CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 17 dies (6804 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:50
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
Pag: 12345678910111213
1  FORTALEZA  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-13

Fortaleza és una ciutat del nord-est del Brasil. És la capital del estat del Ceará. Perteny a la mesorregião Metropolitana de Fortaleza i a la microrregião de Fortaleza. La ciutat es va desenvolupar a la marges del riu Pajeú, en el nordeste del país, a 2.285 quilòmetres de Brasilia.
El seu nom té com referència el Forta Schoonenborch construït pels holandesos durant la seva fundació i ocupació en 1649. Batejada de Loira desposada do Sol, pels versos del poeta Paula Ney, Fortaleza és cinquena ciutat més poblada de Brasil[2] i el més important centre industrial[3] i comercial del Nordeste. En el turisme[4] la ciutat va aconseguir la marca de destí més buscat a Brasil en 2004. És seu del Banc del Nordeste i del DNOCS.


Platja de Meireles a Fortaleza.
La Regió Metropolitana de Fortaleza té a prop de 3.436.515 habitants, sent una de les deu més gran àrees urbanes de Brasil i està entre les tres més gran del Nordeste. El seu aeroport és el Aeroport Internacional Pinto Martins. ÉS per ell que arriben a la ciutat la majoria dels turistes. La ciutat és la terra natal dels escriptors José d'Alencar i Rachel de Queiroz, del humorista Tom Cavalcante i de l'expresident Castelo Branco.
La ciutat es localitza en el litoral de l'Estat, a una altitud mitjana de 21 metres, i és centre d'un municipi de 313,8 km² d'àrea i 2.431.415 habitants sent la capital de més gran densitat demografica del país amb 7.748,3hab/km².

^top
2  SZCZECIN  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-09

Szczecin (AFI: ['ʃʧɛtɕin]; en alemany Stettin; en caixubi Sztetëno; en llatí: Stetinum, Scecinum, i Sedinum), ciutat i port de Polònia, capital del voivodat de Pomorze Zachodnie, Polònia. Població (2007), 407.811 habitants.
Situada a les vores de l'Oder, a l'entrada de l'estuari del riu, a prop del mar Bàltic, és un dels primers ports d'aquesta mar i el primer de Polònia. La ciutat és un centre important de construcció naval i port marítim, connectat amb Berlín a través d'un canal. Els principals centres industrials són fargues de ferro, tallers, fàbriques químiques, d'aliments processats i tèxtils, refineries de sucre i cimenteres.
Conserva notables monuments gòtics: algunes esglésies dels segles XIII–XIV i l'antic ajuntament (1423). El castell (antiga residència dels ducs de Pomerània) és d'estil renaixentista (segle XVI, molt restaurat). De les antigues fortificacions conserva la Porta de Berlín (1726–40), seu de l'actual museu patriòtic) i la Porta del Rei (1726).

^top
3  Cheltenham  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-09

Cheltenham (pron.: /ˈtʃɛltnəm/), also known as Cheltenham Spa, is a large spa town and borough in Gloucestershire, England, located on the edge of the Cotswolds. It is the home of the flagship race of British steeplechase horse racing, the Gold Cup, the main event of the Cheltenham Festival held every March. The town hosts several festivals of culture often featuring nationally and internationally famous contributors and attendees, including Greenbelt, Cheltenham Literature Festival, Cheltenham Jazz Festival, Cheltenham Science Festival and Cheltenham Music Festival.[1]

^top
4  Porto  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-09

Porto és una ciutat i un municipi portuguès, situat al districte de Porto, a la regió del Nord i a la subregió del Gran Porto. L'any 2001 tenia 263.131 habitants i 1.551.0950 a l'àrea metropolitana. Es troba al nord del país, a la riba del Douro, quan desguassa a l'oceà Atlàntic. Els seus habitants són portuencs.

^top
5  Panama  - la República de Panamà
Pujat per WEBMASTER [1] - 2013-01-09

El Panamà, oficialment la República de Panamà, és el país més meridional de l'Amèrica Central, situat a l'istme homònim que connecta els subcontinents de Nord-amèrica i Sud-amèrica i per tant, sovint és categoritzat com a estat transcontinental. Limita al nord-oest amb Costa Rica, al sud-est amb Colòmbia, al nord amb el mar Carib i al sud amb l'oceà Pacífic. Té una superfície de 75.517 km² i una població estimada de 3,3 milions d'habitants. La capital és la ciutat de Panamá.
Panamà va ser explorat pels espanyols en el segle XVI. El 1821 va formar part de la República de la Gran Colòmbia i quan aquest es va dissoldre el 1830 va formar part de Colòmbia. Se'n va separar el 1903, amb el suport dels Estats Units i ràpidament va signar un tractat amb aquest país per permetre la construcció d'un canal entre els dos oceans i per cedir-los la sobirania dels territoris del canal, coneguts com la Zona del Canal de Panamà. La sobirania del canal va ser retornada de manera progressiva i es va completar amb la transferència de les bases militars nord-americanes el 1999.[1]

^top
6  Kunming  - Benvinguts a Kunming!
Pujat per Abominable ( Kunming ) [2885] - 2012-12-14

Benvinguts a la web de Kunming de Catalans al món.

Kunming és la capital de la província de Yunnan, al sud-oest de la Xina. No és habitual trobar a molts catalans aquí. La majoria són francesos, americans o italians. Igualment, encara que hi ha pocs catalans a Kunming, gaudim com la resta de la Ciutat de l'Eterna Primavera.

Ens agradaria que aquesta web fos una plataforma on es puguin reunir tots els catalans que viuen a Kunming i voltants. I a través de la mateixa poder intercanviar experiències de tot tipus. Ja siguin culturals, d'oci o laborals.

Sigueu lliures d'aportar tot el que volgueu.

^top
7  Orlando  - la seu del comtat d'Orange
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-12-08

La ciutat d’Orlando és la seu del comtat d'Orange, a l’estat de Florida, Estats Units. Segons el cens nord-americà de 2000, la ciutat tenia una població de 185.951 (la població de l’àrea metropolitana era de 1.644.561). L'estimació de població per a 2005 era de 213.223 (1.933.255 en l'àrea metropolitana). Es la sisena ciutat més gran de Florida i la major ciutat no costera de l'estat. També és la capçalera de la tercera major àrea metropolitana de Florida, per darrera de Miami-Fort Lauderdale i Tampa-Saint Petersburg.
La ciutat és majorment coneguta per les seves atraccions turístiques, particularment el Walt Disney World Resort. Altres atraccions inclouen el SeaWorld i el Universal Orlando Resort. El centre de la ciutat, més conegut com a Downtown Orlando, ha sigut objete de contínues reestructuracions, malgrat estar allunyat de les principals atraccions turístiques.
La ciutat també és seu d'una franquícia de la NBA, els Orlando Magic.

^top
8  Strasbourg  - "ciutat a l'encreuament de camins".
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-12-08

Estrasburg (Strossburi, en alsacià; Strasbourg, en francès; Straßburg, en alemany) és la capital i principal ciutat de la regió d'Alsàcia i del departament del Baix Rin, al nord-est de França, prop de la frontera amb Alemanya. Té 1.145.393 habitants a la seva àrea metropolitana (2006). Capital d'Europa la ciutat agrupa 27 institucions europees. Primera ciutat diplomàtica després de París i segona plaça bancaria i financera del país. El 2011 l'universitat d'Estrasburg és la primera de França. Estrasburg és el segon port fluvial sobre el riu Rhin i segon del país.
Estrasburg és un centre important de fabricació i enginyeria, així com de comunicacions per carretera, ferrocarril i riu. A Estrasburg hi ha la seu del Consell d'Europa, el Tribunal Europeu de Drets Humans i el Parlament Europeu.
El nom de la ciutat significa "ciutat a l'encreuament de camins".

^top
9  Punta Cana  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-12-08

Punta Cana és el nom que rep un cap situat a l'est de la República Dominicana, en la província de l'Altagracia, i en el qual se situen nombrosos complexos hotelers, la superfície total dels quals és d'uns 420.000 m². Dóna nom a l'Aeroport Internacional Punta Cana (PUJ), situat a uns 30 km cap a l'interior, en la carretera que duu des d'Higüey fins a la Romana, i que fins i tot rep de vegades més vols que el propi Aeroport Internacional de les Américas, situat a Santo Domingo i a unes 3 hores de carretera de Punta Cana.
La zona de Punta Cana s'inicia al nord amb la Platja de Sorra Grossa, seguint després la famosa Platja Bavaro, Platja Ubero Alt, Platja Macao i la Platja del Cortecito. Quan s'inicia la volta de la punta es troben les Platges de Cap de Toro, Cap Engany, Punta Cana i Juanillo.
Les platges són de sorra blanca i fina, i el mar d'un suau color blau verdos, sense aconseguir el turquesa de les platges caribenyes situades més al sud. El mar presenta generalment onades i la platja s'enfonsa molt ràpidament al mar. L'aigua sempre és transparent i abunden les algues en algunes àrees, i la climatologia és constant, amb temperatures mitges de 26 ºC, sent l'interval de temperatures d'uns dotze graus, des dels 20 ºC a l'hivern fins als 32 ºC de màxima entre l'abril i el novembre.

^top
10  Gdansk  - Gdańsk
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-12-08

Gdańsk (?·pàg.) (en polonès, en caixubi Gduńsk, en alemany Danzig, en llatí Dantiscum) és la ciutat que allotja el major port de Polònia i, ubicada vora dels rius Vístula i Motława, és la capital del voivodat de Pomerània, a la Mar Bàltica.
La ciutat compta amb més de 450.000 habitants i, juntament amb les localitats veïnes Gdynia i Sopot, forma una àrea metropolitana coneguda com la Triple Ciutat o Triciutat (polonès : Trójmiasto), que allotja més de 1.500.000 habitants.

^top
11  Antwerpen   - Antwerpen - ANVERS
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-29

Anvers[1] (històricament, Antuèrpia;[2] en neerlandès, Antwerpen) és la ciutat més gran de la Regió de Flandes, i la segona de Bèlgica. És també la capital de la província d'Anvers.

^top
12  Qatar  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-28

Qatar (en àrab قطر, Qaṭar) és un estat de l'Orient Mitjà, situat a la riba sud del golf Pèrsic que només comparteix frontera amb l'Aràbia Saudita (pel sud). El seu estat s'anomena Emirat de Qatar (دولة قطر).

^top
13  Baku  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-28

Bakú (en àzeri Bakı ; en persa باکو ) és la capital i la ciutat més gran de l'Azerbaidjan. Està situada a la costa sud de la península d'Apxeron (o Abşeron), a la riba del mar Caspi, on hi ha un port important i platges de renom. De clima assolellat i àrid, ocasionalment hi bufen forts vents. La població, segons càlculs del 2005, és d'2.074.300 habitants; a l'àrea metropolitana hi viuen uns tres milions de persones (a causa del gran nombre de refugiats i desplaçats de la conflictiva zona del Caucas).
La ciutat fortificada de Bakú, amb el palau dels Xirvanxàs i la torre de la Donzella estan inscrits des del 1999 a la llista del patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

^top
14  Milano  - Arribes a Milà i per on comences
Pujat per Mariona ( Milano ) [25] - 2012-11-28

EL CODICE FISCALE.
El primer que cal tenir un cop has decidit instal.lar-te a Milà és el CODICE FISCALE.

És un numero alfanumeric que serveix com a codi identificatiu a nivell fiscal tant de persones fisiques com societats. És imprescindible per treballar, per obrir un compte corrent, llogar un pis, etc
Tan facil com anar a l’Agenzia delle entrate més propera, donar l’adreça on vius i el teu DNI i punto.
Et donen un full amb el teu codi fiscal provisori i quan estigui llest te’l faran arribar a casa.

en el seguent link podreu trobar l'agencia més propera a casa teva:

http://www1.agenziaentrate.gov.it/strume nti/mappe/trova.htm





^top
15  Mumbai  - MUMBAI - BOMBAI
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-17

Bombai (marathi, मुंबई, Mumbai, pronunciat /'mumbəi/; la forma catalana tradicional deriva de la forma anglesa Bombay) és la capital de l'estat de Maharashtra i la ciutat més gran de l'Índia. Està situada en una illa anomenada Salsette, davant la costa oest del país, a la costa de la mar Aràbiga. El seu profund port natural és el principal de l'Índia occidental. Amb una població l'any 2004 de 12.700.000 habitants, és la sisena aglomeració urbana més poblada del món, i si tenim en compte les ciutats satèl·lits de l'extensa rodalia, és la conurbació més habitada del món. L'Institut de Població, en el seu informe anual, preveu que l'any 2020 Bombai passarà a ser per ella sola la ciutat més poblada del món.
Bombai és la capital comercial de l'Índia, on hi ha la seu d'importants institucions financeres com el Reserve Bank of India, la Borsa de Bombai (Bombay Stock Exchange) i les oficines centrals de moltes empreses índies. A causa de les immenses oportunitats de negoci que hi ha a Bombai i del relativament alt nivell de vida, la ciutat ha atret immigrants de tot Índia i del sud-est d'Àsia, cosa que n'ha fet una veritable barreja de comunitats i cultures. Conté el centre neuràlgic de la indústria índia del cinema i la televisió, el complex anomenat Bollywood (nom creat a semblança del Hollywood estatunidenc), que produeix el nombre anual de pel·lícules més gran del món. Bombai és també una de les poques ciutats que tenen un parc nacional dins els seus límits municipals, el de Sanjay Gandhi, o Borivali.
El nom Mumbai és un epònim, derivat etimològicament de Mumba (el nom de la deessa hindú local Mumbadevi) i d'Aai (que vol dir "mare" en marathi). Al segle XVI, els portuguesos van anomenar l'àrea Bom Bahia, és a dir "badia bona". El nom va evolucionar cap a Bomaím, i un cop presa pels britànics, el nom fou anglicitzat en Bombay. El nom fou canviat oficialment de Bombay a Mumbai el 1995, però el primer nom (catalanitzat com a Bombai) encara és utilitzat popularment a Occident i per molts dels habitants de la ciutat i algunes de les seves famoses institucions.

^top
16  Santa Cruz de la Sierra  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-17

Santa Cruz de la Sierra, o simplement Santa Cruz, és capital del departament de Santa Cruz de Bolívia i amb 1.528.683 habitants (2006),[1] és la ciutat més poblada del país.
Va ser fundada el 26 de febrer de 1561 pel conqueridor extremeny Ñuflo de Chávez. Ha tingut un creixement molt accelerat des de la dècada de 1950.
Està situada al marge dret del riu Piraí, part de la conca amazònica. Ocupa una superfície de 567 km² i està a 416 m d'altitud.

^top
17  Exeter  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-17

Exeter és una ciutat anglesa del comtat de Devon, una de les més antigues del Regne Unit.

^top
18  Bayreuth  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-08

Bayreuth, ciutat de Baviera a la vorera del riu Main. Té uns 70.000 habitants.
La ciutat és coneguda per la seva relació amb el compositor Richard Wagner qui va viure a Bayreuth des de 1872 fins a la seva mort el 1883. La casa de Wagner, Wahnfried, es va construir a la ciutat gràcies al patrocini del rei Lluís II de Baviera i s'ha convertit en un museu wagnerià.
A la zona nord de la ciutat hi ha el Festspielhaus, un teatre d'òpera construït especialment per representar les obres de Wagner. Les estrenes de les obres Siegfried i El Capvespre dels déus, que són II i III Jornades de L'Anell del Nibelung i Parsifal van tenir lloc en aquest teatre. Cada any se celebra a la ciutat el Festival de Bayreuth dedicat a la representació d'òperes del compositor alemany.
Aquesta ciutat també és coneguda per la seva universitat (Universität Bayreuth), especialitzada en economia i medi ambient.

^top
19  Providence  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-08

Providence és la capital i la ciutat més gran de l'estat de Rhode Island, als Estats Units. Ubicada al comtat de Providence, és la segona ciutat més gran de Nova Anglaterra.

^top
20  Istanbul  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-08

Istanbul (en turc İstanbul) és la ciutat més gran de Turquia, i sens dubte la més important culturalment i econòmicament. Situada a la Tràcia oriental, vora l'estret del Bòsfor, i a la confluència entre Europa i Àsia, és el principal port del país i inclou el port natural conegut com el Corn d'Or (Haliç en turc), travessat pel famós pont de Gàlata. La ciutat és també la capital administrativa de la província d'Istanbul, però no la de Turquia, que és Ankara. La seva població actual és de 13.120.596[2] (2010), i això la fa una de les ciutats més grans d'Europa. Des de l'any 2004, els límits de la província i de la ciutat d'Istanbul són els mateixos.[3]
L'emperador romà Constantí el Gran va fundar la ciutat i la va anomenar Constantinoble en honor seu, a l'emplaçament de l'antiga colònia grega de Bizanci. Arran de la partició de l'Imperi Romà, en va esdevenir capital de la part oriental, coneguda com l'imperi Bizantí. Després de la caiguda de Constantinoble el 1453, va entrar a formar part de l'imperi Otomà i de seguida en va esdevenir la capital. Abans de la conquesta, els turcs l'anomenaven İstanbul, però oficialment usaven el nom àrab de Qusţanţaniyyeh (قسطنط 06;يه), en el sentit de "Ciutat de Constantí". Només fou a partir del 28 de març de 1930 que la ciutat fou reanomenada Istanbul de forma oficial.
Les Zones històriques d'Istanbul van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1985, pels seus importants monuments i restes

^top
21  Dnipropetrovsk  - Дніпропетровськ
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-08

Dnipropetrovsk (en ucraïnès Дніпрl 6;петро 074;ськ; en rus Днепрl 6;петро 69;вск, Dniepropetrovsk; abans Екатеl 8;иносл 072;́въ, Iekaterinoslav) és una ciutat d'Ucraïna situada a la vora del riu Dnipró, capital de la província de Dnipropetrovsk. Pel que fa a la seva superfície, es tracta de la tercera ciutat del país i és un important centre comercial, industrial i econonòmic d'Ucraïna. Té un gran desenvolupament tecnològic al sector de la metal·lúrgia i la construcció de maquinària. També és coneguda com el principal centre aeronàutic del país. La seva població se situa entorn d'1,1 milió d'habitants.
Les fortificacions militars que existeixen actualment a la ciutat daten de mitjan segle XVI. La nova Dnipropetrovsk va ser fundada el 1776 pel príncep rus Grigori Aleksàndrovitx Potiomkin per ordre de Caterina II de Rússia i fou anomenada, entre 1776 i 1926, Iekaterinoslav.

^top
22  Rugby  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-08

Rugby is a market town in Warwickshire, England, located on the River Avon. The town has a population of 61,988 (2001 census[1]) making it the second largest town in the county. The enclosing Borough of Rugby has a population of 91,600 (2005 estimate).
Rugby is 13 miles (21 km) east of Coventry, on the eastern edge of Warwickshire, near the borders with Northamptonshire and Leicestershire.
The town is credited with being the birthplace of rugby football.

^top
23  Rugby  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-08

Rugby, ciutat del comtat de Warwickshire al mig-oest d'Anglaterra, situada sobre el riu Avon. Posseeix una població de 61.988 segons el cens del 2001. La ciutat és coneguda per ésser el lloc de naixement del rugby. Des d'aquí es desenvolupà aquest esport cap al món.

^top
24  Leon   - León (oficialment León de los Aldama) - Guanajuato
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-08

La ciutat mexicana de León (oficialment León de los Aldama) és la més gran de l'estat de Guanajuato i la sisena més gran de Mèxic amb 1,2 milions d'habitants. León és un centre industrial molt important de la regió del "Bajío" (l'altiplà mexicà envoltat per la Sierra Madre Oriental) al centre del país, famós pels seus productes de cuir i sabates que s'exporten a molts països, especialment als Estats Units i el Japó. Per això, la ciutat és coneguda a Amèrica com "la capital del calçat".
La vila de León va ser fundada el 20 de gener, 1576 com a guarnició pels espanyols en guerra contra el poble amerindi txitximeca de la regió. Va ser anomenada León en honor al poble natal del llavors virrei de la Nova Espanya Don Martín Enríquez de almanza. Quatre anys més trad va rebre el rang d'Alcaldia Major.

^top
25  MALTA  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-07

Malta és un estat insular del Mediterrani. L'arxipèlag maltès, format per les illes principals de Malta i Għawdex (o Gozo) i altres de menors, està situat al sud de Sicília, de la qual el separa l'estret de Malta.
La capital és la Valletta.

^top
26  Hereford  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-07

Herefordshire ( /ˈhɛrɨfərdʃ< 1;r/; abbreviated Herefs.) is a historic and ceremonial county in the West Midlands region of England. For Eurostat purposes it is a NUTS 3 region (code UKG11) and is one of three counties that comprise the "Herefordshire, Worcestershire and Gloucestershire" NUTS 2 region. It also forms a unitary district known as the County of Herefordshire. It borders the English ceremonial counties of Shropshire to the north, Worcestershire to the east, Gloucestershire to the south-east, and the Welsh preserved counties of Gwent to the south-west and Powys to the west. Hereford is a cathedral city and is the county town; with a population of approximately 55,800 inhabitants it is also the largest settlement.
The county is one of the most rural and sparsely populated in England, with a population density of 82/km² (212/sq mi). The land use is predominantly agricultural and the county is well known for its fruit and cider production, and the Hereford cattle breed.

^top
27  Cochabamba  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-07

Cochabamba és una ciutat al centre de Bolívia, localitzada a la vall del mateix nom a la Serralada dels Andes. És la capital del Departament de Cochabamba i la quarta ciutat més gran del país amb una població de 608.276 habitants el 2010.

^top
28  Tampere  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-07

Tampere (Tammerfors és el nom suec) és una ciutat al sud de Finlàndia situada entre els dos llacs Näsijärvi i Pyhäjärvi. La diferència d'alçada de 18 metres entre aquests dos llacs va fer del canal que els comunica (els ràpids de Tammerkoski) tinguessin un paper decisiu en el desenvolupament de la ciutat, com a font d'energia, al principi com a motor industrial i posteriorment en generació d'electricitat.
La ciutat de Tampere té al voltant de 200.000 habitants, i més de 300.000 comptant els municipis dins de la regió de Tampere o Pirkanmaa. És la tercera ciutat més important de Finlàndia després d'Hèlsinki i Espoo.

^top
29  Gold Coast  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-02

Gold Coast (en anglès, literalment, 'Costa Daurada') és una ciutat i una regió costanera d'aproximadament 70 quilòmetres de llarg del sud de Brisbane (Austràlia), a l'estat de Queensland. En els últims 50 anys s'ha transformat des d'un conjunt de pobles aïllats a una zona urbana on habiten prop de 480.000 habitants, actualment és la setena ciutat més gran d'Austràlia i la destinació turística més visitada d'Austràlia. El Consell de la Costa Sud va canviar el nom a Gold Coast el 1958 i Queensland la va proclamar oficialment la ciutat de Gold Coast el 16 de maig del 1959.
El clima subtropical, les seves platges atractives per al surf (les més properes de Brisbane), i el seu mercadeig econòmic ha atret a milions de turistes interns i internacionals, el que ha permès el naixement d'una indústria de turisme llesta per rebre els visitants. Aquesta estreta franja costanera s'ha cobert de grans edificacions d'apartaments, hotels, clubs nocturns i botigues per a turistes. L'àrea també atreu un gran nombre de pensionistes, si bé altres ciutats atreuen més aquest segment de la població.
Gold Coast està comunicada per la recentment ampliada Autopista del Pacífic, la línia de tren de Gold Coast i l'Aeroport de Gold Coast. Gold Coast disposa d'un club de futbol a l'A-League, el Gold Coast United FC.

^top
30  Guadalajara  - "El Dia de Muertos"
Pujat per Manel Guiu Borrell ( Guadalajara ) [3297] - 2012-11-01

El Día de Muertos es una celebració mexicana d' origen prehispánic que honora als difunts el 2 de novembre, comença l'u de noviembre, i coincideix amb les celebracions católiques del Día dels Difunts y Tot Sants.
Es una festivitat mexicana, que es celebra tambié a paísos de l' América Central, també en algunes comunitats dels Estats Units, on hi resideix molta población mexicana y centroamericana. La Unesco ha declarat la festivitat mexicana com a Patrimoni Cultural Inmaterial de l' Humanitat. El Día de Muertos es un día celebrat tambié aBrasil, com el Dia dos Finados, tot hi que no tenen prehispánicas que la festivitat mexicana.

Els orígenes de la celebració del Día de Muertos a Méxic es anterior a l'arrivada dels espanyols. Hi ha registres de la celebració a les etnies mexica, maya, purépecha y totonaca. Els rituals que celebran la vida dels ancestres es realitzen en aquestes civilitzcions de fa 3000 anys. A l' era prehispánica era comú la práctica de conservar els cranis com trofeos y ensenyarlos durant els rituals que simbolitzen la mort y el renaixament.

^top
31  Guadalajara  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-01

La ciutat mexicana de Guadalajara és la capital de l'estat de Jalisco i la segona més gran en població del país, amb 1,6 milions d'habitants. L'àrea metropolitana de la ciutat s'estén sobre els municipis de Zapopan, Tlaquepaque, Tonalá, Tlajomulco, Zapotlanejo i Ixtlahuacán del Río, amb una població total de 4,1 milions d'habitants, la segona més gran del país després de la ciutat de Mèxic, i una de les aglomeracions més grans de Nord-Amèrica.
Guadalajara és coneguda com la Perla d'Occident, la Perla Tapatía (tapatío és un adjectiu informal per a referir-se als originaris de la ciutat), i com la Ciutat de les Roses. Va ser fundada el 14 de febrer, 1542. El nom de Guadalajara té el seu origen de la ciutat homònima espanyola, i aquesta de l' àrab Wādī al-Ḥaǧārah (وادي الحجاž 5;ة) que vol dir "Riu que corre entre les roques".

^top
32    -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-01

Ferrol és una ciutat de la província de la Corunya, a Galícia, situada a uns 52 quilòmetres per carretera (10 quilòmetres en línia recta, creuant la Ría de Ferrol) de la Corunya, la capital de la província. Ferrol es una ciutat eminentment marítima, com ho demostra la seva activitat militar naval, les seves activitats pesqueres, les drassanes, el moll o les platges.

^top
33  Cartagena  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-01

Cartagena és una ciutat de la Regió de Múrcia, capital legislativa d'aquesta comunitat i capital comarcal del Camp de Cartagena.També és el cap de la província marítima del seu nom. Amb més de 550 km² d'extensió, el seu terme municipal compta amb 215.186 habitants censats (2009).

^top
34  Detroit  - Detroit
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-11-01

Detroit és una ciutat situada al Comtat de Wayne, a l'estat de Michigan dels Estats Units. Segons el darrer cens de 2003, el nucli de la ciutat té 911.000 habitants, i comptant amb els voltants, 5,5 milions. És la vuitena ciutat quant a població dels Estats Units.
Situada entre el llac Saint Claire i el llac Erie, alberga a les tres grans firmes d'automòbils americanes. Són la General Motors, la Ford Motor Company, i la central de DaimlerChrysler. Detroit també és emblemàtica pel so Motown,[1][2] que va ésser una gran influència per a la música punk i techno. Fundada al 1701 per comerciants de pells francesos, qui van anomenar a la ciutat París de l'oest a finals del segle XIX per la seva arquitectura. Durant el segle XX va sorgir altres malnoms, com Rock City (Ciutat Rock), La D, Ciutat-D, Hockeytown (Ciutat Hoquei), i La 313 (Número que és el seu prefix telefònic local).[3]
El 2005, Detroit va estar situada com l'onzena ciutat més poblada dels Estats Units, amb 886.675 habitants. El nom de Detroit de vegades es refereix a l'Àrea Metropolitana de Detroit (o en anglès Metro Detroit), una regió que compta amb una població de 4.468.966 habitants per a l'Àrea Metropolitana Estadística i una població de 5.410.014 per al comtat nou de l'Àrea Combinada Estadística, segons les estimacions de l'Oficina del Cens 2006. L'àrea de Windsor-Detroit, una baula comercial crítica que es troba sobre la frontera entre Canadà i els Estats Units té una població total d'aproximadament 6.000.000. La població de l'àrea urbanitzada de Detroit està estimada en 3.903.377 des del 2000, classificant-la com a novena als Estats Units.
Encara que Detroit lluiti contra problemes econòmics, els esforços recents per a revitalitzar el centre de la ciutat han donat els seus fruits.[4] No obstant això, alguns veïnatges fora del districte central de negocis s'han vist arruïnats a causa de aquesta situació,[5] derivant que la població de la ciutat ha seguit disminuint en el segle XXI.

^top
35  Nepal  - Katmandú (en nepalès काठमांडौ)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-30

Katmandú (en nepalès काठमाæ 6;डौ) és la capital del Nepal i la seva principal ciutat metropolitana. La població és incerta ja que apareixen xifres entre 450.000 i més de 1.800.000 habitants el que cal atribuir a maneres diferents de considerar el que és la ciutat. Segons una pagina de les Nacions Unides [1] i la segona és la dels tres districtes de la vall (que té tres districtes i en total 5 municipalitats). Segons la pagina de la ciutat metropolitana a [2] la població el 2001 era de 671.846 amb una projecció per 2006 de 777.795 i pel 2011 de 915.000.
A partir dels anys 1960, Katmandú es convertí en un lloc molt visitat per turistes d'arreu del món, impulsats pel moviment hippie, i avui dia es una ciutat turística afavorida per les altes muntanyes, els palaus i temples i els parcs naturals. Una bona part dels habitants són de l'ètnia newar, seguits dels gurkhes, però totes les ètnies del país i són representades. Rep també els noms de Kantipur o de Yen, especialment per part dels newars.

^top
36  Lublin  - Lublin
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-28

Lublin (Lublin en alemán,Люблo 0;н en ucraniano y Люблиl 5; en ruso) es una ciudad de Polonia, capital voivodato homónimo.Esta situado en las tierras altas del río Bytrica, en la región historica de Malopolska.Es una de las mayores ciudades de Polonia; tanto en población con 368.961, siendo la 9º ciudad más habitada del país y en superficie 147 km2. Lublin es un miembro de la Unión de Polonia Metropolitana. En 2007 un equipo de arquitectura y paisajes urbanos Lublin fue declarado monumento de la historia. A través de la ciudad, que incluye numerosas rutas de senderismo Via Regia, pista de Jagiellonian o Ruta jasídica. La ciudad también será sede de la Convención Europea de Malabares en el año 2012. Lublin es el mayor centro académico en el lado derecho del río Vístula, y uno de los más grandes de Polonia.

^top
37  Phoenix  - Phoenix
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-28

Phoenix és la capital, la ciutat més gran, i la principal àrea metropolitana de l'estat nord-americà d'Arizona. Població fundada el 1868, va ser reconeguda com a ciutat el 5 de febrer de 1881. És la principal ciutat de l'Àrea Metropolitana de Phoenix. Els indis navaho anomenen la ciutat Hoodzo que significa literalment "aquest lloc és calorós".

^top
38  Bangalore  - Bangalore - Bengalaru (en canarès: ಬೆಂಗಳೂರು)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-28

Bangalore (en canarès: ಬೆಂಗಳņ 6;ರು) és la capital de l'estat de Karnataka, a l'Índia. És coneguda com la "ciutat jardí", degut a la quantitat d'arbres i flors que conté. La seva població és de 4,5 milions d'habitants, el que la converteix en la quarta ciutat major del país (2004).[1] El seu nom oficial actual de Bengalaru fou adoptat el 27 de setembre 2006 per entrar en vigor el 1 de novembre 2006. Fou capital del districte de Bangalore i de la taluka de Bangalore i ara ho es del districte de Bangalore Urbà i el districte de Bangalore Rural.
Després de la independència de l'Índia (1947), Bangalore es convertí en una ciutat principalment dedicada a la indústria pesada. Actualment, ha esdevingut un important centre per a les tecnogies de la informació i la comunicació, on s'han instal·lat nombroses multinacionals aprofitant l'experiència i professionalitat dels informàtics i matemàtics autòctons en una estratègia que s'ha anomenat offshoring.

^top
39  ARMENIA  - Armènia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-28

La República d'Armènia o Armènia (en armeni ՀայասŒ 7;անի ՀանրաŒ 2;ետութ 397;ուն, Hayastani Hanrapetut'yun; o ՀայասŒ 7;ան, Hayastan), és un país del Caucas, des del 1990 una república independent que es va segregar de la Unió Soviètica. Geogràficament l'estat armeni pertany a Àsia, tot i que està fortament lligat a Europa per raons històriques i culturals. Els seus límits són Geòrgia al nord, l'Azerbaidjan a l'est, Turquia al sud-oest i l'Iran al sud-est. La capital és Erevan.

^top
40  ARMENIA  - Erevan (en armeni Երեվան o Երևան; de vegades escrit Ierevan o Yerevan; antigament anomenada Erivan i Erebuni; turc Revan, abans Rewan o Eriwan)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-28

Erevan (en armeni Երեվա‹ 8; o Երևան; de vegades escrit Ierevan o Yerevan; antigament anomenada Erivan i Erebuni; turc Revan, abans Rewan o Eriwan) és la capital d'Armènia i la ciutat principal del país. Està situada vora el riu Hrazdan, a 1.200 m d'altitud. Té una població d'1.093.500 habitants segons l'estimació de 2005, amb 1.342.200 a l'aglomeració urbana.
És un dels principals centres industrials, culturals i científics de la regió del Caucas del país i un important nus ferroviari i centre comercial de productes agrícoles. Les indústries de la ciutat produeixen metalls, eines, equipament elèctric, productes químics, tèxtils i alimentaris.
Compta amb una universitat, l'Acadèmia Armènia de Ciències, un museu de l'estat i diverses biblioteques públiques. Entre els edificis importants destaquen la Catedral, el Mercat i l'Òpera, a part de les ruïnes d'una fortalesa otomana del segle XVI.
Erevan disposa de l'aeroport internacional de Zvartnots i d'una línia de metro, inaugurada el 1981.

^top
41  NIGERIA  - Lagos!
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-28

Lagos és la ciutat principal de Nigèria i, amb una població de 7,9 milions d'habitants (2006), una de les més grans de l'Àfrica (la segona després del Caire, a Egipte). Fou la capital de Nigèria fins al 1991, quan es va traslladar la capitalitat a Abuja. Lagos continua sent la capital comercial de Nigèria. Està situada a 6° 34' 60" Nord i 3° 19' 59" Est.

Lagos s'aixeca sobre diverses illes que tanquen la llacuna de Lagos pel sud i també per la terra ferma adjacent. Originàriament un petit poblet conegut com a Eko, la seva posició com un dels pocs ports naturals de la costa atlàntica en va fer un emplaçament ideal per al contacte amb Europa. Des del segle XV, mariners portuguesos aixecaren a l'illa un establiment comercial que van anomenar Lagos en honor a una ciutat del sud de Portugal. S'hi comerciava amb espècies, vori i esclaus. Els britànics van prendre la ciutat el 1807 en un intent més de posar fi al tràfic d'esclaus. Lagos s'incorporà a la colònia de Nigèria el 1900.

^top
42  Davis  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-26

Davis és una població dels Estats Units a l'estat de Califòrnia. Segons el cens del 2007 tenia una població de 64.938 habitants.[1]

^top
43  Graz  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-26

Graz (en eslovè Gradec) és la segona ciutat d'Àustria en població, amb 256.586 habitants (2009)[1], i la capital de l'estat d'Estíria.
La part antiga de Graz és un dels centres històrics millor preservats d'Europa Central, i l'any 1999 la UNESCO el declarà Patrimoni de la Humanitat. Ciutat universitària per excel·lència, durant l’any 2003 fou nomenada, en solitari, Capital Europea de la Cultura.
Actualment, l'alcalde de la ciutat és Siegfried Nagl, del Partit Popular d'Àustria (ÖVP), que sustenta aquest càrrec des de les eleccions municipals de 2003.

^top
44  Jakarta  - Jakarta és l'onzena ciutat més poblada del planeta
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-26

Jakarta (també Jakarta en indonesi), antigament Batavia, és la capital i la ciutat més poblada d'Indonèsia. Jakarta es troba a l'illa de Java i és també una província amb estatus especial (Daerah Khusus Ibukota Jakarta), amb una superfície de 661,52 km² on es concentra una població de 8.489.910 milions de persones,[1] sumant fins a 18,6 milions la població de tota la seva àrea metropolitana. Jakarta és l'onzena ciutat més poblada del planeta i la seva àrea metropolitana és coneguda com a Jabodetabek. És el centre polític, industrial i financer del país.
La ciutat va ser coneguda al llarg de la seva història com Sunda Kelapa (397-1527), Jayakarta (1527-1619), Batavia (1619-1942) i Djakarta (1942-1972). En el segle V on ara hi ha la ciutat de Jakarta hi havia el port del regne hindú de Sunda anomenat Kalapa. Els primers europeus que la van visitar van ser els portuguesos, al segle XVI. El 1527 la ciutat va ser conquerida pel rei Fatahillah i va canviar el seu nom pel de Jayakarta que significa "victoriosa i pròspera". Els holandesos van apoderar-se de la ciutat el 1619 i li van canviar el nom pel de Batavia que és el nom llatí dels Països Baixos. Va ser la capital de la colònia i hi va prosperar el comerç. Quan el 1942 els japonesos prengueren possessió de la ciutat la reanomenaren Jakarta. L'any 1949 una vegada proclamada la independència d'Indonèsia, Jakarta en va ser la capital.
Els seus principals mitjans de transport amb l'exterior són l'Aeroport Internacional Soekarno-Hatta i el port marítim Tanjung Priok. Des de 2004, i sota el govern de Sutiyoso, la ciutat va estrenar un nou sistema d'autobusos anomenat "TransJakarta" i el 2007 va veure com era abandonat el seu monorail. A Jakarta es troba la Borsa de Jakarta, el Banc d'Indonèsia i el Monumen Nasional o Tugu Mones, la torre que simbolitza la independència d'Indonèsia.
Essent el centre polític i econòmic Jakarta atrau molts immigrants i, per tant, té un aspecte cosmopolita molt destacat. Hi ha una comunitat xinesa vinguda fa diversos segles i, en nombre, arriba a representar un 10% de la població. En l'àmbit de la cultura, té una especial importància la difusió de la música tradicional, també entre els turistes. Pel que fa a l'educació, destacar la dotzena d'universitats que són responsables de l'educació superior.

^top
45  CHIAPAS  - CHIAPAS
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-25

Chiapas és un dels 31 estats que constitueixen Mèxic. Està localitzat al sud-est del país, i limita al nord amb l'estat de Tabasco, al nord-oest amb l'estat de Veracruz i a l'oest amb l'estat d'Oaxaca. Al sud limita amb l'oceà Pacífic i a l'est amb Guatemala. La capital n'és Tuxtla Gutiérrez; altres ciutats importants són: San Cristóbal de las Casas, Comitán i Tapachula. A Chiapas es troben les ruïnes maies de Palenque, Yaxchilan, Bonampak, Cninkultic i Tonina.

^top
46  Sherbrooke  - Sherbrook (en Castellà!)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-25

Sherbrooke es una ciudad de Quebec, Canadá, capital de la región administrativa de Estrie, situada en la confluencia de los ríos Magog y San Francisco, ambos tributarios del San Lorenzo. La ciudad tiene 147.427 habitantes1 2 siendo la sexta ciudad en población de la provincia y es el centro de un área metropolitana de 194.555 habitantes,3 formada por los antiguos municipios de Ascot, Bromptonville, Deauville, Fleurimont, Lennoxville, Rock Forest, Saint-Élie d\'Orford y Sherbrooke. Sherbrooke es una fundación inglesa pero actualmente hablan francés el 91% de sus habitantes. Cuenta con dos universidades además de diversos centros culturales.
La región de Sherbrooke es conocida por sus montañas y lagos. Cinco estaciones de esquí se encuentran aproximadamente a una hora o menos, Owl\'s Head, Sutton, Bromont, Orford y Mountjoy. El monte Bellevue, de tamaño reducido en el centro de la ciudad es un lugar donde también se puede esquiar. Las montañas de Nueva Inglaterra como Sugarloaf y Killington Peak, se encuentran cerca de la ciudad, a 50 minutos de la frontera con Estados Unidos.

^top
47  Leiden  - Leiden
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-10-24

Leiden ( antigament escrita com Leyden) és una ciutat de la província d\'Holanda Meridional (Zuid-Holland en neerlandès), als Països Baixos. Segons la informació estadística de l\'ajuntament de Leiden (enllaç extern, en neerlandès), l\'1 de gener del 2006 la ciutat té 118.070 habitants (118.598 habitants l\'any anterior), i és, després de Rotterdam, La Haia i Dordrecht, la quarta ciutat més poblada de la província. Forma part de l\'anomenat Randstad.
El seu municipi s\'estenia el 2006 fins als municipis de: Leiderdorp per l\'est; Teylingen i Oegstgeest pel nord; Katwijk, arribant fins a la costa pel nord-est; Wassenaar i Voorschoten per l\'oest; Leidschendam-Voorburg i Zoeterwoude pel sud.


Forma part de l\'anomenada \"regió Holanda Renània\" (regió Holland Rijnland), juntament amb Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, i Zoeterwoude.

^top
48  Delft  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-16

Delft és una ciutat d'Holanda Meridional (Països Baixos) situada entre Rotterdam i La Haia. El municipi té una superfície de 24,08 km² amb una població de 96.083 persones l'1 de gener de 2009 (font: CBS). Limita al nord amb La Haia i Rijswijk, a l'oest amb Midden-Delfland, a l'est amb Pijnacker-Nootdorp, al sud amb Schiedam i Rotterdam.

^top
49  STIRLING  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-16

Stirling (en gaèlic escocès: Sruighlea en scots: Stirlin) és una ciutat d'Escòcia al Regne Unit era un antic burgh d'Escòcia i es troba al centre del Stirling council area. La ciutat està envoltada per la fortalesa del Castell de Stirling i és al costat del riu Forth. Va ser estratègicament important com la via d'entrada a les Terres Altes ("Gateway to the Highlands"). El 2008 tenia 33.710 habitants [1] És una de les ciutats menys poblades d'Escòcia..

Va ser fundada com a burg reial (Royal burgh) pel rei David I d'Escòcia l'any 1130. El 2002 ,com a part del jubileu d'or de la reina Elizabeth II, Stirling obtingué l'estatus de ciutat del Regne Unit.Va ser la capital d'Escòcia i té la Gran Sala (Great Hall , restaurada el 1999) i el Palau Renaixentista (Renaissance Palace, restaurat completament el 2011). També compta amb una església medieval (Church of the Holy Rude) on el rei Jaume va ser coronat rei dels escocesos el 29 de juliol de 1567.

^top
50  Brasilia  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2012-09-16

Brasília és la capital del Brasil des de 1960. Està situada dins el Districte federal de Brasil, i localitzada 950 km al nord-oest de Rio de Janeiro. Brasília és una ciutat planejada, i va ser construïda en 41 mesos, començant el 1956 i finalitzant-la el 21 d'abril, 1960. La construcció de la ciutat va ser ordenada pel llavors president brasiler Juscelino Kubitschek d'orientació populista. El dissenyador principal va ser-ne Lúcio Costa, el seu principal arquitecte va ser Oscar Niemeyer i el dissenyador de paisatges i jardins va ser Roberto Burle Marx.

L'antiga capital del Brasil era Rio de Janeiro des de l'any 1764 (abans ho era la ciutat de Salvador). Els recursos del país havien estat concentrats a les regions de les costes del sud de Brasil, l'àrea més desenvolupada. Encara que una raó per a constuir una nova capital va ser la necessitat d'una capital federal neutral, la raó principal va ser la necessitat de promoure el desenvolupament del territori intern del Brasil.

En 1987 la Unesco va declarar a la ciutat Patrimoni Cultural de la Humanitat, sent l'única ciutat construïda en el segle XX que ha rebut aquest honor. Originalment planejada per a 500.000 habitants, avui, l'àrea metropolitana té més de 2 milions d'habitants, la qual cosa ha provocat canvis en els plans i dissenys originals.

La ciutat es troba en una ecorregió sud-americana coneguda com cerrado, que és semblant a una sabana. Els principals rius que es troben als voltants de la ciutat són el Preto, São Antônio do Descoberto i São Bartolomeu.

^top
Pag: 12345678910111213
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.69.7.162 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/04): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?