CATALANSALMON: 17 anys 8 mesos i 20 dies (6471 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:50
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
Pag: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445
1  Nice  - que hi ha algú?
Pujat per Toni ( Nice ) [13058] - 2020-05-12

Hola!!

Fa un any vaig escriure un missatge per si hi havia algú que volgués quedar per prendre alguna cosa. No vaig tenir gaire sort :-)

Ho intentaré una altra vegada ara que ja ens deixen sortir sens Attestation ;-)

Toni

^top
2  Moskva  - Rusia ha escalado en la lista de países con mayor número de casos de COVID-19. Un aumento abrupto en el recuento ha colocado al gigante euroasiático como quinto país más afectado del mundo
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-05-09

https://www.eldiario.es/internacional/Ru sia-dispara-semana-COVID_0_1025047982.ht ml


Rusia ha escalado en la lista de países con mayor número de casos de COVID-19 contabilizados dentro de sus fronteras. Un aumento abrupto en el recuento ha colocado al gigante euroasiático como quinto país más afectado del mundo en función de los contagios detectados, por delante de Francia y Alemania. En total, se ha registrado un acumulado de casi 188.000 casos de coronavirus, con un crecimiento que viene intensificándose desde mediados de abril.

Más de la mitad de las infecciones se han localizado en Moscú, el gran foco dentro de Rusia. Sin embargo, el alcalde de la capital, Serguéi Sobianin, ha dicho que el número real de contagiados en la ciudad, según los datos estadísticos, puede rondar los 300.000, más del triple del dato oficial. Superar el brote ya no será cuestión de semanas, ha reconocido Sobianin, que advierte de que la normalidad "no volverá pronto" y sugiere que el régimen de confinamiento podría prolongarse hasta julio, en función de cómo evolucione la epidemia.

El edil de Moscú ha atribuido el incremento de casos a un aumento de las pruebas practicadas a la población. Rusia ha dado a conocer muchas menos muertes asociadas al virus que otros países con un número similar de casos, algo más de 1.700, lo que ha generado algunas críticas sobre cómo se están contabilizando los fallecimientos en el país. Sin embargo, las autoridades insisten en que el brote comenzó más tarde que en muchos otros países, lo que ha permitido una mejor preparación.

Vista de la Plaza Roja de Moscú (Rusia). El gobierno ha pedido a sus ciudadanos que eviten las aglomeraciones y los lugares públicos
Vista de la Plaza Roja de Moscú (Rusia). El gobierno ha pedido a sus ciudadanos que eviten las aglomeraciones y los lugares públicos EFE/EPA/MAXIM SHIPENKOV

La Organización Mundial de la Salud (OMS) ha mostrado su preocupación por el repunte de casos en Rusia y otros países al este de Europa. "La situación en la parte oriental de la región sigue siendo preocupante", ha lamentado esta semana el responsable de la oficina de la OMS en Europa, que pide una gran cautela a pesar de los "signos positivos" observados dentro del continente, donde han disminuido a nivel general los casos desde el 12 de abril. Pero insisten en que los avances son frágiles y se podría "recaer rápidamente". Pero el organismo insiste en que los avances son frágiles y se podría "recaer rápidamente", por lo que reclaman a todos los Gobiernos que permanezcan vigilantes en términos de salud pública. Según sus datos, con las medidas vigentes a día de hoy, 43 países de la región europea han implementado restricciones de movimiento parciales o totales y 32 están pasando a aliviar algunas de las medidas sociales y de salud pública, mientras logran eliminar la transmisión del virus.

^top
3  Amazonia  - El lejano oeste en el que todo y todos tienen un precio
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-05-07

La Amazonia brasileña es uno de los lugares más peligrosos del mundo para campesinos sin tierra, ecologistas y, en general, para cualquiera que se oponga a un modelo de desarrollo basado en la...

https://www.lavanguardia.com/vanguardia- dossier/20200507/48986929645/amazonia-el dorado-lejano-oeste-todos-tienen-un-prec io-violencia.html

^top
4  Warszawa  - Polònia ajorna les eleccions presidencials d'aquest diumenge
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-05-07

El partit del govern polonès i el seu aliat han anunciat que els comicis presidencials que s'havien de celebrar al país no es faran aquest diumenge. El comunicat arriba després que el Senat hagi tombat l'opció d'emetre el vot per correu. "Davant del rebuig de l'oposició a totes les propostes" que s'han plantejat per poder celebrar els comicis en la data prevista, diu la notificació, s'ha preparat "una solució que garantirà als polonesos acudir a les urnes". Per ara, però, es desconeixen els detalls d'aquesta alternativa que ha promès el govern i que anunciaran, això sí, "el més aviat possible". Segons la Universitat John Hopkins, Polònia ha registrat 14.740 casos de covid-19 i 733 víctimes mortals.

https://www.ara.cat/ara_mateix/coronavir us-covid-19-catalunya-espanya-casos-infe ctats-contagiats-morts-ultima-hora-notic ies-directe_12_2342285749.html

^top
5  London  - Amb 29.427 víctimes, El Regne Unit és el país d'Europa amb més morts per coronavirus en xifres absolutes
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-05-06

El Regne Unit supera Itàlia com a país europeu amb més morts per coronavirus
Amb 29.427 víctimes, és el país d'Europa amb més morts en xifres absolutes, i ha començat una prova pilot per rastrejar contagis amb una app

https://www.ccma.cat/324/el-regne-unit-s upera-italia-com-a-pais-europeu-amb-mes- morts-per-coronavirus/noticia/3010826/
El Regne Unit ja és el país europeu amb el nombre absolut de morts per coronavirus més alt. Aquest dimarts ha superat Itàlia. Segons ha informat el ministre d'Exteriors, Dominic Raab, fins ara s'han comptabilitzat al país 29.427 morts, una xifra lleugerament superior als 29.315 d'Itàlia. En l'últim dia s'han sumat 693 víctimes més en territori britànic.

Londres tenia en compte primer només les dades de pacients morts als hospitals, però, des de fa uns quants dies, hi suma també els morts en residències de gent gran i altres centres.

En xifres absolutes, a tot el món, el país amb més víctimes són els Estats Units, amb més de 69.000 morts. De tota manera, l'executiu de Boris Johnson rebutja les comparacions internacionals i remarca que "no tindrem un veredicte real fins que la pandèmia hagi acabat". A més, recorden que és quart a tot el món si es miren les dades de mortalitat per milió d'habitants.


Sergi Mulero
@sergimulero
· 15h
En resposta a @sergimulero
El ministre britànic d’Exteriors rebutja les comparacions internacionals: “No tindrem un veredicte real fins que la pandèmia hagi acabat” D’altra banda, per tercer dia consecutiu s’han fet al Regne Unit menys proves de les 100.000/diàries promeses per Downing Street (84.803)

Mostra la imatge al Twitter

Sergi Mulero
@sergimulero
El govern britànic porta dies subratllant que la situació és diferent si es miren les dades de mortalitat per milió d’habitants

Mostra la imatge al Twitter
1
13:45 - 5 de maig de 2020
Informació i privacitat dels Anuncis del Twitter
Llegeix els altres tuits de l'usuari Sergi Mulero

Al Regne Unit hi ha confirmats ara 194.990 contagis i, si miren les xifres mundials, també queda en quarta posició, per darrere dels Estats Units (més d'1,81 milions de casos), Espanya (més de 218.000) i Itàlia (més de 213.000). Cal tenir en compte que això són només els casos confirmats.


Sense recomanació d'ús de mascaretes

El ministre Raab ha explicat que l'executiu conservador encara no ha pres cap decisió sobre si recomana l'ús de mascaretes a la població. "No volem donar a la gent un consell imprecís o crear una falsa confiança en les mascaretes", ha argumentat, al mateix temps que ha afegit que no volen provocar falta de material al personal sanitari i essencial.

A les compareixences parlamentàries que fan els assessors mèdics del govern han reconegut que fer més testos hauria canviat les coses, però que no es tenia prou capacitat.

Prova pilot amb mòbils i Bluetooth a l'illa de Wight

Justament, també aquest dimarts el Regne Unit ha començat una prova pilot per identificar millor els contagis. És una aplicació per a mòbils que, a través de Bluetooth, detecta si algú ha estat en contacte amb una persona amb símptomes. La prova s'està fent a l'illa de Wight, al sud d'Anglaterra.
La prova pilot de l'app de rastreig del coronavirus ha començat a l'illa de Wight, al sud d'Anglaterra


Els sanitaris han començat a provar l'aplicació de rastreig del coronavirus i, a partir de dijous, serà el torn de la resta dels 140.000 habitants de l'illa. La intenció és que, a mitjans de mes, l'ús de l'app s'entengui a tot el Regne Unit.

L'aplicació registrarà la gent amb la qual es vagi trobant l'usuari i l'avisarà quan una d'aquestes persones informi que està malalta.

Es calcula que perquè sigui realment efectiva caldria que un 80% dels propietaris de telèfons intel·ligents se la baixessin, però hi ha persones que tenen dubtes sobre la seva privacitat, tenint en compte, també, que en els casos en què calgui una alerta les dades s'enviaran a un servidor central susceptible d'atacs.

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha intentat enviar un missatge de tranquil·litat:

"Les dades es guarden al telèfon i no s'envien al govern fins que, òbviament, calgui fer un test."

A més, Downing Street ha triat un model d'aplicació diferent del d'altres països i això podria acabar fent que, si aquesta eina es convertís en un requisit per poder viatjar a l'estranger, els britànics tinguessin problemes per incompatibilitat dels sistemes.

^top
6  Washington  - Un informe del Gobierno de EEUU publicado por el New York Times, que la Casa Blanca desmiente, predice que el número de muertes diarias con coronavirus en el país se duplicará el próximo mes
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-05-05

https://www.nytimes.com/2020/05/04/us/co ronavirus-live-updates.html

Según un informe al que ha tenido acceso el diario norteamericano The New York Times, el gobierno de EEUU proyecta un aumento del número de casos y muertes por coronavirus durante las próximas semanas que llevaría al país a alcanzar las 3000 muertes diarias por COVID-19 en el mes de junio.Un dato que supone cerca del doble de la cifra actual de fallecimientos cada día, que se sitúa en torno a los 1.750.

La Casa Blanca ya ha emitido un comunicado en el que desmiente dicha información. "No se trata de ningún documento presentado por la Casa Blanca", ha dicho su portavoz Judd Deere en declaraciones que recoge The Guardian. "Estos datos no reflejan ninguno de los modelos realizados por los grupos de trabajo", ha afirmado.

Esta estimación, basada en modelos de los Centros de Control y Prevención de Enfermedades norteamericano, pronostica además que el país llegue a los 200.000 contagios nuevos cada día a finales de este mes, un dato que actualmente es de 25.000 infectados.

Las proyecciones publicadas por el Times confirman los temores de los expertos estadounidenses acerca de un retroceso en los datos de contagios y muertes en el país a causa de la reapertura de economía. Según los datos ofrecidos por el diario norteamericano, algunos estados que ya han reabierto parcialmente la actividad económica, como Iowa, Minnesota, Tennessee y Texas, todavía están reportando un aumento en los casos de coronavirus. Estados como Indiana, Kansas, Nebraska y Arizona también están planeando algún tipo de reapertura a pesar de seguir sufriendo un notable aumento de los casos.

^top
7  La Paz  - Tres veïns de Reus moren en un accident d'avioneta a Bolívia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-05-04

Tres veïns de Reus i una dona boliviana resident a Espanya que anaven a ser repatriats des de Bolívia aquest dissabte han mort en estavellar-se l'avioneta militar en què viatjaven a la regió amazònica de Beni, en aquest país sud-americà. Fonts consultades per l'ACN han confirmat la procedència dels tres ciutadans catalans, que eren família: Francisco José Gallegos Gonzáles, Yandira Oliverra Velarde i Deliz Salvatierra Velarde. Tots quatre estaven bloquejats a Bolívia des de feia setmanes sense poder tornar a causa de la crisi del coronavirus, ja que aquest país ha tancat el seu espai aeri. A l’accident també han perdut la vida els dos tripulants de l’aeronau.

L'avioneta Beechcraft Baron B-55 de la Força Aèria Boliviana va caure cap a les 13.42 h (hora local). Feia un vol d’"ajuda humanitària" entre les ciutats bolivianes de Trinidad, que és la capital de la regió de Beni, i Santa Cruz de la Sierra. La Força Aèria Boliviana ha iniciat una investigació sobre les causes de l'accident, el resultat del qual es donarà a conèixer en el termini de vuit dies.

El director regional a Beni de l'empresa estatal d'aeroports bolivians AASANA, David Pedraza, ha explicat que l’avioneta es va enlairar de la base militar de Trinidad amb destinació a Trompillo, un aeroport secundari de Santa Cruz. Dotze minuts després de l’enlairament, però, el pilot va alertar que hi havia un problema al motor i va demanar tornar a Trinidad. Segons Pedraza, se li va donar prioritat per aterrar. L’aeroport de Trinidad va perdre el contacte amb l’aeronau quan estava a una distancia de vuit o deu quilòmetres. Després es va veure una columna de fum negre a la llunyania. L’avioneta s’havia estavellat.

Les víctimes
Un dels passatgers va morir quan era traslladat a un hospital i la resta van perdre la vida calcinats al lloc de l’accident, segons les mateixes fonts. Entre les víctimes també hi ha una cooperant valenciana, Alba Aparicio Fornas, que treballava per a Psicòlegs Sense Fronteres, segons ha informat aquesta organització. El govern de Pedro Sánchez ha expressat el seu condol als familiars. La setmana vinent està previst un vol entre Santa Cruz i Madrid per repatriar els espanyols que continuen bloquejats a Bolívia a causa de la crisi del coronavirus, ja que aquest país sud-americà ha declarat l’estat d’emergència sanitària pel covid-19 i ha tancat tot el seu espai aeri excepte per a vols humanitaris i de repatriació.

https://www.ara.cat/internacional/Quatre -espanyols-Bolivia-estavellar-se-viatjav en_0_2446555440.html

^top
8  Amazonia  - Bolsonaro denega enviar 2.000 taüts per enterrar les víctimes a l'estat de l'Amazònia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-30

Bolsonaro sobre els morts per coronavirus: 'Què volen que faci?'

https://www.ara.cat/internacional/jair-b olsonaro-brasil-respon-critiques-morts-c oronavirus-que-volen-faci-covid-19_0_244 4155737.html

Dia negre al Brasil, amb una xifra rècord de morts –474 en les últimes 24 hores– que fa que s'hagi superat la barrera de les 5.000 víctimes mortals per coronavirus, un balanç que ha forçat el nou ministre de Sanitat, Nelson Teich, a sortir a admetre que la situació de l'epidèmia "s'agreuja" al país. Per contra, el president Jair Bolsonaro continua impertèrrit i, a preguntes dels periodistes sobre què pensa de l'elevada incidència del covid-19, el dirigent els ha engegat: "Ho lamento, però què volen que faci? Soc Messias, però no puc fer miracles", ha dit en relació al seu segon nom.

Ni les dades ni l'evidència científica que l'aïllament és un dels factors més importants per aturar el coronavirus han fet canviar Bolsonaro d'opinió sobre la seva voluntat d'acabar amb els confinaments per reiniciar l'economia i, també en declaracions a la premsa, ha responsabilitzat governadors i alcaldes del país de la mortalitat de l'epidèmia perquè han ordenat quarantenes. "Aquesta factura ha de ser enviada als governadors. Preguntin al senyor João Doria [l'exbolsonarista governador de São Paulo] i al senyor [Bruno] Covas [alcalde de São Paulo] per què han pres mesures tan restrictives i la gent continua morint".

Bolsonaro s'ha enfrontat amb els governadors per la gestió del coronavirus i els ha criticat que perjudiquin l'economia amb l'aturada de l'activitat no essencial de les seves regions, i ha afirmat que de cap manera no pensa assumir cap responsabilitat sobre aquesta qüestió: "La pregunta és tan idiota que no et respondré", ha dit a un reporter.

Bolsonaro confia la gestió de la pandèmia a un ministre anticonfinament
Bolsonaro confia la gestió de la pandèmia a un ministre anticonfinament

Però la batalla entre els dos nivells de l'administració no és només verbal, perquè a l'estat de l'Amazònia de moment es queden sense els 2.000 taüts que el govern federal havia d'enviar en avió amb l'objectiu d'alleugerir els col·lapsats serveis funeraris –el nombre de morts s'ha multiplicat per quatre pel coronavirus.

Bolsonaro, que va dir, quan l'epidèmia ja assotava Europa, que el coronavirus és una "gripeta", ha enviat un missatge de "solidaritat a les famílies que han perdut éssers estimats", tot i que alhora s'ha mostrat resignat amb un "així és la vida", com si el covid-19 fos un accident inesperat. "Demà seré jo. Lògicament, un vol tenir una mort digna i deixar una bona història", ha apuntat.

Per contra, el ministre Teich, que quan va ser nomenat fa uns dies va dir que no tenia coneixements sobre la pandèmia, ha deixat els sentiments a part i ha assenyalat les dificultats que hi ha en diferents zones del país, però en cap cas ha relacionat l'augment de morts en la relaxació de les mesures restrictives que s'està produint en algunes macrociutats, com Manaos, Rio de Janeiro o São Paulo. El ministeri es mostra pessimista en l'evolució de la malaltia per l'arribada de les temperatures més fredes de l'hivern austral, que podrien fer créixer la intensitat de la transmissió.

^top
9  Warszawa  - Nou expedient de Brussel·les a Polònia: 'El virus no pot matar la democràcia'
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-30

La Comissió mostra dubtes sobre les eleccions previstes al maig i critica l'última reforma judicial

https://www.ara.cat/internacional/Brusse lles-Polonia-democracia-coronavirus-covi d-19_0_2444155659.html

^top
10  Budapest  - Els efectes de la pandèmia amenacen una democràcia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-30

https://www.ccma.cat/324/els-efectes-de- la-pandemia-amenacen-una-democracia-debi litada-arreu-del-mon/noticia/3008143/

La democràcia "es va debilitant i minvant" arreu del món, segons un estudi de la fundació alemanya Bertelsmann Stiftung. L'informe subratlla que "la desigualtat i la repressió minen la democràcia i l'economia de mercat" i alerta que "els efectes de la pandèmia de la Covid-19 amenacen d'intensificar" l'agreujament d'aquesta situació.

L'estudi parla d'una "llibertat d'expressió restringida, una premsa emmordassada o els tribunals constitucionals menyspreats". Una característica, diu, de les autocràcies. En aquest sentit, afirma que l'estat de dret i les llibertats polítiques també s'estan erosionant en un nombre creixent de democràcies i que la pandèmia ho està accentuant.

Són reflexions de Hauke Hartmann, director del projecte de Bertelsmann Stiftung que elabora l'índex de transformació BTI, una anàlisi sobre la qualitat democràtica que agrupa 137 països d'arreu del món (74 de qualificats de democràcies i 63 com a autocràcies).


Hongria, Turquia i el Brasil, entre els "més deteriorats"
Els investigadors calculen que més de 3 bilions de persones estan ara "pitjor governats que fa 10 anys". Un deteriorament de qualitat democràtica que afecta països com el Brasil, Egipte, l'Índia, Indonèsia, Mèxic, Nigèria o Turquia.

L'informe destaca especialment diferents estats de l'Europa central i de l'est, i de l'Amèrica Llatina, on constata un increment de les violacions de drets civils bàsics i una regressió autoritària en llocs com Colòmbia, Hondures, Guatemala, Veneçuela o Nicaragua.

Concretament, en el continent europeu, l'estudi assenyala que "la legislació d'emergència hongaresa, amb la seva suspensió indefinida de la separació de poders, exemplifica el fet que la lluita contra la Covid-19 fomentarà encara més la tendència cap a un govern amb estructures encara més autoritàries."


Els efectes de la pandèmia amenacen una democràcia
"El populisme de la dreta" al Brasil de Bolsonaro (Reuters/Ueslei Marcelino)

L'escrit remarca el desmantellament de l'estat de dret i les llibertats civils en democràcies teòricament estables. És el cas, diu, del "nacionalisme hindú a l'Índia, el populisme de la dreta al Brasil o el gir autoritari d'Hongria, membre de la UE". "Els desenvolupaments d'aquests països són representatius de la creixent polarització política que també fa trontollar les democràcies consolidades", afegeix el text de la fundació alemanya Bertelsmann Stiftung.

Brigitte Mohn, membre del Consell Executiu de Bertelsmann Stiftung, apunta: "El nacionalisme i el nepotisme no són nous, però s'han convertit en acceptables a tot el món. Països com Polònia o Hongria, que es troben al cor d'Europa, ara mostren un tomb alarmant pel que fa a l'estat de dret i la qualitat democràtica."


Els efectes de la pandèmia amenacen una democràcia
Viktor Orban al Parlament hongarès, on va rebre poders especials per combatre la crisi del coronavirus (Reuters)Requisits "pobres" per lluitar contra la Covid-19

L'estudi diu que "la governança en molts països en desenvolupament i en transició està disminuint". Afirma que "les escletxes ètniques, religioses o regionals sovint són explotades i aprofundides", i això fa que "la falta de confiança pública i el lideratge polític siguin uns requisits pobres per gestionar amb èxit la crisi i la contenció de la Covid-19."

I conclou que els resultats de l'informe d'aquest any demostren que "els impulsos positius de transformació provenen molt menys dels governs que de les societats civils crítiques que es resisteixen al desmantellament dels estàndards democràtics."

^top
11  Amazonia  - Devastación histórica en la Amazonia por unas cuantas lonchas de carne barata
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-24

En el siglo XV, los bosques tropicales ocupaban un 12% de la superficie terrestre y estaban habitados por millones de personas de miles de variados grupos sociales. En quinientos años hemos destruido...

https://www.lavanguardia.com/vanguardia- dossier/20200424/48684398345/amazonas-de vastacion-amazonia-carne-barata-futuro-d eforestacion-recursos-pulmon-planeta.htm l

^top
12  London  - El Gobierno británico tuvo la opción de reaccionar en febrero ante el coronavirus, pero Johnson estaba de vacaciones
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-20

Boris Johnson no asistió a las cinco primeras reuniones del gabinete de crisis del Gobierno y sólo se interesó en la crisis a partir del 28 de febrero"Éramos la envidia del mundo, pero la planificación ante una pandemia fue víctima de los años de austeridad", dice una fuente de Downing Street

https://www.eldiario.es/internacional/co ronavirus-Reino-Unido-Boris-Johnson_0_10 18398313.html

^top
13  NICARAGUA  - El presidente de Nicaragua, Daniel Ortega, reaparece tras un mes para decir que el coronavirus es "una señal de Dios"
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-17

https://www.eldiario.es/sociedad/Ultima- hora-coronavirus-mundo-Espana-15-abril_1 3_1000679924_44935.html

El presidente de Nicaragua, Daniel Ortega, llevaba más de un mes sin hacer ninguna aparición pública en plena pandemia del coronavirus, pero volvió el pasado miércoles por la noche para ofrecer un discurso televisado donde ha dicho que el virus es "una señal de Dios" contra la hegemonía. "Estas fuerzas transnacionales que solo quieren tomar el control del planeta, eso es un pecado. Y el Señor nos está enviando esta señal", afirmó.

Las prolongadas ausencias de Ortega son tan habituales que ya se ha ganado el apodo del "gobernante ausente", pero esta vez ha batido el récord de días. De hecho, muchos ya empezaban a preocuparse por la salud del exguerrillero de 74 años, el cual se negó a adoptar las medidas de distanciamiento social aplicadas en otros países e incluso llegó a alentar a los nicaragüenses a participar en reuniones masivas.

^top
14  Brasilia  - Jair Bolsonaro, em sua mensagem de domingo de Páscoa, mentiu à nação e insultou a inteligência das pessoas ao afirmar, contra todos os prognósticos médicos e científicos, que aqui o vírus “parece estar desaparecendo”.A realidade é totalmente o contrário.
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-15

No domingo de Páscoa nas redes sociais se cruzavam em todo o mundo mensagens de empatia, compaixão, solidariedade, esperança e medo em relação à tragédia do novo vírus. Chegaram a viralizar vídeos em que os heroicos médicos e enfermeiros que se expõem para salvar vidas ganham aplausos e canções.

https://brasil.elpais.com/opiniao/2020-0 4-14/na-mensagem-de-pascoa-bolsonaro-men tiu-a-nacao-e-insultou-sua-inteligencia. html


Enquanto isso, no Brasil, seu presidente, Jair Bolsonaro, em sua mensagem de domingo de Páscoa, mentiu à nação e insultou a inteligência das pessoas ao afirmar, contra todos os prognósticos médicos e científicos, que aqui o vírus “parece estar desaparecendo”, e continua provocando para que as pessoas saiam às ruas para trabalhar.

Enquanto as pessoas passaram a Páscoa tristes e solitárias, Bolsonaro pareceu insensível à dor alheia. O presidente sempre se diz católico e evangélico. E o dia de Páscoa representa aos cristãos a vitória da vida sobre a morte, da esperança sobre o pessimismo.

Nesse dia Bolsonaro se limitou a dizer que o importante é que “nós aqui na terra, quando chegar nosso dia, estaremos ao lado de Deus”. De qual Deus? Porque no Brasil são professadas muitas religiões diferentes. E os sem Deus? Os agnósticos e ateus e seguidores dos ritos africanos não são brasileiros? Não somos um Estado laico pela Constituição?

O presidente em suas mensagens comentando o drama do coronavírus revela, na verdade, seus instintos de matiz nazista ao não dar importância ao problema dos idosos e dos mais frágeis que já possuem alguma doença crônica e que seriam os mais atingidos. Instigando outros a sair às ruas aumenta o perigo de contaminação dessas pessoas do grupo de risco dentro das famílias. Ele só faltou evocar os campos de concentração de triste memória.

A falta de empatia do presidente com os mais frágeis ofende o espírito da comemoração pascal que fala da redenção de todos os considerados inúteis à sociedade. Eles são vistos mais como um peso morto ao ex-capitão para quem parece que só têm direito à vida os jovens, os saudáveis e os produtivos.

Enquanto em todo o mundo todas as forças da nação sem distinção de credo político tentam se juntar para ganhar a guerra ao vírus, o presidente brasileiro fica cada vez mais isolado em seus sonhos de que a pandemia é uma bobagem e um engano, que conduz somente à quebra da economia e que, no máximo, poderá eliminar os que menos importam.

Em sua mensagem de domingo o presidente se limitou a dizer: “Vivemos um momento difícil e sabemos quem pode nos curar: Deus, sempre acima de tudo”. Desse modo, e continuando em confronto e desmentindo a cada dia seu próprio ministro da Saúde, se alguém não o parar, sua mão pode acabar conduzindo o país a uma crise e a uma hecatombe sem precedentes.

Manter o empenho em continuar considerando o presidente como um desequilibrado com cada vez menos crédito que parece falar somente por seus instintos de morte e suas alucinações paranóicas, deixando-o no poder, é abandonar um país como o Brasil a sua própria sorte. E isso quando a nação mais precisaria de uma liderança segura compartilhada com todas as outras forças da nação.

O presidente brasileiro, que se diz católico, não só desafiou em sua mensagem os brasileiros levando-os a minimizar a tragédia, como a seu próprio Deus. Deveria lembrar, por exemplo, as palavras de Jó na Bíblia quando se pergunta: “Quem poderá desafiar a Deus e sair vitorioso?”. Na verdade, o presidente saudoso da ditadura já foi derrotado em sua teimosia de querer negar a luz do sol.

Os desafios contínuos de Bolsonaro não somente a Deus como à vida das pessoas já o tornam, ele querendo ou não, um claro perdedor.

A realidade é totalmente o contrário. No Brasil a curva de infectados e mortos está apenas começando e segundo ministro da saúde, Luiz Henrique Mandetta, os meses mais críticos serão maio e junho. E mais, os especialistas afirmam que, pelo escasso número de testes realizados, os números do coronavírus já devem ser dez vezes mais altos.

^top
15  Milano  - El focus del brot a Itàlia va ser la zona que els empresaris no van voler tancar
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-14

La patronal de la Llombardia va rebutjar paralitzar les empreses de Bèrgam

https://www.ara.cat/internacional/focus- Italia-empresaris-confinament-coronaviru s-covid-19_0_2435156498.html

^top
16  Rennes  - Dubtes i preguntes
Pujat per Marta Julià ( Rennes ) [13039] - 2020-04-12

Hola a tothom!
Soc una catalana que està plantejant-se anar a viure a Rennes (quan les coses estiguin més calmades a tot arreu) perquè la meva parella actualment viu allà. Ara bé, no tinc feina allà, el meu francès és una mica "xapurrejat" i mai he viscut a França. Sé que cada experiència és diferent, però m'agradaria saber si a nivell general és una bona ciutat per traslladar-se, si és fàcil trobar qualsevol feina, allotjament, la qualitat de vida, etc. Conec una mica la ciutat d'haver-la visitat, però viure-hi és una altra història, clar.
He trobat aquesta pàgina i, tot i que no sé si està gaire activa, crec que qui millor em podria assessorar són altres catalans que viuen a la ciutat.
Moltes gràcies!

^top
17  Chicago  - En Chicago, donde el 30% de la población es afroamericana, este grupo concentra el 70% de casos de coronavirus en la ciudad y más de la mitad de las muertes por coronavirus del estado.
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-10

https://www.eldiario.es/theguardian/coro navirus-EEUU-predisposicion-genetica-pob reza_0_1014899076.html

Aunque el gobernador del estado de Nueva York afirmó hace unos días que el coronavirus "nos iguala a todos" [no hacía distinciones por motivo de raza, religión o ingresos], los datos muestran que esto no es así en absoluto. El lunes, Estados Unidos superó la cifra de 10.000 muertos por coronavirus y ahora las autoridades sanitarias lidian con el hecho de que la pandemia está sacudiendo a la población afroamericana de forma desproporcionada, especialmente en grandes ciudades como Nueva Orleans, Chicago y Detroit, donde la densidad de población afroamericana es alta.

Luisiana es el cuarto estado del país con más casos de coronavirus. La ciudad de Nueva Orleans, donde el 60% de la población es negra, concentra la mayoría de las muertes del estado. "Un poco más del 70% de los muertos por coronavirus en Luisiana son afroamericanos", señaló este lunes el gobernador del estado, John Bel Edwards, en rueda de prensa: "Tendremos que estudiar este dato con detenimiento para ver qué podemos hacer para abordar este problema".

Algunas ciudades del medio oeste, como Detroit, Chicago y Milwaukee, también han alertado de la creciente desproporción de afroamericanos muertos por coronavirus. Detroit, donde prácticamente el 80% de la población es negra, es la ciudad del estado de Michigan que concentra más casos. La tasa de mortalidad de la ciudad representa el 40% del total de muertes del estado.

En Chicago, donde el 30% de la población es afroamericana, este grupo concentra el 70% de casos de coronavirus en la ciudad y más de la mitad de las muertes por coronavirus del estado. "Somos muy conscientes de que en lo relativo a la atención sanitaria se dan desigualdades estructurales en ciertos grupos y es probable que esto también sea aplicable en el caso de la detección y tratamiento por esta enfermedad", ha señalado Ngozi Esike, director del departamento de salud pública de Illinois.

Los afroamericanos tienen una mayor exposición al virus y, por lo tanto, un riesgo mayor a contraer la enfermedad. Suelen concentrarse en áreas urbanas y trabajan en los sectores esenciales [que no han parado su actividad]. Según el Economic Policy Institute, solo el 20% de los trabajadores negros está teletrabajando, en comparación con el 30% de los trabajadores blancos. Por este motivo, en los estados sureños, el virus ha matado a más hombres negros mayores, aunque también ha sacudido a las mujeres y a los jóvenes afroamericanos.

Por otro lado, los expertos señalan que las investigaciones preliminares muestran una mayor prevalencia de Covid-19 entre quienes sufren de obesidad, presión arterial alta y diabetes; factores de riesgo más comunes entre los estadounidenses afroamericanos. El virus resulta más peligroso para aquellos con patologías previas y muchos hospitales sólo hacen pruebas de detección del coronavirus a los que están ingresados en cuidados intensivos.

Algunas voces críticas han recordado que estos riesgos aumentan considerablemente debido a la desigualdad racial predominante en el ámbito de la atención sanitaria, como el cierre de centros médicos [en zonas predominantemente afroamericanas] y recortes en programas públicos de atención sanitaria para personas sin recursos o mayores, como Medicaid y Medicare. Los afroamericanos tienen el doble de probabilidades de carecer de un seguro médico, en comparación con la población blanca, y también tienen más probabilidades de vivir en una zona que carezca de los servicios de salud adecuados, y donde la atención primaria es escasa o demasiado cara.

Además, y según un artículo publicado en el Journal of General Internal Medicine [una revista médica sobre medicina interna general], algunos prejuicios racistas inconscientes también pueden contribuir a exacerbar estas desigualdades en la atención sanitaria, especialmente cuando los profesionales de la salud no están familiarizados con la mentalidad de la comunidad donde trabajan. La Century Foundation ha constatado que los proveedores de servicios de salud que trabajan en barrios predominantemente afroamericanos o latinos tienden a proporcionar un servicio de menor calidad.

El gobernador del estado de Illinois, Jay Robert Pritzker ha reconocido que los prejuicios racistas han influido en la respuesta que ha dado el estado al brote de coronavirus. Sin embargo, considera que forma parte de "un problema mucho más complejo" que no podrá solucionarse en cuestión de semanas. "Es difícil solucionar décadas, incluso siglos, de desigualdad en lo relativo a los servicios de salud que se han proporcionado a la población negra", ha señalado. Y, si bien es cierto que el virus no hace distinciones [entre personas por motivo de raza, religión o situación económica], la doctora Uché Blackstock, responsable de Advancing Health Equity, una entidad sin ánimo de lucro que defiende una atención médica de calidad para los grupos más vulnerables, señala que la respuesta del gobierno sí puede ser discriminatoria.

Explica que cuando se propagó el virus, los Centros de Control y Prevención de Enfermedades de Estados Unidos publicaron unas directrices para las pruebas de detección de coronavirus que daban prioridad a las personas que habían viajado al extranjero. Como consecuencia de esta medida, a los pacientes de Blackstock que viven en zonas de renta baja de Brooklyn y Queens, en su mayoría afroamericanos, no se les practicó la prueba con tanta celeridad como a aquellos pacientes blancos de Blackstock que viven en Manhattan y tienen mayores ingresos y más facilidades para viajar. "Ahora sabemos que el Covid-19 se estuvo propagando en nuestras comunidades mucho antes de lo que creíamos", indica.

En Wisconsin, más de la mitad de las muertes que ha confirmado el estado (86) son de habitantes de la ciudad de Milwaukee. La escasez de test y la lenta reacción de las autoridades propiciaron que el número de casos en la ciudad pasara de sólo uno a más de 350 en menos de dos semanas. Las autoridades sanitarias creen que el virus entró en la ciudad después de que la primera persona infectada entrara en contacto con alguien de un barrio próspero y predominantemente blanco situado cerca.

El político demócrata afroamericano David Bowen, representante del estado, fue el primer legislador de Wisconsin al que se le diagnosticó coronavirus. Explicó a The Guardian que más tarde se confirmó que había pasado el virus a otras tres personas. Sólo a una de ellas se le practicó la prueba. "Las comunidades blancas enferman y esa misma enfermedad podría matar a las comunidades negras, ya que la falta de atención sanitaria a menudo nos obliga a autodiagnosticarnos", lamenta.

Según las directrices del Centro para el Control y Detección de Enfermedades, todos los estados del país están obligados por ley a proporcionar información sobre la raza de los pacientes a los que se le ha practicado la prueba de detección del coronavirus y ha sido tratado, como ha hecho con brotes anteriores. Hasta la fecha, solo unos cuantos estados han dado a conocer esta información.

La semana pasada, los demócratas en el Congreso, entre ellos, la senadora Elizabeth Warren y la congresista Ayanna Pressley, las dos de Massachusetts, mandaron una carta al Centro para el Control y Detección de Enfermedades para instarlo a proporcionar información sobre la raza de los enfermos. La carta indicaba que sin esta información las autoridades sanitarias y los legisladores no podrán abordar estas desigualdades en las pruebas de detección y el tratamiento.

El Comité de Abogados por los Derechos Civiles también ha criticado al CDC por no proporcionar el desglose de esta información. "Estamos ante una crisis sin precedentes y las autoridades del estado y del gobierno desempeñan un papel muy importante en lo relativo a la promoción de la transparencia", ha indicado Kristen Clarke, presidenta y directora ejecutiva del comité.

El comité envió cartas instando a las autoridades sanitarias del estado y del gobierno a publicar la información. El lunes, la alcaldesa de Washington, Muriel Bowser, publicó por primera vez las cifras de coronavirus por raza: de los 24 muertos por coronavirus, catorce son afroamericanos. Hasta 2011, Washington era una ciudad predominantemente negra. En la actualidad, el 45% de los habitantes de la ciudad son afroamericanos.

Bowser no quiso hacer una lectura de desigualdad racial, y optó por afirmar que "todas las muertes [por coronavirus] son preocupantes". Sin embargo, para muchas comunidades afroamericanas, el riesgo de infección es proporcional a su miedo. Según el Pew Research Center, el 46% de los afroamericanos perciben el coronavirus como una amenaza a su salud; más del doble que los estadounidenses blancos.

"Sabemos que los afroamericanos son particularmente vulnerables. Se trata de una injusticia social, económica y racial", ha afirmado Clarke: "El tratamiento que recibe una comunidad tiene un impacto en todas las comunidades del país".

^top
18  Andorra  - Andorra farà dos tests d'anticossos de coronavirus a cadascun dels habitants
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-05

N'han encarregat 150.000 a Corea del Sud per saber quanta gent ha estat infectada pel SARS-CoV-2

https://www.ccma.cat/324/andorra-fara-do s-tests-danticossos-de-coronavirus-a-cad ascun-dels-seus-habitants/noticia/300247 3/

^top
19  Washington  - El coronavirus dispara la venta de armas y Trump declara las armerías 'esenciales' para que no cierren en el confinamiento
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-04-04

La patronal de los vendedores afirma que la inmensa mayoría de los estadounidenses que ha acudido a comprar armas este mes lo ha hecho por primera vez

https://www.eldiario.es/internacional/co ronavirus-Trump-armerias-esenciales-conf inamiento_0_1012798754.html

El mes pasado los estadounidenses se compraron 2,5 millones de armas, la mayor cifra de las últimas dos décadas. El miedo siempre ha sido de gran ayuda para el negocio del armamento y, ahora que el Gobierno cree que pueden morir hasta 240.000 personas por coronavirus, el país va sobrado de miedo. Si hace dos semanas había colas en los supermercados, esta semana las hemos visto en armerías. Con respecto al mismo mes del año pasado, sus ventas han aumentado un 85%.

No es solo que los estadounidenses estén comprando más armas, es que además la patronal de los vendedores confirma que la inmensa mayoría de ellos está haciéndolo por primera vez. Gente que ha vivido hasta hoy sin una pistola en casa, pero que ahora se hace con una por miedo a que el coronavirus cause un estallido social de desórdenes públicos y criminalidad. El que los compradores sean novatos representa un problema añadido. Las organizaciones partidarias del control de armas denuncian que no han tenido tiempo de aprender las precauciones de seguridad mínimas y que sus primeros días armados llegan en un momento complicado: el confinamiento aumenta el riesgo de suicidio y violencia familiar.

Un negocio “esencial”
Para mejorar aún más las cosas, resulta que las tiendas de armas no cierran en tiempos de confinamiento. El Gobierno de Trump ha declarado que son “negocios esenciales” como las farmacias, las gasolineras o los supermercados. Se trata de una recomendación que los estados y ciudades no tienen por qué seguir, pero a algunos no les queda más remedio. El sheriff de Los Ángeles había intentado cerrar las armerías para sus 10 millones de vecinos durante la crisis del coronavirus, pero ha reculado tras la recomendación de Trump y ante las amenazas de acciones legales por parte de la Asociación Nacional del Rifle (NRA). Sus propios expertos le habían dicho que, ante un juez, el derecho constitucional a tener armas se impondría a las preocupaciones por la epidemia.

El lobby de las armas quería que el Gobierno de Trump blindara su negocio y lo ha conseguido. La recomendación del Gobierno da argumentos legales para llevar a juicio a todo cargo público que quiera limitar las ventas de armas durante esta crisis y además no se queda ahí. Aparte de declarar esenciales las tiendas, hace lo mismo con las fábricas de armamento y munición, los importadores e incluso los campos de tiro para afinar la puntería. Es un buen momento para recordar que solamente la Asociación Nacional del Rifle se gastó 90 millones de euros en 2016 para ayudar a Trump a derrotar a Hillary Clinton.

Armas en tiempos revueltos
Este subidón en la venta de armas por el coronavirus es bastante novedoso. Hasta ahora los expertos no habían detectado que las grandes desgracias afectaran demasiado a las cifras de compra, en cambio sí que tenía peso el momento poítico. El mayor pico que se había producido hasta ahora se produjo en enero de 2015, con Obama recién reelegido y con el país recuperándose de la matanza de la escuela Sandy Hook donde murieron a tiros 20 niños de entre 6 y 7 años. Ante el temor de una legislación más restrictiva, se vendieron ese mes dos millones de armas.

Aunque los republicanos son indudablemente el partido del lobby de las armas, lo cierto es que su negocio va mejor con los demócratas. El temor a que Obama “nos quite las armas” fue un reclamo poderoso para aumentar las ventas, aunque finalmente nada cambió. Sin embargo con Trump las ventas habían ido mal, no había prisa por hacerse con una. Ahora, con el coronavirus, la urgencia por armarse ha regresado.

^top
20  Budapest  - importar vehicle a catalunya
Pujat per Jordà ( Budapest ) [13028] - 2020-03-31

bones,
Porto dies buscant per la xarxa qualsevol tipus d'ajuda sobre com comprar i importar un vehicle desde Hungria cap a Catalunya. Després de tocar tot tipus de tecles he fet cap a la vostra web!

Em pregunto si sabrieu d'algú que es dediqui a l'assessorament (gestoria) o que conegui el món del paperam per gestionar la compra-venda i la matriculació provisional i a més a més que parli català o espanyol o, en el seu defecte, si no és entés en el tema. que ens pugui ajudar amb l'idioma, de manera remunerada.

Ja he trobat el vehicle, però el problema és que no puc parlar ni entendrem fluidament amb el propitari, ja que tot es via whatsapp i per traductor.

Tota ajuda per petita que sigui em serà bona!
el meu correu: milcolors@gmail.com

Gràcies i salut!

^top
21  Wien  - Una coneguda estació d'esquí hauria amagat el brot per evitar quedar-se sense clients
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-03-31

Uns 2.500 europeus demanden Àustria pel brot de coronavirus al Tirol.Una coneguda estació d'esquí hauria amagat el brot per evitar quedar-se sense clients

https://www.ara.cat/internacional/europe us-demanden-Austria-coronavirus-covid-19 -Tirol_0_2426157542.html

Fins a 2.500 ciutadans de diversos països europeus s'han sumat a una demanda col·lectiva contra el govern d'Àustria per negligència en haver permès que durant la primera quinzena del mes de març l'estació d'esquí d' Ischgl, al Tirol austríac, es mantingués oberta i es convertís en un focus de propagació del coronavirus.

De fet, la Fiscalia del país investiga si l'empresa que gestiona l'estació d'esquí, coneguda com l'Eivissa dels Alps, va encobrir l'aparició del brot per evitar que la notícia perjudiqués els negocis de la població, en plena temporada de neu.

La demanda conjunta està liderada per l'Associació de Protecció al Consumidor d'Àustria (VSV), que ha recopilat dades a través d'internet de milers de persones que creuen haver-se contagiat en aquell paratge de neu. "Hem ajuntat 2.500 perjudicats i pensem defensar els seus interessos", ha explicat el president de l'associació, Peter Kolba.


Àustria investiga com un poble del Tirol va escampar el coronavirus per mig Europa
Àustria investiga com un poble del Tirol va escampar el coronavirus per mig Europa

El grup més nombrós de demandants és el dels ciutadans alemanys, que han resultat els més afectats pel brot del Tirol, però també s'hi han sumat turistes de Noruega, Dinamarca i Islàndia, a més de familiars directes dels contagiats, especialment dels que estan hospitalitzats a cures intensives.

L'associació VSV ja va presentar la setmana passada una denúncia a la Fiscalia austríaca contra el governador del Tirol, el democristià Günther Platter, i contra l'alcalde d'Ischgl i altres autoritats locals. L'entitat sospita que es va endarrerir el tancament de les pistes d'esquí i dels hotels i altres locals de la zona per evitar perdre diners fins i tot quan se sabia que el coronavirus estava a la regió.

L'alerta la va donar Islàndia el 5 de març, quan va declarar Ischgl com a "zona d'alt risc" pel coronavirus i va imposar una quarantena obligatòria per a tothom que tornava d'allà, una mesura que el país només havia pres en aquell moment per als ciutadans que arribaven de la Xina, l'Iran i Corea del Sud, els altres grans focus del covid-19 aleshores.

^top
22  Tokyo  - URGENT; El consolat informa d'un vol TOKYO->MADRID el 1 d'Abril a les 18:40 per 350€
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-03-30

Como continuación a nuestro correo de ayer, la compañía Iberia ha confirmado el vuelo Tokio - Madrid con salida desde el aeropuerto de Narita (Tokio) el próximo día 1 de abril a las 18:40. El precio sería 350 euros (aprox. 42.500 yenes). Si están interesados, contacten de manera muy urgente con msaa@iberia.es para más detalles, indicando nombre y apellidos de los viajeros, correo electrónico de contacto y número de teléfono.Dadas las numerosas cancelaciones que se están produciendo y la imposibilidad de confirmar que los vuelos previstos vayan a operar, les recomendamos que, principalmente aquellos que fueran a abandonar Japón próximamente valoren esta opción excepcional de salida, que no se repetirá en el futuro. Dado el estado de alarma, la obligación de confinamiento y el cierre de los hoteles, les recordamos que han de contar con un domicilio en España. Asimismo, les recordamos la prohibición de entrada en Japón, hasta nuevo aviso, si se ha estado en los catorce días antes del regreso a Japón en España o en uno de los siguientes países (enlace)Atentamente

Sección Consular / ‹è

Embajada de España en Japón / (å¹Ú¤ó'(

1-3-29 Roppongi, Minato-ku, Tokio 106-0032

Tel.: 03-3583-8531 Fax: 03-3582-8627

E-mail: emb.tokio.info@maec.es

^top
23  Lima  - Vols de retorn a Espanya
Pujat per Lluís López ( Lima ) [2] - 2020-03-29

Penjo aquesta info per si algú li pot interessar:

El Consulado General de España informa:

El Gobierno de España, con la colaboración de la compañía Iberia, está organizando dos nuevos vuelos los días 31 de marzo y 1 de abril para posibilitar el retorno a España de ciudadanos españoles que se encuentren temporalmente en Perú por razones de turismo u otras.

Estos vuelos están abiertos a todos los españoles que dispongan de reserva de regreso a España con la compañía Iberia, así como a los españoles con reservas con otras aerolíneas, e incluso a aquellos que no dispongan de billete. En estos dos últimos casos, los precios estarán sometidos a las tarifas comerciales de carácter preferencial que establezca la propia compañía.

Solicitamos a todos aquellos españoles que estén interesados en participar en estos vuelos que respondan a la presente comunicación indicando su deseo de ser incluidos en dichos vuelos, y señalando en el orden indicado:

A)Nombre; B) Apellidos; C) Ubicación en Perú; D) País emisor del pasaporte; E) Número del pasaporte; F) Nacionalidad; G) Fecha de nacimiento; H) Género; I) Fecha de vencimiento del pasaporte; J) Número del billete original; K) Localizador del billete original; L) Fecha del vuelo original; M) Teléfono de contacto; y N) correo electrónico. Si desean viajar a España y carecen de billete, rogamos que lo indiquen.

Rogamos nos indiquen su interés a la mayor brevedad y en todo caso antes de las 10’00h del 29 de marzo.

Una vez hayan confirmado su interés, nos pondremos en contacto a través de los medios de contacto facilitados para que se pongan en contacto con la compañía Iberia para concretar el cierre de los pasajes. Les pedimos que permanezcan atentos a dichos medios de contacto.

Vd. ha recibido este correo porque ha manifestado a este Consulado su interés en regresar a España organizados por el Gobierno de España con la colaboración de la compañía Iberia.
Atentamente,

Consulado General de España en Lima
Calle Los Pinos 490, San Isidro. Lima 27
Tfno: +51 1 5137930 Fax: +51 1 4220347
Email: cog.lima.1@maec.es
www.exteriores.gob.es/consulados/lima

^top
24  Lima  - Turistes al Peru durant crisi Covid-19
Pujat per Lluís López ( Lima ) [2] - 2020-03-24

Benvolguts, a tots els que esteu tenint problemes per retornar a Catalunya us suggereixo que contacteu amb en Jaume al mobil de Peru +51 965 402 597 a fi i efecte que us afegeixi al grup de whatsapp de catalans residents a Peru, on s’estan penjant gairebé a diari informacions provinents del consulat i altres que potser us seran d’ajut. Tambe em podeu contactar a mi (Lluis) al +51 996316549 o per mail: gassela_@hotmail.com.
Bona sort!!
Lluis

^top
25  Lima  - Turistes al Peru durant crisi Covid-19
Pujat per Lluís López ( Lima ) [2] - 2020-03-24

Benvolguts, a tots els que esteu tenint problemes per retornar a Catalunya us suggereixo que contacteu amb en Jaume al mobil de Peru +51 965 402 597 a fi i efecte que us afegeixi al grup de whatsapp de catalans residents a Peru, on s’estan penjant gairebé a diari informacions provinents del consulat i altres que potser us seran d’ajut. Tambe em podeu contactar a mi (Lluis) al +51 996316549 o per mail: gassela_@hotmail.com.
Bona sort!!
Lluis

^top
26  NewYork  - La corba de contagis als Estats Units ja és similar a la d'Itàlia. Nova York té la meitat dels 30.000 casos del país, sense mesures coordinades a nivell federal
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-03-23

Nova York té la meitat dels 30.000 casos del país, sense mesures coordinades a nivell federal

https://www.ara.cat/internacional/contag is-Estats-Units-similar-Italia-coronavir us-Covid-19_0_2421357964.html

La dada impressiona. L'estat de Nova York té diagnosticats pràcticament el 5% dels malalts de coronavirus del món i aproximadament la meitat dels dels Estats Units. Més de 15.000 persones contagiades d'un total de 29.192 a tot el país, segons dades ofertes pel governador de l'estat, Andrew Cuomo, a mitja tarda de diumenge (hora de Catalunya). La Universitat Johns Hopkins de Baltimore, però, confirmava ja 31.057 casos per als Estats Units, que se situa com el tercer país més afectat del món i veu com la seva corba de contagis comença a pujar al mateix ritme o fins i tot un pèl més ràpid que la d'Itàlia.


A Nova York, les dades suposen un increment de més de 4.800 respecte del dissabte. Del total, més de 9.000 estan localitzats a la ciutat de Nova York, al sud de la localitat de New Rochelle, que va ser inicialment el major focus de contagis de l'estat i on es va ordenar fa ja dues setmanes una "zona de contenció" al voltant d'una sinagoga que es creu que era el vincle entre la majoria d'afectats.

La densitat de població de Nova York és un dels motius d'aquest preocupant lideratge, però també està vinculat a l'increment del nombre de tests realitzats en els últims dies. A nivell nacional, el dissabte va ser la primera vegada que la Casa Blanca va oferir dades actualitzades. Tot just 195.000 ciutadans han pogut fer-se la prova, dels quals 20.000 han donat positiu. Números escanyolits per a un país que supera àmpliament els 300 milions d'habitants i on el primer cas es va detectar el 21 de gener a l'estat de Washington, al nord-oest dels Estats Units. Es tractava d'un home que acabava de tornar de Wuhan, la localitat xinesa on va començar a expandir-se el nou coronavirus.

La falta de coordinació d'una estratègia nacional és un dels grans problemes que enfronta els Estats Units. El president, Donald Trump, ha passat de la negació del coronavirus com a crisi a posar-se els galons de "president en temps de guerra". No obstant això, han sigut els estats els que han pres les mesures més restrictives.

La Casa Blanca amb prou feines ha emès una sèrie de recomanacions, que inclouen evitar les concentracions (no més de deu persones), mantenir la distància social i practicar les normes d'higiene. Recomanació vàlida durant quinze dies amb el propòsit de frenar la propagació de virus. Però allà on la Casa Blanca recomana, Nova York o Califòrnia prohibeixen: per exemple, el treball presencial en feines no essencials. No hi ha, però, multes per als que segueixen sense evitar les concentracions.


Les projeccions també són alarmants. Segons un estudi de la Universitat de Colúmbia, fins i tot encara que les mesures aconsegueixin reduir a la meitat el nombre de contagis, unes 650.000 persones podrien emmalaltir en els dos mesos vinents.

Jeffrey Shaman, líder de l'equip responsable de l'estudi, reconeixia a The New York Times que la situació requerirà "sacrificis no vistos des de la Segona Guerra Mundial". Sacrificis que molts estats semblen encara negar-se a exigir. A Florida, el diari Miami Herald publicava diumenge un editorial incendiari contra el seu governador. Sota el títol de "El coronavirus ens està matant a Florida, governador [Ron] DeSantis. Actuï com si li importés", el diari descriu el polític com un "líder espantadís" i "tan negligent com el president".

Un president Trump a qui els governadors preguen que prengui les accions apropiades per garantir el subministrament de material sanitari. Segons el d'Illinois, J.B. Pritzker, els estats "estem competint entre nosaltres" per aconseguir-ho. "Això és el salvatge oest", ha sentenciat.

^top
27  Lima  - CATALANS CONFINATS AL PERÚ
Pujat per JosepFB ( Lima ) [13018] - 2020-03-18

Som 4 catalans que hem vingut de viatge al Perú i ens hem quedat atrapats a Lima pel tema del coronavirus.
La nostra intenció és contactar amb tots els catalans que estiguin al Perú amb les mateixes circunstàncies per agrupar-nos i fer-ho saber a la Generalitat per tal de que poguem fer pinya i ens puguin repatriar a casa el més aviat possible.
Segons el Consulat Espanyol al Perú, hi han ara mateix uns 3.000 espanyols confinats en aquest país.
Si no fem soroll, no ens vindràn a buscar.

^top
28  Milano  - Itàlia aïlla 16 milions de persones al nord del país pel coronavirus
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-03-08

La mesura afecta la Llombardia i 14 províncies més, incloses les ciutats de Milà, Venècia, Mòdena, Parma o Bolònia, i s'allarga fins al 3 d'abril

https://www.ccma.cat/324/italia-ailla-16 -milions-de-persones-al-nord-del-pais-pe l-coronavirus/noticia/2995491/

^top
29  Paris  - Coronavirus: França requisa totes les mascaretes per al personal sanitari i els malalts
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-03-05

El govern també ha regulat el preu dels gels antisèptics, que s'havia disparat arran de la propagació de la malaltia, amb 4 morts i 200 afectats a França

https://www.ccma.cat/324/coronavirus-fra nca-requisa-mascaretes-perque-en-tinguin -personal-sanitari-i-malalts/noticia/299 4724/

^top
30  Atenes  - Grècia suspèn durant un mes el dret a poder demanar asil
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-03-03

Brussel·les manté silenci malgrat que Atenes vulnera els drets dels refugiats

https://www.ara.cat/internacional/Grecia -suspen-dret-asil-durant_0_2409359182.ht ml

^top
31  Den Haag  - Visita a Delft i Rodalies
Pujat per Daniel Balagué Guardia ( Cleveland ) [2248] - 2020-02-29

Hola!

Sóc en Dani. Actualment visc a Cleveland, OH però la meva dona ha demanat feina a TU-Delft i té força números perquè li donin la plaça. El cas és que ens agradaria poder parlar amb algú dels que viviu als Països Baixos per saber una mica més, en primera persona, com és la vida aquí i com ho porteu. Ella i jo vindrem a fer una visita a Delft del 10 al 14 de març i ens preguntàvem si seria possible quedar amb algú de vosaltres.

Em podeu enviar un Telegram a @dbalague (https://t.me/dbalague) o em podeu contactar per correu electrònic a danielbalague@gmail.com

Moltes gràcies!

^top
32  Rotterdam  - Visita a Delft i Rodalies
Pujat per Daniel Balagué Guardia ( Cleveland ) [2248] - 2020-02-29

Hola!

Sóc en Dani. Actualment visc a Cleveland, Ohio, però la meva dona ha demanat feina a TU-Delft i té força números perquè li donin la plaça. El cas és que ens agradaria poder parlar amb algú dels que viviu als Països Baixos per saber una mica més, en primera persona, com és la vida aquí i com ho porteu. Ella i jo vindrem a fer una visita a Delft del 10 al 14 de març i ens preguntàvem si seria possible quedar amb algú de vosaltres.

Em podeu enviar un Telegram a @dbalague (https://t.me/dbalague) o em podeu contactar per correu electrònic a danielbalague@gmail.com

Moltes gràcies!

^top
33  Delft  - Visita a Delft
Pujat per Daniel Balagué Guardia ( Cleveland ) [2248] - 2020-02-29

Hola!

Sóc en Dani. Actualment visc a Cleveland, OH però la meva dona ha demanat feina a TU-Delft i té força números perquè li donin la plaça. El cas és que ens agradaria poder parlar amb algú dels que viviu a Delft per saber una mica més, en primera persona, com és la vida aquí i com ho porteu. Ella i jo vindrem a fer una visita a Delft del 10 al 14 de març i ens preguntàvem si seria possible quedar amb algú de vosaltres.

Em podeu enviar un Telegram a @dbalague (https://t.me/dbalague) o em podeu contactar per correu electrònic a danielbalague@gmail.com

Moltes gràcies!

^top
34  Perpinya  - L'acte de Puigdemont es retransmetrà en directe
Pujat per Anna Lon Quintana ( Perpinya ) [9689] - 2020-02-28

L'acte de Puigdemont a Perpinyà es podrà seguir en directe al canal de Youtube del Consell per la República:
https://youtu.be/FkhZpKU4Oi8

^top
35  Auckland  - Nouvinguts
Pujat per Jordibasart ( Auckland ) [13006] - 2020-02-25

Hola a tots! Som en jordi i la roser. Portem un parell de setmanes x nz i la nostra idea es buscar-nos la vida x aqui. Jo soc mestra i ella biotecnologa. De moment sembla que la cosa no es tan facil com semblava desde la distancia. Agrairiem consells en qualsevol sentit (feina, trobar pis, cotxe...). Ara mateix som x Auckland. Si algu vol fer una birreta aqui ens teniu!

^top
36  London  - El Regne Unit tanca la porta a la immigració no qualificada i que no parli anglès
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-19

El govern anuncia un sistema d'entrada basat en punts per posar fi a la mà d'obra barata de la UE

https://www.ara.cat/internacional/Regne- Unit-immigracio-no-qualificada_0_2402159 861.html

El govern de Boris Johnson ha decidit tancar la porta a la immigració no qualificada i que no parli anglès. En una tant esperada com temuda per molts empresaris reforma de les lleis d'immigració, a partir del 31 de desembre, quan acabarà el període de transició del Brexit, només podran establir-se al Regne Unit treballadors qualificats –tant de la Unió Europea (UE) com de la resta del món– que tinguin una oferta concreta de treball, parlin anglès a un nivell determinat i tinguin un salari anual mínim de 30.800 euros. Amb tot, en sectors amb especials necessitats es rebaixarà aquest mínim als 24.600 euros.

^top
37  Atenes  - Atenes es revolta contra la plaga dels Airbnb
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-18

La gentrificació ha elevat els preus de lloguer un 30% en dos anys

https://www.ara.cat/internacional/Atenes -revolta-contra-Airbnb_0_2401559856.html

La senyora Eleni té 80 anys i busca pis. El bloc on viu al centre d’Atenes passarà a ser d’ús turístic. Segons han pogut esbrinar els veïns, la fundació propietària de l’edifici l’ha llogat a una empresa estrangera per fer-hi Airbnbs o un hostal.

Aquesta veïna del barri d’Exarchia viu amb les seves dues filles, i una d’elles té dificultats de mobilitat i es desplaça amb cadira de rodes. Per tot plegat, el trasllat es fa pràcticament impossible. “Pensava que sortiria d’aquesta casa en una caixa. Sé que aquestes coses passen, però no m’ho esperava d’una fundació. Soc optimista per naturalesa, però en aquest tema no hi veig llum”, es lamenta.

El cas d’Eleni Alexiadou és cada vegada més comú a Atenes, on fins fa pocs anys viure al centre i pagar un lloguer assequible era habitual. Però, entre el 2016 i el 2018, els preus de lloguer a les àrees cèntriques van pujar fins a un 30%, segons l’agència immobiliària grega RE/MAX, i cada cop és més difícil trobar pis.

De tot manera, la gentrificació i la pèrdua de lloguers a Atenes han seguit un camí diferent del d’altres ciutats. “A Barcelona, i a Espanya en general, ha sigut un procés molt més organitzat, amb grans inversors obrint mercat. A Grècia no és així, és més espontani i sense control”, diu Georgia Alexandri, investigadora Marie Curie a la Universitat de Leeds. El barri d’Exarchia, conegut per la seva tradició llibertària, s’ha convertit en un dels punts més visibles d’aquesta transformació urbana de la capital grega.

Fa un any va néixer el col·lectiu Acció Contra la Regeneració i la Gentrificació (AARG), i Eleni Alexiadou hi va acudir per visibilitzar el seu cas. Aquest grup ha fet de la plataforma de lloguers turístics Airbnb un dels seus grans cavalls de batalla: “La gentrificació té característiques diferents a tot arreu, però sempre té el segell d’Airbnb”, afirma Thanassis, un dels seus membres.

La plataforma es va popularitzar a Atenes més tard i de forma diferent a d’altres ciutats. “Airbnb va començar de forma informal i espontània, com una estratègia de supervivència d’algunes famílies per fer front a l’increment dels costos de l’habitatge”, diu Dimitris Pettas, investigador postdoctoral a la Universitat Panteion d’Atenes.

En el moment més cru de la crisi, cap al 2013, Airbnb es va perfilar com la forma d’obtenir uns ingressos extres per a una població afectada per un atur de fins al 27%. A Atenes hi ha un alt índex de propietat, quasi del 75%, cosa que facilitava aquesta opció. A partir del 2012, els anuncis a la plataforma es van començar a duplicar anualment, i entre el 2015 i el 2018 es van quintuplicar. Pettas assenyala, però, un canvi de tendència: “Els petits propietaris estan sent expulsats del mercat progressivament i cada cop hi ha més inversors o grans propietaris més competitius”. Això fomenta que els petits propietaris que ja no poden competir tornin a viure de lloguer, però a preus més inflats. “Encara que es limiti Airbnb o deixi de ser rendible per a alguns actors, els preus dels lloguers no tornaran al nivell del 2008”, afegeix l’investigador.

Un altre factor que augmenta la demanda immobiliària és el programa anomenat visa daurada, que ofereix permís de residència de 5 anys a qualsevol ciutadà estranger que inverteixi un mínim de 250.000 euros en propietat. Aquest programa existeix en diferents països europeus, però a Grècia és on té l’import més baix, juntament amb Lituània. A Espanya és el doble, 500.000 euros.

Llançat el 2013, en ple apogeu de la crisi, el programa ha anat creixent i el 2019 va atorgar la residència a un total de 6.304 inversors, un 55% més que l’any anterior, i el 70% eren xinesos. Una de les sortides que tenen aquestes propietats acabades d’adquirir és llogar-les a través d’Airbnb. Pettas assenyala que això fa “més atractiva” la visa daurada “perquè no només obtenen permís de residència i una casa, sinó també una inversió”. Però, alhora, redueix encara més l’oferta de lloguer residencial.

Alexiadou ha viscut tota la vida a Exarchia. Amb la comunitat de veïns i col·lectius com AARG lluitarà per quedar-s’hi, però ho afronta amb poc optimisme: “Estic mirant anuncis però no trobo res. No hi ha cases al barri”.

^top
38  Cork  - Colla
Pujat per Josep CT ( Cork ) [12999] - 2020-02-16

Hi ha alguna colla de catalans a Cork?

^top
39  Braunschweig  -
Pujat per Maria Pastallé ( Braunschweig ) [12994] - 2020-02-13

Hola! som nous a Braunschweig, hem arribat aquest passat mes de gener el meu marit Jose Luis, la meva filla Berta (14) i jo mateixa. Ens agradaria molt conèixer catalanes i catalans i saber si de tant en tant es fan activitats. Salutacions, Maria.

^top
40  Roma  - Itàlia obre la porta a jutjar Matteo Salvini per impedir desembarcar migrants
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-13

El Senat retira la immunitat al líder de la Lliga, que quan era ministre de l'Interior no va deixar que una embarcació amb 131 persones rescatades entrés a port

https://www.ccma.cat/324/italia-obre-la- porta-a-jutjar-matteo-salvini-per-impedi r-desembarcar-migrants/noticia/2990090/

^top
41  Angola  - La misteriosa casa de Pedralbes: de Jordi Pujol Ferrusola al dictador d?Angola
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-09

L?expresident angolès viu en una mansió que va ser de Júnior

https://www.ara.cat/economia/casa-Pedral bes-Jordi-Pujol-Ferrusola-dictador-Angol a_0_2396160443.html

Aquesta és la història d’una casa misteriosa. No està encantada, però al seu voltant hi ha moltes incògnites difícils de resoldre.

Diguem-ho ràpid: José Eduardo dos Santos, controvertit president d’Angola durant dècades (1979-2017), viu en una mansió de Pedralbes. La dada resulta encara més xocant si descobrim que el mateix immoble va pertànyer a Jordi Pujol Ferrusola, àlies Júnior. ¿De qui és avui la casa i, sobretot, com va passar del primogènit de l’expresident de la Generalitat al segon dirigent més longeu d’Àfrica?

El Registre de la Propietat número 19 de Barcelona s’ha negat a informar de qui és l’immoble actualment adduint que el dret a la informació no és aplicable en aquest cas. Queda el dubte, doncs, de si la casa és de Dos Santos o si l’ha llogat.

La mansió és a la cantonada entre els carrers Moneders i Santa Caterina de Siena, a tocar de l’entrada 10 de la ronda de Dalt. Quan l’ARA la va visitar fa uns dies s’hi veia una moderada activitat. Unes setmanes enrere El Confidencial va comprovar in situ com el seguici de l’exlíder angolès entrava a la residència carregat de menjar i capses de vi. La presència d’un reporter va alertar els guardaespatlles, que el van retenir fins que els Mossos d’Esquadra van intervenir-hi. Eduardo dos Santos va arribar a treure el cap en plena disputa. El periodista havia anat fins a la casa perquè el seu mitjà coneixia els 715.000 documents que s’han filtrat i que descobrien, entre moltes altres coses, on viu Dos Santos. Els denominats Luanda Leaks -publicats per un grup de mitjans internacionals- mostren com la riquesa multimilionària de la família Dos Santos prové de l’espoli de la riquesa natural d’Angola. Principalment, petroli i diamants. A més de l’imponent xalet, Dos Santos disposa d’un ampli grup de treballadors que viuen a la casa del davant.

Fa temps que Dos Santos visita Barcelona. El 2013 la televisió pública portuguesa RTP va saber que l’aleshores president angolès era a la capital catalana per tractar-se d’un càncer. El govern del país va confirmar-ho, però va negar que fos per tractar-se de cap malaltia. Segons va confirmar llavors l’Abc, el líder angolès ja va residir puntualment a la casa del carrer Moneders, que va llogar. Tres anys després, el 2016, Crónica Global va explicar que Dos Santos vivia a Pedralbes, tot i que en un xalet diferent de l’actual.

Llavors es va especular sobre si la presència de Dos Santos a Barcelona responia a les dures negociacions que la seva filla mantenia amb CaixaBank. L’entitat, encara presidida per Isidre Fainé, volia comprar el banc portuguès BPI, on ja controlava la majoria de les accions (un 44%) però tenia limitat els seus drets de vot al 20%. Això va donar lloc a una llarga batalla amb Isabel dos Santos, la filla del petrodictador i segona accionista del BPI, amb tan sols el 19%. Fainé va negociar amb Isabel dos Santos a Londres i, fins i tot, en una estació d’esquí suïssa. Curiosament, cap d’aquestes reunions es va produir a Barcelona.

Coneguda pel seu malnom de Princesa d’Àfrica i amb una fortuna d’uns 2.200 milions de dòlars segons Forbes, Isabel dos Santos finalment va haver de cedir el control del BPI, ara en mans de CaixaBank.

Per cert: ¿saben cap on va volar Isabel dos Santos el divendres previ a la publicació dels Luanda Leaks? Efectivament, a Barcelona. Previsiblement, per visitar el seu pare al carrer Moneders.

Pagat en metàl·lic
I què hi pinta Jordi Pujol Ferrusola aquí al mig? Ell era el propietari de la mansió des del 2003, d’acord amb un informe de la UDEF entregat al jutge Pablo Ruz el 2014, segons va publicar l’ Abc. Aquell mitjà va comprovar que la casa abans havia sigut d’un exdirectiu del RCD Espanyol i que Júnior l’hi va comprar en metàl·lic per 2,5 milions d’euros, tot i que mai va inscriure el canvi al Registre de la Propietat. El venedor va seguir rebent els rebuts d’impostos municipals, com va explicar al rotatiu madrileny, que va parlar amb ell preservant-ne l’anonimat.

L’advocat de Júnior confirma a l’ARA que la casa va deixar de ser seva el febrer del 2014, quan es va dissoldre el condomini que tenia amb la seva exdona, Mercè Gironès, com a conseqüència del seu divorci. Gironès es va quedar la casa. L’immoble es va valorar llavors en quatre milions perquè Gironès, segons les investigacions judicials, li va pagar a Júnior un xec de dos milions per la seva meitat.

A partir d’aleshores, el rastre de la mansió es perd, i no ha sigut fins fa unes setmanes que s’ha descobert qui és el seu actual inquilí. Ni més ni menys que José Eduardo dos Santos. Però ¿de qui és actualment aquest immoble i com s’ha convertit en la residència de gent tan distingida? Aquest és un altre dels misteris que queden per resoldre.

^top
42  Perpinya  - Obertes les inscripcions, a Perpinyà, pels exàmens de català de la Generalitat de Catalunya fins al 12 de febrer
Pujat per Anna Lon Quintana ( Perpinya ) [9689] - 2020-02-04

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitza els exàmens de català que permeten certificar un dels quatre nivells específics de llengua catalana, uns nivells conformes amb la normativa europea sobre coneixements lingüístics.

https://www.radioarrels.cat/noticia/950/ obertes-les-inscripcions-als-examens-de- catala-fins-el-12-de-febrer

^top
43  Copenhagen  - Algun Periodista/Expert en tecnologia que vulgui participa del programa POPAP de Catalunya Radio que es farà el 13 de Febrer a Allerød?
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-04

Escric des del programa POPAP de Catalunya Ràdio. En motiu del dia Mundial de la Ràdio, el 13 de febrer anem a un poble prop de Copenhaguen a fer el programa des de casa d’una oient del programa. El poble és 3450 Allerød.

Volem aconseguir contactar amb un/a periodista que es pogués desplaçar a casa d’aquesta senyora i fer el programa amb nosaltres.
El nostre programa tracta sobre tendències a les xarxes socials i novetats en tecnologia, per això seria interessant tenir un perfil de periodista o expert que ens pogués donar una visió general del sector tecnològic a Dinamarca.

Moltes gràcies!

Salutacions!
Helena Miquel
Producció POPAP Catalunya Ràdio
Av. Diagonal 614-616
08021 Barcelona
Directe: 93.306.92.17
Mòbil: 678.664.781
popap@catradio.cat
memiquel.k@ccma.cat

---- PS ----
hem preguntat si pensaven pagar alguna cosa i ens han respost:

Des de Catalunya Ràdio no es contempla aquesta despesa, ja que es considera que seria un convidat al programa, com fem cada dia des de Barcelona amb tots els convidats, però si suposés molta molèstia per la persona (ja que és fora de Copenhaguen), puc mirar de demanar si seria possible almenys pagar els desplaçaments, penso que això ho puc aconseguir.

^top
44  Gibraltar  - El Gobierno aprueba el pacto fiscal con Reino Unido para reducir el fraude y la evasión fiscal en Gibraltar tras el Brexit
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-04

Se trata de la remisión a las Cortes del pacto alcanzado el pasado marzo entre España y el Reino Unido en materia de fiscalidad, una vez que se ha consumado la salida de estos últimos de la Unión Europea 

https://www.eldiario.es/economia/Gobiern o-fiscal-Reino-Gibraltar-Brexit_0_992150 943.html

^top
45  CROÀCIA  - Caixa Catalana fia a Lituània la consecució d?una fitxa bancària
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-04

L'entitat s'ha incorporat a un projecte de banc ètic que promou una cooperativa croata

https://www.ara.cat/economia/Caixa-Catal ana-lituania-fitxa-bancaria_0_2392560873 .html

^top
46  CUBA  - El català que va alliberar Guantánamo
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-03

Sis dècades després del triomf de la Revolució Cubana ha sigut possible documentar la biografia d?un dels grans protagonistes d?aquesta gesta històrica

https://www.ara.cat/suplements/diumenge/ Cuba-General-Montseny-alliberar-Guantana mo_0_2391960782.html

En la història que hem conegut de la Revolució Cubana s’hi amagava un fet molt destacat per als catalans: un dels revolucionaris era fill d’un fuster de la ciutat de Reus que va emigrar al principi del segle passat a l’illa. Després va alliberar Guantánamo i es va acabar convertint en un dels generals més prestigiosos de l’entorn dels germans Castro.

Ara, quan es compleix el 61è aniversari d’aquella revolució, s’han pogut documentar amb precisió les dades històriques d’aquest personatge, el general Demetrio Montseny Villa, que ofereix una trajectòria existencial i una peripècia coral digna d’una pel·lícula de Hollywood.

El mateix general Montseny, que va morir el juliol del 2011, no va evitar esmentar, en alguna ocasió, la seva ascendència catalana, però no va transcendir mai fora de Cuba ja sigui per l’hermetisme que envolta sempre les forces armades en general -i molt especialment les cubanes- o perquè ell mateix no en tenia proves documentals fefaents.

Al principi del segle XX el seu pare, Josep Montseny i Gual, nascut a Reus, va emigrar a Cuba i es va establir, a la zona de Guantánamo, com a fuster en un sanatori que la colònia dels catalans tenia en aquella ciutat. Es va casar i la seva dona va treballar de bugadera al mateix centre.

Demetrio va néixer a Guantánamo el 8 d’octubre del 1925. Quan era molt jove el seu pare va morir i com que era fill únic i la situació familiar era precària, va haver d’abandonar els estudis. Amb quinze anys va intentar entrar a treballar als ferrocarrils de Guantánamo-Occidente, però no ho va aconseguir perquè les places noves eren per als fills dels treballadors. Va dur a terme moltíssimes feines auxiliars. Quatre anys després, quan en tenia dinou, va aconseguir entrar-hi i el van convertir en retranquero -una espècie de guardafrens- i, més endavant, en cap d’estació.

Era fill d’un fuster de Reus que va emigrar a l’illa a l’inici del segle XX

Just en aquell moment va començar la seva implicació en lluites obreres, es va integrar al Partit Socialista Popular i va arribar a ser delegat obrer davant la patronal.

El fet que va capgirar la seva vida va ser el cop d’estat del general Fulgencio Batista, el març del 1952, arran del qual es va implantar una dictadura militar a Cuba que, des del primer moment, va suscitar una forta resistència social, obrera i estudiantil.

Demetrio Montseny es va inscriure de ple dret, i des del primer moment, en aquella etapa prerevolucionària: el 1952 amb les primeres lluites estudiantils i obreres, just després del cop d’estat; el 1955 amb la creació d’una guerrilla urbana militaritzada a la zona de Guantánamo, dins el Movimiento 26 de Julio; i el 1958 amb la incorporació directa a les Forces Armades Revolucionàries, com a capità de la Columna 20 Gustavo Fraga.

El comandant Montseny / Arxiu Marta Montseny
El comandant Montseny / Arxiu Marta Montseny
En l’època de guerriller urbà, Canceco o Villa -aquests van ser alguns dels àlies clandestins que va adoptar Demetrio Montseny- amagava la seva identitat amb targetes d’agent comercial de farmàcia i alhora la seva veritable activitat secreta: cap d’acció i sabotatge del Movimiento 26 de Julioa tota la zona de Guantánamo. L’àlies Villa li va quedar, des de llavors i per sempre més, incrustat com a segon cognom, tot i que no era el matern.

Alliberar Caimanera i Guantánamo
A mitjans de març del 1958 Montseny va abandonar els anys de guerrilla urbana i va pujar a la Sierra per acabar comandant, com a capità, la Columna 20 Gustavo Fraga, sota les ordres de Raúl Castro. L’estratègia militar dels alçats ja era en aquells moments començar a conquerir territori -ciutats, casernes, comunicacions...- en terres baixes.

Amb els efectius de la seva columna, Montseny va encerclar Caimanera i va dur a terme accions directes, com ara sabotejar la via fèrria i fer emboscades permanents en indrets de la carretera que anava a Santiago de Cuba, d’on venien els reforços i les tanquetes de l’exèrcit de Batista.

Oberta la confrontació militar directa amb Caimanera, no sense un cert nombre de víctimes -ell mateix va resultar ferit, encara que no de gravetat-, es lluitava amb una gran desigualtat de mitjans, perquè la peça més important que tenia Villa era el cañoncito, de 20 mil·límetres, que havien capturat i restaurat d’un avió nord-americà que es va estavellar fora de la base militar de Guantánamo. Després de forts combats, Caimanera es va rendir el 25 de desembre. Tres dies després, Fidel Castro va firmar l’ascens de Demetrio Montseny a comandant.

Alguns dels seus àlies clandestins van ser Canceco i Villa

La conquesta següent, la de Guantánamo, va ser més incruenta però psicològicament molt complexa i trepidant. Era una plaça militar molt important, amb més de mil soldats, bateries de 60 i 81 mil·límetres i sis tancs.

El comandant Montseny a cavall / Arxiu Marta Montseny
El comandant Montseny a cavall / Arxiu Marta Montseny
La columna del ja comandant Montseny, com a avantguarda, i dues més van envoltar tota la ciutat i fins i tot van entrar en alguns edificis. Per estalviar-se víctimes inútils, el mateix Raúl Castro va decidir escriure una carta al comandant Literas, màxima autoritat de la plaça, oferint-li que es rendís. I el mateix Montseny, juntament amb el comandant Ameijeiras, amb una tanqueta, en un gest fins i tot temerari, es va atrevir a entrar al centre de la ciutat per parlar amb el coronel batistià Casillas. L’estira-i-arronsa va durar interminables hores.

L’1 de gener del 1959 a les dues de la matinada, el dictador Fulgencio Batista, la seva família i altres acòlits van pujar a tres avions DC-4 i van fugir de l’illa. L’evidència de la desfeta del règim ja era total i unes hores després, llavors sí, es va rendir l’última caserna de Guantánamo.

Després de la guerra
Un cop guanyada la guerra, el comandant Montseny es va convertir, des del primer moment, en cap militar de la zona de Guantánamo. Just un mes després, el 3 de febrer del 1959, Fidel Castro va fer una visita apoteòsica a la ciutat. Des que va baixar de l’avió, una multitud el va acompanyar per tots els carrers i places de la ciutat, durant hores, amb el comandant Montseny sempre al seu costat. Hi ha testimonis fotogràfics colpidors d’aquella exaltació ciutadana.

No gaire després va esdevenir, per ben poc temps, ajudant executiu del Che Guevara a l’Havana i després cap del districte militar de la província de Las Villas, fins a ser nomenat, el febrer del 1960, delegat del ministeri d’Indústria a Oriente, novament a les ordres del Che, que havia assumit aquest nou paper ministerial.

El 1962 va seguir un curs d’oficials superiors a la Unió Soviètica i, just després, el van fer cap de l’exèrcit a Camagüey, fins al 1964, quan va assumir la direcció de la Brigada de Fronteras i, després, la direcció de Relacions Exteriors del ministeri de les Forces Armades (Minfar).

El 1970 va ser nomenat agregat militar a Txecoslovàquia i es va traslladar a viure a Praga amb tota la família durant quatre anys. Hi va arribar just dos anys després que els tancs soviètics haguessin avortat l’anomenada Primavera de Praga.

Un mes després de guanyar la revolució, Fidel Castro va visitar Guantánamo i la ciutat va celebrar una festa multitudinària que es va allargar moltes hores. En aquesta portada de la revista Blasones, el comandant Montseny apareix amb barret a l’esquerra de Castro. A la foto superior, Demetrio Montseny a l’època d’agregat militar a les ambaixades / Arxiu Marta Montseny
Un mes després de guanyar la revolució, Fidel Castro va visitar Guantánamo i la ciutat va celebrar una festa multitudinària que es va allargar moltes hores. En aquesta portada de la revista Blasones, el comandant Montseny apareix amb barret a l’esquerra de Castro. A la foto superior, Demetrio Montseny a l’època d’agregat militar a les ambaixades / Arxiu Marta Montseny
Més endavant, entre el 1979 i el 1983, el van enviar d’agregat militar a l’ambaixada de Cuba a Moscou. No hi ha cap constància documental de la feina que va fer en aquells dos períodes, però és ben imaginable, sobretot en el marc de les estretes relacions i intercanvis militars que hi havia vigents als dos països.

El 1989 el general Villa va passar a la reserva i va participar en la fundació de l’Associació de Combatents de la Revolució Cubana.

Al general Villa el va precedir sempre la fama de ser una persona amb molt de caràcter. Al llibre Secretos de generales, tot i el seu to hagiogràfic, se’l descriu significativament com “ una persona introvertida, de carácter fuerte, en ocasiones áspero ”... Però la veritat és que en les dues ocasions en què ens vam entrevistar amb ell va resultar ser una persona extraordinàriament afable. Potser per justificar-ho, en una expressió ben típica de la sornegueria cubana, ens va dir: “ Es que ahora, por las mañanas me tomo una pastilla de Calmón y por las tardes otra de Tranquilizón".


Descobrint una nova petjada catalana a Cuba
Fa més de vint anys, en un viatge a Cuba, vaig descobrir l’existència d’un tal “capitán Montseny” en un peu de foto descolorit d’un racó del Museu de la Revolució de l’Havana, situat a l’antic palau del dictador Fulgencio Batista. Feia referència a la conquesta de la zona de Caimanera i Guantánamo, i esmentava la seva decisiva intervenció militar a la zona.

Primera fiblada. Veure el meu cognom, tan poc usual, escrit amb total correcció als annals de la revolució castrista –més enllà de qualsevol parentesc directe, que ja vaig descartar des d’aquell moment–, em va induir a pensar en una nova petjada catalana a Cuba que fins llavors no havia transcendit.

No va ser fins al 2007 que l’amic i periodista Xavier Vinader, coneixedor i còmplice d’aquest tema, em va fer arribar emocionat unes fotocòpies rebregades d’un llibre de Luís Báez editat a Cuba, titulat Secretos de generales, que recull en format d’entrevistes la biografia de 41 generals de les Forces Armades Revolucionàries (FAR). De secretisme el llibre no en té gens, perquè és gairebé tot hagiogràfic, però entre els venerats militars entrevistats hi apareix el general de brigada Demetrio Montseny Villa, que, a més, esmenta molt de passada que el seu pare era d’origen català

Segona fiblada. En aquell moment em vaig proposar que, algun dia, intentaria documentar aquest nou vincle, fins llavors desconegut, en la prodigiosa relació històrica, social i cultural entre Cuba i Catalunya.

Vaig provocar aquesta oportunitat el 2009 quan en un nou viatge a l’Havana, i contra tot pronòstic sensat, em vaig proposar contactar-hi directament. Mitjançant un possible familiar seu que sortia a la guia telefònica, i després de força peripècies dignes d’una novel·la d’espies de l’Est dels anys 50, vaig deixar al lloc adequat les meves dades i el suggeriment a distància d’una possible trobada. Dos dies després, a les nou en punt del matí, va sonar el telèfon a l’hotel on m’allotjava i una veu distesa em va dir: “Hola, soy su pariente...” En resposta al meu suggeriment emocionat per poder veure’ns algun dia, em va etzibar: “El carro va para allá...”

Vint minuts més tard entrava a l’hotel i vam tenir la primera de dues trobades, amb un cert paroxisme de la direcció i el personal de l’hotel, que no entenia per què el mític general Villa dedicava dues hores a reunir-se amb un turista accidental.

En el decurs de les dues trobades em va complementar molta de la documentació que jo ja tenia sobre la seva vida i em va expressar el pesar perquè no tenia cap referència documental precisa sobre el seu pare. En un escorcoll de la policia de Batista, a l’època de la clandestinitat, s’havien confiscat tots els papers de la seva família.

Li vaig fer una promesa: aniria a Reus i furgaria en tots els arxius i racons. Així ho vaig fer, però la feina no va ser fàcil. Entre altres coses perquè ell mateix es va equivocar en l’edat del pare. I, a més, els llibres de dues parròquies s’havien cremat durant la Guerra Civil. Temps després d’entrar en aquest atzucac, una mà generosa se’m va oferir. L’investigador local Josep M. Grau, a qui havia demanat ajuda, va descobrir als censos d’habitants de l’any 1900 el nom de Josep Montseny i Gual i la seva edat. Obtenir després la partida de naixement del pare del general va ser molt fàcil: havia nascut a Reus el 12 de febrer del 1882.Vas néixer ahir...
Demetrio Montseny va ser l’últim company d’audàcies de guerrilla urbana que va veure viu Frank País, el mític líder del Movimiento 26 de Julio, la imatge del qual encara colpeix com la d’un jove estudiant de poc més de vint anys, de mirada penetrant, vestit sempre amb una impecable americana i pantalons blancs.

Al principi del 1955 Frank País i el seu inse- parable amic de la infància, Pepito Tey, van prendre una decisió que va canviar per sempre el futur de les seves vides: “Necessitem armes per lluitar contra les armes, i les hem de prendre a l’enemic”. Van organitzar un escamot i a mitjans d’abril van assaltar el Club de Cazadores. Se’n van endur dotze escopetes.

Aquí va començar la seva aventura trepi- dant, amb el rerefons de la creació del Movimiento Revolucionario 26 de Julio (MR- 26-7), dedicat a promoure insurreccions i vagues, fer sabotatges estratègics, capturar armes i, fins i tot, executar policies i militars, sobretot els torturadors.

A iniciativa de Frank, el mes d’octubre d’aquell any ell i Demetrio Montseny, que ja es coneixien, van fundar la cèl·lula de l’MR-26-7 a Guantánamo, en què Villa va exercir de cap d’acció i sabotatge.

Bastants mesos després d’una permanent i productiva relació conspirativa i clandestina que els mantenia a ple rendiment, es va produ- ir la mort de Frank País.

El 30 de juliol del 1957, a primera hora de la tarda, Frank i Demetrio feien una reunió a Santiago de Cuba a casa del company revoluci- onari Raúl Pujol –cognom de reminiscències catalanes– per donar resposta a una carta d’un tal Alejandro (l’àlies de Fidel Castro) on se’ls detallaven les necessitats més urgents per proveir-se d’armament i municions per enviar als alçats a les muntanyes.

Van ser avisats que la policia batistiana pentinava la zona, perquè algú havia recone- gut Frank País. Montseny li va oferir fugir amb un cotxe que tenia a prop, però s’hi va negar del tot. Minuts després queia cosit a trets juntament amb Pujol al Callejón del Moro, un passatge a pocs metres d’on s’havien acomiadat. Poques hores després, en una reunió en un pis a Santiago, tots els companys de Frank País volien sortir al carrer a venjar-ne la mort. En aquell pis va sonar el telèfon. Era Vilma Espín, la futura dona de Raúl Castro, que llavors era una joveneta de bona família –el seu pare era un reconegut advocat– que coordinava els moviments de la guerrilla urbana amb les directrius polítiques que baixaven de la mun- tanya. “Enterreu el Frank amb la màxima organització i repercussió ciutadana possible –va ser la seva consigna–, però no sortiu al carrer amb accions directes, perquè us estan esperant per trinxar-vos”. I a Montseny li va dir: “Cuida’t, que vas néixer ahir”.

L’endemà l’enterrament del jove Frank País, de 23 anys, es va convertir en una manifestació de la ja potent insurrecció civil que vivia Cuba en aquells moments: milers de ciutadans de Santiago van sortir al carrer per acompanyar el fèretre, i es van produir nota- bles aldarulls i vagues a tot el país.

Poques hores després, el 4 d’agost del 1957, de tornada a Guantánamo, va passar un altre fet transcendent i luctuós que, ni que sigui per atzar, vincula el futur general Montseny amb els seus orígens catalans. A primera hora de la tarda va anar a supervisar el que denominaven El Laboratorio, una fàbrica clandestina de bombes i granades que tenien al subsol d’una casa a Guantánamo, al carrer Aguilera.

L’espai secret era un cau subterrani esgarrapat al pati d’una casa on, per seguretat, només es podia entrar per una trapa que hi havia al pati de la casa del costat. Hi treballaven, permanentment, tres o quatre revolucionaris.

L’article més preuat que sortia d’aquesta fàbrica eren unes bombes potents anomenades pata de elefante: un cilindre de metall molt ample i gruixut, amb la tapa inferior soldada i la superior de rosca, per on s’introduïa la metxa que activava els explosius i la metralla que portava a dins.

Només d’entrar al forat, Demetrio Montseny ja va haver d’esbroncar un com- pany que fumava envoltat de dinamita. Després va anar a la casa del costat perquè tenia una reunió conspirativa amb altres com- panys i, minuts després, una espectacular explosió, que es va sentir a tota la ciutat, va dei- xar la casa del costat en runes.

Hi van morir els tres companys que mani- pulaven els artefactes, entre els quals el vell lluitador sindicalista i anarquista Gustavo Fraga, que va acabar donant nom a la columna militar que va alliberar Guantánamo.

Demetrio Montseny va tenir més sort. Ferit al cap, va perdre el coneixement però va ser traslladat al Centro Benéfico Catalán, una mena d’ambulatori a tocar. Els metges que el van atendre van impedir que els policies que hi van arribar tot seguit se l’emportessin. Va sobreviure dos cops gràcies a ells, perquè no hauria arribat a cap caserna militar sense un tret al cap.

Montseny es va estar a la presó algunes setmanes, però en una vista preliminar, abans del judici, el van deixar en llibertat amb la condició que es presentés cada dilluns al jutjat. “Todavía me están esperando”, ens va dir a nos- altres el dia que el vam entrevistar, més de sei- xanta anys després. D’aquí ja va passar a la clandestinitat total. Fins que, a mitja guerra, Raúl Castro el va fer cridar perquè pugés a lluitar a la Sierra.

^top
47  London  - Johnson endurirà les penes per terrorisme després del nou atemptat a Londres
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-02-03

L'home que va apunyalar diverses persones a Londres i que va ser abatut per la policia havia sortit feia poc de la presó després de complir la meitat d'una condemna per terrorisme islamista

https://www.ccma.cat/324/johnson-endurir a-les-penes-per-terrorisme-despres-del-n ou-atemptat-a-londres/noticia/2988110/

^top
48  London  - Com afectarà el Brexit als catalans? Guia pràctica amb tota la informació
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-01-29

Com ens afecta el Brexit? Podrem viatjar a Londres? Tot el que necessiteu saber sobre els drets de ciutadania, fronteres, visats o viatges al Regne Unit

https://www.vilaweb.cat/noticies/guia-pr actica-brexit-viatge/

Divendres, 31 de gener, es farà efectiu el Brexit i el Regne Unit deixarà de formar part de la Unió Europea (UE). D’aquesta manera, s’aplicarà finalment el mandat del referèndum del 2016, en què el 52% dels participants van votar a favor de la sortida de la UE. En un principi, es preveia que el Brexit s’aplicaria el març del 2019, però les negociacions amb les institucions europees per a fixar les condicions de la sortida van sumir el Regne Unit en una gran inestabilitat política, cosa que va comportar diversos ajornaments. Finalment, el 20 de desembre, el parlament britànic va aprovar la llei del Brexit amb les condicions pactades amb la UE i aquest divendres la història del Regne Unit farà un tomb.

El Brexit tindrà unes implicacions molt importants en la vida dels britànics, però també en la dels europeus. Tot i que el Brexit entra en vigor aquest divendres, hi haurà un període de transició fins al 31 de desembre durant el qual es garantirà la lliure circulació i els ciutadans de la UE al Regne Unit podran fer els tràmits per a mantenir els drets de ciutadania.

L’estatus dels migrants catalans al Regne Unit
L’acord de retirada preveu que els ciutadans europeus residents al Regne Unit abans del Brexit mantinguin els seus drets de residència, treball, estudis i Seguretat Social més enllà del període transitori sota l’estatus d’assentat. Per beneficiar-se d’aquests drets és molt important que tots els ciutadans puguin acreditar que resideixen legalment al Regne Unit des d’abans que hagi acabat el període de transició.

L’estatus d’assentat dóna els mateixos drets de residència, estudis, sanitat, treball i Seguretat Social que qualsevol altre ciutadà britànic. Hom podrà demanar la ciutadania britànica i marxar del país sense perdre l’estatus permanent durant cinc anys, com a molt. Per tenir-hi dret, cal haver arribat al Regne Unit abans del 31 de desembre i haver-hi residit de manera continuada durant cinc anys. Es considera que és de manera continuada si s’hi ha viscut com a mínim sis mesos de cada dotze durant un període de cinc anys. Si encara no s’han acumulat aquests cinc anys, es pot demanar l’estatus provisional de pre-assentat. Podeu trobar-ne més informació ací.

Tanmateix, els drets dels ciutadans que vulguin establir-se al Regne Unit després del 31 de desembre estaran subjectes als acords bilaterals amb els estats de la UE o bé, si no hi ha acord, a les condicions generals que estableixin les autoritats britàniques.

L’estatus dels migrants britànics a Catalunya, el País Valencià i les Illes
Tots els ciutadans de la Unió Europea que vulguin residir més de tres mesos a l’estat espanyol han d’inscriure’s al registre central d’estrangers. Ara, a partir de divendres, els britànics deixaran de ser considerats ciutadans de la Unió Europea, però haver-se inscrit els garantirà els drets. Si no ho han arribat a fer mai, cal que obtinguin el certificat demanant cita prèvia en una comissaria de la policia espanyola que tramitin certificats de la UE.

Els ciutadans britànics inscrits mantindran els mateixos drets que tenien com a ciutadans europeus (tret de la potestat de presentar Iniciatives Legislatives Ciutadanes al Parlament Europeu) durant el període transitori i, després del 31 de desembre, mantindran els drets de residència, treball, estudis i seguretat social. Tenir el certificat de registre abans que hagi acabat el període transitori serà una garantia per a acreditar la residència legal a l’estat espanyol.

En cas de no haver aconseguit el certificat de residència europea abans de la data del Brexit, durant el període transitori es podrà demanar una targeta d’identitat d’estranger en què es farà esment, de manera explícita, a la condició de beneficiari de l’acord de retirada pactat pel Regne Unit i la UE.

Els migrants britànics que arribin després del 31 de gener estaran subjectes a un futur acord bilateral entre el Regne Unit i l’estat espanyol. Si no hi hagués pacte, se’ls aplicaria el règim general d’estrangeria espanyol.

Viatges
Una vegada entri en vigor el Brexit, es mantindrà la connectivitat aèria amb el Regne Unit i s’hi podrà viatjar sense que calgui visat, com a mínim fins el 31 de desembre de 2020, quan acabarà el període d’adaptació. Fins aleshores, es mantindrà la lliure circulació com si el territori del Regne Unit encara fos part de la UE. Després d’aquest període, les normes d’entrada al país dependran dels acords bilaterals amb cadascun dels estats membres de la UE.

Durant el període transitori, els turistes europeus podran continuar gaudint de la gratuïtat del roaming i podran fer servir la connexió de telefonia mòbil sense sobrecàrrecs.

Famílies
La nova realitat després del Brexit també afectarà les famílies formades per ciutadans britànics i europeus o d’europeus que vulguin viure al Regne Unit. Per exemple, un català que visqui al Regne Unit amb el permís d’assentament i es vulgui casar amb un altre català després del període transitori ha de saber que el seu cònjuge no obtindrà els drets de ciutadania que té ell. Per tant, si vol anar a viure al Regne Unit, haurà de complir amb la normativa britànica en matèria d’immigració com qualsevol altre migrant.

Tanmateix, els cònjuges, parelles de fet, fills o néts (menors de 21 anys o dependents) i pares o avis dependents d’un català amb permís d’assentament podran entrar i residir al Regne Unit després del Brexit sempre que la relació existeixi des d’abans de la fi del període de transició. La resta de familiars que vulguin residir-hi hauran de demanar l’estatus de pre-assentament abans del 31 de desembre.

Els fills dels catalans que neixin al Regne Unit després del Brexit tindran nacionalitat britànica, sempre que un dels pares tingui l’estatus d’assentat. Si cap dels dos no ha residit prou temps per a tenir-lo i només tenen el de pre-assentat els fills nascuts després del Brexit només obtindran l’estatus de pre-assentat.

Permís de conduir
Els ciutadans de la UE residents del Regne Unit que van començar a viure-hi abans de fer 67 anys podran continuar conduint-hi sense problemes amb el permís d’un dels estats membres fins als 70 anys. Els ciutadans de la UE que van anar-hi a viure després dels 67 anys podran continuar conduint per territori britànic durant, com a màxim, tres anys. Després, hauran d’aconseguir un carnet de conduir britànic.

Els turistes, en canvi, podran continuar circulant d’acord amb el permís de conduir europeu.

Estudiants catalans al Regne Unit
Els ciutadans de la UE que estudiïn al Regne Unit però que tinguin previst de tornar a casa abans del 31 de desembre, últim dia del període transitori, no han de fer cap tràmit per a continuar els estudis després del Brexit. Tanmateix, si han de continuar estudiant al Regne Unit o volen treballar-hi, han de demanar l’estatus d’assentament o de pre-assentament, com la resta de ciutadans europeus. Fins ara, els estudiants de fora de la UE sense cap feina qualificada només podien continuar vivint legalment al Regne Unit durant quatre mesos. Tanmateix, el govern britànic ha ampliat el termini dos anys.

A banda, els estudiants que hagin començat els estudis al Regne Unit durant el curs acadèmic 2019-2020 o el comencin el 2020-2021 continuaran pagant les mateixes taxes acadèmiques que els britànics fins que hagin acabat el programa acadèmic.

Els professionals que necessitin que la seva titulació europea sigui reconeguda al Regne Unit hauran de demanar el reconeixement abans del 31 de desembre.

Competicions esportives
Els equips britànics podran continuar participant en les competicions esportives europees, com ara la UEFA Champions League de futbol i l’Eurolliga de bàsquet. Això és així perquè les competicions europees són competicions privades, no tenen relació amb la Unió Europea, de manera que no els afecta la sortida del Regne Unit.

Dret de vot
Els catalans que resideixin legalment al Regne Unit després del Brexit podran votar i presentar-se a les eleccions locals britàniques, tal com passava fins ara. De la mateixa manera, els britànics també podran votar i presentar les seves candidatures a les eleccions municipals de Catalunya, el País Valencià i les Illes.

Els catalans residents al Regne Unit podran continuar votant al parlament, a les eleccions espanyoles i al Parlament Europeu. Els britànics residents en territori de la UE, però, perdran el dret de vot a les eleccions europees perquè cal tenir la ciutadania d’algun dels estats membres de la UE per votar-hi.

Seguretat social i sanitat
Aquells ciutadans que durant la vida laboral hagin treballat tant al Regne Unit com en un estat membre de la UE han de saber que els períodes cotitzats fins al final del període transitori es tindran en compte de cara a una futura pensió. Si un català continua treballant al Regne Unit després del 31 de desembre, continuarà cotitzant, atès que els reglaments de coordinació dels sistemes de seguretat social continuaran essent aplicables mentre mantingui la feina. D’altra banda, el govern espanyol s’ha compromès a reconèixer la pensió a aquells ciutadans britànics que cotitzin aquí abans i després de la fi del període de transició.

Així mateix, els pensionistes catalans que visquin al Regne Unit continuaran rebent les seves pensions, ja que segons la legislació espanyola han de ser abonats als seus titulars independentment del lloc de residència. També la continuaran rebent els qui hagin cotitzat al Regne Unit, britànics o europeus, encara que actualment visquin aquí.

D’altra banda, els treballadors europeus al Regne Unit i els seus familiars directes tenen dret de rebre assistència sanitària gratuïta, sempre que conservin la feina. En cas que no sigui així, els europeus conservaran l’assistència sanitària igual que els britànics fins al 31 de desembre. Després del període de transició, la situació dependrà de l’acord bilateral entre el Regne Unit i cada estat de la UE.

Duanes
El comerç amb el Regne Unit continuarà igual fins al final del període de transició, però cal tenir clar que a partir del 31 de desembre hi haurà fronteres i controls duaners. La relació comercial a partir d’aleshores dependrà del futur acord bilateral entre el Regne Unit i l’estat espanyol o bé, en cas que n’hi hagi, de les establertes per l’Organització Mundial de Comerç.

Amb el Brexit, el Regne Unit recupera l’autonomia reguladora, de manera que és previsible que amb el temps es distanciï de l’actual regulació europea, circumstància que farà haver d’adaptar els productes i les etiquetes o haver de fer noves proves de verificació i seguretat.

Així mateix, les empreses han de tenir en compte que les mercaderies amb matèries primeres del Regne Unit podran deixar de ser considerades originàries de la UE, perdent els avantatges de lliure comerç que la UE ha signat amb països tercers com el Japó i Turquia.

Fiscalitat
Després del Brexit, les transaccions amb el Regne Unit seran equivalents a les de qualsevol país tercer. Les normes d’IVA canviaran i ja no s’haurà de presentar el model 349, obligatori en les transaccions intracomunitàries, sinó el 303. Les factures emeses al Regne Unit continuaran exemptes d’IVA, però caldrà presentar la declaració duanera corresponent.

Les empreses que exportin al Regne Unit però que fins ara no ho hagin fet mai a països tercers hauran de demanar a Hisenda el número d’identificació fiscal EORI (Economic Operator Registration Identification).

^top
49  Perpinya  - Tothom a Perpinyà. La República al centre (del món)- 29 de febrer, Parc de les Exposicions de Perpinyà, 12:00h
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-01-24

Benvolgut/da,

Ens fa molta il·lusió avançar-te la invitació a l'acte que celebrarem el proper dissabte 29 de febrer a Perpinyà amb el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí. Un acte de gran transcendència per al Consell per la República Catalana, ja que per primera vegada serem a Catalunya, concretament a Perpinyà.

Volem comptar amb el teu suport per a fer que sigui l'acte més gran fet mai a Perpinyà.

Per a fer-ho possible, ens caldrà fer un gran desplegament humà i tècnic i això requereix de recursos econòmics. En aquests moments, el Registre ciutadà del Consell ofereix l'opció de contribuir periòdicament (mensual, trimestral o anual) i et volem demanar que et canviïs a contribució periòdica, en la modalitat i l’import que més et convingui.
Pots fer-ho des d’aquí: registre.consellrepublica.catINFORMACIÓ DE L'ACTE

LLOC: Parc de les Exposicions de Perpinyà (Esplanada al costat del Recinte firal Palau de les Exposicions de Perpinyà)
DIA: 29 de febrer
HORA: A partir de les 12 hores.

Les comarques nord-catalanes van ser claus per a poder celebrar el referèndum de l'1d'octubre i les seves institucions i societat civil sempre han donat suport al procés català i han demanat la llibertat dels presos i exiliats polítics.

El teu suport és clau perquè el Consell i la feina que fem des de l'exili pugui acomplir la seva missió: culminar el camí iniciat l’1-O.

^top
50  Hong Kong  - Hong Kong o com la granota aprèn a sortir de l?aigua
Pujat per WEBMASTER [1] - 2020-01-24

Parla sense embuts. Jason Y Ng veu molt clar qui és, quin paper fa al seu país, Hong Kong, i quin fa al món. Ha calculat amb ull de falcó el missatge que ha de difondre i com l?ha de difondre, i ho fa amb la gràcia i amb l?habilitat, malgrat tot, de traspuar transparència ? Continue reading Hong Kong o com la granota aprèn a sortir de l?aigua ?

https://www.vilaweb.cat/noticies/hong-ko ng-o-com-la-granota-apren-a-sortir-de-la igua/

^top
Pag: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

Catalans a Mart

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Afers Exteriors: Xarxa Professional de Catalans arreu del món

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

El Consell de les Comunitats Catalanes de l'Exterior

Vullvotar

Culers al Mon

Ambaixada Virtual

Vot Electrònic

Premsa i TV

Llibre d'anécdotes de CATALANSALMON

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.4 [07·2019]
172.70.174.209 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2023/05): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?