FES-ME'N 5 CÈNTIMS
A Catalansalmon tenim més de 15 .000 usuaris registrats arreu del món. I darrere cada usuari hi ha no una història, sinó mil històries, que donarien per omplir una enciclopèdia.
Amb 5Cèntims hem intentat fer una pinzellada d'aquestes pel·lícules plantejant unes preguntes curtes que us donaran una idea d'un grapat de vides viscudes amb intensitat i en català per tot el món.
Ep! Vols participar en el nostre 5Cèntims? Respon al nostre questionari i explica'ns els teus 5 centims clicant aquí!
WHATSAPP

Juanjo de la Llera

Santo Domingo - República Dominicana

-
Visites: 1077 94 likes♥ m'ha agradat   ja no magrada 0 comentaris comentar
Viure fora, en el meu cas, no està sent una experiència encoratjadora. La vida fora de Catalunya t'ajuda a valorar moltes coses que abans no hi pensava: la qualitat de vida que vaig deixar enrere a Barcelona, passejar una tarda de dissabte pel Passeig de Gràcia o disposar d'un sistema sanitari públic formidable que mai valorem prou.

Com et dius, on has viscut i durant quant de temps

Soc en Juanjo de la Llera. Vaig néixer i viure a Barcelona durant 50 anys. Ara fa 9 que visc a Santo Domingo (República Dominicana).
 

Què t'ha portat a viure a fora?

Mai hauria pensat que la vida em portaria a viure fora del meu país, però de cop un dia em vaig plantejar marxar, especialment per motius professionals. Necessitava un canvi de rumb que no trobaria a Catalunya. No tenia cap lligam a casa meva i vaig marxar sol, a un país desconegut i contractat per una empresa nova. Tot un repte que et marca de per vida. Nou anys després, aquí segueixo.
 

Una experiència interessant que pots compartir amb nosaltres

Per qüestions professionals he conegut per dins la vida i funcionament dels cossos de seguretat i ordre a República Dominicana. Crida l'atenció comprovar com és de difícil combatre el crim i la delinqüència amb pocs mitjans, moltes precarietats i sous baixos. En aquestes circumstàncies és on es demostra realment la vocació de servei.
 

Tens intenció de tornar a Catalunya algun dia?

Mentre estigui actiu professionalment viuré fora. El que si tinc claríssim és que tard o d'hora tornaré a Catalunya. L'enyorança és infinita.
 

Fes-nos 5 cèntims del que significa per tu "viure a fora" i en què t'ha enriquit personalment

Suposo que la meva experiència s'allunya dels tòpics de la gent que viu fora. Migrar als 50 anys no és el mateix que fer-ho amb 20 o 30. No tots són flors i violes. Per això, em resulta difícil integrar-me en una societat del tercer món, tot i que sempre m'he esforçat per aconseguir-ho i gaudeixo de millors rentes econòmiques i un elevat nivell de vida. Respecto i admiro a qui ho ha fet, jo em veig incapaç.

Viure fora, en el meu cas, no està sent una experiència encoratjadora. És dedicar-se en cos i ànima a la feina, mirar de tenir una millor vida interior i no perdre mai el contacte amb Catalunya i els amics que encara hi tinc. La vida fora de Catalunya t'ajuda a valorar moltes coses que abans no hi pensava: la qualitat de vida que vaig deixar enrere a Barcelona, passejar una tarda de dissabte pel Passeig de Gràcia o disposar d'un sistema sanitari públic formidable que mai valorem prou. Res no hi tornarà a ser el mateix per a mi.
 

Fotografies


Més info:

Comentaris


Tria CincCentimista:
capdemunt

Aquest és un projecte de CATALANSALMON.com
Total visites:1077

https://catalansalmon.com/5centims/

<#> VISITES (2024/06): 1465 / VISITES TOTAL : 26570


PAIS:United States
CODI:US
TIMEZONE: America/New_York
CIUTAT:Ashburn