CATALANSALMON: 19 anys 0 mesos i 6 dies (6946 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
Total continguts:50
 PISSARRA PISOS FEINA IDIOMES COMPRA VENDA NOTÍCIES TURISME  
Pag: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445
1  Malaga  - trobada a màlaga
Pujat per josep ortega ( Malaga ) [2] - 2018-11-06

Doncs convoco una trobada dels catalans de malaga al parque de la paloma de benalmadena pel diumenge 16 de desembre al matí/dinar més o menys, al costat de la zona infantil. Una mena de picnic a la gespa . qui vulgui més informació aqui hi soç, al grup de wassap i al de facebook

^top
2  Grenoble  -
Pujat per Víctor del cura ( Grenoble ) [12093] - 2018-11-06

Bones i Salut a tothom!

El proxím dia 14 de nov tinc cita a l' oficina de treball, el problema és que no parlo francés encarai voldria sapiguer si algu em prodria acompanyar per traduir, el meu numero francés es el 33+766599926, moltés gràcies i salut.

^top
3  Toulouse  - Salutació i Barça
Pujat per Benjamí ( Toulouse ) [12083] - 2018-10-26

Ieep,

Us saludo a tots i totes, gents de Tolosa. Sóc vingut d'Erasmus per tot aquest curs, i la immediatesa del Barça-Madrid m'ha dut a trobar aquesta polida web. Ha estat una sorpresa agradable, i segurament a alguns ja us conec del casal. Ja hi haurà temps de presentacions més elaborades, però, i ara voldira saber si hi ha cap punt de trobada pels partits del Barça. Si no és així, proposo de fer trobada aquest diumenge per tal de veure què fan els nostres estimats xicotets rics.

Salut!

^top
4  NewYork  - ESTADA DE TRES MESOS: busco allotjament i alguna feina
Pujat per SILVIONA ( NewYork ) [12079] - 2018-10-24

Hola a tothom!

Sóc la Sílvia. Visc a Catalunya. Tinc previst venir uns tres mesos i estic interessada en trobar allotjament i alguna feina. Sóc pedagoga i tinc 36 anys. Em podeu donar un cop de mà?

Moltíssimes gràcies per avançat!

El meu correu és: lapifi@gmail.com

Sílvia

^top
5  Aalst  - la autentica calçotada a casa
Pujat per jordi plana balleste [12066] - 2018-10-17

Us fem arribar a partir del novembre calçots cuits i pelats envasats al buit amb la salsa de forma inependent amb dos dies laborables a europa i quatre resta mon
gracies

^top
6  Aachen  - la autentica calçotada a casa
Pujat per jordi plana balleste [12066] - 2018-10-17

Us fem arribar a partir del novembre calçots cuits i pelats envasats al buit amb la salsa de forma inependent amb dos dies laborables

^top
7  Kiev  -
Pujat per Pep ( Kiev ) [12053] - 2018-10-17

Bones gent,

Tinc previst traslladarme des de Praga a Bila Tserkva de Gener a Abril de 2019 per un tema d'estudis i em preguntava si algu de vosaltres em podria proporcionar algun link a on buscar pis. Tambe si tinguessiu alguns consells que creieu que puguin ser importants a tenir en compte a l'hora de venir a viure a Ucraina.

Gràcies!

Pep

^top
8  Milano  - Dinar Sabor Català - Diumenge 28 Octubre - 13:00
Pujat per Sally ( Milano ) [6556] - 2018-10-17

Hola Catalans,

El Diumenge 28 Octubre - a les 13:00 ens trobem al Sabor Català, Via Gramsci 11, a Corsico, per un dinar de germanor.

La reserva està feta a nom Taula Catalunya, sisplau truqueu per adherir-vos: +39 02 4963 4019.

Està obert a tothom, si necessiteu menu especial per la canalla, especifiqueu el numero de nens que porteu.

Gràcies i ens veiem aviat.

Sally.

^top
9  Budapest  - Hongria castiga amb presó que els indigents dormin al carrer
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-16

Hi ha uns 20.000 sensesostre, i només unes 12.000 places als albergs

https://www.ara.cat/internacional/Hongri a-castiga-indigents-dormin-carrer_0_2107 589293.html

^top
10  Montreal  - Venir a viure a Quebec
Pujat per MARC_ALARCON ( Montreal ) [12060] - 2018-10-13

Hola !

Som una famiília de Catalans del Maresme, 2 adults i 2 nens, que volem venir a començar una nova vida a Quebec.
Pel que tenim entès gairebé totes les possiblitats passen per trobar una oferta de feina des de Catalunya, hem de dominar força els idiomes, principalment el francés, i mai venir a buscar feina firectament sense el permís corresponent...
Si algú ens pot proporcionar informació/ajuda sobre quin passos fer, us estarem molt agraïts.

^top
11  Malabo  - 50 anys de la independència de la colònia ?catalana? a l?Àfrica
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-12

Guinea Equatorial va ser explotada sobretot per catalans i continua patint el llegat de la dominació

https://www.ara.cat/internacional/anys-i ndependencia-colonia-catalana-Africa_0_2 105189492.html

A Espanya li va costar entendre que el colonialisme tenia els dies comptats. En els primers anys de la dècada dels 60 França i el Regne Unit ja havien donat la carta d’independència als territoris africans, però l’Espanya franquista es resistia a perdre el grapat de terres, encapçalades pel magatzem de cacau, fusta i cafè que era Guinea Equatorial. El règim estava dividit entre els partidaris d’acceptar el nou ordre internacional impulsat per l’ONU i els immobilistes amb voluntat de mantenir interessos patris i de particulars, dominats per catalans com els Ametller, Fèlix Millet o Rius i Torres.

Finalment, la dictadura va organitzar un referèndum per la independència l’agost del 1968, i el 12 d’octubre, eleccions democràtiques. Aquell Dia de la Hispanitat d’avui fa 50 anys es va proclamar la independència de Guinea en plena “harmonia de les races”, en paraules de Manuel Fraga Iribarne recollides a La Vanguardia. Encara haurien de passar set anys per a la sortida maldestra del Sàhara Occidental.

“La descolonització va trigar molt perquè Espanya va arribar tard a la cursa colonial”, resumeix Celeste Muñoz, investigadora predoctoral de la UB. El franquisme “no coneixia els guineans”, subratlla l’escriptor i periodista Donato Ndongo-Bidyogo, com demostra el fet que a les eleccions es va imposar Francisco Macías Nguema davant dels dos candidats patrocinats pel franquisme.

Floquet de Neu
Per a Andrés Antebi, antropòleg i cocoordinador de la recerca Barcelona, metròpoli colonial, el sorpasso de Macías s’explica per la passivitat de la dictadura, perquè al franquisme només li interessaven de Guinea les “relacions comercials, l’acumulació econòmica i el manteniment de suborns i prebendes”. Antebi, que va ser un dels comissaris de l’exposició Ikunde sobre la Barcelona colonial, al Museu Etnològic, subratlla que el Floquet de Neu és l’exemple de “l’espoli convertit en símbol de la ciutat”. El goril·la va ser portat a Barcelona des de Guinea Equatorial pel primatòleg barceloní Jordi Sabater Pi, després que el cacessin uns camperols.

Hi ha costums que il·lustren una societat racista basada en una relació d’amos-criats, amb equatoguineans classificats com l’elit d’“emancipats” i els “no emancipats”, sense drets. “Els guàrdies civils quan estaven de festa anaven per les cases buscant dones”, explica Edjanga Jones Ndjoli, politòleg de pares guineans. Ndongo, l’escriptor a l’exili, recorda que els “negres havien de carregar els blancs a coll perquè no s’embrutessin els pantalons”.

Macías va ser la continuació del malson. El nou govern va expulsar d’un dia per l’altre els 7.000 colons, que van haver de deixar terres i propietats sense compensació. I pel que fa als guineans, van passar d’una dictadura feixista a una d’autòctona, amb un Macías que havia “après bé dels seus mentors”, com indica l’activista Tutu Alicante des del seu exili nord-americà, i amb un país estrenat que s’havia construït “com un conjunt d’infraestructures que convenien per a l’exportació però no com a estat”, apunta Jones.

A Ndongo la independència el va agafar, com a l’escriptora Remei Sipi, estudiant a Espanya. L’esclat de la crisi de les banderes va dinamitar ponts i va tancar ambaixades, i va deixar uns guineans que havien arribat com a “espanyols d’una província” convertits en “apàtrides”, obligats a viure als llimbs fins ben entrada la dècada dels 70. “Ningú havia preparat la transició”, lamenta Sipi, nacionalitzada espanyola. En canvi, Ndongo és ara equatoguineà i va tornar al país africà, tant amb Macías com amb Obiang al poder, però va acabar fugint i ara és exiliat polític. “Macías ens va esborrar com a ciutadans guineans i Franco ens va abandonar”, denuncia l’escriptor, que assenyala que la dictadura va tractar d’amagar el “fiasco” de la descolonització amb una propaganda que assegurava que la guineana havia sigut una “colonització modèlica”. Entre el 1971 i el 1976 Guinea va ser “matèria reservada” a Espanya i estava totalment prohibit informar-ne.

Silenci i oblit
I amb la matèria reservada va arribar el silenci, l’oblit polític i social que encara perdura, allunyant els guineans de l’imaginari espanyol i “silenciant la veu dels reprimits”, afirma Celeste Muñoz. En temps de memòria històrica i revisió de pecats, Espanya manté una amnèsia “premeditada”, també assenyala la investigadora, fins al punt que Guinea Equatorial és només “una petita referència” al currículum acadèmic. Edjanga Jones, nascut el 1982, ha hagut de crear la “història col·lectiva”, que va reflectir a la novel·la Heredarás la tierra (editorial Carena) a partir de les seves lectures i records familiars.

L’octubre del 1976 el franquisme va aixecar el secret sobre Guinea i l’agost del 1979 Teodoro Obiang, format a l’acadèmia militar de Saragossa, va orquestrar un cop d’estat contra el seu oncle Macías, a qui va afusellar. Obiang va aconseguir el comandament, que encara controla, amb corrupció i nepotisme, i menyspreant els drets humans i deixant la immensa població en condicions paupèrrimes malgrat els beneficis del petroli. Curiosament, amb l’alçament es van restablir els vincles comercials i diplomàtics, fet que “alimenta la teoria de la implicació espanyola” per acabar amb un Macías antiespanyol, destaca la investigadora Muñoz. Amb Obiang les empreses i bancs tornen a fer negoci a Guinea, i els governs tant del PP com del PSOE han callat davant de la repressió política, amb dissidents assassinats, presos o exiliats, denuncia Tutu Alicante, director d’EG Justice, que assegura “que molts empresaris espanyols acaben involucrats en la corrupció guineana”.

Relacions bilaterals
Com altres sàtrapes, amb Obiang s’han fet la foto i han buscat el seu favor líders i empresaris de mig món, però, 50 anys després de la sortida dels últims colons, ni a Malabo ni a Madrid hi ha cap interès a “posar llum a les ombres” de les relacions bilaterals, afirma Ndongo. Tant és així que molts es van avergonyir per la presència d’Obiang al funeral de l’expresident Adolfo Suárez, el 2014.

Als 76 anys, Obiang és el president africà més longeu. Els plans per deixar la dictadura al seu fill Teodorín li han sortit malament perquè l’hereu ha resultat ser un vividor gens interessat en els afers polítics. El fet biològic i els nous temps d’una oposició més estructurada i formada fa que guineans, a l’interior o la diàspora, assenyalin que Espanya hauria de rectificar la “nefasta política” que ha portat fins ara, en paraules de l’escriptora Remei Sipi, i ajudar a una transició democràtica, com apunta Alicante, “invertint en educació i formant quadres polítics” per al futur. Avui, però, hi ha poca cosa per celebrar perquè, per acció o omissió espanyola, Guinea Equatorial ja suma 80 anys de dictadura en dictadura.

200 anys sota sobirania espanyola
La Corona portuguesa cedeix a l’espanyola les illes de Fernando Poo (actual Bioko) i d’Annobón, i la part continental de Mbini.

Guinea es converteix en una regió amb dues províncies i els habitants obtenen la nacionalitat espanyola.

Madrid concedeix l’estatus d’autonomia a Guinea després d’un referèndum.

Primer govern autònom de Guinea presidit per Bonifacio Ondó Edu.

Espanya subscriu la declaració de l’ONU per facilitar la independència dels territoris africans.

2 d’octubre

Francisco Macías Nguema s’imposa a les eleccions.

12 d’octubre

Declaració de la independència.

15 de febrer

Crisi de les banderes i enfrontament diplomàtic.

5 d’abril

L’ONU certifica que tots els 6.000 ciutadans espanyols han sigut evacuats.

31 de març

El dictador guineà Teodoro Obiang (foto) assisteix al funeral de l’expresident espanyol Adolfo Suárez.

^top
12  Medellín  - Medellin
Pujat per Anna Castelló Mundet ( Medellín ) [12014] - 2018-10-10

Hola Sóc Anna Castelló i m agradaria trobar algú xq m ensenyés una mica Medellín i si feu activitats també. Moltes gràcies
annacastellomundet@gmail.com

^top
13  Porto  - Nou a Porto
Pujat per Javier ( Porto ) [12048] - 2018-10-08

Bona tarda a tothom.

Fa una setmana que he arribat a Porto amb la meva parella, i vull presentra-me.
També m'agradaría conexixer els passos a donar per trobar feina, poder llogar pis, etc.
Suposso que hauré de treure el NIF d'aqui per poder fer-ho. Agrairé qualsevol informació al respecte.

Per cert, estem per la zona de Cedofeita

^top
14  NewYork  - Wifi gratis: Nova York reinventa el futur de les seves cabines de telèfon
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-07

La iniciativa llançada el 2016 per convertir-les en torres emissores va superar al setembre els 5 milions d?usuaris

https://emprenem.ara.cat/innovacio/Wifi- Nova-York-reinventa-cabines_0_2102189784 .html

^top
15  Shenzhen  - El "boomtown" de Shenzhen: de 30.000 personas en 1980 a 13 millones en 2018
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-06

En 1980, hace apenas 40 años, cuando el mundo vivía dividido entre Este y Oeste, comunistas y capitalistas, pero ya bajo la distensión de Richard Nixon y Henry Kissinger y con una República Popular...

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20181006/452169645768/pasado-y-presen te-boomtown-shenzhen-china.html

En 1980, hace apenas 40 años, cuando el mundo vivía dividido entre Este y Oeste, comunistas y capitalistas, pero ya bajo la distensión de Richard Nixon y Henry Kissinger y con una República Popular que dejaba atrás la estela de Mao Zedong, Shenzhen apenas era un pueblo de 30.000 personas. Una ciudad costera que veía lejos, al otro lado de las montañas, la próspera colonia británica que se beneficiaba del comercio global. Y que miraba de reojo, en sus costas, al que durante años fue el único puerto de todo el país accesible para el comercio de los extranjeros.

Hoy, en el 2018, en un mundo global en el que China es uno de sus principales protagonistas, Shenzhen es otro Shenzhen. De la mano del cercano puerto –como punto de conexión con los mercados occidentales, como ayer Cantón. De la mano de una numerosa y barata fuerza de trabajo (porque si el Imperio del Centro tiene unos 1.300 millones de habitantes, la zona metropolitana de Guangdong en la que se alza Shenzhen reúne a más de 100). De la mano de su industria, ya que, ubicada en medio de dos gigantes, Hong Kong-Guangzhou, sus rascacielos entrelazan las fábricas cantonesas con el comercio hongkonés con el resultado de que las pocas y pequeñas casas del pasado forman hoy parte de una gigantesca metrópoli de escala global.

Los nuevos parques y rascacielos que dominan Shenzhen
Los nuevos parques y rascacielos que dominan Shenzhen (real444 / Getty)
Desconocida en el día a día de Occidente, hace años que se le conoce, además, como el Silicon Valley chino. Gran parte de las innovaciones que llegan del Este tienen su origen allí. Huawei, o ZTE o Tencent, por ejemplo, tienen su sede en la ciudad. Todas ellas son punteras en sus sectores. Todas ellas marcan la influencia de China en el globo. Forman eso que muchos llaman “la fábrica del mundo”.

Y es que, fronteriza con la excolonia británica de Hong Kong –epicentro financiero y bursátil asiático junto a Tokio– y la industrial Cantón –hoy escrita Guangzhou–, la ciudad de Shenzhen puede pasar desapercibida en Occidente pero resume y sobre ella pibota una parte central de la revolución sociodemográfica que viven las principales ciudades chinas.

Panorámica de las megaobras públicas en Shenzhen en 1982
Panorámica de las megaobras públicas en Shenzhen en 1982 (China.org.cn)
Shenzhen olvidó el pueblo que era en paralelo a una República Popular china que dejaba atrás el Gran Salto Adelante, la Revolución Cultural y la autarquía y se insertaba en los límites del lema “Un país, dos sistemas”. La ciudad es hoy una atalaya del cambio acelerado, la aglomeración y las cristaleras en altura hasta concentrar a 12.905.000 habitantes, según datos oficiales de este 2018 –una población venida en su mayoría de la migración de masas interna desde las pobres y rurales zonas del interior a las prósperas y modernas urbes costeras.

Shenzhen es así algo muy diferente del espacio agrícola y pesquero que fue según indica su propio nombre, zanjas profundas, una vez traducido del chino. Hoy apenas nos queda un recuerdo: en los libros.

El 'skyline' de Shenzhen, China, entre el campo y la ciudad
El 'skyline' de Shenzhen, China, entre el campo y la ciudad (real444 / Getty)
Hace menos de cuatro décadas, la pequeña localidad estaba dedicada a la pesca, algunos la seguían denominando “Bao’an” y no era más grande que un pueblo medio europeo. Ahora este nombre lo lleva un distrito de la ciudad y el aeropuerto internacional y su rápida industrialización ha atraído las oportunidades que en el pasado sólo concentraba Hong Kong o la también vecina, luminosa y dedicada al juego excolonia portuguesa de Macao.

Y todo a raíz de los cambios impulsados por Deng Xiaoping en el cercano 1979 y por ser una zona económica especial en la que el régimen de Pekín permite que la empresa privada opere dentro del régimen socialista general, con lo que atrajo (y atrae) a empresas hongkonesas como a inversores occidentales.

El barrio Puwei de Shenzhen en 1989, hoy CITIC Plaza
El barrio Puwei de Shenzhen en 1989, hoy CITIC Plaza (China.org.cn)
Hay quien la llama la boomtown por excelencia; el mejor ejemplo del rápido crecimiento urbano e industrial durante las últimas décadas de China. También un experimento urbano, por su expansión más en altura que en el territorio para encajar su espectacular incremento de población –como muchos destacan, a su vez, de Benidorm en otra (y mucho más pequeña) escala restringida al turismo.

Shenzhen reúne a millones de personas en sus costas, calles y empresas. Hizo de su población un 99% inmigrante, sobre todo del interior de China. En muchos casos protagoniza los problemas asociados a la ausencia del polémico ‘pasaporte interno’ –o hukou–, que otorga a los chinos el acceso, como residentes legales, a servicios médicos, educativos, de pensión, etcétera, básicos. Acoge unas estudiadas comunidades urbanas en el lugar en el que antes apenas sobresalían arrozales entre las aguas que bañan una próspera bahía, durante décadas, siglos, expuesta al interés colonial. Y todo ello junto a un dato que deja a las claras el nuevo estilo de vida actual de la ciudad: hay registradas más de 22 millones de tarjetas SIM, el doble de sus habitantes. Toda una señal de los nuevos tiempos en el delta del río de la Perla y de China.

^top
16  Kyoto  - Hola!
Pujat per Anna Rosés Marinel-lo ( Kyoto ) [12042] - 2018-10-05

Hola!
Soc l’Anna. Visc a Kioto fa gairebé 21 anys. Salut i República!

^top
17  Lausanne  - Arribada a Lausanne
Pujat per David Rodríguez ( Lausanne ) [12038] - 2018-10-03

Hola a totes i a tots, sóc de Girona. Ja havia viscut a Lausanne fa 10 anys i ara hi he tornat. M'acabo de registrar a Catalansalmon. M'agradaria conèixer altres catalans i catalanes que estan vivint aquí. També estic buscant feina i estudiant un màster. Salut a tothom!

^top
18  Firenze  - Entrades
Pujat per Agnes mestres pastor [12034] - 2018-10-02

Voldria saber on puc comparar les entrades de museus, edificis, etc que no em clavin. Sé que hi ha pàgines que s'aprofiten....

^top
19  RD CONGO  - El Congo: cómo reventar un país insultantemente rico.
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-10-02

https://www.youtube.com/watch?v{{=}}kXf6 dghPm_E&feature{{=}}youtu.be

^top
20  Vietnam  - les meves dades de contacte:
Pujat per Gustau Màrius ( Vietnam ) [12033] - 2018-10-02

friendswelcome@outlook.es

telf.: 0034 692620578 , tambe whatsapp

Moltes gràcies

^top
21  Vietnam  - algu de vosaltres em podria orientar , si us plau?
Pujat per Gustau Màrius ( Vietnam ) [12033] - 2018-10-02

Bon dia a tothom.
Intento contactar amb aquesta empresa: https://www.pega.com.vn

Amb aquests telefons, marcant el preficse 0084, despres si el telf comença amb 09, li tres el zero.


Lot 15-17, Clúster Industrial Noi Hoang, Comuna Noi Hoang, Districte de Yen Dung, Bac Giang. | MST: 2400756387.



Mua hàng & CSKH

094 66 99991

DËch vå céu hÙ

094 66 99992

T° v¥n kù thu­t

094 66 99992

Liên hÇ làm ¡i lý

0967 398 786

International Enquiries

0946 699 993

MÝi qu£ng cáo

0422 460 099

Pero no contesten mai.

Aquesta empresa , en teoria , es dediquen a fabricar bicis electriques+ scooters electrics.


Si us plau: algu em pot dir si existeixen i perque no funcionen aquests telf?

Totes les idees son benvingudes.

Moltes gracies i perdoneu tots i totes les molesties

^top
22  Montreal  - Família que vol venir a viure a Montreal
Pujat per Amanda Ramia ( Montreal ) [12010] - 2018-09-30

Hola,

Som una família catalana, del Baix Llobregat. Som 4, 2 adults i dos nens de 6 i 8 anys. Estem intenant averiguar la millor opció de visat, per venir a viure a Montreal o rodalies. Amb el focus posat en escolaritzar els nens en una escola pública. Comentar que tenim una germana que ja viu des de fa molt de temps a Quebec.
Hem estat en contacte amb el casal català que ens ha redirigit a vosaltres.
Us agraïriem molt tota informació, experiències i consells que ens puguin ajudar per poder aconseguir el nostre objectiu.

Moltes gràcies i encantats de contactar amb vosaltres

^top
23  Liverpool  - Nou a Liverpool
Pujat per Aitor Palomares Lozano ( Liverpool ) [12026] - 2018-09-29

Bones!

Acabo d'arribar a Liverpool! Escric per tenir contacte amb altra gent catalana que estigui aquí, per començar coneixent a gent (he vingut sol i sense conèixer a ningú).

^top
24  Guadalajara  - Olor a muerte: un camión lleno de cadáveres muestra la dureza de la guerra de los narcos en México
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-09-27

En su interior encontraron decenas de cadáveres envueltos en bolsas de basura, atados con cinta adhesiva y apilados al azar uno encima del otro

https://www.eldiario.es/theguardian/Olor -muerte-cadaveres-muestra-Mexico_0_81856 9169.html

^top
25  Brisbane  - Com es fa per viure a Brisbane??
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-09-24

Brisbane és una ciutat mitjana (tot i que té 2/3 milions d'habitants) a on hi pots fer de tot. Tens la Sunshine Coast i la Gold Coast a 100kms al nord i 100kms al sud aproximadaments. La gent viu a les afores de la ciutat en cases i/o cases adosades. Al centre o prop del centre hi solen viure més els estudiants. Brisbane és un bon lloc per començar si busques tranquilitat, sol i t'agrada la naturalesa.

Pots venir amb diferents visats: de turista, d'estudiant i també pots mirar les opcions del visat de work and holidays. Amb el visat de turista pots estudiar un màxim de 3 mesos, el visat d'estudiant te'l donen per la duració del curs més un mes o dos mesos de vacances al finalitzar el curs i el visat de work and holidays pots estudiar un màxim de 4 mesos. Sóc agent registrada d'immigració a First Step Australia (MARN 1466957).

En quant a acadèmies d'anglès, doncs la majoria estan bé. N'hi ha que tenen diferents campus i això normalment sol ser un punt extra ja que et permet canviar de ciutat si la ciutat a on arribes no t'acaba d'agradar.

A Austràlia hi ha una taxa d'atur baixa, però la feina no et ve del no res. Si ets activa, tens ganes de buscar i et mous normalment solen sortir feines de cambrera, netejar plats, cuidar nens, etc. depenent del teu nivell d'anglès, experiencia, sort, etc.

Cada 2/3 mesos ens reunim un grup de catalans a un parc a prop del CBD per fer-la petar, fer activitats pels petits i conèixer a nous catalans.

^top
26  Istanbul  - Disfrutar de viure o visitar Istanbul.
Pujat per Esteve Morató ( Istanbul ) [3526] - 2018-09-24

Bones tardes.

Soc l'Esteve que vaig estar vivint a Istanbul 4 anys, i vaig treballar de guia turístic pirata. Durant aquest temps vam crear la pàgina de Istanbul, be, el Sergi la va crear i jo vaig acceptar ser el gestor. Ara ja fa 3 anys que vaig tornar a Barcelona, i encara que tinc molt contacte amb amics d'allà, estic poc atent a la pàgina. Jo, si hi ha consultes, dubtes o consells sobre la ciutat, crec que molts els puc encara respondre, però si hi ha algú que vol ser mes actiu, m'ho comenta i parlem amb el Sergi i veiem com activar la pàgina de Istanbul.

Gaudiu molt de la ciutat, te llocs increïbles per visitar molt poc coneguts.

Iyi gunler.

^top
27  Medellín  - Medellin
Pujat per Anna Castelló Mundet ( Medellín ) [12014] - 2018-09-24

Sóc Anna Castelló de Girons i d'aquí a 2 setmanes vaig a Medellín x 4 mesos M'agradaria posar.me en contacte amb vosaltres. Gracies. annacastellomundet@gmail.com

^top
28  Cardiff  - Busco noves amistats a Cardiff
Pujat per Adrià ( Cardiff ) [12006] - 2018-09-22

Qui vulgui fer quedades i coneixer nova gent, contacteu amb mi

^top
29  Donostia  -
Pujat per Agnès Piñol ( Donostia ) [11984] - 2018-09-15

Hola a tothom! Amb ganes de fer un got en companyia d'altres catalans/catalanes!
Salut!

^top
30  Dubai  - Acabem d’arribar!!
Pujat per Javier Baena ( Dubai ) [11983] - 2018-09-15

Buenas a tots i totes! Som una família de Begues que acaba d’arribar per viure uns anyets aquí, i doncs estem força perduts... escola i feina enllestits ens falta cotxe i casa... alguna recomanació? Feu alguna activitat properament? Hem estat vivint 4 anys a Grenoble i vam engegar el CDR dalla amb el Casal Català i vam fer alguna xerrada per conscienciar el poble republicà francès del que passa a casa nostre...

^top
31  Amsterdam  - Social
Pujat per Marc valls ( Amsterdam ) [11969] - 2018-09-11

Hola hem dic marc acabo d’aribar a holanda visc a zundert molt aprop de breda ciutat per conexa gent agracies i salut!!

^top
32  Aberdeen  - Trobada de Catalans a Aberdeen
Pujat per Montse Pijoan ( Aberdeen ) [11966] - 2018-09-11

Bona nit a tothom
En motiu de la diada i que soC nouvinguda a Aberdeen...us proposo ....veure ns i conèixer nos, aquells que tingueu disponibilitat ....demà a les 17pm al Kings College per exemple.
Bé. ..aviam si algú respon tot i que l'avis sigui precipitat !!!
Gràcies
Montse

^top
33  Venezia  -
Pujat per Ferran Velasco ( Venezia ) [11963] - 2018-09-10

Benvolguts companys,
sóc nou a Venència. Fa una setmana que hi soc per fer recerca a la universitat de Ca'Foscari.
M'agradaria participar demà en qualsevol acta de la diada que es faci a Venècia. Serà una oportunitat per coneixer catalans aqui, i per reivindicar col.lectivament la llibertat del nostre poble.

^top
34  Venezia  -
Pujat per Ferran Velasco ( Venezia ) [11963] - 2018-09-10

Benvolguts companys,
sóc nou a Venència. Fa una setmana que hi soc per fer recerca a la universitat de Ca'Foscari.
M'agradaria participar demà en qualsevol acta de la diada que es faci a Venècia. Serà una oportunitat per coneixer catalans aqui, i per reivindicar col.lectivament la llibertat del nostre poble.

^top
35  Pilipinas  -
Pujat per Marc Altés ( Pilipinas ) [11940] - 2018-09-10

Bon dia a tot-hom!

Sòc en Marc Altés, de Barcelona. Vull anar a viure i engegar un negoci d´hostelería a les Filipines, pot ser a Bocaray o El Nido... no ho tinc gaire clar. agrairia tota informació, consells i recomanacions .

Moltes gràcies!

^top
36  Warszawa  - diada
Pujat per Josep Maria Vinós ( Warszawa ) [11946] - 2018-09-08

Hola a tots... es fa alguna activitat a Varsovia per la diada ???

^top
37  Chicago  - Diada de Catalunya
Pujat per Sonia ( Chicago ) [5655] - 2018-09-08

Estimats amigues i amics,

Perdoneu el retard, com sempre vaig a última hora per tot!

En el día de la diada m’agradaria que tothom portes les samarretes d’aquest any o les d’altres anys, encara les conserveu, oi? Doncs, veniu amb la samarreta! Ara us dic el que hi ha planejat per el dia de la Diada.

No se si ho sabeu, pero les samarretes d'aquest any són de color corall per diferents motius: era el color de les tanques de les urnes del primer d'octubre, en protesta per la explotació del corall a la costa brava que es va legalitzar amb el 155 i perquè volien sortir del color groc per a la Diada.

Malgrat a l'exterior tots protestarem pel fet que hi ha presos polítics (i molts duran groc), a Catalunya es volia recuperar l'agenda política per la Diada. Volen que la gent entengui que el que va passar el 1r d'octubre era un referèndum en tota regla (malgrat Espanya i altres no ho vulguin reconèixer), ara també ratificat pel 21D i per tant volem que les decisions preses pels ciutadans es respectin. Evidentment el tema dels presos polítics està en ment de tothom però a Catalunya -com ja deveu saber- es fan molts actes constantment. El canvi de color representa un canvi d'enfocament.

Aixi que, quedarem a la platja de North Avenue, (1600 N Lakeshore Dr, Chicago, IL, 60614) a les 3 del mitgdia, darrera del restaurant i al costat de les pistes de boleibol si no esta ocupat, i com hem fet cada any. Farem fotos com cada any amb la nostre pancarta d’aquest any.

Com vam fer far dos anys, i si el temps acompanya, pintarem estels amb missatges, i si plou, mirare de portar paraigues grocs i farem quelcom amb ells, com s’ha fet a les platges de catalunya. Teniu paraigues groc? porteu-lo!

A mes a mes, des de l’ANC a BCN, ens han dit des de l'equip d'audiovisuals que tenen la idea de muntar i llançar un vídeo que agrupi les diverses celebracions de la Diada que es facin des de les AE durant aquests dies. El vídeo serà un recull dels actes que es facin arreu del món per donar un últim impuls a les inscripcions per a la Diagonal.

Aixi que gravarem l'acte (o les parts més importants o vistoses) en vídeo.

Si hi ha algu que li agrada gravar, que m’ho digui!! : i so no ja ens ho farem!

Despres podem anar a fer una caixelada o pendre algo al bar de la platja!

Espero que pogueu venir tots! Sempre hem estat una bona colla, i espero que aquest any tambe pugui contar amb tots vosaltres...a per totes! Que aquesta diada sigi tant sentida com les anteriors!

Visca Catalunya!

Sonia
630-414-1475

^top
38  Milano  - DIADA 2018 - 11 Setembre 2018 Piazza XXV Aprile (Garibaldi) a les 18:00
Pujat per Sally ( Milano ) [6556] - 2018-09-07

Hola a tots,

aquest any, el CDR de Milà amb el Comitato 27 Octubre, organitzem la trobada per la Diada 2018.

A Piazza XXV Aprile (Garibaldi) a les 18:00.

Les activitats començaran a les 19:00, mentrestant que esperem, hi haurà un punt d'informacio per respondre a les preguntes dels que vinguin o els que estiguin de pas.

Cantarem L'Estaca i mirarem a traves internet el que ha passat/està passant a Barcelona.

Acabarem amb Els Segadors.

Tot com sempre, pacific, apartitic i molt republicà!

Gràcies i feu-ne difusio a tots els canals,

Sally.

^top
39  Firenze  - Florencia multará con hasta 500 euros a las personas que coman y beban en la calle
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-09-07

La medida, que ha entrado en vigor esta semana, pretende acabar con los "turistas maleducados", según explica el alcalde de la ciudad, Dario Nardella.

https://www.publico.es/internacional/tur ismo-florencia-multara-500-euros-persona s-coman-beban-calle.html

Florencia impondrá multas de hasta 500 euros a las personas que coman y beban en aceras, calles o entradas de los edificios durante las horas de almuerzo o cena. La medida pretende acabar con los "turistas maleducados", según explica el alcalde de la ciudad, Dario Nardella.

La nueva norma, que también pretende fomentar el consumo en bares y restaurantes, ha entrado en vigor esta semana y se prolongará hasta el 6 de enero de 2019, fecha en la que termina la temporada vacacional en Italia.

Las multas se aplicarán a las personas que coman o beban en ciertas calles de la ciudad, como los accesos cercanos a la Galería Uffizi. Asimismo, los horarios establecidos son: desde 12.00 y las 15.00 horas, y desde las 18:00 a las 22:00 horas.

^top
40  La Paz  - 11 de setembre
Pujat per Marina Solé Pineda ( La Paz ) [11921] - 2018-09-04

Hola! Com esteu? Sóc una Catalana viatjant per Bolivia i el dia 11 de setembre estic a la Paz i m’agradaria fer alguna cosa!
Qui s’anima???

^top
41  Belfast  - Irlanda del Nord supera el rècord de Bèlgica de més dies sense govern
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-08-30

El territori no té govern d'ençà del gener del 2017, quan es va trencar la coalició entre el Partit Unionista Democràtic i el Sinn Féin

https://www.vilaweb.cat/noticies/irlanda -del-nord-supera-el-record-de-belgica-de -mes-dies-sense-tenir-govern/

^top
42  Milano  - Diada 2018
Pujat per teresina ( Milano ) [8000] - 2018-08-28

Hola, es fa alguna cosa a Milano l 11 de setembre? On puc trobar informació? Gràcies!

^top
43  TAIWAN  - El primer ministre presenta un pla per fer l'anglès segon idioma oficial a partir de l'any que ve (2019)
Pujat per Oriol Ferrerons Manich ( TAIWAN ) [4246] - 2018-08-27

Més informació a l'article, en anglès:

https://www.taiwannews.com.tw/en/news/35 15890

^top
44  Edinburgh  - Busco amiguets pel meu fill
Pujat per Sandra Pasqual Ramon ( Edinburgh ) [11892] - 2018-08-25

Hola a tothom,
Em dic Sandra i visc a Edinburgh desde fa 10 anys. Tinc un fill de 3 mesos, l'Alex i m'agradaria conèixer altres mares o pares amb fills d'edat similars. El meu marit és grec i a casa parlem anglès. Jo li parlo amb català però m'agradaria que tingués més oportunitats de parlar-lo i he pensat que aquesta seria una bona manera de fer-ho.
Sandra

^top
45  CUBA  - Els cubans tenen internet per un dia
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-08-24

Està previst que un servei de 3G entri en funcionament a l?illa pròximament

https://www.ara.cat/internacional/cubans -tenen-internet-dia_0_2075792455.html

Una de les coses que encara diferencien Cuba de qualsevol altre país és que la gent no té el cap cot i la vista enganxada a la pantalla del mòbil als autobusos. La manca d’un servei general d’internet a l’illa fa que s’hi mantinguin costums oblidats a casa nostra. Però això pot canviar en menys d’un mes: Cuba pot deixar de representar aquesta excepció tecnològica al món, ja que està previst que un servei de 3G entri en funcionament a l’illa pròximament, cosa que permetrà als cubans poder accedir a internet des de qualsevol lloc del país on hi hagi cobertura, esclar. El WhatsApp podrà arribar a Cuba finalment, i les sorolloses converses al transport públic desapareixeran. La gent es comunicarà d’una altra manera.

Només amb la prova que va fer la setmana passada l’empresa estatal Etecsa, que controla el monopoli de les telecomunicacions al país, n’hi va haver prou per intuir el gran canvi que suposarà l’arribada d’internet a l’illa. Durant un dia els cubans van tenir internet de franc des de qualsevol punt del país i l’illa va embogir literalment. “Per fi! Em sento alliberada!”, exclamava una dona a l’Havana, mentre altres aprofitaven per trucar als familiars a l’estranger. La infraestructura, però, no va suportar l’enorme trànsit de dades i es va col·lapsar en alguns moments.

Amb l’excusa de la falta de recursos, l’Estat sempre ha anat administrant internet al país amb comptagotes. Al principi només era una eina disponible per als càrrecs importants del país. Després van poder fer-ne ús els treballadors d’empreses estatals o estrangeres. I no va ser fins fa quatre anys que es van crear els anomenats parcs wifi, espais públics on la gent pot connectar-se pagant uns tres dòlars per cada hora d’internet. En l’actualitat, aquests parcs continuen sent el lloc preferit dels cubans per connectar-se. El preu de la tarifa, però, ha baixat i alguns cubans han començat a fer experiments per poder fer servir internet des de casa.

“La raó del retard de l’arribada d’internet no és tecnològica. Haití està pitjor que nosaltres i tenen internet des de fa anys”, explica un operari d’Etecsa que treballa directament en la implementació del 3G. Una opinió força generalitzada és que el govern volia evitar el fàcil accés a la informació de la població. Per això, de vegades no és possible consultar determinades pàgines contràries a la Revolució. Un altre motiu és impedir l’accés constant a les xarxes socials, que podrien facilitar una organització política dels cubans. L’experiència de la Primavera Àrab i la por de revoltes socials instigades des dels EUA sempre han estat presents en el debat sobre l’arribada d’internet a l’illa.

La intervenció dels EUA
De fet, el govern nord-americà ha creat una Task Force (grup de treball) per millorar l’accés a internet a Cuba. Des de l’illa es considera que el que realment pretenen els EUA amb aquesta iniciativa és difondre notícies falses que posin en risc l’estabilitat del govern cubà. En canvi, fonts d’aquest grup de treball asseguren que volen fer arribar aquesta nova tecnologia a l’illa com una eina d’emancipació econòmica.

Molts cubans desitgen tenir internet per a aspectes laborals. Tot i el pobre accés que hi ha en l’actualitat, la gent és capaç de treure un gran profit de la xarxa. Per exemple, els negocis privats saben que els turistes es basen en pàgines com Tripadvisor per triar un restaurant per sopar quan són a l’estranger. I els restauradors cubans també volen ser presents en aquesta pàgina.

Alguns joves cubans volen ser youtubers o instagramers. El Rubén és un raper cubà de 16 anys que pretén guanyar-se la vida cantant. Ara té alguns ingressos fent concerts, però opina que la falta d’internet limita la seva projecció. “Han vingut a escoltar-me estrangers del món de la música i el primer que pregunten és quants seguidors tinc a Instagram”, es queixa.

Amb tot, encara hi ha alguns que no volen que internet arribi a Cuba, malgrat que són una minoria. Per exemple, estrangers residents al país o cubans d’una certa edat que han tingut oportunitat de viatjar a altres països. Opinen que la raó per la qual Cuba és un lloc únic és perquè continua sense tenir internet.

^top
46  Caracas  - Veneçuela posa en circulació una nova moneda per frenar la inflació
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-08-21

Confusió total al país pel nou paquet de mesures econòmiques de Maduro

http://www.ccma.cat/324/venecuela-posa-e n-circulacio-una-nova-moneda-per-frenar- la-inflacio/noticia/2871806/

Carrers buits i comerços tancats. Així s'ha viscut a Veneçuela l'entrada en vigor dels nous bitllets aquest dilluns, decretat dia no laborable per facilitar la reconversió.

S'anomenen "bolívars sobirans" i han de substituir els antics bolívars. Són bitllets de 2, de 5, de 10, de 20, de 50... Fins a 500 bolívars, amb cinc zeros menys que els vàlids fins ara.

L'objectiu de la devaluació de la moneda és combatre la galopant inflació d'aquest país, que el Fons Monetari Internacional estima que serà d'un milió aquest any.

Al cap de setmana, al carrer i als mercats ja hi regnaven la confusió i el nerviosisme. Un resident de Caracas, Heladio Bastiada, remarca la poca informació sobre la nova mesura econòmica que el govern els ha proporcionat:

"La gent estarà confusa. No hi ha fitxes que expliquin com convertir la moneda nova a la vella. La gent ha de fer comptes dividint-ho tot per 10.000. Si et diuen que això costa cinc bolívars, has de treure la calculadora. Quant són cinc bolívars? Són 500.000 o 5 milions? El govern ho ha d'explicar millor."

Bitllets bolívars sobirans (EFE)
Bitllets bolívars sobirans (EFE)



El nou paquet de mesures també és confús per al resident de Caracas Ángel Arias:

"Automàticament la gent està confusa. No sap, no sap... O no sabem. No sé on arribarem."

La venedora Daneyris Tovar creu que l'adaptació a la nova moneda és molt difícil:

"Hi ha persones que amb prou feines s'estan adaptant al nou bitllet, i ara aquest canvi, traient-li els zeros... És una bogeria."

Èxode veneçolà: més de dos milions han fugit

Tot i l'anunci de la devaluació de la moneda, l'èxode de veneçolans continua. Més de dos milions han marxat, fugint de la greu crisi econòmica, política i social que viu el país.

Els països fronterers no estan disposats a acollir-los, i per això molts intenten sortir del país a peu. Esperen que així no els detectin els funcionaris d'immigració.

A la frontera del Brasil, a Pacaraima, va esclatar un brot xenòfob. Dos campaments de veneçolans van ser incendiats aquest dissabte.


Una migrant veneçolana, amb les pertinences cremades a Pacaraima (Reuters)
Una migrant veneçolana, amb les pertinences cremades a Pacaraima (Reuters)



Les autoritats de Roraima, l'estat on es troba el municipi de Pacaraima, han demanat al Suprem que es prohibeixi l'entrada de ciutadans veneçolans al Brasil, després de l'atac als campaments. Però el ministre de Seguretat Institucional de la Presidència del Brasil, Sergio Etchegoyen, ha dit que això és "impensable" i que seria "il·legal".

Pacaraima és la principal porta d'entrada dels 50.000 veneçolans que en l'últim any i mig han arribat al Brasil per refer les seves vides. Molts viuen a Boa Vista, on es concentren la majoria de centres d'acollida, sovint en condicions precàries.

Tot i això, l'èxode veneçolà afecta més altres països com Colòmbia i el Perú. De fet, la meitat dels que van arribar al Brasil el 2017 no s'hi han quedat, segons el govern del país.

^top
47  Glasgow  - Visita de 4 dies
Pujat per Pepa Campàs Cerezuela ( Glasgow ) [11881] - 2018-08-20

Hola, bona tarda, del 6 al 10 setembre 2018 estaré per Glasgow, estic valorant anar-hi a viure-hi un any per l'anglès i que els meus fills facin 1 curs.
Sóc de Balaguer, tot i que visc i treballo a Barcelona.

Li aniria bé a algú de vosaltres quedar una estona?

^top
48  MALTA  - 6 mesos a malta de desembre a maig
Pujat per jordibella1952 ( Costa Rica ) [5056] - 2018-08-20

hola podeu ajudar amb comentaris , gracies .
jubilat vol compartir pis a malta per sis mesos, habitació per viatjar per l'illa , de desembre a maig, es factible?
son molt car els desplaçaments?
el menjar?
??

^top
49  El Caire  - Egipto promulga una ley que aumenta aún más el control gubernamental sobre internet
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-08-19

Desde mayo de 2017 cientos de páginas web permanecen bloqueadas en Egipto, incluyendo sitios de medios de comunicación, ONG, grupos políticos opositores y de empresas que ofrecen servicios VPN.

https://www.publico.es/internacional/cib ercensura-egipto-promulga-ley-aumenta-co ntrol-gubernamental-internet.html

^top
50  RD CONGO  - Congo, el país de la herida eterna
Pujat per WEBMASTER [1] - 2018-08-19

Las minas de coltán, el preciado mineral que nutre la tecnología de todo el mundo, son escenario de todo tipo de abuso

https://www.lavanguardia.com/politica/20 180819/451363753436/congo-pais-herida-et erna.html

La Vanguardia viaja al este de República Democrática de Congo a la raíz de un conflicto que amenaza con estallar de nuevo. El próximo diciembre, el país celebra elecciones para despedir a Joseph Kabila, quien se ha resistido a dejar el poder que ostenta desde 2001. En medio de un estado de represión, corrupción y violencia, Congo ha entrado en combustión. En esta serie de reportajes, los abusos en una mina de coltán, mineral que nutre la tecnología de occidente, la inocencia perdida en una atestada cárcel de menores de Goma o los horrores cometidos por niños soldado muestran algunas de las consecuencias de una guerra sin fin. Pero frente a la desesperanza y el silencio, algunos congoleses han dado un paso al frente: la bondad del doctor Mukwege, que cura gratis a mujeres violadas o el valor de reporteras o ciberactivistas hacen frente a una injusticia enquistada en la conciencia internacional en pleno siglo XXI. Congo, la eterna herida olvidada de África, busca cambiar su futuro.

– No hay otra opción, señor. No hay otra.

Las nubes chispean gotas finas, la bruma tiñe de gris las montañas y sólo se percibe la silueta de quienes ascienden la colina. Se oye el chapoteo de pasos en el barro. Son las seis de la mañana, sopla una brisa suave y la escena rememora trincheras de una época pasada. Pero aquí las bayonetas no cortan el aire ni huele a pólvora húmeda, de los hombros sólo sobresalen picos y palas. Las dos únicas armas de fuego son las de dos guardias que siguen al grupo con un kalashnikov al cuello. Después de atravesar un riachuelo y remontar el lecho chocolateado de un río seco, se alcanza un prado verde con un tajo seco en la mitad: la mina de coltán de Numbi. Encaramados al agujero, decenas de hombres picotean la pared terrosa. Bienfait Byabuze, de 25 años, apoya su bota derecha en el perfil metálico de su pala, clavada en la tierra. Antes de iniciar su jornada laboral –durará hasta que se ponga el sol, 13 euros a la semana–, habla de sus dos hijos y de que pronto quizás ahorre suficiente para enviarlos a la escuela. “Espero que dios ayude”. Bienfait se encoge de hombros cuando le pregunto si sabe para qué sirve el coltán que busca día tras día –un conector en dispositivos electrónicos que permite reducir el tamaño de las baterías y aumentar su eficiencia–, dice que le da igual y se repite.

– No hay otra opción, señor. No hay otra.

No hay otra que trabajar como un esclavo, se entiende. Que ver morir sepultados a compañeros y huir aterrorizado si un grupo rebelde ataca la mina, se entiende. Que morir pobre por el maldito coltán, se entiende. No hay otra opción.

La guerra en República Democrática del Congo es una herida sin cicatrizar. Desde el fin de la II Guerra Mundial, ningún conflicto ha sido más mortífero, y sólo entre los años de las dos guerras declaradas, entre 1998 y 2003, murieron entre uno y cinco millones de personas —disculpen la imprecisión, pero nadie se detuvo a contar los cadáveres—; por dar perspectiva: en siete años de contienda en Siria ha muerto medio millón de civiles. Pero la guerra dormida de Congo amenaza de nuevo con hacer estallar por los aires el corazón de África. El país, envuelto en un estado de violencia y desgobierno en el este desde hace 15 años, celebra en diciembre unas elecciones angustiosas. Aunque el mandato de Joseph Kabila, en el poder desde hace 17 años, debía acabar en 2016, el presidente se aferró al cargo hasta el pasado 8 de agosto cuando anunció que no se presentará a los comicios y propuso como candidato a su delfín, el ex viceprimer ministro y encargado de Interior, Emmanuel Ramazani Shadary. Kabila abrió la puerta a un escenario inédito en la historia del país: una transición pacífica en una nación donde el poder siempre ha sido tomado con sangre. Pocos creen que ocurra el milagro. Durante meses, las fuerzas de seguridad han reprimido y asesinado a manifestantes que pedían la salida de Kabila. Yves Makwambala conoce bien el castigo por alzar la voz. Miembro de los movimientos ciberactivistas Filimbi y Lucha, pasó 17 meses encarcelado por criticar al gobierno. Makwambala deja enfriarse un café sobre la mesa en su exilio belga mientras explica por qué, pese al riesgo, no piensa rendirse ahora. “Nuestra lucha es contra el sistema, no contra Kabila, aunque él forme parte. Cuando pagamos impuestos y no hay electricidad en las calles o reina la inseguridad … ¿dónde va nuestro dinero?. Si Kabila sale del poder y nada cambia ¿de qué sirve?”.

Cada extracción del preciado material es un motivo de alegría para los mineros
Cada extracción del preciado material es un motivo de alegría para los mineros (Xavier Aldekoa)
El sistema del que habla Makwambala está decidido a defender sus privilegios. Hace dos semanas, negaron la entrada al país al popular opositor Moïse Katumbi para evitar que pudiera presentar su candidatura. El poder en Congo es coto privado: una investigación de la organización Congo Research Group desveló que la familia Kabila tiene la propiedad o participaciones en más de 80 empresas, además de 100 permisos de extracción de oro y diamantes o más de 70.000 hectáreas de tierras.

En el bar del hotel Orchids Safari Club de Bukavu, la periodista de investigación y directora del diario Le Souverain, Solange Lusiku Nsimir, diagnosticaba hace unos meses un futuro oscuro. “Hay mucho nerviosismo en la frontera y han encontrado tumbas en el cementerio llenas de armas enterradas. La lucha por el poder en Congo puede desencadenar otra guerra terrible”.

Historia trágica
Entre 1998 y el 2003, el conflicto del Congo se cobró la vida de entre 1 y 5 millones de personas

Para desentrañar cuándo Congo empezó a desmoronarse podríamos recordar la codicia depredadora en época precolonial de los reyes de Kongo, partícipes en la trata esclavista junto a árabes y europeos, podríamos apuntar a la rapacidad despiadada del rey belga Leopoldo II en su cortijo congolés o señalar la Guerra Fría cuando EE.UU. colocó al tirano Mobutu en el poder como tapón antisoviético. Podríamos no ir tan atrás: la guerra abierta de finales de los 90 empezó tras el genocidio en la vecina Ruanda y desencadenó la caída del Zaire de Mobutu ante tropas rebeldes lideradas por Laurent-Désirée Kabila, el antiguo guerrillero amigo del Che, a quien apoyaban soldados ugandeses y ruandeses. Podríamos rememorar el horror de después, cuando Kabila rompió con sus aliados y el país se hundió en una guerra mundial africana en la que participaron Zimbabwe, Angola, Namibia, Chad o Libia. Podríamos describir como, ya con Joseph Kabila en el poder tras el asesinato de su padre en 2001, el este del país quedó a merced del robo de grupos armados, políticos corruptos y multinacionales sin escrúpulos. La muerte en Congo, ayer y hoy, yace siempre sobre un mismo lecho dorado: uno de los subsuelos más ricos del mundo, atiborrado de oro, coltán, cobalto, estaño, cobre o diamantes. El caos y la violencia son la forma de perpetuar un sistema erigido para el pillaje. Según un informe de la oenegé Global Witness, uno de cada cinco dólares de los beneficios mineros del país se pierde por la corrupción o la mala administración. La violencia también es rentable: de las 1.088 minas artesanales en el este, en un 54% había presencia de grupos armados.

El mineral que extraen, el coltán, sirve para reducir el tamaño de las baterías y aumentar su eficiencia en los dispositivos electrónicos
El mineral que extraen, el coltán, sirve para reducir el tamaño de las baterías y aumentar su eficiencia en los dispositivos electrónicos (Xavier Aldekoa)
Sadiki Salomon forma parte sin saberlo de ese engranaje de abuso. Es el último eslabón. Tiene quince años y desde hace dos trabaja en la mina de oro de Gokombe-Rubaya, en el territorio de Masisi. Viste una camiseta de tirantes con dibujos de billete de dólar y nunca se quita unas botas de caucho negras. No es por gusto: no tiene nada más. Sadiki es una pieza codiciada porque por su estatura puede colarse por túneles estrechos, no tiene miedo —o juicio— para meterse por agujeros mortales y cobra la mitad.

Sadiki sirve además de alivio para la conciencia de Occidente. Primero Estados Unidos y después la Unión Europea establecieron regulaciones para exigir a las empresas tecnológicas o de joyería que tracen el origen de los minerales que utilizan —de Congo salen hacia Asia y allí se perdía la pista de su procedencia— y asegurarse que son extraídos de minas sin la presencia de grupos armados o de trabajo infantil. Sadiki, y su silencio, permite crear la ilusión de que así ocurre: oficialmente la mina de Gokombe es una mina verde, limpia de violencia y sin niños-mineros. Hasta que nadie mira. “Por la noche —explica— somos unos 20 niños en cada agujero. Excavamos, ponemos las piedras en sacos y dos hombres los suben con cuerdas. Si vas lento, te pegan con un látigo”. Cuando se produce un derrumbe y quedan niños atrapados, los dueños de la mina amenazan a los supervivientes para que no digan nada y abandonan a los demás allí abajo porque si piden ayuda u organizan un rescate se descubre la trampa. “Si dices algo, te matan”. Sadiki dice que regresa a la mina porque quiere ir a la escuela. Si le pagan y no le roban al salir, dice, gana 1’5 euros al día. Intenta ahorrar. Hace ocho años que no va al colegio.

^top
Pag: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Qué més fem a Catalansalmon?

JOCS

CASTELLERS AL MON

CINC CÈNTIMS

Grups de Whatsapp

Directori

SANTJORDING

Diades arreu del món

Rellotge Mundial

Restaurants recomanats per usuaris de Catalansalmon

Quants catalans viuen a l'exterior?

Allotjament

Mainada: Eines i material en català per als catalanets al món

Videoconferéncia amb el Parlament de Catalunya

75.000 contactes de catalans i catalanòfils arreu del món

CAGA TIÓ!!!

RETORN

SEMINARIS Catalansalmon

Enquestes

VPN - Protegeix la teva connexió

IDCAT: el Certificat Digital que et facilitarà la vida!

Premi Josep Maria Batista i Roca

Xarxes socials

800 Representants als consolats espanyols per les eleccions del 21D

Vot Electrònic

Premsa i TV

VULLVOTAR

DIADA2013

DIADA 2012

CULERSALMON

NOPUCVOTAR

RODAMONS

CAMPANYES CAMON

TV3 SATELIT

Missatges dels Presidents Puigdemont i Mas

CATALANSALMON: missió, visió, valors
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versi—:2.5 [09·2024]
172.71.222.158 | US
info@catalansalmon.com
<#> VISITES (2024/09): / VISITES TOTAL :
Els continguts d'aquest site son gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?