CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 16 dies (6803 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:50
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
Pag: 12345678910111213
1  Mendoza  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-16

Mendoza és una ciutat argentina, capital de la província homònima localitzada a l'oest del país. Té una població de 121.000 habitants, però, l'àrea metropolitana supera els 800.000 habitants, la quarta més gran de l'Argentina. La principal indústria de la ciutat és la del vi.

El primer assentament espanyol es va realitzar el 2 de març, 1561, quan Pedro del Castillo, que provenia de Xile sota les ordres d'Hurtado de Mendoza y Manrique va fundar la ciutat al Nuevo Valle de La Rioja. La ciutat va ser re-ubicada el 28 de març, 1562. La intenció original del govern xilè era de prendre possessió del territori per a establir una comunicació més directa amb Tucumán; però, Mendoza es va desenvolupar per altres causes, com la recerca d'or, i estar situada a mig camí de la ruta entre els oceans Pacífic i l'Atlàntic.

El 1776, el Virregnat del Río de la Plata va prendre el control de la regió del Cuyo, on estava localitzada la ciutat. No obstant això, la regió va dependre de Xile econòmicament més temps. El 1810 l'Argentina va declarar la independència, i el 1814 el general San Martín va prendre el govern de la Intendència de Cuyo, amb seu a Mendoza. A Mendoza es van integrar les forces de l'exèrcit dels Andes i el 1817 es va formar el famós Exèrcit Llibertador sud-americà.

Els segles XIX i XX hi van immigrar un gran nombre d'estrangers, principalment d'Alemanya i Itàlia, i encara algunes famílies conserven els dialectes i llengües (diferents del castellà) que van portar d'Europa.

^top
2  Kunming  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-16

Kunmíng (chino: 昆明, pinyin: Kūnmíng) es la capital de la provincia de Yunnan en la República Popular China. Está situada en el extremo norte del lago Dian y tiene una población de más de cuatro millones de habitantes. Gracias a su clima templado se la conoce también como "La ciudad de la Primavera" (春城, chūnchéng). Tiene 1.410.854 Habitantes en la zona central.

^top
3  Curicó  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-16

Curicó (mapudungun: kurü ko, «negras aguas»«debido al color de los arroyos cercanos mezclados con tierra»)? es el nombre de la ciudad y capital de la Provincia de Curicó perteneciente a la Región del Maule en el Valle Central de Chile. Limita al sur con Molina y Sagrada Familia, al norte con Teno, al oeste con Rauco y al este con Romeral.

La provincia se encuentra entre las provincias de Colchagua y Talca y limita al oeste con el Océano Pacífico y tiene por frontera al este, la República Argentina.

El área de la comuna de Curicó alcanza a 1.328 km2 y en (2004) la población se estimó en 125.500 habitantes. Son productos característicos de la ciudad las tortas, frutas, cemento, azúcar, salsa de tomates y vinos de exportación de calidad internacional. Es uno de los centros de servicios más importantes de la zona central siendo considerada como la capital Agroindustrial de Chile debido a su constante crecimiento y dinamismo económico. Integra Junto con las comunas de Hualañe, Licantén, Molina, Rauco, Romeral, Sagrada Familia, Teno y Vichuquén el Distrito Electoral N° 36 y pertenece a la 10ª Circunscripción Senatorial.

Se estima que para el año 2012 la ciudad de Curicó tendrá una población de 178.866 habitantes siendo ésta una de las ciudades con mayor crecimiento demográfico a nivel país convirtiéndose en una de las 20 ciudades más pobladas de Chile y la segunda en importancia de la Región del Maule.

La ciudad resultó gravemente dañada en el Terremoto de Chile de 2010.1

^top
4  Darmstadt  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-16

Darmstadt és una ciutat a l'estat d'Hessen, a Alemanya. Té una població de 142.191 habitants (2007)

La ciutat és el centre del Jugendstil, un estil artístic i arquitectònic similar a l'Art Nouveau a França o al modernisme català.

És la seu del Centre Europeu d'Operacions Espacials.

Està agermanada amb les ciutats de Logronyo (La Rioja, Espanya), Graz (Àustria), Bursa (Turquia), Trondheim (Noruega), Plock (Polònia), Uzhhorod (Ucraïna), Brescia (Itàlia), Alkmaar (Països Baixos), Troyes (França), Chesterfield (Regne Unit), Saanen (Suïssa), Szeged (Hongria), Friburg (Alemanya) i Liepaja (Letònia).

^top
5  Iquique  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-16

Iquique és una ciutat port i comuna capital de la I Regió de Tarapacá, Xile. Forma part de la Província d'Iquique i integra juntament amb les comunas de Alt Hospici, Huara, Camiña, Colchane, Pica (Xile) i Pou Almonte el Districte Electoral N° 2 i pertany a la 1ª Circumscripció Senatorial (Tarapacá).

Entre 1821 i 1884 va pertànyer a la república de Perú.

^top
6  Bangladesh  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-16

Bangla Desh (o Bangladesh) és una república popular de l'Àsia meridional, situada al golf de Bengala, al delta que formen els rius Ganges i Brahmaputra. El nom Bangla Desh significa, en bengalí, "Bengala lliure". També pot significar 'país dels qui parlen bengalí'. Antigament conegut amb el nom de Pakistan Oriental, es va independitzar d'aquest país l'any 1971.

Està voltada per l'Índia al nord, l'est i l'oest, mentre que al sud-est limita amb Myanmar i al sud amb el golf de Bengala. És un país molt poblat, amb més de 130 milions d'habitants. La capital és Dhaka (o Dacca), amb més d'11 milions d'habitants i la segona ciutat principal és Chittagong, amb més de 3 milions d'habitants.[1] Geogràficament, el país abasta el fèrtil delta del Ganges-Brahmaputra i està subjecte a les inundacions anuals del monsó i els ciclons.

El govern és una democràcia parlamentària, però, la regla política va ser suspesa en virtut de llei d'emergència per dos anys a partir del 11 de gener de 2007 i el 17 de desembre de 2008.[2] Bangladesh és membre de la Comunitat de Nacions (Commonwealth), la SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation), BIMSTEC (Bay of Bengal Initiative for MultiSectoral Technical and Economic Cooperation), l'OCI (Organització de la Conferència Islàmica), i els D-8 (Developing 8 Countries). Com assenyala el Banc Mundial en el seu Country Brief de juliol de 2005, el país ha fet grans progressos en el desenvolupament humà en els àmbits de l'alfabetització, la igualtat de gènere en l'educació, i la reducció del creixement de la població.[3] Tanmateix, Bangla Desh segueix enfrontant-se a una sèrie de reptes importants, com l'extensió política, la corrupció burocràtica i la competència econòmica en relació amb el món.

Bangladesh és el setè país més poblat del món i és un dels països més densament poblats del món, amb un alt índex de pobresa. Tanmateix, la renda per capita, amb la inflació ajustada, s'ha duplicat des de 1975, i la taxa de pobresa ha disminuït en un 20% des de començaments de la dècada del 1990. El país està en la llista dels "Next Once", que són les onze economies amb bones perspectives d'inversió i creixement econòmic.[4] Dhaka i altres centres urbans han estat la força impulsora d'aquest creixement.[5]

^top
7  Puebla  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

La ciutat mexicana de Puebla, el nom oficial de la qual és Heroica Puebla de Zaragoza, també coneguda amb el seu nom de fundació Puebla de los Ángeles o Angelópolis, és la capital i la ciutat més gran de l'estat homònim, i la quarta més gran de Mèxic, amb 1.485.941 milions d'habitants (2005). L'àrea metropolitana de la ciutat inclou altres 10 municipis de l'estat de Puebla i 13 de l'estat de Tlaxcala, amb una població total de 2,6 milions habitants el 2010, una de les aglomeracions més grans de Nord-Amèrica

Puebla és un important centre industrial, cultural, artístic i educatiu de la nació, principalment de la regió centre i sud-est. És una de les ciutats colonials més antigues del continent la qual cosa la fa una ciutat de contrastos: a la ciutat es troben indústries d'alta tecnologia i tallers d'artesania; edificis colonials de 400 anys d'antiguitat i gratacels moderns.

^top
8  Frankfurt  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Frankfurt am Main (play /ˈfræŋkfərt/; German pronunciation: [ˈfʁaŋkfʊɐ̯ ;t am ˈmaɪ̯n] ( listen)), commonly known as Frankfurt, is the largest city in the German state of Hesse and the fifth-largest city in Germany, with a 2011 population of 695,624.[2] The urban area had an estimated population of 2,300,000 in 2010.[3] The city is at the centre of the larger Frankfurt Rhine-Main Metropolitan Region which has a population of 5,600,000[4] and is Germany's second-largest metropolitan region.

Frankfurt is the financial and transportation centre of Germany and the largest financial centre in continental Europe. It is seat of the European Central Bank, the German Federal Bank, the Frankfurt Stock Exchange and the Frankfurt Trade Fair, as well as several large commercial banks, e.g. Deutsche Bank, Commerzbank and DZ Bank. Frankfurt Airport is one of the world's busiest international airports, Frankfurt Central Station is one of the largest terminal stations in Europe, and the Frankfurter Kreuz is one of the most heavily used Autobahn interchanges in Europe. Frankfurt lies in the former American Occupation Zone of Germany, and it was formerly the headquarters city of the U.S. Army in Germany.

Frankfurt is an international centre for finance, commerce, culture, transport, education and tourism. It is therefore considered an alpha world city as listed by the Loughborough University group's 2010 inventory. It was ranked 10th among global cities by the Global Power City Index 2011, 11th by the Global City Competitiveness Index 2012 and 8th among international financial centers by the International Financial Centers Development Index 2011.

In 2011, the human-resource-consulting firm Mercer ranked Frankfurt as seventh in its annual "Quality of Living" survey of cities around the world.[5] According to The Economist cost of living survey, Frankfurt is Germany’s most expensive city, and the 10th most expensive in the world.[6]

^top
9  York  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

York és una històrica ciutat fortalesa del nord de Yorkshire a (Anglaterra). En aquesta ciutat conflueix-en els rius Ouse i Foss. La ciutat ha jugat un important paper en els seus 2000 anys d'història.

Fou fundada com Eboracum l'any 17 aC. pels romans i la convertiren en una de les dues capitals de la Britania romana. Durant aquest període, grans figures sorgiren d'aquesta ciutat, com Constantí el Gran. Tot el Imperi Roma fou governat des de York per Septimi Sever durant un període de dos anys.

Posteriorment arribarien els angles. La ciutat fou anomenada Eoferwic i es convertir en la capital del Regne de Northumbria. Els víkings prengueren la ciutat l'any 866, anomenant-la Jórvic (de on prové l'actual nom). Durant el període de domini normand fou la capital del regne del mateix nom, dominant gran part del nord d'Anglaterra. Als voltants de l'any 1000 passà a anomenar-se definitivament York.

^top
10  Freiburg im Breisgau  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Friburg de Brisgòvia[1] (Freiburg im Breisgau en alemany) és una ciutat de Baden-Wurtemberg (Alemanya). Està situada al marge dret del riu Rin. Destaca pel seu caràcter universitari i és considerada com la capital de l'ecologia del país.

^top
11  Ghana  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Ghana és una república de l'Àfrica occidental. Limita a l'oest amb la Costa d'Ivori, al nord-oest i al nord amb Burkina Faso, a l'est amb Togo i al sud amb el golf de Guinea.

La capital n'és Accra, amb més d'un milió i mig d'habitants (i més de tres a l'aglomeració urbana), i les ciutats principals són Kumasi (amb més d'un milió) i Tamale, amb més de tres-cents mil.

La República de Ghana està situada només a uns quants graus per damunt de l'equador. És un país de terres baixes (el punt més alt es troba a 883 m) i clima tropical. Al golf de Guinea hi desemboca el riu Volta, el principal del país, que aquí forma el llac Volta, el llac artificial més gran del món; genera electricitat i és navegable.

^top
12  GUINEA EQUATORIAL  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Bata és la segona ciutat més gran de la Guinea Equatorial; és la capital de la regió continental del país, Mbini o Río Muni, i de la província Litoral. Té una població aproximada de 70.000 habitants.

La ciutat es troba situada a la costa de l'oceà Atlàntic, Funciona com una terminal de transport i des del seu port surten els transbordadors cap a Malabo, la capital, i Douala, al Camerun. És coneguda por la seva lenta vida nocturna, el seu mercat i el seu aeroport.

És el lloc d'origen de la cumbé (dansa popular antecessora de la cúmbia).

^top
13  Cádiz  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Cadis[2] (en castellà i oficialment Cádiz) és la capital de la província de Cadis, a Andalusia. És coneguda popularment com a "La Tacita de Plata". La seva situació geogràfica és única a Espanya, car és una ciutat envoltada per l'aigua, d'una banda l'oceà Atlàntic i d'altra la Badia de Cadis. L'única part que s'obre a la resta de la Península és una estreta llengua de terra cap al Sud de la ciutat (entrada) que uneix aquesta capital amb el municipi de San Fernando. Aquest promontori separa les aigües de la Badia amb les de l'Atlàntic, fins que s'obre en un parc natural abans de l'entrada a San Fernando. Des d'aquesta mateixa entrada (que és també la sortida) de Cadis, també hom té un enllaç al pont mòbil José León de Carranza, un pont damunt la badia que s'obre quan passen vaixells amb destinació La Carraca, a San Fernando.

^top
14  Recife  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Recife és la capital de l'estat de Pernambuco, al Brasil. Amb una població d'1,55 milions d'habitants, està situada a la costa de l'oceà Atlàntic, al nord-est del país.

Tot i que Olinda, situada a la regió metropolitana de Recife, fou la primera capital de la capitania de Pernambuco, Recife és la capital més antiga del Brasil, fundada el 1537. Té una àrea de 218 km² i la seva població, d'1,55 milions d'habitants, arriba a 3,73 milions amb la regió metropolitana. La Regió Metropolitana de Recife (RMR) és la mes poblada de la regió Nord-est, i la cinquena de tot el Brasil.

^top
15  Lviv  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Lviv (en ucraïnès: Львів, transcrit: Lviv (nom oficial); en jiddisch: לעמבע— 2;ג, Lemberyk; en bielorús: Львоў, Lvou; en polonès: Lwów; en armeni: Լեհ, Leh; en rus: Львов, Lvov; en alemany: Lemberg; en llatí: Leopolis) és la capital de la província o óblast de Lviv a l'oest d'Ucraïna, i de la regió històrica de Halytxynà (Galítsia). La ciutat és considerada un del principals centres culturals del país.

Lviv va ser nombrada en honor al príncep Lev (Lleó) Danílovitx (Лев Данилl 6;вич o Лев I Дани́л ;ович, ca. 1228 - ca. 1301), el fill del fundador de la ciutat, Danilo Hàlitski (Данил 86; Галицn 0;кий, també Данилl 6; I Романl 6;вич, Danilo I, Romànovitx, 1201—1264). És per això que la simbologia de la ciutat inclou el lleó.

El nom de la ciutat canvia força depenent de l'idioma:

ucraïnès: Львів (nom oficial), transcrit: Lviv (o Llviv), transcrit amb sistema científic: L'viv
polonès: Lwów; Lvou
bielorús: Львоў, Lvou
jiddisch: לעמבע— 2;ג, Lemberyk; o לבוב ,Lvov
alemany: Lemberg
armeni: Լեհ, Leh
rus: Львов, transcrit: Lvov
georgià: ლვოვი
lituà: Lvovas
letó: Ļviva
tàtar de Crimea: İlbav
italià: Leopoli
llatí: Leopolis
sicilià: Liòpuli
romanès: Liov

La majoria d'idiomes, però, usen Lviv avui. Antigament fou coneguda a la majoria de països llatins amb variants del llatí Leopolis, com ara Leòpolis, Leópolis o Liòpuli.

^top
16  Tasmània  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Tasmània és una illa i un estat d'Austràlia. És situada a 240 kilòmetres al sud de la banda est del continent, del qual la separa l'Estret de Bass. L'estat inclou l'illa de Tasmània - la 26a illa més gran del món - i les illes perifèriques. L'estat tenia una població de 500.000 persones (el desembre de 2008), de les quals almenys la meitat resideixen a la zona de Hobart. La superfície terrestre de Tasmania és de 68.401 kilòmetres quadrats, dels quals 62.409 corresponen a l'illa principal.[1]

La capital de l'estat és a Hobart, fundada al 1804.

^top
17  Helsingør  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Helsingør és una ciutat al nord-oest de Sjælland, Dinamarca. En aquesta ciutat està situat el castell de Kronborg, escenari de la tragèdia de Hamlet de William Shakespeare.

^top
18  Tampa  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Tampa és una ciutat de la costa oest de Florida, al sud-est dels Estats Units. Està situada al fons de la Badia de Tampa, que al seu torn s'obre al Golf de Mèxic.
La seva població era de 336.823 habitants el 2007. La seva àrea metropolitana, però té uns 3 milions de persones i constitueix la segona aglomeració de l'estat (rera Miami).

^top
19  Cardiff  - Cardiff / Caerdydd
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-15

Cardiff

www.cardiff.gov.uk

Cardiff (en gal·lès Caerdydd) és la capital i la ciutat més important de Gal·les. Es troba a la badia de Bristol, al sud-est de Gal·les i prop de la frontera amb Anglaterra. Es va expandir enormement durant el segle XIX a causa de la indústria minera i el trànsit dels seus ports. Al cens de l'any 2001 la població de Cardiff era de 305.340 habitants.
Història

Cardiff fou fortificada pels romans durant l'ocupació de les illes Britàniques. Durant la revolució industrial la majoria del carbó exportat del món surt del port de Cardiff, i la riquesa que genera permet la remodelació del Castell de Cardiff i del Castell Coch o castell Vermell. El 28 d'octubre de 1905, Cardiff obté l'estatut de ciutat per part d'Eduard VII, i el 20 de desembre del 1955 passa a ésser la capital de Gal·les.

^top
20  Mainz  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-14

Magúncia (Mainz [ˈmaɪ̯nts]) és una ciutat d'Alemanya. Està situada a l'oest del país, a la riba esquerra del riu Rin, i és la capital i la ciutat més gran de l'estat de Renània-Palatinat. A finals de 2009 tenia una població de 197.778 habitants.

Magúncia és un centre administratiu, cultural i econòmic important. Té universitat des del 1477 i és la seu de la cadena de televisió oficial alemanya ZDF. Manté una forta rivalitat amb la ciutat de Wiesbaden (Hessen) situada enfront de Magúncia a l'altra riba del Rin.
La catedral

Per la seva catedral hi han passat al llarg dels anys famosos compositors els quals han estat mestres de capella, entre els quals si conta Georg Viktor Weber (1838-1911) i Georg Vierling que ho fou l'any 1852.

^top
21  Carcassonne  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-14

Carcassona (en occità Carcassona, pronunciat [kaɾka'sunɔ]; en francès Carcassonne) és una comuna francesa situada al sud-est de França, al departament de l'Aude i a la regió del Llenguadoc-Rosselló. La vila és la capital de l'Aude i es coneguda per la ciutat fortificada de Carcassona, d'arquitectura medieval i restaurada per Viollet-le-Duc al segle XIX i Patrimoni de la Humanitat de l'UNESCO des de 1997.[2]

L'any 2008 tenia 48.112 habitants. Com a Narbona i Lesinhan de las Corbièras existeix una comunitat gitana de llengua catalana a Carcassona, al barri de baix, cap a la plaça Carnot.

^top
22  Portland  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-14

Portland és una ciutat al nord-oest dels Estats Units d'Amèrica, al costat del riu Columbia i el riu Willamette. Portland té una població estimada de 562.690[1] habitants i és la ciutat més gran de l'estat d'Oregon, i seguint a Seattle i a Vancouver és la tercera més gran al Nord-oest Pacífic. La seva àrea metropolitana arriba a aproximadament els dos milions d'habitants, transformant-la en la 24a ciutat més poblada d'Estats Units des del juliol de 2005.[2] Coneguda mundialment com un gran centre d'art, cultura i comerç, Portland és la llar de gran varietat d'artistes.

^top
23  Bucuresti  - Bucarest
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-14

Bucarest és la capital de Romania i actualment la ciutat més gran i el centre industrial i comercial més important d'aquest país. La primera vegada que apareix el mot Bucarest és cap l'any 1459. Va convertir-se en capital de Romania l'any 1862. Des d'aleshores ha experimentat una transformació contínua, esdevenint actualment el més important centre artístic, cultural i de audiovisual romanès. En el període interbèl·lic entre la Primera Guerra Mundial i la Segona Guerra Mundial a Bucarest es va desenvolupar una arquitectura elegant i una elit intel·lectual que li va fer merèixer el pseudònim del «Petit París» o «París de l'Est». Actualment la capital té el mateix nivell administratiu que una província (judeţ en romanès) i està dividida en sis sectors.

^top
24  Ipswich  - wiki
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-14

Ipswich Listeni/ˈɪpswɪtʃ/ is a large town and a non-metropolitan district. It is the county town of Suffolk, England. Ipswich is located on the estuary of the River Orwell. Nearby towns are Felixstowe, Needham Market and Stowmarket in Suffolk and Harwich and Colchester in Essex.

The urban development of Ipswich overspills the borough boundaries significantly, with 85% of the town's population living within the borough at the time of the 2001 Census, when it was the third-largest settlement in the United Kingdom's East of England region, and the 49th largest urban area in the United Kingdom.[1][2]

The modern name is derived from the medieval name 'Gippeswick', probably taken from the River Gipping which is the non-tidal section of the River Orwell.[3] As of 2011, the town of Ipswich was found to have a population of 138,718, while the Ipswich urban area is estimated to have a population of approximately 155,000.

^top
25  Rotterdam  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-14

Rotterdam és una ciutat dels Països Baixos, la segona en nombre d'habitants després d'Amsterdam. Situada a les ribes del Nieuwe Maas, és, amb prop de 600.000 habitants, la ciutat més important d'Holanda Meridional, i un dels ports més importants del món. Limita al nord-oest amb Westland, Midden-Delfland i Delft, al nord amb Pijnacker-Nootdorp i Lansingerland, al nord-est amb Zevenhuizen-Moerkapelle i Nieuwerkerk aan den IJssel, a l'oest amb Schiedam, Vlaardingen, Maassluis i Rozenburg, a l'est amb Capelle aan den IJssel i Krimpen aan den IJssel, al sud-oest amb Spijkenisse, Bernisse, Brielle i Westvoorne, al sud amb Barendrecht i Albrandswaard, i al sud-est amb Ridderkerk.

El nom prové d'una presa o resclosa (dam) que fou feta al Rotte, un petit riu que s'uneix al Nieuwe Maas en aquell punt.

El cor de la ciutat fou bombardejada per la luftwaffe el 1940, i unes 900 persones van morir durant els bombardeigs.[1]

^top
26  Sicilia  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-14

Palerm (en sicilià Palermu; la forma oficial italiana és Palermo) és la capital de Sicília i la cinquena ciutat d'Itàlia (675.801 habitants). L'àrea metropolitana conté una població d'1.483.471 habitants. Limita amb els municipis d'Altofonte, Bagheria, Belmonte Mezzagno, Ficarazzi, Isola delle Femmine, Misilmeri, Monreale, Torretta i Villabate.

^top
27  Toulouse  - Toulouse / Tolosa
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-08-07

Tolosa (en occità Tolosa, pronunciat [tu'luːzɔ]; en francès Toulouse), també coneguda com a Tolosa de Llenguadoc per hispanisme (ja que a l'estat espanyol hi ha un municipi anomenat Tolosa al País Basc), és la ciutat capital del departament de l'Alta Garona, capital històrica de Llenguadoc i de la regió del Migdia-Pirineus. El 2004 tenia una població de 431.700 habitants (els anomenats tolosans) en una superfície municipal de 118,3 km², i de més d'un milió d'habitants a l'aglomeració urbana; per la seva població, és la segona ciutat d'Occitània després de Marsella (el quart municipi de França, després de París, Marsella i Lió), i la 41a. aglomeració urbana de la Unió Europea. L'àrea metropolitana tenia una població total de 1.100.000 persones el 2009.

Travessada per la Garona i situada a mig camí entre l'oceà Atlàntic i el mar Mediterrani, és anomenada la Ciutat Rosa pel color que domina als edificis antics, fets de maó vist. És la capital de la indústria aeroespacial europea, ja que hi ha les oficines centrals de la companyia Airbus.

^top
28  Washington  - Washington DC
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-08-02

Washington DC, formalment el Districte de Colúmbia i comunament coneguda com Washington, el Districte o simplement DC, és la capital dels Estats Units d'Amèrica, fundada el 16 de juliol de 1790. És l'únic districte federal dels Estats Units. Es troba situada a la riba del riu Potomac, entre els estats de Virgínia i Maryland.

La població de l'àrea metropolitana de Washington arriba als 4 milions d'habitants (i si s'hi inclouen els de Baltimore –tocant a Washington, però ja dintre de l'estat veí de Maryland– i la seva l'àrea metropolitana, la població arriba a més de 7 milions). Com a capital dels Estats Units, a Washington s'hi troben la Casa Blanca (oficina de la branca executiva del govern nord-americà) i el Capitoli (seu de la branca legislativa). A més de ser seu del govern, és un centre turístic molt important, amb monuments memorials als presidents Abraham Lincoln, Thomas Jefferson i George Washington.
Ciutat de Washington

La ciutat fou projectada per l'arquitecte francès Pierre l'Enfant, a finals del segle XVIII, com una ciutat destinada especialment a centre de govern.

^top
29  Rennes  - Rennes
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-08-02

Rennes (antigament, Roaçona o Resna,en bretó Roazhon, en gal·ló Resnn) és un municipi francès, situat al departament d'Ille i Vilaine i a la regió de Bretanya. L'any 2005 tenia 209.900 habitants. Limita al nord-oest amb Pacé, al nord amb Saint-Grégoire i Montgermont, al nord-est amb Betton, a l'oest de Le Rheu i Vezin-le-Coquet, a l'est amb Cesson-Sévigné, al sud-oest amb Saint-Jacques-de-la-Lande, al sud amb Noyal-Châtillon-sur-Seiche i al sud-est amb Chantepie.

^top
30  Lille  - Lille, Lilla, Rijsel
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-07-22

Lilla (en francès Lille, en neerlandès Rijsel) és un municipi flamenc, situat al departament de Nord i a la regió de Nord – Pas-de-Calais. L'any 2005 tenia 226.800 habitants. El nom prové de l'emplaçament històric en una illa al mig del Deûle. Com en antic francès (L'isle), la denominació flamenca (Rijsel) de la ciutat n'indica l'origen insular. La forma catalana, per tant, ha seguit el mateix procediment que la francesa.

Limita al nord-oest amb Lambersart i Lompret, al nord amb Saint-André-lez-Lille i La Madeleine, al nord-est amb Marcq-en-Barœul i Mons-en-Barœul, a l'oest amb Pérenchies, Prémesques, Capinghem i Ennetières-en-Weppes, a l'est amb Villeneuve-d'Ascq, al sud-oest amb Englos, Sequedin i Loos-lez-Lille, al sud amb Wattignies i Faches-Thumesnil i al sud-est amb Lezennes i Ronchin.

El metro de Lilla fou el primer en funcionar de manera automàtica, sense conductors.

^top
31  Oldenburg  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-07-15

Oldenburg és una ciutat de la Baixa Saxònia, Alemanya. Es troba a les ribes del riu Hunte, a 41 km de la ciutat de Bremen i de la ciutat holandesa de Groningen. Actualment, amb 163.917 habitants (2005), és la quarta ciutat més poblada de l'Estat Federat i un dels centres administratius regionals.

^top
32  Bangor  - Bangor
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-07-13

Bangor és una ciutat del nord de Gal·les, que pertany al comtat de Gwynedd. És seu episcopal i ciutat universitària. Té una població de 13.725 persones (segons el cens del 2001). La ciutat de Bangor està agermanada amb Soest, a Alemanya.

Bangor limita al sud amb la Bangor Mountain, per bé que la zona residencial de Maesgeirchen, construïda originalment per l'ajuntament com a barri de protecció oficial (council housing), queda a l'est del turó, a prop de Porth Penrhyn. La Bangor Mountain tapa el sol a zones del High Street, Glan Adda i Hirael, de manera que de novembre a març alguns trams del High Street resten permanentment a l'ombra. Pel terme municipal hi passen dos rius: l'Adda, canalitzat, que transcorre subterràniament fins a ressorgir a l'oest d'Y Faenol, i el riu Cegin, que desemboca a Porth Penrhyn, al límit est de la ciutat. Porth Penrhyn va ser un port important en el decurs del segle XIX, com a porta d'exportació de la pissarra extreta de la pedrera de Penrhyn, considerada la més gran del món d'aquest mineral.
El moll Y Garth

La ciutat té un moll, llarg de 472 metres (1.500 peus), que és el segon més llarg del País i el novè de les Illes Britàniques. El seu nom és Y Garth (Garth Pier en anglès), i va estar a punt de ser enderrocat el 1974 pel seu mal estat; una campanya per la seva preservació aconseguí que fos enregistrat com a monument protegit. Les tasques de restauració començaren el 1982 i van durar fins al 1988. L'estació de Bangor pertany a la Línia Costera del Nord de Gal·les, que va de Crewe a Caergybi. Bangor és l'extrem oest del North Wales Path, un sender costaner de 60 milles (uns cent quilòmetres) que mor a Prestatyn.

Se situa davant de l'illa d'Anglesey (Ynis Môn en gal·lès), de la que la separa l'estret de Menai (en gal·lès, l'Afon Menai, el riu [sic] Menai). Dos ponts, el Pont Britannia i el Pont Grog y Borth el travessen. Veïna a aquest darrer es troba l'Illa de Dysilio, amb vistes sobre l'estret, els ponts i la costa de Bangor.

^top
33  Haifa  - Haifa (hebreu חֵיפָה Hefà)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-07-12

Haifa (hebreu חֵיפָ• 2; Hefà) és una ciutat del nord-est d'Israel, la tercera del país pel que fa al nombre d'habitants (al voltant de 264,900 la ciutat i 1.039.000 l'àrea metropolitana, el 2007). Està situada a la riba oriental del Mediterrani i ocupa 63.666 km².

Al Mont Carmel hi ha el centre administratiu de la Fe bahà'í i el Santuari del Bàb. És un lloc de pelegrinatge i també un important atractiu turístic.

^top
34  Leipzig  - Halle (Halle an der Saale)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-07-11

Halle (també anomenada Halle an der Saale per distingir-la de la ciutat de Halle a Rin del Nord-Westfàlia) és la ciutat més gran de l'estat federat de Saxònia-Anhalt a Alemanya. Es troba al sud de l'estat a la riba del riu Saale.

El nom Halle deriva de mot celta per la paraula sal.

La ciutat ja es mencionada l'any 806. Formà part del principat eclesiàstic de Magdeburg des del segle X fins que tant Magdeburg com Halle foren annexats per Brandenburg el 1680.

Després de la II Guerra Mundial Halle va ser la capital de la regió administrativa de Saxònia-Anhalt fins l'any 1954, quan el govern de la República Democràtica Alemanya va abolir els Länder. Quan Saxònia-Anhalt va ser restablert com a Land la capital es va fixar a Magdeburg.

^top
35  Nürnberg  - Nurnberg - Nuremberg
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-07-10

Nuremberg (en alemany Nürnberg, en franc: Nämberch), és una ciutat al districte de Francònia, Mitjana Baviera. Compta amb més de 500.000 habitants, i és la segona ciutat més gran de Baviera, i la catorzena d'Alemanya. L'àrea metropolitana de Nuremberg, juntament amb les seves ciutats veïnes de Fürth, Erlangen i Schwabach, és el centre econòmic i cultural de la Regió d'Europa Metropolitana de Nuremberg i Francònia. El primer ferrocarril alemany és construir entre Nuremberg i Fürth.

Durant el Tercer Reich Nuremberg era l'escenari de mítings multitudinaris organitzats pel Partit Nazi. Aquest fou un dels motius pels quals, un cop acabada la Segona Guerra Mundial, els aliats decidissin de celebrar-hi els judicis als principals dirigents nazis.

És famosa per les seves salsitxes de Nuremberg i pel pa de gingebre.

^top
36  Pilipinas  - PILIPINAS - FILIPINES
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-06-27

La República de les Filipines és un estat insular que consisteix en un arxipèlag estès pel Pacífic occidental, a uns 700 km al sud-est del continent asiàtic, i és el grup d'illes més septentrional de la Insulíndia. Està banyat a l'est pel mar de les Filipines, a l'oest pel mar de la Xina Meridional i al sud pel mar de Cèlebes. La part malàisia de l'illa de Borneo es troba a pocs centenars de quilòmetres al sud-oest, i Taiwan es troba directament al nord, separada de l'illa filipina de Luzon per l'estret de Luzon. Les també illes indonèsies de les Moluques i les Cèlebes es troben bastant més lluny al sud, i a l'extrem oriental del mar de les Filipines hi ha l'estat insular de Palau.

^top
37  Tamil Nadu  - Tamil Nadu (tàmil தமிழ் நாடு,ु)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-06-26

Tamil Nadu (tàmil தமிழ் நாடு,ु) és un estat de la Unió Índia. Limita amb els estats de Pondicherry, Kerala, Karnataka i Andhra Pradesh. La capital és Madras (Chennai en tàmil), i altres ciutats importants són Coimbatore, Madurai, Tiruchirapalli, Salem, i Tirunelveli.

a part continental és coberta de boscos en un 15 % del territori; és una zona envoltada de muntanyes que són una perllongació dels Ghates Occidentals, i es divideix en quatre zones definides:

La plana costanera
Els turons del nord i est, perllongament dels Ghates Occidentals (Muntanyes de Palni, Nilgiri i Dodabetta) i els Ghates Orientals (Muntanyes de Javadi, Kalrayan i Chitteri).
A l'est, la vall del riu Cauvery
Al sud, les planures de Ramathapuram i Madurai, així com la planura de Maysur i l'altiplà de Koyampattur, amb el pic Anaimundi (2.695 m), el més alt del país.

Els principals rius són els Kaveri, Ponnaiyeri, Vaikai, Tambraparni i Palar.

La ciutat d'Ambur amb gairebé 100.000 habitants censats.
Població

La distribució de grups ètnics a l'estat són:

86,7 % tàmils
7,1 % telugu
2,2 % kanara
1,5 % urdu
1,0 % malaialam

Pel que fa a la religió, el 91 % són hinduistes, un 4 % són musulmans i un 4 % cristians de rite malabar, L'u per cent restant són jainites al sud d'Arcot i Madras. Els cristians són majoritaris als districtes de Tirunelveli i Kanniyakumari. Els kanara viuen als Nilgiris i parlen el dialecte badaga, i també malaialam, Les castes més pobres viuen en ceri (àrees segregades).
Economia

Els rius promocionen molts recursos hídrics. Vora un 75 % de la població viu de l'agricultura, gràcies a les reserves d'aigua i a un sistema d'irrigació rutinari però efectiu. Des del 1950 empren adobs químics, i així el 1967 resultaren autosuficients en cereals i grans. La meitat de l'àrea agrícola (un terç de l'actual és de regadiu) permet dues collites d'arròs l'any, així com de cacauet, sèsam, cotó, copra, tabac, canya de sucre, cafè i te vora el Nilagiri, d'on també s'obté fusta de tec, sàndal i bambú. També era força important la pesca, i els recursos aquàtics afavoreixen l'explotació hidroelèctrica (central de Matturkolam, al Kaveri) i el desenvolupament industrial. El subsòl és poc explotat, però hi ha jaciments de manganès i ferro a Selam, i sal i bauxita a Sevaroy.

Les principals indústries són de tèxtil i de cotó a Madurai i Tirichchrapalli, amb alimentàries (oli i sucre), vagons de ferrocarril a Perambur, la Heavy Vehicles factory d'Avady (vora Madras) on es fan tancs, una refineria petrolífera a Madras, nombroses manufactures de seda, metalls, cuir i kalamkari (pintades a mà), bronze, llauna i coure, tallat de fusta i altres.
Política

Tamil Nadu és un estat de la Unió Índia, i compta amb un governador nomenat pel president indi, un Consell de Ministres presidit pel primer ministre, un consell legislatiu de 73 membres i una Assemblea Legislativa de 235 membres escollits per sufragi universal cada quatre anys, amb seu a Chennai, capital de l'Estat. El país és dividit en 28 districtes administratius, i aquests en taluka, firka i viles. Després de la independència es crearen els pañcayats (Consells de Vila) per tal d'impulsar l'autogovern local i el desenvolupament rural, i on els afectats hi prenien decisions democràticament. Envia 57 membres al parlament hindu, 18 al Rajya Sabha i 39 al Lok Sabha.
Partits polítics

Tamizhaga Munnetra Munnari (Front Progressista Tàmil, TMM)
Anna Dravida Munnetra Kalagam (Federació Progressista Pantàmil, ADMK),
Marumalarchi Dravida Munnetra Kazhhagam (MDMK)
Dravida Munnetra Kalagam (Federació Progressista Dràvida, DMK)
Tamil Maanila (Congrés Tàmil)

Història

Els pobles dràvides, com els tàmils, potser s'establiren al país durant el segon mil·lenni abans de Crist, i aviat reberen influències religioses i culturals dels pobles indoaris. Segons altres investigadors, l'origen dels pobles dravídics es troba a les cultures de Mohenjo-Daro i Harappa de la vall de l'Hindus (2600-1700 aC), que disposaven de sistemes d'irrigació, sistema de terrissa i un sistema de govern. Comerciaven amb Àsia Central, i no se sap si els aris els van invadir o bé si coexistien amb ells.

Durant el segle III aC es va establir el regne de Kula Chekkara a Madurai, ètnicament tàmil, i que es va estendre a Yapanaya, al Nord d'Ilam (Sri Lanka). S'oposaren a l'expansió d'Asoka, i cap el 200 aC es formaren nous regnes, així com les primeres mostres de literatura tàmil. Alhora, els romans hi fundaren una base comercial a Arikamedu, al sud de Pondicherry, en el segle I. Posteriorment formà part del Regne de Pandya, del Regne de Pallava i del Regne de Chola, fins que en el segle XIV fou incorporat al Regne de Vijayanagar.

El 1765 tota la zona de Chennai fou arrendada a la Companyia de les Indies Orientals per 390.000 dòlars al nizam de Hyderabad, però el rajah de Mysore ocuparia temporalment el país del 1767 al 1769. Del 1798 al 1805 les tropea angleses de lord Wellesey ocuparen totes les terres tàmils en nom de la Companyia de les Indies Orientals, i venceren al nabab de Carnatic. El país passà a l'East Indian Company el 1818, però el 1833 perdè l'autonomia de què gaudia i fou governat des del virregnat de Delhi, que el 1858 passarà de dependre totalment de la corona britànica. El govern de Madras tenia una extensió de 368.653 km² i una població de 41.400.000 habitants el 1911, que augmentaren a 47.200.000 el 1920. De tota la població, es calcula que uns 19 milions eren tàmils, i la resta eren telugu, malayalam, kannara i altres parles dravídiques. Des del 1857 comptaven amb una universitat a Madras, 7.400 kilòmetres de ferrocarrils, 34.600 kilòmetres de carreteres i una administració que constava d'un Governor in council (4 membres) per a afers reservats i un Governor acting (tres ministres endemés d'un consell legislatiu de 132 membres, dels quals 95 eren elegits i 34 eren nomenats). Endemés de Madras, comptava amb l'administració dels estats de Travancore, Cochin, Pudukkotai, Banganapalu i Sardur. Per la reforma Morley-Minto del 1908, un tàmil formaria part del Consell del Virrei i del de Madras.

^top
38  Jerusalem  - Jerusalem (en hebreu יְרוּשָׁלַיִם, Yeruixalàyim; en llatí Hierosolyma; en grec Ιεροσόλυμα, Ierosólyma, o Ιερουσαλήμ, Ierusalēm; en àrab أورشليم القدس, Urxalim al-Quds (lit. "Jerusalem la Santa") o, senzillament, القدس, al-Quds)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-06-05

Jerusalem (en hebreu יְרוּ— 3;ָׁלַי 460;ם, Yeruixalàyim; en llatí Hierosolyma; en grec Ιεροσό_ 5;υμα, Ierosólyma, o Ιερουσ^ 5;λήμ, Ierusalēm; en àrab أورشل¡ 0;م القدس, Urxalim al-Quds (lit. "Jerusalem la Santa") o, senzillament, القدس, al-Quds) és una ciutat de Palestina, capital de l'estat d'Israel des de 1950, capitalitat no reconeguda internacionaliment per la majoria d'estats del món. Es considerada pels palestins com a capital nacional. La part oriental de la ciutat és territori ocupat segons l'ONU, que rebutja l'annexió de Jerusalem Est pretesa per Israel com una violació del dret i els acords internacionals.[1]

És una antiga ciutat de molta importància per a les tres principals religions monoteistes del món, cristianisme, islam i judaisme. En 1980 el parlament d'Israel la designà la seva capital eterna i indivisible, la qual cosa implicà l'annexió de la part oriental de la ciutat a la resta del municipi, acció no reconeguda per l'ONU, fet que motivà que la majoria d'estats traslladessin les seves ambaixades a Tel Aviv el 1981.

L'estatus de la ciutat és disputat. En 1948 fou dividida entre els estats d'Israel i de Jordània. El 1967, conclosa la guerra dels sis dies, Israel va conquerir Jerusalem Est,[2] i la regió de Cisjordània, i va iniciar el procés per tal d'unificar els territoris, la qual cosa va fer oficial el 1980. El 1988 Jordània va renunciar a la seva reclamació de Cisjordània, però només reconeixerà el control l'Autoritat Palestina sobre aquestes regions. Els palestins, per altra banda, volen que la ciutat sigui la capital del futur estat palestí.

La ciutat antiga de Jerusalem i les muralles van ser declarades l'any 1981 patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

^top
39  Honduras  - Tegucigalpa
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-06-05

Tegucigalpa, amb 850.000 habitants i una aglomeració urbana d'un milió i mig (2005), és la capital d'Hondures i la ciutat principal de la república. Està situada a la vall homònima, a uns 990 metres sobre el nivell del mar, a la riba del riu Choluteca. El nom significa 'muntanya de plata' en la llengua autòctona local. Tegucigalpa també és la capital del departament hondureny de Francisco Morazán.

Les indústries de la ciutat són la tèxtil, la del sucre i la del tabac. Tegucigalpa fou fundada al segle XVI, i era un centre miner de plata i or. La capital de la república independent d'Hondures va anar canviant entre Tegucigalpa i Comayagua fins que es va instal·lar permanentment a Tegucigalpa el 1880. La Universitat Autònoma Nacional d'Hondures s'hi va establir el 1847. El Museu Nacional conté una notable col·lecció d'art precolombí. A la dècada de 1930, la ciutat de Comayagüela (a l'altra banda del riu Choluteca) fou agregada a Tegucigalpa.

Tegucigalpa té l'Aeroport Internacional de Toncontín, a 7 km del centre de la capital.

La ciutat va sofrir greus danys arran de l'huracà Mitch el 1998.

^top
40  Gasteiz  - Vitoria-Gasteiz
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-06-04

Vitòria (en basc Gasteiz, en castellà Vitoria; nom oficial: Vitoria-Gasteiz) és una ciutat del País Basc, capital de la comunitat autònoma d'Euskadi i del territori foral d'Àlaba. Amb una població de 229.484 habitants (2007), és la segona ciutat més gran d'Euskadi després de Bilbao.

^top
41  San Carlos  - San Carlos (Veneçuela)
Pujat per Joan Carles Fernández-Ordóñez ( San Carlos ) [2] - 2012-05-04

San Carlos (ciutat, Veneçuela), ciutat cabdal de l'estat Cojedes i del municipi homònim, fundada el 1678, sota el nom de vila de San Carlos de Austria, compta amb una població aproximada de 60.000 habitants.


Es troba als llanos (plans) Alts Centrals, a 152 msnm, a les ribes de la vall del riu Tirgua, que passa a anomenar-se San Carlos quan travessa el municipi.


Hi ha funcions administratives, activitats comercials i agroindústries que processen arròs, sorgo, tabac i blat de moro. És un centre ramader regional. La ciutat s'ha dinamitzat amb el desenvolupament local de l'agricultura irrigada i mecanitzada.


La ciutat compta amb l'Autòdrom Internacional de San Carlos, nuclis de la Universidad Nacional Experimental de los Llanos Occidentales "Ezequiel Zamora" (UNELLEZ), la Universidad de Carabobo (UC), la Universidad Nacional Experimental Simón Rodríguez (UNESR) i de la Universidad Nacional Abierta (UNA). També trobem la Universidad Deportiva del Sur (anteriorment anomenada Universidad Iberoamericana del Deporte).



^top
42  Monterrey  - LLOCS PER MENJAR A MONTERREY!!
Pujat per Anna Durany ( Monterrey ) [2] - 2012-03-03

Us deixo unes quantes recomanacions de llocs per anar a jalar per la gent que sigui de bon menjar!!! Evidenment hi han molt més....


- Curry Sultan --> restaurant de menjar hindú de veritat regantat per un indi de Kerala (sud de la india): http: //www.currysultan.com/


 


- Sierra Madre --> Cadena de restaurants a on fan la seva pròpia cervesa i un menú bastant ampli: http://ww w.smbc.com.mx/


 


- Plaza 401 --> Situat a un dels barris més elitistes de Monterrey. És una plaça a on podreu trobar molts llocs bons per menjar, desde el típic restaurant mexica, argentí i oriental...(busqueu al Google "plaza 401 san pedro"


 


- Taqueria Juárez --> Fins a on jo conec, diria que és el restaurant més típic de Monterrey, per anar a menjar menjar típic mexica: http://www.taqueriajuarez.com.mx/

 


- El Gaucho --> Aquest restaurant és molt bo per els amants de la carn. Perfecte per portar a clients, quedar bé i que pagui l'empresa, perque fa mal!! http://www.queco mer.com/monterrey/restaurante/el-gaucho/


 


- Rincao Brasil --> Restaurant brasiler a on et serveixen carn a punta pala amb espades, si aneu no esmorzeu aquell dia!!: http://r incaobrasil.com/


 


us animo a deixar les vostres sugerencies!!!



^top
43  Dubai  - CALÉS
Pujat per Lluis Artalejo ( Dubai ) [4] - 2011-10-08

El dirham (AED) és la moneda d´aqui.


El canvi és fixe amb el dòlar (1USD=3.67AED).


La regla de conversió és molt fàcil.


1 EURO són 5 Dirhams............


Ah! i no us preocupeu per canviar diners. A tots els centres comercials (Malls) hi ha vàries cases de canvi.



^top
44  Dubai  - TRANSPORT
Pujat per Lluis Artalejo ( Dubai ) [4] - 2011-10-08

Tothom va a tot arreu en COTXE (no bicicletes, no patinets, no caminant...etc)


Hi ha AUTOBUSOS pero bona sort amb endevinar recorreguts i horaris. Normalment els autobusos els fan servir el servei (gent amb sous molt baixos).


Hi ha un METRO (amb dos linies ara). Molt bonic pels que visiten i útil si tens la sort que la sortida i arribada del teu recorregut són a prop d´una de les estacions...


TAXIS. N´hi ha un futimer. És l´opció recomanada si no tens un cotxe. 10 dirhams la baixada de bandera i són barats comparats amb Europa (un recorregut de mitja hora diguem que costara uns 50 dirhams). A més, us donaran un "tast" del què és la conducció a Dubai (si us agraden els esports de risc disfrutareu de valent). Així us aneu mental.litzant per quan conduiu vosaltres mateixos.


CAMINANT. Dubai no està dissenyada per peatons. De fet, no saben lo que és un peató aquí!!!


No us extranyi tot lo anterior: penseu que Dubai és una ciutat llarga (si fa no fa uns 35 km) i les carreteres son de 2 a 6 carrils, moltes amb interseccions a diferent nivell. És com tenir autopistes dintre la ciutat.


Hi ha una cosa que tothom fa quan arriba aquí i condueix. Perdre´s! Una girada incorrecta i et costarà 20 minuts trobar el camí de tornada.....no us desanimeu!



^top
45  Stuttgart  - Donar sang a Stuttgart
Pujat per Montserrat ( Stuttgart ) [16] - 2011-03-23

Com que sóc donant habitual i al principi no sabia ben bé com podia donar sang en aquest país, aprofito que avui hi vaig per explicar com funciona.

En principi, no hi ha gaire diferència. Per saber quan i on hi ha campanyes de recollida, es pot visitar la pàgina

www.blutspende.de

A Baden-Württemberg també hi ha punts permanents de recollida a Heidelberg, Mannheim, Tubinga i Ulm. Com que jo sempre vaig a les campanyes de recollida, us explicaré com funcionen:

Un cop triat el dia i el lloc, hi vas. El primer cop que dónes sang a Alemanya és una mica avorrit, perquè encara que els juris i perjuris que ja n'has donat 30 vegades, insisteixen a tractar-te com un principiant. En fi. És important saber prou alemany, perquè s'han d'assegurar que hagis entès tots els perills i que hagis omplert correctament el qüestionari sobre l'historial mèdic del donant.

Un cop has donat totes les dades i has omplert el qüestionari passes al metge. El primer cop t'explica amb tots els ets i uts com funciona la donació. Les altres vegades només et fa un reconeixement per sobre (temperatura, pols, pressió arterial).

Després passes a la sala on es fa la donació, on et miren el ferro i passes a la llitera.

Després de la donació t'has de passar 10 minuts estirat (la primera vegada tant sí com no i les altres, si vols) o assegut. I després HAS DE MENJAR. I no és com la pasteta industrial que et donen a Catalunya, no. Normalment hi ha un bufet amb amanides, pa, formatge i embotit i de vegades fins i tot menjar calent (una vegada em van donar Maultaschen i tot!).

S'ha de calcular una horeta bona per a tot el procés. Al cap d'uns quants dies, es rep a casa la targeta de donant, on es van apuntant les donacions que es van fent.

Una altra cosa: a Alemanya es pot donar sang més sovint que a Catalunya: 6 cops l'any els homes i 4 cops l'any les dones.
Més info

^top
46  Bali  - info botigues a indonesia
Pujat per josep companys ( Bali ) [7] - 2010-09-21

Hola a tots/es

soc josep, nou en aquest forum de catalans al mon.

Voldria fer una consulta per veure si algú em pot donar un cop de mà amb un tema una miqueta delicat.

Vull comprar un parell de mtb de gama alta a indonesia, ja que m'han dit que hi ha preus molt interesants, peró al mateix temps moltes estafes.

Algú em pot dir com es de cert tot plegat, hi ha bons preus per exemple (una mtb scott scale 10 $1300, a Europa aquest mtb val 2900€) o aixó es una estafa, perque els preus son tan económics? quin es el motiu? i només accepten transferéncia a western union

Jo he estat mirant un parell de webs www.hendypratama.com a yakarta i www.indobike.com a medan

algú em pot donar un cop de mà.

Abans de gastar-me $3000 m'agradaria estar-ne segur.

gràcies i fins aviat

^top
47  Dublín  - Una d'olors
Pujat per Ari ( Dublín ) [227] - 2009-10-12

Per què davant del vodafone-burger king que hi ha al principi de Grafton sempre fa ferum a vomitats?? sigui el dia que sigui, l'hora que sigui...

^top
48  Stuttgart  - Nivell de vida
Pujat per mariocat ( Stuttgart ) [2] - 2009-07-13

Pels que tingueu previst venir a viure a stuttgart, us diria, de manera molt general que s hi viu molt bé. El nivell de vida és alt i quan es passeja pel centre de la ciutat la impressio es que a Stuttgart, la gent "te pasta".
El sud d Alemanya té fama de ser una regió rica on el nivell d atur és baix i on la gent guanya calers. A Stuttgart hi ha molta industria i hi ha empreses molt grans que donen feina a molta gent: Daimler (Mercedes Benz), Porsche AG, Robert Bosch GmbH, ...
Stuttgart no és una ciutat especialment cara pero és veritat que la gent gasta bastant.
Si teniu preguntes mes concretes sobre el tema, poseu un post al forum!
M

^top
49  Stuttgart  - Comprar productes alimentaris "ibèrics"
Pujat per mariocat ( Stuttgart ) [2] - 2009-07-13

Sembla ser que la botiga "Prendes" té molts productes italians portuguesos i espanyols a preus raonables. Els que tinguin interès visiteu la web
www.prendesgmbh.de

^top
50  Malabo  - PROVINCIES
Pujat per Mireia Arisa ( Malabo ) [2] - 2008-10-17

Guinea Equatorial està dividida administrativament en set províncies (amb les seves respectives capitals):

1. Annobón (San Antonio de Palé)
2. Bioko Norte (Malabo)
3. Bioko Sur (Luba)
4. Centro Sur (Evinayong)
5. Kié-Ntem (Ebebiyín)
6. Litoral (Bata)
7. Wele-Nzas (Mongomo)


^top
Pag: 12345678910111213
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.69.6.226 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/04): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?