CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 17 dies (6804 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:50
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
Pag: 12345678910111213
1  Quebec  - Ciutat de Quebec
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-12-12

Quebec o la Ciutat de Quebec (en francès Québec o Ville de Québec) és la capital de la província canadenca del Quebec i alhora la principal aglomeració de l'est d'aquesta província. La ciutat està situada dins la regió administrativa de la Capitale-Nationale.
----
El Quebec (en francès Québec, pronunciat /ke.bɛk/, conegut també com "la belle province") és una província canadenca amb una població de 7,5 milions d'habitants i l'única província del Canadà reconeguda com a nació per la Cambra dels Comuns del Canadà;[2] la majoria dels quebequesos parlen francès i això fa del Quebec l'únic territori de llengua francesa majoritària de l'Amèrica del Nord, juntament amb l'arxipèlag francès de Saint-Pierre i Miquelon, i dels pocs a Amèrica.

El seu idioma, la seva cultura i les seves institucions, formen de Quebec una nació dins del Canadà.[3]

La capital del Quebec és la ciutat de Quebec. La ciutat més poblada del Quebec és Mont-real que és la segona ciutat més gran del món on es parla francès.

^top
2  GALIZA  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-12-09

Gentilici compostel·là, compostel·lana
Predom. ling. gallec
Superfície 223 km²
Altitud 260 msnm
Població (2012[1]) 95.671 hab.


Alcalde: Ángel Currás Fernández (PPdeG)
Codi postal 15xxx
Web
http://www.santiagodecompostela.org

^top
3  GALIZA  - Sant Jaume de Galícia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-12-09

La ciutat de Sant Jaume de Galícia,[2] [3] (en gallec: Santiago de Compostela) és la capital de Galícia. Compta amb 95.671 habitants, segons el padró del 2012. El seu nom àrab era Shant Yakub (és a dir Sant Jaume).
El nucli antic de Sant Jaume de Galícia és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1985. Alguns monuments importants són la Catedral, l'Hostal dos Reis Católicos, el Pazo de Raxoi, el Museu de Bonaval i l'església de San Martiño Pinario. És seu del govern autònom gallec (Xunta de Galícia), a més important nucli de peregrinació cristiana, després de Jerusalem i Roma.

^top
4  Braunschweig  - Braunschweig, Brunsvic
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-12-03

Braunschweig, Brunsvic en la seva forma catalanitzada, és una ciutat alemanya de la regió de la Baixa Saxònia. És al nord de les muntanyes Harz, al punt navegable més remot del riu Oker.
En el castell d'aquesta ciutat hi va treballar fins la seva mort, el compositor, Johann Schwanberg (1740-1804). Component-hi quasi tota la seva obra, i estrenant les seves òperes en aquesta ciutat.

^top
5  Southampton  - Southampton
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-11-01

Southampton és una ciutat del sud d'Anglaterra amb un dels ports comercials més importants del Regne Unit. Té una població estimada de 221.000 habitants i una densitat de 4.438 h/km². És a mig camí entre Portsmouth i Bournemouth, i el seu port és conegut por ser el port d'on va salpar el Titanic en el seu viatge inaugural. La ciutat compta a més amb una prestigiosa universitat, la Universitat de Southampton. La major part del seu casc històric fou destruït pels bombardejos alemanys durant la segona guerra mundial.

^top
6  Eindhoven  - Eindhoven
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-10-26

Eindhoven és un municipi de la província de Brabant Septentrional, al sud dels Països Baixos. L'1 de gener del 2009 comptava amb 212.679 habitants repartits sobre una superfície de 88,84 km² (dels quals 1,14 km² corresponen a aigua). Limita al nord amb Oirschot, Best i Son en Breugel, a l'oest amb Eersel, a l'est amb Nuenen, Gerwen en Nederwetten i Geldrop-Mierlo, i al sud amb Veldhoven, Waalre i Heeze-Leende.
En el seu origen, va establir-se a la confluència dels canals Gender, que es va assecar després de la Segona Guerra Mundial, i el Dommel.

^top
7  CAMBODJA  - Cambodja / Cambotja / Camboja
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-10-22

Cambodja (de vegades ortografiat Cambotja o, de forma més genuïna i coherent amb l'etimologia sànscrita, "Camboja", com en portuguès') és un regne del sud-est asiàtic, situat a la península d'Indo-xina. Limita amb Tailàndia al nord-oest, amb Laos al nord-est, amb el Vietnam a l'est i al sud, i amb el golf de Siam al sud-oest. La capital és Phnom Penh. La religió principal és el budisme.

El nom "Cambodja" ve de l'antic Imperi Khmer de Kämbuja o Kambujadesa. A la vegada, Kambuja ve del sànscrit, d'una tribu originària de l'Índia que va adoptar el nom del seu fundador, Kambu Svayambhuva. La influència de l'Índia va començar al segle I, gràcies a la posició estratègica marítima de Cambodja entre l'Índia i la Xina. La casta més influent va ser la dels bramans o sacerdots, els quals van incorporar usos i terminologia hinduista a la cultura originària. El nom de Cambodja en francès és Cambodge, que deriva de Kambuja.
Des de la seva independència, el 1953, el nom oficial del país ha canviat en diverses ocasions:
Regne de Cambodja (Royaume du Cambodge en francès).
República Khmer sota el mandat de Lon Nol entre 1970 i 1975.
Kamputxea Democràtica sota la dictadura de Pol Pot i els Khmers rojos entre 1975 i 1979, etapa durant la qual es va dur a terme el genocidi cambodjà.
República Popular de Kamputxea, sota un govern controlat per Vietnam entre el 1979 i el 1989.
Estat de Cambodja (L'État du Cambodge, en francès, Roet Kampuchea, en khmer) entre 1989 i 1993.
Regne de Cambodja novament des de la restauració de la monarquia el 1993.
Kamputxea(pronunciació aproximada:kampuŷa) és el nom més estès entre els seus habitants de parla khmer. Entre altres noms utilitzats per referir-se al seu país hi ha Srok Khmae(Estat de Cambodja) iPrateh Khmer(Nació cambodjana).
En català se sol anomenar Cambodja, però també està acceptada la versió Cambotja, forma menys corrent.

^top
8  Riyadh  - Al-Riyad / Riad / Riyadh
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-10-19

Al-Riyad (en àrab الرياŸ 0;, ar-Riyadh, 'els jardins'), de vegades també transcrit com a Riad o Riyadh, és la capital del regne de l'Aràbia Saudita, situada a la regió de Najd, en un extens altiplà al centre de la península d'Aràbia. Té una extensió de 1.554 km² i una població, segons estimació del 2010, de 5.188.286[1] habitants.
La ciutat s'aixeca en l'eix central de desenvolupament de l'Aràbia Saudita juntament amb les ciutats de Burayda i Al-Khardj, també a la regió central. Les altres àrees on es concentra la població són dues regions costaneres: la del mar Roig al voltant de Gidda i la Meca i la del golf Pèrsic entorn d'Al-Hufuf i Dhahran.
La ciutat es divideix en 17 districtes sota el control de l'Ajuntament d'Al-Riyad i de l'Autoritat per al Desenvolupament d'Al-Riyad, encapçalada pel governador provincial d'Al-Riyad, el príncep Salman Bin Abdul Aziz.
Tot i estar situada en una regió extremament àrida, la ciutat rep alguna precipitació ocasional. Hi ha cinc preses que retenen l'aigua de pluja, i també 96 pous i 467 km de conduccions que porten grans quantitats d'aigua des de les plantes dessaladores del golf Pèrsic.

^top
9  Villahermosa  - Llocs d'interès
Pujat per Marian Carrión ( Villahermosa ) [6051] - 2013-10-09

Alguns dels llocs d'interès a Villahermosa: la Zona Llum en el Centre Històric, Llacuna de les Il · lusions, Parc-Museu La Venda, Parc Tomas Garrido Canabal, el Parc ecològic Yumka ', el desenvolupament urbà Tabasco 2000, la Catedral del Senyor Tabasco, Llacuna de la Pólvora, la Plaça d'Armes, zona hotelera i comercial la Choca, mirador del riu Grijalva Torre del Cavaller, el Centre d'Entreteniment i Negocis del Malecón.

^top
10  Limerick  - Limerick - lloc obert als cavalls
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-10-07

Limerick (Luimneach en gaèlic irlandès, que vé de Lom na nEach - lloc obert als cavalls) és la tercera ciutat de la República d'Irlanda i la quarta ciutat més gran de tota l'illa després de Dublín, Belfast i Cork, en aquest ordre. Es tracta de la ciutat principal i el centre administratiu del comtat de Limerick i la segona ciutat més gran de la província de Munster. L'àrea metropolitana arriba als 93.251 habitants.

^top
11  Clermont-Ferrand  - Clarmont d'Alvèrnia / Clarmont d'Auvèrnhe / Clermont-Ferrand
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-10-07

Clarmont d'Alvèrnia (en occità Clarmont d'Auvèrnhe, en francès Clermont-Ferrand) és una ciutat d'Occitània, a la regió d'Alvèrnia, capital de departament del Puèi Domat. L'any 2006 tenia 141.000 habitants. El malnom és "Los bancarrotièrs".

^top
12  Villahermosa  - Villahermosa
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-10-07

Villahermosa és la ciutat més gran de l'estat mexicà de Tabasco i del municipi Centro. La ciutat és un important centre de negocis del sud-est de Mèxic i de l'administració de la indústria petroliera. La ciutat està envoltada per nombroses llacunes i és creuada pels rius Grijalva, Mezcalapa i Carrizal.
Va ser fundada oficialment com a Villa Hermosa de San Juan Bautista, a les vores del riu Grijalva el 24 de juny de 1564 per l'espanyol Diego de Quijada i residents espanyols de Santa María de la Victoria, un assentament de la costa del Golf de Mèxic. El 1641 es va convertir en la capital de la província de Tabasco, en traslladar-se els poders de govern des de l'antiga villa de Santa María de la Victoria que havia estat destruïda per un atac de pirates. El 1824 va ser designada com ca capital de l'estat de Tabasco. El 1915 es va canviar el nom a l'actual de Villahermosa.
La ciutat ha crescut ràpidament des de les últimes dècades del segle XX gràcies a la política de descentralització mexicana, especialment de la indústria petroliera estatal, transformant-la, en menys de dues dècades d'un petit poble a una gran ciutat industrialitzada i molt desenvolupada. El 2005 tenia una població de 520.308 habitants.

^top
13  Bern  - BERN - BERNA - BÄRN
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-10-07

La ciutat de Berna és la capital del cantó de Berna i de la Confederació Helvètica, més coneguda com Suïssa.

Berna té uns 300 000 habitants incloent-hi l'àrea metropolitana. Està travessada pel riu Aar. Ha estat declarada patrimoni cultural mundial de la UNESCO, gràcies al seu patrimoni urbà medieval.
La ciutat i el cantó de Berna són majoritàriament de parla alemanya i de tradició protestant.

^top
14  Turku  - Turku (nom finès, Åbo en suec)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-08-15

Turku (nom finès, Åbo en suec) és una ciutat localitzada a la costa sud-oest de Finlàndia i la capital administrativa de la Finlàndia Occidental (Länsi-Suomen lääni), situada a la riba del riu Aura. Compta amb una població de 174.906 habitants (31/12/2005), dels quals el 5,2% són de llengua sueca. La seva àrea regional, formada per 16 municipis, té una població de 285.682 habitants (2001). És la cinquena ciutat de Finlàndia en població (després de la capital, Hèlsinki, i les ciutats d'Espoo, Tampere i Vantaa).

Turku és la ciutat més antiga de Finlàndia.

^top
15  Derry  - Derry, oficialment anomenada Londonderry
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-08-05

Derry, oficialment anomenada Londonderry, (Doire o Doire Cholm Chille, en irlandès) és una ciutat situada al nord-oest de l'illa d'Irlanda que resta sota administració britànica. Derry és la segona ciutat més gran d'Irlanda del Nord i la quarta d'Irlanda. El casc antic de la ciutat està situat al marge esquerra del riu Foyle, tot i que actualment, la ciutat cobreix ambdós costats mitjançant la connexió de dos ponts.

Oficialment el nom de la ciutat és Londonderry d'acord amb el reial decret de la ciutat, i així mateix surt inscrit en diversos mapes. Aquest nom substituí el de Derry l'any 1613 arran de la colonització de l'Ulster per tal de reflectir el canvi de la ciutat efectuada pels gremis londinencs. Tot i així, actualment gran part dels habitants fan referència a la ciutat amb el nom de Derry.
La disputa pel nom ha esdevingut un peça més dins del conflicte entre irlandesos i britànics. Mentre que el nom de Derry és usat preferentment per irlandesos (catòlics-republicans), el bàndol dels britànics (protestants-unionistes) prefereix utilitzar el terme oficial de Londonderry. Més enllà dels habitants, la majoria de catòlics i alguns protestants utilitzen el nom de Derry. A la República d'Irlanda, tant la ciutat com el comtat són encara anomenats com a Derry.
D'altra banda, en irlandès se l'anomena com a Doire o Doire Cholm Chille segons la terminologia triada anteriorment.
Popularment, també se l'anomena com a la ciutat intacta (Maiden city) degut a que llurs muralles en cap moment foren penetrades durant el setge de Derry (1688-1689).

^top
16  São Lourenço, Minas Gerais  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-08-05

São Lourenço (Saint Lawrence) is a Brazilian town in the southern part of the state of Minas Gerais, in the Southeast of the country. It is one of the smallest Brazilian municipalities, with only 57.2 km² (22.1 sq. mi), and it is well known nationwide for its natural beauty and healing mineral waters. It is conveniently located at an equal distance - approximately 3.5h - from two major cities, São Paulo and Rio de Janeiro.
São Lourenço has a yearly mean temperature of 18°C. In the winter the lows can reach 0°C, sometimes with heavy frost.
The region has occasionally been affected by flooding; the most severe occurred in 1940, 1986, 1990 and 2000. In January 2000, heavy storms caused the waters of Rio Verde to rise more than 4.5m, leaving parts of the city underwater, including the city centre and the municipal park where the mineral water fountains are located. The resilience and strength of is citizens has brought the city back to its former charm and their warm welcome continues to entice visitors from near and far.
Tourism is the main economic activity of the city although it has also become the regional hub for shopping, medical care, banking, etc.
Throughout the year, several outstanding events take place in Sao Lourenço. They include the International Choir Festival, Cachaça Festival - cachaça is a hard liquor distilled from sugar cane juice, Winter Festival, Street Carnaval, Orchid Exhibits, Megacycle (a motorcyclists gathering), a Hot Air Balloonists gathering, as well as several conferences of major Brazilian organizations.
During the Winter - when schools in Brazil enjoy a four-week break - the city offers several especial events that attract a large number of tourits as well as being well attended by locals. In the beginning of August, the city celebrates its patron saint, Saint Lawrence, with a ten-day festival that includes live music, traditional food, and fireworks.
The city was classified by the IBGE (Brazilian Institute of Geography and Statistics)as the second better HDI (Human Development Index) of Minas Gerais and it receives around 600.000 visitors annually. Sao Lourenço boasts of more than 50 hotels, that can suit any budget, and many offer special packages for families and recreational activities for children. Most hotels are all inclusive, offering buffet-style meals that can amaze your senses with the fascinating cuisine of Minas Gerais.

^top
17  Shenzhen  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-07-31

Shenzhen, (en xinès:深圳) és una ciutat de 10.357.938 habitants[1] al sud de la província de Guangdong, a la República Popular de la Xina. El nom de la ciutat té l'origen en la denominació que donaven els habitants de la zona a les rases dels arrossars a les que anomenaven zhen o chon. Shenzhen vol "rases profundes", pel fet que la zona en què la ciutat s'assenta és una regió travessada per rius i en la qual existeixen profundes rases en els arrossals.

^top
18  Cuernavaca  - CUERNAVACA
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-07-26

Cuernavaca és una ciutat mexicana, capital de l'estat de Morelos, situada a 85 km al sud de la ciutat de Mèxic. Té una població de 340.000 habitants. La ciutat, coneguda a Mèxic com la "ciutat de l'eterna primavera", originalment es deia Cuahunahuac que en nàhuatl vol dir "lloc entre arbres".
Al llarg de la història Cuernavaca ha estat un lloc de destinació de vacances, per als residents de Tenochtitlan i els reis asteques, per a la noblesa de la Nova Espanya i avui dia per els residents de la ciutat de Mèxic. Està localitzada en una vall molt fèrtil envoltada per muntanyes i volcans (a l'oest del Popocatépetl). La seva baixa altitud (en comparació amb les ciutats de Mèxic i Puebla), la seva temperatura constant al llarg de l'any, de 27 °C, i la verdor dels seus parcs, prats i jardins, així com les construccions colonials antigues, l'han convertida en una importat destinació turística.

^top
19  Bonn  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-07-26

Bonn és una ciutat alemanya situada a la riba esquerra del Rin. Pertany a l'estat de Rin del Nord-Westfàlia, està 30 km al sud de Colònia i 60 km al nord de Coblença (Renània-Palatinat).
Fou capital de la República Federal d’Alemanya des del 1949 fins el 1990. Actualment és la seu del Bundesrat.
Té una població de 313.000 habitants (estimació de 2004), essent la 19a ciutat d'Alemanya, un port fluvial al Rin i és seu universitària des del 1818, any en què s'hi fundà la Rheinische Friedrich Willhelms Universität, que ocupa el lloc del antic palau dels electors de Colònia.
El músic Ludwig van Beethoven (1770-1827) hi va nàixer.
El 1949 es va crear un barri administratiu al sud de la ciutat. Les ambaixades i les residencies del funcionaris són a la veïna Bad Godesberg.
És port fluvial al Rin i té un aeroport proper compartit amb Colònia.
Els seus monuments més destacats són el Münster (una col·legiata romànica dels segles XI-XIII), la casa de la vila (segle XVIII); i la Beethovenhalle (1957-1959). El Rheinisches Landesmusum té importants col·leccions d'art.

^top
20    -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-07-26

Pontevedra és la capital de la província del mateix nom a Galícia (Espanya). Com a tal, és una ciutat principalment de serveis, ja que la gran majoria del teixit industrial de la Província de Pontevedra es troba a la ciutat veïna de Vigo. La població de Pontevedra té 80.202 habitants (INE 2007) repartits en una extensió de 117 km².
Limita al nord amb els municipis de Barro i Moraña, al nord-est amb el municipi de Campo Lameiro, a l'est amb el municipi de Cotobade, a l'sud-est amb el municipi de Ponte Caldelas, al sud amb el municipi de Soutomaior, al sud-oest amb els municipis de Vilaboa i Marín, a l'oest amb l'oceà Atlàntic, al nord-oest amb el municipi de Meis.

^top
21  Guadeloupe  - GUALDALUPE (França)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-06-28

La Guadalupe (en francès i oficialment Guadeloupe, en crioll Gwadloup) és una illa i un arxipèlag que forma una regió i departament d'ultramar (ROM-DOM) francès. Situat a les Petites Antilles, entre el mar Carib a l'oest i l'oceà Atlàntic a l'est, és separat de les illes de Montserrat i Antigua, al nord, pel pas de Guadalupe, i de Dominica, al sud, pel pas de Dominica. Es considera una regió ultraperifèrica de la Unió Europea.
L'arxipèlag té 1.628 km2 i 400.736 habitants (segons l'estimació del 2006). La capital és Basse-Terre, a l'illa homònima, si bé la ciutat principal és Pointe-à-Pitre, a l'illa de Grande-Terre.
El nom és la versió francesa de l'espanyol Guadalupe, ja que Colom, quan hi va arribar el 14 de novembre del 1493, va anomenar l'illa Santa María de Guadalupe de Extremadura, en honor del monestir homònim extremeny.

^top
22  Melbourne  - Guia Austràlia del Casal Català de Victòria
Pujat per casal català de victòria [5149] - 2013-06-20

Bon dia catalans al món!

Us recomanem aquesta guia que hem editat des del Casal Català de Victòria amb informacions pels nouvinguts a Austràlia o per tots aquells que estiguin pensant en venir a viure a aquest continent. Esperem la trobeu útil:
http://www.ccvictoria.cat/IMATGES%202010 /GUIA%20MAIG%202013.pdf

Salut,

CC Victoria

^top
23  Trujillo  - Ciudad de la Eterna Primavera
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-06-14

Trujillo es una ciudad de la costa norte peruana, capital de la provincia homónima y del departamento de La Libertad.13 Es la tercera ciudad del Perú por población, en el año 2007 contaba con una población de 682 834 habitantes y de acuerdo a proyecciones en el año 2013 con 776 873 habitantes.
La ciudad se encuentra ubicada a una altitud media de 34 msnm cuya área urbana tiene como eje principal el centro histórico, en la margen derecha del río Moche a orillas del Océano Pacífico, en el antiguo valle de “Chimu” hoy Valle de Moche o Santa Catalina.19
La fundación española de la ciudad fue oficializada por el conquistador Francisco Pizarro el 5 de marzo de 1535 con la instalación de su primer cabildo. En 1932 se convirtió en el escenario de la Revolución de Trujillo.
Entre las manifestaciones culturales más representativas de la ciudad se cuentan el Festival Internacional de la Primavera, la Feria Internacional del Libro y el Festival Nacional de la Marinera.
En las afueras de la ciudad destaca la existencia de zonas arqueológicas como Chan Chan, una gran ciudad de adobe declarada Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO en 1986 y las Huacas del Sol y de la Luna, siendo la Huaca del Sol la más grande pirámide precolombina de adobe en el país.

^top
24  Milton Keynes  - wiki: (no esta en català?)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-05-18

Milton Keynes [ˌmɪltənˈkiːnz] (abreviado MK) es una ciudad de Inglaterra localizada en el municipio de Milton Keynes. Se trata de una de las New Towns que se construyeron en los años 1960. La ciudad tiene 184.506 habitantes (censo de 2001). Pertenecía al Condado de Buckinghamshire, pero en 1997 el burgo se independizó a una Autoridad unitaria.
El nombre viene de un emplazamiento que ya existía cuando se creó la ciudad. Este sitio se llama desde 1991 Milton Keynes Village, para diferenciarlo de la ciudad.
El centro comercial de Milton Keynes está en el libro Guinness de los Récords al ostentar el centro de compras más largo del mundo (720 m de longitud). En la ciudad se encuentra la sala de esquí más grande de Europa con nieve real, además de la Open University, el centro nacional de Badminton.
Además, el National Bowl (también conocido como Milton Keynes Bowl) es desde 1972 un famoso lugar para conciertos al aire libre, donde han actuado artistas como Linkin Park, Robbie Williams, Metallica, Queen, Guns N' Roses, Eminem, Green Day o Bon Jovi. El 19 de junio de 2005 la banda Green Day grabó su CD/DVD en directo Bullet In A Bible en Milton Keynes y el 29 de junio de 2008 fueron Linkin Park con Road To Revolution.
El equipo de Fórmula 1 Red Bull Racing tiene su sede en Milton Keynes. El equipo de fútbol es Milton Keynes Dons F.C.
También la empresa Jim Marshall Amplification plc es originaria de Milton Keynes. La empresa fue un famoso fabricante de amplificadores de guitarras eléctricas durante varias décadas. Leyendas como Jimi Hendrix, Iron Maiden y otros músicos contemporáneos fueron utilizaron sus productos.
Según el Office for National Statistics la zona urbana de Milton Keynes se divide en las siguientes urbanizaciones urbanas:

^top
25  Nottingham  - L'original cami dels fantasmes a Nottingham
Pujat per Andrew Isalt [4588] - 2013-04-28

Welcome, fellow spirit, and join us, as we reveal the ghostly secrets of this ancient city of Nottingham! In the shadow of the Castle, in a graveyard, and underground in the living rock, we weave our web of chilling tales. Rich and poor, noble and treacherous, young and old, Nottingham’s ghosts all await you (quite literally – there have been many ghostly sightings on our tours). Ghostly screams, gory executions, haunting history, they are all grist to our ghoulish mill.
Since 1993 our excellent street-theatre has been chilling the spines of locals and visitors alike, and both guests, and ghosts, continue to be evermore enthralled! If you survive, also experience our heritage tour ‘The Heroes & Villains of Nottingham Tour’ at www.toursofnottingham.co.uk!

TIME: 7.00pm every Saturday - nearly all year, from first Saturday in January to the first Saturday in December (last Ghost Walk for 2013 will be Sat 7th December).
Bookings for groups at any day or time, all year.
DURATION: About 1 hr 15 mins to 1 hr 30 mins (total distance walked - about ¾ mile)
COST: £5 adults - £3 children (under 12).
Family ticket: 2 adults & 2 children - £13 total. Prices held yet again for 2013!
(Broadly suitable for children of 9 or 10 yrs and above).
BOOKING: no booking - just turn up on the night!
(Exception: Halloween is always Booking Only).

^top
26  Antofagasta  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-04-24

Antofagasta és una ciutat del nord de Xile a uns 700 km al nord de la capital Santiago de Xile, capital de la Regió d'Antofagasta i de la província d'Antofagasta. Amb una població de 296.905 habitants el 2002. El seu nom prové de l'idioma quítxua o aimarà: ciutat del gran dipòsit de salnitre
La ciutat d'Antofagasta és principalment una ciutat portuària i minera.
[modifica]

^top
27  Sheffield  - SHEFFIELD
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-04-24

Sheffield és la sisena ciutat més gran del Regne Unit. És a la regió del nord d'Anglaterra de South Yorkshire. Els seus rius són el Don i Sheaf, i la ciutat és el centre del districte metropolità de Ciutat de Sheffield. El nom "Sheffield" prové del riu Sheaf.
Segons el cens de 2001[1] l'àrea metropolitana de Sheffield (Sheffield Urban Area) tenia una població de 513.234.
Al segle XIV, Sheffield era una vila de mercats. La indústria principal desenvolupada a la revolució industrial era la producció del ferro. Sheffield és coneguda com una de les vuit ciutats principals, les que actuen com a focus en les seues respectives regions, és la ciutat més important del sud de Yorkshire, i la segona més dominant de Yorkshire.

^top
28  Kassel  - Kassel
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-04-24

Kassel (fins el 1926 Cassel) és una ciutat alemanya de l'estat de Hessen amb uns 200.000 habitants. Està situada a les ribes del riu Fulda
És l'únic nucli urbà gran del nord de Hessen, raó per la qual actua com a centre econòmic i cultural de la regió. Cada cinc anys s'hi celebra una important exposició d'art contemporani que n'ocupa molts espais públics, la "documenta".

^top
29  Boston  - Consolat a Boston / Ambaixada a Washington
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-04-16

Consolat a Boston
Des d'Espanya: 00 1 617 536 25 06; 00 1 617 536 25 27.
Des dels EUA: 536 25 06; 536 25 27.

Ambaixada a Washington
Des d'Espanya: (1 202) 452 01 00 i (1 202) 728 23 40
Des dels EUA: 452 01 i 728 23 40

^top
30  Nottingham  - Nottingham
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-04-09

Nottingham és una ciutat de la regió d'East Midlands a Anglaterra. El riu Trent creua la ciutat que va des de Stoke-on-Trent fins Humber -l'únic riu anglès que va cap el nord. Els límits de Nottingham són precisos i exclouen els suburbis de Hucknall, Arnold, Carlton, West Bridgford, Ruddington, Beeston, Long Eaton, Stapleford, i Ilkeston - alguns des quals són de fet a la regió de Derbyshire. El cens de 2001 indicava que tenia una població de 284.300 amb unes 750.000 persones vivint a la regió metropolitana.

^top
31  kuwait  - KUWAIT
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-04-09

Kuwait (en àrab الكوي 8;, al-Kuwayt) és un estat de l'Àsia situat al fons del Golf Pèrsic. Per terra, fa frontera amb l'Iraq al nord i l'Aràbia Saudita al sud.

Ric en petroli, el país és membre de l'OPEP.
Políticament es tracta d'un emirat semihereditari que, si bé disposa d'una constitució i un parlament, aquest només era escollit tradicionalment per un 15% de la població (excloent-ne, entre d'altres, totes les dones i els soldats) situació modificada el 2006.

^top
32  LAOS  - La República Popular Democràtica de Laos
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-03-19

La República Popular Democràtica de Laos és un estat del sud-est de l'Àsia envoltat per Tailàndia, Birmània, la República Popular de la Xina, Vietnam i Cambotja.

El riu Mekong flueix del nord al sud de l'estat i les muntanyes principals són la Cordillera Annamita i les Muntanyes de Luang Prabang.


Laos és un estat amb una gran proporció de població rural. Àdhuc la capital, Vientiane (pronunciat "Viang-txan"), és una ciutat relativament petita amb només uns 200.000 habitants. Luang Prabang (103,000 habitants) és la segona ciutat del país i l'antiga seu reial de Laos. A aquestes ciutats es respira una atmòsfera de tranquil·litat molt agradable, contràriament a altres capitals i ciutats d'aquesta zona d'Àsia on imperen el tràfic caòtic i la pol·lució.
El grup étnic dominant és el Lao. La paraula "Laos" prové del Francès, on la "s" final és silenciosa.
La gent local s'anomenen "Lao" i coneixen llur país amb el nom de "Pathét Lao" (País Lao). Tenen molta afinitat étnica, linguistica i cultural amb els habitants de l'Isaan, zona veïna al nordest de Tailàndia, a l'altra banda del riu Mekong.
La festa més important a tot Laos és el Pimay (any nou), on se celebra el cap d'any Budista. La gent surt al carrer a llençar aigua als altres.

^top
33  Bath  - Bath, Patrimoni de la Humanitat.
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-03-09

Bath és una ciutat del sud-oest d'Anglaterra, al comtat de Somerset, coneguda pels seus balnearis termals. Els primers documents històrics en relació amb la ciutat, daten d'època romana i fan referència als seus manantials. El primer temple aixecat a les aigües termals va ser construït pels celtes. Des de l'època isabelina fins a l'època georgiana, va ser un complex termal per als rics. Per aquest motiu, la ciutat té nombrosos exemples d'arquitectura georgiana, amb el significatiu Royal Crescent. La ciutat té una població d'uns 90.000 habitants i és Patrimoni de la Humanitat.

^top
34  Kuala Lumpur  - Kuala Lumpur
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-03-09

Kuala Lumpur (Jawi:كوالا ; لمڤور; xinès: 吉隆坡; tàmil: கோலாலī 0;்பூர்) és la capital legislativa de Malàisia i la ciutat més poblada del país. Situada al centre de l'estat de Selangor, a la costa centre-oriental de la Península de Malàisia Kuala Lumpur és també un dels tres territoris federals malais.
Compta amb una població de 1.627.172 habitants distribuïts en una superfície de 243,65 km ², i una àrea metropolitana de 7,2 milions d'habitants. En general, Kuala Lumpur és mundialment coneguda per ser el lloc on es troben les Torres Petronas, actualment els edificis bessons més alts del món i anteriorment els edificis més alts del món desde el 1998 fins al 2003.

^top
35  Enniskillen  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-03-04

Enniskillen (/ˌɛnɨsˈkɪl< 1;n/, from Irish: Inis Ceithleann meaning "Ceithlenn's island" [ˈɪnʲɪʃ ˈcɛlʲən̪ˠ] ) is a town and civil parish in County Fermanagh, Northern Ireland. It is located almost exactly in the centre of the county between the Upper and Lower sections of Lough Erne. It had a population of 13,599 in the 2001 Census. It is the seat of local government for Fermanagh District Council, and is also the county town of Fermanagh as well as its largest town.

^top
36  Hong Kong  - La llengua xinesa, el mandarí i el cantonès
Pujat per Jesús Sayols ( Hong Kong ) [34] - 2013-02-28

Per al xinès, en principi hi ha una sola llengua escrita, que fa servir caràcters 你好! ("hola!") que poden ser simplificats o tradicionals). El caràcters es van simplificar (l'última de les simplificacions del xinès, perquè n'hi ha hagut unes quantes al llarg de la història) quan els comunistes van arribar al poder a la República Popular de la Xina (RPX). El motiu principal que s'argüeix és la necessitat d'alfabetització de la població, sobre la base que és més fàcil recordar, per exemple, el caràcter simplificat 让 que no pas el tradicional 讓

Pel que fa a la transcripció de la seva pronunciació, a la RPX es va establir el sistema de transcripció pinyin a partir dels anys 50. És el sistema oficial, el que es fa servir arreu per ensenyar xinès als no xinesos, el que promouen les universitats, els llibres de text, els Insituts Confuci, les escoles oficials d'idiomes, etc. Aquest sistema es basa en la variant oral oficial, estandarditzada i promoguda pel govern, el putonghua o mandarí, que es basa en el "dialecte" del nord-est de la Xina. Però hi ha moltes variants parlades o pronunciacions d'aquests caràcters, els anomenats "dialectes", la majoria inintel·ligibles entre ells i sense un sistema de transcripció oficialitzat o institucionalitzat.

Hi ha gent que fa l'analogia amb el llatí clàssic i les llengües vernacles, el caràcters serien el llatí clàssic i les llengües vernacles les diferents variants parlades ("dialectes"). Però les comparacions són odioses ;-)

En cantonès hi ha més d'un sistema de transcripció en alfabet llatí (com en xinès, a part del pinyin, també hi ha el Wade-Giles, que ja no s'utiliza gairebé), però els sistemes de transcripció més utilitzats són el Jyutping (que és el que promou la Linguistic Society of Hong Kong des del 1993) i el Yale (de la Chinese University of Hong Kong). El problema és, doncs, que quan busques un llibre de text per aprendre cantonès, cada llibre fa servir el seu propi sistema i és un autèntic calvari.

Aquí hi teniu un convertidor d'un sistema de transcripció a un altre:

http://www.kodensha.jp/webapp/cantonese/ can_converter_e.html

Sobre els tons en cantonès, sí, diuen que n'hi ha 9, però ningú et sabrà dir quins són exactament. Es pot considerar que "només" n'hi ha 6, anàlogament a 6 de les notes d'una escala musical (en la seqüència si, do, la; mi, sol, fa) tal com s'explica aquí:

http://lc.hkbu.edu.hk/course/supe1030/se ction01_03.php

Perquè veieu com és el sistema Jyutping i la seva comparació amb el pinyin mireu aquesta pàgina.

http://www.cantonese.sheik.co.uk/scripts /wordsearch.php?level=0

Podeu fer la cerca en anglès de, per exemple, "hello" i veureu el resultat...

En aquesta altra pàgina hi ha un recull d'expressions bàsiques en cantonès i altra informació sobre la pronunciació, els tons, etc. (hi ha audio també).

http://lc.hkbu.edu.hk/course/supe1030/
I aquí teniu més materials per aprendre cantonès:
https://www.ilc.cuhk.edu.hk/EN/CHResourc es/Lang_CAN_EnglishSpk.aspx

D'altra banda, a Hong Kong, quan diuen "Chinese" i es fa referència a la llengua parlada volen dir cantonès. Per especificar que és xinès mandarí i no pas cantonès diuen putonghua. És a dir, "xinès" fa referència a la llengua escrita (els caràcters); putonghua (o mandarí) a la variant oficial de la RPX (que també es parla a Taiwan, però en diuen guoyu per qüestions polítiques) i cantonès a la variant de la regió de Canton.

Dit d'una altra manera, a la Xina es parlen moltes variants d'una mateixa família o llengua, la llengua xinesa, però totes s'escriuen amb els mateixos caràcters. La transcripció oficial en alfabet llatí de la seva pronunciació (per ensenyar xinès als guiris), però, segueix la variant del mandarí (o putonghua, que precisament vol dir "llengua comuna").

^top
37  Aalst  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-02-25

Aalst (francès: Alost, brabançó: Oilsjt) és una ciutat i municipalitat a Flandes, Bèlgica, a la riba del riu Dender, a menys de 30 km al nord-oest de Brussel·les, a la província de Flandes Oriental. La població al cens publicat el 1 de gener del 2008 era de 78.271 habitants.

^top
38  Connecticut  - Connecticut
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-02-17

Connecticut és un estat dels Estats Units d'Amèrica, forma part de la regió de Nova Anglaterra. És el tercer estat més petit en extensió territorial dels Estats Units, només Delaware i Rhode Island són menors. Nogensemenys, amb els seus 3.405.565 habitants és el quart estat més densament poblat del país.
La seva principal font d'ingressos és la prestació de serveis financers i immobiliaris. La capital de l'estat, Hartford, és coneguda nacionalment com a Insurance City ("La ciutat de les assegurances"), a causa de la gran quantitat d'empreses de assegurances que estan ubicades a la ciutat.
Connecticut va ser una de les 13 colònies que es van revoltar contra la Gran Bretanya a la Revolució Americana.

^top
39  Lelystad  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-02-17

Lelystad és un municipi de la província de Flevoland, al centre dels Països Baixos. L'1 de gener del 2009 comptava amb 74.219 habitants repartits sobre una superfície de 765,39 km² (dels quals 532,65 km² corresponen a aigua).
Com la resta de la província, està construïda sobre territori guanyat al mar: pòlders.

^top
40  Christchurch  - «si des d’aquest lloc travesséssim a terra, sortiríem a Catalunya»
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-02-17

Christchurch és una ciutat de Nova Zelanda, fundada el 1850 i situada aproximadament a 300 quilòmetres al sud de la capital, Wellington en la costa est de l'Illa Sud, a la regió de Canterbury. La ciutat va ser el resultat d'una política programada de colonització organitzada per la Canterbury Association, formada el 1849 per membres del Christ Church College de la Universitat d'Oxford (d'aquí el nom de la ciutat) i patrocinada per l'Arquebisbe de Canterbury. L'associació tenia l'utòpic objectiu de crear una nova Jerusalem a Nova Zelanda, una comunitat anglicana de classe mitjana en la qual la moral victoriana pogués prosperar. El seu nom maorí és Otautahi, que ve del cacic maorí Tautahi, líder d'una població a la riba del riu Avon en el segle XIX. El 1984 es va organitzar un viatge des de Catalunya per anar a Christchurch a posar una placa indicant en anglès, català i castellà que és a les antípodes de Catalunya: «si des d’aquest lloc travesséssim a terra, sortiríem a Catalunya» [1]

^top
41  Venezia  - Venècia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-02-12

Venècia (en vènet Venesia, en italià Venezia) és una ciutat del nord d'Itàlia, capital de la regió del Vèneto i de la província homònima. La seva població és de 266.181 habitants (els anomenats venecians), en un municipi de 421 km² del qual depèn la ciutat de Mestre, a terra ferma, i les illes de Murano, Burano i altres de menors. Limita amb els municipis de Campagna Lupia, Cavallino-Treporti, Chioggia, Jesolo, Marcon, Martellago, Mira, Mogliano Veneto (TV), Musile di Piave, Quarto d'Altino, Scorzè i Spinea.
La ciutat sorgeix sobre la llacuna de Venècia, dins el golf de Venècia, al nord-oest del mar Adriàtic. Es troba situada a una latitud de 45° 26' nord i una longitud de 12° 19' est.
La ciutat ha estat declarada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El patró de la ciutat és sant Marc (25 d'abril). La festa del poble vènet se celebra, però, el dia 25 de març, data de la fundació de la ciutat.
Venècia és famosa avui dia pels seus certàmens internacionals com la Mostra de Cinema i la Biennal, i també per la Regata Històrica, que té lloc el primer diumenge de setembre.

^top
42  Namur  - Namur (Nameur en való, Namen en flamenc)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-02-04

Namur (Nameur en való, Namen en flamenc) és una ciutat francòfona de Bèlgica al sud de Brussel·les en la confluència dels rius Sambre i Mosa. . És la capital de la Regió de Valònia, de la província homònima i, des de 1559, seu de l'arquebisbat de Namur.
Comprèn tres zones: Hesbaye al nord, Condroz al sud-est i Entre-Sambre-et-Meuse al sud-oest. La llengua oficial és el francès. El dialecte local és el való de Namur. Namur és també una ciutat universitària, seu de les Facultats Universitàries Notre Dame de la Paix, la qual cosa atorga característiques particulars a l'estil de vida i ambient del lloc. També és la seu del Parlament való.
Inclou les localitats de Champion, Erpent, Naninne, Marche-les-Dames, Bouge, Jambes, Salzinnes, Saint-Servais, Beez, Saint-Marc, Daussoulx, Flawinne, Malonne, Suarlée, Temploux, Vedrin, Boninne, Cognelée, Gelbressée, Dave, Lives-sur-Meuse, Loyers, Wierde (i Andoy), Wépion, Belgrade.

^top
43  REUNION  - La Réunion
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-02-01

La Reunió (en francès La Réunion) és una illa africana del grup de les Mascarenyes que forma una regió i un departament d'ultramar (ROM-DOM) francès. Situada a l'oceà Índic, es troba a uns 700 quilòmetres a l'est de Madagascar i a poc més de 200 quilòmetres al sud-oest de Maurici. Es considera una regió ultraperifèrica de la Unió Europea.


Té 2.512 km² i 763.000 habitants (segons l'estimació del 2004). La capital és Saint-Denis, a la costa nord. Tant les ciutats com les terres de conreu es concentren vora la costa, ja que l'interior és molt muntanyós i abrupte. És d'origen volcànic, on destaquen el Piton des Neiges (3.070 m), volcà extingit que és la màxima altitud de l'illa, i el Piton de la Fournaise (2.631 m), encara en actiu.
Fins al 2005, les anomenades "illes esparses de l'oceà Índic" (Bassas da India, Europa, Glorioses, Juan de Nova i Tromelin) depenien de la Reunió, i ara són administrades pel prefecte de les Terres Australs i Antàrtiques Franceses.
[modifica]

^top
44  Padova  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-02-01

La ciutat de Pàdua (en llatí Patavium, en vènet Pàdoa, en italià Padova) és el centre econòmic i de comunicacions de la regió del Vèneto, al nord d'Itàlia. És la capital de la província de Pàdua, sobre el riu Bacchiglione, a 40 km a l'oest de Venècia i a 29 km al sud-est de Vicenza, amb una població de 211.985 (2004).
És en una zona plana. La ciutat és pintoresca, amb una densa xarxa de carrers que condueixen cap a la Plaça del Ajuntament. I té nombrosos ponts per creuar els diversos canals que passen per la ciutat. L'any 1997, el seu jardí botànic (Orto botanico) fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Pàdua és una ciutat amb una vinculació molt important amb la vida universitària, atès que un terç de la seva població és estudiant. La Universitat de Pàdua, fundada el 1222, és una de les mes antigues d'Europa i del món. Entre els seus professors més cèlebres destaquen Galileu i William Harvey.

^top
45  TAIWAN  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-28

Taiwan (en xinès ðc), tradicionalment coneguda amb el nom portuguès de Formosa, és una illa situada davant la costa de la Xina, de la qual està separada per l'estret de Taiwan. Al nord se situa el mar de la Xina Oriental, i al sud el mar de la Xina Meridional, mentre que la costa oriental de l'illa està banyada per l'oceà Pacífic. Té una extensió de 35.801 km² i una població de vora 23 milions d'habitants. La ciutat principal és Taipei.

Al segle XVII, arran de la caiguda de la dinastia Ming, a l'illa s'hi va crear el regne de Tungning (1661-1683), liderat per Koxinga, amb l'objectiu de foragitar la nova dinastia, els Qing, i restaurar el poder dels Ming.

El 1895, arran de la signatura del tractat de Shimonoseki, que posava fi a la primera guerra Sino-japonesa, la Xina va cedir Taiwan al Japó. Un grup d'oficials xinesos van intentar evitar-ho creant la república de Formosa.

Des de 1949 l'illa està sota el règim polític de la República de la Xina, estat que governava tota la Xina fins a la fi de la guerra civil xinesa entre el Kuomintang i el Partit Comunista de la Xina, quan els segons es feren amb el control del territori continental i proclamaren la República Popular de la Xina.

El 1971, la República de Xina va perdre el seu estatus com a fundador de les Nacions Unides en favor de la República Popular de la Xina, que ha estat fent ofensives a nivell diplomàtic i econòmic per obstaculitzar o revocar la pertinença de la República de Xina a tots els estaments internacionals (l'ONU, l'OMS, el FMI, les federacions esportives i d'altres).

Actualment la República de Xina (Taiwan) només està reconeguda a nivell diplomàtic com a estat independent per 20 països, la majoria de l'Amèrica Central i Oceania. Molts d'altres mantenen relacions informals i comercials, i tenen consulats declarats com a "oficines culturals".

^top
46  Ottawa  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-28

La ciutat d'Ottawa és la capital del Canadà i la quarta ciutat més gran del país. Està situada a la vall del riu Ottawa, a la part oriental de la província d'Ontàrio. Es troba a uns 400 km de distància a l'est de Toronto i a 200 km a l'oest de Mont-real.
Segons el cens de l'any 2005, la ciutat tenia una població estimada de 859.704 habitants aproximadament, tot i que la poblacó de l'àrea metropolitana arriba a 1,2 milions d'habitants.
L'any 1857 la reina Victòria del Regne Unit va escollir Ottawa com a capital conjunta del Canadà de l'Oest i Canadà de l'Est (avui les províncies d'Ontàrio i de Quebec), llavors una ciutat molt petita en comparació amb les ciutats de Mont-real i Toronto. Tanmateix, la seva localització oferia dos avantatges: estava lluny de la frontera amb els Estats Units i per això era menys vulnerable als atacs, i estava just a la frontera entre les comunitats de parla francesa i anglesa, i per això era una ciutat neutral. Avui, el 50% de la població parla anglès, i el 30% parla francès, per la qual cosa és una de les ciutats bilingües del Canadà.

^top
47  Genova  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-28

Gènova (en italià Genova, en lígur Zena) és una ciutat d'Itàlia que compta amb 600.000 habitants, anomenats genovesos. És la capital de la província homònima i de la regió de la Ligúria. El port de Gènova és el primer d'Itàlia i el segon en importància de la Mediterrània després de Marsella. Durant la darrera centúria Gènova ha crescut fins a absorbir 25 municipis del litoral i de les valls circumdants i actualment està dividida en 25 circumscripcions i 71 unitats urbanes. Cap a l'oest, Sampierdarena conserva algunes vil·les dels segles XVI i XVII. L'any 2006, Gènova, amb les Strade Nuove i el sistema dels palaus dels Rolli foren declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. També posseeix l'aquari més gran d'Europa.

^top
48  TOGO  - TOGO
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-20

Togo és un país de l'Àfrica Occidental, que limita amb Ghana a l'oest, Benín a l'est, Burkina Faso al nord i el golf de Guinea al sud. La capital n'és Lomé.


La història occidental no té constància de què succeí a Togo abans de l'arribada dels portuguesos a finals del segle XV. Durant el període comprés entre el segle XI i el segle XVI, hi irromperen diverses tribus de tot arreu: els ewe de Nigèria i Benín, i els mina i els guin de Ghana. La majoria s'assentaren en zones costaneres. Quan el comerç d'esclaus començà de veres al segle XVI, els mina van ser els qui se'n beneficiaren més. Durant els següents 200 anys, la regió costanera va ser un gran centre de saqueig per als europeus en cerca d'esclaus, guanyant-se Togo i les regions del voltant el nom de "la Costa dels Esclaus".
En un tractat de 1884 signat a Togoville, Alemanya va declarar protectorat seu una franja de territori al llarg de la costa i gradualment va estendre el seu domini cap a l'interior. Aquest lloc esdevingué el 1905 la colònia alemanya de Togolàndia. Després de la I Guerra Mundial, es va dividir en dos mandats de la Societat de Nacions administrats pel Regne Unit i França. Després de la II Guerra Mundial, aquests mandats van passar a ser territoris fideïcomissaris de les Nacions Unides. Els resident de la Togolàndia britànica votaren per a unir-se a la Costa d'Or i formar la nova nació independent de Ghana, i la Togolàndia francesa va passar a ser una república autònoma dins de la Unió Francesa. La independència vingué el 1960 gràcies a Sylvanus Olimpio (27 abril), mort després per Lt Col Gnassingbé Eyadema, qui va ocupar el seu lloc i va prendre el poder el 13 de gener de 1967. Gnassingbé Eyadema va morir a principis de 2005 després de 38 anys al poder, havent sigut el dictador africà que ha governat durant més temps. La immediata però curta instal·lació militar del seu fill, Faure Gnassingbé, com a president va causar una extensa condemna internacional. Gnassingbé deixà el poder i va convocar eleccions, les quals va guanyar dos mesos després. L'oposició va declarar que les eleccions havien sigut fraudulentes. Els desenvolupaments de 2005 dugueren a tornar-se a qüestionar el compromís de democràcia que Togo havia contret en un intent de normalitzar les relacions amb la UE, que tallà les ajudes el 1993 per la precarietat de la situació dels drets humans. A més a més, fins a 400 persones van ser assassinades per la violència política que envoltava les eleccions presidencials, segons l'ONU. Al voltant de 40.000 togolesos van fugir a països veïns.

^top
49  WROCLAW  - Breslau (Wrocław en polonès, Breslau en alemany, Vratislav en txec i Vratislavia en llatí);
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-20

Breslau (Wrocław en polonès, Breslau en alemany, Vratislav en txec i Vratislavia en llatí); és el nom de la capital de la Baixa Silèsia, al sud-oest de Polònia, situada a la riba del riu Oder (polonès: Odra). És la principal ciutat i el centre administratiu de la província. Després de Varsòvia, és el segon centre financer de Polònia. El 2004, la població s'estimava en 633.700 habitants..
Breslau, que és la quarta ciutat més gran de Polònia, és la capital de la Baixa Silèsia (en polonès: Województwo dolnośląskie). És la seu d'una arxidiòcesi romano-catòlica, d'una diòcesi evangèlica, de nombroses universitats i d'instituts d'investigació així com també de teatres i museus amb tots els quals s'afirma com a centre cultural i científic de la regió de Silèsia. Breslau està ubicada a la riba del riu Oder, enmig d'una regió productiva en agricultura i mineria. No obstant això, sectors com l'enginyeria industrial i la indústria metal·lúrgica també hi són rellevants.
Breslau és considera la capital de la regió històrica de Silèsia. Entre 1919 i 1945 va ser capital de la recent formada Baixa Silèsia -província pertanyent a Prússia. Anteriorment ja havia estat una ciutat residencial de Prússia i la capital de la província de Silèsia. Posteriorment, durant el temps del nacional-socialisme, la ciutat va esdevenir, a més, capital dels reichgau de la Baixa Silèsia i Silèsia Central. Finalment, després de 1945 la ciutat va ser annexionada a Polònia i reocupada per polonesos, sobretot procedents de Lviv (actualment pertanyent a Ucraïna) els quals anteriorment havien estat expulsats de Breslau pel règim nazi. Els ciutadans alemanys, per contra, van ser-ne expulsats. Sota aquest context i fins avui dia, Breslau ha esdevingut la capital de la Baixa Silèsia.
El 1840 Breslau ja superava els 100.000 habitants. Durant el s. XIX va ser una llarga temporada la tercera ciutat més gran d'Alemanya (després de Berlín i d'Hamburg).

^top
50  Troyes  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-20

Troyes és un municipi francès, situat al departament d'Aube i a la regió de Xampanya-Ardenes. L'any 1999 tenia 60.958 habitants.
Troyes fou un bisbat i vescomtat del regne de França a l'edat mitjana. El vescomtat (regit pels bisbes) va passar a la corona francesa el 1284 i els bisbes van quedar limitats al seu paper religiós.

^top
Pag: 12345678910111213
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.69.7.9 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/04): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?