CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 17 dies (6804 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:50
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
Pag: 12345678910111213
1  Aix-en-Provence  - hola
Pujat per paola ( Aix-en-Provence ) [7909] - 2014-10-18

hola,

m'agradaria saber quin ambien hi ha per allà. La meva parella marxa a viure allà i no coneixem res ni ningú.

Algú coneix webs d'interés per trobar feina ? de lloguer?

gent que busqui company de pis?

gràcies!!

^top
2  FIJI  - La República de les illes Fiji
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-17

La República de les illes Fiji és un estat insular d'Oceania que ocupa tot un arxipèlag del Pacífic Sud, a la Melanèsia, situat a l'est de Vanuatu, a l'oest de Tonga i al sud de Tuvalu.

L'arxipèlag de les illes Fiji (també conegut de vegades sota la forma Fidji) consta de 322 illes amb 18.270 km², un terç de les quals, aproximadament, estan habitades. Les dues illes més importants són Viti Levu i Vanua Levu. A Viti Levu s'hi troba la capital, Suva, i també les tres quartes parts de la població, d'uns 850.000 habitants en total. Les illes són muntanyoses, formades les illes pel vulcanisme terciari, hi alterna el material volcànic, als sectors muntanyosos, amb pics que sobrepassen els 1.200 m, i amb el sedimentari detrític i coral·lí, als sectors més baixos, i estan cobertes de boscos tropicals. L'illa de Viti Levu és molt muntanyosa i la solquen nombrosos rius. Hi abunden els esculls barrera. El clima hi és tropical humit.

^top
3  FIJI  - Illes del Pacífic
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-17

Les anomenades Illes del Pacífic comprenen de 20.000 a 30.000 illes situades a l'oceà Pacífic. Les illes també reben el nom col·lectiu d'Oceania,[1] però Oceania de vegades també es defineix com incloent Australàsia i l'Arxipèlag malai.


Tres dels grups principals d'illes de l'oceà Pacífic.
Les Illes del Pacífic que es troben al sud del tròpic de Càncer tradicionalment s'agrupen en tres divisions Melanèsia, Micronèsia, i Polinèsia:

Melanèsia significa illes negres.
Micronèsia sinifica illes petites.
Polinèsia significa moltes illes.
Les illes de la regió estan classificades en dos grups, illes altes i illes baixes. Els volcans formen illes altes les quals normalment tenen terres més fèrtils i poden tenir més població. Les illes baixes són esculls o atols, són relativament més petites i menys fèrtils. Melanèsia, la més poblada de les tres regions consta principalment d'illes altes, mentre que la majoria de Micronèsia i Polinèsia són illes baixes.

A més hi ha moltes altres illes situades dins les fronteres de l'oceà Pacífic que no es consideren part d'Oceania. Aquestes illes inclouen les Galápagos, les Aleutianes d'Alaska les illes russes de Sakhalin i Kurils; Taiwan i altres illes de la República de la Xina; les Filipines; illes del del mar de la Xina Meridional, les quals inclouen les disputades Illes del Mar de la Xina Meridional; la majoria de les illes d'Indonèsia; i l'illa del Japó que comprèn l'Arxipèlag japonès.

Nauru (junt amb l'illa Banaba de Kiribati) s'inclou com una excepció. Nauru o bé s'assigna a la Micronèsia o es designa com una entitat separada.

^top
4  Cairns  - Cairns (pronunciado en inglés /ˈkɛərnz, ˈkærnz/, localmente [ˈkeːnz, ˈkænz])
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-10

Cairns (16° 57′ S, 145° 45′ ECoord.: 16° 57′ S, 145° 45′ E (mapa) ) és una ciutat regional i una Àrea de Govern Local que es troba a Queensland, Austràlia. Fundada l'any 1876 i anomenada pel governador de Queensland William Wellington Cairns, servia com a punt de partida de miners buscant or al riu Hodgkinson, va patir una devallada quan una ruta més fàcil va ser descoberta des de Port Douglas.

Actualment la ciutat té uns 130.000 habitants i reposa sobre la indústria del sucre i el turisme. A 1720 km de Brisbane i a uns 2500 de Sydney per carretera, és una ciutat amb clima tropical, a uns 35-40 °C de mitjana a l'estiu i 25 °C a l'hivern.
---

Cairns (pronunciado en inglés /ˈkɛərnz, ˈkærnz/, localmente [ˈkeːnz, ˈkænz]) es una ciudad ubicada en el noreste de Australia, en el estado de Queensland. Está situada a 1.700 kilómetros de Brisbane y a unos 2.420 km de Sídney en carretera. Tiene una población de 122.731 habitantes según el censo realizado en 2006.2 Cairns es un destino muy popular para los turistas extranjeros por su clima tropical y por su proximidad a numerosas atracciones. La Gran Barrera de Coral es una de ellas y está a menos de una hora en barco. El Parque Nacional Daintree y el Cabo de Tribulación, a 130 km al norte de Cairns, son famosas zonas para estar rodeadas por selvas tropicales. Es por eso que es un centro turístico importante y una ciudad muy visitada por mochileros y turistas en general, que suelen comenzar aquí sus rutas hacia Cooktown, la península del Cabo York y la Meseta Atherton. De hecho, la zona recibe más de dos millones de turistas nacionales e internacionales al año.3

La ciudad recibe su nombre de William Wellington Cairns (antiguo Gobernador de Queensland). Se formó para servir a los mineros que iban en dirección a la mina de oro del río Hodgkinson, pero experimentó un retroceso en su desarrollo por el descubrimiento de una ruta más fácil por Port Douglas. Más tarde se convirtió en puerto importante para la exportación de caña de azúcar, oro, metales, minerales y productos agrícolas de los alrededores y las zonas costeras de la región de la Meseta Atherton.

Cairns ha utilizado su entorno natural como una ventaja, con la construcción de varios parques temáticos pequeños para los turistas. Entre ellos se encuentran el Rainforestation Nature Park, el Parque Cultural Aborigen Tjapukai y el teleférico de Kuranda, que se extiende 7,5 km por encima de los Trópicos húmedos de Queensland. Una característica notable de la explanada de Cairns es una laguna nadable con zonas de barbacoa adyacentes. En mayo de 2003, el entonces alcalde de Cairns Kevin Byrne declaró que se permitía tomar el sol en topless en esa zona, ya que es un punto de encuentro para gente de todo el mundo que deseen hacerlo.4 5 Un paseo acondicionado permite a los peatones y ciclistas moverse desde la playa a la laguna de manera sostenible.

^top
5  URUGUAY  - Montevideo
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-10

Montevideo, que en català oriental es pronuncia [Mun̪.vi'.dɛw], [Mun̪.bi'.dɛw] o [Mon̪.vi'.dɛw] en mallorquí (coneguda antigament en castellà com La Muy Fiel y Reconquistadora San Felipe y Santiago de Montevideo,[1][2] i en portuguès com Montevidéu) és la capital, la ciutat més gran i el port principal de l'Uruguai. Amb 1,3 milions d'habitants, vuit municipis, més de 60 barris, i essent dues vegades més gran que qualsevol altra ciutat del país, Montevideo és el centre econòmic, polític, cultural i financer del país. Segons un report del Mercer Human Consulting, Montevideo va ser la primera ciutat de l'Amèrica Llatina en qualitat de vida el 2006.[3][4] Segons la mateixa publicació, el 2011 la ciutat ocupava la primera posició d'Amèrica del Sud – i la quarta a Amèrica Llatina – pel que fa a la qualitat de vida.[5][6][7] És situada a la zona sud del país, sobre el Riu de la Plata, dins del departament homònim.

La ciutat és sovint considerada la capital d'estat sobirà més austral d'Amèrica[8] — i la tercera al món, després de Canberra (segona) i Wellington (primera), les capitals d'Austràlia i Nova Zelanda, respectivament. És la seu administrativa del Mercosur (organisme comercial, cultural i social format per l'Argentina, el Brasil, Paraguai, Uruguai i Veneçuela) i de l'ALADI (Associació Llatinoamericana d'Integració). La seva població és d'1.319.108 habitants (2011) però, considerant la seva àrea metropolitana, Montevideo arriba als 1.947.604 habitants, aproximadament la meitat de la població total del país.

Montevideo, una ciutat global de tipus beta, és el centre de l'activitat econòmica i cultural del país: la seva universitat principal, la Universitat de la República, va ser fundada el 1849.[9] L'arquitectura de la ciutat combina diferents aspectes del seu passat, des de l'art déco colonial, i inluenciada per immigrants espanyols, portuguesos, italians, francesos i britànics.[10]

^top
6  Portsmouth  - Portsmouth
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-05

Portsmouth és una ciutat d'uns 189.000 habitants situada en el comtat de Hampshire, a la costa sud d'Anglaterra. La unitat administrativa forma part d'una conurbació més àmplia que Portsmouth, que inclou Fareham, Portchester, Gosport, Havant (que inclou un gran suburbi d'Eigh Park), Lee-on-the-Solent, Stubbington i Waterlooville, amb una població estimada de 442.252 residents, cosa que en fa l'onzena zona urbana més gran d'Anglaterra. Va ser un notable port naval durant segles, és llar del port sec més vell del món encara en ús, i de molts vaixells famosos.

^top
7  Zanzibar  - Zanzíbar
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-02

Zanzíbar és un territori africà el nom del qual prové de l'àrab Zayn Z'al Barr o del persa Zangi-bar (probablement deriva del persa زنگباž 5;, Zangi-bar ("Costa dels Negres") derivat a Zanji-bar o Zandji-bar (زنجبا 85;) en àrab, format per les illes d'Unguja (sovint també coneguda com a Zanzíbar) i Pemba, que forma un estat confederat amb Tanganyika, anomenat República Unida de Tanzània, i inclou algunes altres illes menors entre les quals destaquen Chumbe, que forma un parc natural, i Tumbatu (l'única habitada). Té una extensió de 2.460 km² i una població de 960.000 habitants. La capital és Zanzíbar (257.000 h). La ciutat vella de Zanzíbar està declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

En català és normativa la forma Zanzíbar; tanmateix, en suahili es pronuncia Zànzibar, malgrat que en aquesta llengua totes les paraules són planes.

Idiomes oficials Swahili (de facto), Anglès
Govern Semiautònoma de Tanzània
President Amani Abeid Karume
Territori dependent de Tanzània

^top
8  SERBIA  - Sèrbia (en serbi: Србија, Srbija)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-02

Sèrbia (en serbi: Србијk 2;, Srbija) és una país situat al sud-est d'Europa a la zona dels Balcans. Limita al nord amb Hongria, a l'est amb Romania i Bulgària, al sud amb la República de Macedònia i Albània, i a l'oest amb Montenegro, Croàcia i Bòsnia i Hercegovina.

Durant gairebé un segle, Sèrbia va formar part de diferents confederacions d'eslaus del sud, incloent-hi el Regne dels serbis, croats i eslovens del 1918 al 1941 (reanomenat Regne de Iugoslàvia el 1929), la República Federal de Iugoslàvia del 1992 al 2003 i la Unió Estatal de Sèrbia i Montenegro del 2003 al 2006. Després que Montenegro votés per sortir de la Unió Estatal, la República de Sèrbia (en serbi: Репубl 3;ика Србијk 2;, Republika Srbija) va proclamar, el 5 de juny del 2006, la seva independència com a successora de la Unió Estatal de Sèrbia i Montenegro.

El 17 de febrer de 2008, Kosovo va declarar la seva independència de manera unilateral, sense que el govern serbi reconegui el nou estat.

No s'ha de confondre Sèrbia amb la República Sèrbia, que és una de les dues entitats que formen Bòsnia i Hercegovina.


Prefix telefònic: +381
Moneda: Dinar serbi
Població: 7,164 milions (2013) Banc Mundial
Himne nacional: Bože Pravde
President: Tomislav Nikolić

Belgrad, és la capital de Sèrbia i la ciutat més gran de la República de Sèrbia.
Àrea: 3.223 km²
Altitud: 117 m
Informació meteorològica: 19 °C, vent de Sud-est a 5 km/h, 69% d'humitat
Població: 1,339 milions (2010) Organització de les Nacions Unides

^top
9  MALDIVES  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-30

La República de les Maldives és un estat format per un grup d'atols a l'oceà Índic, al sud-oest de l'Índia. La capital és Male a l'illa del mateix nom. L'aeroport internacional està a l'illa veïna d'Hulule. Hi ha 19 atols en total però hi ha altres illots, esculls i bancs d'arena; els illots i atols estan separats per canals que permeten la navegació a vaixells menors i sovint a grans vaixells (sempre entre atols). El nom natiu és Mahaldib i derivaria del principal atol Male i de dwipa (que en sànscrit vol dir illa). País insular situat a l'oceà Índic al sud-oest de Sri Lanka i l'Índia, al sud d'Àsia, constituït per 2.000 illes, de les quals 203 estan habitades, localitzades al voltant de 450 km al sud de la península del Deccan.

Posseeix un clima tropical i humit amb una precipitació aproximada de 2000 mm a l'any. L'islam és la religió predominant, el qual va ser introduït el 1153. Va ser una colònia portuguesa (1558), holandesa (1654) i britànica (1887). El 1953 va intentar establir una república però pocs mesos després es va reimposar el sultanat. Va obtenir la independència el 1965 i el 1968 va ser reinstaurada la república, però en 38 anys com a tal, només ha tingut dos presidents, encara que les restriccions polítiques han disminuït recentment. És el país menys poblat d'Àsia i el menys poblat entre els països musulmans.

És un dels menors països asiàtics tant en termes de població com d'extensió. Amb una mitjana d'1,5 msnm, és així mateix el país més baix del món.[1] També és el que presenta l'altura màxima menys elevada del món, a 2,3 m, una característica que el fa particularment vulnerable a la pujada del mar.

^top
10  MALDIVES  - Maldives
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-30

La República de les Maldives és un estat format per un grup d'atols a l'oceà Índic, al sud-oest de l'Índia. La capital és Male a l'illa del mateix nom. L'aeroport internacional està a l'illa veïna d'Hulule. Viquipèdia
Capital: Malé
Moneda: Rupia de les Maldives
Continent: Àsia
President: Abdulla Yameen
Població: 345.023 (2013) Banc Mundial
Llengua oficial: Divehi

^top
11  Cancun  - Cancun
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-30

Cancun és una ciutat turística localitzada a les costes del mar Carib a l'estat de Quintana Roo, al sud-est de Mèxic. Políticament, és la capital del municipi de Benito Juárez.

Al començament de la dècada dels setanta, Cancun era un petit poble del qual l'únic atractiu turístic eren les ruïnes arqueològiques maies. El govern mexicà va començar el desenvolupament de la zona amb suport del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), amb la construcció d'un pont per a connectar l'illa de Cancun, un aeroport internacional i àrees de serveis públics.

Actualment hi ha més de 140 hotels, un aquari, un riu subterrani i zones per bussejar amb dofins prop de la llacuna de Nichupte, a més de les ruïnes arqueològiques maies. Cancun rep 3 milions de visitants l'any, en 200 vols diaris; és una de les destinacions turístiques més visitades del món. La població de la ciutat és de més de 400.000 habitants, la majoria mexicans, però hi ha un nombre considerable d'europeus residents. La Cinquena Conferència Ministerial de l'OMC es va realitzar a Cancun el 2003.


Cancun és una ciutat turística localitzada a les costes del mar Carib a l'estat de Quintana Roo, al sud-est de Mèxic. Políticament, és la capital del municipi de Benito Juárez. Viquipèdia
Àrea: 1.979 km²
Informació meteorològica: 29 °C, vent de Sud-est a 3 km/h, 74% d'humitat
Hora local: dilluns 19:18
Població: 628.306 (2010) Organització de les Nacions Unides
Facultats i universitats: IPADE, Cancún, TecMilenio University, Cancún

^top
12  JAMAICA  - Jamaica
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-30

Jamaica és un estat insular de les Grans Antilles, de 240 km de llargada i un màxim de 80 km d'amplada. L'illa de Jamaica està situada al mar del Carib, a 150 km de Cuba i a 180 km de l'illa de la Hispaniola. És el tercer país de parla anglesa més poblat d'Amèrica, després dels Estats Units i el Canadà.

El nom de Jamaica prové d'una conjunció del terme que utilitzaven els nadius, Xaymaca o illa de les fonts. Més tard, sota domini espanyol, s'anomenà Santiago, i després passà a ser colònia de l'imperi Britànic amb el nom de British West Indies Crown colony of Jamaica.

Capital: Kingston
Primera Ministra: Portia Simpson-Miller
Moneda: Dòlar jamaicà
Continent: Amèrica, Amèrica del Nord
Llengua oficial: Anglès

^top
13  BULGARIA  - Bulgària - Република България
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-25

Bulgària és una república de l'est d'Europa, a la Península Balcànica, limita amb Romania al nord, Sèrbia i Macedònia a l'oest, Grècia i Turquia al sud i la mar Negra a l'est. La seva capital és Sofia, i les ciutats principals són Plòvdiv, Varna, Burgàs i Ruse.

L'any 1991 Bulgària va deixar de ser una república popular i es va aprovar una nova constitució democràtica. És membre de la Unió Europea des de l'1 de gener de l'any 2007, junt amb Romania.

^top
14  KENYA  - Nairobi
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-20

Nairobi és la capital i la ciutat més gran de Kenya. El nom Nairobi prové de la frase massai Enkare Nyorobi, que significa "lloc d'aigües fresques". No obstant això, és coneguda popularment com la "Ciutat Verda al Sol".

Fundada el 1899, la ciutat va rebre l'estatus de capital el 1905, substituint la ciutat de Mombasa. Nairobi a més és la capital de la província de Nairobi i del districte de Nairobi. La ciutat es troba a la vora del riu Nairobi, al sud de la nació, i es troba a 1.661 metres sobre el nivell del mar.

Nairobi és la ciutat més poblada d'Àfrica Oriental, amb una població urbana estimada d'entre 3 i 4 milions. D'acord amb el cens de 2009, a l'àrea administrativa de Nairobi hi vivien 3.138.369 habitants en 684 km².[1]

Nairobi és avui dia una de les ciutats més prominents a Àfrica política i econòmicament. Llar de moltes companyies i organitzacions, Nairobi és un centre comercial i cultural. El Grup d'Estudis sobre Globalització i Ciutat de Classe Mundial (GaWC, per les seves sigles en anglès) defineix a Nairobi com un prominent centre social.

^top
15  KENYA  - Kenya
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-20

Kenya és un país de l'Àfrica Oriental, limitat al nord pel Sudan del Sud i Etiòpia, a l'est per Somàlia i per l'Oceà Índic, al sud per Tanzània i a l'oest per Uganda. La capital és Nairobi.

Capital: Nairobi
Moneda: Xíling kenyà
President: Uhuru Kenyatta
Població: 44,35 milions (2013) Banc Mundial
Llengües oficials: Suahili, Anglès

^top
16  Cabo Verde  - Praia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-18

Praia ("platja", en portuguès) és la capital i la ciutat principal de Cap Verd, estat insular de l'oceà Atlàntic, a l'oest del Senegal. Té una població de 113.664 habitants (2005) i està situada al sud de l'illa de Santiago, a 14° 55′ N 23°31' O.

Pel seu port s'exporten cafè, canya de sucre i fruites tropicals. Posseeix igualment una important indústria pesquera.

El municipi de Praia està constituït per tres freguesias: Nossa Senhora da Graça, Santíssimo Nome de Jesus i São João Baptista.

Com a capital de l'estat, al barri anomenat el Platô (o Plateau; és a dir, l'"Altiplà", un promontori vora mar) s'hi aixequen edificis públics i altres construccions d'importància, com el Palau Presidencial, bastit al final del segle XIX com a residència del governador portuguès. També hi destaquen l'antic Ajuntament (Câmara Municipal), edifici de façana clàssica amb una torre central quadrada; l'església de Nossa Senhora da Graça, també d'estil neoclàssic; el Museu Etnogràfic i el monument a Diogo Gomes, navegant portuguès i descobridor de l'illa de Santiago el 1460.

A 15 km a l'oest de Praia, a la costa, hi ha la Cidade Velha ("Ciutat Vella"), la primera capital de Cap Verd. Uns 60 km al nord s'aixeca la ciutat d'Assomada, amb el seu mercat concorregut i el Museu da Tabanka. Al nord de l'illa de Santiago hi ha la ciutat i el municipi de Tarrafal, platja de sorres clares i palmeres, amb alguna infraestructura turística.

La variant del crioll de Cap Verd parlada a Praia s'anomena badiu.

^top
17  Cabo Verde  - Cap Verd
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-18

Cap Verd és una república insular situada en un arxipèlag de l'Atlàntic nord, enllà de la costa occidental de l'Àfrica. La capital és Praia i la ciutat principal és Mindelo. Viquipèdia
Capital: Praia
Moneda: Escut de Cap Verd
President: Jorge Carlos Fonseca
Primer Ministre: José Maria Neves
Llocs d'interès: Pico do Fogo, Cabo Verde Safari, Jardim Botânico, més
Llengua oficial: Portuguès

^top
18  Albania  - Tirana
Pujat per Search ( Padova ) [7708] - 2014-09-17

Tirana (en albanès Tiranë o Tirana) és la capital i la ciutat més poblada d'Albània. Té una població oficial estimada de 374.801 habitants el 2005, si bé altres fonts l'eleven fins als 700.000. Fundada el 1614, va esdevenir la capital albanesa el 1920.

Està situada a 41.33°N i 19.82°E al districte i el comtat homònims. L'altitud mitjana és de 90 meters sobre el nivell del mar. Les temperatures varien entre els 6,7 °C al gener i els 23,8 °C al juliol. La precipitació anual és de 1.200 mm; els mesos més secs són juliol i agost.

Emplaçada vora el riu Ishm, Tirana és el principal centre industrial i cultural d'Albània. Les indústries més importants inclouen els productes agrícoles i la maquinària, els tèxtils, farmacèutics i metal·lúrgics. Tirana ha experimentat un ràpid creixement i s'hi han establert moltes noves indústries des dels anys 20 del segle XX.

Tirana actualment intenta desenvolupar la indústria turística, tot i que aquests esforços es veuen entrebancats per la inestabilitat política de la regió, causada pels conflictes militars durant la dècada de 1990 a Albània i els països veïns Bòsnia i Hercegovina, Kosovo i la República de Macedònia.

^top
19  Albania  - Albània - Shqipëri/Shqipëria
Pujat per Search ( Padova ) [7708] - 2014-09-17

Albània és una república d'Europa, situada a la zona dels Balcans. Limita al nord amb Montenegro, al nord-est amb Kosovo, a l'est amb Macedònia, al sud amb Grècia, a l'oest amb la mar Adriàtica i al sud-oest amb la mar Jònica. Viquipèdia
Capital: Tirana
Moneda: Lek
President: Bujar Nishani
Població: 2,774 milions (2013) Banc Mundial
Primer Ministre: Edi Rama

Albània (en albanès Shqipëria) és una república d'Europa, situada a la zona dels Balcans. Limita al nord amb Montenegro, al nord-est amb Kosovo, a l'est amb Macedònia, al sud amb Grècia, a l'oest amb la mar Adriàtica i al sud-oest amb la mar Jònica. La capital és Tirana, amb 400.000 habitants, i les ciutats principals són Durrës, Elbasan, Vlorë i Shkodër, que tenen pels volts dels 100.000 habitants.

^top
20  Las Vegas  - Las Vegas
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-12

Las Vegas és la major de les ciutats de l'estat de Nevada als Estats Units, així com la major ciutat fundada al segle XX. S'ha convertit en una de les principals destinacions turístiques del país gràcies a les seves zones comercials i de vacances, però sobretot gràcies als seus casinos.

El nom de Las Vegas s'aplica sovint a les àrees del comtat de Clark que envolten la ciutat, especialment les àrees residencials situades dintre o prop de Las Vegas Strip. La major part dels 7¼ quilòmetres de Las Vegas Boulevard estan situats fora dels límits de la ciutat de Las Vegas, concretament en la ciutat de Paradise.

Las Vegas és coneguda de vegades com la “ciutat del pecat” (Sin City en anglès) a causa de la popularitat del joc i apostes legals, la disponibilitat de begudes alcohòliques a qualsevol hora del dia (com en tota Nevada), la legalitat de la prostitució en els comtats veïns (les lleis de Nevada prohibeixen la prostitució en els comtats de més de 400.000 habitants). El govern local i els promotors turístics de la ciutat prefereixen el sobrenom de Capital mundial de l'entreteniment. La imatge glamurosa de la ciutat li ha fet escenari de diverses pel·lícules i sèries televisives.

^top
21  Chester  - Chester
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-09

Chester és la capital del comtat de Cheshire, es troba al nord-oest d'Anglaterra, a la frontera amb el país de Gal·les. Al nord hi ha Liverpool i, a l'oest, Wrexham. Hi passa el riu Dee. Està envoltada per antigues muralles romanes i medievals. Hi destaca la seva catedral.

Cheshire és un comtat d'Anglaterra famós per la seua producció de sal i formatge. Limita al nord amb els comtat de Merseyside i Gran Manchester, a l'est amb el comtat de Derbyshire, al sud amb els comtat de Staffordshire i Shropshire, i amb els comtats de Flintshire i Wrexham del veí Gal·les.

^top
22  Karlskrona  - Karlskrona
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-08

Karlskrona és una ciutat al comtat suec de Blekinge. Tenia 61.140 habitants l'any 2005 i 21'14 km² de superfície. Se la coneix com l'única ciutat barroca de Suècia i és seu d'una base naval. Viquipèdia
Àrea: 21,72 km²
Fundació: 1680
Informació meteorològica: 18 °C, vent de Sud-oest a 16 km/h, 73% d'humitat
Població: 35.212 (31 des. 2010)

^top
23  Abu Dhabi  - Abu Dhabi (ciutat) la ciutat més rica del món
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-07

Abu Dhabi és una ciutat dels Emirats Àrabs Units, capital del país i de l'emirat d'Abu Dhabi. La població és de 930.000 habitants (2007). La planificació es va fer per 650.000 persones i la capacitat de la ciutat s'ha excedit portant problemes de trànsit i mobilitat.

La ciutat s'estén damunt una illa en forma de T que sobresurt de la costa. Almenys el 80% de la població són forasters que hi resideixen temporalment.

Abu Dhabi és una ciutat moderna de grans gratacels i disposa d'un aeroport internacional a uns 25 km al sud-est, i és considerada la ciutat més rica del món, amb una renda per capita de 30.000 dòlars.

^top
24  Abu Dhabi  - Abu Dhabi (en àrab أبو ظبي, Abū Ẓabī)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-09-07

Abu Dhabi (en àrab أبو ظبي, Abū Ẓabī) és el més gran dels set emirats que conformen els Emirats Àrabs Units, amb 73.548 km² de superfície. És també una ciutat homònima d'aquest emirat, la ciutat d'Abu Dhabi, que fa de capital de l'estat, situada a la part central de la costa del golf Pèrsic dels EAU, a 24° 28′ N i 54° 22′ E. i dels mateixos Emirats Àrabs Units.

Emirat Abu Dhabi
Xeïc Khalifa bin Zayed Al Nahayan
Àrea 67.340 km² [1]
Religió Islam
Zona Horària (UTC) +4

^top
25  Newcastle (UK)  - Newcastle upon Tyne
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-08-15

Newcastle upon Tyne, sovint abreujat a Newcastle (pronúncia local: "Ny'cas'l"), és una ciutat i aglomeració metropolitana del comtat de Tyne and Wear, Anglaterra. Situat a la vora nord del riu Tyne, la ciutat es desenvolupà a partir de l'acampament romà de Pons Aelius,[2][3] i deu el seu nom al castell de Newcastle construït el 1080 per Robert Curthose, fill major de Guillem el Conqueridor. La ciutat es féu gran gràcies a la llana i més tard el carbó. El port es desenvolupà al segle XVI i, junt amb les drassanes riu Tyne avall, era entre els més grans centres de construcció de naus del món. Aquestes indústries ja han desaparegut i la ciutat és en gran part un nucli administratiu i cultural. És la més gran de dues ciutats en pròxima relació situades a banda i banda del riu Tyne: la més petita, al sud, és Gateshead.

^top
26  Monaco  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-07-18

Capital Mònaco
Major ciutat Mònaco
Idiomes oficials Francès
Gentilici Monegasc, monegasca
Govern Monarquia constitucional
Independència de la Casa dels Grimaldi 1419
Superfície
- Total 2 km2
- Aigua (%) 0%
Població
- Est. jul. 2010 30.586 (212è)[nb 2]
- Cens 2013 36.950
- Densitat 18.948 /km2 (1r)
Moneda Euro (EUR)
Fus horari CET (UTC+1)
- Estiu (DST) CEST (UTC+2)
Domini internet .mc
Codi telefònic 377

^top
27  Monaco  - El Principat de Mònaco. capital Mónaco (no pas MonteCarlo)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-07-18

El Principat de Mònaco (Mónec en català antic, Mónegue en occità, Múnegu en monegasc) és un petit estat europeu situat sobre la costa mediterrània que consta de l'única ciutat de Mònaco (amb tres nuclis de població: la Ròca, Montcarles i la Condamina). Està situat a la Costa d'Atzur, entre les ciutats franceses de Niça i Menton. Té una superfície d'1,95 km² i una població de 36.950 habitants (2013).

-------
Montcarles (italià: Monte Carlo, en monegasc: Munte-Carlu) és un dels tres barris de Mònaco, i un dels més selectes, sovint concebut de forma errònia com la capital de l'estat, encara que formalment no en té cap (Mònaco és una ciutat estat). Montcarles és coneguda pels seus casinos, pel joc, pel glamur i per la presència de gent famosa. La població permanent (estimada el 1990) és de 30.000 habitants. El barri de Montcarles inclou, no només la zona on hi ha el casino, sinó també els veïnats de Sant Miquèl, la Rossa e Sant Roman, i la comunitat costanera de Larvot e Bas Molins. Montecarlo és la seu de la major part del Circuit de Mònaco, on té lloc el Gran Premi de Mònaco de la Fórmula 1; també és la seu del campionat mundial de boxa, dels Masters de Montecarlo, pasarel·les de moda i altres espectacles. Montcarles ha estat visitat per les reialeses així com estrelles del cinema durant dècades. El barri de Montecarlo estava connectat amb la línia de tramvies Tramvia de Niça i del Litoral del 1900 al 1953, connectant parts de Mònaco.

^top
28  Oklahoma  - Oklahoma
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-07-13

Oklahoma és un estat situat a la regió central del sud dels Estats Units d'Amèrica, està limitat al nord pels estats de Colorado i Kansas, a l'est per Missouri i Arkansas, a l'oest per Nou Mèxic i al sud per Texas, separats pel curs del riu Red. Amb una estimació de 3.617.316 residents l’any 2007 i una superfície de 177.847 km ², Oklahoma és el 28é estat més poblat i 20é més extens dels EUA. El nom de l’estat prové de les paraules Okla Choctaw i Humm, que significa "poble vermell", i és conegut informalment pel sobrenom de l’Estat Antic (The Sooner State). Format per una barreja de territori d'Oklahoma i territori indi el 16 de novembre de 1907, Oklahoma va ser el 46é estat que va entrar a la Unió. La seua capital i ciutat més gran és l'Oklahoma City. És l’únic estat que comparteix el nom de la seua capital amb el nom de l’estat.

L’estat és un important productor de gas natural, petroli i productes agrícoles, Oklahoma, es basa econòmicament amb els sectors de l’aviació, l’energia, les telecomunicacions i la biotecnologia. Té una de les economies de creixement més accelerat de tots els EUA. Oklahoma City i Tulsa són els principals motors econòmics d'Oklahoma, amb gairebé el 60 per cent de la població que viu en aquestes àrees metropolitanes.

Amb petites cadenes muntanyoses, praderies i boscos de l'est, la majoria d'Oklahoma està en les Grans Planes i les Terres Altes de l'Interior dels EUA en una regió especialment procliu a condicions meteorològiques adverses. A més de tenir una prevalença d’alemanys, irlandesos, britànics i indis nadius nord-americans, més de 25 llengües indígenes autòctones es parlen a Oklahoma, més que a qualsevol altre estat. Té molt estesa la creença en el cristianisme evangèlic, cosa que el converteix en un dels estats més conservadors políticament, encara que d'Oklahoma té més votants registrats en el Partit Demòcrata que en qualsevol altra part.

^top
29  OMAN  - El sultanat d'Oman
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-07-09

El sultanat d'Oman és un estat d'Àsia situat a l'Orient Mitjà, a la punta sud-est de la península d'Aràbia. Fa frontera amb els Emirats Àrabs Units al nord, amb l'Aràbia Saudita a l'oest i amb el Iemen al sud-oest, mentre que a l'est és banyat pel golf d'Oman al nord del cap Ra's al-Hadd i pel mar d'Aràbia al sud d'aquest cap.

^top
30  Kaiserslautern  - Kaiserslautern
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-07-05

Kaiserslautern (?·pàg.) (IPA: [kaɪzɐsˈlaʊtɐn] ) (abreviatura oficial: KL) és una ciutat al sud-est d'Alemanya, a la regió del Palatinat localitzada a l'estat de Renània-Palatinat (Rheinland-Pfalz) a un marge del Bosc del Palatinat (Pfälzer Wald). Està a una alçada de 251 metres sobre el nivell del mar i ocupa una àrea de 139,72 km². El centre històric data del segle IX i hi ha una bona accessibilitat des de ciutats importants com ara París (459 kilòmetres) i Luxemburg (159 kilòmetres).

A Kaiserslautern hi habiten 99.469 persones, en una densitat de 702 per km². A la ciutat i al seu districte (Landkreis Kaiserslautern) hi viuen uns 50.000 membres del personal militar de l'OTAN (majoritàriament americans), els quals solen anomenar la ciutat K-Town, i contribueixen aproximadament amb 1 bilió de dòlars anual a l'economia de Kaiserslautern.[1]

El codi postal de la ciutat és 67601–67663 i el seu prefix telefònic és 0631/06301. La ciutat se subdivideix en 18 districtes i 22 barris. El partit governant és el SPD amb Klaus Weichel com a alcalde (Oberbürgermeister).

^top
31  Gottingen  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-07-03

Göttingen (en baix alemany Chöttingen), és una ciutat de la Baixa Saxònia (Alemanya), capital del districte homònim. Es troba situada a les riberes del riu Leine, i l'any 2006 comptava amb 129686 habitants.

^top
32  Tokyo  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-06-10

Kyoto (en japonès 京都, Kyōto, literalment "la capital") és la capital de la prefectura de Kyoto, al Japó. En el passat va ser la capital de l'imperi japonès. Segons dades del 2008, Kyoto té una població estimada d'1.464.990 habitants, amb una densitat de 1.779 persones per km². L'àrea del municipi ocupa 827,90 km².

^top
33  Aachen  - Aquisgrà (en alemany Aachen Aachen en francès Aix-la-Chapelle)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-06-03

Aquisgrà (en alemany Aachen Aachen, en francès Aix-la-Chapelle) és una ciutat de l'estat alemany de Rin del Nord-Westfàlia, prop de la frontera amb Bèlgica i els Països Baixos, a 65 km a l'oest de Colònia, i és la ciutat més occidental del país, a 50° 462 N i 6° 62 E. Població: 256.605 habitants (2003).

La Universitat Tecnològica RWTH Aachen (Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule) és un dels instituts universitaris d'estudis tècnics més importants, especialitzat en enginyeria mecànica. Una de les seves seccions, el Klinikum Aachen, és l'edifici hospitalari més gran d'Europa. Al voltant del RWTH s'han desenvolupat un munt d'empreses informàtiques i de software.

^top
34  Ankara  - Turquia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-05-13

Turquia (en turc: Türkiye), oficialment la República de Turquia (en turc: Türkiye Cumhuriyeti), és un estat eurasiàtic que ocupa la península d'Anatòlia al sud-oest de l'Àsia, així com Tràcia i Rumèlia als Balcans, regió del sud-est d'Europa. Turquia té frontera amb vuit països: Bulgària al nord-oest, Grècia a l'est, Geòrgia al nord-est, Armènia, Azerbaidjan i Iran a l'est, i Iraq i Síria al sud-est. Les fronteres marítimes són el mar Mediterrani al sud, el mar Egeu a l'oest i el mar Negre al nord. El mar de Marmara i els estrets turcs separen Anatòlia de Tràcia, que delimiten les fronteres entre Àsia i Europa; per tant Turquia és un estat transcontinental.[2]

Atesa la seva localització estratègica entre dos continents, la cultura de Turquia és una mescla única de les tradicions orientals i occidentals. Hi van existir diverses entitats polítiques des de l'edat antiga. Les tribus turques van envair el territori el segle XI. L'imperi Otomà va començar a expandir-se a partir del segle XIV. En l'actualitat, Turquia és una república constitucional, unitària, democràtica i secular, conformada després de la caiguda de l'imperi Otomà en la Primera Guerra Mundial. Des d'aleshores, Turquia s'ha integrat cada vegada més amb Occident i és membre de diverses organitzacions com ara el Consell d'Europa (1949), l'OTAN (1952), l'OCDE (1961), l'OSCE (1973) i el G20 (1999). Turquia va començar les negociacions per convertir-se en membre ple de la Unió Europea el 2005, tot i que n'ha estat membre associat des de 1995. Turquia és classificada, segons algunes organitzacions com a país desenvolupat,[3] i com a potència regional.[4]

^top
35  Ankara  - Ankara
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-05-12

Ankara és la capital de Turquia i la segona ciutat més gran de l'estat turc després d'Istanbul. Té una població de 4.550.662[2]Illere göre il/ilçe merkezi ve belde/köy nüfusu - 2012 habitants (2012) i una elevació mitjana de 938 m.[3] És alhora la capital de la província homònima. Fou coneguda com a Angora o Engürü fins al 1930,[4] durant el període clàssic i hel·lenístic com a Ànkyra (Ἄγκυρα) i en època romana com a Ancyra. La seva població era de 4.466.756 habitants al cens del 2007. A Europa era coneguda com a Angora i famosa per les ovelles locals que produïen la llana d'angora (en turc tiftik). Una altra cosa peculiar eren els gats locals de pel llarg (gats d'angora).

^top
36  Valladolid  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-05-07

Valladolid, coneguda popularment com a Pucela, és una ciutat i municipi espanyol situat al nord-oest de la Península Ibèrica, capital de la província de Valladolid, i seu de les Corts i la Junta de Castella i Lleó, cosa que la converteix en capital de facto de la comunitat autònoma.[2] Segons les dades del padró de 2011, té 313.437 habitants, i és el 13è municipi més poblat d'Espanya i el primer de tot el nord-oest espanyol.[3] D'altra banda, l'àrea metropolitana de la ciutat, conformada per 23 municipis, és la 20a més gran d'Espanya, amb una població de 413.605 habitants (INE 2011).[4][5]

Malgrat que existeixen indicis d'assentaments pertanyents al Paleolític inferior, Valladolid no va tenir una població estable fins a l'Edat mitjana. Durant la repoblació de la Meseta, Alfons VI de Lleó va encarregar el comte Pedro Ansúrez el seu poblament, i li'n va atorgar el senyoriu el 1072. A partir d'aquesta data s'inicià el seu creixement, i es va anar dotant de diferents institucions; Església col·legial, Universitat o Alcàsser Reial. Això li va permetre esdevenir seu de la Cort castellana, i posteriorment, entre 1601 i 1606, capital de l'Imperi Espanyol, fins que la capitalitat va passar definitivament a Madrid.[6] A partir de llavors s'inicià un període de decadència que només se salvà amb l'arribada del ferrocarril al segle XIX, i amb la industrialització de la ciutat, ja al segle XX.

El seu nucli antic conserva un interessant conjunt històric, compost per cases, palaus, esglésies, places, avingudes i parcs, junt amb un important patrimoni museístic format pel Museu Nacional d'Escultura, Museu de Valladolid, Museu de Ciències Naturals, el Museu Oriental, i el Museo de Arte Contemporáneo Español Patio Herreriano, així com cases museu: Casa-Museu de José Zorrilla, i Casa-Museu de Cervantes. Entre els esdeveniments culturals que se celebren a la ciutat destaquen la Setmana Santa de Valladolid, la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (SEMINCI) i el Festival de Teatre i Arts de Carrer (TAC).

^top
37  El Caire  - el Caire القاهرة al-Qāhirah,
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-04-30

La ciutat de nom el Caire (en àrab القاهž 5;ة; al-Qāhirah, literalment "la Victoriosa" o "la Triomfant") és la capital d'Egipte. Està situada al nord del país i la creua el riu Nil. És capital de la governació del Caire. Malgrat que el Caire és el nom oficial de la ciutat, en àrab egipci se l'anomena Masr, que és el nom que rep tot el país, Egipte (en àrab مصر, pronunciat Misr en àrab clàssic).

Té una població metropolitana de més de 8 milions d'habitants.[2] És, doncs la ciutat més gran d'Egipte. La xarxa d'infraestructures està composta per l'Aeroport Internacional del Caire, les diferents línies de metro (és l'única africana que en disposa) i el limitat transport públic interurbà.

La ciutat del Caire està ubicada als marges i les illes del riu Nil al nord-est d'Egipte. Cap a l'oest es troba la ciutat de Giza i l'antiga necròpolis de Memfis sobre l'altiplà de Giza, amb les grans piràmides incloent la Gran Piràmide de Giza. Al sud es troba el lloc de construcció de l'antiga ciutat de Memfis. La ciutat actual es divideix en grans zones o barris, entre els que cal destacar Ataba (centre de la ciutat), Zamalek (zona residencial situada a l'illa de Zamalek, habitada des de principis del segle XX), Mohandesin (residencial construït sobre les hortes del Nil als anys 50-60 del passat segle), Heliòpolis (residencial construïda sobre el desert que ha complert recentment el seu centenari), Ciutat Nasr (construïda els anys 70 com a barri militar), la Ciutat Jardí i Maadi (ambdues zones residencials), entre d'altres.

El Caire disposa d'interessants monuments i museus: entre aquestos, el més important és el Museu Egipci, situat a la plaça Taharir, que alberga la millor col·lecció d'objectes del món de l'Antic Egipte. Actualment s'està planejant traslladar-lo a un edifici més gran a la zona de Giza.

^top
38  Wisconsin  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-04-30

Wisconsin és un estat dels Estats Units d'Amèrica situat al nord del país, entre els llacs Míchigan i Superior.

^top
39  Aalborg  - Aalborg o Ålborg
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-04-24

Aalborg o Ålborg és una ciutat danesa de la península de Jutlàndia, és la capital de la regió de Nordjylland i del municipi d'Aalborg, creats l'1 de gener del 2007 com a part d'una reforma territorial. L'any 2009 tenia una població de 122.461 [1] habitants, essent la quarta ciutat del país després de Copenhaguen, Aarhus i Odense. Els primers assentaments daten de principis del segle VIII, el seu emplaçament a la riba del Limfjord van fer d'Aalborg un port important durant l'Edat Mitjana i un gran centre industrial i manufactuer més tard. Actualment està experimentant una transició i s'està passant d'una ciutat eminentment industrial a una altra que vol ser un centre el centre cultural i científic, en gran part gràcies a la presència i la influència de la Universitat d'Aalborg que va ser fundada l'any 1974.

La ciutat és la seu d'un bisbat de l'Església Nacional Danesa (en danès Den Danske Folkekirke o també Folkekirken, Església del poble), una església luterana encapçalada per la reina Margarida II de Dinamarca.

^top
40  Lincoln  - Lincoln (Anglaterra)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-03-20

Lincoln és una vila amb categoria de ciutat i és la capital del comtat de Lincolnshire, en Anglaterra.
El cens de 2001 constata una població de 101.779 habitants per a l'aglomeració de Lincoln, incluent Birchwood, North Hykeham i Waddington. El Greater Lincoln (« Grand Lincoln »), regió pròxima al voltant de la ciutat, té una població de 250.000 habitants.
La ciutat, primerament anomenada Lindon, esdevingué Lindum durant el període romà, i després Lincoln, després de la conquesta anglosaxona.

^top
41  Vilnius  - Vílnius (en lituà Vilnius, en bielorús Вільня, en polonès Wilno, en rus Вильнюс i, abans, Вильно, en alemany Wilna)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-03-20

Vílnius (en lituà Vilnius, en bielorús Вільнn 3;, en polonès Wilno, en rus Вильнn 2;с i, abans, Вильнl 6;, en alemany Wilna) és la capital i la ciutat més important de Lituània, amb una població de més de 560.200 habitants el 2010. És també la capital de tres subdivisions administratives lituanes: el municipi de Vílnius, el districte municipal de Vílnius i el comtat de Vílnius (9.760 km2 i 850.700 hab.). El Centre històric de Vílnius està inscrit a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO el 1994.

^top
42  Bournemouth  - Bournemouth (AFI:[ˈbɔːnməθ])
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-03-20

Bournemouth (AFI:[ˈbɔːnməθ] ) és una ciutat situada al sud del comtat de Dorset (Anglaterra, Regne Unit) vorejant el canal de la Mànega, a la badia de Poole.


Té una població estimada de 163.000 habitants. Juntament amb les poblacions veïnes de Poole (a l'oest) i Christchurch (a l'est) forma una conurbació de 338.713 habitants (cens de 2003). En els seus orígens, Bournemouth depenia del comtat de Hampshire, però forma part de Dorset des de 1974, des que es va produir una reestructuració territorial. Pel que fa a cerimònies, tot i això, encara és inclosa dins del territori tradicional de Hampshire. El 1997 va esdevenir una ciutat amb autoritat unitària.
Turisme i educació[modifica | modifica el codi]

La ciutat té l'estatus de vila turística gairebé des que es va fundar, ja que es tracta d'una destinació popular, especialment entre gent gran, per retirar-se i gaudir del seu clima, més benigne que el de la major part de l'illa. El fàcil accés a zones turístiques de la costa sud des de la ciutat, com ara la Costa Juràssica, Devon, el New Forest o les poblacions veïnes també hi ha contribuït. Des que es va inaugurar la Universitat de Bournemouth (la major part de les instal·lacions de la qual es troben de fet a Poole), però, la mitjana d'edat s'ha tornat a equilibrar amb l'arribada d'estudiants.

^top
43  Canberra  - Canberra
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-02-15

Canberra és la capital d'Austràlia, localitzada entre les coordenades 35°18′ S i 149°08′ E. És la vuitena ciutat més poblada del país, però, la més petita de totes les ciutats capitals dels estats australians a excepció d'Hobart, amb 345.257 habitants al 30 de juny de 2008.
Canberra va ser una àrea rural fins a finals del segle XIX, quan va ser seleccionada com a capital de la federació d'Austràlia. Després d'una llarga disputa sobra quina hauria de ser la capital de la federació, Sydney o Melbourne, llavors les ciutats més grans i importants, es va decidir seleccionar una regió neutra, a mig camí entre les dues. Després d'una extensa recerca, l'àrea de Canberra, localitzada llavors a l'estat de Nova Gal·les del Sud, va ser triada el 1908. L'1 de gener, 1910 la regió es convertiria en el Territori de la Capital Federal. La ciutat va rebre oficialment el nom de Canberra el 12 de març, 1913 per Lady Denman, la dona del llavors Governador-General Lord Denman, i la construcció va començar oficialment.
Encara que no és el centre econòmic ni financer del país, com a capital, a Canberra s'hi troben les oficines principals dels mitjans de comunicacions més importants d'Austràlia. L'economia de la ciutat està limitada als serveis públics i al turisme.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Canberra

^top
44  Bad Homburg  - Bad Homburg vor der Höhe
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-02-15

Bad Homburg vor der Höhe és la capital del districte de la Hochtaunuskreis , Hesse , Alemanya , al vessant sud del Taunus , a la frontera entre altres Frankfurt del Main i Oberursel . El nom formal de la ciutat és Bad Homburg vor der Höhe ( traduït com " Bad Homburg davant a l'altura" , per distingir-lo d' altres llocs del mateix nom ) , abreujat com Bad Homburg v . d. Höhe .
Es troba a una altitud de 130 a 250 metres a la ciutat ( 128-683 m en tota la zona ) en una posició : 50 º 13 '45 " N, 8 ° 36 ' 43 " E. La població és de 52.000 habitants .
La ciutat és coneguda per les seves aigües minerals d'ús mèdic i spa ( d'aquí el prefix bad , " bany" ) , i pel seu casino .
Avui , Bad Homburg torna a ser una de les més riques ciutats d'Alemanya. En part gràcies a la seva proximitat a Frankfurt del Main , molts dels directors i empleats dels bancs de Frankfurt del Main viuen a Bad Homburg . El Hochtaunuskreis i el Landkreis Starnberg regularment competeixen pel títol dels més rics del districte a Alemanya .
A partir de 2004 , el lema de la ciutat per a la comercialització va ser: Champagnerluft und Tradition .

^top
45  Neuchatel  - Neuchâtel (Nôchâthél en arpità, Neuchâtel en francès)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-01-29

Neuchâtel (Nôchâthél en arpità, Neuchâtel en francès) és un municipi de Suïssa, capital del cantó de Neuchâtel i del districte de Neuchâtel. Amb una superfície de 18,05 km² és a 430 metres sobre el nivell del mar. El 2006 tenia una població de 32.148 habitants. L'idioma oficial és el francès. Neuchâtel va ser una de les ciutats organitzadores de l'Exposició Nacional Suïssa de 2002 (Expo.02).

^top
46  Glasgow  - Mapes
Pujat per JoaCat ( Glasgow ) [6616] - 2014-01-22

Hola a tothom

Algú podria penjar a la web algún mapa de Glasgow on sortissin tots els barris
de la ciutat, alhora de cercar allotjament seria de gran ajuda per situar
els barris o zones conflictives.
Gràcies

^top
47  Venezia  - una nova catalana per terres italianes
Pujat per Laia-sama [6595] - 2014-01-19

Em dic Laia i fa poc que he arribat a Treviso per quedar-m'hi 6 mesos treballant d'aupair amb una familia i estic interessada en tindre contacte i conèixer a altres catalans/es d'arreu d'Itàlia i poguer conèixer les seves experiències i poguer parlar en català, que s'agraeix XD
Les ciutats de Venècia, Pàdova, Verona, Vicenza etc... em queden aprop de Treviso, per tant, si algú està disponible i vol, m'encantaria anar a prendre alguna birra o cafè i fer un tour per les respectives ciutats, i sobretot per formar part d'aquesta xarxa :)

Aquest és el meu correu per si es fa algún event o per si us reuniu en algun lloc, sigui on sigui :D
laia_paris@hotmail.com

Gràcies per adelantat!

^top
48  Qingdao  - About Qingdao
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-12-23

Qingdao is a beautiful coastal city that sits on the southern tip of Shandong Peninsula. Located on Jiaozhou Bay and facing the Yellow Sea. Qingdao is a well-known city that features a harbor, light industry, textile and home appliances manufacturing, oceanographic research, and tourism.

The city has seven urban districts and five county level cities under its jurisdiction, and faces Japan, North Korea and South Korea across the sea. The total area of Qingdao is 10,645 square kilometers while the urban area totals 1,102 square kilometers. The population of the city totals 7,206,800 while the urban population is 2,467,700. The annual average temperature is 12.2℃.

As one of few cities with autonomy in economic planning and budgeting power, a status normally only enjoyed by provincial governments, Qingdao has made remarkable progress during the past decades, achieving a total GDP of $27 billion in 2004. In the same year, the city has USD $6.766 billion of contracted foreign capital and USD $26.99 billion in gross international trade. The extensive transportation network of highways and domestic/international air routes enable the city to handle millions of passengers and tons of goods annually.

Its variety of architecture styles, unique geographic location and historical background transformed Qingdao into a tourist city and summer resort as early as the 1920s. In 2005, it received recognition as the most attractive city in China. The older Western part of the city is known for its traditional red-roofed buildings, green trees, blue sea and clear sky with many cultural relics set among charming natural scenery, such as Zhanqiao Pier, Little Qingdao Island, Xiaoyu Hill, Luxun Park, the Aquarium, the Marine Products Museum, the Navy Museum, Zhanshan Temple, the Catholic Church, the Lutheran Church, the Prefect Mansion, the hundred-year-old BaDaGuan Villa Area and many fine beaches.

In addition to the historic and Euro-Asian areas listed above, the eastern part of the city has been turned into a flourishing tourist and economic center that features many contemporary high-rise buildings and has welcomed many well-known companies. Areas such the Xianggong, Donghai and Aomen Roads, the Worldwide Overseas Chinese Sculpture Garden, the May 4th Square and Music Square are great places to view this economic and tourist expansion.

Other famous tourist sites around the city include National Shilaoren Tourist Resort, National Mount Lao Scenic Area, and other suburbs that showcase many natural and human landscapes.

As a famous tourist and economic center, Qingdao has more than 100 world-class hotels with fine dining. These include Shangri-la the Crown Plaza, Haitian Tower, the Grant Regency, the Equatorial Haiqing and Huanghai hotels, in addition to various inns and resorts.

Qingdao is also renowned for its institutions of higher education. There are 22 universities and colleges in the city. Ocean University is one of Asia’s leading universities in the field of oceanographic and marine research. Qingdao University is one of China’s great provincial universities with a large number of colleges and specialties. Other universities include Qingdao University of Science and Technology, Qingdao Technological University, and many others.

As a city with centuries of rich history, Qingdao boasts a colorful and eclectic food culture. Seafood is perhaps Qingdao’s most popular dining option, and tourists should not pass up the chance to sample the various seafood options while touring Qingdao, especially in the summer. There are two main groupings of seafood in Qingdao. One consists of dishes made with sea cucumber, abalone, shark fin, lobster, crab, and trumpet shell. The other includes sleeve-fish, shrimp, octopus, oyster, clam and scallop. Eating seafood, drinking the local beer, and swimming in the sea are a few of the many things that lure millions of tourists to Qingdao every year.

^top
49  Qingdao  - Qingdáo
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-12-23

Qingdáo (chino tradicional: 青島, chino simplificado: 青岛, pinyin: Qīngdǎo, transcripción antigua: Tsingtao, literalmente "isla verde") es una ciudad portuaria de la provincia de Shandong en la República Popular China. Antiguamente era conocida como Jiāo’ào (胶澳, 膠澳). es una ciudad subprovincial de la República Popular China, al este de la provincia de Shandong. Está situada en la península de Shandong y orientada en dirección al Mar Amarillo. Actualmente es un importante puerto marítimo, base naval y centro industrial. Entre 1898 y 1914 fue la capital de la concesión colonial alemana de Jiaozhou (o Kiautschou). En esta ciudad se realizaron parte de las competiciones náuticas de los Juegos Olímpicos de Pekín 2008.

^top
50  Qingdao  - Tsingtao
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-12-23

Tsingtao, literalment "illa verda", antigament era coneguda com Jiao'ào i amb la grafia Tsingtao o també Tsingtau, és una ciutat subprovincial de la República Popular de la Xina, a l'est de la província de Shandong. Viquipèdia
Informació meteorològica: -3 °C, vent de Nord-oest a 6 km/h, 64% d'humitat
Població: 2,721 milions (2000) Organització de les Nacions Unides
Província: Shandong
Hora local: dilluns 21:56
Llocs d'interès: Jiaozhou Bay Bridge, Mount Lao, Més
Facultats i universitats: Ocean University of China, Més

^top
Pag: 12345678910111213
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.71.254.106 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/04): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?