FES-ME'N 5 CÈNTIMS
A Catalansalmon tenim més de 15 .000 usuaris registrats arreu del món. I darrere cada usuari hi ha no una història, sinó mil històries, que donarien per omplir una enciclopèdia.
Amb 5Cèntims hem intentat fer una pinzellada d'aquestes pel·lícules plantejant unes preguntes curtes que us donaran una idea d'un grapat de vides viscudes amb intensitat i en català per tot el món.
Ep! Vols participar en el nostre 5Cèntims? Respon al nostre questionari i explica'ns els teus 5 centims clicant aquí!
WHATSAPP

Dídac Pérez i Parera

Seattle - Estats Units d'Amèrica

-
Visites: 1549 114 likes♥ m'ha agradat   ja no magrada 0 comentaris comentar
Quan torno a Catalunya em sento estrany, com si fos un turista més o un visitant.

Com et dius, on has viscut i durant quant de temps

Em dic Dídac Pérez i Parera. Soc de Martorell de tota la vida, però porto vivint a Seattle (Estats Units) més de set anys, i en seran més!
 

Què t'ha portat a viure a fora?

Vaig rebre una oferta de feina per treballar a Amazon el 2014, i un any després vaig fer les maletes i vaig embarcar-me en una aventura que potser mai no acabarà. En aquells temps no tenia ni idea d'on estava Seattle ni què es feia allà, i a poc a poc vaig anar descobrint que és la ciutat de Starbucks, Microsoft i Boeing a part d'Amazon. Ara, però, treballo a Google.
I, en l'àmbit musical, bressol del "grunge" amb bandes com Soundgarden, Nirvana i Pearl Jam.

Cada any que passa trobo que estimo la ciutat de Seattle més i més.

Quan vaig mudar-me la majoria dels meus amics i coneguts no eren pas americans, i ara és tot just el contrari.
 

Una experiència interessant que pots compartir amb nosaltres

Al principi quan tornava a Catalunya de visita sentia que "tornava a casa".
Ara, a poc a poc, sento que casa realment és Seattle, on visc ara, i quan vaig a Catalunya em sento estrany, com si fos un turista més o un visitant.

Una de les curiositats que veig ara és que quan torno a Catalunya m'adono de les diferències de les quals me n'adonava en haver-me mudat als Estats Units d'Amèrica, com per exemple la rapidesa del servei, les propines.

L'altre gran diferència és la impossibilitat de fer plans a última hora als Estats Units d'Amèrica. Tothom necessita dies d'antelació per planejar un simple sopar o fins i tot un simple cafè.
 

Tens intenció de tornar a Catalunya algun dia?

En tenia la intenció fa uns anys, però ja he fet arrels: estic casat amb una dona americana, tinc un fill de gairebé dos anys i una casa pròpia. No puc queixar-me del nivell de vida que porto, però evidentment trobo a faltar el fuet i el pernil salat. I la família i els amics.

Trobo a faltar Catalunya d'una manera diferent que abans. Ara que ja tinc assumit que potser mai no hi torno, tinc una enyorança especial per la terra. Per això, he començat a treballar en projectes com el llibre que tot just he publicat (https://elcepilanansa.com/producte/antoni-visita-catalunya/) on intento connectar amb Catalunya. És un llibre il·lustrat per a nens que també els adults podem gaudir i és certament un homenatge a Catalunya, al català i als expatriats com jo. Estic treballant en una novel·la en català també, i un cop la tingui acabada tinc pensat començar un tercer llibre sobre la meva experiència mudant-me a la costa oest dels Estats Units d'Amèrica; com una espècie de manual explicant tot el que un ha de saber abans de venir aquí, des de llogar un cotxe fins a com funcionen les maleïdes targetes de crèdit.

Com veieu, intento reconnectar amb Catalunya i el català tant com puc.
 

Fes-nos 5 cèntims del que significa per tu "viure a fora" i en què t'ha enriquit personalment

Significa adonar-se que moltes coses que hem après de petits no són veritat. Que hi ha un món molt diferent del que hem vist creixent. Veure arreu fa veure les coses d'una altra manera, adonar-se que hi ha moltes altres maneres de viure i de gaudir del dia a dia. A tothom, aquí i allà, hi ha molt per aprendre. La gent somriu diferent depenent d'on són, mouen les mans d'una altra manera quan parlen, i fins i tot caminen diferent.

També m'he adonat del que la gent pensa de Catalunya i Espanya en general des de fora. Els estereotips que se'ns posen ja sigui sobre la festa, les migdiades bé, molts d'ells diria jo que són d'Espanya més que de Catalunya. Al cap i a la fi, ens queda molt camí per fer perquè a tot el món la gent conegui què és realment Catalunya.
 

Fotografies


Més info:

Comentaris


Tria CincCentimista:
capdemunt

Aquest és un projecte de CATALANSALMON.com
Total visites:1549

https://catalansalmon.com/5centims/

<#> VISITES (2024/06): 1467 / VISITES TOTAL : 26572


PAIS:United States
CODI:US
TIMEZONE: America/New_York
CIUTAT:Ashburn