Ciutat:
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
 PISSARRA
()
 PIS HABITACIONS
()
 FEINA
()
 IDIOMA ACADEMIES
()
 COMPRA VENDA
()
  
 Adelaide  - dubte sobre escola Adelaide
Pujat per Eva Martin ( Adelaide ) [12416] - 2019-04-23

Hola,
Som una parella amb un fill de 5 anys que tenim previst fer una estada de recerca a l'UNISA d'agost 2019 a febrer 2020 i volia preguntar pel sistema escolar a Adelaide.

És fàcil trobar escola per al nostre fill de 5 anys a mig curs i per només 6 mesos?
Gràcies,
Eva

^top
 Bordeaux  - Sant Jordi
Pujat per Clara ( Bordeaux ) [12415] - 2019-04-22

Holaaa! Algú té ganes de celebrar Sant Jordi demà? Potser anar a mirar llibres i comprar roses?
Un plaer afegir-me al grup!
Fins aviat :)

^top
 Lisboa  -
Pujat per carmen alvarez ( Lisboa ) [12413] - 2019-04-22

salut
catalans a Lisboa

^top
 Rennes  - Hola! Algú dispo per parlar català?
Pujat per Laura Cuyàs ( Rennes ) [12384] - 2019-04-07

Hola, fa un anyet i mig que estic ja per Rennes i cinc per la France! Trobo infinit a parlar en català en persona i no sols per skype/telèfon. Si algú vol quedar per fer un cafetó, que digui algo :)

^top
 Albania  - Albanesos, 20 anys després
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2019-04-06

Centenars de milers de persones van ser tretes a la força de casa seva i llançades a les carreteres que conduïen a la frontera amb Albània

https://www.ara.cat/internacional/Albane sos-anys-despres_0_2210778993.html

Del restaurant Korcagin de Belgrad en parlen les xarxes socials i molts mitjans de comunicació com a espai emblemàtic del nacionalisme serbi. El Korcagin té vetats els plats albanokosovars, només faltaria, alhora que es vanta d’oferir especialitats de països que no han reconegut la independència de Kosovo. Cap problema, doncs, per a plats espanyols, eslovacs o romanesos. Però el Korcagin ha volgut anar més enllà i ofereix, últimament, gambes a la graella en agraïment a la República de Palau, un petit estat d’Oceania que primer va reconèixer Kosovo i després se’n va desdir. I això té premi. La fama del Korcagin no para de créixer a mesura que es commemora el vintè aniversari de la guerra de Kosovo, que es va lliurar entre el 24 de març i el 10 de juny del 1999. Un sobresalt provocat per l’operació de neteja ètnica, el buidatge de Kosovo, desplegat pel règim ultra de Slobodan Milosevic. Centenars de milers de persones -més de 750.000, segons l’ONU- van ser tretes a la força de casa seva i llançades a les carreteres que conduïen a la frontera amb Albània. La resposta occidental no va ser dubitativa com ho havia estat vuit anys abans a Bòsnia. Pocs s’esperaven que l’OTAN, que complia 50 anys, convertiria Albània en una base des d’on s’enlairarien els avions per bombardejar Sèrbia i destruir objectius estratègics a Belgrad mateix, com ara els estudis centrals de la ràdio i la televisió. Cap capital europea havia estat atacada per l’aviació occidental des de la Segona Guerra Mundial. Ni tampoc des d’aquella guerra hi havia hagut una neteja ètnica comparable. Allò va ser el començament del final de Milosevic, que de la nit al dia va veure Kosovo convertit de facto en protectorat de l’OTAN mentre 200.000 serbis s’afanyaven a fugir deixant enrere cases i propietats. Només uns 30.000 s’hi van quedar.

No hi va haver Gran Albània
Tot i les seves conseqüències terribles, la guerra de Kosovo va generar expectatives de renaixement territorial, econòmic i cultural. Però l’articulació d’una Gran Albània, d’un únic poble albanès, quedaria en no res. La gent, a Tirana, fabulava sobre com l’OTAN i la UE recompensarien els sacrificis dels albanesos de tots dos costats de la frontera després d’haver passat dècades oprimits. Els uns, esclafats pel règim comunista d’Enver Hoxha, i els altres, humiliats pels serbis, per als quals els kosovars sempre van ser “els turcs”. Però més enllà d’unes quantes inversions econòmiques amb comptagotes, no ha estat fins al novembre del 2018 que Albània ha començat a ser considerada per la UE com un país amb prou garanties per a les inversions i el turisme: 20 anys després de la guerra de Kosovo i a punt de complir-se’n 30 de la caiguda del Mur de Berlín. Unes expectatives favorables que ara com ara no han frenat la tendència cíclica als sobresalts socials i polítics provocats per la corrupció. Amb tot, una conquesta d’Albània és haver reduït la desocupació al 16%. A Kosovo, mentrestant, l’atur ja no és del 70% com el 2004, però no baixa del 27%. I amb una diàspora d’uns 700.000 kosovars repartits per Europa, especialment per Alemanya i Suïssa, la regió albanesa de Iugoslàvia rescatada per Europa en una guerra que va fer més de 13.000 morts ha passat de protectorat a estat fallit.

Al restaurant Korcagin continuaran fent precs perquè s’acabi d’ensorrar i demanen als Estats Units de Trump que, com ha fet la República de Palau, es desdigui del reconeixement de Kosovo. A canvi, prometen tres dies de barra lliure.

^top
 Quito  - Assange serà expulsat de l'ambaixada de l'Equador a Londres, segons Wikileaks
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2019-04-05

El portal diu que hi ha un acord entre l'Equador i el Regne Unit per detenir el seu fundador

https://www.ara.cat/internacional/Assang e-ambaixada-Equador-Londres-Wikileaks_0_ 2210179032.html

^top
 Gdansk  - Sacerdots polonesos cremen llibres de 'Harry Potter' perquè falten al 'respecte a Déu'
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2019-04-05

Els fets van passar diumenge a la ciutat de Gdansk, al nord del país, i el sacerdot ha hagut de demanar "disculpes" per les crítiques rebudes

https://www.ccma.cat/324/sacerdots-polon esos-cremen-llibres-de-harry-potter-perq ue-falten-al-respecte-a-deu/noticia/2914 573/

Un grup de sacerdots catòlics polonesos han cremat a la ciutat de Gdansk diversos llibres de "Harry Potter" i un paraigua de Hello Kitty per considerar-los contraris "al respecte a Déu", en una acció per combatre la màgia i els falsos ídols.

La fundació SMS des del Cel, una organització catòlica conservadora, és la responsable d'aquesta foguera i presumeix de fer servir les noves tecnologies per fer arribar als polonesos el coneixement cristià.

SMS des del Cel va penjar a la xarxa les fotografies de la seva acció, que van fer el cap de setmana passat, però degut a les crítiques que molts usuaris els han fet arribar, les han eliminat.

Ver imagen en TwitterVer imagen en TwitterVer imagen en TwitterVer imagen en Twitter

Bartosz Scheuer
@bartosz_scheuer
Krótka historia w obrazkach o szacunku katolików do kultury i symboli religijnych innych wyznaD. XXI wiek, Polska.
zródBo: fb Fundacja sms z nieba

321
16:52 - 31 mar. 2019
210 personas están hablando de esto
Información y privacidad de Twitter Ads


Crítiques a la xarxa

Alguns internautes han arribat a comparar l'acció amb la crema de llibres organitzada per les autoritats nazis a la plaça de l'Òpera de Berlín l'any 1933.

Entre les flames es poden distingir diferents llibres, com el de "Harry Potter i la Cambra Secreta" o "Fahrenheit 451". També s'hi poden veure talismans, una màscara de fusta africana, la figureta d'un elefant de la sort o un paraigua rosa de Hello Kitty.

Ver imagen en Twitter
Ver imagen en Twitter

Salon24.pl
@Salon24pl
Katolicy, nie palcie ksi|ek - czytajcie je! Apel @marek_recma po happeningu fundacji "SMS z Nieba" https://www.salon24.pl/u/recma/945711,ka tolicy-nie-palcie-ksiazek-czytajcie-je …

4
7:43 - 1 abr. 2019
Ver los otros Tweets de Salon24.pl
Información y privacidad de Twitter Ads

La fundació explica que la crema s'ha fet en obediència a Déu i enumera algunes cites de la Bíblia per justificar la foguera.

"Utilitzar horòscops, astrologia, quiromància, profecies o presagis són manifestacions del desig per controlar el temps, la història i la humanitat i, al mateix temps, del desig de guanyar poders ocults, per això es tracta de pràctiques contràries a la reverència i al respecte a Déu."


En un comunicat a la pàgina web de la fundació, el sacerdot Rafal Jarosiewicz, un dels responsables, ha volgut demanar "disculpes" i ha afegit que "no era irreverent per a cap grup social o religió", així com que no anava dirigit "contra els llibres com a tal o contra la cultura".Una fundació catòlica "moderna"

SMS des del Cel va ser creada l'any 2012 per un grup de religiosos polonesos i, entre els seus principals objectius, hi ha difondre la paraula de Déu i la doctrina de l'Església catòlica a través dels mitjans que ofereix la tecnologia.

L'any 2014, Jarosiewicz va posar en marxa el primer confessionari mòbil de Polònia, un mitjà de transport de color vermell amb un senyal semblant al de les ambulàncies que va recórrer aquest any els carrers del país per "socórrer ànimes".

Aquesta fundació s'ubica en l'ala conservadora de l'Església polonesa, encara que des de la jerarquia catòlica local s'ha lloat en diverses ocasions la seva voluntat de fer servir les noves tecnologies en favor de la difusió de l'Evangeli.

^top
 Gibraltar  - El Parlament Europeu defineix Gibraltar com 'colònia britànica', a petició espanyola
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2019-04-05

Els eurodiputats de PP, PSOE i Cs aconsegueixen que l'Eurocambra aprovi el redactat, malgrat l'oposició britànica

https://www.ccma.cat/324/el-parlament-eu ropeu-defineix-gibraltar-com-a-colonia-b ritanica-a-peticio-espanyola/noticia/291 4525/

^top
 WYOMING  - Salutacions des de Jackson!!
Pujat per Josep Maria Companyó Pagerols ( WYOMING ) [12206] - 2019-04-01

Si voleu visitar Yellowstone o el resort d'esquí de Teton Village, Jackson Hole. Feu-me un toc i anirem a fer-la a petar una estona.

^top
 Sydney  - Pis Sydney/Flat Sydney
Pujat per Mar Puig ( Sydney ) [12366] - 2019-04-01

Hola a tots!
Sóc una estudiant que aquest Juliol vindrà d'intercanvi per un any a Sydney. He estat buscant pisos per compartir durant la meva estada i m'està costant força trobar alguna cosa a bon preu, el que ara estic buscant és un pis o habitació per quedar-m'hi durant unes 3 setmanes/1 mes mentre busco pis allà mateix per la resta de l'any. Estaria disposada i no em faria res donar classes de català o espanyol i de piano o flauta travessera. Si algú sabés també d'algun alberg que estigués bé de preu també m'aniria bé l'ajuda!
marpuigserradell@gmail.com

Gràcies!

Mar

Hello everyone!
I am a student who this July will come in an exchange program for a year in Sydney. I've been searching for flats to share during my stay and I've been having trouble finding anything cheap, what I am now searching it's a flat or room to stay for 3 weeks/1 month while I search for a flat for the rest of the year. I would be willing and would have no problem in giving catalan or spanish classes and piano or flute classes. If anyone knew about some cheap youth hostel (good quality too) it would also help me!
marpuigserradell@gmail.com

Thanks!

Mar

^top
 Edinburgh  - Per passar uns dies en família segona quinzena d'agost
Pujat per Pere López Tolosana ( Edinburgh ) [12365] - 2019-03-31

Bones,
estic planejant anar amb a família (jo dona i nena de 7 anys) a Edinburg la segona quinzena d'agost. M'agradaria saber d'algun lloc on fer vida durant aquells dies, i de la possibilitat que la nena, que no domina l'anglès, trobés nens de las eva edat amb qui relacionar-se aquells dies. Si algú em pot donar idees al respecte...

Gràcies

^top
 Sevilla  -
Pujat per Alba Andiñach ( Sevilla ) [12362] - 2019-03-30

Hola!

Som dues noies i hem vingut a passar el cap de setmana fins diumenge. Volem un pla xulo per aquesta nit :)

^top
 Montevideo  - Saludar
Pujat per Joan Barres Farreras ( Montevideo ) [12353] - 2019-03-28

Hola Adriana,
em dic Joan i jo fa 4 anys que visc a Montevideo.
En fi com a mi tambe m'agradaria tindre una conversa en catala si vols podem quedar un dia i parlem.
Diguem en quin lloc i ens conexeirem. Aquest es el meu mobil/Whatsaap: 098599472
Celular com diuen aquí. Fins aviat. Una salutacio cordial.

^top
 Panama  - Nouvinguts a Panamà
Pujat per Anna Camprubí ( Panama ) [12350] - 2019-03-25

Bones!!!

Em dic Anna i fa poquet que estem vivint a Panamà, bé la meva parella per qüestió de feina ja farà un any, però el nostre fill i jo només fa dos mesos. Si feu alguna trobada de catalanes i catalans ens agradaria participar.

Una abraçada i visca catalunya!

^top
 TAIWAN  - sopar conseller Puigneró
Pujat per cheng-ping ( TAIWAN ) [9140] - 2019-03-19

Hola!
He rebut un mail parlant d'una trobada amb el conseller Puigneró. No obstant, veig que tota la info es publica al Facebook. Jo personalment no uso el Facebook i per tant no sé cap més altre info. Seria possible posar la informació aquí a la web?
A poc que pugui quadrar l'agenda, jo assistiré.

^top
 Bonn  - Vull conèixer gent!!
Pujat per Marina Codorniu Matas ( Bonn ) [12334] - 2019-03-16

Hola a tots/es!!

Fa ben poc que he arribat a Bonn i m'encantaria conèixer als que sou per aquí. M'hi quedaré fins la tardor segurament (o més). Així que qualsevol cosa, envieu-me un missatge per fer un café, anar a fer un tomb, prendre algo o el que sigui!!


Fins aviat.

Marina

^top
 Canberra  - Visions de Ciutat a betevé
Pujat per ivette [12326] - 2019-03-13

Hola comunitat!

Des de betevé, la televisió local de Barcelona (beteve.cat), ens hem proposat un repte: crear un mapamundi amb el testimoni de barcelonins que viviu arreu del món. Com més lluny sigueu volem ser més a prop i, per això, fem una crida perquè ens envieu el vostre testimoni en vídeo de tot el que trobeu a faltar de Barcelona i també tot el que us emportaríeu cap aquí de la vostra ciutat d’acollida.

Voleu participar?

Entreu en el següent enllaç!

https://bit.ly/2F7skfw

Moltes gràcies!

^top
 Stuttgart  - Preguntes/consells per viure a Stuttgart
Pujat per Sergi Bada ( Stuttgart ) [12320] - 2019-03-09

Hola a tothom,

Em dic Sergi Bada, tinc 25 anys i acabo d'instalar-me a Stuttgart. Actualment estic treballant al Technologie-Park H130 a Böblingen. De moment visc a un apartament facilitat per l'empresa.

Volia donar-me a conèixer per si algú està interessat en establir contacte o per si alguna ànima caritativa vol prendre's una cervesa (puc acceptar un cafè) i deixar-se preguntar com trobar pis, quines gestions realitzar...

Salut!

^top
 Lyon  -
Pujat per Jordina ( Lyon ) [12310] - 2019-03-04

Bona tarda a tots,
Sóc una estudiant de cuina que està fent un Erasmus pàctiques a Lyon, m'agradaria coneixer persones catalanas que estan residint a Lyon.
Si algú està interesada/at en quedar per prendre algu, que es posi en contacte!!
Merci

^top
 Costa Rica  - El xarampió torna pels no vacunats: l'últim cas, una família francesa a Costa Rica
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2019-02-27

Primer cas al país centreamericà des del 2014 i 67 casos en un comtat dels Estats Units des de començament d'any

https://www.ccma.cat/324/el-xarampio-tor na-pels-no-vacunats-lultim-cas-una-famil ia-francesa-a-costa-rica/noticia/2906467 /


Un nen francès no vacunat és el primer cas de xarampió registrat a Costa Rica des del 2014. El nen feia turisme amb els seus pares, i hi havien arribat el 18 de febrer. La mare tampoc està vacunada i el pare no estava al dia en el calendari de vacunes.

L'últim cas registrat al país centreamericà també va ser importat. Des del 2006 no es produeix cap cas de xarampió generat a Costa Rica mateix.

Un cop declarada la malaltia, les autoritats sanitàries van intentar localitzar totes les persones que havien estat en contacte amb la família, començant pels més 300 passatgers de l'avió d'Air France en què havien viatjat. Diversos adults ja han estat vacunats i continua la recerca de més persones, que es podria prolongar tres setmanes. El nen es troba en aïllament.

Però les autoritats de Costa Rica creuen molt improbable que el brot de xarampió prengui entitat. El país té un bon sistema de salut i unes taxes de vacunació molt elevades. El 2017, el 96% de la població havia rebut la primera dosi de la vacuna contra el xarampió i el 93%, la segona dosi.

Brots als Estats Units

No és l'únic brot recent de xarampió registrat a Amèrica. A l'estat de Washington, al nord-oest dels Estats Units, s'han registrat des de l'1 de gener desenes de casos. El nombre més elevat s'ha produït al comtat de Clark, on fins aquest dilluns se n'havien detectat 65. D'aquests, 47 corresponien a nens menors d'onze anys i només tres a adults de més de 18 anys.

De tots els casos, en 57 s'ha confirmat que eren persones no vacunades i en sis casos més no s'ha determinat si ho estaven.

Com a Costa Rica, el primer cas va afectar una persona de fora del comtat. Però a diferència de Costa Rica, la malaltia s'ha expandit perquè hi ha molts nens no vacunats. Segons el diari "Washington Post", un 7,9% dels nens que van entrar a la llar d'infants el curs passat havien aconseguit l'exempció legal que havien demanat els seus pares. A tota la regió que travessa el riu Oregon la taxa de nens no vacunats ha augmentat en els darrers tres anys i és superior a la mitjana nacional.
Els estats de Washington i d'Oregon es troben entre els 17 que permeten als pares no vacunar els seus fills al·legant creences personals. I aquestes creences relacionades amb l'eficàcia i la seguretat de les vacunes es basa sovint en un estudi publicat el 1998 en què un metge relacionava la vacuna triple vírica (xarampió, rubèola i galteres) amb l'autisme. Poc temps després es va descobrir que l'estudi es basava en dades falses i la revista "The Lancet", on s'havia publicat, el va retirar.

Però una part del moviment antivacunes segueix citant-lo. I alguns governs, com el d'Itàlia, han proposat eliminar l'obligatorietat de vacunar els fills.

^top
 PAKISTAN  - Creix la tensió al Caixmir: l'Índia bombardeja campaments insurgents al Pakistan
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2019-02-27

Es desconeix si hi ha víctimes mortals perquè els dos governs donen versions contradictòries

https://www.ccma.cat/324/creix-la-tensio -al-caixmir-lindia-bombardeja-campaments -insurgents-al-pakistan/noticia/2906556/

^top
 London  - BUSQUEM CATALANS TREBALLANT A L'ESTRANGER.
Pujat per MeritxellMtnez ( London ) [12291] - 2019-02-25

Hola!! Soc la Meritxell Martínez i sóc Periodista d'un programa de La1 de TVE a Catalunya que es diu 'Ara i Aquí'. Encantada de saludar-vos!! :)

Us escric perquè estic buscant testimonis de catalans que estiguin treballant a l'estranger i que ara per ara les feines que hagi trobat no són del seu àmbit o són precàries. Es tractaria d'una entrevista via skype aquest dijous a la tarda. Si és el teu cas contacta'm siusplau. Em podeu contactar al mail meritxell.martinez@megatv.es i us explicaré més.

Moltes gràcies!

^top
 Donostia  - Benvingut
Pujat per Francesc Mas ( Donostia ) [12276] - 2019-02-19

Bones!! Ja fa un any que soc per donostia
Visc a san juan i estic treballant i remant a san juan
Hi ha molt de moviment?? Una trobada i una xerrada seria genial! Tinc 29 anys i ho he conegut de boca d'uns amics de zarautz!

Ens veiem aviat!
Saluuut

^top
 Muenchen  - Acabat d’arribar!
Pujat per Xevi ( Muenchen ) [12274] - 2019-02-18

Hola a tothom!

Fa un mes que vaig mudar-me a Munich, i ara que ja estic mig adaptat, m’agradaria conèixer gent a la ciutat!

Actualment estic cursant un curs intensiu d’Alemany i realitzant projectes propis.

Salut!

^top
 NewYork  - Hola!
Pujat per Mery pineda ( NewYork ) [12259] - 2019-02-17

Hola!

Em dic Mery, fa poc que he arribat a Nova York i m'hi estaré una mesos. He pensat que aquest seria un bon lloc per poder trobar algú o alguns a qui els hi víngui de gust quedar de tan en tan!

Moltes gràcies!

:)

^top
 NewYork  - Calçots
Pujat per ENRIC ( Philadelphia ) [12246] - 2019-02-08

Algú sap si es poden trobar calçots per NY o Pensylvania?????

^top
 Philadelphia  - Calçots
Pujat per ENRIC ( Philadelphia ) [12246] - 2019-02-08

Algú sap si es poden trobar calçot per Philly o els voltans????
Suposo que es dificil!!!

^top
 Caracas  - Espanya, França i Suècia reconeixen Guaidó com a president interí de Veneçuela- VilaWeb
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2019-02-04

Sánchez reconeix Guaidó com el president encarregat de convocar eleccions presidencials a Veneçuela després d'expirar l'ultimàtum de la UE

https://www.vilaweb.cat/noticies/espanya -franca-suecia-president-guaido-venecuel a/

^top
 Ottawa  - Ens acabem de mudar!
Pujat per Natalia ( Ottawa ) [12233] - 2019-01-30

Hola a tothom! Fa un parell de setmanes que m'he mudat amb la meva parella (català també) a Ottawa. Acabem d'aterrar i volem conèixer gent que visqui aquí. Si algú està interessat en quedar per prendre algo, em pot contactar al 343 996 3709. Gràcies!:-)

^top
 Kiev  - Converses en català
Pujat per marius ( Kiev ) [12228] - 2019-01-27

Hola a tothom!
Si algú té fills de 3-5 anys, estem interessats de trobar-nos perque la nostra filla pugui practicar el català (i que els vostres practiquin rus, si no el parlem ja :)).
Salutacions,
Màrius

^top
 Nice  - hi ha algú?
Pujat per Toni ( Glasgow ) [6531] - 2019-01-19

algú a Niça per quedar i prendre algo?

^top
 London  - Desfeta total del Brexit de May
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2019-01-16

El Parlament britànic tomba el pla de retirada de la UE però la ‘premier’ es mostra determinada a sortir-ne

https://www.ara.cat/internacional/Theres a-May-votacio-del-Brexit_0_2162184002.ht ml

Desfeta absoluta de Theresa May. Les prediccions que apuntava aquest dimarts a mig matí l’agència Associated Press indicaven una derrota del pla del Brexit de la primera ministra britànica d’uns 160 vots. La realitat ha sigut infinitament més dura, amb una diferència de 230 vots. 432 diputats s’hi van pronunciar en contra -118 dels quals del Partit Conservador- i només 202 a favor.

Theresa May ha entomat, doncs, la derrota més gran d’un premier en tota la història recent del parlamentarisme de Westminster. Fins ara el registre estava en 166, i va tenir lloc el 1924. La nova humiliació de May ha desfermat la immediata presentació d’una moció de censura contra el govern per part del cap del laborisme, Jeremy Corbyn, que es debatrà i es votarà aquest mateix dimecres cap a les set del vespre. Si May no la supera, i en el termini de catorze dies no hi ha un nou primer ministre instal·lat a Downing Street després que hagi aconseguit el suport de la majoria de la cambra, es convocaran automàticament eleccions generals.

Un repte enverinat
La presentació de la moció de censura laborista ha recollit, de fet, el repte que ha llançat May pràcticament uns segons després de saber l’enorme abast de la desfeta. Contràriament al que en circumstàncies normals hauria fet qualsevol altre primer ministre britànic, May no ha presentat la dimissió i ni tan sols ho ha insinuat. De fet, ha desafiat Jeremy Corbyn a intentar tombar el seu cabinet. I li ha ofert de debatre-la demà, cosa que ha acceptat el cap de l’oposició.

Una moció de censura molt difícil de guanyar per al Partit Laborista, pràcticament impossible. Perquè, malgrat tot, May tindrà el suport dels aliats nord-irlandesos del DUP, segons va anunciar ahir mateix a la nit Sammy Wilson, un dels homes forts del partit a Londres, i també amb els vots del sector brexiter dels tories.

No en va, en el breu discurs que va seguir a la derrota May va donar per segura la supervivència del seu govern i va anunciar quines serien els seus pròxims passos, amb l’objectiu, a què en cap moment no ha renunciat, de fer realitat el Brexit i treure el Regne Unit de la Unió. I si no té lloc en la data prevista -29 de març-, serà com més aviat millor.

Durant el breu parlament que va fer, May va assegurar que havia “escoltat el missatge de la Casa dels Comuns”. En conseqüència, va dir, les pròximes hores i dies “mantindré reunions amb els meus col·legues, amb el nostre soci parlamentari [el DUP] i amb diputats de tota la cambra per identificar què faria falta [materialitzar en el pacte de divorci] per garantir el suport majoritari dels Comuns”. “En funció de les idees que sorgeixin d’aquestes reunions -va afirmar-, el govern les explorarà amb la UE. Idees que siguin genuïnament negociables”, va reblar.

Amb aquestes paraules, la primera ministra admetia implícitament que el seu pla està mort, per bé que un portaveu de Downing Street també s’ha afanyat a anunciar que es manté damunt de la taula perquè “és l’opció preferida” de la primera ministra.

Ficció o no, el que govern i oposició han d’esbrinar com més aviat millor és si hi ha una alternativa de consens que sorgeixi dels Comuns i, a més, si la Unió Europea està oberta a renegociar el que ha costat més de dos anys d’arranjar. Ara hi ha menys opcions que abans que es repeteixi el catastròfic resultat que ha collit Theresa May.

Westminster continua escrivint la política hora a hora, ni tan sols dia a dia, des que el Brexit va desfermar la tempesta, ja fa més de dos anys i mig. Aquest dimarts, al centre de Londres, hi ha hagut llamps i trons en forma de cridòria d’un parell de milers de persones aplegades a Parliament Square i al davant mateix del palau de Westminster. Des d’aquesta plaça, i a través de dues pantalles gegants instal·lades per la campanya que promou el segon referèndum (People’s Vote), els partidaris de continuar a la Unió han seguit el resultat amb el mateix fervor que van seguir un partit de futbol, una imatge que s’ha repetit arreu del país, en pubs i tota mena de centres socials. Però el més paradoxal de tot el que s’ha viscut aquest dimarts és que, malgrat el catastròfic resultat del govern en l’acció política més important de tota la legislatura, de moment no ha canviat res.

És més, en les pròximes vint-i-quatre hores la cap de govern sortirà probablement reforçada quan Corbyn perdi la moció de censura. És la paràlisi del Brexit que May mateixa ja va advertir dilluns passat. El vinent, però, tot pot canviar i accelerar-se. May haurà de comparèixer al Parlament i presentar una moció esmenable. Serà el moment perquè sorgeixin les alternatives: el model noruec (mercat únic i unió duanera), un nou referèndum o altres opcions.

La UE encara no dona l’acord per perdut
Després de la votació, Europa tenia només una gran pregunta: “Què vol el Regne Unit?”. Els diferents portaveus van demanar al Parlament britànic que s’aclareixi. “Ha deixat clar què no vol, ara toca descobrir què vol”, piulava el coordinador del Brexit a l’Eurocambra, Guy Verhofstadt. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, demanava al Regne Unit que aclareixi què vol “tan aviat com sigui possible” perquè “el temps ja gairebé s’ha exhaurit”, i recordava que es preparen per al no acord. A Estrasburg, els eurodiputats es reunien a les nou del vespre tocades amb el negociador de la UE, Michel Barnier, que va assegurar que, després del resultat de la votació, el pròxim pas ha de venir del Regne Unit, sense donar l’acord per perdut. “Ara ha de ser el Regne Unit qui digui els pròxims passos. Per la nostra banda, ens mantindrem units i determinats per arribar a un acord”. Diverses piulades dels caps d’estat europeus, incloent-hi Sánchez, anaven en la mateixa direcció, tot i que subratllant la preparació pel no acord. Les paraules de Barnier donen vida a l’opció, per exemple, que es retardi la sortida.

^top
 Montevideo  - Catalana vivint a Montevideo!
Pujat per Adriana calvó Iborra ( Montevideo ) [12203] - 2019-01-14

Hola! Em dic Adriana, sóc de Barcelona i fa 1 any i 3 mesos que visc a Montevideo.

Encara no m'he creuat amb cap català i ja tinc ganes de poguer mantenir converses en català, i conèixer altres experiències sobre aquest maravellos país!

Espero que s'uneixi més gent i que poguem contactar!

Adriana

^top
 Milano  - Calçotada 2019
Pujat per Sally ( Milano ) [6556] - 2019-01-14

Hola Catalans,

El Diumenge 24 de febrer a les 12:45 ens trobem al Sabor Català, Via Gramsci 11, a Corsico, per un dinar de germanor.

La reserva està feta a nom Taula Catalunya, sisplau truqueu per adherir-vos: +39 02 4963 4019.

Està obert a tothom, si necessiteu menu especial per la canalla, especifiqueu el numero de nens que porteu.

Gràcies i ens veiem aviat.

Sally.

^top
 Brusselles  - algú vé a bcn amb avió aviat?
Pujat per oriol castells ( Brusselles ) [12202] - 2019-01-14

Vaig venir a Bruse·les per cap d'any i vaig perdre les ulleres a l'aeroport i ja les han trobades. Hi ha algú que vingui a Bcn aviat i les pugui recollir a l'aeroport?

^top
 Dakar  - Hola des de Mar Lodj
Pujat per Mar Barbany Arimany ( Dakar ) [12187] - 2019-01-08

Hola a tots i totes.
Em dic Mar i ara estic vivint a Mar Lodj, a Senegal.
Aqui hi tenim un petit projecte d'ecoturisme, l'Nguel du Saloum.
Podeu fer el xafarder per la web: www.ngueldusaloum.com
Tot i q només fa 2 mesos q estic aqui, trobo a faltar coses de Catalunya... Així que si algun català o catalana ens ve a visitar, estarem encantats de rebre'l!
Que vagi be!

^top
 Vancouver  - Voluntariat a vancouver
Pujat per TERESA GRAU VISA ( Vancouver ) [12179] - 2019-01-06

Hola cinc a Vancouver per tres mesos i estic buscant algun lloc per col.laborar com a voluntària. Sabeu d'algun lloc? Gràcies.

^top
 Costa Rica  - Heredia (trobar feina)
Pujat per Tina ( Costa Rica ) [12177] - 2019-01-02

Hola a tothom!

Sóm en Roger i la Tina, que viatgerem a Costa Rica per 4 mesos, aquest 28 de Gener ;) Aixi que començem bé l’any! Estarem instal.lats a Heredia, aixi que si sou a prop, feu-nos-ho saber ;)

Pel meu cas específic, estic buscant feina des de Catalunya a través de portals d’internet a Heredia específicament. Si d’alguna forma creieu me podeu donar un cop de mà, estaria molt agraïda. La meva intenció seria treballar ni que sigui mitja jornada, amb el sou més bàsic, just per poder adquirir experiència de lo que sigui, a part de guanyar un “algo” just per cobrir gastos mínims, i la resta, conèixer i viure tal joia natural, ja que en Roger hi va per estudis i per realitzar un treball d’investigació i geogràfic.

Moltissimes gràcies per llegir! Estarem atents!!

^top
 Donostia  - Acabat d'arribar
Pujat per Joan Almirall i Carbonell [12167] - 2018-12-26

Bon dia, soc en Joan (Juanal_47), acabat d'arribar a la xarxa, visc a Deba i m'agrada petar la xarrada. Una abraçada a tots/es els/les catalans/catalanes d'arreu del món!

^top
 Donostia  - Acabat d'arribar
Pujat per Joan Almirall i Carbonell [12167] - 2018-12-26

Bon dia, soc en Joan (Juanal_47), acabat d'arribar a la xarxa, visc a Deba i m'agrada petar la xarrada. Una abraçada a tots/es els/les catalans/catalanes d'arreu del món!

^top
 RD CONGO  - Internet, la nova arma a la RD Congo contra la guerra i el frau electoral
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2018-12-23

Els blogs i les xarxes socials, claus en un país a la vora de l?abisme per l?ajornament de les presidencials d?avui

https://www.ara.cat/internacional/Intern et-RD-Congo-contra-electoral_0_214838527 1.html

Què passa quan un president que ha esgotat el seu mandat no convoca les eleccions per escollir el seu substitut? Aquesta és la situació que ha viscut la República Democràtica del Congo (RD) durant els últims dos anys i que hauria d’haver acabat avui. Tanmateix dijous, a tres dies de les votacions, el president de la Comissió Electoral Nacional Independent (CENI), Corneille Nangaa, va anunciar l’ajornament de les eleccions presidencials una setmana, fins al 30 de desembre.

Sembla un tòpic, però aquestes eleccions congoleses són realment històriques. Han de tancar els dos anys d’interinitat de Joseph Kabila i, a més, el que ha sigut el president des del 2001 no serà un dels 21 candidats. Davant d’aquesta excepcionalitat la societat civil ha posat en marxa iniciatives per garantir la transparència dels comicis i per fomentar la pau durant el procés electoral. Amb els últims esdeveniments, aquestes iniciatives tenen més sentit que mai.

Els bloguers del col·lectiu Habari van llançar la campanya #ElectionBitumbaTe, que vol dir “Les eleccions no són una guerra”, en llengua lingala, per “convidar els moviments polítics i forces vives, així com la població, a preservar la pau durant el període electoral, més enllà de les seves reivindicacions”, explica el seu president, Guy Muyembe, que recorda la violència de les últimes eleccions. “En un altre temps la ràdio o els diaris van ser utilitzats per difondre missatges d’odi i crides a la violència; avui internet ha sigut instrumentalitzat per grupuscles radicalitzats que volen manipular els joves internautes. Hem d’impedir que tinguin èxit”, diu el president de Habari. Durant la campanya s’han organitzat debats per enfocar la discussió política a les propostes i fugir de discursos viscerals. Al mateix temps, han tractat de neutralitzar els rumors i els missatges d’odi difosos a les xarxes.

Màquines de votació
No és estrany que la societat civil hagi recorregut a les eines digitals. Aquestes eleccions han estat marcades per la tecnologia, ja que la coneguda com a machine à voter (“màquina de votar”, en francès) ha tingut una controvertida irrupció en les eleccions. Va ser presentada com una modernització, però molts col·lectius l’han interpretat com un nou instrument de frau. L’han batejat irònicament com a machine à voler (“màquina de robar”). El cens ha sigut un altre punt controvertit. Envoltat d’opacitat, ha generat desconfiança i ha sigut l’objectiu de molts atacs cibernètics.

Les eleccions a la RD Congo són una cita clau, ja que està en joc l’estabilitat de tota la regió. Es tracta del segon país més extens de l’Àfrica i el quart més poblat. Alberga recursos d’enorme valor econòmic i estratègic, com ara pràcticament totes les reserves conegudes de coltan, clau per fabricar aparells electrònics. Els conflictes que han sacsejat el país durant més de dues dècades han mobilitzat forces dels països de l’entorn. La guerra que es va produir entre el 1998 i el 2003 va ser coneguda com la “Primera Guerra Mundial africana”. Tot plegat justifica l’interès de la comunitat internacional, que ha ofert recursos, suport logístic i observadors per a les eleccions.

El 19 de desembre del 2016 es va esgotar el mandat presidencial de Joseph Kabila, que havia arribat al poder després de l’assassinat del seu pare, Laurent-Désiré Kabila. Els seus disset anys al poder han estat marcats per una interpretació particular dels procediments legals. Durant aquests dos anys de llimbs polítics, la societat civil ha mantingut una protesta als carrers que, combinada amb la pressió internacional, ha permès desfer l’enrocament del president i convocar unes eleccions sense la seva candidatura, però sota la seva ombra.

Una de les organitzacions protagonistes de la contestació ha sigut LUCHA (Lutte pour le Changement), que ha proposat la campanya #BalayerLesMédiocres (“Escombrar els mediocres”, en francès) a les xarxes i als carrers. “Els mediocres són els candidats de la família política de Kabila, els que han participat en la repressió, els implicats en la corrupció o el saqueig de recursos, o els que volen jugar la carta del tribalisme”, explica Bienvenu Matumo, militant del moviment. La campanya apel·la a la responsabilitat de la ciutadania. Demana als electors que no votin els “mediocres”, que es quedin a vigilar els recomptes i facin públics els resultats i després que defensin el seu vot si es produeix un frau. Matumo recorda les denúncies que diuen que el cens electoral pot contenir sis milions d’electors ficticis.

Precisament, quatre organitzacions s’han aliat per dificultar el frau. Tous Électeurs, Tous Observateurs (“Tots electors, tots observadors”) habilita un centre d’informació alternatiu per recollir les incidències reportades per la ciutadania durant el vot i per rebre “les fotografies amb les actes dels recomptes per WhatsApp, perquè no es puguin manipular els resultats”, explica George Kapiamba, president l’Associació Congolesa per a l’Accés a la Justícia (ACAJ), una d’aquestes organitzacions.

“Els elements per al frau són evidents”, diu Kapiamba, que enumera la manca de transparència del cens, la sospita de l’existència de “col·legis pirates” i la manca d’informació en relació a la machine à voter. “No coneixem el seu número, la seva distribució, els seus números de sèrie. Molta gent no sap com s’utilitza, així que hauran de demanar ajuda i comprometre el vot secret”, comenta Kapiamba. La societat civil congolesa s’enfronta ara a la incertesa de la setmana que queda fins a la cita del 30 de desembre.

^top
 Tunis  - Vacances nadal a Tunísia.
Pujat per josep e ( Tunis ) [12144] - 2018-12-19

Bones gent!

Em presento, sóc el Josep. Aquestes festes de nadal estaré per Tunis una setmana, si teniu alguna recomanació de lloc per visitar, seria d´agrair.
Apart, no se si teniu algún lloc de reunió?

Salut!!

^top
 Atenes  - Grup de viatgers a Atenes el març 2019
Pujat per Ricard rep ( Atenes ) [12137] - 2018-12-15

Un grup de 14 catalans, d'entre 50 i 65 anys, visittem Atenes del 6 al 13 de març del 2019 i ens agradaria tindre algun contacte amb algú que hi visqui. No volem que ens face de guia, només voldríem poder fer una trobada per fer-li preguntes d'actualitat sobre el país.

Moltes gràcies per aportar-nos qalsevol pista o alternativa per poder conèixer millor el país.

Salutacions cordials

(jt0607@gmail.com) Ricard

^top
 Paris  - Busco apartament/habitació per viure 6 mesos (febrer-agost)
Pujat per Maria ( Paris ) [12125] - 2018-11-26

Hola!
Em dic Maria sòc de Barcelona i el semestre que ve aniré a Paris a fer un stage a l'hospital Saint Antoine ( pràctiques de final de grau de farmàcia). Estic buscant allotjament a Paris, si algu sap d'algun allotjament o habitació que estigui bé, siusplau que em contacti! M'encanta cuinar, llegir, viatjar, els animals i aprendre. A més considero que sòc una persona que és molt fàcil viure amb mi perquè m'adapto a tot.
Moltes gràcies!
mariapares35@gmail.com

^top
 Paris  - Busco apartament/habitació per viure 6 mesos (febrer-agost)
Pujat per Maria ( Paris ) [12125] - 2018-11-26

Hola!
Em dic Maria sòc de Barcelona i el semestre que ve aniré a Paris a fer un stage a l'hospital Saint Antoine ( pràctiques de final de grau de farmàcia). Estic buscant allotjament a Paris, si algu sap d'algun allotjament o habitació que estigui bé, siusplau que em contacti! M'encanta cuinar, llegir, viatjar, els animals i aprendre. A més considero que sòc una persona que és molt fàcil viure amb mi perquè m'adapto a tot.
Moltes gràcies!
mariapares35@gmail.com

^top
 Paris  - Busco apartament/habitació per viure 6 mesos (febrer-agost)
Pujat per Maria ( Paris ) [12125] - 2018-11-26

Hola!
Em dic Maria sòc de Barcelona i el semestre que ve aniré a Paris a fer un stage a l'hospital Saint Antoine ( pràctiques de final de grau de farmàcia). Estic buscant allotjament a Paris, si algu sap d'algun allotjament o habitació que estigui bé, siusplau que em contacti! M'encanta cuinar, llegir, viatjar, els animals i aprendre. A més considero que sòc una persona que és molt fàcil viure amb mi perquè m'adapto a tot.
Moltes gràcies!
mariapares35@gmail.com

^top
 Paris  - Busco apartament/habitació per viure 6 mesos (febrer-agost)
Pujat per Maria ( Paris ) [12125] - 2018-11-26

Hola!
Em dic Maria sòc de Barcelona i el semestre que ve aniré a Paris a fer un stage a l'hospital Saint Antoine ( pràctiques de final de grau de farmàcia). Estic buscant allotjament a Paris, si algu sap d'algun allotjament o habitació que estigui bé, siusplau que em contacti! M'encanta cuinar, llegir, viatjar, els animals i aprendre. A més considero que sòc una persona que és molt fàcil viure amb mi perquè m'adapto a tot.
Moltes gràcies!

^top
 Kiev  - La captura de tres vaixells ucraïnesos dispara la tensió entre Moscou i Kíev
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2018-11-26

http://www.ccma.cat/324/la-captura-de-tr es-vaixells-ucrainesos-dispara-la-tensio -entre-moscou-i-kiev/noticia/2889064/

^top
 Belfast  - Belfast Murals!THE MAP! http://www.belfast-murals.co.uk/
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2018-11-24

http://www.belfast-murals.co.uk/

Welcome to Belfast Murals!
If the walls of the cities could talk, they would tell us many stories... well, this is what happens in Belfast, where thousands of tourists come to visit the murals scattered around the city to learn about the history and culture of Belfast and Northern Ireland.
The aim of this webpage is to become a geographical reference of the murals in Belfast. This is work in progress, we hope to add more murals, improve some of the pictures and add some information about the murals.... whenever we can find the time to do it!

^top
 GUATEMALA  - Una nova erupció del volcà Fuego obliga a evacuar milers de persones a Guatemala
Pujat per Sergi Marzabal [1] - 2018-11-20

El departament més afectat, Escuintla, ha declarat alerta vermella per la cinquena explosió del 2018

https://www.ara.cat/internacional/erupci o-Fuego-Guatemala-evacuar-persones_0_212 7987404.html

^top
>>> Tornar al capdemunt
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)
Les diferents webs de Catalansalmon:
Campanyes i microsites de catalansalmon
US PORTEM AL COR
Volem fer arribar als pres@s polítics un missatge en vídeo enregistrat des de diferents punts del món.
REPRESENTANTS ALS CONSOLATS ESPANYOLS PER LES ELECCIONS DEL 21D
Coordinem els Representants Electorals als Consolats durant els dies 17, 18 i 19 de Desembre
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS CATALANS!
Catalansalmon exigeix la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.
MANIFEST EN DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES
Signa el manifest contra l'atac de l'estat espanyol a la Democràcia i els Drets Humans a Catalunya!
VOT ELECTRÒNIC
Web informatiu sobre el vot electrònic per als catalans residents a l'exterior
CONTRA LA SUSPENSIÓ DE LA CONSELLERIA D'EXTERIORS
Contra la decisió española de tancar la Conselleria d'Exteriors
vullvotar.com
catalans que viuen a l'estranger i que VOLEN VOTAR
DIADA VIRTUAL 2013
Cadena Humana VIRTUAL arreu del món per la Diada 2013
NOPUCVOTAR
Testimoni dels Catalans que viuen a l'estranger i que no han pogut votar.
DIADA VIRTUAL 2012
Adhesions a la manifestació del 11 de Setembre del 2102 a Barcelona des de tot el món.
No al tancament de TV3 per Satèl·lit
Campanya mundial contra el tancament de TV3 per Satèl·lit
®-CATALANSALMON.COM
©2005 - Versió:2.4 [12·2018]
172.68.65.152
info@catalansalmon.com
Els continguts d'aquest site són gratuits i lliures.
Avís legal / Normes d'ús - POLÍTICA DE COOKIES
Need (google) Translation?