FES-ME'N 5 CÈNTIMS
A Catalansalmon tenim més de 15 .000 usuaris registrats arreu del món. I darrere cada usuari hi ha no una història, sinó mil històries, que donarien per omplir una enciclopèdia.
Amb 5Cèntims hem intentat fer una pinzellada d'aquestes pel·lícules plantejant unes preguntes curtes que us donaran una idea d'un grapat de vides viscudes amb intensitat i en català per tot el món.
Ep! Vols participar en el nostre 5Cèntims? Respon al nostre questionari i explica'ns els teus 5 centims clicant aquí!
WHATSAPP

Anna Argemí Catllà

Dallas - Estats Units d'Amèrica

-
Visites: 1227 63 likesm'agrada 0 comentaris comentar
Aquí Texas m'han ajudat molt a dissenyar el meu somni conservador judeocristià republicà català que s'ha transformat en americà. Els progressistes que vaig deixar a Barcelona criticant el món Occidental han aconseguit donar mala fama als valors demòcrates

Com et dius, on has viscut i durant quant de temps

Sóc l'Anna Argemí Catllà de Navàs i visc aquí a l'est de Texas des del 1979 on m'anomenen Anna Carson. Havia viscut també un temps a la Gran Bretanya i a les Antilles.
 

Què t'ha portat a viure a fora?

Definitivament, la situació política a Catalunya que vivíem el 1978. Els estudiants de la Facultat Central a Barcelona anàvem de vaga en vaga i això no ajudava gens ni a prosperar acadèmicament ni per tenir un futur professional.
 

Una experiència interessant que pots compartir amb nosaltres

Quan vaig aventurar-me a venir a EEUU per desenvolupar-me personalment i professionalment, vaig fer-ho sense pensar. Sort que els "americans" m'han acollit i recolzat en el món professional i els pares des d'Europa m'han animat en el món personal.

A Catalunya se'm feia molt difícil avançar perquè els catalans de les fàbriques i colònies tèxtils del meu entorn precisament conservadors i cristians no t'animaven gaire. Aquí Texas m'han ajudat molt a dissenyar el meu somni conservador judeocristià republicà català que s'ha transformat en americà. Els progressistes que vaig deixar a Barcelona criticant el món Occidental han aconseguit donar mala fama als valors demòcrates.

Però a les elits progressistes de l'esquerra global, mirant cap a la frontera de Texas, els dic que la gent de peu dret de tota l'Amèrica Central i del Sud, de l'Àfrica i de l'Àsia encara venen a USA per provar-hi sort malgrat la seva mala propaganda i odi sembrat vers els valors demòcrates. I aquells immigrants de bona fe i bona voluntat que hi formaran famílies i es quedaran a Texas espero que estiguin agraïts al país que els acull, com ho estic jo.
 

Tens intenció de tornar a Catalunya algun dia?

Des del 2018 que passo 5 mesos a Navàs, Catalunya i 7 mesos a USA al SkyDuster Ranch de Tyler, Texas i així desitjo continuar si pot ser per tota la vida. Sé que quan els pares no hi siguin potser canviaré d'opinió. Espero que els meus fills i néts conservin les arrels que m'ha costat tant mantenir. Per ara parlen català i anglès.
 

Fes-nos 5 cèntims del que significa per tu "viure a fora" i en què t'ha enriquit personalment

Viure a Texas amb dona llibertat d'acció doncs el dia a dia tant a l'oficina com al ranxo és una aventura. Tant puc estar treballant a tribunals d'intèrpret jurat com ballant un tango argentí a Mangos, el meu estudi de ball, com puc portar l'excavadora fent carreteres i ponts al ranxo per assegurar-me que els nets puguin pescar al llac. Aquesta és la realitat que supera tota ficció o anhels de la meva joventut. Si no hagués marxat de Catalunya potser no ho hauria tingut.
 

Fotografies


Més info:

Comentaris


Tria CincCentimista:
capdemunt

Aquest és un projecte de CATALANSALMON.com
Total visites:1227

https://catalansalmon.com/5centims/

<#> VISITES (2024/06): 1464 / VISITES TOTAL : 26569


PAIS:United States
CODI:US
TIMEZONE: America/New_York
CIUTAT:Ashburn