cases de les famílies que decideixen complementar els seus ingressos dels camps d’arròs també pot ser complicat si no es compta amb un intermediari local. Per això han sorgit agències especialitzades com Asiatica Travel, que va organitzar un viatge per mostrar les rutes que ofereix en què el home stay amb les famílies i la vivència del dia a dia d’aquestes poblacions són els principals atractius.

Una dona giáy de la vall de Sapa. / Laura Saula
Una dona giáy de la vall de Sapa. / Laura Saula
Compartir amb les famílies
La ruta pot començar a Mai Chau, una frondosa vall plena d’arrossars on habita l’ètnia tai blanca, que parla l’idioma tailandès i comparteix origen amb altres grups de Laos, Tailàndia i la Xina. Aquesta tranquil·la vall és ideal per recórrer amb bicicleta i així poder visitar petites poblacions com Chieng Sa, Cha Long, Pom Coong i Ban Lac, on els seus amables habitants duen una vida senzilla dedicada al cultiu de l’arròs. Són petites agrupacions de cases envoltades de camps que compten amb centres comunals on es reuneixen per prendre totes les decisions pràctiques de la comunitat.

Al poble de Ban Van la família del senyor Cuong ofereix des de fa uns cinc anys habitacions per a hostes a la seva casa construïda sobre pilars. Com la resta de cases de la zona, són construccions de fusta de teca o bambú de dos pisos: al de dalt hi ha una àmplia sala per dormir, amb matalassos prims i mosquiteres, i al de sota, tot obert a l’exterior, es concentra la cuina, el menjador i el lavabo. Un tipus d’edificació que antigament es feia per protegir-se dels animals salvatges durant la nit i que, a més, segueix els principis del feng shui : s’erigeix d’esquena a la muntanya i de cara al riu per refrescar-la de la calor.

Una vetllada amb la família ens descobreix que gràcies als camps d’arròs, als ingressos de les habitacions per a hostes i a les ajudes del govern a la zona, els seus quatre fills han pogut anar a la universitat. Tot i això, en aquestes àrees rurals el més habitual és que els joves facin l’educació obligatòria fins als 16 anys i després es casin i continuïn treballant el camp, encara que oficialment fins als 18 anys no puguin contraure matrimoni. Del que ningú se salva és de fer el servei militar obligatori, que és d’un mes per a les noies i de dos anys per als nois. En un país estratègic geogràficament, amb molts recursos naturals i amb la por endèmica de patir invasions, el govern opta decididament per ensenyar la filosofia comunista de Ho Chi Minh i la utilització de les armes a tots els nois i noies que arriben a la majoria d’edat.

Onades d’arròs entre muntanyes
Seguim la ruta cap a la vall de Muong Lo, on viu l’ètnia muong negra. Pel camí no només es poden observar interminables camps escalonats d’arrossars, sinó que també hi ha plantacions de te verd com les del poble de Thanh Son, a la província de Phu Tho. Tot i això, els arrossars són els protagonistes i al setembre moltes famílies estan en plena recol·lecta. Igual que a casa del senyor Binh, que també acull hostes però que, quan té molta feina al camp, els convida a participar en la recollida de l’arròs.

Des de fa anys el govern destina a cada família de la zona uns determinats metres quadrats de camps d’arròs segons la quantitat de membres que tingui. I encara que al país no és permès tenir més de dos fills, en aquestes zones rurals s’acostumen a saltar les normes. Tenir fills també vol dir tenir més treballadors al camp. D’altra banda, mentre una part de l’arròs és per al consum intern de la família, l’altra es destina a la venda al mercat i també per contribuir a un dipòsit d’arròs que ha creat el govern amb l’objectiu d’intentar evitar un altre període de fam extrema com la que es va patir el 1945.

L’ètnia muong es troba en diferents zones del nord del Vietnam, com a les valls de Muong Lo i de Sapa. La seva vestimenta presenta variants segons cada zona / Laura Saula
L’ètnia muong es troba en diferents zones del nord del Vietnam, com a les valls de Muong Lo i de Sapa. La seva vestimenta presenta variants segons cada zona / Laura Saula
El que és evident és que les muntanyes plenes d’arrossars inundats són un dels trets identitaris de la zona, com les espectaculars vistes que es veuen des de la carretera que recorre la serralada de Hoang Lien Son, on hi ha les muntanyes més altes d’Indoxina. Des d’allà es poden observar bones panoràmiques de la vall de Tu Le i es creua el pas de Khau Pha (1.550 m), on s’arriba a la zona de Mu Cang Chai (930 m), considerada la capital dels camps d’arròs del Vietnam. Unes extensions de més de dues mil hectàrees d’arrossars que semblen onades daurades serpentejant els vessants de la muntanya. Allà val la pena endinsar-se en l’amagada vall de La Pan Tan, on no arriben els vehicles i sembla que el temps s’hagi aturat uns quants segles. No és casualitat que els seus habitants anomenin aquestes terrasses de verd intens les “escales al cel”.

Ètnies de colors
A diferència dels tai blancs i dels mong negres, les cases dels muong negres són d’una sola planta i al porxo tenen penjades per assecar fileres de blat de moro. Com més en tenen, més riquesa representa que té la família. I, com el seu nom indica, vesteixen amb colors negres, tot i que també llueixen elements d’altres colors en diferents parts del vestit. Les dones porten arracades molt grosses amb l’objectiu d’allargar-se les orelles i tota la família menja amb cullera i del mateix plat, en comptes de bastonets de fusta com es fa a la resta del país. El que sí que comparteixen la majoria d’ètnies és la religió, majoritàriament budista, i el sistema matrimonial segons el qual la dona, un cop casada, se’n va a viure a casa de la família del marit.

Finalment es pot fer una última parada a la regió de Sapa, la més coneguda, encara que també compta amb indrets protegits de la massificació turística. Pel camí, si fa bon temps, es poden tenir unes bones vistes del Fanxipan (3.143 m), considerat el sostre d’Indoxina. És una bona carta de presentació per arribar després a la població de Sapa, una antiga estació de l’època colonial dels francesos que és a 1.650 m d’altura.

Una dona tai blanca de la regió de Mai Chau / Laura Saula
Una dona tai blanca de la regió de Mai Chau / Laura Saula
En aquesta vall es concentren una gran varietat d’ètnies caracteritzades pels colors de la seva roba, com la dzao vermella, la tai blanca, la mong negra i la giáy. Una bona manera de conèixer-les és caminant a través de les petites poblacions de la vall, com Y Linh Ho, Lao Chai i Ta Van. Tot i això, en aquest lloc sempre es troben grups de dones que et persegueixen durant tot el camí per intentar vendre artesania. Una bona oportunitat, en el fons, per conèixer-les més de prop i veure que no tenen una vida fàcil. Moltes han quedat viudes per culpa de l’afició dels marits al vi d’arròs, molt popular a la zona, i s’han d’encarregar totes soles de cuidar els fills i cultivar els camps. Per tant, la venda d’artesania suposa un extra important per als seus ingressos.

Poques hores amb cotxe separen aquesta vida rural i senzilla de la gran capital, cada vegada més influenciada pel gegant asiàtic xinès. Són poques hores, però a la vegada molts segles de tradicions que no volen quedar perdudes en l’oblit.

^top
22  Tokyo  - Guia a Tokyo
Pujat per Ariadna Rectoret [12058] - 2018-10-12

Hola, estem a punt de viatjar a Tokyo (arribem el 19 octubre 2018) i voldríem saber on trobar un/una guia català/catalana per 3 dies i les condicions econòmiques.
email: ariadna.rectoret@yahoo.com

^top
23  Cork  - Acestral Este de Irlanda: un paseo por la milenaria historia de Hibernia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-11

Un recorrido por tres condados que nos llevará desde los antiguos celtas, a la llegada de los vikingos y la invasión de los anglo­normandos

https://www.lavanguardia.com/ocio/viajes /20181011/452291472236/viaje-ancestral-e ste-irlanda-cork-waterford-tipperary.htm l

^top
24  BULGARIA  - La ciudad de Sofía: datos e información
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-08

http://www.turismosofia.com/ciudad_de_so fia.html

Sofía, está en pleno centro de los Balcanes, en la parte occidental de Bulgaria y se ubica en el valle de Sofía, en la falda del macizo montañoso de Vitosha.

Población: 1.300.000 habitantes.
Superficie: 356 km².
Prefijo telefónico: (+359) 02.
y en el centro del Valle de Sofía, muy cerrado, la capital búlgara se ve atravesada por varios ríos, siendo el principal el Vladayska. Administrativamente, Sofía constituye su propia provincia, denominada Sofía-Ciudad.

Geográfia y clima de Sofía
La capital de Bulgaria se encuentra a una altitud media de 550 metros sobre el nivel del mar en lo que se conoce como el valle de Sofía en un lugar rodeado de montañas.

Por su situación, Sofía está inmejorablemente emplazada para visitar las estaciones de esquí de Borovets y otras.

Población
Con una población de aproximadamente un millón trescientos mil habitantes, Sofía es la ciudad más poblada de Bulgaria. La composición étnica en la zona de Sofía es bastante homogénea, siendo búlgara y por lo tanto eslava la práctica totalidad de los habitantes. Las minorías más destacables son la turca y la roma o romaní (gitana). La religión predominante es el cristianismo ortodoxo, practicando el islam la minoría turca.

Clima
Sofía tiene un clima continental templado conformado por cuatro estaciones con veranos calurosos y secos e inviernos frios y nevados. Las temperaturas medias anuales en Sofia son entorno a los 15 grados centígrados mientras que en verano la media es de unos 30 grados centígrados.

Más información acerca del clima de Sofía

^top
25  Tunis  - Fer passeig
Pujat per Remei ( Tunis ) [12041] - 2018-10-04

Bon dia, ni seré fins 16 Octubre i no cônec ningu de la terra per fer un café o passeig.
Merci,si voleu contactar. Visc à Mokhtar Attia, al costat catedral

^top
26  Ulaanbaatar  - La volta al món sense bitllet de tornada (3): Comprant cavalls a Mongòlia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-02

Tercer capítol de la sèrie 'La volta al món sense bitllet de tornada': Sergi Unanue recorre Mongòlia a cavall

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-volt a-al-mon-sense-bitllet-de-tornada-3-comp rant-cavalls-a-mongolia/

Per als amants dels cavalls, Mongòlia deu ser un paradís. És un dels pocs països on encara hi ha ramats salvatges que pasturen i recorren els increïbles paratges de l’estepa mongola. Tot i això, és probable que no els quedin gaires dies de dolça llibertat, a aquests pocs afortunats. Bona part dels habitants no deixaran perdre l’oportunitat de domesticar-ne qualsevol que corri lliurement entre turons. Encara ara són valuosos com a aliment, material per a fer teixits, com a eina als camps o, per descomptat, per a cavalcar per l’inacabable territori mongol.


Cavalls salvatges a Mongòlia.
Mongòlia és un país on el temps sembla que no avanci. Aquests animals han estat sempre el símbol de l’Imperi Mongol, i encara avui són ben presents en el dia a dia d’aquesta civilització. Tothom, des del més petit fins al més gran, els saben muntar i s’hi entenen d’allò més bé.

Aquesta bola de vidre que és Mongòlia dins la globalització del planeta ha estat objecte de desig per als viatgers més romàntics. Molts han somiat a aprofitar aquesta situació excepcional per viure una experiència digna d’una altra època: comprar-se uns cavalls i viatjar junts pel país, topant-se amb famílies nòmades amb qui aprendre més d’aquesta mil·lenària cultura i quedant-se sense esma amb els paisatges inversemblants.

Però emprendre una epopeia d’aquestes característiques no és fàcil. S’han d’aconseguir els cavalls, el material, aprendre a muntar (si no se’n sap) i sobreviure a la intempèrie. Però el primer pas de tots, si no s’és mongol, és trobar un company o una companya amb qui llançar-se a l’aventura.

De perills n’hi ha molts, i per això convé anar-hi acompanyat. A l’estepa hi ha llops, ossos i lladres de cavalls; t’hi pots perdre, trencar-te una cama o quedar-te sense aigua. I si et trobes en qualsevol d’aquesta situació, val més no estar sol.

En el meu cas, va ser un tal Daniel Benedicto qui, per les xarxes socials, em va proposar una bogeria a la qual no vaig saber (ni voler) dir que no. Les coincidències eren masses per a obviar-les: tots dos, viatgers sense bitllet de tornada, catalans, de la mateixa edat i amb possibilitats de ser a Mongòlia al mateix temps. Com a mínim, s’havia de provar.



Classes intensives d’hípica al ‘mercat negre’
Quan en Dani va arribar a Ulan Bator, jo només podia pensar a marxar de la ciutat i perdre’ns per fi en la naturalesa. Però abans de sortir de la capital calia aconseguir tot el material necessari per a començar la travessa eqüestre. La idea era comprar tres cavalls, dos per a muntar i un per a carregar el menjar i la resta d’estris per a fer vida durant unes quantes setmanes. Necessitàvem dues selles, una altra per a posar-hi equipatge, tres cabeçades, frens, regnes, uns claus gegants i unes cordes per a lligar-los al camp i que pasturessin a la nit. A més, també calia comprar-nos roba per a sobreviure a les gèlides temperatures que, a priori, ens esperaven a la muntanya.

L’únic punt de tot Mongòlia on es poden trobar totes aquestes coses és el mercat de Narantuul, també conegut com a ‘mercat negre’. És un espai immens estructurat de forma laberíntica amb tendals, tanques de filferro i contenidors metàl·lics rectangulars com els que fan servir els vaixells mercants. Ací hi ha de tot: des de vestits tradicionals fins a arcs i fletxes per a caçar, passant per catifes gegants, paper de vàter, sofàs, sabates de disseny o un aspirador.




Camises al mercat de Narantuul.
La gran majoria de productes, importats de la Xina, són falsificacions. Tot i això, sorprèn l’alta qualitat a un preu més que assequible. Primer vam aconseguir una jaqueta folrada amb plomes, un parell de mitjos de llana de iac, un altre de llana de camell i unes botes per a cadascú. Un cop preparats per sobreviure a una bona nevada, ens vam endinsar a la secció d’hípica.

De sobte, estàvem envoltats de regnes de tots colors que penjaven del costat de cabeçades, ferros i altres instruments que no havia vist mai. A sobre les taules, moltíssimes selles, la immensa majoria d’estil mongol, molt més dures i doloroses que les europees, però més barates i amb uns colors vius com els de les banderes africanes. I tot això impregnat d’una particular olor que instantàniament em va evocar a records de la infància, a un estable del Pla de l’Estany, quan a l’estiu havia pogut fer un petit tast de què significa ‘hípica’. Tot i ser un record llunyà, ara era pràcticament tot el meu bagatge sobre aquest món.


Mirant selles mongoles al mercat de Narantuul.
Per sort, en Dani tenia una mica més d’experiència i m’assenyalava tot allò que necessitàvem, explicant-me pacientment per a què servia cada eina mentre jo feia un esforç per a assimilar tot aquell cabal d’informació. Tot i això, tots dos junts no en sabíem prou per a fer una compra encertada, però l’Ogii, un noi que vam conèixer al mercat, ens va donar un cop de mà i es va assegurar que no ens prenguessin el pèl a l’hora de pagar.

Un cop a casa, en Tenger, el nostre amfitrió, ens va ensenyar algun truc per a muntar com un mongol sense prendre mal, i ens va donar consells per quan estiguéssim tots sols a l’estepa.


En Tenger ens ensenya com muntar amb selles mongoles.
Camí al punt de sortida
Mongòlia és molt extensa i té paisatges molt diversos. Per això, escollir un sol lloc on passar unes setmanes no és fàcil. Nosaltres ens vam decantar per l’oest, on hi ha el massís d’Altai, que també cobreix part de Rússia, a la frontera amb la Xina i Kazakhstan. Però si vam optar per aquesta opció és perquè també hi ha la minoria ètnica kazakh, una petita part de la població mongola de tradició musulmana i coneguda, entre més coses, perquè són grans domadors d’àguiles, les quals fan servir per caçar.

El primer pas seria anar fins a Khovd, la capital de la província que porta el mateix nom. Per arribar-hi vam travessar gran part del país amb un autocar d’origen coreà. A dins no hi van faltar les cançons folklòriques a tota hora. En canvi, durant els més de 1.400 quilòmetres sí que vam trobar a faltar la calefacció, que no funcionava. Una incomoditat important tenint en compte que a fora nevava.

Després de vint-i-set hores de trajecte, la gran majoria dins el sac de dormir, vam trepitjar Khovd, un petit poble sobrevolat en tot moment per àguiles gegants. Pràcticament no es veuen edificis de més de dues plantes. La gran majoria de residències són simples iurtes amb un petit terreny protegit amb unes tanques. En una d’aquestes iurtes mongoles és on vam passar la nit.


La primera vegada que entrem a una iurta.
Ens hi havia convidat una de les passatgeres de l’autocar frigorífic. De fet, era casa del seu germà, en Battiulga, però ell tampoc no va dubtar ni un moment a acollir-nos. Durant la tarda ens va deixar trastejar amb els seus prismàtics militars de quan havia estat a l’exèrcit i que, si ens hagués calgut, ens hauria permès de llegir les instruccions d’ús d’un medicament a vint metres de distància. Al vespre vam rebre la visita d’amics i familiars. Un d’ells, el seu cosí, era metge de medicina tradicional mongola, i ens va fer un diagnòstic de l’estat de cadascun dels nostres òrgans només agafant-nos els canells. En principi sembla que tots dos estem molt bé de salut. I així, entre sorpreses i emocions, és com vam passar la nostra primera nit en una iurta.


Diagnòstic general a través de la medicina tradicional mongola.
Negocis sobre el capó d’un cotxe
Mitjançant el nostre amfitrió d’Ulan Bator ens havíem posat en contacte amb una família nòmada que vivia a pocs quilòmetres de Khovd. Ells estaven disposats a vendre’ns tres cavalls que, asseguraven, eren de molt bona pasta. I per coses del destí, en Battiulga també coneixia els pastors, de manera que es va optar per fer l’intercanvi, directament, al pati d’en Battiulga mateix.

Abans de l’esperat moment de veure els que potser serien els nostres nous companys d’aventures, vam rebre una classe exprés d’hípica (sense paraules) per part d’en Battiulga i el seu veí. Ens van ensenyar a fer els nusos, per on s’havien de lligar els cavalls, van comprovar que portàvem el material correcte… Tota una allau de consells, avisos i instruccions que miràvem d’interioritzar tan de pressa com podíem.


Demostració d’un nus ben fet.
Finalment, tres hores més tard de l’hora prevista, vam sentir, de lluny, el característic repicar de les peülles d’un cavall. Bé, en aquest cas, de tres cavalls. Pel carrer van aparèixer tres sementals guiats hàbilment per un mongol que muntava el cavall capdavanter.
De sobte, al pati hi havia prop d’una desena d’homes que se saludaven i s’encaixaven les mans. Mentre parlaven entre ells, nosaltres provàvem d’assimilar que érem a punt de fer realitat la bogeria de la qual parlàvem de feia setmanes. Allà, davant nostre, hi havia tres cavalls que passaven la revisió dels homes que ens acompanyaven. Un nòmada ensenyava la panxa d’un dels animals, i en Battiulga assentia. A l’altre costat, el seu amic feia igual després de comprovar com reaccionava el segon semental quan se li acostava algú des de la dreta, i no des de l’esquerra, com es fa habitualment, i d’aquesta manera demostrava que era un cavall especialment tranquil. I així, durant una bona estona.


Els tres cavalls arriben al pati d’en Battiulga.
Nosaltres els vam muntar i els vam acaronar. Poc més podíem fer després d’haver passat l’examen dels nostres amfitrions. Ara ja només faltava el moment d’oficialitzar la compra amb el pagament. Tothom es va agrupar en semicercle al voltant del capó del cotxe que hi havia aparcat davant de la iurta. Un per un, es van comptar i recomptar tots els bitllets (n’hi havia molts, tenint en compte que el bitllet més gran és de poc més de 7 euros). ‘Tot en ordre, és correcte’, va semblar que deia el cap de família. I amb un gest tan senzill com una última encaixada de mans hem passat a tenir tres cavalls, l’últim ingredient que ens faltava per a començar, definitivament, a viure un somni de viatger a l’estepa de Mongòlia.

^top
27  NewYork  - Las cabinas con WiFi triunfan en Nueva York
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-02

Más de 5 millones de ciudadanos de Nueva York utilizan las torres de acceso a internet repartidas por la ciudad

https://www.lavanguardia.com/tecnologia/ 20181002/452134413089/wifi-cabinas-grati s-nueva-york-usuarios.html

^top
28  NewYork  -
Pujat per Danl Duran recasens [11913] - 2018-09-29

Bona tarda,

Em dic Daniel i vinc de viatge a NY del 25 d'octubre al 6 de novembre. És el meu aniversari el 27 i més o menys ja tinc alguns dies ocupats, però me queden alguns dubtes no resolts, o millor dit, decidir què vull fer tal dia. Per exemple per veure el barça-madrid del 28 d'octubre, quin lloc em recomaneu.

I després, viatjo sol, o sigui que si algú té durant les dates exposades algun moment lliure i em vol mostrar una mica alguna cosa, serà benvingut.

M'allotjo a un alberg de central park, i sóc de Girona.

Qualsevol cosa, deixo el meu mail aquí i whatsap


645430109

dobledrecasens@gmail.com

^top
29  Panama  - Nadals a Panama
Pujat per Carme Ortola ( Panama ) [5223] - 2018-09-24

Hola,

La meva parella (Pau) i jo (Carme) acabem de comprar bitllets per anar a passar Nadals a Panama .
Estarem tres setmanes, del 21/12 fins el 8/01. Pel que he estat mirant crec que no ens hauriem de perdre Panama city, Bocas i San Blas. Tambe em sembla interessant el Darien, Coiba i les illes de les perles ( crec que es diu aixi). Tambe sembla força interessant la part de “cafetales”....i.... molts llocs HHH. Que ens proposeu com a viatge per descobrir el Panama autentic? Volem llogar una moto gran per descobrir el pais, i el Pau ja està mirant alternatives
. Qualsevol suggeriment es benvingut. Moltes gracies. Abraçada.

^top
30  Venezia  - Venecia se plantea prohibir que los turistas se sienten en el suelo
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-09-21

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20180921/451939651662/venecia-prohibi r-turistas-sienten-suelo.html

Parece que Italia se está cansando de los turistas maleducados. Primero fue el Ayuntamiento de Florencia, quien harto de la imagen que daban los turistas sentados comiendo en las calles del centro histórico, impuso unas multas de hasta 500 euros a quienes desobedecieran. Ahora ha sido otra de las ciudades más visitadas del país, Venecia, quien se plantea dar un golpe encima de la mesa. El alcalde de la ciudad, Luigi Brugnaro, estudia multas de entre 50 y 500 euros para los visitantes que se sienten en el suelo o en los escalones de los monumentos e iglesias de la ciudad de los canales. Y aunque la medida todavía no está aprobada, se sumaría a las otras reglas que pretenden regular el comportamiento de los turistas.

Y es que Brugnaro ya subió las multas contra los incívicos el año pasado. Si alguien pasea con el torso desnudo, debe pagar 200 euros. El doble, 400 por realizar escritos encima de los monumentos, tocar música sin autorización o abandonar basura por la ciudad. Bañarse en los canales comporta la peor sanción, 450 euros, pese a que algunos no les importa nada saltarse la prohibición. Este verano los visitantes se indignaron por el baño que se dieron dos turistas franceses delante de la Plaza de San Marco. “Hace calor”, dijo el francés al gondolero que les sorprendió mientras les grababa. “Vive la France!”, les respondió. También han surgido quejas por el grupo de chicas inglesas que tomaban el sol en bikini en los jardines Papadopoli.


Las multas están incluidas en un nuevo decálogo municipal que pretende controlar todavía más las conductas inapropiadas. Está previsto que se vote en octubre, pero no convence a todos los grupos de la asamblea municipal, por lo que falta ver si finalmente serán aprobadas. Brugnaro ganó la alcaldía con una lista de centroderechas, pero el centroizquierda no está convencido de que prohibirlo todo sea una solución. La atención está puesta en el artículo 35, justamente el que prohíbe sentarse en el suelo y en los escalones, y no sólo comer o beber en ellos. Algunos representantes de la minoría, como el PD, piden que el Aayuntamiento disponga de áreas con bancos para que los turistas también tengan derecho a descansar.

^top
31  Moskva  - Guía de 36 horas por las alturas, el subsuelo y la revolución en Moscú
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-09-15

De nuevo capital rusa sólo una vez la Revolución bolchevique triunfaba a inicios del siglo XX, los avatares de un mundo dividido entre el Este y el Oeste, blancos y rojos, izquierda y derecha se...

https://www.lavanguardia.com/ocio/viajes /20180915/451739880536/guia-moscu-revolu cion-escapada-36-horas.html

^top
32  Moskva  - visita moskva
Pujat per Fanny ( Moskva ) [6840] - 2014-03-16

Hola

Sóc una catalana de 33 anys vivint a Suïssa, estaré per Moscou el 29 30 i 31 de marÇ si algú coneix alguna activitat per fer sense saber rus o alguna excursió a la que poder-me apuntar estaria molt agraïda

Gràcies

^top
Pag: 12
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.69.6.227 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/05): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?