CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 17 dies (6804 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:50
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
Pag: 12345678910111213
1  JORDANIA  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-02-23

• Per moure's per Amman s'ha de tenir cotxe? Hi ha transport públic que sigui
pràctic?

Per la ciutat és relativament fàcil de moure's amb taxi, n'hi ha moltíssims i són barats (entre 1 i 2 JOD). Quan para un taxi, li dius on vols anar, i si li ve de gust, et porta. Has d'insistir en què posin el "meter", tot i que quasi tots ho fan. Si hi ha tràfic o et veuen cara de guiri et voldran cobrar fins a 10 JOD per un viatge que molt costa 2, així que insisteix amb el "meter" o negocia si no tens ganes d'esperar el proper.

Amman no funciona per carrers i números, sinó per referències. La ciutat d'Amman es divideix en 8 rotondes, així que el normal és que li hagis de dir al taxista, per exemple, que vols anar a la tercera rotonda (o el nom d’ un hotel o ambaixada), i des d'allà li diguis dreta (yemin), esquerra (shmal) o recte (doghri). La majoria de taxistes no saben llegir mapes, així que el més útil és que tu tinguis el
mapa al mòbil i facis les indicacions.
Aquest és el millor mapa que pots portar a la butxaca els primers dies http://beamman.com/on-the-street/places- -/138-how-to-get-around-amman
Hi ha algun bus, però no hi ha parades oficials ni un mapa de les línies, així que només preguntant i observant podràs esbrinar cap a on passen (costen 0,50 JOD).

• Com funciona la electricitat? Com a Europa? Com a USA?

Com a Europa. No cal adaptador. El problema en aquest país no és l'electricitat, sinó l'aigua. Especialment a l'estiu, pot ser que us quedeu sense aigua, perquè es buiden els tancs (cada edifici té els seus tancs, que s'omplen un parell de cops a la setmana per la companyia de l'aigua). Si us quedeu sense aigua, podeu trucar a un camió que vindrà ràpidament a reomplir-vos el tanc, pagant, és clar.

• És fàcil creuar per terra a Israel?

Per creuar a Israel hi ha tres punts, un al nord, un al centre (prop d'Amman, però entres per Palestina i et tenen a la frontera un parell d’hores) i un al Sud. El del Nord i Sud són més ràpids, però hi has d'arribar amb cotxe, i el cotxe no el pots entrar.

• Per viure-hi, quant costa un pis en una zona “bona”? Hi ha alguna zona en què viuen principalment els estrangers? Hi ha alguna zona “bona” però més mixta amb nacionals?

Els barris on viuen els expats són bàsicament Abdoun, Shmeisani, Weibdeh i  Jabal Amman.Abdoun és on són la majoria de les ambaixades i on la majoria de expats amb calers viuen. És una bombolla de vida occidental. Hi ha grans supermercats, molt locals on serveixen alcohol, gimnàs, cine, etc. La majoria dels edificis en aquesta zona són nous i un pis senzill pot sortir a partir de 1,000 JOD.

Shmeisani és un barri purament residencial i sense gaire activitat comercial. Molts dels que viuen en aquesta zona són cristians. Els pisos són grans i bastant nous i poden sortir per costar uns 800 JOD.Weibdeh i Jabal Amman són barris molt més animats, tot i que els pisos són més vells. És on viuen la majoria dels joves expats amb ganes de sortir per Rainbow street (és el carrer per sortir bàsicament) i estar més aprop de la cultura àrab. Una habitació a Weibdeh pot costar uns 350 JOD.

• És fàcil viure-hi sense parlar àrab?

Un cop més, depèn del barri. Si vius i et mous per Abdoun no hi ha problema, però si vols agafar un
taxi o parlar amb gent local llavors si que A l'Institut Francès (Paris square, Weibdeh) tenen cursos molt bons. En unes quantes setmanes pots aprendre el bàsic, direccions, d'on ets, perquè estàs a Amman, els números, etc, i amb això et mous perfectament. Tingues en compte que a les persones de la regió els hi encanta preguntar coses molt personals, si tens fills, on treballes, què cobres... i si ets dona et pregunten si estàs casada o no, si el teu marit viu a Amman (!).

• Grups d’interès a Facebook:

- Grupo

- Foro libre de españoles en Jordania:
https://www.facebook.com/groups/3608137 84052868/?fref=ts

- Furnished Apartments in Amman:

https://www.facebook.com/groups/Furnishe dApartmentsInAmman/?fref=ts

^top
2  Tijuana  - TIJUANA
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-02-15

Tijuana és la ciutat més gran de l'estat de Baixa Califòrnia, i la cinquena àrea metropolitana més gran en població a Mèxic amb 1.300.000 habitants. Està localitzada a l'extrem nord del país, als 32° 31′ 30″ Nord i 117° 02′ oest. La ciutat té frontera amb la ciutat nord-americana de San Diego. La indústria turística és la font de recursos principal de la ciutat i produeix la majoria dels ingressos. Tijuana és particularment famosa amb els estudiants nord-americans universitaris i de secundària. La ciutat també és un important centre industrial. Atès la seva localització i l'intercanvi comercial (legal i il·legal), s'ha convertit en la ciutat frontera més dinàmica del món. A més de nord-americans, hi ha un gran nombre de estrangers a Tijuana, principalment de Xina, Corea del Sud i Amèrica del Sud.

^top
3  Tijuana  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-02-15

Tijuana es la ciudad más poblada e importante del estado de Baja California, México. Se encuentra a 170 km al oeste de la capital estatal, Mexicali, y 110 km al norte de Ensenada. Es cabecera del municipio del mismo nombre y se le conoce, entre otros epítetos, como La esquina de México, La puerta de México , La esquina de América Latina o "La capital de la marihuana" dado que es la ciudad más occidental de Latinoamérica. Su lema es «Aquí empieza la patria».3

Tijuana es la quinta ciudad más poblada de México con 1 696 923 habitantes en 2015 y se ubica como la sexta zona metropolitana del país, que conforma, junto con las ciudades de Rosarito, Tecate, y San Diego, California, la zona metropolitana transnacional más grande de México, con más de 5 millones de habitantes.4

Es catalogada como ciudad global por ser un centro cultural y comercial, así como un centro de producción dominante en América del Norte. La ciudad alberga instalaciones de numerosas empresas multinacionales. Tijuana ha sido reconocida como una nueva e importante meca cultural. Es la ciudad fronteriza más visitada en el mundo,5 formando parte de la zona turística conocida como Costa Dorada, comparte una frontera de 24 km de longitud aproximadamente (15 millas) con su ciudad hermana San Diego, más de cincuenta millones de personas cruzan cada año la frontera entre estas dos ciudades. Este cruce metropolitano hace que el puerto de San Ysidro sea el cruce fronterizo más transitado del planeta. Se estima que las dos estaciones de paso de las fronteras entre las ciudades adecuadas de San Diego y Tijuana cuenta de 300.000 cruces fronterizos diarios solamente.

Tijuana remonta su historia moderna de la llegada de españoles en el siglo XVI que fueron trazando la costa de las Californias. A medida que la conquista de Estados Unidos terminó con la firma del Tratado de Guadalupe Hidalgo, la ciudad adquirió una nueva posición internacional en la frontera dando lugar a una nueva estructura económica y política. La ciudad fue fundada el 11 de julio de 1889 como resultado del desarrollo urbano. A menudo conocida por sus siglas, "TJ" , y apodado "El portal de el México", la ciudad ha servido históricamente como un centro turístico que se remonta a la década de 1880.

Tijuana además es cuna de diversos movimientos, como es el caso del rock mexicano,6 , pues fue en dicha ciudad donde, a mediados del siglo CD, diversas personalidades y agrupaciones iniciaron la precursión de dicho género musical en electronic país. Gastronómicamente, Tijuana es la sede de la llamada "Cocina Baja Med"7 , que combina la cocina mexicana con la mediterránea, aprovechando los ingredientes que se cosechan en la región.

^top
4  PARAGUAY  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-02-15

Departament de Caaguazú

Caaguazú.
El departament de Caaguazú és un dels 17 departaments del Paraguai. La seva capital és la ciutat de Coronel Oviedo. El seu codi ISO 3166-2 és PY-5.

Segons les dades del cens del 2002, tenia una població de 448.983 habitants.

^top
5  PARAGUAY  - Caaguazú, la Capital de la fusta
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-02-15

Caaguazú es una ciudad y distrito de Paraguay, en el Departamento homónimo, situada sobre la cordillera del mismo nombre a casi 500 msnm. Es la ciudad más grande del departamento, por el distrito pasa la ruta 7 "Gaspar Rodríguez de Francia" y la Ruta 13 "La ruta de la Verdad y la Esperanza".

Sus habitantes se dedicaban principalmente a la explotación de los bosques, pero en razón de la deforestación, hoy se dedican a la producción agrícola, pecuaria y al comercio de productos y servicios. Actualmente se ha estabilizado como una ciudad próspera para los comerciantes, ubicada en medio de Asunción y Ciudad del Este, dos ciudades de importante caudal económico, lo cual facilita establecer puntos estratégicos de comercios.

Anteriormente era la capital del Departamento de Caaguazú, llamada también "Capital de la Madera"

^top
6  Nancy  - Nancy [ n ɑ . S i ]
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-02-09

Nancy [ n ɑ . S i ] és una comuna francesa situada a Lorraine al llarg dels Meurthe pocs quilòmetres aigües amunt de la seva confluència amb el Mosel·la , a 281 quilòmetres a l'est de París i 116 quilòmetres a l'oest de Estrasburg . És la prefectura de l' departament de Meurthe-et-Moselle , a la regió de Alsàcia-Lorena-Xampanya-Ardenes . Els seus habitants es diuen els vilatans .

Capital de Lorena ducat fins connectar-lo al Regne de França en 1766 , bisbe des 1777 , Nancy és la capital del departament de Meurthe des 1790 a 1871 i de Meurthe-et-Moselle a partir de 1871 . també és famós per la seva plaça Stanislas , el nom del últim duc de Lorraine , que forma part d'un conjunt d' xviii i segle classificat com a Patrimoni Mundial de la UNESCO . També compta amb nombrosos edificis catalogats amb monuments històrics i és un dels centres de Nouveau de l'art amb la Escola de Nancy .

La població intramurs s'eleva 1 st gener de 2013 i 104,072 habitants febrer , el que va fer Nancy la segona ciutat més poblada de Lorraine després de Metz . Amb 434,479 habitants en 2012 3 , l' àrea urbana de Nancy és la més poblada de Lorraine, el segon de la Gran Orient després de la d'Estrasburg i el vintè de França . Nancy és també una de les principals ciutats universitàries i aglomeració és la llar d'un dels principals centres de salut a França.

^top
7  Swanage  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-02-03

Swanage es una localidad ubicada en sureste de Dorset, Inglaterra. Se encuentra en el extremo oriental de la Isla de Purbeck, aproximadamente a 10 km al sur de Poole y 40 km al este de Dorchester. En 2001, tenía una población de 10.124 habitantes.

Fue un pequeño puerto y pueblo pesquero hasta la época victoriana, cuando se convirtió en un destino turístico. También tiene una larga historia en lo referente a la explotación minera en las canteras que se encuentran a lo largo de los acantilados al sur de Durlston; fue uno de los mayores productores de mármol de Purbeck. Hoy en día, el turismo es la principal industria. Existen muchos pubs en Swanage en las proximidades de la plaza local.

Al sur del pueblo está un gran globo terráqueo edificado de piedra de Pórtland.

^top
8  Swanage  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-02-03

Swanage (/ˈswɒnᵻdʒ/ swon-ij) is a coastal town and civil parish in the south east of Dorset, England. It is situated at the eastern end of the Isle of Purbeck, approximately 6¼ miles south of Poole and 25 miles (40 km) east of Dorchester. In the 2011 census the civil parish and two electoral wards had a population of 9,601.[1] Nearby are Ballard Down and Old Harry Rocks, with Studland Bay and Poole Harbour to the north. Within the parish are Durlston Bay and Durlston Country Park to the south of the town. The parish also includes the areas of Herston, just to the west of the town, and Durlston, just to the south.

The town, originally a small port and fishing village, flourished in the Victorian era, when it first became a significant quarrying port and later a seaside resort for the rich of the day. Today the town remains a popular tourist resort, this being the town's primary industry, with many thousands of visitors coming to the town during the peak summer season, drawn by the bay's sandy beaches and other attractions.

During its history the bay was listed variously as Swanawic, Swanwich, Sandwich,[2] and only in more recent history as Swanage.[3]

The town is located at the eastern end of the Jurassic Coast, a World Heritage Site. The town contains many listed buildings and two conservation areas - Swanage Conservation Area and Herston Conservation Area.[4]

^top
9  Beziers  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-01-27

Besiers (Besers en català antic, Besièrs en occità, Béziers en francès) és una ciutat de l'estat francès, al departament de l'Erau, regió del Llenguadoc-Rosselló. És cap de l'arrondissement del mateix nom. El gentilici dels habitants de Besiers és en català: bederrès -esa (en occità: besierenc -a, en francès: biterrois -e)

El 2007, tenia 76.000 habitants. Està situada a la plana dominant el canal del Migdia i el riu Orb des d'un turó.

Besiers està a 20 km de la Mediterrània i a 50 km de les formacions muntanyoses de l'alt Llenguadoc, com el Caroux (1.900 m) i l'Espinouse (1.124 m).

La ciutat de Besiers fou durant molt de temps capital del Rugbi francès amb el seu equip, l'Association sportive de Béziers Hérault (http://www.asbh.net ). Guanyador del campionat de França l'any 1961; va iniciar l'any 1971 una època daurada de domini sobre el rugbi francès (és prou rellevant que l'entrenador d'Anglaterra digués després d'una victòria de la seva selecció: "Hem jugat com Besiers")

^top
10  GUERNSEY  - La Batllia de Guernsey
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-01-25

La Batllia de Guernsey és una dependència de la Corona Britànica, que amb Jersey forma part de les Illes Anglonormandes. Endemés de l'illa de Guernsey comprèn les d'Alderney, Sark, Herm, Jethou, Brecqhou, Burhou i altres illots.

Capital: Saint Peter Port
Àrea: 30,12 mi²
Fundació: 1204
Producte interior brut: 2,742 milers de milions USD (2008)
Població: 65.849 (2014)
Monedes: Lliura de Guernsey, Lliura esterlina

^top
11  GUERNSEY  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2016-01-25

El Bailiazgo de Guernsey (en inglés: Bailiwick of Guernsey, en francés: Bailliage de Guernesey) es una dependencia de la Corona británica ubicada en el canal de la Mancha, específicamente al oeste de las costas de Normandía, Francia. El territorio comprende la isla de Guernsey (que forma la mayor parte) y sus islas vecinas Alderney (2400 habitantes), Sark (610 habitantes) y Herm (60 habitantes), además de otras islas muy pequeñas, como Jethou, Brecqhou, Burhou, Lihou y otros islotes. El jefe de estado, su duque, es la reina británica Isabel II del Reino Unido representada por el Teniente Gobernador; existe además un Bailiff o Bailío con funciones parlamentarias y judiciales. Guernsey forma parte del archipiélago de las Islas del Canal, del cual también forma parte el bailiazgo de Jersey. Aunque su defensa es responsabilidad del Reino Unido el bailiazgo no es parte de él, sino una posesión de la corona británica. En consecuencia, aunque a efectos de desplazamientos está dentro de la Unión, no es parte de la Unión Europea.

Tiene una población de 65 345 personas y la capital es Saint Peter Port.1

En el año 933, la isla fue tomada por el Ducado de Normandía en el norte de Francia. Cuando en 1066 los normandos invadieron Inglaterra, Normandía e Inglaterra fueron unidas bajo una monarquía. Durante la Edad Media, Inglaterra perdió casi todas sus posesiones feudales en el continente europeo, pero ha conservado sus islas en el Canal de la Mancha, incluyendo Guernsey.

Como la isla de Jersey y las otras islas del canal de la Mancha, la economía de Guernsey se basa en los servicios financieros (la isla está considerada como paraíso fiscal), el turismo y la agricultura. Un servicio de ferry conecta las islas con Gran Bretaña y Francia.

La población nativa tiene como lengua madre al francés, más exactamente un subdialecto del dialecto normando; de este modo la población nativa suele llamar a su isla Dgèrnésiais. Sin embargo, en la actualidad la lengua más usada es el inglés.

^top
12  Erfurt  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-10-09

Erfurt és una ciutat alemanya, capital de l'estat de Turíngia. És un centre manufacturer amb una població que supera els 200.000 habitants. Viquipèdia
Àrea: 269,2 km²
Informació meteorològica: 13 °C, vent de O a 8 km/h, 94% d'humitat
Població: 203.485 (2013) Organització de les Nacions Unides
Hora local: divendres 0:42
Universitat: Universitat d'Erfurt

• Districte Alemanya
Turíngia
Districte urbà
Superfície 269,17 km²
Altitud 158-430 msnm
Població (31.12.2011)
• Densitat 206 384 hab.
Coordenades 50° 59′ N, 11° 2′ ECoord.: 50° 59′ N, 11° 2′ E (mapa)
Dirigents:
• Burgmestre:
Andreas Bausewein (SPD)
Codi postal 99001-99198
Prefix de telèfon 0361
Matrícula EF
Web
www.erfurt.de

^top
13  Halifax  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-10-08

Halifax és una ciutat canadenca, capital i ciutat més gran de la província de Nova Escòcia, i el centre econòmic de les Províncies Atlàntiques. El 1995 la ciutat de Halifax va ser amalgamada amb un nombre de barris per a crear Halifax Regional Municipality (HRM). El 2013, el HRM tenia una població de 413.710 habitants.


Population (2014)
• Regional Municipality 414,400 (14th)[1][2]
• Density 71.1/km2 (184/sq mi)
• Urban 297,943
• Urban density 1,077.2/km2 (2,790/sq mi)
• Metro 408,702 (13th)
• Change 2006-2011 Increase4.7%
• Census Ranking 13 of 5,008
Demonym(s) Haligonian
Time zone AST (UTC−4)
• Summer (DST) ADT (UTC−3)
Postal code span B0J ,B3A to B4G
Area code(s) 902
Dwellings 166,675
Median Income* $54,129 CAD
Total Coastline 400 km (250 mi)
NTS Map 011D13
GNBC Code CBUCG
Website www.halifax.ca

^top
14  Manchester  - Descripció de la ciutat- Manchester
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-07-17

http://www.monarch.cat/vols-al-regne-uni t/vols-a-manchester/descripci%C3%B3-de-l a-ciutat

Manchester és una de les ciutats més interessants d'Anglaterra. La ciutat s'ha reinventat en els últims temps, passant de ser un centre industrial a una metròpoli contemporània. El caràcter de la ciutat es defineix per la combinació de nou i vell .La ciutat té alguna cosa per oferir a cadascú. Ja sigui disfrutar del seu art i la seva cultura, un entreteniment de categoria mundial, anar de compres o simplement gaudir dels seus fantàstics bars i restaurants , aquesta dinàmica ciutat estarà contenta de poder-te oferir tot aixó i molt més.

Aquestes són només algunes de les moltes raons per visitar Manchester:

Brit Cool
Edificis moderns i emblemàtics com el museu i centre d'arts " The Lowry " i el "MediaCityUK" representen la gran varietat d'art, cultura i entreteniment que pots experimentar a la capital de moda del nord d'Anglaterra. Manchester ofereix gran varietat d'edificis històrics per visitar, que inclouen la biblioteca central, l'ajuntament i la catedral de Manchester.

Cultura
Visita un dels molts museus i galeries- en la majoria dels quals no pagues entrada-. Un cop siguis al cor de la revolució industrial, pots ser testimoni de la història i el patrimoni de la ciutat en algun d'aquests museus: el MOSI (Museu de la ciència i la indústria), el Museu Imperial de la guerra del nord ,el Museu d'història de la gent o el Museu de Manchester.

Els sabors de Manchester
La ciutat té un gran nombre de restaurants guanyadors de diversos premis .Podràs trobar-hi més de 30 cuines internacionals entre les que escollir, incloent-hi: anglesa, francesa, italiana, grega, espanyola, xinesa, tailandesa, japonesa, índia i sud americana. El barri xino t'ofereix tot allò oriental, el "Curry mile" és una visita obligada pels buscadors d'espècies .En els gastropubs podràs provar l'autèntica cervesa de barril i experimentar la tradició dels pubs anglesos.

Música i vida nocturna
El panorama musical de Manchester és de renom mundial. La ciutat ofereix gran varietat de locals on escoltar música en viu. Dels grans locals com el "Manchester Arena" i el" Bridgewater Hall" a locals més petits i íntims com "Band on the Wall"(La banda del mur) i el "Deaf institute"(l'institut de sords). Si vols estar de festa fins tard, Manchester té moltes zones on anar, incloent Castlefield, Deansgate Locks i els Printworks, amb molts clubs i bars per escollir. "Canal Street" és el centre de la comunitat lesbiana, gai , bisexual y transsexual de Manchester, ofereix gran varietat de bars i clubs . Al peculiar barri del nord "Northern Quarter" gaudirás de pubs independents i bars de còctels a cada cantonada.

Esports
Manchester ha estat sempre sinònim d'esport, especialment després del 2002 quan els jocs de la Commonwealth es van celebrar a la ciutat. És la ciutat de dos dels clubs de futbol més grans del món: El "Manchester United" i el "Manchester City" on pots gaudir tot l'any d'un visita guiada per l'estadi. La ciutat també ofereix instal•lacions de primera classe com :l'"Emirates Old Trafford" que alberga el camp de criquet de la regió de Lancashire, El centre aquàtic (Aquatics Centre), el centre nacional de ciclisme (National Cycling Centre) i el Museu nacional de futbol (National Football Museum).Manchester també ha organitzat partits de bàsquet de la NBA i està previst que celebri la copa del món de la lliga de rugbi el 2013.

Teràpia comercial
Des de boutiques independents que pots trobar a l'edifici "Affleck's Palace" a centres comercials com : "Manchester Arnadale"," intu Trafford Centre" o el conegut" Lowry Outlet Mall". Podrás trobar també dissenys de marques exclusiuves a: "The Avenue" situada a Spinningfiels, o el cèntric carrer "The King Street" o a les cadenes de grans magatzems angleses: Harvey Nicholls i Selfridges.

Allotjament
Hi ha més de 6500 llits disponibles a la ciutat, podràs triar la teva opció des d'un hotel boutique a l'opció més econòmica. Hi ha dos hotels de 5 estrelles: "The Lowry" i el "Radisson Blu Edwardian" i una gran selecció de "Holiday Inn's" i "Premier Inn's" on escollir. Molts d'ells ofereixen instal•lacions per celebrar conferències, restaurants, bars i spas.

Transports
Un cop siguis a Manchester, et serà molt fàcil moure't per la ciutat, gràcies a l'excel•lent xarxa de tramvies ( Metrolink). Hi ha també un servei d'autobús gratuït que cobreix tot el centre de la ciutat.

Vés més lluny
Manchester és la porta d'accés al nord-est d'Anglaterra, i és una base fantàstica des d'on explorar Liverpool, Chester ,Blackpool i l'espectacular regió dels llacs (The lake district).

Per a més informació: www.visitmanchester.com



Excursions d'un dia a Manchester
10.896 kilòmetres de bellesa natural
El Peak District, amb la seva bellesa espectacular, és a una hora de distància en cotxe. El seu paisatge impressionant i variat va des d'uns escarpats penya-segats fins a unes valls verdes. Aquí trobaràs que hi ha una gran possibilitat d'activitats a l'aire lliure junt amb uns pobles pintorescs enclavats a les valls de muntanya.

www.visitpeakdistrict.com

'Another Place' a Crosby Beach
Una mica menys de 50 km a l'oest de Manchester i al llarg de gairebé un kilòmetre mar endins, a la platja de Crosby Beach, hi ha el conjunt d'estàtues d'Anthony Gormley anomenat 'Another Place'. Les 100 figures de ferro, fetes amb un motlle del propi cos de l'artista, miren cap al mar i generen una visió realment seductora quan la marea les escombra lentament.

http://es.visitliverpool.com/

Diverteix-te i genera adrenalina a Alton Towers
Alton Towers, el parc temàtic més famós del Regne Unit, és a una hora de distància en cotxe. Amb una muntanya russa de velocitats vertiginoses, un parc aquàtic amb una llacuna del Carib i tobogans grans i petits, així com un spa terapèutic i molt relaxant, no t'avorriràs pas!

www.altontowers.com

^top
15  Osaka  - Osaka - 大阪
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-07-04

La ciutat d'Osaka és la tercera ciutat més gran del Japó amb una població de vora 3 milions d'habitants. Es troba situada a la regió de Kansai, prop del centre de l'illa principal de Honshu.
La ciutat és un dels ports i centres industrials més importants del Japó, tant com la capital de la Prefectura d'Osaka ('*œ, Lsaka-fu). És el nucli de l'àrea metropolitana d'Osaka-Kobe-Kioto que té una població de 18.000.000 d'habitants.
És sovint considerada "la cuina del Japó", per la varietat de plats autòctons i la qualitat d'aquests.
Una ciutat afable, una mica desordenada però que ben aviat se sent familiar i propera, per la personalitat extrovertida i oberta de la seva gent.

^top
16  Napoli  - Napols, Napule, Napoli
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-05-22

Nàpols (en napolità Napule, en italià Napoli) és la ciutat més poblada del sud d'Itàlia i la gran ciutat amb més densitat de població del país. Nàpols és la capital de la província homònima i de la regió de la Campània. La ciutat supera el milió d'habitants (anomenats napolitans), i els quatre milions si considerem la seva àrea metropolitana. Està situada a meitat de camí entre el Vesuvi i una altra àrea volcànica, els Campi Flegrei.

Nàpols té una gran riquesa històrica, artística, cultural i gastronòmica. El napolità és una llengua romànica ben diferenciada de l'italià.

^top
17  Maringá  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-04-30

Maringá es un municipio del norte del estado brasileño de Paraná. Es una ciudad en un reciente proceso de urbanización y planeamiento, ocupando un tercer lugar en el estado con respecto a la población.

La ciudad fue fundada por la empresa "Companhia de Melhoramentos do Norte do Paraná", en 1947, y elevada a la categoría de municipio en 1951, desmembrándose de Mandaguari. Con un trazado urbanístico inicialmente planeado y modernista, siguiendo el principio de Ebenezer Howard de "Cidade-Jardim", sufrió un crecimiento acelerado en las décadas siguientes, dando origen a núcleos periféricos como Sarandi, Paiçandu y Mandaguaçu. Aun así, el municipio mantiene índices muy elevados de calidad de vida, preservando grandes áreas de selva nativa virgen en el perímetro urbano como el Huerto Forestal, el Parque de los Pioneros y el "Parque do Ingá", siendo que el "Parque do Ingá" y el Huerto Forestal están abiertos al público.

Demografía[editar]
La región de Maringá presenta una gran influencia de inmigrantes japoneses, italianos, ingleses y alemanes, mezclados a otros grupos, como portugueses, polacos, españoles, indígenas y afro-descendientes.

^top
18  Maringá  - Maringá
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-04-30

Maringá és una ciutat de l'estat brasiler de Paraná. És una ciutat en un recent procés d'urbanització i planejament, ocupant un tercer lloc en l'estat pel que fa a la població.

La ciutat va ser fundada per l'empresa "Companhia de Melhoramentos do Norte do Paraná", en 1947, i elevada a la categoria de municipi en 1951

------------

País Brasil Brasil Paraná
Gentilici maringaense
Superfície 487.9 km²
Altitud 515 msnm
Població (2013) 405,368 hab.

Fundació
10 de maig de 1947
Dirigents:
• Alcalde:
Carlos Roberto Pupin (PP)
Codi postal 87xxx-xxx
Fus horari
• a l'estiu UTC-3
UTC-2
Codi telefònic (55) +44
Web
http://www2.maringa.pr.gov.br/site/

^top
19  Nürnberg  -
Pujat per Gaspar Ferré i Roig ( Nürnberg ) [8746] - 2015-04-24

Xaics, hi ha moviment aquí! Que farem? 😊
Com es pot vere a la fitxa, vivim a Feuctwangen, però venim assobint a Nürnberg, especialment al bon temps.

^top
20  Porto Alegre  - Porto Alegre
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-04-10

Porto Alegre és una de les ciutats principals del Brasil, capital de l'estat del Rio Grande do Sul. Amb una població d'1.440.939 habitants el 2004 (4.200.000 a l'àrea metropolitana), és la quarta ciutat més gran del Brasil i la desena de l'Amèrica del Sud. Les coordenades geogràfiques són 30° 01′ 59″ S i 51° 13′ 48″ O.

La ciutat està situada en un delta resultant de la confluència de cinc rius, que formen el llac de Guaíba (popularment conegut també com a riu). Si bé els seus orígens daten de mitjan segle XVIII, que és quan els immigrants de les Açores es van establir a la regió, la ciutat es va fundar oficialment el 1809.


La ciutat de Porto Alegre.
Porto Alegre és el nucli industrial més important del sud del Brasil. També és el centre històric i cultural del poble gaúcho (nom amb què són coneguts la gent de l'estat), famós pel churrasco (carn a la graella) i el chimarrão (una beguda equivalent a la infusió de mate dels veïns argentins i uruguaians). És la seu d'importants centres universitaris.


Lo port de Porto Alegre.
Per la seva situació estratègica (Porto Alegre és la metròpoli del sud del Brasil), la ciutat és un important punt de trobada de viatgers i homes de negocis de l'Amèrica del Sud, especialment dels països del Mercosul.

És una de les ciutats més pròsperes de l'Amèrica Llatina, amb una població d'origen molt divers, fruit de les diverses migracions d'arreu del món, amb gent provinent sobretot de Portugal, Alemanya, Itàlia, Espanya i Polònia, i un nombre significatiu d'origen àrab, jueu i afrobrasiler.

^top
21  TANZANIA  - «Tanganica» + «Zanzíbar» = TANZANIA
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-04-09

Tanzània és un país situat a l'Àfrica Oriental. Limita al nord amb Kenya i Uganda, a l'oest amb Ruanda, Burundi, la República Democràtica del Congo, al sud amb Zàmbia, Malawi i Moçambic i a l'est amb l'Oceà Índic. Viquipèdia
Capital: Dodoma
Moneda: Xíling tanzà
President: Jakaya Kikwete
Primer Ministre: Mizengo Pinda
Llengües oficials: Suahili, Anglès


Tanzania, oficialmente la República Unida de Tanzania (en suajili Jamhuri ya Muungano wa Tanzania; en inglés: United Republic of Tanzania),2 es un país situado en la costa este de África Central. Limita al norte con Kenia y Uganda, al oeste con Ruanda, Burundi, la República Democrática del Congo, al sur con Zambia, Malaui y Mozambique y al este con el océano Índico. Su capital es Dodoma. El nombre del país proviene de la unión de las palabras «Tanganica» y «Zanzíbar».3

^top
22  Heilbronn  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-04-09

Heilbronn és una ciutat del land alemany de Baden-Württemberg. Amb 120.000 habitants és la sisena ciutat més gran de Baden-Württemberg. La ciutat està situada a la vora del riu Neckar. Antigament va ser una ciutat lliure imperial («Freie Reichsstadt») i avui dia és una ciutat independent i seu de la regió de Heilbronn. També és el centre econòmic de la regió de Heilbronn-Franken, que inclou el nord-est de Baden-Württemberg gairebé del tot.

Heilbronn és coneguda per la seva indústria vinícola i també rep l'apel·latiu de Käthchenstadt per l'obra de Heinrich von Kleist anomenada Das Käthchen von Heilbronn.

Apareix també a la pel·lícula del 2011: "Sherlock Holmes, Joc d'ombres".

^top
23  Brugge  - Bruges (francès) o Brugge (neerlandès)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-03-20

Bruges (francès) o Brugge (neerlandès) és la capital de la província belga de Flandes Occidental. Situada en l'extrem nord-oest de Bèlgica a 90 km de la capital Brussel·les, compta en el seu nucli urbà amb una població de 117.000 habitants, 20.000 dels quals viuen en el nucli històric. El nom prové del nòrdic antic Bryggia (molls, atracadors).

L'atractiu principal de Bruges és el seu centre històric, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000. Encara que en gran part està reconstruït, el centre urbà és un dels atractius turístics més grans de l'Europa central, ja que manté intactes les estructures arquitectòniques medievals. Igual que Amsterdam i Estocolm, entre d'altres, Bruges és coneguda com la Venècia del nord a causa de la gran bellesa dels nombrosos canals que travessen la ciutat.

Bruges va ser Capital Europea de la Cultura el 2002,

^top
24  Reims  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-03-16

Reims és un municipi francès, situat al departament de Marne i a la regió de Xampanya-Ardenes. L'any 2004 tenia 184.400 habitants. Junt amb Épernay és una de les capitals del vi Champagne.

En l'antiguitat era la capital de la tribu gal·la dels Rems i els romans l'anomenaren Durocortorum.[2] Al final del segle V, el bisbe Sant Remigi de Reims hi va batejar el rei franc Clodoveu I. Des de llavors, Reims va ser la ciutat on tradicionalment es coronaven els reis de França, a la Catedral de Reims, un dels grans edificis gòtics de França.

Destruïda durant la Primera Guerra Mundial i reconstruïda posteriorment, també va ser ocupada per l'exèrcit alemany durant la Segona Guerra Mundial

Situada en una plana al nord del país, a uns 130 km de París i envoltada pel riu Vesle, afluent de l'Aisne, i el canal Marne-Aisne. Disposa d'un dels millors ports fluvials de França.

^top
25  Edmonton  -
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-03-10

Edmonton es la capital de la provincia canadiense de Alberta, así como sede de sus poderes y su administración. Está ubicada en la parte central de la provincia, una de las zonas más fértiles de las llanuras canadienses, en torno al río Saskatchewan Norte. 812.201 personas viven en Edmonton,1 lo que la convierte en la segunda ciudad más populosa de la provincia, detrás de Calgary, la segunda capital de provincia con más habitantes tras Toronto y la quinta de Canadá. Además, su área metropolitana es la sexta más poblada del país, con una población de 1.034.945 habitantes.2

La ciudad abarca 683 km², una superficie mayor que la de Chicago, Filadelfia, Toronto o Montreal. Tiene una de las densidades de población más bajas de América del Norte, alrededor del 9,4% de la de Nueva York. El residente de Edmonton es conocido como edmontoniano.

Edmonton sirve como enlace a la zona norte del «Corredor Calgary-Edmonton», una de las cuatro regiones que en conjunto comprenden el 50% de la población de Canadá. Desde ella se organizan proyectos a gran escala de arenas de alquitrán que se desarrollan en el norte de Alberta, así como para proyectos de minería de diamantes en los Territorios del Noroeste.

Es el centro cultural, gubernamental y educativo de Alberta. Es sede de varios festivales de talla mundial, lo que le ha valido para ganarse el título de «La ciudad festival» (The Festival City).3 En Edmonton está el centro comercial más grande de Norteamérica, el West Edmonton Mall (que fue el más grande del mundo desde 1981 hasta 2004), y el museo de historia viva más grande de Canadá, el Fort Edmonton Park. En 2004, la ciudad celebró el centenario de su fundación como ciudad.

^top
26  Edmonton  - Edmonton, Alberta, Canada
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-03-10

Edmonton és la capital de la província canadenca d'Alberta, i la seu dels poders i l'administració de la província. És també la segona ciutat més gran de la província (darrere de Calgary), i la cinquena del Canadà. Fou la seu del Campionat del Món d'Atletisme del 2001.

Dins la ciutat hi ha el West Edmonton Mall, el centre comercial més gran de l'Amèrica del Nord

^top
27  SanLuisPotosí  - San Luis Potosí
Pujat per WEBMASTER [1] - 2015-03-10

San Luis Potosí és la ciutat més gran i capital de l'estat mexicà homònim, localitzada a 363 km. al nord-est de la ciutat de Mèxic. El 2005 tenia una població de 730.950 habitants, encara que l'àrea metropolitana que abasta altres 7 municipis més, tenia una població d'1.085.000 habitants, la desena àrea metropolitana més gran de Mèxic.

Encara que es va establir una missió franciscana a l'àrea des de 1583, la ciutat va ser fundada el 1592. Durant l'època del virregnat de la Nova Espanya va ser considerada un dels centres miners més importants de l'imperi espanyol (amb una important producció d'or i plata), a més d'un important centre agrícola, comercial i cultural. Va ser anomenada San Luis Potosí en referència a les altres mines del virregnat, de Potosí, Bolívia que s'havien descobert quaranta anys abans.

En l'actualitat l'activitat minera ha decaigut, i l'activitat més important de la ciutat és la indústria de la manufactura, així com l'exportació dels productes agrícoles i de la ramaderia.

^top
28  Durham  - Durham
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-12-12

Durham és una ciutat ubicada al Comtat de Durham (Carolina del Nord), Estats Units d'Amèrica, de 204.845 habitants segons el cens de l'any 2005 i amb una densitat de 833,38 per km². Es troba a uns 40 quilòmetres de la capital de l'estat, Raleigh.


Estats Units d'Amèrica - Carolina del Nord
Superfície 245,8 km²
Altitud 123 msnm
Població (2005). 833,38 hab/km²
Alcalde: Bill Bell
Codi postal 919

Web
http://www.ci.durham.nc.us/

^top
29  CUBA  - República de Cuba
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-12-04

Cuba, oficialment la República de Cuba, és un Estat del mar Carib integrat per l'illa de Cuba—la més gran i la segona més poblada de les Antilles—, l'illa de la Juventud, i altres illes adjacents. Cuba és situada a la regió septentrional de la mar Carib, a la confluència del golf de Mèxici l'oceà Atlàntic, al sud dels Estats Units i les Bahames, a l'oest de les Illes Turks i Caicos i Haití i a l'est de Mèxic. Les illes Caiman i Jamaica són al sud.

Cuba es constitueix políticament com a Estat socialista de treballadors,[1] des de la victòria de la Revolució Cubana, adoptant un sistema que, segons la constitució és una república democràtica, que en la pràctica funciona com a Estat socialista. La capital és l'Havana, amb més de dos milions d'habitants, i catorze ciutats passen dels cent mil habitants, entre les quals destaquen Santiago de Cuba, amb més de mig milió d'habitants, i Camagüey i Holguín, amb més de 300.000.

^top
30  BOTSWANA  - Botswana
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-27

Botswana és una república de l'Àfrica Austral, que limita al nord i a l'oest amb Namíbia, al nord amb Zàmbia, al sud amb Sud-àfrica i al nord-est amb Zimbabwe. La capital és Gaborone.

Capital: Gaborone
President: Ian Khama
Moneda: Pula botswanesa
Producte interior brut: 14,79 milers de milions USD (2013) Banc Mundial
Població: 2,021 milions (2013) Banc Mundial
Destinacions: Gaborone, Maun, Kasane, Francistown, més

^top
31  GUYANE FRANÇAISE   - La Guaiana Francesa (en francès Guyane française, i oficialment Guyane)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-25

La Guaiana Francesa (en francès Guyane française, i oficialment Guyane) és una regió i un departament d'ultramar (ROM-DOM) francès situat a la costa nord de l'Amèrica del Sud. És l'entitat política més petita del continent sud-americà (Surinam n'és l'estat independent més petit). Limita al nord amb l'oceà Atlàntic, a l'est i al sud amb el Brasil i a l'oest amb Surinam (amb el qual es disputa una part de la frontera meridional). Es considera una regió ultraperifèrica de la Unió Europea.

El territori té 86.504 km2 i 185.000 habitants (segons l'estimació del 2004), que viuen majoritàriament a la costa. La Guaiana és un país molt poc poblat, ocupat majoritàriament per una densa selva tropical. La capital és Caiena.

^top
32  Kolkata  - Foreigners Regional Registration Office
Pujat per Sandra ( Kolkata ) [8196] - 2014-11-21

Address: 237, Acharya Jagadish Chandra Basu Road, Rabindra Sarani, Bhowanipore, Kolkata, West Bengal 700020

Per registres, canvis de visat, etc.

^top
33  Kolkata  - Canvis en el valor de la moneda (consulteu en aquest link)
Pujat per Sandra ( Kolkata ) [8196] - 2014-11-21

http://coinmill.com/

^top
34  Kolkata  - INFORMACIÓN Y LUGARES DE CONTACTO
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-18

. Oficina Turística del Gobierno de la India, "Embassy", Shakespeare Sarani, 4, Calcuta 700071. Tel: 242-1402, 242-5813, Telex: 0212038, Fax: (033) 242-3521.
. Centro de Información Turística de la India, Aeropuerto de Calcuta, Tel: 552-8299.
. Calcuta, Centro Turístico: Govt. del Oeste de Bengal, 3/2 Benoy Badal Dinesh Bagh (Este) Tel: 248-8271 /8272/8273.
. Nueva Delhi. Centro de Información de Bengal, A/2 Edificio Emporia, Baba Kharak Singh Marg, Tel: 3732840.
. Chenai, Centro Información de Bengal, Carretera de Wallajah, 18 Tel: 832346.

^top
35  Kolkata  - KOLKATA, CALCUTA, CALCATA
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-18

Calcuta o millor Calcata (segons http://comunicacio.grec.cat/ajuda/toponi mia.pdf) i oficialment Kolkata és la capital de l'estat indi de Bengala Occidental, situada a la riba est del riu Hugli.[1] El seu nom oficial és Kolkata (en bengalí, কলকাতù 4;), tot i que fins a l'1 de gener de 2001 era Calcutta. El seu nom original era Kolikata (en bengalí, কলিকাö 8;া), nom que encara s'utilitza en alguns registres literaris cultes. És coneguda com "la ciutat de l'alegria" i "la ciutat dels palaus". També se la coneix com a Michhil Nagari (মিছিল নগরী).

A data de 2011, la població de Calcuta era de 4.486.679[2] habitants, que suposa ser la quarta ciutat més poblada de l'Índia, després de Bombai, Bangalore i Delhi. Si es té en compte tota l'àrea dels suburbis, aleshores la població sobrepassa els 15 milions d'habitants, que suposa la tercera aglomeració urbana més important de l'Índia, i amb dades del 2005 era la vuitena aglomeració urbana més gran del món.[3] L'economia de Calcuta es basa en el comerç. Està considerada la capital cultural de l'Índia.[4]

^top
36  UTAH  - UTAH
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-17

Utah és un dels 50 estats dels Estats Units d'Amèrica, localitzat a l'oest del país. Utah és un dels més importants centres de transport i telecomunicacions de l'oest dels Estats Units. Aproximadament el 88% de la població de Utah viu en una concentració urbana denominada Wasatch Front, amb la capital i major ciutat de l'estat, Salt Lake City, com a centre. En contrast, vastes extensions de l'estat estan pràcticament deshabitades, fent de la població de Utah la sisena més urbanitzada dels Estats Units.[1]

Salt Lake City és un important centre financer i comercial de l'oest nord-americà. La indústria de manufactura i d'alta tecnologia són també importants fonts de renda de l'estat, així com l'agricultura i la ramaderia. Utah posseeix un sistema d'educació i de salut nacionalment valorat. La principal font de renda de Utah, no obstant això, és el turisme. Les seves belleses naturals atreuen a l'estat a milions de turistes cada any. Aquestes atraccions van des de grans cadenes de muntanyes preparades per a la pràctica de l'esquí (el 2002 es van celebrar a Utah els Jocs Olímpics d'Hivern) i de roques que a causa de l'acció de l'erosió van ser excavades formant arcs rocosos, fins al Gran Llac Salat (el major llac a l'oest del riu Misisipi), i que és quatre vegades més salat que l'aigua de mar. Gran part de l'estat posseeix un aspecte i un clima desèrtic.

L'estat i la seva història estan marcats per la gran presència dels mormons. Els mormons formen part de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies. Prop del 60% de la població de Utah és membre d'aquesta associació religiosa, la seu central de la qual es troba a Salt Lake City. Els mormons es van instal·lar inicialment a la regió de l'actual estat de Utah el 1847, i van anomenar la regió Deseret (que significa "abella melífera"), en el llenguatge del Llibre de Mormó.

El Congrés nord-americà va crear el Territori de Utah el 1850 (donant nom al territori per la tribu amerindia ute, "poble de les muntanyes", que vivia a la regió).[2] El 4 de gener de 1896, Utah es va convertir en el 45è estat dels Estats Units.

^top
37  JORDANIA  - el Regne Haiximita de Jordània (Al-Màmlaka al-Urduniyya al-Haiximiyya)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-16

Jordània (en àrab الأرد  6;, al-Urdun), oficialment el Regne Haiximita de Jordània, és un país de l'Àsia situat a l'Orient Mitjà. Té fronteres amb l'Iraq, l'Aràbia Saudita, Israel i Síria. Comparteix amb Israel les costes de la mar Morta i amb l'Aràbia Saudita i l'Egipte el golf d'Aqaba.

^top
38  New Orleans  - Nova Orleans
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-16

Nova Orleans (La Nouvelle-Orléans en francès, New Orleans en anglès), és la ciutat més gran de l'estat de Louisiana, als Estats Units. És també el principal port del riu Mississipí. L'any 2000, la seva població era de 484.674 habitants. Després de ser parcialment destruïda per l'huracà Katrina el 2005, la població va disminuir considerablement per evacuació o defunció i el 2006 la població era aproximadament la meitat, entre 192.000 i 230.000 habitants. Aquesta ciutat també és coneguda per la figura llegendària de Marie Laveau, la "reina del vudú". Nova Orleans és una ciutat multicultural del sud dels Estats Units (amb especial influència africana, llatina, castellana i francesa), molt coneguda pels seus festivals, la seva música i la seva cuina. Esdeveniments com el Mardi Gras, el Jazz Fest i el "Pot del Sucre" (Sugar Bowl) mantenen a la ciutat com una destinació turística constant.

Són fills de Nova Orleans el gran trompetista Louis Armstrong, els germans Marsalis i Harry Connick, Jr..

^top
39  San Diego  - San Diego
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-16

San Diego és una ciutat situada a l'extrem sud-oest de l'estat de Califòrnia, als Estats Units, i, per tant, a l'extrem sud-oest continental dels Estats Units. Es localitza al Comtat de San Diego—del qual n'és la seu—, el qual fa frontera amb Tijuana, Mèxic.

És la segona ciutat més gran de Califòrnia i la sisena del país; Al cens de 2000 tenia una població total d'1.223.400 habitants. San Diego acull diverses bases militars, incloent-hi ports de l'armada nord-americana i bases d'infanteria de marina.

És a més la seu de l'armada més gran del món, incloent-hi dos superportaavions de l'armada, el CVN-68 i el USS Ronald Reagan (CVN-76), cinc vaixells d'assalt amfibi, uns quants submarins nuclears i molts vaixells més petits. Un dels dos centres de reclutament de la infanteria de marina és aquí. Com a prova de la seva vinculació històrica amb la marina americana, uns quants vaixells s'han dit USS San Diego per a honorar la ciutat.

^top
40  UZBEKISTAN  - uzbekistan
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-14

La República de l'Uzbekistan o simplement l'Uzbekistan és un estat de l'Àsia central. Limita al nord amb el Kazakhstan, al nord-oest amb la mar d'Aral, a l'est amb el Kirguizistan i el Tadjikistan i al sud, en un curt tram de frontera, amb l'Afganistan, i amb el Turkmenistan.

L'Uzbekistan és el país més poblat de l'Àsia Central. Els seus 25 milions d'habitants, concentrats al sud del país, són gairebé la meitat de la població total de la regió. L'Uzbekistan havia estat una de les repúbliques més pobres de la Unió Soviètica; gran part de la seva població va dedicar-se al cultiu del cotó en comunitats rurals petites. La població continua sent fortament rural i depenent del cultiu per al seu sustentament. Els uzbeks són el grup ètnic dominant. Altres grups ètnics inclouen els russos 5.5%, els tadjiks 5%, els coreans 4.7%, els kazakhs 3%, els karakalpaks 2.5%, i els tàrtars 1.5%. La població és en un 88% sunnita i en un 9% cristiana ortodoxa oriental. L'uzbek és l'idioma estatal oficial; no obstant això, el rus és la llengua oficial de facto per a la comunicació interètnica, inclòs gran part d'ús quotidià en el comerç i govern.


El sistema educatiu ha arribat a un 99,3% d'alfabetització, i l'edat mitjana d'escolarització per a homes i dones és d'11 anys. No obstant això, a causa de restriccions pressupostàries i a altres problemes de transició seguits del col·lapse de la Unió Soviètica, textos i altres materials escolars, mètodes d'ensenyament, i institucions educatives estan desfasades, són inadequades i estan escassament cuidades. A més, la proporció de persones en edat escolar ha anat caient. Encara que el govern està preocupat per aquestes qüestions, el pressupost segueix sent ajustat. D'igual manera en l'àmbit de la salut, l'esperança de vida és alta, però després del desmembrament de la Unió Soviètica, els recursos de la salut han declinat, reduint la qualitat, accessibilitat i eficiència.

^top
41  RD CONGO  - La República Democràtica del Congo
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-13

La República Democràtica del Congo (antigament Zaire, i de vegades anomenat Congo Kinshasa o Congo Belga per diferenciar-lo del Congo Brazzaville o República del Congo) és el tercer país més gran de l'Àfrica. Limita al nord amb la República Centreafricana i el Sudan del Sud, a l'est amb Uganda, Rwanda, Burundi i Tanzània; al sud amb Zàmbia i Angola i a l'oest amb l'oceà Atlàntic, l'enclavament de Cabinda (Angola) i la República del Congo. La capital és Kinshasa.

^top
42  MADAGASCAR  - Madagascar
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-11

Madagascar és un estat i una illa de l'Oceà Índic davant la costa sud-oriental de l'Àfrica a l'altura de Moçambic. Està separada del continent pel canal de Moçambic. La capital és Antananarivo.

Cal destacar que antigament l'illa es trobava unida al continent Africà,del qual és va separar

Madagascar és l'illa més gran de l'Àfrica i la quarta més gran del món, i a causa del seu aïllament del continent, hi habiten moltes espècies animals úniques. Es calcula que hi habiten el 5% de les plantes i animals del planeta, de les quals el 80% són endemismes de Madagascar, entre els quals l'infraordre dels primats dels lèmurs, els felins fossa, tres famílies d'ocells úniques al món i sis espècies d'arbres baobab.

^top
43  GUATEMALA  - Guatemala
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-06

Guatemala és una república de l'Amèrica Central que limita al nord i a l'oest amb Mèxic, al nord-est amb Belize i amb el mar Carib a través de la badia d'Amatique (al golf d'Hondures), al sud-est amb Hondures i El Salvador, i al sud amb l'oceà Pacífic.

Excepte a les regions costaneres, Guatemala és majoritàriament muntanyosa, amb un clima tropical càlid, més temperat a les terres altes. La major part de les ciutats principals se situen a la meitat sud del país; les més importants són la ciutat de Guatemala (la capital, amb vora un milió d'habitants, i més de dos i mig a l'aglomeració urbana), Quetzaltenango (130.000 hab.) i Escuintla (100.000 hab.). El gran llac d'Izabal és situat prop de la costa caribenya.

Té una extensió de 108.890 km² i una població (2003) de 13.909.384 habitants, amb una densitat de 119 hab/km².

El 1997 el Govern de Guatemala fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional per acords de pau firmats amb la Unidad Revolucionaria Nacional Gutemalteca (URNG) després de 30 anys de conflicte.


La ciutat de Guatemala (el seu nom complet és La Nueva Guatemala de la Asunción) és la capital i la ciutat més gran de Guatemala. La ciutat està localitzada a la zona centre-sud del país i té una gran quantitat de zones verdes. Segons l'últim cens realitzat el municipi té una població de 1.149.107 habitants[1] i la seva àrea metropolitana té un total estimat de 4.103.865 habitants.[2] Això fa que sigui l'aglomeració urbana més poblada i extensa de l'Amèrica Central.[3]

^top
44  ARUBA  - Aruba
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-11-03

Aruba és una illa del Carib situada 10 quilòmetres al nord de la península de Paraguaná (Veneçuela), part del Regne dels Països Baixos. Juntament amb Bonaire i Curaçao forma les illes ABC. Té una població d'uns 100.000 habitants i una superfície de 180 km². Té un clima sec, cosa que desproveeix l'illa de la vegetació tropical que sovint s'associa amb el Carib.

Oranjestad és la capital i la ciutat més important d'Aruba. És a la costa sud, prop de confí occidental de l'illa. En papiamento, la llengua local, sovint es fa referència a Oranjestad com a "Playa". Viquipèdia
Població: 28.295 (2010) Organització de les Nacions Unides
Informació meteorològica: 28 °C, vent de E a 21 km/h, 84% d'humitat

^top
45  Tauranga  - Tauranga (en maori: Tauranga-moana)
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-28

Tauranga (en maori: Tauranga-moana) és una ciutat neozelandesa localitzada al nord de la regió de Bay of Plenty. La ciutat té una població de 115.700 a la ciutat i 121.500 a l'àrea urbana de la ciutat (juny de 2011).[1] Va ser fundada a l'inici del segle XIX i va ser constituïda com a una ciutat el 1963.



Tauranga (Māori pronunciation: [ˈtaʉɾaŋa])[2][3] is the most populous city in the Bay of Plenty region of the North Island of New Zealand.

It was settled by Māori late in the 13th century and by Europeans in the early 19th century and was constituted as a city in 1963.[4] Tauranga City is the centre of the sixth largest urban area in New Zealand, with an urban population of 123,500 (June 2013 estimate).[1]

The city lies in the north-western corner of the Bay of Plenty, on the south-eastern edge of Tauranga Harbour. The city expands over an area of 168 square kilometres (65 sq mi), and encompasses the communities of Bethlehem, on the south-western outskirts of the city; Greerton, on the southern outskirts of the city; Matua, west of the central city overlooking Tauranga Harbour; Maungatapu; Mount Maunganui, located north of the central city across the harbour facing the Bay of Plenty; Otumoetai; Papamoa, Tauranga's largest suburb, located on the Bay of Plenty; Tauranga City; Tauranga South; and Welcome Bay.

Tauranga is one of New Zealand's main centres for business, international trade, culture, fashion and horticultural science. The Port of Tauranga is New Zealand's largest port in terms of gross export tonnage and efficiency.[5][6]

Tauranga is one of New Zealand's fastest growing cities, with a 14 percent increase in population between the 2001 census and the 2006 census.[7] Though that number has slowed to 11% between the 2006 Census and the 2013 Census.[8] This sudden population growth has made Tauranga New Zealand's 5th largest city.

^top
46  SRI LANKA  - SRI LANKA
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-27

Capitals: Sri Jayewardenepura, Colombo
Prefix telefònic: +94
Moneda: Rupia de Sri Lanka
Població: 20,48 milions (2013) Banc Mundial
Llengües oficials: Singalès, Tàmil

^top
47  SRI LANKA  - Sri Lanka, Ceilan, Lanka, Lankadvīpa, Simoundou, Taprobane, Serendib , Selan ... l'illa dels mil noms!
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-27

Sri Lanka és un Estat asiàtic de tradició mil·lenària famós per ser un puntal de saviesa a l'antiguitat i per ser avui un dels països més densament poblats. Abans del 1972 era conegut amb el nom de Ceilan, és un país insular situat al sud-est de l'Índia a l'Àsia. Originalment conegut com a Heladiva, està habitada per més de vint milions de persones. L'illa va ser coneguda a l'Antiguitat com Lanka, Lankadvīpa, Simoundou, Taprobane, Serendib i Selan, arribant a ser denominada popularment com l'«Illa dels mil noms». Durant la seva colonització, l'illa va prendre el nom, en anglès, de Ceylon, que es va seguir utilitzant posteriorment. La seva particular forma i la seva proximitat a l'Índia van fer que l'anomenessin la «Llàgrima de l'Índia».

Per la seva ubicació en el camí de les principals rutes marítimes, Sri Lanka és un vincle naval estratègic entre l'Àsia occidental i el sud-est asiàtic, i ha estat un centre de la religió i la cultura budista de l'antiguitat. Avui en dia és un país multireligiós i multiètnic, en el qual gairebé un terç de la població és seguidor de religions diferents del budisme, especialment l'hinduisme, el cristianisme i l'islam. La comunitat singalesa és majoria. Els tàmils, que es concentren al nord i a l'est de l'illa, constitueixen la minoria ètnica més important. Altres comunitats inclouen els musulmans àrabs, malais i els burghers.

Famosa per la producció i exportació de te, el cafè, el cautxú i el coco, Sri Lanka compta amb una progressiva i moderna economia industrial i el més alt ingrés per càpita a l'Àsia meridional. La bellesa natural de Sri Lanka en els boscos tropicals, platges i el paisatge, així com el seu ric patrimoni cultural, la converteixen en un destinació turística de fama mundial.

Després de més de dos mil anys de governs locals per regnes, parts de Sri Lanka van ser colonitzades per Portugal i els Països Baixos a partir del segle XVI, abans que el control de tot el país fos cedit a l'Imperi britànic el 1815. Durant la Segona Guerra Mundial, Sri Lanka va servir com una base important per a les forces aliades en la lluita contra l'Imperi japonès. Un moviment polític nacionalista va sorgir al país a principis del segle XX per tal d'obtenir la independència política, que va ser finalment concedida pels britànics després de les negociacions de pau el 1948.

La història de Sri Lanka ha estat marcada durant més de dues dècades per un conflicte ètnic entre el govern nacional i el moviment insurgent Tigres d'Alliberament de l'Eelam Tamil (Liberation Tigers of Tamil Eelam o LTTE en anglès). A inicis del 2002 els dos bàndols en conflicte van acordar un alto el foc, el qual va ser trencat en reiterades oportunitats per ambdues parts. A principis del 2009 el govern nacional va iniciar una ofensiva contra els Tigres que va durar diversos mesos i va resultar en l'aniquilació de la guerrilla i la mort dels seus alts comandaments, però a un altíssim cost de vides civils.

^top
48  SRI LANKA  - Sri Jayewardenepura
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-27

Sri Jayawardenepura (en Tàmil: ஸ்ரீ ஜயவர்Ī 0;்தனபு 992;ம் கோட்டĭ 5;, srī jayavarttanapuram) és una ciutat de la Zona Metropolitana de Colombo, capital legislativa de Sri Lanka des de 1989. El 2001 la ciutat comptava amb 115.826 habitants.

Ubicada a la zona Oest de Colombo, és una zona majoritàriament residencial, ubicada entre llacunes i pantans que en el passat van ser una àrea pantanosa inhòspita.

Història[modifica | modifica el codi]
Des del 1415 fins al 1565 va ser la capital de l'antic regne de Kotte, del qual va rebre el seu antic nom (Ciutat de Kotte). Entre el 1450 i el 1477 va ser la ciutat que va unir tota l'illa en una sola autoritat. El 1989 es va convertir en la capital legislativa i la seu del nou parlament al país, a causa de la idea de promoure la ciutat com una zona residencial perquè no estigués tan aglomerat al centre de Colombo.

Geografia[modifica | modifica el codi]
La ciutat s'ha convertit en una regió moderna, sofisticada i luxosa a l'illa, amb el nivell de vida més car del país, tot i que encara conserva en els voltants dels tradicionals camps de conreu d'arròs, la qual cosa ha dificultat la seva rellevància a nivell internacional.

^top
49  Veracruz  - Veracruz
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-25

La ciutat de Veracruz és el port més important del Golf de Mèxic, i una de les ciutats més grans de l'estat de Veracruz. Està localitzada a 105 km a l'est de la capital de l'estat, Xalapa de Enríquez. L'àrea metropolitana de Veracruz, però, és la més gran de l'estat. Usualment la ciutat és referida com a Port de Veracruz per a diferenciar-la de l'estat homònim.

Aquest port va ser fundat per Hernan Cortés, qui hi va arribar el 1519 al començament del seu viatge cap a Tenochtitlan, durant la conquesta de Mèxic. La va anomenar La Villa Rica de la Vera Cruz, que en català significa "El Poble Ric de la Veritable Creu". Va ser el port principal de la Nova Espanya, d'on sortia la plata extreta de les mines del centre de Mèxic cap a Espanya. El port va ser aguaitat i atacat per pirates; de fet, grups de pirates van saquejar la ciutat el 1653 i el 1712. Com a resposta al perill d'atacs, es va construir la fortalesa de San Juan de Ulúa, a una petita illa de la badia, que encara existeix.

Ja que Veracruz és un port important per al comerç de Mèxic, i històricament era la porta d'entrada, va ser atacada en diverses ocasions, i avui porta el nom de "Quatre Vegades Heroica", en referència a l'expulsió de la invasió espanyola de 1815, l'ocupació de la marina francesa el 1838 i la resistència a les invasions nord-americanes el 1847[1] i el 1914.

La ciutat és coneguda per la seva rica tradició musical, el gènere més popular de la qual és el son jarocho, un zapateado que s'acompanya amb guitarres, requintos i arpa. Els sones més célebres són la Bamba, el Siquisisrí, el Querreque, El Ahualulco i María Chuchena.

^top
50  RWANDA  - Ubumwe, Umurimo, Gukunda Igihugu
Pujat per WEBMASTER [1] - 2014-10-23

Rwanda, o Ruanda, és un país de l'Àfrica Central. Limita al nord amb Uganda, al sud amb Burundi, a l'est amb Tanzània i a l'oest amb la República Democràtica del Congo (en bona part la frontera la marca el llac Kivu).

Capital (i major ciutat) Kigali

Idiomes oficials Francès, kinyarwanda, anglès i suahili
Gentilici Ruandès, ruandesa
Govern República
President
Primer Ministre Paul Kagame
Pierre Habumuremyi
Independència

de Bèlgica
1 de juliol del 1962
Superfície
- Total 26,338 km2
- Aigua (%) 5,3%
Població
- Est. jul. 2010 11.055.976 (74è)[nb 1]
- Cens -
- Densitat 281 /km2 (33è)
Moneda Franc de Rwanda (RWF)
Fus horari (UTC+2)
- Estiu (DST) no canvia (UTC)
Domini internet .rw
Codi telefònic 250

^top
Pag: 12345678910111213
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.70.127.122 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/04): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?